Jatkoajan Fantasy Pool NHL-edition 2024–2025

  • 9 029
  • 171

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Laitetaas Team Myste näkyviin:

Artemi Panarin (100 pts)
Andrei Svechnikov (60 pts)
Brock Boeser (60 pts)
William Karlsson (55 pts)
Vladimir Tarasenko (40 pts)
Mason Marchment (50 pts)
Shayne Gostisbehere (50 pts)
Ivan Provorov (30 pts)
Jake McCabe (20 pts)

Thatcher Demko (70 pts)

Jack Drury (25 pts)

Jackson Blake (0-20 pts)


Eli, tuolla mennään omalla aika kriittisellä pisteolettamalla 560-580 pisteen lopputulemaan.
No sanotaan että tasan 600 pistettä ois tavoite :)
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Bill Armstrong
Lösösen ukot

Mikko Rantanen (1.)
Tage Thompson (2.)
Mark Scheifele (3.)
Ryan O'Reilly (4.)
Viktor Arvidsson (7.)
Alex Newhook (9.)

Alex Pietrangelo (6.)
Darren Raddysh (8.)
Jacob Trouba (10.)

Connor Ingram (5.)

Liam Öhgren (11.)

Karel Vejmelka (12.)
Käydään lyhyesti läpi omia valintoja. Tänä vuonna lähdettiin tietoisesti valitsemaan aggressiivisesti hyökkääjiä heti alkuun.

1. Mikko Rantanen
Arvonnassa kävi hyvä tuuri kun pääsin jo viidentenä varaamaan. Rantasella viimeiset neljä kautta yli 100 pisteen tahdissa. Helppo odottaa samaa myös tältä kaudelta.
Odotusarvo: 100p

2. Tage Thompson
22-23 monsterikauden jälkeen viime kauden alku oli todella heikko ja pistesaldo lopulta vaatimaton 56p. Loppukaudesta kuitenkin palasi jo lähelle viime kauden tasoa. Todellinen taso jossain kahden viime kauden välissä.
Odotusarvo: 85p

3. Mark Scheifele
Päätin että niin kauan kuin isossa roolissa olevia ykköskentän hyökkääjiä on tarjolla, niin otan sellaisen. Scheifele on Winnipegissä todella suuressa roolissa, kun seuraava keskushyökkääjä on Vladislav Namestninov. Scheifele tulee kellottamaan valtavia minuutteja.
Odotusarvo: 75p

4. Ryan O'Reilly
Myös O'Reilly itseoikeutettu ykkössentteri ja tälle kaudelle tuli ylivoimalle vielä isoja apuja Stamkosin ja Marchessaultin muodossa. Tulee myös kellottamaan isot minuutit.
Odotusarvo: 70p

5. Connor Ingram
Tämä saattoi olla ensimmäinen huti tietäen maalivahtien epävarmuuden. Pelasi kuitenkin viime kaudella todella kovalla tasolla ja oli myös nollapeleissä jaetulla ykkössijalla kuudella nollapelillä. Viime kaudella jo 23 voittoa ja odotettavissa on että Utah parantaa joukkueena.
Odotusarvo: 60p

6. Alex Pietrangelo
Tämä nyt oli ihan oikea huti näin jälkikäteen mietittynä, elin jossain menneissä vuosissa. Ihan liian aikaista valita Pietrangelo kun selvästi pelaajana taso menossa jo alaspäin ja ylivoimavastuu myös siirtymässä muille. Loukkaantumishistoriaa myös löytyy.
Odotusarvo: 35p

7. Viktor Arvidsson
Tämä on aika high risk high reward. Ehjällä kaudella Draisaitlin vierellä uskon olevan varmasti 65 pisteen pelaaja, mutta ei ehjiä kausia juuri ole, viime kaudella alle 20 peliä. Tuskin nytkään pelaa täyttä kautta.
Odotusarvo: 50p

8. Darren Raddysh
Tosi hyökkäävä puolustaja, vastuuta tulossa Hedmanin vierellä ykkösparissa sekä myös lisää yv-vastuuta Sergachevin lähdettyä.
Odotusarvo: 40p

9. Alex Newhook
Tässä ensimmäinen valinta, jossa luotin lähinnä potentiaaliin. Tähän asti paras kausi 34 pistettä, mutta 23-vuotias pelaaja voi kehittyä nopeastikin. Myös top6-rooli olisi alustavasti luvassa.
Odotusarvo: 50p

10. Jacob Trouba
Pakkilaarin pohjalta kaavittu. Noh, ylivoimavastuuta lienee luvassa ja historiassa jopa neljä 30-50p kautta. Tuskin enää ihan samaan yltää
Odotusarvo: 25p

11. Liam Öhgren
Sitten piti lähteä hakemaan tulokasta. Bill Guerin totesi viime keväänä jossain podcastissa (näin syvältä piti kaivella infoa), että näkee Öhgrenin pelipaikkana ensi kaudella NHL:n. Uskotaan siihen jos kerran GM niin sanoo. Jos jossain kolmosketjussa pelaa niin varmaan parikymmentä pistettä voi repiä?
Odotusarvo: 20p

12. Karel Vejmelka
Jokerivuorolla halusin vähän yrittää varmistella selustaa. Jos suht. varhaisessa vaiheessa valittu Ingram menettääkin ykkösmaalivahdin paikan joukkueessa jonkun Vejmelkan kuuman vireen takia niin ainakin mulla on sitten se toinenkin maalivahti valittuna. Realistisesti kuitenkin Vejmelka on selvä kakkosmaalivahti ja pelaa sen 25-30 peliä.
Odotusarvo: 35p
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Draft 2024; muistelmani.

Järjestysnumeroksi napsahti #7, joka on sarjaa bittersweet. Kärkipään vuorosta ei paranisi valittaa, mut vähän se jää kirvelemään kun oot just siinä bubblella et jää ne 140 pisteen ukot välistä. Vähänku sais lotossa 6 oikein.

Taktiikka oli kuitenkin suht helppo tuolla vuorolla rakentaa, ekat muutama kierros BPA (best player avaivable) ja sen jälkeen pala kerrallaan kursimaan rosterista reikiä. Ei tarvetta isommille kikkailuille. Sen päätöksen tein myös heti alkuun että mokke saa jäädä loppupäähän suosiolla koska niitten kanssa mulla on ollut aina tuskaa alku- ja keskipäässäkin. Ja jo hyvissä ajoin päätin myös panostaa keskipään kierroksilla upsideen hiukan agressiivisemmin, voitto tai ei mitään mentaliteetillä.
—-

1st (#7) Quinn Hughes

Drafti oli helppo käynnistää tällä kertaa pakilla, kun kuus ekaa ottivat ne hyökkääjät. Sadan pinnan hyökkääjä vs melkein sadan pinnan pakki. Arvoin Makarin ja Hughesin välillä ja päädyin jälkimmäiseen lähinnä siks että Canucks on joukkueena ”freesimpi”. Ja Hughes nyt sen pakkien börsän viime kaudella voitti, vaikka Makar hiukan näyttävämpi toki onkin. Makar myös luonnollisesti meni seuraavana, no brainer, enkä ihan töysillä uskonutkaan putoavan vielä mulle kakkoskiekalle.

Pistetavoitteeksi ei nyt silti pakille laiteta niitä uran ”toppeja” lentokelissäkäön, vaan maltillinen PPG. Eli 82 pistettä tilaukseen, toki ei haittaa toistaa 95 pinnan kauttakaan.

2nd (#64) Nico Hischier

Jo tässä vaiheessa draftia pientä riskin tynkää, joskin harkittu sellainen. Kiistatta erinomainen pelaaja, mut uran paras pistesaldo tähän mennessä ”vain” 80p. Keksein tähän kuitenkin niin monta bulletpointtia miksi tämä on ns. Nicon vuosi, että upsidea ei voinut ohittaa. Prime-ikä saavutettu ja vihdoin terve ja täyspäinen Jack yyveellä kaverina, sekä kyllä Devilsin tarvii joukkueenakin jo mennä eteenpäin takapään vahvistusten jälkeen. Uusi koutsikin vienee peliä hieman enemmän hyökkäävämpään.

Toiveet ja upside on jossain hiukan alta satasen paikkeilla, mutta lyödään tähänkin tavoitteet realistisemmin sinne ppg ja 82, niin eipä pitäis ainakaan korkeelta pudota vaik vähän kaudesta vaisumpi lopulta tulisikin. Se riski onkin enemmän siinä montako peliä alle 82n Hischier pelaa, jonkin verran on tuota ”pikkuvaivaa” historiaa kuitenkin.

