Rutiiniritarit:
Claude Giroux - Patrice Bergeron - Vladimir Tarasenko
Jake Guentzel - Dylan Strome - Alex Tuch
Thomas Chabot - Erik Gustafsson
Neal Pionk
Roberto Luongo
Tulokas: Tomas Hyka
Käydäänpä sitten hieman läpi joukkueeni alkukautta.
Ensimmäisellä kierroksella numerolla kahdeksan varasin viime kaudella 100 pistettä mättäneen Claude Girouxin. Odotukseni hänen suhteen olivat, että 100 pistettä ei toistu, mutta vähintään 85 pistettä Giroux kykenisi tekemään, koska hän pelaa yhdessä sarjan parhaista ylivoimaviisikoista, joka on todistanut tasonsa monen vuoden ajan. Alku on ollut hyvä, sillä seitsemään otteluun kasassa on kymmenen pistettä. Jälkikäteen spekuloituna olisin voinut varata myös Matthewsin tai Tavaresin, mutta koska tiesin Flyersin ylivoiman olevan takuuvarma suorittaja, en ole katunut Girouxin valintaa.
Toinen varaukseni oli numerolla 65 Vladimir Tarasenko. Bluesin tähti on takonut kuuteen otteluun viisi pistettä. Valitsin Tarasenkon, koska Blues oli vahvistunut kesän aikana ja oletin samalla Tarasenkon nousevan viime kauden 66 pisteen pohjanoteerauksesta takaisin reippaasti yli 70 pisteen mieheksi. Tavoitteeni oli ja on, että kauden lopussa Tarasenkolla on 80 tehopistettä. Se on edelleen mahdollista, mutta tahti ei saa hiipua pimeinä talvi-iltoina.
Kolmas varaus numerolla 80 oli Patrice Bergeron. Siitä lämpimät kiitokset minua ennen varanneelle nimimerkille
@Teemu#8, joka varasti Ilja Kovalchukin nenän edestä ja päädyin Bergeroniin, joka on tällä hetkellä pistepörssin viiden kärjessä 13 pisteellä. Kunhan hän pysyy terveenä, piste per peli -tahti säilynee nyt vähintään, mikä olisi sensaatiomaista. Yksi maukkaimmista draftryöstöistä alun perusteella.
Neljäntenä nimenä huusin numerolla 137 Jake Guentzelin. Toivoin, että viimeisen sopimusvuoden kunniaksi Guentzel alkaisi tehoilemaan myös runkosarjassa piste per peli -tahdilla kuten hän on tehnyt kaksissa edellisissä pudotuspeleissä. Kuuteen otteluun on syntynyt tehot 4+0. Hörnqvist on edelleen säilyttänyt roolinsa ykkösylivoiman maalinedusmiehenä, joka on rajoittanut Guentzelin pistetehtailua, vaikka hän tasaviisikoin pelaa maailman parhaan rinnalla. Ei auta kuin siis toivoa ruotsalaisen loukkaantumista, jotta Jake nousisi pysyvästi ykkösylivoimaan. Muutoin oletusarvo on, että yli 60 pistettä Guentzel ei saa tehtyä. Jälkikäteen katsottuna viisaampaa olisi ollut valita esimerkiksi viisi numeroa myöhemmin varattu Evander Kane.
Viides varaukseni oli:
Olen pettynyt. Viime kauden kolmanneksi parhaan torjuntaprosentin kohtuullisen määrän pelejä pelanneista maalivahdeista omistanut Luongo meni ja loukkaantui ensimmäisessä ottelussa kuukaudeksi. Minulle myytiin viallinen tuote, vaikka nimenomaan halusin terveen yksilön, mutta takuu ei ollut voimassa. Toivon, että Luongo ei enää uudestaan loukkaannu ja pystyisi vielä raapimaan 20 voittoa ja tuomaan noin 45 pistettä.
Kuudennella kierroksella oli aika varata ensimmäinen puolustaja numerolla 209. Thomas Chabot oli minulla muutenkin listoilla korkealla ja kun vielä Karlsson treidattiin hänen edestään pois sopivasti draftin jälkeen, Chabotin vastuu ja rooli vain kasvoi. Kuuteen otteluun kahdeksan pistettä on toki ylittänyt odotukseni, mutta tiesin hänen olevan hyvä poika junnukisojen muistikuvien ja viime kauden Youtube-kohokohtien perusteella. Bergeronin ohella loistavin haku varausvuoroon nähden toistaiseksi.
Seitsemäntenä otin oman pojan, Alex Tuchin. Valitettavasti hän loukkaantui viimeisessä harjoitusottelussa eikä ole vielä avannut kauttaan, mutta palannee ensi viikolla askiin vihdoin, joten vajaat kymmenen peliä jäi nyt väliin. Siltikin kautta on vielä hänelläkin 70 ottelua jäljellä ja toivon, että odotukseni 25+25 tehoista toteutuvat vähintään. Paciorettyn ja Haulan rinnalla tehoja pitäisi syntyä tasaviisikoinkin, koska Tuch pystyy nostamaan heidät suurempaan loistoon kuin on toistaiseksi nähty. En kadu valintaa toistaiseksi.
Kahdeksas valintani oli taas puolustaja. Suunnitelmana oli valita Nutivaara, mutta hänet vietiin nenän edestä, joten päädyin numerolla 281 Erik Gustafssoniin. Ennen draftia en ollut edes kiinnittänyt häneen huomiota, mutta varaustilaisuuden edetessä ja potentiaalisten puolustajien huvetessa aloin katsomaan tarkemmin viime kauden puolustajien pistepörssiä ja intuitioni käski valita Gustafssonin muutaman kohokohtapätkän katsottuani. Valinta on ollut oiva, sillä kasassa on neljä pistettä kuudessa ottelussa. Jos kauden lopussa Gustafsson on nakuttanut 35 pistettä, voisin olla todella tyytyväinen.
Yhdeksännellä kierroksella valitsin Neal Pionkin. Sama juttu kuin Gustafssonin kohdalla eli en tiennyt kaverista mitään ennen draftia, mutta varaustilaisuuden aikaisella tarkemmalla tutkimisella hän vaikutti potentiaaliselta pojanklopilta. Viidessä ottelussa kasassa on tehot 0+3, mikä on hyvä alku, koska jonkin pelin Pionk taisi istua katsomossakin, mutta teki sitten yhdessä ja samassa pelissä kaikki kauden tehopisteensä. Odotan Gustafssonin tavoin hänen päätyvän 30-35 pisteeseen, jos hän pysyy terveenä ja saa pelata ainakin toisinaan kakkosylivoimassa.
Kymmenentenä täydensin hyökkääjistöä Dylan Stromella numerolla 352. NHL-tason laukaus on tuottanut toistaiseksi tehot 1+0 kuudessa pelissä eli riskinotto ei ole toistaiseksi onnistunut. Melkeinpä kuka tahansa muu olisi ollut parempi varaus tähän kohtaan, mutta jos haluaa voittaa, pitää riskeerata jonkin verran. Jospa Strome vielä parantaisi ja tekisi edes 30 pistettä, jotta en antaisi liikaa tasoitusta.
Viimeinen varaus oli alusta asti selviö eli Tomas Hyka. Oletin, että kukaan muu ei tajunnut hänen olevan edes tulokas. Alku näytti pahalta, kun hänet pudotettiin nopeasti leiriltä AHL:aan, mutta Hyka sai kutsun ylös pian, kun Vegasin kausi lähti yskähdellen käyntiin ja kolmosketju vuoti. Pirteät otteet siinä ovat nostaneet Hykan jo Haulan ja Paciorettyn rinnalle siksi aikaa, että Tuch on sivussa, joten periaatteessa tämä on win-win tilanne. Ainoa ongelma on se, että energisyydestä huolimatta Hykan pistesarake näyttää nollaa ja pelkään, että kun Tuch on pelikunnossa, Hyka lähtee takaisin farmiin, vaikka on ollut paljon parempi hyökkäyssuuntaan kuin Lindberg tai Carpenter. Unelmani toki on, että Hyka saisi jatkaa loppukauden kolmosketjun laidassa Eakinin ja Nosekin rinnalla.
Kokonaistilanteessa olen kahdeksantena 35 joukkueen sarjassa, mikä on yli odotusten loukkaantumiset huomioiden. Kärkeen on onneksi eroa vain seitsemän pistettä. 55 ottelussa kerätyt 48 pistettä tarkoittavat sitä, että PPG-sarakkeessa on lukema 0.91, joka puolestaan on sarjan toiseksi paras liminin jälkeen. Ero kolmantena olevan KaljaVeikon lukemaan 0,84 on huomattava. Kunhan saan siis sairastuvalta Luongon ja Tuchin takaisin pelikuntoon, kaikki on mahdollista.