Mainos

Jatkoajan Fantasy Pool NHL-edition 2022–2023

  • 15 223
  • 225

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Team Kuhta

Steven Stamkos
Filip Forsberg
Ryan Hartman
Chandler Stephenson
Jamie Benn
Jeff Carter

Noah Dobson
Brady Skjei
Vladislav Gavrikov

Cam Talbot

Scott Perunovich
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Team Salming

Clayton Keller
Alex Tuch
Viktor Arvidsson
Trevor Moore
Barrett Hayton
Sakari Manninen

Dougie Hamilton
Vince Dunn
Janis Jerome Moser

Thatcher Demko
Logan Thompson
 
Viimeksi muokattu:
Mängin Miehet kaudelle 2022-23:

Nick Suzuki
Joe Pavelski
Matthew Boldy
Anders Lee
Alexander Barabanov
Dominik Kubalik

Kris Letang
Neal Pionk
Sean Durzi

Andrei Vasilevski
Dan Vladar (rookie)
 
Viimeksi muokattu:

limini

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo, Pingviinit (+ suomalaiset)
Team limini

Sebastian Aho (18.)
Patrik Laine (53.)
Joel Eriksson Ek (228.)
Yanni Gourde (263.)
Evan Rodrigues (298.)
Jesse Puljujärvi (333.)

Miro Heiskanen (88.)
Jaccob Slavin (193.)
Henri Jokiharju (368.)

Elvis Merzlikins (123.)

Matias Maccelli (158.)
 
Viimeksi muokattu:

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
TeamDG

Alexander Ovechkin
Brayden Schenn
Dylan Strome
Anthony Mantha
Jonathan Toews
Evgeny Dadonov

Alex Pietrangelo
Nate Schmidt
Rasmus Ristolainen

Darcy Kuemper

+ Marco Rossi
 
Viimeksi muokattu:

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Team Zigmund

Jake Guentzel
Claude Giroux
Anze Kopitar
Yegor Sharangovich
Jaden Schwartz
Philipp Kurashev

Quinn Hughes
Timothy Liljegren
Erik Gustafsson

Matt Murray

Juraj Slafkovsky
 
Viimeksi muokattu:

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Ihan mielenkiinnosta tuli mieleen, että Kuinka moni tänä vuonna on täällä itseni lisäksi rookiena eli ensinmäistä kautta? Osaisiko @Lico tai joku muu konkari suoraan laittaa tuloskas gm listan tai sitten jos tulokkaat tykkäisi tästä viestistä niin saataisiin tulokkaat esille.

Oma lehmä sen verran ojassa tässä, että saisi omalle joukkueelle hyviä verrokkeja ja lisä kilpailua pitkään kauteen.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Team FinDevil:

Jack Hughes (C)
Nico Hischier
Bo Horvat
Dawson Mercer
Cole Sillinger
Arthur Kaliyev


John Carlson
Tony DeAngelo
Adam Boqvist

Eric Comrie

Hendrix Lapierre
 
Viimeksi muokattu:

F#21

Jäsen
Jaksaako @Lico tai joku jeesata mua tuon seurannan osalta? Jos H-R toimii kuten viime vuonna niin saan pienillä muutoksilla tehtyä uuden tälle kaudelle. Eli jahka joukkueet valmiit, niin täytyisi vain kirjoitella jengit, pelaajat ja pelipaikat valmiiseen pohjaan jonka jaan, niin pääsen itse vähän helpommalla.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Drafti on saatu päätökseen omalta osalta ja voisi vähän katsastaa, miten tällä kertaa meni ja mitä odotuksia omille hepoille on asetettu.

Ensimmäisenä vaikutelmana omaan joukkueeseen on, että yhtä hyvin ei ole draftauksessa tällä kertaa onnistuttu kuin viime vuonna, melkoisen tasaista puuroa. Itsellä varauslista on Excelissä ja siellä voi kaikkea pyöritellä, mm. miten paljon kutakin pelipaikkaa porukka on varannut ja sitä kautta vähän ennustaa mitä tullaan varaamaan tulevilla kierroksilla. Nämä ennustukset napsui aika napakasti kohdilleen, mutta jotenkin aina kun tuli oma vuoro niin ketään erityisen kiinnostavaa ei sitten listalla varattavalle pelipaikalle kuitenkaan osunut.

F Artemi Panarin, 1st round #11, 100 pistettä
Ykkösvalintana hyökkääjä, kun Fox ja Makar vietiin pakeista. Kovat odotukset asetetaan Breadmanille ja voi olla ettei niihin päästä, mutta hyvät pisteet sieltä varmasti tulee jos kasassa pysyy. Olisi voinut kyllä suomalaisenkin ottaa, Barkovin (vähän ollut vaikeuksia pysyä kasassa 82 peliä) tai Rantasen (epävarmuustekijänä tässä itselleni oli, miten ketjut jaetaan Coloradossa kun Kadri lähti).

GK Ilya Sorokin, 2nd round #59, 70 pistettä
Moken ottaminen tähän väliin kakkospikkinä oli varmaan strateginen virhe, ihan hyvin olisi ainakin kolmoskierrokselle voinut varauksen jättää. Joka tapauksessa suht aikaisin tällä kertaa panostettiin maalivahtiin, koska 35 varaajalle ei kaikille riitä selvää 1A mokkea. Saattaa olla että Sorokinille myös liian kovat pisteodotukset olen arvioinut, lähinnä Islanders saattaa olla mun papereissa liian korkealle arvioituna ennusteissa, we'll see. Vaihtoehtona tässä oli tässä vaiheessa pohdinnoissa ylimpänä Hellebuyck, jonka Lico toki vei sitten kolmospikillä, hänenkin kohdallaan joukkueen menestys kysymysmerkkinä.

F Roope Hintz, 3rd round #82, 82 pistettä
Roope oli selvästi paras vapaana oleva pelaaja omilla listoilla tässä vaiheessa, joten vuorolla 82 sama määrä pisteitä tilaukseen. Viime kausi alkoi vaikeasti, nyt urakausi ja hyvä sopimus tilauksessa.

R Stuart Skinner, 4th round #129, 44 pistettä
Ja tulokkaan ottaminen tässä välissä mielestäni osoittautui selväksi virheeksi. Lähinnä sen takia, että tulokkaiden osalta mielestäni syvä drafti tällä kertaa, paljon mielenkiintoisia nimiä joista valita. Viimeisellä kierroksella viimeiseksi pakkivalinnaksi olisi voinut ihan hyvin ottaa erään vielä valitsemattoman pelaajan esimerkkinä ja käyttää 4 kiepin varauksen johonkin muuhun. Skinnerissä nyt se hyvä puoli tietysti että odotan Edmontonilta erittäin vahvaa kautta joten pisteitä pitäisi kakkosenakin kertyä ihan kivasti, ja jos Campbell jostain syystä sattuisi sulamaan tai loukkaantumaan niin taivas rajana.

D Tyson Barrie, 5th round #152, 42 pistettä
Kun ykköspakin varaaminen jäi vitoskiepille, niin mitään mestareita ei enää liikkeellä juuri ollut. Barrie osui valinnaksi lähinnä koska tosiaan Edmontonille on itsellä kovat odotukset ja toiveissa olisi kova yv-vastuu. Paras osaaminen kuitenkin on hyökkäävässä roolissa, ja jos/kun Edmonton haluaa päästä Barriesta eroon niin hyvät lukemat pistesarakkeessa varmasti helpottaisi tehtävää. Ehdoton riski kuitenkin.

F Boone Jenner, 6th round #199, 60 pistettä
Tämä valinta puhtaasti sillä ajatuksella, että pelipaikka löytyisi Gaudreaun ja Laineen lähettyviltä ja ylivoimalta. Suoraan sanottuna en tiennyt, että Jennerillä on historiaa selkävaivoista ja näinpä ollen joukkueen johdon tavoitteena olisi vastuuta vähän laskea muidenkin harteille, viime kauden kuormitus ollut ilmeisesti aika kova Boonelle. Tässäkin on nyt siis aivan huikea high-risk high-reward, unelmissa tappava ykkösketju hakkaa sen mitä Columbuksessa nyt on pisteitä hakattavissa, bad-case scenariossa rooli menee jollekin muulle ja Boonen pisteet jää puoleen tavoitellusta, tai vielä pahempaa kun selkävaivat ei tunnetusti helppoja ole.


F Ryan Strome, 7th round #222, 52 pistettä
Tästä valinnasta ei sen ihmeempää, toivottavasti löytyy pelipaikka hyvästä tulosyksiköstä ja ykkösylivoimasta Ankoissa.

F Phillip Danault, 8th round #269, 55 pistettä
Itse asiassa Danault oli korkeammalla kuin Strome omilla listoilla, mutta jotenkin ei maistunut ja ajattelin että varmaankin liikaa posia olin pisteodotuksiin arponut. Kun nyt oli vieläkin vapaana niin valinta oli aika selvä, hyvä pelaaja ja toivottavasti pääsee pisteitäkin naputtamaan.

D Jonas Brodin, 9th round #292, 30 pistettä
Ja ysi-kiepillä pisteodotukset pakeilla oli jo todella vähissä, edes varmoja ylivoimavastuullisia ei enää juuri ollut vapaana. Otin sitten Brodinin hyvänä pakkina vaikka yv-vastuut ja pisteet onkin sitten jonkun muun vahvuuksia, jotain pisteitähän sitä kertyy kun pääsee pelaamaan paljon.

F Brandon Hagel, 10th round #339, 40 pistettä
Kaikki riippuu Hagelin kohdalla, millaiseen rooliin saa itsensä pelattua ensi kauden joukkueessa. Potentiaalia olisi..

D Brett Pesce, 11th round #361, 25 pistettä
Tässä oli melkein vuorokausi miettiä viimeistä pakkia, kun edellä olevilta puuttui vain rookieita tai hyökkääjiä. Joitain paremman hyökkäyspotentiaalin omaavia pakkeja oli vapaana, mutta heillä suurempi riski pääsevätkö riittävään rooliin joukkueissaan. Joten viimeisenä valinta Brodin v.2, hyvä pakki pelaa paljon ehkä joitain pisteitäkin kertyy -motolla.

Tällä matematiikalla joukkueelle on laskettu 600 pistettä, vähän on paikoin kovia odotuksia mutta toisaalta ehkä hieman potentiaalikin joissain kohdissa parempaan. Sanottakoon, että H2H-vastusten Tomben ja Licon joukkueet vaikuttaa kyllä ärsyttävän hyvin kootuilta, saattaapi olla että tällä kaudella joudutaan maksumiehen rooliin.
 

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Cale Makar
-Oli itselleni nobrainer valinta ekalle vuorolle.

Robert Thomas
-Tässä vaiheessa oli niin paljon laatua tarjolla, että aika lailla fiilispohjalta mentiin. Läpimurtokausi takana.

Mathew Barzal
-Ajatuksena tässä valinnassa oli, että Trotzin talutushihnasta eroon pääseminen palauttaisi herran pistesaldon sinne tulokaskauden hujakoille. Nykyinen koutsi Lambert on toisaalta marinoitunut vahvasti juuri Trotzin opissa, joten katsotaan..

John Klingberg
-Eläkerahat mielessä päässee Zegrasin ym. kikkapoikien kans jauhamaan yyveetä. Vaarana lienee, että Drysdale kiilaa ohi.

Cole Caufield
-Sen verran lupaavia olivat otteet säänt luuaan opissa, että oli pakko katsoa tämä kortti.

David Krejci
-Parta on harmaantunut, mutta pelisilmä ei lähde. Halusin oman arpalipukkeen Bruinsin viimeiseen tanssiin.

Artturi Lehkonen
-En jotenkin osaa/halua näitä drafteja vetää täysin objektiivisin lasein, vaan aina pitää vähän ottaa kaneja välissä. Olisi ollut paljon varmempiakin pistenikkareita tarjolla, mutta en malttanut olla katsomatta mitä Arsi tuo pöytään kovassa joukkueessa sekä isohkossa roolissa. Keväällä näytti hyvältä.

Kailer Yamamoto
-Toiveissa vakituinen pelipaikka kaksipäisen hirviön vierellä.

Ilya Samsonov
-Toronton mokke tuo väkisinkin jonkun pisteen, vaikka siellä olisi liikennekartio tolppien välissä. Hyökkäys kantaa ainakin runkosarjan. Toiveissa myös Matt Murrayn lopullinen henkinen ja fyysinen musertuminen.

Cody Ceci
-Kun pääset pelaamaan McDrain takana top4 minuutteja, napsuu väkisinkin jokunen kakkossyöttö tilille.

Dylan Holloway
-Puhdas hfboards haku, ilmeisen hyvin esiintynyt rookie höntsissä.
 

Knap

Jäsen
Oon kahdesti eri fantasyn voittanut (ja todella moneen osallistunut).. Taktiikkani ollut aina varata pelaajia, jotka tekisivät ennätyspisteensä. Eli luottaa sokeasti potentiaaliin. Taktiikkahan on loistava, mutta se potentiaalin realisoituminen jäänyt inasen piippuun usein. Tällä kaudella tämä taktiikka meni melko överiksi, mutta ehkä tätä on siksi aika mielenkiintoista seuratakin. Mielenkiintoista olisikin ollut tietää, milloin nämä pelaajani olisivat menneet jos minä en niitä olisi ottanut.

Hyökkäys on mulla ihan helvetin kova. Voisin jopa sanoa, että jokainen mun pelaaja voisi pelata ensi kaudella piste per peli kauden. Mutta on myös täysin mahdollista, että niin ei tee kukaan.

U15:

#1 Kyle Connor (93) - 90
Alkuun halusin varman pelimiehen. Connor ei sinänsä minua sytytä juurikaan, mutta pidän häntä varmana pelimiehenä. 90 pistettä pitäisi olla paperia, joten se kelpaa minulle. Mietin myös Andrei Vasilevskia, mutta en sitten oikein osannut perustella sitä itselleni. Mietin voisiko Tampa jo taantua kuolevaiseksi… Tuskin, mutta hyökkääjän pisteet eivät elä niin paljoa tiimin menestyksestä, siksi Connor.

#2 Trevor Zegras (61) - 80p
Tämä olikin ensimmäinen ”potentiaali” valinta. Mietin tätä kyllä jonkin aikaa, mutta tämä tuntui silti aika hyvältä. Tykkään pelaajasta myös itse todella paljon ja en usko vauhdin tuosta hyytyvän ainakaan.

#3 Timo Meier (76) - 70p
Aamuyön valintani. Juuri oli baarista himaan saapunut ja huomasin, että vittu minun vuoroni. Siinä sitten hetken ihmeteltyäni Meierin otin. Mietin tässä kohtaa jo Lucas Raymondia, mutta otin yhden tämmöisen varmemman kortin väliin ja Raymond tippui minulle seuraavalle vuorolle vielä. Jospa kusisessa San Jose Sharksissa edes se 70 pistettä nasahtaisi niin olisin tyytyväinen.

#4 Lucas Raymond (57p) - 70p
Vahvistuneen Detroitin kultakimpale. Sophmore seasonin vaaran tunnistin ja ehkä jälkeenpäin mietin, että onko tämä kannattava. Mutta ruotsalainen supertähti Detroitissa ei ole mikään täysin vieras käsite, joten uskon sen tapahtuvan. 70 pistettä on maltillisen varovainen toiveeni, mutta en minä yllättyisi piste per peli kaudestakaan. Tässä kohden mietin jo pakkivalintaa, mutta kaikki “potentiaaliset” nimet oli viety tai liian huonoja tähän kohtaan. Muita mitä tässä taisin miettiä oli Tage Thompson, Matt Boldy ja Bryan Rust, joten heihin voi vertailla kauden aikana.

#5 Bowen Byram (17) - 45p
Tähän väliin pakkivalinta oli viimein pakko tehdä, vaikka Boldy houkutti todella paljon.. Edeltä oli viety juuri Tyson Barrie, joten valinta oli lopulta helppo. Hieman mietitytti kun edellä on Makar ja Toews, mutta kyllä Byram playoffeissa näytti, että puskee vaikka väkisin. Uskon tähän edelleen: kyllä lahjakkuudet sieltä läpi tulee, vaikka ketä olisi edessä.

#6 Jamie Drysdale (32) - 40p
Potentiaalilla jatketaan ja tämä oli viimeinen pelaaja minkä aidosti halusin tuolta. Tässä vaiheessa ei ollut oikeastaan jäljellä kuin 30-40p pakkeja, joka Drysdalekin oli jo viime kaudella. Minulla on vahva usko, että Drysdale tulee ensi kaudella olemaan 40-50 pisteen puolustaja vähintään.

#7 Dylan Cozens (38) - 50p
Mietiskelin tässä jo puolustuksen lukkoonlaittamista ja Alex Newhookia, mutta ei ne tuntunut niin hyviltä vaihtoehdokeilta. Cozens kuitenkin löi viime kaudella jo NHL:ään läpi ja teki mukavasti pisteitä, nyt ei tarvitsisi kuin enää breikata hieman isommin. Cozensissa parasta onkin, että pieni parannus riittää minulle, mutta hänen potentiaalinsa katto on niin järkyttävä, että tässä on mahdollisuus isoonkin jackpottiin.

#8 Alex Newhook (33) - 50p
Valinta joka tuntuu joka hetkeltä paremmalta. Tässä tuli mietittyä ensiksi OELia, Gourdea, Danaultia ja hieman jopa tulokkaaksi Jack Quinnia. Newhook on kuitenkin ensi kaudella Avsin kakkossentteri ja todella lahjakas hyökkäyspään pelaaja. Viime kauden 30 pinnaa on ihan ok, mutta uskon myös Newhookin upgreidaukseen ensi kaudella.

#9 John-Jason Peterka (0) - 25p
Nyt oli jo tiukka valinta. Ottaisiko maalivahdin vai tulokkaan? Laskeskelin, että nyt tulee menemään monta tulokasta tämän vuoron jälkeen ja maalivahteja max. Pari, joten pakko oli ottaa potentiaalisin vapaana oleva tulokas. Peterkasta tykännyt myös aina pelaajana, joten sinällään oli kiva. Mietiskelin myös San Josen Thomas Bourdeleauta, mutta en tunne pelaajaa kovin hyvin ja Lukas Dostalia, mutta tuskin saa yli 20 pinnaa ensi kaudella vaikka kaikki menisi putkeen.

#10 Cal Petersen (46) - 56p
Veskakin tässä pelissä pitää olla ja asetin kyllä itseni hyvin kusiseen asemaan jättämällä sen viimeiseksi. Viimeksi nappasin Jack Campbellin näiltä tienoilta ja yleensä ihan hyvä track record ollut myöhäisten kierrosten veskoilta fantasyissa. Petersen pelasi viime kaudella jo puoliksi Quickin kanssa, siitäkin huolimatta että Jonathan palasi omalle tasolleen pitkästä aikaa. Saa nähdä miten peluutus menee ensi kaudella, mutta uskoisin vahvistuneen Losin lisäävän Petersenin vastuuta ainakin jonkin verran? Ja vähän myös laskeltiin Quickin loukkaantumisherkkyyden kannalta..

#11 Cam York (10) - 20p
Toivoin, että minulle valuisi tähän Dante Fabbro tai Cam York. U15-joukkueeni saisi yhden nuorukaisen lisää. Otan ennemmin pelaajan joka tekee toivottavasti ennätyspisteensä, kuin sen varman 30 pinnan kaverin. Yorkissa en edes nää suurta pistepotentiaalia vielä ensi kaudelle, mutta mistä näistä junnuista aina tietää. Ehkä nyt näyttää vähän huonolta strategialta jättää nämä pakit myöhäiseksi, sillä hyökkääjissä olisi vielä 40-50 pisteen kavereita vapaana.

Kokonaissaldo 596 pistettä. Pistearviot oli aikalailla keskiarvoja minimiodotuksen ja maksimiodotuksen välistä. Miksi Newhook ei voisi ottaa Kadrin pisteitä kannettavakseen? Tai Drysdale nousta sinne Adam Fox/Quinn Hughes -tasolle? Tai Cozens murtautua pisteeliittiin, tekihän niin Tage Thompsonkin vielä yllättävämmistä lähtökohdista? Mutta toisaalta ensi kertaa on fiilis, että tällä joukkueella ei pitkälle mennä. Antaa ajan näyttää.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kokonaisuutena ihan tyytyväinen draftiin. Jälkikäteen ajatellen maalivahdin olisi voinut kuitenkin poimia kierrosta myöhemmin, minkä lisäksi Holtzin tilalle olisi kannattanut valita joku varma 30–35 pinnan puolustaja (Sanderson olisi ollut silloin tulokkaani). No, joukkueessa on ainakin potentiaalia. Kiinnostavaa myös lähteä kauteen kahdella tulokkaalla.

17. Alexander Barkov (88) - 95 p
Tiukka valinta hyökkääjän ja pakin eli Barkovin ja Hedmanin välillä. Pakeilla on kausien välillä enemmän vaihtelua pistetuotannossa (tai ehkä kuvittelen vain), joten päätin valita Barkovin, joka veti jo pari-kolme vuotta sitten hyvän kauden joukkueessani.

54. Marc-Andre Fleury (64) - 75 p
Päätin poimia tokalla kierroksella maalivahdin. Kohta 38-vuotias pelaaja ei ollut lempivalintani, mutta Fleurylle on tulossa Minnesotassa paljon startteja, minkä lisäksi Wild on kuulunut parilla viime kaudella NHL:n TOP10-joukkueisiin. Mietin tässä kohtaa myös Jarrya, Kuemperia, Binningtonia ja Bobrovskya, mutta laskin Wildin Pensiä paremmaksi joukkueeksi, Kuemper ja Binnington ovat ailahtelevia/loukkaantumisherkkiä ja Bobrovsky menettänee tällä kaudella yhä enemmän startteja Knightille. Hyökkääjistä tässä kohtaa oli harkinnassa Robert Thomas.

87. Pavel Buchnevich (76) - 75 p
Thomas meni odotetusti sivusuun, mutta Buchnevich oli tässä kohtaa oikein passeli korvike hänelle. Mietin myös Brattia, mutta Buchnevichilla on takana jo pari lähes piste per peli kautta, eli tämän luulisi olevan varmempi valinta. Myös Werenski olisi ollut vaihtoehtona, mikäli Linjatuomari ei olisi napannut häntä edellisellä vuorolla.

124. Drew Doughty (31) - 55 p
Tässä kohtaa halusin varata pakin. Toivoin Hamiltonin valuvan omalle vuorolleni, mutta Salming nappasi hänet jo selvästi aiemmin. No, tilalle Doughty, joka pelasi viime kaudella terveenä ollessaan parasta peliään pitkään aikaan (0,8 ppg-tahti). Ilman loukkaantumisia siis potentiaalia hyvään pistepottiin. Hyökkääjistä ylimpänä listalla olisi ollut Tage Thompson.

157. Brock Boeser (46) - 60 p
Toivoin Erik Karlssonin valuvan vuorolleni, sillä Doughty & Karlsson -kaksikossa olisi ollut piste- ja loukkaantumispotentiaali kohdallaan. Sen sijaan valinta kohdistui Boeserin ja Nick Schmaltzin välille. Boeserilla on vahvoja näyttöjä useammalta kaudelta (esim. kaudella 2020–2021 0,88 ppg-tahti), joten valitsin hänet. Viime kausi oli vaikea isän menettämisen jne. takia, mutta loppukausi Boudreaun alaisuudessa sujui hyvin. Toivotaan siis, että sama meininki jatkuu ensi kaudella ja Boeser pysyy muutenkin terveenä.

194. Damon Severson (46) - 40 p
Piti valita Oliver Bjorkstrand, mutta vaihdoin viime hetkellä varauksen Seversoniin, kun tuli fiilis, että pisteitä tekeviä pakkeja ei ole enää hirveästi tarjolla. Severson teki viime kaudella mukavat 46 pinnaa, mutta Hamiltonin ollessa kunnossa yv-aika saattaa vähentyä. Toisaalta suurin osa Seversonin pisteistä tuli tasavoimin pelatessa. Lisäksi nuori ja kehittyvä joukkue tekee toivottavasti entistä enemmän maaleja (= lisää syöttöpisteitä Seversonille), minkä lisäksi Severson on todennäköisesti treenannut sopparikauden alla itsensä huippukuntoon. Pitihän se myös saada ainakin yksi Devils-pelaaja joukkueeseen, jotta kaikki eivät päädy @FinDevil ille.

227. Martin Necas (40) - 55 p
Vaihtoehdot olivat Necas ja Duclair. Onneksi tuli tarkistettua loukkaantumistilanteet ja jätettyä jälkimmäinen väliin. Viime kausi oli Necasilta pettymys, joten toivottavasti hän palaa takaisin 0,77 ppg-pelaajaksi.

264. Jake Sanderson (0) - 35 p
Alex Newhook oli tähtäimessä, mutta Knap varasi hänet hieman ennen omaa vuoroani. Harkitsin myös Tampa-kaksikosta Alex Killornia ja Ross Coltonia. Päädyin silti Sandersoniin, joka veti viime kaudella NCAA:ssa piste per peli -tahtiin ja on muutenkin Owen Powerin ja Jamie Drysdalen tasoinen pakkilupaus. Pelipaikankin pitäisi olla varma Ottawassa. Sitten pitäisi vielä pysyä koko kausi kasassa.

297. Alexander Holtz (2) - 35 p
High risk, high reward -meiningillä mennään. Viime kaudella AHL:ssä meni hyvin mutta NHL:ssä heikosti. Toivottavasti kesätreenit ovat menneet kunnolla ja Holtz ottaa vakipaikan rosterista. Pistepotentiaali on korkea, jos hän pääsee pelaamaan Hughesin tai Hischierin kanssa. Toisaalta hän saattaa pelata vielä ensi kauden AHL:ssä. Pistepotti voi olla siis jotain nollan ja 50:n välillä. Harkinnassa olivat myös Bordeleau ja Peterka, mutta David Quinn ei ole kunnostautunut tulokkaiden peluuttamisessa ja Peterkaan en ole perehtynyt pelaajana riittävästi. Tämä oli todennäköisesti oman draftini isoin virhevalinta.

334. Tanner Jeannot (41) - 45 p
Harkitsin Jeannotia jo edellisellä kierroksella, joten olen tyytyväinen, että hän oli yhä vapaana. En ole perehtynyt Jeannotiin pelaajana kovin tarkasti, mutta ominaisuuksien ja kehityshistorian perusteella hän voi olla Nichushkinin kaltainen late bloomer. Parhaassa tapauksessa Jeannot pelaa Nashvillessa TOP6-roolissa ja saa lisää yv-aikaa, jolloin 50 pinnaa ei olisi yllätys. Vaihtoehtona oli Ilya Mikheyev.

367. Marcus Foligno (42) - 40 p
Tasaisen tylsistä 40 pinnan vaihtoehdoista valitsin Folignon, jolla pitäisi olla paikka Wildin TOP6:ssa ja kakkos-yv:ssä. Vaihtoehtoina olivat kokeneemmista pelaajista Jean-Gabriel Pageau ja nuoremmista (lisään nimen kunhan pelaaja on varattu tai draft ohi).

Kokonaispistepotti 610. Se tosin vaatii täysiä kausia Barkovilta ja Doughtylta, bounce back -kausia Boeserilta ja Necasilta sekä tulokkaiden (etenkin Holtzin) läpimurtoa kokoonpanoon.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Jos näistä kanssa muutamalla sanalla.

Elias Pettersson #45
- Viime kausi alkoi nihkeästi, mutta Boudreaun tulo valmentajaksi selkeästi piristi (28+28 55 peliin). Toiveissa tuo ppg, mutta jopa 90 pistettä voi olla saavutettavissa. En oikeastaan edes miettinyt muita vaihtoehtoja, kun puolustuksen tukijalka oli jo.

Tim Stützle #96
- Tässä mentiin vahvasti potentiaali edellä. Viime kaudella 58p huomattavasti heikompien ketjukavereiden kanssa, nyt lähtökohtaisesti laidoilla DeBrincat ja Giroux. Mennään varovaisella arviolla 70p, mutta en olisi isosti yllättynyt, vaikka tulisi 80p

Vincent Trocheck #115
- Jotenkin kuvittelin saavani Perfettin tai Dobsonin tällä pickillä. Näiden jälkeen ajattelin, että Hamilton tai Talbot. No kaikki edellä mainitut meni ja lähettiin varamiespalvelusta katsomaan tarjontaa. Historiasta löytyy pari melkein ppg kautta ja nyt taitaa aloittaa Panarinin sentterinä sekä hyvän 1. YVn jäsenenä, joten tässäkin potentiaalia sinne 70-80p.

Carter Verhaeghe #185
- Verhaeghe on ollut todella tehokas 5v5 pelissä, iso osa pisteistä tullut tasakentällisin ja luotetaan nytkin siihen, että Barkovin ja Tkachukin rinnalla tulee uran ennätyspisteet. 60-65p tilattu.

Josh Bailey #306
- 9. kierrokselta mukaan tarttui Barzalin wingman, piste-ennätys 56p, viime kaudella 44p. Barzalin vähän piristyessä 50p varmaan ihan mahdollinen, mutta mennään 45p arviolla

Casey Mittelstadt #376
- Harvoin sitä viimeiseltä kierrokselta löytää nousussa olevaa nuorta kärki ketjujen sentteriä, jolla taitaa vielä olla paikka 1. YVssä, viime kaudella 0,5ppg, nyt voisi tulla 50p täydellä kaudella, mikäli kaikki menee putkeen.

Victor Hedman #26
- Takana uran ennätyspisteet (85p), ihan vastaavaan en usko, mutta 75p ihan mahdollinen, sikäli kun Kucherov pysyy ehjänä. Olin kyllä valmistautunut kuuluttamaan Vasilevskin nimen, mutta meni pari sijaa aiemmin.

Mattias Ekholm #236
- Pakkeja piti jo tässä vaiheessa yrittää haalia ja Ekholm tuo tehtaan takuulla 30-35p. Perus tylsä pick.

Erik Brannstrom #255
- Tässä taas haettiin sitä kuuluisaa upsidea. Arvoin hänen ja Sandersonin välillä, mutta luotetaan siihen, että kauden alussa Brannstrom on valmennuksen papereissa edellä ja saa paikan Ottawan ihan laadukkaasta 2. YVstä. Täältä voi tulla mitä vaan 15-35p väliltä, riippuu paljon, miten kausi lähtee liikkeelle.

Jeremy Swayman #166
- No joukkue tarvitsee maalivahdin, mutta olikohan Swayman tarpeellista ottaa tässä välissä? Saman tason suhareita olisi saanut myöhemminkin. No joku 45 starttia, joista 25 voittoa ja pari nollapeliä päälle odotuksensa.

Nathan Smith #325
- Smith ei ole ihan poikanen, vaikka tulokkaaksi lasketaan. Takana yliopistokiekkoa, sekä viime kaudella lyhyt stintti Arizonan joukkueessa (10 peliä 2+2). Joukkue on niin heikko, että periaatteessa voisi olla kohtuu isoa roolia otettavissa. 35p voisi olla haarukassa.
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Olipa mielenkiintoinen drafti, kun toisella puolella @Knap varasi kaiken potentiaalin ja toisella puolella @limini nappasi lähes kaikki suomalaiset. Oma strategia vaihtui niin monta kertaa että lopputuloksesta tuli varsin tylsä, kun ne pelaajat jotka olisin halunnut napattiin jo hyvissä ajoin ennen omaa vuoroa. Täytyy sanoa että kasasin lopulta aika riskittömästi joukkuetta, maalivahdin valinta ensimmäisenä ei ollut lainkaan se mitä ajattelin, mutta Igor tuntui siinä vaiheessa loogisimmalta vaihtoehdolta. Pinto taas tuli varattua suht aikaisin kun ajattelin että varmat rookiet olisivat menneet siinä vaiheilla, mutta viimeisillä kierroksilla oli vielä monta hyvää valintaa vapaana.

Elias Lindholm (82) -> 80p
Tässä oli toiveena että Lindholm pitää piste per peli tasonsa kun pääsee Huberdeaun kanssa pelaamaan
Teuvo Teräväinen (65) -> 70p
Teuvon potentiaali on tiedossa ja mielestäni pystyy tuon 70p tekemään Ahon rinnalla.
Jakub Voracek (62) -> 60p
Jakub tekee noin 10 maalia ja kerää sen 50 kakkossyöttöä
Andrew Copp (53p) -> 50p
Tässä oli vaikeaa valita ja ehkä hieman liian pisteitä tuijottaen otin Detroittiin siirtyneen Coppin. Kaveri ei mikään pistelinko ole, mutta ehkä hyvässä ketjussa tuon 50p voi taas saada.
Connor Brown (39p) -> 45p
Brownin uskon tekevän alkukaudesta pisteitä jos pääsee Ovien/Kuz kanssa samassa ketjussa pelaamaan, Wilsonin paluun jälkeen voi tehdä tiukkaa. Ehjällä kaudella 50p pitäisi onnistua.
Nick Paul (32p) -> 45p
Piti saada yksi Lightning pelaaja myös rosteriin. Kaverin Lightning pelit nähneenä uskon että kaveri tekee helposti tuon 45 pistettä täydellä kaudella. Pohdin Hagelin ja Paulin välillä, lopulta viime kevään näyttöjen kautta päädyin Pauliin.

Thomas Chabot (38p) -> 60p
Tässä varmaan on se kovimman tasonnoston odotus, Ottawan ylivoimalla kovia tehoja ja lopullinen läpimurto Liigan eliittiin.
Oliver Ekman-Larsson (29p) -> 30p
Kai se pitää luottaa että tämä ruotsalainen Vancouverin parantaessa saa myös pisteitä hieman enemmän kaavittua.
Ryan McDonagh (26p) -> 25p
Uudessa seurassa kakkosparissa, rooli todennäköisesti sama kuin Tampassa. Ikä alkaa painamaan ja kilometreja on paljon takana, mutta eiköhän tuo sen 25p saa vielä kaavittua kasaan.

Igor Shesterkin
(84p) -> 90p
Pohdin Vasyn/Igorin välillä ja ajattelin että jätetään Vasy jollekkin muulle niin ehkä se ei loukkaannu heti ekassa pelissä. Potentiaalia on Igorilla vaikka minkälaiseen kauteen, kun pelejä tulee todennäköisesti enemmän kuin viime kaudella. 40 voittoa ja 5 nollapeliä toisi tuon 90p.

Shane Pinto
(1p) -> 35p
Potentiaalia kaverilla on mutta on lähtökohtaisesti Ottawan kolmossentteri ja kakkos-yv:ssä. Viime kauden vamma pitäisi olla takana ja läpimurto varma.

Arvioidut yhteispisteet 590, sillä tuskin voitosta taistellaan.
 

HIFK89

Jäsen
Laitetaas tänne tarinaa omasta ensimmäisestä Jatkoaika Fantasy Pool draftista ja jengistä. Olin todella innoissani tästä, kun olen aina tykännyt fantasy manageri peleistä (FPL, HockeyGm, Liigapörssi jne.) lisäksi pelaajien (35) määrä oli kiva uusi haaste, kun ei voinut poimia vain top20/top100 pelaajia omaan joukkueeseen niin kuin joissain muissa peleissä. Mennään draft järjestyksessä ja laitetaan oma pistearvio. Yritän kanssa optimaalisen/minimin väliin vaikka varmasti värilasien läpi tulee katsottua omaa joukkuetta.

1. Varaus #22. Mason McTavish - Päätin, että otan jo ensimmäisellä tulokkaan (virhe näin jälkikäteen), koska laskin, että niin monta osallistujaa ja itse tiedän vain muutaman todella lupaavan tulokkaan, jolta voi odottaa +50p tulokaskautta. Mietin pitkään ja hartaasti McTavishin ja Beniersin välillä, mutta vaaka kallistui McTavishiin tuoreen U20 MM-kisojen esityksen perusteella sekä sillä, että olen antanut itseni ymmärtää Beniersin olevan ns. kahden suunnan sentteri (toki niin on esim. Barkovkin). Pistearvio 50p.

2. Varaus #49. Jack Eichel - Näin jälkikäteen pidän tätä koko draftin parhaana omana hakuna. Jos pystyy pelaamaan terveenä koko kauden ja selkämurheet takanapäin niin mielestäni on todella potentiaalinen 100p mies. Uskon, että nyt nähdään paluu supertähti luokkaan ja uskon muutenkin Vegasin olevan todella vahva tulevalla kaudella (itseasiassa oma mestarisuosikki, jos vain mv-peli edes kohtuu tasolla). Pistearvio 90p.

3. Varaus #92. Patrice Bergeron - Tässä haettiin jo pienellä riskillä ikämiestä, joka oli mahdollisesti jo lopettelemassa uraansa. Lisäksi Bostonin tähtipelaajia poissa alkukaudesta niin pärjääkö joukkue ja tuleeko sitä kautta pisteitä? Toki vastuuta varmasti ja 1. sentterin tonttia taas luvassa, mutta suhtaudun pienellä varauksella, vaikka potentiaali on kaikkien tiedossa. 70p.

4. Varaus #119. Alexandar Georgiyev - Tässä vaiheessa draftia tajusin, että ei helvetti alkaa maalivahdit olemaan loppumassa (ainakin varmat 1 veskat) ja pitikin puristella pitkään ettei kaikkia menisi juuri ennen omaa seuraavaa (eli tätä) vuoroa. Sen verran olin scoutannut, että välissä monella tuplavarauksen tekevillä oli jo onneksi maalivahti. Tarkoitus oli jo selkeiden 1. maalivahtien (ainakin hyvät joukkueet) mentyä, että haluan Torontosta tai Coloradosta maalivahdin, mistä oli kaikki 4 vielä vapaana. Laskin, että nämä varmasti ottavat paljon voittoja ja sitä kautta pisteitä, mutta siinä olikin pohtimista, että kuka saa vastuuta. Torontosta en lopulta saanut mitään selvää tilanteesta muuta kuin, että lähdetään 2 tasavahvan mv:n taktiikalla ja molemmat saa näyttää. Siten päädyin Coloradoon ja Georgiyeviin, josta sain kaivettua Sakicin kommentin, että hankittiin 1 maalivahdiksi. Toki, jos ei pelaa hyvin niin on nopeasti Francouz tolppien välissä ja tämä kyllä hyvinkin mahdollinen skenaario, itse pidän Pavelia, jopa parempana, mutta miten sitten taso jos pelaa 50-60 peliä? Alexandarilla mennään ja realistinen pistearvio 60p.

5. Varaus #162. Jared Spurgeon - Sitten tuli jo seuraava ongelma ja paniikki eteen eli kaikki hyvät pakit alkoivat olemaan varattuja ja vielä pitäisi 3 jostain saada ja edes yksi hyvä. Olin tyytyväinen, että Spurgeon valui minulle asti, kun kaikki muut mitä olin tähän ajatellut (esim. Karlsson) menivät ennen tätä varausvuoroa. Olen pitänyt aika peruspakkina, mutta viime kauden 40 pistettä 65 peliin ja 1. yv pakin rooli (ellei Dumba sitten vie taas tätä) sekä Minnesotan nousuvire vakuuttivat valintaan asti. Pistearvio 45p.

6. Varaus #189. Zach Hyman - Sitten siirryttiin taas hyökkääjiin, koska tehopisteet ja pisteet tässä kuitenkin voittajan ratkaisee. Olin todella tyytyväinen, että sain Hymanin tällä varausvuorolla ja oman draftini toinen helmi Eichelin jälkeen. Odotan uran parasta kautta ja vastuuta maailman parhaan rinnalla sekä tasakentällisin että 1. ylivoimassa. Odotuksia ei ainakaan pienennä 16 pelin pudotuspelit 1 ppg tahdilla. Pistearvio 65p.

7. Varaus #232. Sam Bennett - Tässä taas vähän high risk high reward valinta. Viime kausi oli todellinen läpimurto kausi ensimmäisellä täydellä Florida kaudella. Runkosarjassa Floridan paidassa tehnyt 0,79 ppg tahtiin pisteitä ja jos pysyy ehjänä ja jatkaa samaan malliin niin voidaan olla tyytyväisiä. Toki pitää muistaa, että Calgaryssä useita floppikausia, mutta luotan, että tässä tapauksessa oli nimenomaan kyse itseluottamuksesta ja positiivista virettä tuovasta paikanvaihdoksesta. Pistearvio 50p.

8. Varaus #259. Brandon Montour - Ja sitten taas hätkähdettiin siihen todellisuuteen, että 1 pakki vasta ja säännöissä lukee 3 valittava. Tässä alkoi pakkipajatso kovasti jo tyhjentyä ja listalta hävisivät yksi toisensa jälkeen nimiä, mitä olin pohtinut tähän seuraavaksi. Yksi ja tasan yksi kuitenkin jäi ja se oli kyseinen herrasmies (Muuten olisin ottanut hyökkääjää taas). Pidän Montouria Floridan toiseksi parhaana kiekollisena puolustajana (Ekbladin jälkeen) ja oletettavissa kakkos yv:n pyöritystä siniviivalla. Molemmat muuten varattiin vuonna 2014, Ekblad #1 0,53 ppg ja Montour #55 0,39 ppg. Ei ihan huonosti tuolta paikalta Brandonilta. Pistearvio 35p.

9. Varaus #302. Chris Wideman - Sitten koko oman draftini (ja kenties koko draftin?) High riskein varaus suhteessa potentiaaliseen high rewardiin. Käytännössä voi olla vain 10p tai jopa 50p tulossa. Koko varaus perustui Montrealin kauniisti sanottuna paskaan pakistoon ja mahdolliseen rooliin (ainakin alussa) 1yv:llä. Petry kun lähti vielä edestä pois eikä tilalle ole tullut sateentekijöitä niin mahdollisuuden saanee ainakin. Otetaan kuitenkin kohtuu realistinen pistearvio vaikka optimistinen sellainen eli 35p.

10. Varaus #329. James van Riemsdyk - Tämä oli puhtaasti tilastollinen pakko vaikka ei maistunut sitten yhtään eikä maistu vieläkään. Oikeastaan ainut postiviinen tässä valinnassa on Flyersin mahdollinen ryhtiliike koko joukkueen osalta ja siten lähes automaattisesti pisteitä 2 kentästä ja 1 yv:stä. Jos saa pelata Hayesin ja Atkinsonin rinnalla niin pakkohan siinä on pisteitä tulla. 7 miljoonan palkka huimaa päätä, mutta sehän ei onneksi tässä kisassa vaikuta mihinkään (ellei tämän takia dumpata jonnekin unholaan kauden aikana). Pistearvio 45p.

11. Varaus #372. Jean-Gabriel Pageau - Tästä olin vähintäänkin kohtuu innoissani, että sain viimeisellä varauksella vielä näinkin pelimiehen (ainakin omissa papereissa). Olin jo valmistautunut etsimään väkisin jotain random hakua, mutta tarjolle tulikin hopealautasella 1yv mies tasaisilla 30-40p kausilla. Odotan samaa virettä vähintään kuin viime kaudella enkä usko, että Islanders ainakaan joukkueena pelaa huonommin eli oma arvioni 40 pistettä.

Niin kuin tekstistä voi päätellä painotin etenkin ylivoimaa ja 1 ylivoimaa. Nämä toki oletuksia ja ne aina muuttuu kauden aikana, mutta kauteen lähdettäessä ja Daily Faceoff scouttauksella 8 ykkösyv miestä ja 2 kakkosyv miestä joukkueessa. Oma arvioni top ja bottom suorituksista on, että suurin virhe oli tulokkaan varaaminen 1. varauksella ja suurin onnistuminen Jack Eichel. Pistearvioksi yhteensä tulee näillä arvioilla 585 pistettä eli ei voittoa mutta tuskin viimeinenkään. Oma sijoitusarvio on sija 12 kokonaiskilpailussa.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
David Pastrnak (90 pts)
Myöhäisellä ykköskiepin vuorolla ei kuuta taivaalla haeta, joten otettiin se potentiaalisin jäljelläoleva pistepörssin Top-10. Piste per peli nyt vähintään odotuksissa, mutta toiveena se tykkikausi 90+.

Nazem Kadri (70 pts)
Oliko viime kausi suonenveto vai ei? Kadria monta vuotta seuranneena, tiedän sen pistepotentiaalin, joka viime kaudella realisoitui yli odotusten. Liekkipaidoissa tarjolla ykkössentterin spotti, joten laitetaan varovainen kompromissi-arvio.

Rickard Rakell (60 pts)
Todellinen do or die player tässä rosterissa. Itse uskon vahvasti Penguinsin one-more-year hurmokseen, ja siinä Genon siivellä on kiva nakutella jotkut 30+30 tehot.

Jordan Eberle (60 pts)
Tasainen suorittaja läpi uransa, eikä vielä ainakaan merkittävästi luistin paina. Vahvistunut Seattle johdattanee Eberlenkin hyvään kauteen.

Kevin Hayes (55 pts)
Luotan bounceback-kauteen loukkaantumisten jälkeen. Toiveissa olisi Flyersin yllätyskausi ihan jo veskarinkin kannalta. Couturierin takana on hyvä paikka hakata suojatuilla minuuteilla yllättäviäkin tehoja.

Kirby Dach (50 pts)
Tällä kaudella tulee läpimurto. Nousee Suzukin taakse kakkossentteriksi ja Montrealin marssiessa yllättäin Wildcard-spotilta pleijareihin, iskee Dach siinä sivussa hyvät pojot.

Morgan Rielly (65 pts)
Matthews, Marner, Tavares ja Nylander. Tuon nelikon kanssa ylivoimaa pelatessa jopa Mikko Pukka saisi vahingossa tehoja.

Darnell Nurse (50 pts)
Keräilee vähän vahingossa hirveiden minuuttien ohella kivat tehot, katseiden kohdistuessa Bouchardiin ja floppaavaan Barrieen.

Alex Goligoski (30 pts)
Pakkilista tyhjeni juuri ennen omaa varausta, niin organsaatio päätti kokeilla todellista villiä korttia. Jokusen pisteen tuonee joka tapauksessa, mutta toiveena olisi sellainen kolmenkympin hujakoille osuva lukema.

Carter Hart (65 pts)
Flyersin ykköskassari, joka pelaa suurimman osan peleistä. Nollapeleihin en usko tuon puolustuksen takana, mutta uskon Hartin raapivan sen 30+ voittoa ja/tai pari syöttöpistettä.

Kent Johnson (60 pts)
Kauden tulokaskomeetta ja ensi kevään calder-voittaja. Nousee tykkimiesten ketjuhierarkiassa kohisten ja kakkosylivoiman turvin nakuttaa tulokkaalle huippupisteet.

Näillä ennustuksilla mentäisiin lukemaan 655. Tuskin se tuonne asti kipuaa, mutta se on vähän niinkuin tämän jengin upside. Joku noista varmaan floppaa ihan totaalisesti, niin josko asettaisi varovaisen tavoiteen siihen kauniiseen tasalukuun 600...
 

Zohan

Jäsen
#99 Chris Kreider - 71pts

En olisi ennen draftia tähän pickkiin uskonut, mutta juuri ennen vuoroa Kadri vietiin, joten 50 maalin ja melkein 80 pisteen mies vaikutti hyvältä valinnalta. Budjetoidaan sellainen reilu 70 pisteen kausi tähän.

#169 Valeri Nichushkin - 65pts

Viime kaudella iso steppi uralla eteenpäin ja melkein piste per peli tahdilla. Nyt kun Kadri ja Burakovsky on poissa niin roolia on entistä enemmän tarjolla. Varmasti ennätyspisteet tulossa, mutta budjetoidaan tähän sellainen 65pst.

#182 André Burakovsky - 60pst

Kuin myös edellisellä varauksella niin heti perään toinen varaus, jolla takana iso läpimurto kausi. Nyt vaihtuu pelaajat ympärillä, mutta rooli kasvaa merkittävästi. Uskon hänen pysyvän vähintään viime kauden tehoissa, joten budjetoidaan 60 pinnan kausi.

#239 William Karlsson - 58pst

Tähän kohtaan oli tarkoitus varata Necas, mutta ei aivan mulle asti valunut. Pari viime kautta ollut pettymyksiä, mutta täydellä kaudella voi helposti päästä lähelle 60 pinnaa.

#252 Andrei Kuzmenko - 46pts

Ensimmäinen arpalappu. Taitava venäläinen, jolta voi tulla mitä vaan Gusevin ja Kaprizovin väliltä. Kotiutumista Vancouveriin auttaa varmasti muut venäläispelaajat. Uskon yli 45 pisteen kauteen, mutta sieltä voi tulla mitä vaan 10 ja 80 pisteen väliltä.

#309 Filip Chytil - 40pst

Viimeistä valintaa puntaroin Wahlstromin ja Chytilin välillä. Tuotanto ei Chytilillä oo vielä häikäissyt, mutta näen hurjasti potentiaalia kehittää pistetuotantoa. Varovainen luotto 40 pisteen kauteen.

#42 Aaron Ekblad - 73pst

Vähän Floridalasit painaa tässä, mutta oli viime kaudella ennen loukkaantumista sarjan TOP 3 puolustajia ja matkalla 80 pisteen hujakoille. Weegarin poistuttua vastuu lisääntyy entisestään.

#322 Ben Chiarot - 32pst

Ei kauheasti ollut enää listalla nimiä, kun Liljegren varattiin muiden toimesta. Red Wingsin ykköspakkipariin hänet kai istutetaan ja kova näytönpaikka tällä kaudella. Kai siinä väkisin sen 30 pinnaa iskee.

#379 Thomas Harley - 29pst

Nyt oli lista jo täysin tyhjä, joten koitin jonkun kiekollisesti potentiaalisen junnun saada. Cam York oli toinen mielessä, mutta ei ollut enää omalla kohdalla saatavilla.

#29 Frederik Andersen - 86pst

Taktiikka tähän kauteen oli saada voittava maalivahti heti alkuun. Mikäli pysyy kasassa niin tulee pelaamaan sen 60 peliä, joista voittoja tulee 40. Parit nollapelit ja syötöt päälle.

#112 Jack Quinn - 50pst

En tiedä olisiko enää seuraavalla pickillä saatavilla. AHL:ssä 45 pelii 60 pinnaa. Ja Buffalon stintillä 2 peliin 2 pinnaa. Mun mielestä musta hevonen Calder-skabassa, mutta budjetoidaan varovaisesti se 50 pinnaa..

Arvioissa siis noin 610 pisteen kausi tulossa, mutta saas nähdä. En kyllä kauheen tyytyväinen näin jälkikäteen oo ensimmäisiin pickeihin, mutta myöhemmin mielestäni ok löytöjä.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Katsotaanpa, mistä Lost Boys tänä vuonna koostuu.

#24 - Sidney Crosby (84) 95pst
Pelasi viime kaudella 100 pisteen tahdilla ja näytti pudotuspeleissä olevansa edelleen erittäin dominoiva pelaaja. Täten Crosby oli helppo valinta parhaana jäljelläolevana pistemiehenä, kun parhaimmat pakit oli jo varattu eikä molarit kiinnostaneet.

#47 - Jack Campbell (72) 75pst
Aivan liian aikaisin tuli maalivahti napattua, sillä Campbellin kanssa samoissa arvioinneissa olevia molareita oli jäljellä vielä kolmoskierroksellakin. Ajattelin, että monet laskisivat, ettei 36 managerin liigassa kaikki voi saada ykkösmaalivahtia, mutta toisaalta varmoja ykkösmolareita on vain kourallinen. Varmaa ykkösmolaria olen aikanaan kokeillut mm. Binningtonin kanssa (jonka olisin tänä vuonnakin voinut helposti varata myöhemmin, meni vasta vuorolla 130) ja taasen tandem-molaria vahvasta joukkueesta viime kaudella Varlamovin kanssa. Voin kertoa, ettei jälkimmäinen toimi, jos vanhemmasta tandem-molarista tulee häviöitä ottava kakkosmolari ja entinen contender sulaa pudotuspelien ulkopuolelle. Campbellin varaamista tuki se, että olisin voinut napata Skinnerin tulokkaaksi, mutta ilmeisesti se oli muidenkin listoilla. Ajattelin, että kysyntä olisi esimerkiksi Vladarille suurempaa kuin toistaiseksi epävarmemmalle Skinnerille. No, Markström ei ollut mulla enää varattavissa, joten Campbellilla mennään. Pitäisi olla entistä selkeämpi ykkönen kuin viime kaudella Torontossa, ja Edmontonin pitäisi olla hyvä.

#94 - Mats Zuccarello (79) 80pst
Taas oli parhaat pakit (Werenski, Chabot) napattu juuri, joten parhaaseen tarjolla olevaan hyökkääjään osui valinta. Toivotaan, että Zuccarello ei vanhene vielä. Ainakin viime kaudella sama toive onnistui Pavelskin kohdalla. 80 pistettä pitäisi olla realismia, jos pysyy terveenä. Viime kaudella 93 pisteen tahdissa.

#117 - Evan Bouchard (43) 55pst
Jotain potentiaaliakin piti varmojen tekijöiden lisäksi varata. Ja pakki. Bouchard oli pakeista selkeä ykkönen pitkään ennen vuoroani, joten olen tyytyväinen tähän valintaan. Edmontonin ykkös-yv haltuun ja pisteiden tuloa ei voi estää.

#164 - Nick Schmaltz (59) 65pst
Tylsä valinta. Schmaltz on vastoin odotuksiani tehnyt hyvin pisteitä ja oli viime kaudella lähes piste-per-peli tahdissa. Tyytyisin tuohon 65 pisteeseen, ja sellainen pitäisi olla mahdollista, jos pääsee ykkössentterinä pelaamaan. Valtavia odotuksia ei ole, mutta viime kauden tason pitämällä tai pienellä pudotuksella täyttänee paikkansa.

#187 - Andrew Mangiapane (55) 65pst
Mängiapinaa mietin jo edelliselle vuorolle, sillä joku täyttää Tkachukin jättämää aukkoa. Se voi olla Kadri, Toffoli tai Mängiapina. Mängi on ollut tilastoniilojen suosikki parin kauden aikana, ja pientä hyökkäyspään potentiaalia on edelleen lunastamatta. Näen, että jo nyt hyvälle kauden suunnan pelaajalle löytyy Sutterin alaisuudessa luottoa ja sitä myötä pistepotentiaaliakin kaivetaan esiin. Vaikkei pääsisi ykkösketjuun, luulisi Kadrin kanssa tulevan paremmin tehoja (vaikken Kadri-fani olekaan) kuin Backlundin. Uskon Calgaryn olevan edelleen vahva, jolloin pisteitä vain järjesteltäisiin uudelleen.

#234 - Mark Giordano (35) 40pst
Kun isoilla kirjaimilla kirjoitettu Forsling vietiin, alkoi pakkipooli ammottamaan tyhjyyttään. Ajattelin, että nyt on pakko ottaa pakit täyteen edes varmoja miehiä. Sellainen on Giordano, jos ei ala olemaan liian iäkäs. Pelasi vahvasti Torontossa loppukaudella ja otti muun muassa kakkos-yv:n pakin paikan. Uskon, että nuoret menee ylivoimapohdinnoissa ohi nyt, mutta hyvän joukkueen takana luulisi pisteitä tulevan.

#257 - Dmitry Orlov (35) 40pst
En tiedä miksi, mutta jostain syystä minulla on uskoa Orlovin pistemäärän kasvamiseen. Otettiin siis viimeinen pakki tässä vaiheessa. Luulisi olevan ainakin varma kortti.

#304 - Gustav Nyquist (53) 50pst
Tässä vaiheessa alkoi minulle valjeta, että tulokkaita jää jäljelle enemmän kuin ajattelinkaan. Lukumääräisesti niitä ei ollut montaa, mutta niihin liittyvät arviot vaihtelivat managerilta toiselle sen verran, että päätin jättää tulokkaan viimeiselle kierrokselle. Se oli oikea valinta, sillä tässä vaiheessa listani kärkinimi jäi minulle. Nyquistin ja seuraavana varatun Niederreiterin voi oikeastaan paketoida samaan pakettiin. Tylsiä valintoja, joilla ei ole minkäänlaista parannuspotentiaalia, mutta täyttä sulamistakaan ei voine odottaa.

#327 - Nino Niederreiter (44) 50pst
Ks. yllä. No, Niederreiter kuitenkin vaihtaa joukkuetta ja voi saada uudenlaisen roolin. Ei tässä silti mitään messiasta odoteta.

#374 - Jack Drury (2) 45pst
Vaikka tulokkaita oli monella varaamatta, jäi listani kärkinimi minulle. Ei yhtä varma kuin Vladar tai edes Bordeleau, mutta Drury on todistanut tasonsa usealla sarjatasolla. Draft+2 kaudella hieno NCAA-kausi, sitten korona-aikana vahva SHL-kausi, jonka jälkeen viime kaudella hyvää suorittamista AHL:ssä kulminoituen pudotuspeleihin, joissa teki 18 peliin 24 pistettä AHL-mestarissa. Lisäksi NHL:n puolella kahteen peliin 2 maalia. Näillä lähtökohdilla Drury on sijoitettu alkavalle NHL-kaudelle pelaavaan kokoonpanoon, joskin nelosketjuun. Carolinassa on kuitenkin pieni tyhjiö hyökkäävän mid-6 ketjun keskellä (olettaen, että Staalin ympärille kasataan jarruketju jälleen). Sen voi ottaa potentiaalinsa lunastava Kotkaniemi, bounce-back ehdokas Necas tai vahvasti viime kaudet pelannut Drury. Nelosketjuunkin voisi jäädä kuitenkin Kasen tai Stastnyn kaltaisia pelimiehiä. Ja vaikka Drury pelaisi kuten "huonosti" pelannut Necas välillä nelosketjusta käsin, Necasin 40 pistettä olisi aivan mahdollista. Täten Drury oli minun villi korttini, tulokkaiden pisteissä vain McTavishin ja Beniersin perässä yhdessä Rossin ja Quinnin kanssa.


Näillä tulisi 660 pistettä, mutta kuten on huomattavissa, luottoa on oikeastaan Bouchardia ja tietenkin tulokasta lukuun ottamatta vain tason pitämiseen ja vanhenemista vastaan taistelemiseen. Potentiaalia yllättäviin huippukausiin on vaikea nähdä. Joukkueen seuraaminen ei myöskään tule olemaan erityisen mielekästä, mutta tätä (ja aikalailla kaikkea) pelaankin vain yhtä asiaa varten: voittaakseni.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Team Salming

Clayton Keller
Alex Tuch
Viktor Arvidsson
Trevor Moore
Barrett Hayton
Sakari Manninen

Dougie Hamilton
Vince Dunn
Janis Jerome Moser

Thatcher Demko
Logan Thompson

Ensisilmäyksellä näin varaustilaisuuden jälkeen oma jengi näyttää kyllä aika hirveältä, mutta tietoisesti lähdin kokeilemaan jotain uutta, kun lotosta napsahti varausvuoroksi 27 ja ajattelin, että jotain omaperäistä on keksittävä menestyäkseen, koska parhaat hyökkääjät oli kaavittu edeltä pois tarjottimelta. Se oli kuitenkin selvää, että halusin varata maalivahdin joko ensimmäisellä tai toisella kierroksella. Kukaan yksittäinen hyökkääjä ei sytyttänyt, joten päätin sitten varata maalivahdin, koska Demkon starttien määrä viime kaudella vakuutti ja kun Vancouver oli voittava joukkue Boudreaun alaisuudessa, odottelen häneltä juusemaisia numeroita tulevalla kaudella. Viime kaudella Saros toi kassaan muistaakseni 84 pistettä.

Toisella kierroksella poimin Thompsonin koko tilaisuuden numerolla 44. Puolihassuttelu valinta, koska yhtäkkiä päässäni välähti, että alun maalivahti-maalivahti -varauskombolla tuskin on ennen menestystä koitettu tässä leikissä, mutta uskon kyllä ykkösmaalivahtiuteen ja vähintään 55 tulokaspisteeseen, koska Cassidyn systeemit ovat aiemmin tukeneet maalivahteja. Tilastoja selaamalla selvisi myös se, että Thompson on aina pelannut hyviä tulokaskausia kussakin seurassa ja varsinkin Silver Knightissa debyyttikausi oli monsterimainen tuoden hänelle sarjan parhaan maalivahdin palkinnon, joten en minä keksi mitään syytä, miksei Thompson loistaisi tulevalla kaudella. Potentiaalia on jopa 70+ pisteeseen, jos hän on hurmoksessa ja muilla tulokkailla en tuollaisiin lukemiin nähnyt kyvykkyyttä, joten päädyin sitten Thompsoniin, mutta maltillisempi odotusarvo on noin 55 pistettä eli 25 voittoa ja pari nollapeliä. Jos kuitenkin jonkun hyökkääjän olisin valunnut tässä kohden, se olisi ollut MM-kisoissa ihastuttanut Barzal ja salaisesti toivoin, että hän olisi valunut kolmannelle kierrokselle.

Kolmannella kierroksella piti sitten jo valita hyökkääjä. Olin laskeskellut, että päästäkseni 600 pisteeseen, tarvitsisin yhden 70+ pisteen hyökkääjän. Vuorolla 97 sellainen tarttui haaviin, kun valitsin Kellerin. Surkeassa joukkueessa hän pääsee pelaamaan 19-20 minuuttia illassa ja jo viime kaudella pistetahti oli lähes piste per peli. Pientä varjoa tuo se, että miten hän on toipunut jalan murtumasta, joka päätti viime kauden, mutta haastatteluja lukemalla hänen pitäisi olla pelikunnossa harjoitusleirin alkaessa.

Neljännellä kierroksella oli puolestaan varattava yksi 50 pisteen puolustaja suunnitelman mukaisesti. Valitsin Hamiltonin, koska tämä ampuu paljon ja puolustajat, jotka ampuvat paljon, tuovat pisteitä. Vaikka Hamilton pelasi parikymmentä peliä vähemmän kuin muut viime kaudella, hän oli puolustajista 14. ahkerin laukoja ja sellaisen helmen saaminen vuorolla 114 kelpasi. Oletan myös, että Hughesin kanssa samassa ylivoiman takakolmiossa pelatessa pisteitä tulee itsestään. Pohdin myös, että kun viime kausi oli rikkonainen, nyt on se kausi, kun hänen on oltava palkkansa arvoinen tai sitten hän ei sitä koskaan tule olemaan. Harkitsin myös Bouchardia, mutta koska Barrie kilpailee YV-ajasta, päädyin Dougieen.

Ennen viidettä kierrosta olin laskenut, että koossa pitäisi olla siihen mennessä noin 260 pistettä ja viimeisillä seitsemällä kierroksella pitäisi raapia kasaan 340 pistettä. 50-60 pisteen hyökkääjiä ja 35-40 pisteen puolustajia varaamalla tavoitteen pitäisi onnistua. Niinpä päädyin seuraavaksi Alex Tuchiin, joka Kellerin tavoin saa paljon vastuuta heikossa joukkueessa. Odotan häneltä täten ehjää kautta ja 60 pistettä. Ykkösylivoimassa toki Tuch saattaa pelata slotissa eikä siivessä, mikä vähentää hieman pistepotentiaalia, mutta eiköhän suurella vastuulla ennätyskauden pitäisi olla tulossa, kun jo viime kauden alku varsinkin näytti hyvältä hänen debytoituaan Sabresissa.

Kuudes varaus oli puolestaan Dunn, jonka pitäisi pysyvästi astua Giordanon saappaisiin ykkösylivoimaan ja jakaa namia Beniersille oikeaan siipeen. Hänellä on myös sopimuskausi, joten se motivoinee korkealaatuiseen suorittamiseen. 40 pistettä on minimi, mutta mahdollisuus on myös 50 pongoon. Laukauksia hän saisi ampua enemmän, jotta maalimäärät kasvaisivat.

Seitsemännellä kierroksella pohdin pitkään valintaani. Karlsson oli yksi vaihtoehto ja Cozensin olisin luultavasti ottanut, jos hän ei olisi mennyt hieman aiemmin. Lopulta sitten päädyin kuitenkin Arvidssoniin edistyneiden tilastojen perusteella, mutta jätän mainitsematta tarkalleen sen, mitä tilastoa tutkin, koska sen samaisen tilaston perusteella osasin viime vuonna tehda ryöstövarauksen alakierroksilla poimiessani Meierin, joka lopulta mätti 75 pistettä. Arvidssonilta en tuollaista pistemäärää odota, vaan maltillisesti 55 pistettä. Toki vasta varauksen jälkeen huomasin, että hän oli käynyt selkäleikkauksessa ja toipuminen kauden alkuun menee tiukille. Joskus hänen on kuitenkin pelattava vielä urallaan ehjä kausi ja toivottavasti se olisi nyt eli pelimäärä olisi 70+ ottelua.

Kahdeksannella kierroksella oli selvää, että valitsen neljännen hyökkääjäni, koska olin jo ennen draftia päättänyt, että viimeisellä kierroksella on kyllä tarjolla 35 pisteen puolustajia. Vaihtoehtoja tässä kohden olivat Kuzmenko ja Roslovic, mutta kun heidät vietiin edeltä, otin Mooren, joka oli joulukuun alun jälkeen Kingsin tehokkain pelaaja (59gp 46p) ja playoffeissakin teki viisi pistettä seitsemään otteluun. Aistin hänessä jopa stephensonmaisen läpimurron 60 pisteen pelaajaksi koosteita katsottuani. Lisäksi Moorellakin on sopimuskausi edessä, joten arvio olkoot arvidssonmaiset 55 pistettä, kun koti löytyi Danaultin vitjasta.

Yhdeksäs varaus oli taas hyökkääjä. Haytonin nimi oli sellainen, jonka ennen draftia olin noteerannut ja ajatellut harkitsevani viimeisillä kierroksilla. Hän päätti viime kauden kuuteen pisteeseen kymmenessä pelissä ja ylipäätään tehoili, kun hän sai mahdollisuuden ykkössentterinä isolla jääajalla. Dallasia vastaan syntyi mm. tehot 1+2 ja aiemmin kaudella hän alusti neljä maalia Detroitia vastaan kaiketi. Pujottelumaali Winnipegiä vastaan säväytti myös koosteissa. Kyseessä on yhä nouseva pelaaja ja muistissani ovat U20-kisat vuodenvaihteesta 2020, kun nykyinen Arizona-luotsi Tourigny oli apuvalmentajana Kanadan nipussa ja Hayton oli pistepörssin kakkonen. Tuohon valmentaja-pelaajasuhteeseen luottaen toivon, että Tourigny tietää Haytonin ominaisuudet ja istuttaa tämän ykkössentteriksi tulevan kauden alusta Schmaltzin ja Kellerin väliin, koska Boyd ei ole kestävä ratkaisu. Pidin myös Tourignyn päävalmentamasta jääkiekosta vuoden 2021 junnukisoissa, koska maaleja syntyi ja sekin toki puolsi jo aiemmin Kellerin valintaa, koska odotan, että Arizona ei pupella yhtä pahasti tulevalla kaudella, vaan pystyy luomaan hyökkäyspeliä ja päästetyillä maaleilla ei onneksi ole väliä tässä kontekstissa. Jos R. Smith olisi ollut tarjolla vielä, olisin saattanut valita hänet Haytonin sijasta.

10. kierroksella kurkotin Sikari-Manniseen. Kaipa se on seistävä omien sanojen takana ja luotettava, että hän todella korvaa Dadonovin viime kauden tuotannon, vaikka Kessel saapuikin kaupunkiin viemään osan YV-ajasta. Odotusarvo on 45 pistettä, mutta nolla pistettäkin on mahdollista valitettavasti, mutta en jaksanut pelata varman päälle ja varata Hagelia tai Mikheyevia, vaan tunne vei järkeä ja otin Mannisen. Koosteita katsomalla hän vakuutti suunnanmuutospelaajana ja siten hänen pitäisi soveltua mainiosti Cassidyn pelikirjaan. Lisäksi hän teki paljon maaleja maalin edustalta, mikä lupaa hyvää NHL:ään, koska kyky olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan on kuosissa.

Viimeisen varauksen olin jo käytännössä päättänyt ennen varaustilaisuutta, koska melkeinpä tiesin, etteivät muut noteeraa yhtä suurella hypellä JJ Moseria, joka vuosi sitten syksyllä tulokasturnauksessa ja myöhemmin AHL-peleissä Silver Knightsia vastaan oli jäänyt vahvasti mieleeni loistava ylivoimapyörittäjänä Arizonan organisaatiosta. Kaupan päälle pääsin näkemään häneltä pari peliä MM-kisoissa. Lyöntilaukaus on hurja ja toivon jopa, että hän pystyisi syrjäyttämään Gostisbeheren ykkösylivoiman viivasta, koska sivuttaistanssiminenkin siniviivassa luonnistuu. Kun aikoinaan nappasin historian ensimmäisen NHL Fantasy Poolin voiton kaudella 18-19, Chabot ja Gustafson olivat alakierrosten puolustajaryöstöjä tuoden minulle 55 ja 60 pistettä. Moserissa on potentiaalia yhtä lailla jopa 50 pisteen ylitykseen, jos hän saa roolin ykkösylivoimassa. Alkuun hän varmaan on kakkosylivoimassa, joten maltillinen odotusarvoni on 35 pistettä ja olen tyytyväinen, jos se toteutuu.

Yhteenveto:

Keller 75
Tuch 60
Arvidsson 55
Moore 55
Hayton 50
Manninen 45

Hamilton 50
Dunn 40
Moser 35

Demko 80
Thompson 55

= 600p
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Viime vuonna povasin joukkueelle maltillisesti 584 pistettä ja ylsin vähän parempaan tulokseen (592), jolla sijoitus oli neljäs. Yritin tehdä myös nykyisen arvion maltillisesti ja toivotaan, että tulos toteutuu.

Homma ratkeaa kuitenkin vahvasti loukkaantumisiin, joten kyllä tällä tiimillä täytyy porukka pysyä aika hyvin kunnossa, jos mielii yli 600 pisteen. Suluissa viime kauden pisteet ja pelatat ottelut.

Team Naamavelli

Gabriel Landeskog (59p/51ott) -> 80
Taylor Hall (61p/81ott) -> 70
Ryan Nugent-Hopkins (50p/63ott) -> 65
Jeff Skinner (63p/80ott) -> 60
Ivan Barbashev (60p/81ott) -> 55
Nicholas Roy (39p/78ott) -> 40

Adam Fox (74p/78ott) -> 70
K’Andre Miller (20p/82ott) -> 30
Alexandre Carrier (30p/77ott) -> 30

Linus Ullmark (54p?/41ott) -> 50

Matty Beniers (9p/10ott) -> 55

Yhteensä: 605
 
Viimeksi muokattu:
Oma todella monimutkainen ennustemalli pilaa tämän pelin ja kertoo jo ennakkoon kuka tämän homman tulee viemään. Jos haluat pitää jännityksen, niin älä lue tästä eteenpäin.

Top 5 joukkueet ennustemallin perusteella:
1. Mängimies 592 pistettä
2. @Boogey 587
3. @Taison 585
4. @Lico 579
5. @Filari 577

Todella tasaista on myös noiden joukkueiden takana.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Kaksijakoiset fiilikset omasta draftista. Alkuun omille vuoroille tippui mukavasti pelaajia, joiden ajattelin menevän aikaisemmin. Loppua kohden varsinkin hyökkääjätarjonta tuntui todella "tylsältä", eikä piilossa olevaa pistepotentiaalia oikein tuntunut löytyvän. Tästä toki kunnia kanssadraftaajille, jotka pelaajalistaani ansiokkaasti lyhentivät.

1. Kierros, 11. Varaus: Kirill Kaprizov (21-22: 47+61=108, 81 ott.)
Kaprizov oli itselleni top 6 tai 7 pelaajia, joten valuminen 11. vuorolle oli iloinen yllätys. Tein valinnan Kaprizovin ja toisen venäläisen eli Artemi Panarinin välillä ja valinta kohdistui nuorempaan ja mahdollisesti vielä urallaan kehitysaskelia ottavaan Kaprizoviin. Vaikkei lisästeppiä sinne 115-120 pisteen hujakoille enää tulisikaan, pidän 25-vuotiasta venäläistä takuuvarmana 105-110 pisteen suorittajana, varsinkin kun on selvinnyt tähänastisen uransa vailla isompia loukkaantumishuolia.
Ennuste: 110 p

2. Kierros, 60. Varaus: Mark Scheifele (21-22: 29+41=70, 67 ott.)
Kaudesta 2018-19 lähtien 15. eniten pisteitä koko NHL:ssä. Kertoo jotain Scheifelen tasaisuudesta pisteidentekijänä. Viime kausi oli Scheifelen osalta turbulenttinen ja varsinkin alkukaudesta hyökkäyspäässä oli vaikeaa. Siitä huolimatta yli piste per peli tahdissa kauden lopussa. Todella hyvä fiilis tästä valinnasta 60. vuorolla.
Ennuste: 80 p

3. Kierros, 81. Varaus: Andrei Svechnikov (21-22: 30+39= 69, 78 ott.)
Joko nyt 22-vuotiaana lopullinen läpimurto piste per peli tasolle? Brind'Amour tykkää peluuttaa hyökkääjiään tasaisesti, mikä osalta rajoittaa Hurricanesin kärkiukkojen pistepotentiaalia. Nyt voisi kuitenkin olla Svechnikovin sauma ottaa vakiopaikka ykkösylivoimasta, kun Trocheck on poistunut ja Pacioretty pitkään sivussa. Taktiikani oli lähteä hyökkäyspää edellä draftiin ja kun Duchene vietiin juuri edestä, oli Svechnikov helppo valinta tähän paikkaan.
Ennute: 75 p

4. Kierros, 130. Varaus: Jordan Binnington (21-22: 18 voittoa, 2 nollapeliä, 37 ott.)
Viime kauden näytöillä riskivaraus, mutta on lähtökohtaisesti selkeä ykkösvahti laadukkaassa St. Lousin joukkueessa. Pudotuspelit antoivat uskoa, että vanha torjuntavire on mahdollista kaivaa esiin. Edellä varattiin useampia tandem-vahteja sekä heikompien joukkueiden ykkösiä, joten olen todella tyytyväinen Binningtonin saamiseen neljännellä kieroksella ja 22. (!) varattuna maalivahtina. 30 voittoa on otettavissa varsin helposti ja potentiaalia löytyy suuresta pelimäärästä johtuen 33-35 voittoon.
Ennuste: 32 voitto, 3 nollapeliä = 70 p

5. Kierros, 151. Varaus: Erik Karlsson (21-22: 10+25=35, 50 gp)
Ehkä suurin riskivaraukseni loukkaantumishistoria huomioiden. Pistepotentiaalia kuitenkin edelleen löytyy ja nyt ei tarvitse jakaa ylivoimavastuuta Burnsin kanssa. Tästä syystä odotan pistetahdin hieman kohoavan viime kauden 57 pisteen täyden 82 ottelun vauhdista. Kysymys kuuluu, että kuinka monta peliä Karlsson missaa?
Ennuste: 50 p

6. Kierros, 200. Varaus: Oliver Bjorkstrand (21-22: 28+29= 57, 80 ott.)
Vuodesta toiseen tanskalaiselta on odotettu suurempaa läpilyöntiä pisteiden muodossa, mutta vähän on vielä jäänyt piippuun. Voisiko maisemanvaihdos auttaa? Seattlessa kukaan ei viime kaudella hyökkäystehoilla juhlinut, mutta pidän Bjorkstrandia tasapaksun Kraken hyökkäyksen parhaana pelaajana.
Ennuste: 60 p

7. Kierros, 221. Varaus: Gustav Forsling (21-22: 10+27=37, 70 ott.)
Forsling taisi olla värikynällä monen listoilla "sleeper" tyylisenä pakkivalintana. Valmentajanvaihdos luo pienen kysymysmerkin roolitukseen, mutta Weegarin poistuttua ei ykköspariin Ekbladin viereen ole Forslingin lisäksi oikein muita realistisia vaihtoehtoja Panthersilla tarjota. Vaikka ylivoima-aika saattaa olla edelleen kortilla, pitäsi tasakentin pinnoja tulla tasaiseen tahtiin Floridan laadukkaan hyökkäyskaluston takana pelatessa.
Ennuste: 40 p

8. Kierros, 270. Varaus: Mike Matheson (21-22: 11+20=31, 74 ott.)
GM Hughesin entinen asiakas pelannee isossa roolissa heikonlaisessa Canadiens-pakistossa. Jopa ykkösylivoiman paikka otettavissa, suurin uhkaaja taitaa olla Chris Wideman joka tuskin edes kaikissa otteluissa kokoonpanoon mahtuu. Ennuste voi olla vähän yläkanttiin, mutta kai heikossakin joukkueessa joku pisteitä napsii ja Mathesonilla näen pakistosta siihen eniten potentiaalia.
Ennuste: 35 p

9. Kierros, 291. Varaus: Max Domi (21-22: 11+28=39, 72 ott.)
Tässä kohtaa hyökkäjien tarjonta alkoi olemaan todella nihkeää. Jäljellä olevissa tulokkaissa en kuitenkaan nähnyt suurta eroa pistepotentiaalin osalta, joten päädyin ottamaan listani kärjessä olleen Domin. Samanlainen haku kuin Matheson, iso rooli heikossa joukkueessa pitäisi olla tarjolla. Sopimus jälleen katkolla, toivotaan sen antavan lisämotivaatiota pisteiden tekemiseen. Reilly Smithiä ja Gustav Nyqvistiä harkitsin myös tähän kohtaan.
Ennuste: 45 p

10. Kierros, 340. Varaus: Christian Dvorak (21-22: 11+22=33, 56 ott.)
Toinen ex-kojootti Domin perään. Havittelemani Brandon Hagel meni juuri edeltä, joten valinta kohdistui rikkonaisen viime kauden pelanneeseen Dvorakiin. Loppukaudesta Martin St. Louisin alaisuudessa Dvorak oli lyhyellä otannalla 60 pinnan kausitahdissa, enkä usko kakkossentterin roolin olevan uhattu vielä tällä kaudella.
Ennuste: 45 p

11. Kierros, 361 Varaus: Noah Cates (21-22: 5+4=9, 16 ott.)
Harmittavasti Nathan Smith ja Thomas Bordeleau menivät tulokkaista vähän aikaisemmin, joten jouduin kaivamaan Catesin nimen niin sanotusti lyhyen listan ulkopuolelta. Cates teki pelaamissaan 16 ottelussaan ihan kiitettävällä tahdilla pisteitä viime kaudella, mutta on ennen kaikkea työteliäs kahden suunnan laituri. Sen takia uskon Catesin mahtuvan myös John Tortorellan bottom-6 suunnitelmiin. Kaikki yli 20 pisteen lasken olevan plussaa.
Ennuste: 25 p

Näillä ennusteilla kokonaispistemääräksi tulisi 635, minkä pitäsi riittää aivan kärkikamppailuun. Suurin epävarmuus liittyy Erik Karlsonin terveystilanteeseen, vaikka laskinkin ennusteeseen sisään että missaisi 15-20 matsia. Toisaalta on lupaavaa, että useammalta pelaajalta löytyy vielä potentiaalia nähtyä parempaan, etunenässä Svechnikov ja Bjorkstrand. Myös Binningtonin näen helposti kykenevän ylittämään ennusteen.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Oma prosessi myös auki. Ensimmäistä kertaa tuli oltua tällaisessakin skabailussa mukana. Palstavetoja etenkin Änäristä tullut jo otettua useampia, ja jotain turnaussettejä olen ollut mukana, mutta koko runkosarjan mittaiseen taipaleeseen siis itselleni eka laatuaan, ja tietysti tuo tulokashomma toi vielä oman mausteensa. Erikoisen tästä teki itselleni sen, että viimeisenä sai varailla, joten se oli kaksi peluria per poiminta, lukuun ottamatta tuota koko draftin viimeistä varausta. Varaukset koitin perustaa joka kerta sille, että kuinka paljon pisteodottamat pelipaikoittain tippuvat siinä kohtaa, kun 68 varatun pelaajan jälkeen pääsen uudestaan poimimaan (haastavinta oli koittaa veikkailla sitä, että kuinka monta hyökkääjää/pakkia/veskaa/tulokasta on mennyt siinä kohtaa, kun seuraavan kerran oma vuoro tulee). Lopputulos tuntui ihan ookoolta, mutta kausi sen sitten lopulta kertoo. Pisteodottamat pelaajien nimien vieressä on otettu ennen draftia tehdystä Excelistä, jota tuli tasaiseen tahtiin tuhottua, kun drafti eteni.

1. & 2. Jacob Markström #35 (78p) ja J.T. Miller (89p) #36: Listalta tuli vedettyä varausvuorolotteryn jälkeen kaikki sadan pisteen miehet yli + Makar-Fox-Josi-Hedman sekä Vasi-Igor, ja siinä noin kymmenen vuoroa ennen omaa vuoroa jo vähän katseltua, että ketkä sieltä mahtaa tippua. Stamkos taisi olla viimeinen, joka meni näiden edeltä omissa rankingeissa, ja sellaisena villinä korttina pyörittelin myös Jack Hughesia mielessäni, joka meni pari pykälää ennen omaa vuoroa. Lopulta päätös oli varsin ripeä, eikä aiheuttanut sen suurempaa venkoilua. Superstaroja ei voinut ottaa, mutta kaksi aika vahvaa tukipilaria heti kärkeen.

Markström oli draftin ainoa pelaaja Calgarystä, ja vaikken uskokaan ihan viime kauden veroiseen lopputulemaan (37 voittoa + 9 nollapeliä), niin ilman loukkaantumista safety ratkaisu ilman loukkeja. Pelaa nimittäin terveenä sen 60-65 peliä jälleen, ja luotan myös useampaan nollapeliin, koska ensi kauden Flames näyttää viime kautta vielä laadukkaammalta puolustuspeliä ajatellen (nyt kun näin sanoo, niin varmaan vituiksi menee). Voittoprosentin tulisi olla siellä 55%+ -luokassa, ja nollapelejä tulla se ~3-4, niin silloin olen tähän varaukseen tyytyväinen. Vastaavasti varaus voi kariutua joko Markströmin loukkaantumiseen tai sitten Flamesin odotuksia huonompaan kauteen.

J.T. Miller tuntui myös jotenkin suht helpolta hyökkääjävalinnalta tuohon paikkaan (vaikka myös Jason Robertson kiehtoi potentiaalinsa takia). Kärkipakeissa oli jo omissa papereissani tullut iso droppi, jonka lisäksi tulokkaiden tarjonta oli vielä erittäin suurta ilman mainittavaa gäppiä tässä kohtaa, joten hyökkääjä Markströmin kaveriksi oli selviö. Markströmin tavoin Milleristä voi sanoa sen, etten odota samanlaista pistepottia häneltä kuin mitä viime kausi ja 99p tarjosi. Pelaajaa paljon nähneenä olin kuitenkin sitä mieltä, että tässäkin on aika turvallinen valinta, höystettynä ihan hyvällä potentiaalilla. Hakannut yli pinna per peli kolmena edellisenä kautena, ei mainittavia loukkeja ja on pelaaja parhaassa iässään, joten ei kai tuossa sen kummempaa. Olen pettynyt jos jää alle 80 pisteen, ja tyytyväinen, mikäli rikkoo 90 pinnaa.

3. & 4. Drake Batherson #105 (69p) ja Cole Perfetti #106 (46p):

Seurasin ennen seuraavaa 1-2 -punchiani, että vieläkö siellä olisi joko pakkia tai tulokasta mahdollisesti tässä kohtaa poimittavana. Lähtökohtana taisi olla, että ainakin yksi hyökkääjä otetaan jälleen, ja tilanteesta riippuen sitten katsotaan kokonaisuus kuntoon. Pakkivalintaa ei tarvinnut kuitenkaan pitkään suunnitella, koska jossain vaiheessa varaamattomat Chabot sekä Heiskanen menivät hyvän aikaa ennen omaa vuoroa. No okei, hiukan mietin myös DeAngeloa, joka meni paria vuoroa ennen omia valintoja, mutta veikkaan, että olisin jättänyt MAGA-Philly-Tonyn silti poimimatta. Hyökkäyspuolen osalta taisin myös Jesper Brattia mietiskellä, mutta se poimittiin muutamaa vuoroa ennen edeltä pois, joten helpotti täten omia valintoja.

Bathersonin valinnasta tykkäsin varmaan tässä draftissa kaikkein eniten, koska killui oman listan kärkiosastolla aika pitkään. Oli lisäksi omissa lapuissani ennakkoon kolmanneksi parhaan pisteodottaman hyökkääjä Ottawasta DeBrincatin ja Tkachukin jälkeen, vaikka koko muu TOP6-hyökkääjäkalusto oli jo tässä kohtaa Senatorsista mennyt. Huomasin toki, että rankkasin Drakea ylemmäs noihin konsensusprojektioihin nähden, jossa Norrisit ja Stutzlet olivat myös Bathersonin edellä, mutta tää nyt on tällainen kutina, että kyllä se sieltä onnistuu. Viime kausi meni rikkonaiseksi Aaron Dellin sikailujen myötä, mutta nyt vedetään täysi setti! Alle kuudenkymmenen pinnan kausi olisi pettymys, ja en laita pahakseni, jos jatkaa viime kauden PPG:llä ja naputtaa sen lähemmäs kahdeksankymmentä pojoa.

Perfetti oli varmaankin se riskisin valinta draftissa, totta kai, kun tulokaspelaajasta puhutaan. Valintojen lähestyessä Perfetin nimi nousi kuitenkin sen verran selvästi yli muun tulokaskatraan itselleni, että olin koko ajan varmempi tulokkaan varaamisesta tässä kohtaa. Perustan Perfetin poiminnan siihen, että Jetsin hyökkäyskalustossa on hänelle aika hyvä sauma ottaa se TOP6-rooli. Connor-Dubois-Scheifele-Wheeler-Ehlers erottuu, ja sen jälkeen offensiivinen potentiaali tippuu Winnipegillä isosti. Perfetin pelaajatyyppi ja potentiaali tuohon palettiin saivat tässä kohtaa painamaan enteriä. Pisteodottaman arviointi on tietysti muita ukkoja haastavampaa, kun tulokkaasta puhutaan, mutta omissa papereissani Perfetin heikomminkin toteutava skenaario on parempi kuin mitä se on valtaosalla Fantasy Poolin muilla tulokkailla. Eli jos floppaa eikä pelaa valtaosaa peleistä NHL:n puolella, ja jää alle kolmenkymmenen pisteen, niin huono varaus. Skumppapullot poksuu, jos naputtaa 50+p.

5. & 6. Charlie McAvoy #175 (45p) & David Perron #176 (63p):

Näiden varausten lähestyessä listalla oli etenkin pari nimeä korkealla, mutta esimerkiksi Bowen Byram, Matthew Boldy & Jakob Chychrun napattiin jo hyvissä ajoin ennen omaa vuoroa. Olin kuitenkin ihan sinut asian kanssa, koska ihan kalkkiviivoilla ei näitä varaamiani nimiä poimittu. Ehkä lähimpänä näiden ulkopuolelta varausta taisivat olla Pionk, Hyman ja Mangiapane, mutta suht nopeaan päätöksentekoon tässäkin kykenin.

McAvoyn viimeisimmät uutiset tuli tietenkin lueskeltua huolella sekä Bruinsin otteluohjelma selattua läpi, mutta eipä sieltä mitään sen tarkempaa päivitystä ollut loukkitilanteen suhteen tullut. Jo kertaalleen draftissa varattu ja sittemmin hylätty McAvoy osui sitten kohdalle, ja pitkällisten pohdintojen jälkeen sain hänelle hieman paremman pisteodottaman kuin seuraavana listalla olleelle Pionkille. Laskelmieni mukaan tulisi peleille missattuaan noin parikymmentä matsia. Uhkakuvana on loukkaantumisen pitkittyminen/uusiutuminen/uusi loukki, ja vastaavasti potentiaalia tuo loukkaantumisesta odotettua nopeampi toipuminen sekä myös pelaajan edistyminen urallaan. Kaikki alle 35p on negaa, ja vastaavasti 50+p, Me gusta.

Perron puolestaan on maisemanvaihdon saanut, jo pitkään tasonsa todistanut laituri, jolla toisaalta rupeaa jo hieman ikää olemaan. Numeroissa se ei ole kuitenkaan vielä näkynyt, joten mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi. Päädyin Perroniin varsin vakuuttavan pitkän aikavälin tehoilun myötä (+0,80 PPG viisi kautta putkeen). Maisemanvaihdos luo epävarmuutta, mutta optimitilanteessa nappaa ykkösylivoiman paikan ja sitä kautta voi jotain upsideäkin olla. Ei ole mitään mahdottomia loukkeja myöskään kärsinyt. Kaikki alta 50 pisteen menee jo selkeästi pettymyksen puolelle, ja jos räppää 70 rikki, niin juhlitaan.

7. & 8. Cam Atkinson #245 (53p) ja Samuel Girard #246 (39)

Jälleen oli sekä hyökkääjää että pakkia kiikarissa, ja mikäli jommasta kummasta laarit tyhjät, niin sitten tuplavalinta yhteen pelipaikkaan. Tässä kohtaa tosin tuntui siltä, että aika tasalaatuista kamaa löytyy. Valintoja helpotti mm. McCannin sekä Ekholmin poiminnat edeltä, ja vastaavasti listan kärkisijoille jäi hillumaan Schwartzia, Leetä, Orlovia ja Montouria.

Atkinson pystyi vetämään sysipaskan kauden pelanneessa Philadelphiassa varsin hyvän kauden, ja siitä toivon Camille jatkumoa tulevaan kauteen. On Phillyn tasoisessa rosterissa ihan sen porukan parhaita laitureita, ja en usko, että pisteodottamahaitari on kovinkaan laaja, ellei sitten loukkaantumiset puutu peliin. 45p on vähimmäistavoite, enkä pistäisi pahakseni, jos takoo muutaman vuoden tauon jälkeen yli kuudenkympin kauden.

Girard olisi aika varmasti mennyt draftissa jo aikaisemmin, jossei pelaisi Avalanchessa, jossa on myös Makaria, Toewsia ja Byramia. Lisäksi Girardilla on parina viime kautena ollut vähän loukkaantumisiakin, joten harkittu riski tämä on monella tapaa. Nappasin kuitenkin hänet Orlovin ja Montourin sijaan, koska pidän häntä lahjakkaampana kiekollisena pelaajana, ja saanee kuitenkin ylivoimavastuutakin Coloradossa edelleen, vaikka tarjontaa siniviivalle löytyy. Treidi kiekollista pakkia tarvitsevaan joukkueeseen piristäisi pisteodottamaa, siinä missä mahdolliset loukit tai vastuun pieneneminen mm. ylivoimapelissä uhkaavat kertymää. Alle 30p menisi selvän floppivarauksen puolelle, siinä missä paluu tynkäkauden tehotahtiin ja rutkasti yli neljänkymmenen pisteen toisi iloa tälle managerille.

9. & 10. Pavel Zacha #315 (47p) & Anthony Beauvillier #316 (47p)

Kolme varausta jäljellä, joista kaksi slottia hyökkäyspäähän ja yksi pakkiin. Varausvuoro lähestyi, ja oikeastaan kukaan pakki ei tässä kohtaa juurikaan kiinnostanut, joten rupesin supistamaan hyökkääjävaihtoehtoja. Listalta lähti suht hyvissä ajoin mm. Reilly Smith (jolla olisi muitakin osoitteita löytynyt ennen omaa vuoroa) sekä Gustav Nyquist, mutta lopulta näitä ei joutunut kauaa pohtimaan, vaikka jostain syystä myös Brendan Gallagher herätti alkuun kiinnostusta, kunnes liputin hänet ulos liian suuren loukkaantumisriskin takia (eipä tainnut koko Gallagher mennä tässä Fantasy Poolissa).

Zachaa tuli tutkiskeltua hieman jo 7. & 8. vuorojen lähestyessä, ja halusin tämän kortin näillä viimeisillä hyökkääjäpään varauksilla kääntää. Ansaittua negaakin on mies Devils-ajoilta saanut, mutta Bruinsissa uudet kujeet, ja katsotaan, mitä tuleman pitää. Sinne vaan tuttujen tsekkiläispelaajien, Pastrnakin ja Krejcin ympärille pyörimään, ja uutta nousua (tai sitten ei). Etenkin nyt alkukaudella, kun Bruinsilla on noita marchandeja ynnä muita sivussa, niin voisi onnistuessaan päästä ihan ookoo ylivoimatontille, ja sitä kautta sitten rakentamaan. Välillä näistä maisemanvaihdoksista pelaaja saa uutta pökköä pesään (esimerkkeinä vaikkapa Sam Bennett tai Elias Lindholm), joten näen tässä jonkinlaista lunastamatonta potentiaalia. Sitä toki pitäisi myös ulosmitata, koska ei ole urallaan vielä 40p rajaa rikkonut (toki tynkäkausiakin tuossa on ollut), mutta hyvin onnistuessaan naputtaa täytenä kautena pitkälti päälle viidenkymmenen pinnan.

Beauvillieriltä odottelen bouncebackia, joka on ehdottomasti tehtävissä. Zachan tavoin ysiseiskaikäluokkaa, joten tulossa näillä näppäimillä uransa parhaaseen ikään, jonka lisäksi vedetään tähän se Islandersin valmentajavaihdoskortti, joka voi aina jotain pelaajaa sitten piristää. Beauvillieriä en pidä yhtä riskisenä varauksena kuin Zachaa, mutta toisaalta se "high reward" ei välttämättä ole ihan yhtä korkea kuin Zachan kohdalla. Näille kaveruksille siis peukku alas, jos jää alle neljänkymmenen, ja peukku ylös, jos viisikymppiä paukkuu rikki.

11. Jake Muzzin #385 (29p)

Koko drafti päätettiin siihen, mitä käteen jäi, mutta tästäkin jäi ihan hyvä maku kaikesta huolimatta. Muzzin pelaa isohkoja minuutteja joukkueessa, jonka maaliodottama on NHL:n kärkipäätä. Kun mielestäni parhaimmat muut vaihtoehdot tässä kohtaa olivat Artem Zub (isot minuutit) sekä Matt Grzelcyk (alkukauden loukki, ja sellainen pakki mulla on jo Bruinsista), niin eipä tätä tarvinnut sen isommin miettiä. Seuraan mielenkiinnolla, miten Muzzin pärjää aiemmin viimeisellä kierroksella varatuille pakeille (Leddy, Marino, Pesce, Brodie, Jokiharju, McDonagh, York, Goligoski, Moser, Harley, Cernak, Gustafsson, Roy). Luotan, että Jake hoitaa, koska näistä nimistä ainoastaan Pesce oli omissa kaavioissa Muzzinin edellä. Muzzinin olisi syytä rikkoa nyt edes se 25p raja, ja kaikki päälle 30p on plussaa.

Näistä laskeskelin odotusarvosummaksi 605 pinnaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös