Jatkoaika Music Awards 2018

  • 5 849
  • 43

Waluigi

Jäsen
Vuoden albumi 1: CMX - Alkuteos
Vuoden albumi 2: Mokoma - Hengen Pitimet
Vuoden albumi 3: Tuohimaa - Uuden Alun Edessä
Vuoden albumi 4: Omnium Gatherum - Gods Go First
Vuoden albumi 5: Amorphis - Queen of Time

Vuoden biisi 1: CMX - Konx Om Pax
Vuoden biisi 2: Scandinavian Music Group - Mua Ei Saa Muuttumaan
Vuoden biisi 3: Kotiteollisuus - Taakka
Vuoden biisi 4: Belzebubs - Blackened Call
Vuoden biisi 5: Tuohimaa - Jos En Sua Koskaan

Vuoden pettymys (albumi): Stam1na - Taival

Jos nyt jotain sanasia. Vuosi alkoi huikeasti, mutta aikamoinen pannukakkuhan vuosi 2018 lopulta sitten kuitenkin oli. CMX ja Mokoma osuivat napakymppiin, muut pääsivät listalle varsin turvallisella perussuorituksella. Samalla yleensä niin tasavahvat suosikitkaan eivät oikein onnistuneet. Uusi Amorphis on... ihan kiva. En vain ymmärrä hehkutusta, sillä eihän tuo yllä mitenkään edellisten tasolle. Ei ole häpeä hävitä Under The Red Cloudin ja Circlen tasoisille huippukiekoille, mutta niiden varjoon tuo uusi kuitenkin jää. Ja kun ei pärjää edellisille niin suuhun jää auttamattomasti hapan maku.

Vuoden pettymys on heittämällä Stam1na, jonka uusin levy nyt vain on aivan silkkaa paskaa. Innoissaan odotti erinomaisen Elokuution jälkeen tuoretta tavaraa, joten heti julkaisupäivänä piti laittaa napit korvaan ja lähteä kävelylle nauttimaan teoksesta. Jostain syystä levyä ei ensimmäisellä, toisella eikä viidennelläkään kerralla halunnut kuunnella loppuun. Kesken jäi aina, ja pakotetusti piti kuunnella loppuosa myöhemmin. Lopulta bussimatkalla ajatuksen kanssa pyöritetty loppuosa pakotti myöntämään: Taival on huono levy. Ne harvat edes jollain tasolla keskinkertaisuuteen yltävät kohdatkin on tehty bändin toimesta niin paljon paremmin, että ei lopputulokselle voi antaa edes siedettävää nyökkäystä.

Keikoilla tuli käytyä luvattoman huonosti. Vuoden paras setti joka tapauksessa Kotiteollisuuden ja Tuohimaan veto Olympia-korttelissa. Tuohimaasta en ollut ennen keikkailtaa kuullutkaan, mutta veti hävyttömän loistavan setin ja nappasi mukaansa. Kotiteollisuuskin heräsi monen vuoden hiljaiselon jälkeen uudestaan eloon viihdyttävän ja pirteän vedon jälkeen, jossa niin bändi kuin yleisökin oli tikissä. Erityisesti Taakka toimii livenä upeasti, mutta niin ikään vanhoja kiekkoja on veivannut jälleen mielellään. Ei ihan vähäinen saavutus, kun edellisen kerran bändi kiehtonut joskus Iankaikkisen aikaan.

Ensi vuoden suhteen odotukset ovat selvästi korkeammalla. Swallow The Sun, Kaunis Kuolematon ja Marianas Rest (Restitution tippui biisilistalta vasta loppumetreillä) erityisesti ovat jo herättäneet lupauksia. Insomniumkin vaikuttaisi olevan studiossa, joten joskopa sieltäkin jotain mukavaa. Lopuksi vielä villinä korttina mainittakoon, että Verenpisaran Facebook-tili on ollut yllättävän aktiivisena. Uskaltaisikohan sieltä toivoa jotain?

Kai tässä alkaa olla elämä takana ja hautapaikan varaus edessä kun huomaa, että suomalaiset junttirokkarit tyhjentävät palkintopöydän. Sentään SMG-Terhi tuo vielä jotain toivoa.
 

Lämpö

Jäsen
Vuoden albumi 1: Pyhimys - Tapa poika
Vuoden albumi 2: Pesso - Kunnes mä tapasin sut
Vuoden albumi 3: Pää Kii - Jos huonoo onnee ei ois mul ei ois onnee ollenkaan
Vuoden albumi 4: DJ Ibusal - Yksin kotona 17
Vuoden albumi 5: Paperi T - Kaikki on hyvin

Vuoden biisi 1: Pyhimys - Mobuto Sese Seko
Vuoden biisi 2: Pesso - Haikee
Vuoden biisi 3: Opium - 3itter5weet
Vuoden biisi 4: Pää Kii - Sä veit mun levyt kirpparille
Vuoden biisi 5: Aksim - Cosplay

Vuoden pettymys (albumi): Paperi T - Kaikki on hyvin
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vuoden albumi 1: Alice In Chains - Rainier Fog

Tätä aina jännittää, mutta polveilevaa, doomahtavaa ja täynnä hyvä Cantrellin nerokkaita koukkuja sisältävä täysosuma, joka paranee kuuntelu kuuntelulta. AIC on monipuolisimmassa vireessään koskaan ja se kuuluu levyltä. Tasaista jälkeä vailla väliinputoamisia.

Vuoden albumi 2: Judas Priest - Firepower

Kun vanha ja äkäinen nahkahousu - pehtoori kaivautuu kivilinnoistaan ja alkaa laulamaan heviä, niin nuoriso väistyy. Priest laittoi edellistä jo kelpo edeltäjäänsä Redeemer Of Soulsia vielä turboahdetumman ja tummemman painoksen ilmoille. Stained Classien ja Defender Of Faithsien myötä ansiot on jo lueteltu pöytään ja nyt vain tehdään hienoa perintiöä noille. Kaikki klassiset JP - aineosat saatavilla, mutta ei tarvita. Lightning strikes!

Vuoden albumi 3: Voivod - The Wake

Hieman yllättävä nousukas tälle listalle. Pitkän linjan kanadalainen proge-thrash - kaivuri on kokenut paljon pitkällä urallaan, mutta nyt mennään taas myötätuuleen. Denis "Snanke" Belanger takoo autenttisella vokalisoinnillaan totutun kaoottisia kappaleita taivaalle ja muu orkesteri komppaa tulitukea mainiosti. Vivahteikas. rosoinen ja progressiiviseen tahtiin etenevä todellisten ikihonkien valmistava levy. Suosittelen, plussaa että kävivät Suomessakin.

Vuoden albumi 4: Slash - Living The Dream

Gunnarit ei ole mua juuri koskaan pystyneet vakuuttamaan, mutta Slash on nero niin luomisvoimiltaan kuin soittajana. Myles Kennedyn kanssa tehty projekti on kasvanut isosti Slashin soolouraksi ja taikinanjuuri on ikivanhaa bluesahtavaa rockia, jota mahtuu tusinaan kolmetoista, mutta se on tämän lajin salaisuus. Edeltäjällä World On Firella oli aivan liikaa täytettä, nyt mennään stabiilisti senkin suhteen. Mahtava parivaljakko!

Vuoden albumi 5: Black Label Society - Grimmer Hits

Wylden Zakke palasi sooloiltaan takaisin toiminimensä pariin ja kaava on tuttu, mutta kaasumännässä on jerkkua yhä. Wylde on ottanut BLS:nkin suhteen ehkä vakaamman linjan ja joka kappaleeseen ei yritetä puolipakolla työntää kaikkea mahtipontisesta kertosäkeestä ujeltaviin wah waheihin, vaan ikä on tätäkin hevosta kypsyttänyt, niin että biiseihin on tullut sellaista mukavaa nousevaa ja laskevaa tenhoa. Kyllä sieltä edelleen ne vankat munille potkivat "Killerit" löytyy sekä naisyleisön kosiskeluksi slovarit, mutta kuin viini, myös Wylden musiikillinen osaaminen syvenee niin paljon kuin se nyt voi tässä munat, pekoni, nakit - hevissä syventyä.

Vuoden biisi 1: Alice In Chains - Rainier Fog
Vuoden biisi 2: Slash - The Call Of The Wild
Vuoden biisi 3: Nazareth - Never Dance With The Devil
Vuoden biisi 4: Billy Gibbons - Rolling And Tumbling
Vuoden biisi 5: Disturbed - Are You Ready?

Vuoden pettymys (albumi): Joe Bonamassa - Redemption. Periaatteessa ihan hyvää moderni meininki, mutta "kaikille kaikkea" - meno poikkeaa jo pahasti siitä mistä Joe aikanaan nahkansa loi eli juuribluesista.
 

Barney

Jäsen
Vuoden albumi 1: DJ Ibusal - Yksin Kotona 17

Ehdottomasti oma suosikkini viime vuodelta. Ibusalin aikaisempaakin tuotantoa on tullut kuunneltua ihan kiitettävästi, mutta tässä uusimmassa tekeleessä soundimaailma oli ihan erilainen. Tässä kohtaa se ei ollut kuitenkaan huono asia, vaikka aikaisempi tuotanto olikin erittäin hyvää. Myös Gasellien tuotannosta Ibun verset ovat toimineet parhaiten ja hän on noussutkin omissa papereissani ihan suomirapin parhaiden lyyrikoiden joukkoon. Mukava nähdä, että vielä löytyy näitä artisteja, jotka tekevät kunnon teemalevyjä. Harmittavan usein nykymusiikissa levyt ovat vain täynnä yksittäisiä sinkkuja ja hittibiisejä. Tässä tekeleessä biisit linkittäytyvät toisiinsa erinomaisesti.


Vuoden albumi 2: Paperi T - Kaikki On Hyvin

Odotukset olivat älyttömän korkealla Malarian Pelon jälkeen, mutta tämä tekele ei ihan täysin täyttänyt niitä. Olihan tämä levy kokonaisuudessaan tarinana taas ihan omaa luokkaansa. Parin sinkun jälkeen odotin jo jotain popahtavampaa levyä, mutta onneksi sellaista ei kuitenkaan tullut. Namedroppailut olivat jääneet vähemmälle ja muutenkin levy oli vähän "helpompi" kuunneltava kuin Malarian pelko. Erityisplussat Schrödingerin kissasta, jota käytettiin erinomaisesti metaforana levyllä.


Vuoden albumi 3: Pyhimys - Tapa Poika

Odotukset olivat myös tätä levyä kohtaan korkealla, sillä Pyhimyksen edellinen soolojulkaisu Pettymys on mielestäni herran paras tekele. Ihan sen tasolle ei tämä levy päässyt. Tykkäsin levyn teemoista (individualismi sekä älypuhelinten ylikorostunut merkitys nyky-yhteiskunnassa), mutta kokonaisuus jotenkin huojui. Levyssä oli ehkä vähän sama ongelma kuin Pyhimyksellä on ollut artistina eli tasapainoillaan siinä kaupallisen poppirapin ja Pyhimykselle vähän perinteisemmän yhteiskuntakriittisen tuotannon välillä. Lopputulos oli ihan hyvä, mutta parempaankin olisi ollut aineksia.

Vuoden albumi 4: Eminem - Kamikaze

Yksi Eminemin surkeimmista levyistä, mutta perustaso on niin korkealla, että pääsee tälle listalle. Flow on ihan timanttinen vieläkin, mutta lyriikoiltaan uusi levy oli melko heikko. En sitten tiedä, että menikö Eminemilla vähän tunteisiin, kun tuo edellinen Revival -levy ei saanut kovin hyvää vastaanottoa ja tämä uusi tekele keskittyikin lähinnä nykyrappareiden dissaamiseen sekä omien meriittiensä kertaamiseen. Tuntuu vähän siltä, että Eminem on vähän hukassa tällä hetkellä. Ekaksi julkaisee popimman levyn, jossa on feattaamassa mm. Ed Sheeran sekä Beyonce ja kun saa siitä kritiikkiä, niin tykitetään alle vuodessa uusi levy, jolla uhotaan boom bapin tulevan takaisin muotiin. Olisikohan jo aika lopettaa? Recoveryn jälkeen on menty tasaiseen tahtiin alaspäin.

Vuoden albumi 5: Muse - Simulation Theory

Sama homma kuin Eminemin kohdalla, mielestäni yksi Musen surkeimmista levyistä, mutta perustaso on sen verran korkealla, että saavuttaa silti paikan listalta. Sanoituksiin en ota hirveästi muuten kantaa kuin toteamalla niiden olevan kuraa. Soundimaailmaltaan levy muistutti vähän The 2nd Lawia, joka olikin mielestäni Musen surkein levy ennen tätä tekelettä. Ettei mene kokonaan haukkumiseksi, niin oli levyllä pari ihan kovaakin biisiä.

Vuoden biisi 1: Ruusut - Glitchit
Vuoden biisi 2: Paperi T - Narratiivi
Vuoden biisi 3: Pyhimys - Mobutu Sese Seko
Vuoden biisi 4: DJ Ibusal - Venaa
Vuoden biisi 5: Gasellit feat. Paperi T - Sitten Kun


Vuoden pettymys (albumi): Gasellit - Jano

Muutama hyvä biisi, mutta muuten melko huono levy. Edellinen levy (Veli) oli jo vähän heikompaa settiä kuin aikaisemmat levyt, mutta nyt alamäki vain jatkui. Vähän vaikuttaa, että Gasellit haluaa olla joku "uusi JVG" ja se on ihan ymmärrettävä valinta, sillä hittibiiseillä ne rahat tehdään. Tässä tapauksessa sisältö kärsi harmittavan paljon. Jossain baarissa tai festareilla voi nuo uuden levyn biisit toimiakin, mutta ainoastaan kaksi kappaletta pääsi soittolistoilleni.

Yllättävän paljon oli kotimaisia artisteja viime vuoden parhaissa levyissä ja biiseissä. Johtuu todennäköisesti siitä, että ulkomaalaiset suosikkini eivät juurikaan julkaisseet uutta musiikkia viime vuonna.
 

brazier

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Vastatkaa, vastatkaa. Vielä ehtii listata viime vuoden parhaat julkaisut musiikin saralla!
 

Sokea Vartija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers, Ässät, HIFK
Vuoden albumi 1: Amorphis - Queen of Time
Vuoden albumi 2: Arion - Life Is Not Beautiful
Vuoden albumi 3: Kalmah - Palo
Vuoden albumi 4: Omnium Gatherum - The Burning Cold
Vuoden albumi 5: Seveth Wonder - Tiara

Vuoden biisi 1: Avantasia - The Raven Child
Vuoden biisi 2: Amorphis - Heart of the Giant
Vuoden biisi 3: Belzebubs - Blackened Call
Vuoden biisi 4: Soilwork - Stålfågel
Vuoden biisi 5: Flotsam And Jetsam - Recover

Välivuosi. Toivotaan että 2019 on parempi. Amorphis sentään palasi huipulle pitkän korpivaelluksen jälkeen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
@Useful Idiot ja @mikko6000 ettekö te muka laita omia levyjänne tänne?
Jaahas, häpeäkseni tunnustan, että en edes ole ollut tietoinen tästä koko ketjun olemassaolosta, mutta yritetään saada jotain mietittyä, jos ei nyt älyttömän kiireistä tänään ole. Kiitokset täältäkin muistutuksesta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tulihan näitä pyöriteltyä ja pari noista julkaisuista ei täyspitkiä, en muista miten säännöissä sanotaan jne.. Mutta samapa tuo, kun eivät muilta kuin meikäläiseltä äänen saa. Hah.

Vuoden albumi 1: Morgal - Morgal (ep)
Morgal - Morgal (EP)
Vuoden albumi 2: Svartidaudi - Revelations of the Red Sword
Svartidauði - Revelations of the Red Sword (Full Album)
Vuoden albumi 3: Förgjord - Mors Fennico More (mcd)
Förgjord - MORS FENNICO MORE eli kuolema suomalaiseen tapaan
Vuoden albumi 4: Pagan Hellfire - At the resting depths eternal
Pagan Hellfire - At the Resting Depths Eternal (Full Album)
Vuoden albumi 5: Archgoat - The Luciferian Crown
Archgoat - The Luciferian Crown (Full Album)

Tägätään @Ollakseni
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Vuoden albumi 1: Judas Priest: - Firepower
Vuoden albumi 2: Nils Patrik Johansson - Evil Deluxe
Vuoden albumi 3: Voodoo Circle - Raised on Rock
Vuoden albumi 4: U.D.O. - Steelfactory
Vuoden albumi 5: Primal Fear - Apocalypse

Vuoden biisi 1: Nils Patrik Johansson - Evil Deluxe
Vuoden biisi 2: Judas Priest - Traitors Gate
Vuoden biisi 3: Beast In Black - Sweet True Lies
Vuoden biisi 4: Stamina - Enkelinmurskain
Vuoden biisi 5: Immortal: Mighty Ravendark
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vuoden albumi 1: Stam1na - Taival
Vuoden albumi 2: Amorphis - Queen of Time
Vuoden albumi 3: Mokoma - Hengen Pitimet
Vuoden albumi 4: Ghost - Prequelle
Vuoden albumi 5: Dimmu Borgir - Eonian

Vuoden biisi 1: Stam1na - Kannoin sinut läpi hiljaisen huoneen
Vuoden biisi 2: Mokoma - Kesytä perkeleet
Vuoden biisi 3: Dimmu Borgir -Council of Wolves and Snakes
Vuoden biisi 4: Korpiklaani - Henkselipoika
Vuoden biisi 5: Amorphis - The Bee

Vuoden pettymys (albumi): Machine Head - Catharsis
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Vuoden albumi 1: Pyhimys - Tapa Poika
Vuoden albumi 2: Gasellit - Jano
Vuoden albumi 3: 5 seconds of Summer - Youngblood
Vuoden albumi 4: Mikael Gabriel - Ääripäät
Vuoden albumi 5: Anna Puu - Nälkäinen Sydän

Vuoden biisi 1: Elias Gould - Kipinä
Vuoden biisi 2: Pyhimys - Mobutu Sese Seko
Vuoden biisi 3: 5 seconds of Summer - Youngblood
Vuoden biisi 4: Gasellit - Lumi
Vuoden biisi 5: Mikael Gabriel - Kivi Sakset Seteli

Vuoden pettymys (albumi): -
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vuoden albumi 1: Stam1na - Taival
Vuoden albumi 2: Paperi-T - Kaikki on hyvin
Vuoden albumi 3: Pyhimys - Tapa Poika
Vuoden albumi 4: Entäs Peltonen? - Entäs Peltonen?
Vuoden albumi 5: Panic! At The Disco - Pray for the Wicked

Vuoden biisi 1: Bring Me The Horizon - MANTRA
Vuoden biisi 2: Stam1na - Solar
Vuoden biisi 3: Opium - 3itter5weet
Vuoden biisi 4: Samuli Putro - Ilmasta Tehtyjä
Vuoden biisi 5: Entäs Peltonen? - Toukokuu

Vuoden pettymys (albumi): Bullet for My Valentine - Gravity
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kiitos paljon järjestäjälle. Levyjen TOP-3 on juuri se, minkä käytännössä etukäteen melkein arvasin, vain järjestys oli auki..

Vain 28 äänestäjää, taisi mennä ensimmäisen kerran historiassa alle kolmosella alkavan lukeman. Suosio vain hiipuu vuosi vuodelta, koska tämä on juuri se ketju joka "unohtuu" hyvin helposti. Nytkin tuossa näyttää olleen yksi kahdeksan päivän ja yksi yhdeksän päivän tauko, joiden aikana ketjuun ei tullut yhtäkään viestiä ja ketju tietysti samalla katoaa palstan syövereihin

Tänä vuonna kuitenkin tämä nyt on ainakin vielä pakko järjestää, sillä nyt on ennakkoon tulossa sellainen levyvuosi ettei paljon höpistä..
 
Viimeksi muokattu:

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Kiitokset täältäkin!

Kieltämättä aktiivisia olisi saanut olla enemmän, koska varsinkin jokunen vuosi sitten, kun äänestäneitä oli enemmän, muiden listoilta saattoi bongata varsin mielenkiitoisia uusia tuttavuuksia. Nyt nämä jäävät auttamatta vähemmälle. En silti todellakaan toivo tämän lystin loppuvan. Yksi Jatkoajan parhaista ja odotetuimmista ketjuista jatkukoon jälleen loppuvuodesta. Musiikkivuodesta tulee varmasti hieno!

Niin, ja yllätyin positiivisesti, että Nils Patrik Johanssonin Evil Deluxe nousi biisien TOP-vitoseen!
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Jäi minultakin nyt väliin äänestys ja syynä oli pelkästään se, että vaikka levyostoksia tuli tehtyä jälleen kerran varmaan enemmän kuin aiemmin, niin 2018 vuoden julkaisuja kertyi vain pari. 2019 näyttää kyllä huomattavasti lupaavammalta oman maun suhteen, joten varmasti palaan äänestäjäksi seuraavissa awardseissa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Niin, ja yllätyin positiivisesti, että Nils Patrik Johanssonin Evil Deluxe nousi biisien TOP-vitoseen!

No sama! Itsellänihän se oli ykkösenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös