No hah, Farangin vaihdoin lopulta tuohon Tallinnan ravintolaan. On jo monta vuotta pitänyt käydä siellä, josko viimein pääsisi ihan perille saakka.
Joo, päästiin. Otimme sarikatang-maistelumenun, joka osoittautui hyväksi kononaisuudeksi. Sanotaan näin, ettei satsi mikään tajunnanräjäyttävä ollut, mutta oikein hyvä kuitenkin. Joukossa oli pari kolme loistavaa kokemusta, yksi selkeä pettymys ja loput perushyvää.
Pähkinä-sataysoossi grillihärän päällä oli mahtavan makuista, samoin kokonaisuudessaan menun kana- ja tofuannokset. Vihersimpukka ja faranginmakkara olivat oikein hyviä, mutta katkarapuannos ei ollut mikään erikoinen. Hyvä ja syötävä toki. Mutta kampasimpukka oli täysi pettymys, aika mitäänsanomaton paketti, jossa maut eivät mielestäni natsanneet juuri ollenkaan.
Ei tuo kokemuksena ollenkaan huono ollut, vaikka viikon ruokabudjetti yhteen iltaan paloikin. Fundeerasin, että parhaat annokset olivat sellaisia, joissa pääraaka-aineena oli meiltäkin saatavia sössöjä, ja ne ei niin loistavat taas olivat äyriäisiä, eli ehkä sekin selittää jotain. Lisäksi inkivääri puski liki kaikissa annoksissa läpi, tosin ehkä alkudrinkkeinä juodut ladyboyt edesauttoivat kyllästymistä, niissä kun on satsi ko. juuresta.
Kiva ilta kuitenkin, vaikken ehkä aivan taivaisiin liidellyt kuin paikoin. Seuraavaksi jotain eurooppalaista sitten. Ehkä Michelin-mesta. Onko ne kaikki pönötyspaikkoja meillä Suomessa?