3rd (#77) Morgan Rielly

Edelleen mielessä BPA ja upside. Jotenkin jäi fiilis että ekat kierrokset oli ”normaalia” hyökkääjäpainotteisimpia tai mitä lie, mut hyökkääjien osalta mun listalta oli kolmosen alkuun mennessä viety jo kaikki ketä siihen olin kaavaillut. Kuten myös rookiet. Näille paikoille olinkin siis alkuunsa just noita paikkoja ensiks vatvonut, mut kun lista näyttikin et BPA on puolustaja ja Riellyn valuminen tänne asti tuntui vähän oudoltakin, niin mikäs siinä. Laitettiin vähän vahinkoa kiertämään ja vietiin joltain ykköspakki sitten kun multa vietiin ne hyökkääjät. Rajaton vastuu Toronton ykkös yyveessä, melko tasaisesti 60 pinnan paikkeille suorittanut pakki oli mielestäni tähän kohtaan ns safe pick, mikä myös kiinnosti koska ajatuksena oli että tästä eteenpäin lyödään pelimerkkejä sitten enemmänkin riskeihin hakuihin.

Tavoitteeksi se 60 pinnaa. Enemmänkin voi tulla, luultavasti ei kuitenkaan ainakaan paljoa vähempää.

4th (#134) Elias Lindholm

Hyökkääjiä tuntu edelleen menevän ovista ja ikkunoista. Niistä kuudesta ketkä mun vuorojen välissä oli podiumilla oli myös jo jokunen rookie kirjattuna, joten kävi jopa mielessä napata jo kolmas pakki ja seuraavaks rookie kun moni listan hyökkääjä tipahteli muille vuoron valuessa kohti. Mut jo ennen draftia olin merkannut Lindholmin nimen boldatulla fontilla ja en viitsinyt antaa lipua näpeistä. Pastrnakin rinnalla ykkösketjussa ja yyveessä, tehoja pitäis tulla vahingossakin. Viime kausi oli heikko tehollisesti, mut edellisillä näytti parhaan tasonsa ja potentiaalia löytyy olla se draftin isoimpia ”ryöstöjä”.

Varovainen parannus viime kauteen lasketaan selviöksl, tavoitteeksi 66p. Mut totta puhuen tohen jääminenkin ois lievä pettymys. En kuitenkaan halunnut liikaa paineita lyödä harteille ettei Eliaksen peli mee pakottamiseksi :)

5th (#147) Fabian Lysell

Rookieta en halunnut jättää loppukierrokselle koska ero 0 ja 40 pisteen välissä on pelipaikallaan aina kova kirittävä ja moken kohdalla sen olin jo päättänyt tehdä. Toisaalta jäljellä ei niitä varmoja kortteja enää ollut, mut tässä vaiheessa listalla oli vielä muutama kiinnostava nimi mistä valita. Lysellistä löysin interwebistä paljonkin valmennuksen ja organisaation hehkutusta, vaikka NHL-pelejä ei vyöllä vielä ollut. AHLssä kuitenkin hyvää jälkeä ja kun koko Boston valmentajiaan myöden on asettelemassa top6seen Marchandin toiselle laidalle, niin siinä on tähtien osuessa kohdalleen kiva pistesaldo kauden päättyessä. Ja Bruinsilla on tunnetusti hyvä organisaatio ja kova vaatimustaso, niin vaikka mahdollisuus vielä yhdestä AHL-kaudesta on olemassa oli tämä mielestäni riskin arvoinen kokeilu.

Toiveena ois 40-50 pinnan kausi, mutta tavoitteeksi rookielle realistisempi 30 pinnaa.

6th (#204) Pierre-Luc Dubois

Nyt selkeä ajatus oli varata kahdella seuraavalla vuorolla ”vähintään 100 pinnaa”, eli kaksi hyökkääjää. Ekalla päädyin ottamaan tunnepohjalta pientä riskiä paljon parjatun Duboisin kanssa. Aika monta juttua hänestä nyt kesän aikana lukenut kun tuli oman joukkueen riesaksi ja tottakai jutut on vaan juttuja, mut ihan positiivisia fiboja nyt herralla, joukkueella sekä faneilla on siitä mimmoista Duboisia sieltä on lupa Capitalsiin odottaa. Vastuuta on tarjolla ja sitä hän haluaa, nyt on aika lunastella sitten.

Pistetavoitteen osalta aika wide range. Mut ehkä yks valintaa vahvistava tekijä oli se että jos viime kausi oli PLDltä karmaisevan surkea suoritus, niin silläkin tuli 40 pinnaa. Sitä ennen kahdella keskinkertaisella kaudella 60 pinnaa. Joten miltäköhän oikeesti hyvä kausi vois näyttää? Iänkin puolesta nyt vasta ollaan siihen primeen tulossa, vaikka tuntuiskin että Duboisia on haukuttu turhakkeeksi jo pari vuosikymmentä. Tavoite laitetaan sinne jonnekin rangen keskimaastoon ja 56. Todellinen lienee plus miinus 20 siitä.

7th (#217) Tyler Toffoli

Kun kutosella otettiin jo isompaa riskiä niin seiskalle haluttiin jo varmuutta. Toffolin pitäis olla hyvä kaveri suorittamaan tehtaan takuulla sen 50-60 pinnaa. Monessa liemessä keitetty ja paljon nähnyt monipuolinen kiertolainen on tolla tasolla kuitenkin suorittanut melkein aina ja joka paikassa. Joskus on mennyt nippanappa alle, joskus kivasti ylikin. Nyt rooli umpisurkeassa Sharksissa tulee olemaan pelillinen suunnannäyttäjä, ja sitä kautta vastuuta rajaton määrä. Vierellä tulee heilumaan nuoria lahjakkaita pelaajia joilla on varmasti työtä opetella NHLn vaatimustasoon kokonaisvaltaisessa tekemisessä, mutta sitäkin enemmän käsiä, jalkaa ja etenkin nälkää tehdä maaleja.

Hyvät fiilikset tän ”varman” haun kohdalta. Tavoite 56 pinnaa sisältää jo jokusen pelin saikuttamisen mitä on myös lupa odottaa ikämiehellä yhä kasvavan peliajan seurauksena. Toki viime kauden vastaava varma hakuni (Reilly Smith) jäi alle tavoitteen niin ei parane henkseleitä paukutella, mut tykkään myös siitä et Toffolilla on potentiaalia ja edellytykset tehdä vaikka 70 pinnaakin.

8th (#274) Kent Johnson

Tässä kohtaa ei ollut selkeää näkemystä tai suunnitelmaa kenet otan, muuta kuin että halusin löytää sen ”yllättäjän”. Sellainen tarvitaan jos haluaa draftin voittaa. Kent Johnson on vielä kovin nuori pelaaja jolla on tavallaan jo takana kultainen tulevaisuus. Hänen piti olla Columbuksen uusi superstara heti teininä. Viimeiset pari kautta menikin sitten alavireisesti, ja status on pudonnut jo melkein ”unohdettujen” kastiin. Johnson on kuitenkin vasta 21v ja lahjakkuus on kiistämätön. Nyt oli jo valmiiks itseluottamusta ruokkineen AHL-visiitin jälkeen tarjolla uutta mahdollisuutta lunastaa se tuloksentekijän rooli top6sessa, mut päätöksen varmisti murheellisesti Gaudreaun karmea kohtalo ja myös Laineen kauppaaminen. Blue Jacketsin laidoilla on nyt valtava tyhjiö, ja toisaalta siinä on sitten kaiken murheen keskellä oivallinen tilaisuus nuorelle pelaajalle löytää itsensä ja paikkansa pelillisesti. Pelimerkit keskelle tässä kohtaa J-T suittarilla ja katotaan mitä pakasta tulee.

Tavoitteen osalta en oikeen tiennyt mitä heittää. 49 oli alustavissa papereissa mun neloshyökille soviteltu, joten sillä mennään. Lopullinen tulos voi olla mitä vaan väliltä 10-70.

9th (#287) Damon Severson

Aiemmissa drafteissa oon aina jättänyt kolmospakin kahdelle vikalle rundille ja aina se viimeisten jämäpakkien kairaaminen on ollut yhtä myrkynjuontia. Muutenkin puolustus on ollut mulle se mihin nämä leikit on loppupeleissä hyytynyt. Nyt kun siellä Hughes ja Rielly oli jo valmiina niin heräs ajatus hoitaa se osaston kertarysäyksellä maaliin, kun fiilis oli että niitä potentiaalisia yllätysnimiä hyökkäykseen tulis oleen tarjolla vielä loppupäässäkin enemmän mitä suht varmoja n 30 pinnan pakkeja.

Severson valikoitui Toffolin tapaan suoritusvarmuuden takia. Viimeiset 8 kautta vähintää 30 pinnan keskiarvoa kellottanut jokapaikan höylä, jonka rooli nuoressa joukkueessa on melko sementissä. Eikä siitä oo kuin pari kautta kun uran topit 46 pinnaa näki päivänvalonsa. Ikääkään ei ole mittarissa kuin 30, niin pakin tontilla mitään taantumaa ei sen osalta kristallipallossa. Ainoa kysymysmerkki on että viekö superjunnut Jiricek ja Mateychuk hyökkäyspään minuutteja, mut kausi on Columbuksella pitkä ja kivinen niin eiköhän Seversonille melko iso ruutu löydy edelleen.

Tavoitteeksi perussuoritustasolla ja jokusen maintenance matsin otannalla 29 pinnaa, minkä uskoisin tälläkin kertaa olevan jopa muutaman täpän verran pessimistinen odotus. Pessimisti ei pety. Eihän?

10th (#344) Andre Burakovsky

Just hiukan edestä vietiin mun listan ykkösnimet viimeiseksi hyökkääjäksi jälleen kerran, mikä lievästi muotoiltuna vähän pisti harmittamaan. Otettuani Johnsonin pienellä riskillä ja oman vuoron nyt lähestyessä tähtäin oli kohdistettu etenkin Ryan Hartmaniin ja pariin muuhun suht varmaan 40-55 haarukkaan osuvaan nimeen. Mut pakkoreagointina lähdettiinkin sitten vetään riskien kanssa tuplaa ja kuittia. Miksipä ei.

Burakovskyn viimeset kaks kautta ollut loukkien takia mallia rikkonainen, eikä niistä toipuminen takaisin sellaiseksi vajaat pelit pelaavaksi 50-60 pisteen top6 hyökkääjäksi oikeen lähtenytkään enää viime sesongilla. Saldo jäi vaatimattomaksi. Lisäksi Seattlessa on nyt enemmän tarjontaa laidoille ja top-kutoseen mitä parina viime vuonna joten rotaatio voi hyvinkin syödä Burakovskyn tyylisen pelaajan elintilan, ja alamäki jyrkistyä entisestään. Toisaalta nyt on alla ehjä kesä ja ikäkin alkaa vielä kakkosella, niin yhtä hyvin Burakovsky voi saada pelinsä takaisin raiteelleen ja takoa kivat tehot. Lisää riskikerrointa tosiaan silti nostaa sekin että ehjänä pysyminen on ollut hankalaa.

Taas kerran iso haitari pistepotentiaalissa ja tavoitteeksi heitetään välimaaston 43 pinnaa niin ei tiputa liian korkealta, joskaan sen saavuttaminenkaan ei mikään itsestäänselvyys ole.

11th (#357) Logan Thompson

Kaikenmaailman sääntöjen takia maalivahdin valintaa ei voinut tämän pidemmäs lykätä. Tandemihäkkäreitä oli tarjolla vielä ihan hyvin ja melkosta lottoa mihin sen nallin napsauttaa. Joten miksipä ei sitä ”oman joukkueen” ukkelia.

Capsin ykkönen Lindgren veti vahvan kauden viime vuonna ja otti ansaitusti ykköshäkkärin roolin hartioilleen. Fakta on kuitenkin se että Lindgrenin track record on vielä melko lyhyt ja nyt sillä on ekaa kertaa niskassaan myös suorituspaineet. Vastaavasti Thompson on ollut melkoisessa Vegasin molarisirkuksessa isompienkin nimien takana haudattuna ja usein kauteen lähdettäessä jopa kolmosmolari, ja kuitenkin lopulta onnistunut pelaamaan itsensä viimesillä kahdella kaudella siihen 1A/1B tilanteeseen. Eikä sitä Capitalsiinkaan treidattu penkkiä kuluttamaan, uskon että pelaa yli 30 peliä. Draft-pisteiden mittarilla viimeset kaks kautta on myös selkeän kakkosmolarin viitasta huolimatta ollut varsin mukavat 52 ja 46.

Tavoitteeksi ei toki voi tuollaisia lukuja heittää, koska joukkue edessä on huonompi mitä Vegasissa ja rooli on kuitenkin lähdössä kakkosveska. Luotan silti Thompsonin pääsevän taas tälläkin kaudella näyttämään kykynsä ja kilpailevansa peliajasta tosissaan, ja sillä saadaan kyllä kasaan ne mun alkujaan molarille vaatimattomasti budjetoidut 32 pinnaa.

12th (#414) Erik Haula

Jokeriksi olin lukinnut jo pitkän matkaa ennen draftin alkua Hendrix Lapierren, mut kiitti vaan LostHorizonille niin se meni uusiksi kerran vielä just ennen omaa viimeistä vuoroa. Mitähän v**tua sanois tähän Sannikin. Mistä sä nyt sen kekseit ottaa.!

Masennus ja epäusko. Koko draft pilalla. Ihan sama. Otetaan joku paska Porilainen sitten ihan ketutukseen. Mut toisaalta, 35 pinnaa olin Lapierrelle budjetoinut (+mahdollinen over potentiaali), niin Haulalta se pitäis irrota ainakin ”varmemmin”, joskaan juuri enempää ei sitten ookaan lupa odotella.
——

Yleisellä tasolla oon ihan tyytyväinen siihen nippuun minkä sain aikaseen. Seiska-pick oli mielestäni hyvä paikka hakea tän tyylistä medium risk-high reward tyylistä kokoonpanoa. Liian varmoilla valinnoilla tältä vuorolta olis todennäköisesti päädytty loppupeleissä jonnekin 5-15 maastoon sijoituksissa ja voitostahan tässä pelataan, niin lähdettiin kairaamaan niitä stealeja useammallakin vuorolla. Ehkä niitä arpoja tuli lopulta vähän liikaakin (Lindholm, Dubois, Johnson, Burakovsky), mut silti järkeä käyttäen että se yhden tai kahden riskipelaajan keskitason suorituskin riittää pitämään joukkueen vielä mukana pelissä jos tosta porukasta vastaavasti sama määrä osuu.

Tää oli tässä, kivaa leikkiähän se on. Kiitokset jälleen ja sit alkaakin se tylsä osuus kun joutuu grindaan koko kauden ja vielä kesänkin ennen kun pääsee taas uudestaan draftaamaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Omat kahlattuna läpi, ja yritetään vielä mahdollisimman objektiivisesti arvioida:

H Pettersson: 81gp, 93p (max 105p)
- Canucks taisi olla yksi eniten ylisuorittaneista joukkueista odotuksiin nähden, mutta Petterssonin tehot tippuivat selvästi edellisestä kaudesta. Oli draftin ensimmäinen valintani, ja perustui aika lailla siihen, että noilta sijoilta varaessa pidin Petterssonia potentiaalisimpana sadan pisteen rajan rikkojana.
H Stützle: 77gp, 80p (max 95p)
- Pitkälti sama tausta-ajatus kuin ekana varatulla Petterssonilla - korkein pisteupside omissa papereissa sillä hetkellä, eikä muilla pelipaikoilla ollut yhtä kiinnostavaa.
H Trocheck: 82gp, 70p (max 85p)
- Trocheck kiehtoi kolmoskierroksella eniten, koska edellisen kauden perusteella herra pelaa Rangersin parhaassa tulosyksikössä, eikä ole pelkästään Panarinin tekemä tuote. Rangersin ykkösylivoima myös odotuksissani sarjan parhaita, jossa Trocheckilla myös laadukas tontti jatkaa hyvästä viime kaudesta. Pelannut myös hyvinkin ehjiä kausia, joten loukkiriski alhainen.
H Garland: 81gp, 49p (max 60p)
- Toinen Canucksista, muttei Garlandinkaan osalta puhuta pelaajasta, joka olisi räikeimmin tuolta runnonut pisteitä yli sen, mitä odotettiin. Seiskakierrokselta tarttui, ja taisi siinä pari muutakin hyökkääjää kutitella, mutta Garlandiin päädyin. Tässäkin pelaaja, joka säilynyt hyvin ehjänä, ja jos katsotaan puhtaasti Canucksin laiturinimiä, niin Garlandilla on mielestäni hyvä sauma pelata aika isoa roolia. Täysin mahdollista ottaa jopa ykkösylivoiman paikka. Pidän varmana suorittajana, sopivalla upsidella.
H Killorn: 73gp, 47p (max 55p)
- Yhdeksäs kierros, ja ensimmäinen selkeästi hieman iäkkäämpi nimi sisään, jolla myös loukkia alla viime kaudelta. Ducksin nousevan nuorison seassa toivottavasti kykenee vielä pysymään vauhdissa mukana, ja olemaan sitä Tampa-ajan laatua, vaikkei toki niiden kausien pisteitä tässä enää odotetakaan. Näillä sijoilla pohdin myös Palmieria, Colemania, Danaultia ja Hartmania. Tässä se loukkiriski pudottaa pisteodottamaa oikeutetusti, ja vastaavasti se maksimi upside olisi täysin ehjässä kaudessa.
H Danault: 79gp, 46p (max 55p)
- Danaultin otin heti Killornin jälkeisellä kierroksella, kun Coleman ja Palmieri olivat menneet, ja Hartmanin sekä valitun Danaultin välillä punnitsin tätä. Toiveissa olisi, että Danault saisi jatkaa kakkosen keskellä, ja Byfield laidassa, mutta Danault pystynee hyvään pisteidentekoon myös kolmosen keskeltä.

P Andersson: 80gp, 44p (max 50p)
- Eka pakkivaraus kutoskierroksella. Puhtaasti tilastojen kautta päädyin Anderssoniin. Flamesissa tulee olemaan selkeä toinen kärkipakki Weegarin ohella. Mikään yv-pakki Andersson ei tosin ole, ja sen johtopäätöksen olen saanut aikaiseksi silmätestillä. Toisaalta pelaa varmasti isoja minuutteja + mahdollisissa 3vs3-jatkoajoissa Weegarin lisäksi selkein pakkinimi kentälle, ja on siinä toki pieni sauma myös siihen, että Flamesin trade chipien kärkeen kuuluva Rasmus vaihtaisi jossain kohtaa kautta maisemaa. Mahdollinen Barrien signaaminen PTO:n kautta ei kauheasti Anderssoniin vaikuttaisi, koska Andersson ei nähdäkseni muutenkaan tule ykkösylivoiman pakki olemaan. Säilynyt myös ehjänä suht hyvin, ja pidän tätä varausta sellaisena, joka tuosta arvioidusta ei varmaan yli viittä pistettä heitä suuntaan tai toiseen, jos pelaa ehjän kauden.
P Miller: 80gp, 37p (max 45p)
- Kahdeksannella kierroksella toinen pakkislotti täyteen Rangersin nuorukaisella. -22-23 -kauden piste-ennätys lienee vaikea saavuttaa, mutta tuohon väliin varmaan ihan ok valinta. Ehkä myös ihan pieni sauma kakkosylivoimaminuuteille, vaikken sitä kyllä budjetoinut.
P Zadorov: 77gp, 21p (max 25p)
- Sokerina pohjalla Big Z sisään ennen jokerikierrosta. Tässä ei varmaan sen kummempaa, kuin että pidin häntä pakkien jämälaarista parhaana vaihtoehtona. Z tulee laukauksellaan kyllä tekemään jälleen maaleja, mutta sen verran heikko on kaverin hockey-IQ, etten odota mitään dominaattorimaisia syöttöjä Bruins-maaleihin. Lienee isolla vastuulla, toivottavasti McAvoyn parina, joka voisi pisteodottamaa vähän nostaa. Tämä valinta ei ollut kyllä mikään high reward, mutta toisaalta odotan aika varmaa ~20 pisteen saalista.

MV Lindgren: 50gp, 49p (max 60p)
- Wolfin kohdalla pääsin 4. kierroksella veskarin makuun, ja 5. kierroksella sitten naarasin varsinaisen maalivahtini Lindgrenin muodossa. Jälkiviisaana tämän olisi voinut tehdä todennäköisesti vuoroa-paria myöhemminkin, koska oman maalivahtihakuni jälkeen veskareiden meno draftissa tyssäsi varsin pitkäksi aikaa, mutta eipä tuota voinut tietty etukäteen tietää. Lindgren oli mielestäni yksi NHL:n parhaista maalivahdeista viime vuonna, ja vaikka veskat ovat aika ajoin voodoota, ja taso voi laskea, niin laadukkaasta aisapari-Thompsonista huolimatta pidän Lindgreniä Capsin ykkösveskarina, ja kantavan sen 60-65% pelaamisvastuusta. Plussaa tulee siitä, että Caps oli ainakin viime kaudella tosi vähämaalisia pelejä pelannut joukkue, joten meiningin jatkuessa samanlaisena nollapelienkin todennäköisyys kasvaa... Viime kaudella 62p, mutta se meni varmasti ylärekisterissä, joten en myöskään tuollaista odota nyt.

T Wolf: 46gp, 40p (max 55p)
- Neloskierroksella sitten tarttui oma tulokas, vaikka ennen draftia oli suunnitteilla, että tämä jätettäisiin myöhempään ajankohtaan. Varausvuoron lähestyessä minulla taisi olla yksi tai kaksi hyökkääjää potentiaalisten listoilla, sekä Gauthier toisena T-ehdokkaana, jonka Mängimies vei edellä. Budjetoin Gauthierin muistaakseni pari pinnaa Wolfin edelle, joten sikäli tuon lähteminen helpotti omaa tekemistä. Ensimmäinen isompi riski suhteessa varausvuoroon, mutta varsinkin tuolta kärkisijojen takaa näitä pitää myös tehdä, jotta olisi saumoja korkeille sijoille. Wolf on omissa papereissani Flamesin ykkösveskari, mutta samalla se on myös hänelle ensimmäinen kokonainen NHL-kausi näistä asemista heikentyneen rosterin takana, joten riskinsä tässä on. Tuossa kohtaa, tai ylipäätään tuleva NHL-kausi on kuitenkin mielestäni varsin hankala/suppea hyvien tulokkaiden osalta, ja muistaakseni Wolfin pisteodottaman jälkeen siinä oli suht selvä marginaali seuraavaan tulokkaaseen omissa papereissani (vaikka toki aina sieltä jokunen kaveri tulee ja tekee hyvät pisteet, mutta ainakin itselleni valtaosa tässä draftissa menneistä tulokasnimistä ovat sellaisia, jotka voivat ihan hyvin kyykätä sinne 0-10p luokkaan).

J McLeod: 79gp, 33p (max 40p)
- Mielenkiintoinen seurattava, kuten jokerin tuleekin olla. Maisemanvaihto Edmontonista, ja toivottavasti saa Sabresissa pientä buustia peliaikaansa. Tykkään ko. pelaajatyypistä, ja näen saumaa nostaa pistesaldoja, mutta mennään arviossa konservatiivisemmin suurin piirtein sillä, mihin on viimeksi kyennyt.

Yhteensä: 609p (max potentiaali 730p).
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Team Salming

Leon Draisaitl (115)
Dylan Larkin (88)
Mark Stone (70)
Anton Lundell (50)
David Perron (50)
Reilly Smith (45)

Moritz Seider (55)
Owen Power (45)
David Jiricek (30)

Frederik Andersen (60)

Jiri Kulich (25)

Jonatan Berggren (38)

Pääsimme varaamaan jopa kolmantena. Tarjontaa oli paljon. Harkitsin pitkään Makaria, koska hän toisi 100 pistettä kassaan puolustajana. Mutta jotenkin silti otin sitten saksalaisen panssarivaunun, joka ei ole juuri pelejä missannut NHL-urallaan ja viime vuosien pistepörssin TOP5:ssä ovat olleet pelaajat ikähaarukassa 27-32. McDavid samassa ylivoimassa edesauttaa pistetehtailua, kun 5v5-pisteissä Leon ei ole aivan kärkipäätä viime kausina ollut. Odotusarvo on 50 maalia ja 65 syöttöä eli noin kymmenen pisteen parannus viime kaudesta, koska Draisaitl saa myös helmikuussa levätä muiden ollessa mukana neljän maan turnauksessa. Lepoedun takia mietin myös Kucherovia, mutta kestääkö hän kolmannen kauden putkeen ehjänä? Leoninkin kohdalla mietityttää se, että miten pitkä playoffpuurto ja vammojen kanssa pelaaminen vaikuttaa tulevaan kauteen. Mutta oli pakko päästä hyötykäyttämään uintivideota, joten murruin ranskalaisyleisön paineen alla.

Toisen varauksen kohdalla arvoin, että ottaako jo veskari tai kärkipakki, mutta varmat 65-70 pisteen jannut oli jo kaapattu, joten jatkoin parhaassa iässä olevien valitsemista poimien Detroit-ikoni Dylan Larkinin. Tilauksessa on 88 pisteen kausi kuten samanhenkisellä Tavaresilla viisi vuotta sitten samanikäisenä. Punasiivet palaavat pleijareihin Larkinin vetämänä.

Kolmas vuoro tuli heti perään. Mietin veskareista yhä Hilliä ja Andersenia, mutta vammahistoria huoletti. Tulokkaista paperilla oli Gauthier, mutta pohdin, että 45 pistettäkin vaatisi onnistumista, kun oletettavasti hän ei pelaisi ykkösylivoimaa oikeassa siivessä kuten MM-kisoissa vuosi sitten, jolloin hän teki vaikutuksen livenä. Lopulta veri veti taas Saksaan ja toiveena on, että Seider loistaa siten, että hän tekee piste-ennätyksensä. Kun uusi sopimus on taskussa, häntä ei tarvitse pidätellä kakkosylivoimassakaan. En jaksa uskoa, että Gustafsson pyörittää ykkösylivoimaa, vaikka Kane-yhteys on olemassa Chicagosta ja kun voitin tämän NHL-fantasyn debyyttikauden, Gustafsson oli uskomattoman hywä löytö alakierroksilla takoen 60 paunaa. Rielly, Hanifin, Theodore, Weegar, Toews ja McAvoy olivat muita optioita, mutta Seiderissa on eniten mielestäni potentiaalia jopa 70 pisteen puolustajaksi ja tavallaan siksi kurkotin häneen pienellä riskilläkin toivoen dobsonmaista läpimurtoa 40-50 pisteen miehestä 70 paunan klubiin. Raymond ja Kane ovat ihan kivoja ukkoja samaan ylivoimaan. Odotusarvo on silti maltillinen 10+45=55. Puolustajia oli varattu 11 kappaletta ennen Moritzia ja pakkipörssin TOP15-sija heltiää n. 50 pisteellä, joten sekin puolsi Seiderin poimimista tässä kohden, koska oletin muiden valitsevan välissä ainakin 30 puolustajaa pois tarjottimelta ennen omaa seuraavaa vuoroa. Hyökkääjissä 30 ehdokkaan poistuminen välissä ei vaikuttaisi niin paljoa ja löytöjä olisi yhä mahdollista tehdä.

Neljännellä vuorolla luotin löytäväni yhä väh. jonkun 45-50 pisteen veskarin. Mutta kun Kuhdalla ja Naamavellillä olivat jo veskarit varattuina, pystyin sitä ennen poimimaan talteen kapteenimme Mark Stonen. Joskus hänenkin on ehjä kausi pelattava ja silloin hän on 70 pisteen mies ainakin. Jos Stone olisi viety nenän edestä, olisin varmaan ottanut McTavishin tai Beniersin. Mutta selkeä ykkösoptio Mark oli, koska hän voi hyvinkin olla Eichelin laidalla (heidän kemiansa toimii todistetusti pinna per peli -tahdilla runkosarjassa) ja saa joka tapauksessa hurjasti vastuuta, kun laituriosasto on heikentynyt. Vegas tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan Stonelta ehjän kauden. Viidennellä vuorolla heti perään talletin sitten olympiakarsinnoissa loistaneen Andersenin veskariksi. Fleury voitti Vezinan 35-vuotiaana, joten miksei Andersenkin pelaisi vielä yhtä laadukasta sesonkia. Viime kauden saldo oli 13/16 voittoa runkosarjassa sen jälkeen, kun hän palasi kehiin sairastuvalta. Uskon sokeasti siihen, että hän starttaa 50 peliä voittaen niistä 30. Kochetkov on ihan poika vielä.

Kuudennen vuoron lähestyessä ideat alkoivat ehtyä. Tulokkaista tapetilla olivat Brisson, Kulich, Khusnutdinov, Hutson ja Luneau, mutta enpä tosissaan heistä ketään harkinnut vielä tässä vaiheessa. Puolustajista Power, York, Faulk, Zellweger, Chabot ja Perunovich. Miksei Pietrangelokin. Mutta eniten toivoin McTavishin putoamista syliini hyökkääjistä. Muita optioita olisivat Quinn, Karlsson tai K. Johnson. Koska LostHorizon ryösti McTavishin ja Taison Faulkin, olin päätymässä lopulta betsaamaan Chabotin ehjän kauden puolesta. Silloin hänen pitäisi olla 50 pisteen mies. Chabot oli osa mestaruusjoukkuettani aikoinaan ja hänen piti nyt välivuosien jälkeen tehdä paluu Team Salmingiin. Mutta Enjoy nappasi hänet naamani edestä, joten paniikkikorvikkeena otin sitten 10 minuutin pikascouttauksella Powerin, koska hän aikoinaan teki hattutempun keskeytetyissä U20-kisoissa ja se oli jäänyt muistiin, vaikkei sitä virallisissa tilastoissa näy. Hän myös päätti viime kauden 19 tehopisteeseen 29 matsissa, joka enteilisi 53 pisteen tahtia, mutta odotusarvoni on 45 tehopistettä, joista maaleja on kymmenkunta, koska laukaus on ihan laadukas. Yli kahdeksan miljoonan palkalla on otettava harppaus tehopisteissä noista reilun 30 pisteen sesongeista. Hujoppimainen Hedman syttyi tuleen neljännellä NHL-kaudellaan ja toivon nyt samaa Powerilta, vaikka tämän avauskausi oli tynkä, joten vertaus ontuu ohuesti. Myöhemmin tajusin, että Ekbladia ei oltukaan otettu ja se kadutti.

Seuraavaksi hyökkääjäksi mietin tosiaan Quinnia ja Stephensoniakin, mutta sitten takaovesta muistin Lundellin olemassaolon. En halunnut varata toista puhvelia, koska reissu Eurooppaan rasittaa, joten otin turvallista suomalaisväriä. 17 pistettä pleijareissa 24 otteluun voisi povata uran parasta runkosarjaakin. Tavoite on 50 pistettä.

Seuraavaksi otin kaksi hyökkääjää. Perron päätti viime kauden tehokkaasti ja sanoi haastattelussa, että rooli alkukaudesta oli vähän pienempi kuin aiemmin, joten se verotti hieman. Eiköhän hän Ottawan keskiketjuissa mätä rutiinilla 50 pistettä. Kaveriksi halusin Tolvasen, joka vakuutti talviklassikossa. Kuhta kuitenkin poimi 57 pisteen suomalaisen nenän edestä, joten jouduin sitten turvautumaan varavaihtoehtoon. Toivottavasti Smith lunastaa paikkansa Rangersin ykkösketjusta ja Perronin tavoin iskee sen vajaat viitisenkymmentä pistettä. Ainakin hän on muistaakseni MSG:llä tehoillut ihan OK Vegasin paidassa. Mietin myös Höglanderia ja McMichaelia, mutta jääaika mietitytti.

Koska Kuhdalla ja Naamavellillä olivat jo tulokkaat valittuina, pystyin varaamaan ensin kolmannen puolustajan itselleni 10. kierroksella. Schmidt, Zamula, Walker, Graves ja Whitecloud olivat listalla, mutta Jiricek maistui kuitenkin parhaimmalta. Eiköhän hän YV-vastuutakin saa kauden edetessä syöden pelaajia edestään, joten odotan 30 tehopistettä TOP4-roolissa. Miromanovin toivoin ennen draftia olevan vielä vapaana tässä vaiheessa, mutta niin ei ollut.

Tulokaslistan kärjessä oli tässä vaiheessa Kulich ja varalla sitten Linus Karlsson, Luneau ja Mirosnichenko. Päädyin lopulta Kulichiin, koska onhan Sabresin hänet raahattava mukaan Prahaan ja lumipallo alkaa sitten toivottavasti vyörymään oikeaan suuntaan. Uuden valmennuksen alaisuudessa on vain mahdollisuuksia ja pelipaikka ylhäältä on mahdollista ryöstää jo kauden alussa. Tulokasturnauksen kolme maalia kahteen peliin on oiva alku.

Jokeriksi toivoin itsekin Lapierrea, mutta hän katosi horisonttiin. Varlamovkin olisi kelvannut Roy-yhteyden takia. Harkitsin Laughtonia ja Gourdea turvallisiksi 35 pisteen miehiksi, mutta päädyin lopulta antamaan uuden mahdollisuuden Berggrenille, joka viime kaudella teki kuusi pistettä, mutta oli sitten farmissa ilmiömäinen. Hän ei ole enää vapaa waivereista, joten jossain NHL-klubissa hän tulee vastuuta saamaan, jos ei Detroitissa. Odotusarvo on 38 pistettä, mutta enemmänkin voi tulla, jos Kane tai Tarasenko lahoaa kärkiketjuista. MM-näytöt keväältä 2023 eivät unohdu.

Lopputulos on 671 pistettä.
 

KaljaVeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
235, Karjala-lippis
Osaltani yksityiskohtainen ja erittäin hienojakoisiin palasiin jaettu selonteko kuluneesta draftista:

Varasin hyviä pelaajia jotka tekevät joukkueelleni ihan vitusti pisteitä.

2-300 pistettä.

Kiitos kaikille osallistujille, meni todella sutjakkaasti.
 
Nyt kun drafti on saatu jälleen onnellisesti päätökseen, niin lienee paikallaan kertoa miten tässä pelissä käy. Olen jo parin kauden ajan laskenut kaikille pelaajille pisteodottamat salaisen mallin mukaan ja tämän perusteella voidaan laittaa joukkueet taas järjestykseen. Malli ei tietysti pysty huomioimaan odottamattomia muuttujia kuten loukkaantumisia, joten ei tätä kannata minään vedenpitävänä ennusteena ottaa. Loukkaantumiset tulee huomioiduksi lähinnä sellaisilla pelaajilla, joiden historian perusteella voidaan ennustaa, ettei tule täyttä kautta pelaamaan. Esimerkkinä nyt vaikkapa Mark Stone tai Gabriel Landeskog. Jälkimmäinen toki ei välttämättä pelaa peliäkään. Ja samoin etenkin tulokkaiden kohdalla ennuste voi heittää paljonkin toteutumatta kanssa. Tämä johtuu nähdäkseni ennen kaikkea siitä, että ensimmäisen vuoden pelaajan saamaa roolia on hankala ennustaa kun ei ole mitään historiaa mihin peilata.

Ja huom. ennen kuin syytätte sokeasta yliarvostuksesta omaa joukkuetta kohtaan, niin totean, että nämä pisteodottamat on laskettu ennen kuin yhtäkään pelaajaa on varattu. Ja tämän ennusteen mukaan liigan kärki on seuraava:

1. Mängimies 646 p
2. Naamavelli 645
3. Lösönen 627
4. LostHorizon 625
4. Pakastin 625
6. Dragunov 622
7. Sipa77 619
8. TylerDG 616
8. Uniquewn 616
10. Myste 615
10. Tombe76 615

edit: Naamavellin viime hetken vaihto Jääskä -> Gourde nosti hänet sijalle 2.

Perän pitäjällä eli sijalla 35. on ennusteessa 549 pistettä. Kaikki muut sitten näiden väliin.

Vertailun vuoksi viime kaudella oma ennusteeni antoi 655 pistettä ja ykkössija. Lopullisessa tuloksissa olin toinen 611 pisteellä. Viime kauden voittaja Taison sai ennusteessa 606 pistettä ja sijalla 6., mutta todelliset pisteet olikin 651 ja sillä voitto. Eli kyllä ennusteen virhemarginaaliksi uskaltaa sanoa +/- 45 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Zhaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Heitetäänpä omatkin pistearviot.

Mitch Marner 95
Matt Barzal 80
Brandon Hagel 70
Quinton Byfield 60
Juraj Slafkovsky 60
Pavel Zacha 55

Simon Nemec 35
Daniil Miromanov 30
Juuso Välimäki 30

Joonas Korpisalo 30

Arturs Silovs 30

Alex Laferriere 40

Yht. 615p

Mielestäni annoin jopa aika kriittiset veikkaukset pisteille. Siellä on taas paljon potentiaalia ladattu, sekä parhaassa peli-iässä oleville että nuorille jätkille. Swaymanilla ei taida vieläkään olla sopimusta, Korpisalo voi pelata enemmän. Nemec saa lisää vastuuta kun Luge Hughes sivussa ja Dougie nyt ei tietenkään pysy kasassa. Byfield ja Slafkovsky - no taivas on pojille rajana. Zacha tais jonkun mukaan tehä 100p?

Ja eihän tässä ole mitään epäselvää kun 45p on virhemarginaali eli otetaan selvä voitto. :)
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ja eihän tässä ole mitään epäselvää kun 45p on virhemarginaali eli otetaan selvä voitto. :)

Mä laskin (ajattelin) tuon 45 pisteen virhemarginaalin jokaiselle pelaajalle yksitellen. Eli kaiken mennessä nappiin mulle voi lisätä ne 540 pistettä noihin mun budjetointeihin, joten hyvällä tuurilla paukkuu yli 1000 pistettä!
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Hyökkääjät
R1 #30 Sam Reinhart 90 pts
R2 #41 Wyatt Johnston 85 pts
R5 #170 Matt Duchene 65pts
R6 #181 Yegor Sharangovich 62pts
R7 #240 Andrew Mangiapane 55pts
R9 #310 Kyle Palmieri 48pts

Puolustajat
R8 #251 Hampus Lindholm 29pts
R10 #321 Jordan Spence 28pts
R11 380 Alex Vlasic 22pts

Maalivahti
R4 #111 Joseph Woll 63 pts

Tulokas
R3 #100 Will Smith 35 pts

Jokeri
R12 #391 Ilya Samsonov 45pts

Yhteensä 627pts

Laitetaanpa nämäkin muistiin
H2H-vedot
Noppa10 - 50e
Dragunov - 50e
Tombe76 - 50e
Zohan - 50e

Syksyn kohokohta ja Jatkoajan Fantasy draft valmiina! Läpikäynti omasta onnistumisesta sekä odotuksista ja tavoitteista pitkää kautta varten.

Tällä kertaa varausvuoro arpoutui vasta sijalle 30, mutta onhan tämä drafti scoopattu viimeiseltäkin sijalta joten heti ei vaivuttu epätoivoon tästä. Tällä kertaa varaajia oli yksi vähemmän kuin viime vuonna ja sarjassa on aika paljon tandem-maalivahtikaksikkoja, joten lähtökohtaisesti strategiana ei ollut panostaa ihan yhtä kovaa maalivahtiin kuin viime kaudella (Oettinger). Toisaalta rookie-valinnan jättäminen jämäkierroksille kostautui viime kaudella Jiricekin tuottaessa vain 10 pistettä, joten tätä arpaa halusin nostaa hieman korkeammalle prioriteetissa.

Ensimmäisellä varausvuorolla päätin poimia hyökkääjän, kun puolustajien kovimmat pistetykit oli jo poimittu eikä saatavilla olleet nimet houkuttaneet ykkösvaraukseksi. Valinta oman listan ykkösnimi Sam Reinhart, jolla alla aivan tykkiurakausi ja maalipörssin kakkossija Panttereissa. Riskinä hienoinen taantuminen pistetehoissa unelmakauden jälkeen, mestaruus saavutettu ja pitkä sopimuspaperikin taskussa. 90 pisteen tavoitteella lähdetään kuitenkin tämän ykköspickin suhteen kauteen. Hauskasti Dragunov varasti vuoroa aiemmin vielä enemmän himoitsemani Robertsonin ja oman listan kaksi seuraavaa vapaata nimeä Aho ja Guentzel menivätkin sitten kahdella seuraavalla varausvuorolla KaljaVeikon ja Filarin tiimeihin, alkoi jo mietityttää onko varauslista vuodettu jonnekin vai miten paperit on niin samat vierustovereiden kanssa.

Kakkosvarauksena sitten ison vaikutuksen viime kauden lopussa ja pudotuspeleissä tehnyt Wyatt Johnston. Ura kovassa nousussa ja omalla listalla nostettu odotukset erittäin korkealle aina 85 pisteeseen saakka Dallasin kärkiketjussa ja ylivoimalla. Tämä oli ihan selvä valinta itselleni, mutta mainittakoon että seuraavana mietinnässä olisi sitten varmaankin olleet Nashvillen Forsberg ja Stamkos.

Kolmoskierroksella päätin sitten lähteä rookie-markkinoille kuudentena junnun poimijana. Valinta 2023 draftin neljäntenä huudettu Will Smith, joka lähtee hakemaan paikkaa Sharksista yhdessä Celebrinin ja muiden nuorten kanssa. Arpojahan nämä aina, riittääkö taso vielä shown puolella, kyntääkö Sharks kuinka pahasti junnujensa kanssa jne. Mielenkiintoinen nimi kuitenkin ja toivottavasti osuu, oman rookie-valinnan menestymisen seuraaminen on aina jotain hieman erityistä. Tavoite varovaisesti 35. Ja jos Smithiä en olisi poiminut, niin junnuvaraus olisi sitten jäänyt paljon kauemmas, hän oli viimeinen hot-prospect omalla listallani vaikka ihan mielenkiintoisia nimiä rookieissa tälläkin kaudella on liikkeellä.

Ja vuoron tullessa takaisin päätin poimia sitten maalivahdin tiimiin. Valinta lupaava joskaan ei enää mikään juniori Joseph Woll, joka pelaa paljon otteluita yleensä voittavan Toronton maalilla, joukkue on omassa rankingissa Atlanticin kakkonen heti Floridan jälkeen. Suurimpana kysymysmerkkinä tässä valinnassa on tietysti paljon vaivanneet loukkaantumiset, mikä tekee tästä melkoisen korkean riskitason valinnan. Jos ukko kuitenkin pysyisi kasassa, 63 pistettä on varsin kevyt tavoite. Vaihtoehtona pyörittelin pitkään varmempana nimenä Binningtonia, joka kelpasi sitten 10 vuoroa myöhemmin Zohanille.

Kierroksilla viisi ja kuusi olikin juniorin ja maalivahdin jälkeen aika palata hyökkäjävalintojen pariin, kun pakeissa ei taaskaan ollut mitään järin kiinnostavia nimiä tarjolla varausvuoroon nähden. Joukkueeseen tiensä löysi Centralin ykkösjoukkueesta toinenkin nimi Matt Duchene sekä Calgarystä Yegor Sharangovich. Veikkosille tavoitteeksi 65 ja 62 pistettä, Duchene osalta sama kuin viime kaudella ja Yegorille hieman korotusta nuorena pelaajana, tosin varoitusmerkkinä hänen viime kauden laukomisprosenttinsa oli kyllä korkea. Olisinko pohtinut kiivaimmin vaihtoehtoina ainakin Huberdeauta ja pakeissa ehkä Cam Yorkia, mutta ajattelin että senhän poimii myöhemminkin.

Kierros seitsemän ja Yorkit menneet tietysti jo aikaa sitten. Takaisin siis hyökkääjiä varaamaan ja tällä kertaa haaviin jäi Andrew Mangiapane, jolla maisemanvaidos ja sopimuskausi edessään. Toivon mukaan heikoksi povaamastani Capitalsista löytyy isosti vastuuta ja paluu 55 pisteen mieheksi onnistuu.

Kierroksella kahdeksan ajattelin että josko nyt olisi ensimmäisen puolustajan aika? En oikeastaan odota varaamaltani Hampus Lindholmilla kuin 29 pistettä, joten olisinpa voinut varata vaikka David Perronin viimeisen hyökkääjän paikalle..

Viimeisen hyökkääjän valinta osui sen sijaan sitten kierroksella yhdeksän Kyle Palmieriin. Vanha sotaratsu jonka paikka löytyy toivottavasti tälläkin kaudella Islesin ykkösylivoimalta, jokseenkin viimeisiä vapaana olleita pelaajia joilla tällainen paikka mahdollisesti voisi ensi kaudella olla. 48 pistettä tilaukseen, kiitos.

Valitettavasti kierroksella kymmenen oli sitten jo pakko valita puolustajia, ja mitäpä sitä nyt voi odottaa että tässä vaiheessa on enää jäljellä. Valinta toivottavasti askeleita urallaan eteenpäin ottavaan Jordan Spenceen, joskin Kingsin takalinjoilla on kiekollista osaamista muutenkin ja kilpailu kovaa. Muut vaihtoehdot menivätkin sitten pian, eli Rasmus Sandin ja Kaiden Guhle. Spence voisi tekaista 28 pistettä.

Ja kierroksella yksitoista viimeinen pakki sitten Alex Vlasic, lupaava puolustaja mutta ei mikään kovin pistenikkari. Noh, ainahan sitä voi löytää uusia ominaisuuksia itsestään, eikös vain. 22 pistettä riittää.

Kun ensimmäisten joukossa pääsi sitten jokeria valitsemaan, niin ihan hyvä vaihtoehtohan se on poimia kovimpia jäljellä olevia maalivahtiehdokkaita jotka oletusarvoisesti keräävät ihan kivasti pisteitä. Päätin valita Samsonovin, joka oli "oikeana" maalivahtina joukkueessani kaudella 2021-2022 kierroksen 8 poimintana silloin. Noh, vaikka silloin voitin tuon draftin niin Samsonov oli otteillaan pettymys, eikä ura nyt ainakaan kauheasti eteenpäin ole mennyt. Kuitenkin Vegas joukkueena on jälleen kerran hyvä, maalivahtitilanne siellä ollut "eläväinen" ja pelejä pitäisi kyllä Ilyallekin kertyä vaikkei hänestä ykköseksi olisikaan. 45 pistettä on kelpo suoritus. Ja Alex Laferriere olisi voinut kiinnostaa sitten muista pelaajista nimenä.

Ja vähän juniorihistoriaa myös Team Esgon osalta:
Kausi 2018-20219 sijoitus 3/36 rookiena Jordan Kyrou - kierros 10/11 tulos 3p
Koronakaudet
Kausi 2021-2022 sijoitus 1/26 rookiena Cole Caufield kierros 1/11 tulos 43pts
Kausi 2022-2023 sijoitus 1/35 rookiena Stuart Skinner kierros 4/11 tulos 62pts
Kausi 2023-2024 sijoitus 18/36 rookiena David Jiricek kierros 10/11 tulos 10pts

Eli omalta osaltani pari korkeammalla kierroksella varattua rookieta ovat onnistuneet hyvin ja tällä on myös saatu hyvää menestystä draftissa. Sormet siis taas ristissä, Will Smith.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Team Naamavelli

Connor McDavid (1-1) 120p (132)
Ryan Nugent-Hopkins (2-70) 70p (67)
Charlie Coyle (6-210) 50p (60)
J.T. Compher (8-280) 40p (48)
Brayden Schenn (9-281) 40p (46)
Ryan Strome (10-350) 30p (41)

Drew Doughty (5-141) 40p (50)
Mattias Ekholm (7-211) 30p (45)
Jeff Petry (11-351) 20p (24)

Adin Hill (3-71) 55p (43)

Mavrik Bourque (4-140) 30p (0)

Yanni Gourde (12-420) 30p (33)

Yhteensä: 555p (589)

Kaikkien pitää ylittää kymmenellä pisteellä tavoite, jos meinaan pärjätä kisassa. Suluissa viime kauden pisteet, jossa tietysti Bourquen osalta pudotusta tuo 30 pistettä.

Homma siis elää McDavidin ja Nugent-Hopkinsin pisteistä, joilta voi odottaa molemmilta yli 20p lisää edellisen kauden pisteisiin (toissa kaudella 153p ja 104p eli yhteensä 67p enemmän kuin boldattu arvio).
 
Viimeksi muokattu:

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Voittoa lähdetään puolustamaan alla olevalla rosterilla. Vähän sama tunne kuin viime kauden draftin jälkeen, eli ihan ok, mutta aivan en ole 100 % tyytyväinen. Tuntuu, että hieman oli huonoa tuuriakin matkassa, kun peräti kolme kertaa peräkkäin listani silloinen kärkinimi varattiin juuri edeltävällä vuorolla, ja pari kertaa taisi mennä kahta pykälää ennen. Mutta tästä toki kunnia kanssavaraajille, jotka oli kiitettävästi kärryillä. Edelliskaudella voiton avain oli MacKinnonin huippukauden lisäksi odotukset ylittäneet myöhempien kierrosten varaukset (Weegar, Byfield, Harley). Tästä oppineena panostin myös tällä kertaa mieluummin nuorempiin, läpimurron kynnyksellä oleviin pelaajiin kokeneempien sijaan, mikäli piste-ennusteet olivat muuten suhteellisen tasaisia.

1. Kierros, 6. Varaus: Auston Matthews (23-24: 69+38=107, 81 ott.)
Kuudes vuoro oli oikein mukava, kun potentiaalisia sadan pisteen ukkoja oli tarjolla useampia joista valita. Harkitsin vahvasti tähän kohtaan J. Hughesia ja Panarinia, joiden pistepotentiaalit ovat ehkä jopa Matthewsia korkeammalla, mutta Hughesin loukkaantumisherkkyys ja Panarinin ikä käänsivät vaa'an Matthewsin puoleen. Kolmella neljästä edeltävästä kaudesta Matthewsin pistetahti on ollut yli 100 pisteen, eikä ole syytä epäillä, etteikö sama tahti jatkuisi.
Ennuste: 105p

2. Kierros, 65. Varaus: Matt Boldy (23-24: 29+40=69, 75 ott.)
Tämä oli vähän vaikeampi varaus, kun useampi haaveilemani nimi poistui listalta juuri ennen omaa vuoroani. Lopulta valinta oli Boldyn ja Tage Thompsonin välillä. Thompsonin heikko edelliskausi aiheutti epävarmuutta hänen suhteen, joten valintani kallistui urallaan selkeässä noususuhteessa olevaan Boldyyn. Pelasi viime tammikuusta alkaen piste per peli tahdissa, enkä näe syytä tuon tahdin hiljenemiselle. Päätti kauden myös Kaprizovin ketjukaverina, mikä toivottavasti indikoi saman jatkuvan myös tänä vuonna.
Ennuste: 80p

3. Kierros, 76. varaus: Kevin Fiala (23-24: 29+44=73, 82 ott.)
Kun @Lösönen nappasi kahden edelliskauden luottopelaajani Mark Scheifelen juuri edeltävällä vuorolla, oli katse käännettävä toisaalle. Kevin Fialan pistesaldo notkahti hieman viimekaudella kahden piste per peli kauden jälkeen, mutta olen optimistinen hänen palaavan vähintäänkin entiselle tasolleen. Fiala on nakuttanut Losisssa kelpo pistemääriä huolimatta siitä, että tasakentällisin hän on ollut vähän hassussa roolissa "jarrusentteri" Phillip Danaultin laiturina. Uskon tämän muuttuvan, kun Quinton Byfield ensi kaudella ottaa toisen top-6 ketjun sentteröitäväkseen, ja tällöin myös Fiala päässee hänen tai Kopitarin rinnalle puhtaaseen tuloksentekorooliin. Kaiken mennessä nappiin uran ennätyspisteet (85p) voi olla uhattuna.
Ennuste: 80p

4. Kierros, 135. Varaus: Dylan Cozens (23-24: 18+29=47, 79 ott.)
Toivoin Elias Lindholmin tippuvan vuorolleni, mutta tällä kertaa @TylerDG kaappasi listani kärkiukon nenäni edestä. Cozens on mielenkiintoinen pelaaja, aina ihan supertähtitasoa Kanadan maajoukkuepaidassa, mutta aivan samaa säkenöintiä ei ole nähty vielä NHL:ssä. Viimekausi oli pettymys läpimurtokauden 22-23 68 pisteen jälkeen. Toivotaan paluuta noiden lukemien tuntumaan, ainakin iän puolesta Cozensilla pitäsi olla edellytykset ottaa vielä askelia pelaajana. Myös Buffalon yv-tehokkuuden (liigan 4. heikoin) paraneminen edes hieman viimekaudesta kasvattaisi varmasti Cozensin tehoja.
Ennuste: 60p

5. Kierros, 146. Varaus: Pyotr Kotchetkov (23-24: 23 W + 4 SO, 42 ott.)
Uskomatonta mutta totta, kolmatta kertaa putkeen listani kärkipelaaja, tällä kertaa Connor Ingram, meni juuri edellisellä varausvuorolla. Halusin kuitenkin maalivahdin valita tällä kierroksella ja Kochekovin jälkeen oli listallani jonkinmoinen pudotus seuraavaksi parhaimpaan veskariin. Uskon Carolinan peluuttavan maalivahtejaan lähtökohtaisesti 50/50, mutta ei Andersen tule koko kautta ehjänä pysymään. Tätä myötä Kochetkoville 45-50 starttia, 25-28 voittoa ja muutama nollapeli.
Ennuste: 58p

6. Kierros, 205. Varaus: Justin Faulk (23-24: 2+28=30, 60 ott.)
Viimekaudella venytin myös ensimmäisen pakin valintaa, ja silloin osuin kultasuoneen Weegarin suhteen. Voisiko Faulk olla samanlainen hitti? Ehkei aivan, mutta olen silti toiveikas hyvän kauden suhteen. Viimekaudella 0,5 p/gp tahti pääsääntöisesti 2YV:ssä ja suorastaan heikosta laukaisuprosentista huolimatta (1,5 %, uran k.a. 5,8 %). Jos Krugin poissaollessa yv-minuutteja tulee enemmän ja maaleja muutama kappale lisää, ei 50 pistettä ole haihattelua. Lasketaan ennusteeseen kuitenkin vähän pelivaraa loukkaantumisten sun muiden suhteen.
Ennuste: 45p

7. Kierros, 216. Varaus: Jake DeBrusk (23-24: 19+21=40, 80 ott.)
Ehkä isoin riskivalinta ja kysymysmerkki varauksistani. Uusi joukkue voi olla uhka tai mahdollisuus, tässä kohtaa uskon jälkimmäiseen. Ei Vancouver tarjonnut DeBruskille isoja dollareita tyhjästä, vaan eiköhän häntä ole kaavailtu merkittävään rooliin joukkueessa. DeBrusk pääsee top-6:een jomman kumman tähtisentterin rinnalle. Lisäksi todennäköisesti paikka löytyy myös 1YV:stä, kuka muukaan siinä olisi neljäntenä hyökkääjänä Pettersonin, Millerin ja Boeserin lisäksi. Uran ennätyspisteet vahvasti haarukassa. Nuoret sentterit Pinto ja Frost olivat myös harkinnassa tälle vuorolle.
Ennuste: 55p

8. Kierros, 275. Varaus: Tyson Foerster (23-24: 20+13=33, 77 ott.)
Meinasin varata tässä kohtaa toisen pakin, mutta useampi kiinnostava nimi, kuten Clarke, Gustafsson ja Orlov, menivät muille aikaisemmin tällä kierroksella. Tarjolla oli valittavana iso joukko hyökkääjiä, joiden potentiaali on 45-50 pisteen hujakoilla. Menin fiilispohjalla ja valitsin nuoren Tyson Foersterin, joka väläytteli paikoin viimekaudella. Tasaisuus vielä antoi odottaa itseään, mutta eiköhän sitä kokemuksen myötä tule. Luotettava kahdensuunnan peli takaa Foersterille kunnon peliminuutit Tortorellan systeemissä. Iästä johtuen Foersterin katto on vielä todennäköisesti saavuttamatta, minkä takia nostin hänet J.T. Compherin ja David Perronin kaltaisten veteraanien edelle.
Ennuste: 45p

9. Kierros, 286. Varaus: Akil Thomas (23-24: 3+1=4, 7 ott.)
Optimitilanteessa olisin lykännyt tulokkaan varamista vielä vähän, mutta Thomas alkoi olemaan aidosti viimeisiä tulokkaita, joille uskon otteluita enemmissä määrin tulevalla kaudella kertyvän. Montrealin Roy ja Coloradon Kovalenko olivat nimiä, joita oli hahmotellut rosteriini, mutta molemmat menivät reilusti aikaisemmin draftissa. Thomasilta toivon ja odotan ehjää kautta Losin alaketjuissa. Pisteitä hankala ennustaa, eiköhän niitä kerry noin 10-20. Ehkä näin jälkiviisaana ottaisin mieluummin @HIFK89 :n pari vuoroa myöhemmin varaaman Lambertin.
Ennuste: 15p

10. Kierros, 345. Varaus: Simon Edvinsson (23-24: 1+1=2, 16 ott.)
Nuoren ja neljä tehopistettä urallaan tehneen puolustajan varaus on toki riski, mutta olen luottavainen tähän valintaan. Vaikkei Edvinsson profiloidu varsinaisesti perinteiseksi ylivoimanpyörittäjäksi, on hän lahjakas pelaaja ja pystyy kiekolliseen peliin. Uskon läpimurtokauteen top-4 roolissa, ehkä isommassakin, Seiderin ollessa vielä toistaiseksi ilman sopimusta...
Ennuste: 25p

11. Kierros, 356. Varaus: Sean Walker (23-24: 10+19=29, 81 ott.)
Vaikea uskoa, että Walker teki vain 29 pistettä menneellä kaudella. Sen verran hyvä hän oli Flyersin takalinjoilla. Toki mitätön ylivoimarooli vaikutti asiaan. Näen Carolinan hyvänä paikkana Walkerin kaltaiselle kiekollisesti taitavalle pakille. Pystynee vähintäänkin samoihin tehoihin kuin Flyersissa.
Ennuste: 25p

12. Kierros, 415. Varaus: Semyon Varlamov (23-24: 14 W + 4 SO, 28 ott.)
Varlamov on Patrick Royn luottomaalivahti, joten uskon peluutuksen hänen ja Sorokin välillä olevan tasaisempaa kuin parilla edeltävällä kaudella. Lisäksi kun otetaan huomioon huhut Sorokinin mahdollisista terveysmurheista, ei ole lainkaan mahdotonta nähdä Varlamovia pelaavan merkittävän määrän otteluita. Ennusteen perustin 35 ottelulle ja 18 voitolle, sekä kahdelle nollapelille.
Ennuste: 40p

Näillä ennusteilla tulokseksi tulisi 633 pistettä, jolla oltaisiin ehdottomasti taas voittokamppailussa mukana. Suurin epävarmuus (tietenkin loukkaantumisten lisäksi) sisältyy DeBruskin, Edvinssonin ja ehkä Foersterin varauksiin. Toisaalta näen kaikilla top-4 varauksillani potentiaalia parantaa ennusteistaan huippuonnistumisella noin 10 pistettä, Cozensilla ehkä jopa enemmänkin.
 
Viimeksi muokattu:

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Kausi 2021-2022 sijoitus 1/26 rookiena Cole Caufield kierros 1/11 tulos 43pts
Jaa, en muistanutkaan, että nappasit voiton varaamalla tulokkaan ensimmäisellä kieroksella. Hienoa nähdä, että tässä formaatissa voi menestyä monellakin eri strategialla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Esgo

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pistetääs nyt vielä vaikka tänne, että voisin noita H2H-vetoja ottaa halukkaiden kanssa tämän fantasyn paremmuuden osalta. Vaikkapa 20-50 € panoksella.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Pistetääs nyt vielä vaikka tänne, että voisin noita H2H-vetoja ottaa halukkaiden kanssa tämän fantasyn paremmuuden osalta. Vaikkapa 20-50 € panoksella.

30€ voisin ottaa tähän vielä kanssassi H2H kiinni, lyödäänkö lukkoon?
 

Zohan

Jäsen
Preseason menee jännittäessä ketkä selviävät ehjänä kauden alkuun.. Drew Doughty vamma näyttää äkkiseltään siltä, että pahimmassa tapauksessa pelit tältä kaudelta ohi.

Clarken varanneelle tämä voinee taas tietää ihan hyvää.

Swaymanin varanneella myös jännitettävää, koska sopimus syntyy.

Onkos muita isoja nimiä vielä pudonnut pois?
 

Myste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Hurricanes // FC Lahti // MMA
Panarin säikäytti mut kunnolla, mut ilmeisesti on kuitenkin ok. Ollut jo treeneissä mukana. Siinä oli lähellä mun ykköshepan menetys heti kärkeen.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Panarin säikäytti mut kunnolla, mut ilmeisesti on kuitenkin ok. Ollut jo treeneissä mukana. Siinä oli lähellä mun ykköshepan menetys heti kärkeen.
Olis ollut sulle ihan oikein, kun menit nappaaman sen mun nenän edestä ja meinasi mennä sormi suuhun. Kaprizoviin joutui sit tyytymään...

No ei vaan. Olishan se kiva, jos isommilta loukeilta säästyisi itse kukin. Viime kauden aktiivinen seuraaminen loppui hyvin nopeasti Dachin kauden päättymiseen parin pelin jälkeen. Tietyllä tavalla ehkä näkyi omassa varovaisemmassa draftaamisessa tänä vuonna. Omalta osalta toki EK:n jääminen pois training campilta ja mahdollinen sivuunjääminen avauksesta on hyvin huono uutinen.
 

Knap

Jäsen
Itellä tosiaan ykköshyökkääjä ja pakki telakalla (Nylander & Hughes). Ei oo kans Justin Schultz pahvia saanut. Valkosta lippua ilmaan.
 

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Voin olla toisena luovuttajana täällä.. Swaymania ei kiinnosta sopparit ja jostain syystä varatessa muistin nähneeni uutisen, jossa soppari oli jo tehty ja en varannut muita järkevämpiä hakuja.

Laine myös luultavasti taas menettää koko kauden yhden harkkapelin takia, eli mukavasti lähti käyntiin.
 

F#21

Jäsen
Dodiin, seurantataulukko näyttäis ainakin alkuun toimivan, joten jaetaas se tännekin:

Tämä ei ole vielä täydessä iskussa, vaan päivittelen sitä tällä viikolla kuntoon (mm. päivittäinen seuranta sekä graafi). Pelaajien nimiä joudun korjaamaan sitä mukaan kun ilmestyvät Hockey-Referencen tilastoihin ja sinä aikana saattaa olla, ettei kyseisten pelaajien pisteet päivity kokonaislukuihin. Eli sallikaa parin viikon aikaikkuna, kunnes tuon pitäisi rokkaa täysillä.

Ping @Toby Dammit
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös