Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Kyllä tilanne on se että Salmelainen lähtee samalla oven avauksella, jos Pike lähtee. Eli ei tule tapahtumaan lähiaikoina.
Jos tilanne eskaloituu siihen että tet-harjoittelija alkaa tuollaisia ultimaattumeita visioimaan niin menkööt sitten ja jättäkööt sen työsuhdemersunsa siihen parkkikselle.

Parempi vaihtoehto olisi että Pikkarainen löytäisi sen pelikirjastaan hukkuneen ”maalineduspeli aukeaman”. Mitään muuta vikaa/puutetta en tuosta ns. joukkueena tekemisestä löydä.
 
vainoaja

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kyllä tilanne on se että Salmelainen lähtee samalla oven avauksella, jos Pike lähtee. Eli ei tule tapahtumaan lähiaikoina.
Näinhän se on ja onko järkeä edes lähteä takaisin siihen turbulenssiin. Tai siis jatkaa sitä... saataisin kohta hyvä mainoslause kaikille paikkaa hakeville valmentajille: ”Tule HIFKin! Saat kahden vuoden palkan yhden vuoden töillä!”.

Oikeasti jos näin tehdään, alkaa kaikki huippuvalmentajat karttaa seuraa, koska täällä ei saa rauhassa rakentaa mitään vaan on onnistuttava ekan 10 pelin aikana. Sen jälkeen tänne saadaan vaan näitä ”NHLn parhaita koutseja” Bob Francisseja ja jotain Rindellejä.

Tää on Salmelaisen eka oma koutsi ja eka ”oma joukkue”. Ja Salmelainen kasaa tällä hetkellä ensi vuoden joukkuetta Pikkaraisen pelityyliin. Olen aika varma, että hallitus katsoo tän kokonaisuuden ainakin ensi kauden jouluun.

Toisaalta harmi, ettei kengitty Kojoa silloin 2010 syksyllä veke! Saisi vielä enemmän kirjoitella kuinka kaikki on paskaa ja vituttaa.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Summanen näkyikin jo hallilla tänään dalsimassa Ville Varakkaan kanssa. Sanoi Vitolle, että hyvä erä teiltä hei, hyvä erä mut häviöllä 2-0. Jos palkkaisi Ramin kuittailemaan sopiviin paikkoihin, ehkä energiat nousee??
Joo, Ramia voi käyttää konsulttisopparilla. Muuten ehkä ei.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ilu

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Onneksi vanhat tekosyyt pätevät myös tällä kaudella. On uusi pelisysteemi, on uudet pelaajat ja ilmastonmuutoskin painaa päälle.
Uusi pelisysteemihän meillä on aika lyhyin aikavälein, kun pistetään koutseja aina ennen aikojaan vaihtoon.

Eiköhän dinot ole jo hiillostamassa klubilla Salmelaista. Onhan tässä jo 8 peliä alla, joista 7 on ollut ihan meidän hallintaa. Kenkää vaan! Otetaan joku koutsi, joka pistää lihamuurin tohon meidän maalin eteen ja sitten kytätään 3,3 miltsin jengillä vastahyökkäyksiä. Löytyisköhän joku entinen Saipan koutsi? Se osaisi varmaan sitä voittavaa kiekkoa Nordiksella..

Olisin todella pettynyt jos Salmelainen lähtisi mihinkään erottamisiin tän kauden aikana. Saataisiin taas uusi pelisysteemi, jota vasta hiotaa ja sitten voidaan luoda uusi ketju Jatkikseen ”Koutsille kenkää”.

Ja sama ruljanssi jatkuu vuodesta toiseen ja jostain kumman syystä Kärpät ja Tappara on vaan hyviä. Mutta jos tarpeeksi monta koutsia erottaa, niin ehkä sit osuu?? Silleenhän moni menestystarina on luotu. Eiku. Ei vissiin olekaan.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Uusi pelisysteemihän meillä on aika lyhyin aikavälein, kun pistetään koutseja aina ennen aikojaan vaihtoon.
Voisikohan tuo liittyä siihen, että meille hankitaan tyhjiä arpoja ja jätetään joukkueen rakentaminen vajaaksi? Eikä aika tee huonosta valmentajasta hyvää. Kokemus saattaa tehdä UJ:sta pätevän mutta kuinka kauan sitä pitää odottaa ja onko HIFK se paikka, johon tullaan harjoittelemaan?
Kuinka helvetin monimutkaista lätkä on, että pitää vuosia harjoitella yhtä saatanan pelisysteemiä? Hyvä valmentaja ja hyvä joukkue pystyy myös muuttamaan pelisysteemiä vastustajan ja tilanteen mukaan. Yhtenä kautena roiskitaan 60 peliä kiekkoa päätyyn ja juostaan perässä, toisena annetaan pakeille vapaat jalat juosta hyökkäyksen kärkenä mutta unohdetaan hankkia kiekollisia pakkeja. Vieläkin näen painajaisia kun Finley kuskaa kiekkoa vastustajan maalille... Ainoa pysyvä asia on HIFKn, Suomen kalleimmat Liigapisteet. Sillä tiellä ollaan tälläkin kaudella.
En kuulu niihin, jotka ovat etunenässä vaatimassa valmentajalle potkuja mutta onhan tämä meidän taaperrus käsittämätöntä. Selityksiä riittää mutta se millä on merkitystä ei tunnu muuttuvan.
 
Ministeri Kiuru. Teillä oli koko kesä aikaa säätää meille käsienpesupakko. Missä päätös viipyy ja kuka sen noudattamista valvoo?

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Onneksi vanhat tekosyyt pätevät myös tällä kaudella. On uusi pelisysteemi, on uudet pelaajat ja ilmastonmuutoskin painaa päälle.
Totta. Mutta yksi tekosyy loistaa poissaolollaan. Nyt ei syytellä loukkaantumisia kun vain yksi pelaaja on pipi.
Mitä tulee uuteen pelisysteemiin, niin miksei pysytä samassa kuin viime vuonnakin? Mitään ei voitettu mutta se olisi tuttu pelaajille...
 
Ministeri Kiuru. Teillä oli koko kesä aikaa säätää meille käsienpesupakko. Missä päätös viipyy ja kuka sen noudattamista valvoo?

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Alisuorittaako Joukkue vai ei? Mielestäni kyllä. Siinä tapauksessa valmennuksen on kohta kannettava vastuunsa ellei suunta muutu ja äkkiä. Tällä joukkueella pitäisi tehdä enemmän maaleja. Millään maalivahtien torjuntaprosenteilla ei ole mitään väliä jos tehokkuus on tätä luokkaa.

Tykkään kyllä Pikkaraisen pelitavasta, mutta jos peli on liigan tehottominta niin kyllä se jostain kertoo.
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Erkka Lapanen jokin rakenteellinen ongelma tuolla on for sure.

Mutta kuten muualla vastasin, on täällä käyneet meritoituneetkin valmentajat saamassa monoa perseeseen.

Ongelman ytimessä on minusta pelaajapolku ja pitkäjänteisyyden puute ja tämä liittyy myös valmentajaketjuun. Yritän purkaa sanoiksi nää ongelmat:

a) liian kallis Vl-pelaajarunko huonon junnupolun takia. Tähdet on oikean hintaisia, koska niistä joutuukin maksamaan tai Kärpät vie, mutta se kakkoskerros ja jopa kolmoskerros on jouduttu ostamaan sen junnupolun epäonnistumisen takia. Se tekee joukkueesta vuodesta toiseen epätasaisen.

Käytin aiemmin Levtchiä esimerkkinä. Mikäköhän Tapparan oman pojan diili tällä hetkellä on? 60-70k maksimissaan. Meillä saman pistemäärän tekevät kaverit maksaa satasia.

Meidän pitää siis saada junnupolku toimimaan, jotta saadaan edullisempi perusrunko. Pelkään vaan, että kohta katsellaan Rasmus Heljangon ja Viljami Myllylän tehoilua jossain Lahdessa. Sitten ostetaan ne tänne kolminkertaisella liksalla kuin maksaisi, jos olisi lyöty pitkät diilit kouraan ja annettu breikata liigassa. Myllylä...maalintekijä...milloin se pääsee kokeilemaan tässä liigajengissä jossa kukaan ei osu kehikon sisään?

b) ei ole pitkäjänteisyyttä valmentajien kanssa, jolloin joukkue rakennettaisiin yhdessä koutsin ja UJn toimesta ja saataisiin toimivia kokonaisuuksia aikaiseksi. Koutsit alkaisi myös rakentaa sitä kahden vuoden päästä olevaa runkoa ja määrittää tulevaisuutta ja pitkiä diilejä kehittyville kavereille ja alkaa syntyä näitä ”Levtchejä”

Ja ei ole ollut koutseja, joita UJ:t kunnioittaisi, jolloin vapaamatkustajat potkittaisiin pois. KJ oli edellinen, joka pikkuhiljaa potki turhia kavereita veke. Mä uskon, että Pikkaraisesta voisi kasvaa sellainen. Se on nyt ehkä vähän kiltti ja antaa noille Kankaanperälle ja Lennulle noita armonpaloja, mutta yksi heikko kausi ja ei taida enää tippua armopaloja.

HIFKn koutsissa pitää olla pikkaisen mulkkua, että uskaltaisi pistää mm. Lennun poppareille. Onko Pikkaraisesta siihen? Saa nähä.

Mutta jos tohon jonkun Kiven ottaa niin ihan sama taaperrus jatkuu. Kivi ei uskalla erottaa IFK-ikoneita eikä ottaa voimakasta roolia joukkueen kasauksessa ekaan pariin kauteen, Saisi kenkää ekan kauden jälkeen HIFKn perinteen mukaisesti.

c) UJt. Salmelainen tosiaan on vielä opettelemassa. Se on ikävää. Mutta kaikesta henkii halu opetella. Viime vuonna puuttui taitoa, niin se hankki sitä ihan perhanasti. Viime vuonna puuttui johtajuutta niin se hankki kaksi kapteenia eri jengeistä ja Saarisen pelilliseksi johtajaksi. Viime vuonna YV ei toiminut, niin se hankki aika kovat YV-työkalut. Viime vuonna oli heikko 2. veska, niin tänä vuonna se korjattiin.

Vähän jäi tosin kasaus vajaaksi, mutta sellainen 8- tähän mennessä. Ei ihan Kekäläisen tasoa, mutta musta parempi kuin Nybari.

Jotenkin nyt vain tuntuu, että olisi hyvä katsoa tää Salmelainen-Pikkarainen kortti ainakin vuoden. On tässä jotain kutinaa, että josko tää tästä lähtis. Muutenhan aloitetaan taas nollista ja voidaan odottaa menestystä ties milloin...

edit: Tuosta junnupolusta on hyvänä esimerkkinä Winberg. Tänään maksettiin oppirahoja sen suhteen, mutta kaikki merkit on, että tästä saataisiin edullinen 3.parin yleispakki. Se säästäisi resursseja ostaa se ”Auvitu” siihen viereen.

Nyt mitataan Pikkaraisen munaa. Uskaltaako pistää pari jätkää poppareille vaikka TPS-peliin ja tuoda sisään Heljangon ja Myllylän, jotka on tehtailleet junnuissa pisteitä? Olisiko kolmosketju muodossa Heljanko-Jääskä-Myllylä viikon päästä?
 
Viimeksi muokattu:
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Moritz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Dallas Stars
Ottaa aivoon eniten tällä hetkellä että porukka jotain valmentajan vaihtoa täällä itkee jo tässä vaiheessa. IFK oli käytännössä aivan ylivoimainen tänäänkin ja jos edes pari Pelicansin jumalatorjuntaa otettaisiin pois niin oltaisiin menty edes jatkoajalle. Helposti olisi ollut paikkoja voittaa tää tyyliin 5-2, mutku ei ni ei. Joo, maalitta jääminen ei oo koskaan ok, mutta ei joku fucking Karri Kivi sinne kiekkoja tulis yläbörsään ampumaan. Vedot oli (maaliakohden) 42 - 21 IFK:lle, tokassa erässä sellaset kevyet 20 ja 0. Tapparaa vastaan vedot IFK:lle 42 - 16. Ihan paskaltahan tää näyttää joo.

En vaan käsitä miten joku kattoo tota peliä ja toteaa että IFK pelaa tällä hetkellä jotenkin systemaattisesti paskasti ja on joku kriisi menossa. Uskokin on nyt menetetty Pikkaraiseen, joka viime keväänä todettiin seuraavaksi Kojoksi. Vetojen määrätkään ei tietenkään kerro kaikkea pelistä, mutta ihan niinku pelaajalle tulee välillä maalinteko-vaikeita kausia, niin tulee myös joukkueelleki.

Lopetan tähän, muaki vituttaa ihan saatanasti. Toivottavasti huomenna pistetää 5 häkkiä ni voidaan lopettaa tää ulina hetkeks. Mäki lopetan.


Öitä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Joo. Ei siis siinä ole mitään järkeä, että kengitään Pikkarainen. Koko jääkiekkokansa nauraisi meille. Koko seuran uskottavuus menisi vakavasti otettavana työpaikkana.

Se erotus tulisi varmaan hallitukselta ja kävelisi siis Salmelaisen yli. Ja varmaan Salmelainenkin varmaan lähtisi ja saataisiin Kölli UJ:ksi ja Kivi-Rindell penkin taakse.

toisaalta tällä tavalla päästäisiin sitten potkimaan Kivi ennen joulua pois ja Kiva-Harri vetäisi kevään, kunnes se saa kenkää ja tuodaan Suikkanen pleijareihin.

Olisi hyvä aina vaihtaa koutsia sellaisen 10-20 pelin jälkeen. Reilu peli. Ilmoittaa koutseille, että nää saa aina yhden quarterin verran kokeilla ja sit jos ei onnaa, niin saa lähteä koko vuoden liksalla Thaimaaseen tai lähetyskommentaattoriksi.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Pikkairainen on. Tulosta alkaa kyllä tulemaan. Kärsivällisyyttä.
Ihan varmasti on Pikkarainen teidän mieleen, kun ollaan jo alle 10 pelin jälkeen siinä tilanteessa, ettei teidän tarvitse Tapparan kanssa IFKsta huolehtia mitä tulee runkosarjavoiton tavoitteluun.
 
Viimeksi muokattu:
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan varmasti on Pikkarainen teidän mieleen, kun ollaan jo alle 10 pelin jälkeen siinä tilanteessa, ettei teidän tarvitse Tapparan kanssa IFKsta huolehtia mitä tulee runkosarjavoiton tavoitteluun.
En minä tässä Kärppiä ajattele. Kärpät kamppailee runkosarjan voitosta HIFK:n valmentajatilanteesta riippumatta. Kivi karttaa suurseuran valmentamista. Ei hänen pää kestäisi HIFK:ssa. Pikkaraisele kannattaa antaa aikaa enemmän kuin kahdeksan peliä. Ihan hullu päätös olisi potkia Pikkarainen ulos tässä vaiheessa. Näin siis, jos hänellä on pelaajien luottamus, kuten uskon.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyhmintä mitä HIFK nyt voisi tehdä olisi Pikkaraisen erottaminen ja edelleen luotan, että juna kääntyy näillä. Vaikka tappioita tulee, niin edelleen luotan omiin silmiini (ja myös tilastoihin) siinä asiassa, että tämä muuttuu, kun saadaan viimeisellä hyökkäyskolmanneksella ratkaistua se ongelma, että miten saadaan myös maaleja.

Pelillisesti en edelleenkään muista nähneeni näin raikasta, prässäävää ja hyvin luistelevaa HIFK:ta, jonka keskialueen ylitys olisi noin vaivatonta. Siksi ehdottomasti haluan antaa aikaa ja haluan antaa sitä vaikka jouluun asti, kunhan peli pysyy tämän näköisenä. Alkaa kohta olemaan jo matemaattisesti mahdotonta, että voittoja ei ala tulemaan. Mikäli siinä alkaa tulemaan klikkejä, niin sitten mielipiteeni muuttuu nopeastikin. Monesti kun kriisi syvenee, niin ne hyvät elementit katoavat pelistä. Esim. eilen ottelun loppua kohti HIFK alkoi venyttämään viisikkoaan hyökkäyksiin lähdöissä, joka ohti sooloiluun yms. Siksi lopun paine oli viimeisellä kympillä aika vaatimaton. Mikäli peli alkaa menemään tuohon suuntaan, niin joukkue ei ole enää Pikkaraisen käsissä.

HIFK:n ongelmat:

HIFK alkaa tuskailemaan maalinteon kanssa, niin ne harvat maalipaikat, jotka annetaan sitten omiin, niin ovat todella vaarallisia, koska ne pääasiassa syntyvät pahoista kiekollisista virheistä tai ylipelaamisesta. Vastustaja voi laittaa bussiaoman maalin eteen ja odottaa HIFK:n virheitä.

Maalinteon tehottomuus raivostuttaa kieltämättä. Joku hyvin kirjoitti, että HIFK pyrkii kiekon kanssa hyökkäysalueella koko aika kohti tyhjää tilaa, eikä kohti maalia. Osittain mielestäni totta, eli enemmän pitäisi päästä keskustaan, mutta onhan HIFK saanut tuota kautta ja myös suorista hyökkäyksistä aivan älyttömän määrän myös laadukkaita maalipaikkoja, joista olisi pitänyt tehdä. Se on totta, että jatkokiekkohin ei paljoa päästä, eikä myöskään saada trafiikkia maalin eteen samalla tavalla, kun Aaltosen maalissa eilen, mutta kolikon kääntöpuolena sitten myös se, että välillä on saatu, mutta silloin laukausten laatu on aivan surkeaa: logoon, ohi maalin, blokkiin.

Kaikesta huolimatta vituttaa se, että ei tälläkään kaudelta oltu valmiita kauden alkuun, vaan aina löydetään uudet ongelmat. Väitän, että yksi osa tätä ongelmaa on se, että meillä ei ole pelillisesti johtavia omataustaisia pelaajia, joille joukkueen menestys olisi tärkeintä ja vasta sitten se oman uran eteenpäin meno. Nyt lähes kaikki ja kaikki kokeneemmat meidän tulososaston pelaajat ovat sellaisia, jotka tulivat hakemaan täältä uralleen seuraavaa steppiä. Silloin omien tehopisteiden puute alkaa nopeammin vaikuttamaan negatiivisesti peliesityksiin.
 

Provider

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämän kauden osalta tärkeintä on se, että samalla päävalmentajalla mennään koko kausi (ja startataan ensi kausi). Seuran uskottavuuden kannalta yksittäisen kauden menestys on se ja sama. Sen sijaan luotettavuus, suoraselkäisyys ja omista päätöksistä vastuun kantaminen ovat arvoja, jotka yhdistävät kaikkia suuria urheiluseuroja. Isoja päätöksiä ei tehdä pelastaakseen tämä kausi vaan tarkastelu tehdään aina useamman vuoden aikajänteellä. Jos tämä kausi halutaan pelastaa, tulee henkilöstömuutokset tehdä pelaajistossa ei penkin takana.

Oikeastaan ainoa peruste valmentajan irtisanomiselle tässä kohtaa olisi se, että tämä olisi menettänyt pukukopin totaalisesti. Ja jos tui on tapahtunut alle 10 pelatun pelin jälkeen, tulee pelaajistoa ravistella myös kunnolla.
 
"Viime kaudella Paajanen oli vielä aliarvostettu ja jumaloitu pelaaja teidän mielestä ja nyt ihmetellään kun saa ansaitsemaansa arvostusta ja nostetaan Kunyk häntä paremmaksi. Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan."
VapaaehtoisGM 28.12.2019

Gennadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, R.I.P M-juna, Ketterä
Hullun lehmän taudin oireita täälläkin, ei pelkästään SaiPan leirissä. Te vihdoin pääsitte eroon Nybarista, Törmäsestä ja Selinistä. Sitten Tobleroonikin saanut likaa niskaan (osittain aiheesta). Eikö Pikkaraiselle kandeis edes tämä kausi antaa tsänssejä? Ymmärrän että HIFK:in budjetilla ja historialla odotetaan jatkuvaa menestystä, mutta aika hyvin luuta on heilunut jo teillä. Kärsivällisyyttä niin hyvä heiluu.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni valmennuksella oli koko viikko aikaa valmistautua ja miettiä miten pelataan Pelsuja vastaan. Lisäksi kyseistä joukkuetta vastaan oli jo pelattu kerran tällä kaudella. Kolmanneksi IFK lla oli kotietu ja neljänneksi tekijäksi voidaan mainita ylivoimainen resurssien määrä verrattuna vastustajaan. Ei myöskään kenellekkään ilmeisesti tullut yllätyksenä että vastustaja oli pelannut päin persettä edellisen ottelunsa ja olisi varmasti henkisesti valmis taistelemaan joka sentistä välttäen tappioputkeen ajautumisen.

Nämä seikat puhuvat mielestäni siitä että valmennuksessa on epäonnistuttu pahemman kerran.

Jos Pikkarainen puhuu kärsivällisyydestä niin miksi ketjuja ruvettiin sotkemaan pelin aikana. Ei Ainakin minun silmään pisti että se ei muuttanut tilannetta mihinkään ja esimerkiksi Lundell katosi kolmannessa erässä kokonaan kuvioista.

Jos IFK häviää tänään niin joukkueen johdon on tehtävä jotain. Joko valmentajalle kenkää tai hankkia uutta osaamista vaihtopenkille tai sen taakse. Raivoa Pikkarainen nyt saatana!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hullun lehmän taudin oireita täälläkin, ei pelkästään SaiPan leirissä. Te vihdoin pääsitte eroon Nybarista, Törmäsestä ja Selinistä. Sitten Tobleroonikin saanut likaa niskaan (osittain aiheesta). Eikö Pikkaraiselle kandeis edes tämä kausi antaa tsänssejä? Ymmärrän että HIFK:in budjetilla ja historialla odotetaan jatkuvaa menestystä, mutta aika hyvin luuta on heilunut jo teillä. Kärsivällisyyttä niin hyvä heiluu.
HIFK:llä on liigan suurin fanikunta ja täälläkin karmea määrä kirjoittajia. Osa kirjoittajista on varmaan aika nuoria. Helposti saattaa viestimääristä päätellä, että olisi joku paniikki päällä. Paskat on. Ei ole isossa kuvassa faneja ja vielä vähemmän IFK:n johdossa. Jotkut ne jakelee potkuja sitä tahtia, että meillä olisi 8 valmentajaa kaudessa. Rauhassa nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy