Jaromír Jágr

  • 101 616
  • 271

Ralph

Jäsen
Mutta kuka haluaa tehdä saman kuin Flames tällä kaudella eli maksaa käytännössä tyhjästä?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eikä tuollaisia taklausia anneta Jagrin kaltaisia legendoja kohtaan, sen verta kunnioitusta sentään.

Eipä Euroopassa juuri ole tuollaista tähtipelaajien kunnioituksen kulttuuria. Eikä enää änärissäkään. Takavuosina joku Semenko piti Edmontonissa huolen siitä, että Gretzkyä ei ajella tai alkaa läski tummumaan. Samoin Wendell Clark Torontossa katseli mm. Gilmourin perään ja pisti rötöstelijät maksamaan hintaa.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Eipä Euroopassa juuri ole tuollaista tähtipelaajien kunnioituksen kulttuuria. Eikä enää änärissäkään. Takavuosina joku Semenko piti Edmontonissa huolen siitä, että Gretzkyä ei ajella tai alkaa läski tummumaan. Samoin Wendell Clark Torontossa katseli mm. Gilmourin perään ja pisti rötöstelijät maksamaan hintaa.
Ne kovanaamat taisivat katsella myos omien peraan, pukukopissa ennen pelia kovanaama piti saarnan etta vastustajan parhaimmistoa ei sitten ajella.

JOL
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi olisi. Muutama päivä sitten jossain artikkelissa mies asetti tavoitteeksi NHL-paikan ensi kaudeksi.
No puhtaasti sen vuoksi, että näinköhän on NHL-peleissä enää annettavaa vai mahtaisiko käydä kuten Flamesissa tällä kaudella.

Mun puolestani saa ilomielin pelata 60-vuotiaaksi asti NHL:ssä, mutta taas vuoden vanhempana en usko, että jatkuvasti nopeutuvassa pelissä pysyy mukana ja saa mitään järkevää roolia enää mistään.

Mutta katsellaan, ja tosiaan MM-kisoissahan Jagr olisi hieno nähdä mukana.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos Tsekissä olis vielä KHL-joukkue, niin sinne voisi kuvitella Jagrin mahtuvan - mutta eiköhän Änäri ole vaarilta jo taaksejäänyttä elämää. Vaikea nähdä hänen saavan sopimusta mihinkään seuraan. Peli on muuttunut aika paljon siitä kun Gordie Howe kävi tekemässä comebackin Hartfordissa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | It's clear, eh | WOUT WOUT

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Sen lisäksi, että Jagr pelasi Kladnon edustusjoukkueessa jo silloin, kun pikkuadolf syntyi, niin hänen uraltaan löytyy pari aika mielenkiintoista tilastoseikkaa.

- Hän pelasi 12-vuotiaana(!) Kladnon alle 18-vuotiaiden joukkueessa. Yli piste per peli tahtia. Tiedä sitten, että onko nämä tiedot historiasta, miten valideja ja oliko siellä tosiaan häntä 5 vuotta vanhempia pelaajia vastassa, mutta olisihan tuollainen ainakin tänäpäivänä täysin ainutlaatuista.

- Kauden 1994-95 lockout on vienyt hänet pelaamaan yhden ottelun Saksan 2. sarjaa. Tuossa yhdessä ottelussa tilastoitiin hänelle ujot tehopisteet: 1+10 = 11.

Nyt on sellaisia kommentteja mies antanut julkisuuteen, että tämä lienee nyt oikeasti jo se viimeinen kausi? Onhan tämä sotahevonen jo vääntänytkin, että ehkä se on sen aikakin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
- Kauden 1994-95 lockout on vienyt hänet pelaamaan yhden ottelun Saksan 2. sarjaa. Tuossa yhdessä ottelussa tilastoitiin hänelle ujot tehopisteet: 1+10 = 11.

Nyt on sellaisia kommentteja mies antanut julkisuuteen, että tämä lienee nyt oikeasti jo se viimeinen kausi? Onhan tämä sotahevonen jo vääntänytkin, että ehkä se on sen aikakin.

Saksan reissun pääsyyllinen löytyy herrasta nimeltä Petr Fiala, joka teki pitkän peliuran juurikin Kladnossa ja tunsi sitä kautta Jagrin hyvin.

Työsulkukaudella Jagr oli käynyt jo auttamassa kotikaupunkinsa joukkuetta ja tehnyt vierailun Italiaankin HC Bolzanon joukkueeseen viiden ottelun mittaisella sopimuksella. Sopimuksen loputtua uutiset NHL:n paluusta alkoivat kantautua Eurooppaan asti, mutta Fiala, joka oli lopettanut peliuransa ja siirtynyt päävalmentajaksi Saksan kolmannelle sarjatasolle, halusi palavasti saada Jagrin pelaamaan yhden pelin joukkueeseensa. Ongelmaksi luonnollisesti muodostui kuitenkin raha, sillä eihän tuolla sarjatasolla pelaavalla joukkueella olisi varaa hänen palkkaansa, saatika vakuutusmaksuihin - Niitä (vakuutusmaksuja) kun tulisi maksaa saman verran kuin NHL:ssä. Jagr tuli omalta osaltaan vastaan ja halusi palkaksi vain schnitzeleitä, ranskalaisia ja majoneesia! Paikallisen sponsorin avustuksella vakuutuskin saatiin kuntoon: Jagr saisi edustaa joukkuetta kolmen tunnin ajan ja sponsori kustansi tästä 7 000 dollaria. Joukkue joutui jopa aikatauluttamaan uudestaan zamboni-kuskin ajelutkin, ettei Jagr vain pääsisi liian aikaisin jäälle.

Ensimmäisen ja ainoan maalinsa Jagr muuten iski tuossa ottelussa 27 sekuntia sen alkamisen jälkeen.

Tuohon jälkimmäiseen virkkeeseen niin Kladno pelaa ulkoilmaottelun joulukuussa 2021 ja Jagr on luvannut olla mukana pelaamassa tuolloin, joten tämä ei tule olemaan hänen viimeinen kautensa. Ottelu piti pelata jo tänä vuonna, mutta Koronan vuoksi ottelu piti siirtää. Tällä hetkellä Jagr kaavailee palaavansa kunnolla kaukaloihin tammikuussa ja olevansa täydessä iskussa pudotuspeleissä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jagr on se jätkä joka toteaa kuoleman tullessa kylään että käy vielä yhden pelin pelaamassa. Kuolema korkkaa oluen, pukee fanipaidan ja väijyy pelin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän numero 68 on niin ainutlaatuinen tapaus lähes koko kiekkomaailmassa, että fanien ympäri maailman tulisi tehdä kaikkensa ettei Jagr lopeta koskaan. Perhana jos kroppa näköjään kestää lätkän peluun vielä viiskymppisenäkin niin antaa mennä vaan! Ei tuon ikäinen ukko osaa enää mitään muutakaan. Jagr voisi olla ensimmäinen pelaaja maailmassa, joka aidosti jää eläkkeelle jääkiekkoilijana =) Mikä se suomalainen eläkeikä on, jotain 65 vuotta? Liekö tsekissä sama, mutta ei Jagrin tarvi tsempata enää kuin 15 vuotta. Vie jääkiekon tätäkin kautta ihan nextille levelille.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin entisenä NHL:n suurkuluttajana tykkään mehustella suurpelaajien menneillä urilla ja saavutuksilla. Taitoniekoilla ja niillä, ketkä jäi mieleen liki 20 vuoden intohimoisen seuraamisen tuloksena.

Vaikka tämän sepän ura on VIELÄKIN kesken, niin kelataanpa ajassa taaksepäin:

31 vuotta sitten Jagr teki 16-vuotiaana Tsekkoslovakian pääsarjassa 6 pistettä, kun edellisellä kaudella 15-vuotiaana maan u20 sarjassa Jagr oli takonut 84 pistettä 35 ottelussa. Seuraava kausi 17-vuotiaana olikin läpimurto. Pisteitä tuli reilusti yli piste per peli tahtiin. Jagr valittiin Tsekkoslovakian u20 maajoukkueeseen ja kisoissa syntyi 18 pistettä seitsemässä ottelussa. Kauden päätteeksi vielä miesten MM-kisat Tsekkoslovakian nuorimpana debytanttina miesten kisoissa, joissa Jagr teki 0.5 ppg tahtiin pisteitä.

Seuraava kesä toi NHL-draftin, jossa Jagr huudettiin Penguinsin toimesta numerolla viisi. Koitti ensimmäinen kausi Penguinsissa, jolle annettiin ennen kauden alkua 1:3000 todennäköisyydet Stanley Cupin voittoon. Bob Johnson valmensi tuolloin Penguinsia ja Mario Lemieux oli kapteeni. Joukkueessa oli myös Paul Coffeyn, Mark Recchin ja John Cullenin tapaisia pelaajia, joten Jagrin oli aika helpohko tulla remmiin mukaan. Henkilökohtainen suosikkini Tom Barasso vartioi tuolloin Penguinsin maalia. Mario Lemieux oli jälleen ison osan kaudesta poissa kentiltä, joten joukkue tarvitsi uusia vastuunkantajia.

Jagrin uran ensimmäinen maali syntyi toisessa ottelussa Devilsiä vastaan.
Ja uran ensimmäinen hattutemppu samalta kaudelta:
Penguins voitti lopulta oman divisoonansa ja Jagr sijoittui joukkueen sisäisessä pistepörssissä sijalle viisi 57 pisteellä. Lopulta Penguins kellisti Minnesota North Starsin finaaleissa voitoin 4-2 ja uskomaton oli tapahtunut. Jagr iski finaalisarjan kuudessa ottelussa viisi pistettä. Kauden päätteeksi Jagr valittiin NHL:n tulokastähdistöön.

Seuraavalla kaudella Jagrille povattiin jo isompaa roolia, mutta kärkirooliin ei vielä ollut asiaa. Joe Mullen ja Mark Recchi oli vaikeita ohitettavia ketjuhierarkiassa ja Jagr sijoittui sisäisen pistepörssin kuudenneksi tällä kertaa 69 pisteellä.

Tällä kaudella Penguinsille annettiin ennen kauden alkua 1:800 todennäköisyydet Stanley Cupiin ja finaaleissa kaatui Blackhawks suoraan voitoin 4-0. Näin Jagrista tuli heti kaksinkertainen Stanley Cup-voittaja kahdella ensimmäisellä kaudellaan. Finaalisarjassa Jagr summasi 2 maalia. Toinen näistä oli aikamoinen kaunokainen:
93-94 kaudella Jagr otti vihdoin ykköshevosen viitan harteilleen, kun Mario Lemieuxikin oli poissa suurimman osan kaudesta. Penguinsin kausi oli muuten vaikea, ja noutaja tuli ensimmäisellä kierroksella, mutta Jagr voitti sisäisen pistepörssin 99 pisteellään.

94-95 kausi toi työsulun NHL:ään ja Jagr kävi kasvattiseurassaan, Italian pääsarjassa ja Saksan kakkosliigassa. Saksan kakkosliigassa tilastoihin tuli yksi peli ujoilla 1+10 tehoilla. Lopulta kausi päästiin aloittamaan ja Jagr voitti koko sarjan pistepörssin ja Art Trophyn 70 pisteellä. Eric Lindroos sijoittui samaan pistemäärään, mutta Jagr voitti suuremmalla maalimäärällä.

95-96 kaudella räjähti pankki. Jagr iski 149 pistettä, joka on vieläkin korkein saldo urallaan. Sijoittui sarjan pistepörssin kakkoseksi. Voittaja oli joukkuekaveri Mario Lemieux 161 pisteellä. Tällä kaudella Jagrille iskettiin myös varakapteenin natsat paitaan. Jagr myös saalisti eniten voittomaaleja (12) sarjassa.

97-01 kaudet oli henkilökohtaisesti menestyksekkäät. Art Ross Trophy x4, Hart Trophy x1 ja Ted Lindsay Trophy x2. Kaudesta 98-99 alkaen Jagr piti C kirjainta rinnassaan.

Vuoden -99 joulukuussa Islandersia vastaan Jagr iski uransa parhaat pisteet yhdessä ottelussa, 3+4. Kyseisen tempun Jagr pystyi vielä toistamaan myöhemmin urallaan.


01-02 kaudella Jagr ajautui erimielisyyksiin silloisen päävalmentajan, Ivan Hlinkan kanssa. Mario Lemieux palasi eläkepäiviltään ja kahden supertähden joukkueessa syntyi kitkaa. Jagr piti kapteenin natsat, vaikka fanit vaativat Mariolle kapteenin viittaa. Kauden legendaarisin maali syntyi toisella playoff-kierroksella Sabresia vastaan:Lopulta Penguins tippui konfrenssifinaaleissa Devilsille ja Jagrille alettiin etsimään uutta osoitetta. Penguinsilla ei olisi varaa kahteen supertähteen.

Lopulta 2001 kauppakumppani löytyi Capitalsista. Jagr ja Frantisek Kucera vaihdettiin Kris Beechiin, Michal Sivekiin ja Ross Lupaschukiin. Jagr jäi Penguinsin historiaan toisena pelaajana, joka saavutti tuhannen pisteen rajan.

Jagr siis treidattiin Capitalsiin, jonka kanssa Jagr kirjoitti siihen asti NHL:n historian arvokkaimman sopimuksen, 77 miljoonaa dollaria seitsemästä vuodesta. Eli vuosipalkaksi tuli 11 miljoonaa dollaria.

Lopulta Jagrin kaudet 01-04 Capitalsissa olivat pettymys. Siihen mennessä historian kallispalkkaisin pelaaja ja pistekeskiarvo oli nippanappa yli 1ppg, eikä joukkueelle tullut menestystä. Capsin johto alkoi kauppaamaan Jagria, koska kallispalkkaisen veteraanin pitäminen contender-rakennusvaiheessa ei sopinut johdon pirtaan. Jagrin 11 miljoonan vuosipalkalle ei ollut ottajia jonoksi asti. Lopulta New York Rangers vaihtoi Anson Carterin Jagriin. Caps maksoi peräti neljä miljoonaa vuodessa Jagrin palkasta. Jagr myös suostui jäädyttämään miljoonan vuosipalkastaan myöhemmäksi maksettavaksi, jotta treidi menisi läpi.


Kaudella 05-06 taisteltiin jälleen työsulun arvoisesti. Jagr kävi Kladnossa ja Venäjän Superliigassa. Lopulta uusi CBA runnottiin läpi. Uuden palkkakaton myötä Jagrin palkka laskettiin maksimiin, 7.8 miljoonaan.

Rangers oli naurunaihe NHL:ssä tuolloin, johon Jagr lupaili muutosta. Joukkue oli missannut pudotuspelit useana vuonna peräkkäin.

Jagr ryhtyi toteuttamaan lupaustaan. Kausi oli täyttä domintointia ja Jagr oli runkosarjan MVP. 123 pistettä ja paluu entiselle tasolleen. Vei Rangersin pudotuspeleihin seitsemän vuoden tauon jälkeen, mutta lopulta Jagr loukkaantui pudotuspeleissä, eikä onnistunut viemään Rangersia ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Vuonna 2006 Jagr teki NHL-uransa 1400. pisteensä. Siis 15 vuotta sitten, 1400 pistettä ja Jagr pelaa vieläkin. Ohitti tuolloin Jari Kurrin, joka oli toisella sijalla eurooppalaisten all-time pistepörssissä. Käyrä oli kuitenkin suhht laskeva. Kolmannella Rangers-kaudellaan Jagr teki "enää" 71 pistettä.

Jagr oli tuolloin 35 vuotias, sopimus Rangersin kanssa päättyi ja kroppa alkoi tekemään vanhuuden tehtäväänsä. Kuitenkaan, kukaan ei odottanut, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Rangers ei tarjonnut enää jatkosopimusta. Jagr kiinnosti muita NHL-seuroja, mutta NHL-piireissä alkoi kiertää huhua, että huolimatta NHL-tarjouksista, Jagr aikoo siirtyä Venäjälle silloiseen Superliigaan. Jälkeenpäin Jagr sanoi, että tuo siirto pelasti hänen loppu-uransa, koska kroppa ei kestänyt enää NHL:n tuomaa fyysisyyttä. Jagr allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen Avangard Omskin kanssa, joka toi Jagrille 5 miljoonan dollarin vuosipalkan. Tuolloin Omskiin oli laskeutumassa myös eräs Raimo Summanen, josta Jagr sai päävalmentajan. Jagr kuvaili Summasta "viisain valmentaja, mitä minulla on ollut, jos unohdetaan hulluus". Jagr nimettiin Omskin kapteeniksi.

Meni pari vuotta ja Jagr alkoi puhumaan 37 vuotiaana paluusta NHL:ään. Jagr oli pudottanut Venäjällä painoaaan ja oli elämänsä kunnossa fyysisesti. Joukkueita oli kiinnostunut, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy. Lopulta Jagr kirjoitti vielä vuoden jatkot Avangardin kanssa.

Lopulta 2011, 38-vuotiaana (!!!) Jagr tekee paluun NHL:ään. Penguins-fanit hieraisevat silmiään, kun Jagr vetää arkivihollisen Philadelphia Flyersin nutun ylleen. Flyers sainasi Jagrin yhden vuoden sopimuksella, jossa palkka oli 3,3 miljoonaa dollaria.

Lopulta Jagrin NHL-ura kesti vielä seitsemän vuotta. Siis mies palasi NHL:ään 38-vuotiaana ja pelasi vielä seitsemän vuotta. NHL-uran loppuvaiheilla Jagr alkoi olemaan niin hidas, että ohjaajatkin meni sekaisin.

Tänä päivänä, vuonna 2021, Jagr pelaa viimeistä vuottaan kasvattajaseurassaan. Samassa seurassa, josta Jagr varattiin NHL:ään vuonna 1990. 31 vuotta sitten. Jagr on siis pelannut ammattilaistasolla 31 vuotta. Aivan käsittämätöntä. Jagr oli pelannut jo kahdeksan vuotta NHL:ssä, kun muuan Patrik Laine syntyi. Silti miehet pelasivat vastakkain kaksi kautta NHL:ssä.

Luonnonoikku ja friikki. Nuo sanat tulee ekana mieleen, jos pitäisi kuvata Jagria. Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen pelaajista.


1733 ottelua, 766 + 1155 = 1921. Kaikkien aikojen pistepörssin toinen. Kaikkien aikojen kolmanneksi eniten NHL-pelejä. Ammattilaisena luultavasti eniten maailmasta.

Tätä kaikkea on Jaromir Jagr:


 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
1733 ottelua, 766 + 1155 = 1921. Kaikkien aikojen pistepörssin toinen. Kaikkien aikojen kolmanneksi eniten NHL-pelejä. Ammattilaisena luultavasti eniten maailmasta.
Kiitos loistavasta katsauksesta Jagrin uraan.

Tähän boldattuun täsmennyksenä, että eräs Gordie Howe on toistaiseksi vielä 28 ammattilaisottelua edellä tässä tilastossa. Käsittääkseni Jagr kiekkoilee tällä kaudella Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, joten ammattilaispelisarake näistä ei kasvane.

Jaromir Jagr (runkosarjaottelut + pudotuspeliottelut)
NHL | 1941 (1733 + 208)
KHL | 224 (187 + 37)
CZE | 228 (180 + 48)
TOT | 2393

Gordie Howe

NHL | 1924 (1767 + 157)
WHA | 497 (419 + 78)
TOT | 2421
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Kiitos loistavasta katsauksesta Jagrin uraan.

Tähän boldattuun täsmennyksenä, että eräs Gordie Howe on toistaiseksi vielä 28 ammattilaisottelua edellä tässä tilastossa. Käsittääkseni Jagr kiekkoilee tällä kaudella Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, joten ammattilaispelisarake näistä ei kasvane.

Jaromir Jagr (runkosarjaottelut + pudotuspeliottelut)
NHL | 1941 (1733 + 208)
KHL | 224 (187 + 37)
CZE | 228 (180 + 48)
TOT | 2393

Gordie Howe

NHL | 1924 (1767 + 157)
WHA | 497 (419 + 78)
TOT | 2421

Lainataanpa omaa viestiä ja laitetaan miehille pisteetkin mukaan tilastoihin. Hämmästyttävän yhteneväiset käppyrät nämäkin.

Jaromir Jagr (maalit + syötöt)
NHL | 2122 (844 + 1278)
KHL | 217 (93 + 124)
CZE | 240 (109 + 131)
TOT | 2579 (1046 + 1533)
PPG | 1,08

Gordie Howe

NHL | 2010 (869 + 1141)
WHA | 579 (202 + 377)
TOT | 2589 (1071 + 1518)
PPG | 1,07


@Sämppäri
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
@CuJo#31 lasketaanko maajoukkuepelitkin ammattilaispeleihin? Tuolloinhan Jagr olisi kirkkaasti ykkönen.

Laskin vain nuo edellisten laskelmien mukaiset pelit mukaan. Tuossa tapauksessa Jagr olisi tietenkin kirkkaasti ykkönen.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuosta Jagrin yhden pelin Saksan seikkailusta on huikeita tarinoita netissä:

Mikähän oikea tilasto sitten onkaan tuolle yhdelle ottelulle, kun kerran tätä tutkin niin siinä oli kaikkea 1+10 ja 17 pisteen väliltä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös