topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei ollut Pikestäkään sateentekijäksi. Samaan sarjaan menee Selinin ym aikaisempien koutsien joukkoon. Ei muuta ku tsemppiä Pikelle jatkoon ja uutta ukkoa penkin päähän!
 

Paha Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tätä mä en ymmärrä.

Viime kaudella keskenkuntoisena kehiin: 22 pelissä 24 pistettä. Oli ennen koronataukoa meidän paras pelaaja ja tekikin runkosarjassa 29 pelissä 29 pistettä.

Luetteletko vielä pelaajat, jotka ovat tuolla tahdilla tehneet IFKssa pisteitä? Nekin pisteet lasketaan ja niiden avulla päästiin runkosarjan kakkoseksi.

Ei ollut koronatauon jälkeen enää entisensä. Syitä voidaan vain arvailla, mutta jos tauti on vienyt ukkoja sairaalaan ja osa sen saaneista pelaajista on joutunut jättämään kauden kesken, niin en mä nyt vaan saa Villestä floppia.
Kärkiketjun todennäköisesti kallis äijä, joka vetää noilla minuuteilla kiikarit pleijareissa, on floppi. Ihan sama mitä tässä "kaikki pelaa"- hippaliigan runkosarjassa tapahtuu. Sen jälkeen kun pleijareihin on ilmoittauduttu, alkavat tosipelit, joissa mitataan pelaajan kantti ja todellinen arvo. Leskinen kruunasi kaiken pyörimällä kentällä kuin Stockan ovet, kun tasoitusmaalia tehtiin eilen. Ja landelta fyrkan perässä tulleille "staroille" rima on korkeammalla, aina. Pitää näyttää, että ansaitsee liksan ja skulaa Rödälle bulilla. Jos korona vei kondiksen, asia on eri.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Annan kyllä puhtaat paperit Pikkaraiselle tästä jaksosta. Koronalle, pakkotauolle, jälkioireille ja kireälle otteluohjelmalle hän ei voinut mitään. Jo Kärppäsarjassa otteluiden loput olivat vaikeita pl. kolmas matsi, joka indikoi, että kaikki ei ollut kunnossa joukkueen vireystilassa. Ennen taukoa joukkueen peli oli hyvässä tikissä, niillä otteilla oltaisiin oltu mestaruustaistossa.

Mutta kaikki on lopulta jossittelua, näin nyt vaan kävi. Hyvä kausi silti kokonaisuutena. Kiitos Pikulle ja menestystä jatkoon!
 
"Terve järki näyttää olevan ominaisuus, jota on vähiten siellä, missä sitä tiukan paikan tullen eniten tarvittaisiin." UKK

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tähän nyt voi vastata? Tuskin mitään mikä sinua tyydyttäisi, paitsi, jos totean, että Pikkaraisen pelitapa oli se, mikä floppasi. Mun mielestäni pelitavassa ei ollut sinänsä mitään vikaa, koska oletan, että pelitapa on valittu sen mukaan mitä on harjoiteltu ja mitä joukkue pystyy pitkän harjoittelemattoman tauon jälkeen toteuttamaan. Minä en tiedä, paljonko korona lopulta vaikutti ja sitä tietoa ei Pikkaraiselta tai varmaan keneltäkään muultakaan tulla saamaan. Tieto lisää varmasti jonkin verran tässäkin tapauksessa tuskaa, sillä ilman niitä kaikenmaailman 24/7-mittareita, olisi ehkä vain voitu vaatia pelaajilta hinnalla millä hyvänsä enemmän. Mutta mun mielestäni terveys edellä mennään aina, vaikka se saattoi nyt koitua HIFK:n kohtaloksi.
Jäin miettimään tätä osaa kirjoituksestasi, sillä se nostaa esiin mielenkiintoisia näkökulmia niin valmennuksesta kuin joukkueen yleisestä toiminnastakin.

Ensinnäkin se nostaa esiin sen tosiasian, että tietyllä tapaa Pike (mutta toki myös moni muukin) on sellainen "yhden taktiikan pelirjan" valmentaja. Huolimatta vastustajasta (sillä träppäämoistä en enää laske varsinaisesti taktiikaksi kun se joka joukkue osaa, mutta ei välttämättä sitä pelaa) tuntui tapahtuvan hyvin vähän mitään muutosta missään, ja pelien aikainen reagointi varsinkin loisti usein poissaolollaan.

Jos nyt sitten oletetaan, että joukkueeseen vaikutti korona vahvastikin, näin loppukaudesta -jonka voin siis hyvin uskoa- niin herää kysymys, että miksi ei ollut taktiikkaa, joka vastaisi paremmin pelaajien tämän hetkistä kykyä tuottaa peliä, ja jolla olisi voitu ostaa hitusen lisäaikaa, ja se finaalipaikka? Ja toisaalta nousee esiin kysymys, että jos mennään terveys edellä, ja oli jo näkyvissä että ei vaan pysty/jaksa, niin olisiko terveyden kannalta ollut sittenkin vaan parempi lopettaa kausi tuohon koronaan, ja antaa itse kunkin hoitaa itsensä kuntoon täysin rauhassa.

No totuus lienee jossakin välimaastossa, eli korona varmastikin vaikutti, mutta ei sitä ihan heti kyllä huomannut pelin tempossa, ja TPS:ään vertaaminen ei ehkä kerro koko totuutta, sillä tepsukat oli ensimäinen joukkue hetkeen, jonka vauhti hetkittäin oli sellaista, että voidaan aiheesta kysyä että olisiko vauhti IFK:lla riittänyt vaikka ei koronaa olisi ollutkaan.

Tehottomuus vaivasi kyllä joukkuetta, ja sitä emme tosiaankaan saa koskaan tietää, että johtuiko tehottomuus koronasta vai mistä, mutta selvää se kuitenkin oli. Lisäksi -jos en aivan väärin nähnyt, enkä sitä nyt ole tarkastanut mistään- niin vaikutti usein siltä, että IFK hävisi paljon alaoituksia, ja joutui käyttämään älyttömästi energiaa kiekon voittamiseksi takaisin, joka osaltaa varmastikin söi lisää energiaa joukkueelta. Kun lisäksi vastustajan maalivahti -hyvinkin perinteiseen tapaan- pelaa kauden parastaan juuri tässä kohtaa, niin sekään ei auta kun maalipaikat harvenivat vähän samaan luokkaan kuin alkukaudesta, jolloin keskityttiin (myös minun toimestani) vit...vinoilemaan tuosta "corsi-kiekosta".

Piken kausi ei missään nimessä ollut mikään täysi huti, ja tässä kohtaa jää kyllä näkemättä se, että olisiko Pikestä ollut vielä enempään, sillä kyllä kaveri kertakaikkiaan "epäonnekkaaseen" hetkeen sattui IFK-uralleen.

Itse opin pitämään Pikestä kyllä, mutta en täysin osaa nyt olla oikein puolesta enkä vastaan sen suhteen, että miten tässä nyt taas näin kävi.
 

JKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kova oli pettymys Turun pelien jälkeen, näihin on toki osin tottunut vuosien saatossa. Mestaruudet ja finaalit on meille harvinaisia. Nyt oli tosin odotukset tavallista korkeammalla hyvän talven jäljiltä.

Korona-jakso varmasti vaikutti heikentävästi osaan pelaajista ja joukkueeseen. Kousan tipahtaminen vei osaltaan myös hyökkäyspään vaarallisuudesta ja avauspelaamisesta pois. Hyvin Teräväinen tosin paikkasi avauspelaamisen osalta, mutta kokonaisuus olisi varmasti ollut Kousan kanssa vaarallisempi.

Joitain edistyneitä tilastoja kun katsoi niin jopa pari vikaa peliäkin näytti Hifkille parempaa voiton todennäköisyyttä kuin vastustajalleen. Erot ovat pieniä ja yksittäinen tilanne voi ratkaista paljon. Nyt kävi näin että runkosarjan kolmas tiputti toiseksi tulleen. Ei varmaan isoa dramatiikkaa siinä muuta kuin meidän fanien silmään. Turha jossitella tai ainakaan valmennusta syyllistää määräänsä enempää.

Hienoa oli tänä vuonna seurata sitä että rikkinäisen alkukauden jälkeen pelaajat pysyivät pelikuntoisina aina tähän koronahässäkkään asti. Viime vuosina kun loukkaantumissumat pitkin kautta ovat olleet se ”selitys”

Toivotaan, että ensi kaudella otetaan se runkosarjan kärkipaikka ja matka jatkuisi pitkän tauon jälkeen aina sinne korkeimmalle korokkeelle asti.

Pikkaraisesta jäi lopulta valmentajana hyvä kuva ja toivon menestystä jatkoon.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelkkää spekulaatiota tämä vain on, mutta mahtuuhan maailmaan spekulaatiota. Samoin on spekulointia sekin, että vika on Pikkaraisessa, joka ei kyennyt viemään lähes täydellisesti koottua jengiä finaaliin, vaikka vastustaja oli umpisurkea.
Pike oli hyvä, Raipe oli parempi. Näin se kai on vaan nähtävä. Ei siinä selitellä kannata. Lisäksi Tepsukoidne pelaajat olivat parempia viimeistelmään paikoistaan, ja mokkekin onnistui paremmin, ja sen pituinen se.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koronalla ei ollut mitään tekemistä eilisen pelin kanssa. Koronan taakse meneminen on itsensä pettämistä. On liian helppoa sanoa että korona on joku syy. Eilisessä pelissä oli aivan riittävät paikat voittaa peli varsinaisella peliajalla. Maalien viimeistely oli surkeaa palasimme siinä runkosarjan tasollemme. Viimeinen ylärima oli huonoa tuuria mutta muuten meidän olisi kyllä pitänyt tehdä kaksi kolme maalia enemmän noista paikoista.
Yksittäisenä pelinä eilen IFK:lla tosiaan oli huippupaikat tehdä maaleja ja IFK pääosin vei peliä. Peli oli täysin voitettavissa, mutta nyt näin

Puhuin enemmänkin kokonaiskuvasta. Esimerkiksi Borgström, Broadhurtst ja Leskinen ketjuineen eivät päässeet missään vaiheessa aiemmalle tasolleen, Lundellista nyt puhumattakaan. Ei se pelkkää sattumaa ole.

IFK oli korkeintaan vain hetkittäin sellainen neljän sylinterin dynaaminen vyöryttäjä mitä parhaimmillaan.

Kaukana ei silti ollut finaalipaikka. Kertoo joukkueen laajuudesta.

Maalivahdit ja viimeistely ja osittain puhdas tuurikin näitä tasaisempien pelien pareja ratkoo. Tolppa sisään tai tolppa ulos. Sellaista se on.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Itse mitään syväanalyysia tästä kaudesta tee koska kausi vituttanut kun ei halliin päässyt eikä poffeissa fiilis muuttunut.

Silti tekee mieli heittää pari kysymystä.

Onko joku sitä mieltä, että korona tauon jälkeen palasi omalle tasolleenItselle jäi sellainen maku, että IFK yritti taistella pelistä toiseen ja TPS vahvalla luistelulla riisti kaikki aseet. Siihen kun lisätään, että ykkössentteri oli lähes kaksi kuukautta karanteenissa/kuntoutumassa. Selviytymisessä avauspelaamisen ei myös auttanut, että Kousa tippui pois eikä sieltä enää paikkaajia löytynyt. Nurkissa pyöriminen on luonnollinen seuraus jos ei jalka riitä


Yleensä näiden syväanalyysien kanssa on hyvä ottaa kaikki tapahtuneeseen vaikuttaneet tekijät mukaan, mutta voidaan sopia, että Pikkarainen oli vain paska.

Itse pidin Pikkaraisen lätkästä silloin kun pääsi lentoon, mutta vastoinkäymisiä oli liikaa. Onnea vain jatkoon.

Myös Peltosen suhteen olen optimisti, mutta ei ole sen todennäköisempi mestaruuden tuoja kuin edeltäjänsä.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hei, en malta olla kommentoimatta tätä. Tuosta osumatarkkuudesta nimittäin. Olet oikeassa. Ei se laukaisutaito ihan ollut Lukon kanssa samaa luokkaa todellakaan. Ei huono, mutta omasta mielestäni koko kauden oli laukauksien laatu huono tai lauottiin vääristä paikoista tai ilman maskia. No siitä täällä on paljon kirjoitettu. Mutta vertailin nyt vain Lukkoon ja sekä runkosarjassa että poffseissa. Poislaskettuna yv- ja av-maalit. Runkosarja ja laskettuna ensin laukaukset/ottelu (sillä joukkueillahan oli eri määrä pelejä), sitten maalit/ottelu ja näin lopuksi montako laukausta tarvittiin per maali. Lukko 15,33 ja HIFK 17,57.
Vastaava oli sitten poffseissa meillä jopa parempi kuin runkosarjassa. Lukko 15,55 eli vain vähän vaikeampaa tehdä maali. HIFK 16,65. Siis vaikka paransimme, emme silti ratkaisevasti. Tuossa poffsissa on tietysti mukana myös Kärpät-ottelut. Ilman niitä ei näyttäisi yhtä kauniilta.
Väittäisin kuitenkin että tuolla materiaalilla, kaikista saikuista, koronasta, huonosta onnesta ym. huolimatta, olisi pitänyt päästä finaaliin ja myös voida voittaa mestaruus.
Jos kaverilla on kaksi säkämaalia, voi niitä aina syyttää ja jos dumarit vievät meiltä maalin, voi sitäkin syyttää, samoin sitä että ei mennyt sisään tolpasta jne. Mutta silloin voi aina muistaa seuraavalla kerralla tekemään ne 2, 3 tai 4 maalia enemmän ettei jää jossittelulle sijaa.
Runkosarjassa tuollaisilla ei ole niin suurta merkitystä, mutta poffsien voittamisessa täytyy varmistaa, että oma säkä riittää.
Voitetaan vastustaja, dumarit ja rouva Fortuna. Sillä asenteella...
Juuri tuota osumatarkkuutta tarkoitin kritiikissä. Jos aina tarvitsemme tuon 1-2 paikkaa enemmän yhteen maaliin. Sillä ratkaistaan ottelun voittaja. Esimerkiksi jos lauomme 30 kertaa ottelussa saamme maalin vaikka joka 5 kerta teemme 6 maalia. Kun vastustaja joka tarvitseekin maalia koh 3 laukausta saa samalla määrällä maaleja jo 10. Tai noilla kertomillasi keskiarvoillakin saisimme itse vain 1 maalin kun lukko tekisi niitä 2. Joten kyllä maali pitää pystyä tekemään mahdollisimman vähillä laukauksilla. Maalin viimeistelyä on pakko parantaa.
 
"Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin."
Mauno Koivisto

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man Utd, HIFK, Penguins
Selitellä voi ikuisesti, kun sen tien valitsee. Korona, loukkaantumiset, ylärimat... Mitä nyt sitten haluaakin keksiä. TPS:llä tippui ykkösmaalivahti pois, mutta paikkaaja nousi taustalta. Lukolla on ollut vastuuvalmentaja viikkokausia kokonaan out. Molemmat jengit silti finaaleissa. Siitä pitää Pikulle antaa pisteet, että ei pahemmin lähde mukaan tuohon fanien viljelemään selittelyyn.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Selitellä voi ikuisesti, kun sen tien valitsee. Korona, loukkaantumiset, ylärimat.
Itsekin annan ison hatun Pikelle siitä, ettei ole koskaan selitellyt mitään mutta: Onhan sekin ihan fakta, että viime kausi meni niin vaikeaksi lukuisten loukkaantumisten takia. Kun ei päästä pelaamaan edes kahta peliä putkeen samoilla ketjuilla, niin vaikuttaahan se ihan vitusti. Tämä kausi on hyvä esimerkki siitä, kun ketjut vakiintuu, niin tulostakin tulee. Kun Piken IFK pääsi tällä kaudella pelaamaan pitkiä jaksoja ehjällä joukkueella, niin tuloksena oli SM-liigan paras joukkue. Sitten tuli korona. Jos joku oikeasti sanoo vakavalla naamalla, ettei koronan taakse voi mennä, niin en tiedä, missä maailmassa oikein elää. Olen siis ihan tyytyväinen toki siitä, ettei joukkue ole mennyt sen taakse, mutta kyllähän tuo tauko ja lukuisat sairastumiset veivät sen parhaan terän IFK:sta pois. On ikuinen kysymys, olisiko välierästä menty eteenpäin ilman koronaa ja sinällään tuo on täysin turhaa spekulaatiota, mutta ei tuon koronan vaikutusta voida millään väheksyä.

Miettikääpä nyt vaikka Anton Lundellia. Hän on siinä mielessä hyvä esimerkki, että tiedämme varmuudella, että hän sai tartunnan. Ero syksyn Lundelliin ja tauon jälkeiseen Lundelliin on uskomattoman huima. Toki Lunkkaan vaikuttaa sekin, että oli helmikuusta lähtien poissa peleistä, mutta silti.

Vaikka kaikki tämä on nyt sanottu, niin silti mielestäni TPS oli ihan kaadettavissa. Kuten ennen sarjaa totesin, niin harvoin jos koskaan on ollut ennen välieräsarjaa niin luottavainen olo kuin nyt, mutta taas kerran homma kosahti niin tuttuun välierään.

Pikkaraiselle annan kuitenkin synninpäästön. Jos tämä olisi ollut normaalikausi ilman tuota koronaa, niin sitten menisi miinuksen puolelle, mutta ei nyt. Pikkarainen osoitti kuitenkin tällä kaudella sen, että häneen kannatti luottaa. Pike sai IFK:n pelaamaan parasta kiekkoaan sitten Kojon viimeisen kauden ja olihan se sietämättömän pienestä kiinni, että hänen aikakautensa olisi päättynyt finaaleihin. Jääskän läpiajo toisessa Helsingin pelissä, Lyytisen rima viimeisessä pelissä. Päävalmentaja ei sille minkään mahda, ettei nuo menneet sisään. Siellä on kuitenkin aiempina vuosina tullut melkoisia kyykkäyksiä todella laadukkailtakin valmentajilta ihan normikausina, mutta Pikkarainen ei koskaan päässyt sellaisesta normikaudesta IFK:ssa nauttimaan.

Mutta sinällään ihan nastaa, että nyt alkaa uusi aika ja Ville Peltosen IFK tulee kaukaloon syksyllä.
 
"I mitt fall kan man nog tala om "En gång IFK, alltid IFK. Jag var IFK-fan då jag var liten, men sen blev det lite Jokerit där emellan" - Sean Bergenheim

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En ymmärrä kirjoittajia, jotka sanoo, ettei koronan taakse voi mennä?

Katsokaa nyt vaikka Lundellin, Leskisen, Borgströmin ja Sallisen pelejä ennen koronataukoa ja verratkaa niitä aikaan koronan jälkeen?

Se Leskinen, joka takoi kolme maalia Kärppiä vastaan? Se Lundell, joka yksin ratkaisi pelejä ja pelasi yli piste per peli tahdilla? Entäs Niki, joka alkoi päästä juuri kuntoon ennen koronataukoa ja oli ajoittain ihan pitelemätön. Alkoi vihdoin osoittaa olevansa NHL-pelaaja. Entäs Broadhurst? Oli aivan saamarin hyvä ennen koronataukoa tai oikeastaan ennen sitä pääosumaa. Siinäkin on hyvä esimerkki miten pieni tauko voi viedä parhaan terän. Hursti vaikutti palanneen Koronatauolta todella hyvässä vireessä (ehkä ei saanut tartuntaa), mutta parin viikon tauko sen pääosuman takia ja peli ei ollut enää entisensä. Oli "hyvä", mutta ennen pääosumaa oli musta maaginen.

Nyt jos katsoo montaakin pelaajaa, niin se koronatauko vaikutti juuri sen 5-10%. Se on iso marginaali näissä peleissä.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man Utd, HIFK, Penguins
Mun pointti oli se, että kun selittelyn tielle lähdetään, niin aina löytyy joku syy. Sitten se vaatimustaso laskee pikkuhiljaa, kun totutaan että aina löytyy syy jostain muualta. Tietysti on myös oikeita syitä, mutta on niitä muillakin. Ei TPS ja Lukkokaan finaaleihin ilman murheita edenneet.

Loukkaantumiset: varmasti vaikuttaa, jos on jatkuvaa vemppaa ja ketjukoostumuksia joudutaan muuttamaan jatkuvasti. Mutta hyväksytäänkö tämä syy vai pysähdytäänkö miettimään, että miksi hemmetissä juuri me ollaan aina saman ongelman äärellä. Tehdäänkö jotain sittenkin väärin?

Aika usein lähdetään ennakkosuosikkina sarjaan ja silti poistutaan sieltä häviäjinä. Mitä tasaisempaa on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee lähtö. Taas kerran, miksi juuri HIFK? Tyydytäänkö selittelemään vai paneudutaanko siihen miksi jengi ei kestä paineita.

Ylärimat: Sillä on aika iso ero, että pistätkö jatkoajalla yläputkeen vai maaliin. Se sentti tekee siinä eron maalintekijöiden välillä. Itse olen pelannut aika montaa lajia, enkä kyllä taputtele itseäni selkään yhdestäkään tilanteesta jossa tein melkein maalin. Ei vaihtunut numerot tulostaululla. Enkä syyttänyt tilanteissa huonoa tuuria, vaan itseäni kun en suoriutunut paremmin.

Oikea kaava on siis se, että ei selitellä vaan selvitetään syyt ja tehdään seuraavalla kerralla paremmin. Ei HIFK ole mikään fortunan erityispäätöksellä syrjään sysätty seura.
 
Viimeksi muokattu:

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man Utd, HIFK, Penguins
En ymmärrä kirjoittajia, jotka sanoo, ettei koronan taakse voi mennä?
Kyllä se korona varmasti vaikutti, ei sitä kukaan kiistä. Kiista on siitä, että kannattaako lähteä sille selittelyn tielle. Pudotuspeleissä puolet jengistä pelaa normaalisti jonkun vamman tai puudutuspiikin kanssa, mutta ei sarjan jälkeen ruveta levittelemään potilaskertomuksia, vaan nuollaan haavat ja onnitellaan vastustajaa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pike sai IFK:n pelaamaan parasta kiekkoaan sitten Kojon viimeisen kauden ja olihan se sietämättömän pienestä kiinni, että hänen aikakautensa olisi päättynyt finaaleihin.
No kyllä lasken vielä Törmäsen hopeakauden HIFK:n tämän kauden peliesitysten edelle. Runkosarjan loppu oli kauheaa tykitystä ja finaaleissakin Tappara oli jyrän alla. Tästä saadaankin tavallaan aasinsilta Pikkaraisen ja Törmäsen jääkiekolle. Niissähän on eroavaisuuksia, mutta myös paljon samaa. Molempien aikakausina HIFK on parhaimmillaan pelannut ihan tajuttoman hyvää lätkää, mutta kummallekin kävi loppujen lopuksi niin, että kun vastustaja löysi ne avaimet pelin horjuttamiseksi, niin työkalupakista ei enää löytynyt eväitä oikein eväitä muuttaa mitään niin, että tasapainoa saataisiin uudelleen horjutettua. Törmänenhän Tapparaa vastaan finaaleissa otti ihan puskista 5:n pelaajan trapin aina johtoon päästyään ja se yllätti Tapparan. Tappara vastasi ja sitten, kun se sai pelin takaisin raiteilleen, niin ei enää kääntynyt. Nyt TPS nosti karvaustaan, luisteluaan sekä työmääräänsä ja HIFK ei oikein päässyt paineen alta niin kuin olisi halunnut. Se sarja kääntyi HIFK:n oman alueen kiekonmenetyksistä ja vaikeuksista. HIFK:n ainoa muutos, jota se sai viimeiseen peliin oli napsu asennepuolella, joka näkyi kyllä myös negatiivisessa mielessä yliyrittämisenä. Tuota desperate hockeytä olen HIFK:n kannattajana liian monena keväänä joutunut katselemaan.

Tätä koronajuttua ei kuitenkaan pidä väheksyä kokonaisarviota Pikkaraisen aikakaudesta antaessa. Jos joku väitti, että se ei vaikuttanut, niin sivuuttaa kyllä tosiasiat. Se vaikutti sekä pelaajien fyysisen kunnon osalta että pelitavallisesti. HIFK menetti sen kriittisen hetken kaudesta, kun olisi vielä pystynyt keskittymään yksityiskohtiin. Nyt varmaan jouduttiin vaan perusasioita palauttamaan. Paineen alla pelaamiseen palasi niitä huonoja asioita, joita ollaan Pikkaraisen aikakaudella etenkin kahtena viimeisenä kautena nähty: 1. Vaikeudet oman pään pelaamisessa. 2. Hyökkäysalueella pyöriminen ilman todellista maalintekouhkaa.

Sinänsä Murhyn laki toteutui, että kun HIFK on ollut vuosia Liigan pahin saikkujengi, niin nyt myös tämä korona osui pahiten juuri HIFK:hon. Tietysti tähän vaikuttaa HIFK:n maantieteellinen sijainti ja yhden esim. lapisperheellisen esim. koulusta tuoma tartunta saattoi antaa kuoliniskun. En epäile hetkeäkään, etteikö HIFK olisi tämän asian suhteen tehnyt kaiken mahdollisen, kun en tiedä faktoja.

Kousan ja Auvitun poissaolot, niin TPS:n oli vielä helpompi iskeä HIFK:n pakistoon. Tässä annan kyllä Salmelaiselle oikeastaan ainoana asiana rapaa niskaan. Joukkue oli helvetin tasapainoisesti rakennettu hyökkäyksen ja maalivahtiosaston suhteen, mutta pakistossa oli liikaa pelaajia, joiden vahvuuksiin ei kuulu kiekollinen peli. Paskinta tässä on se, että ilmeisesti tätä legacyä saadaan ensi kaudellakin seurata. TPS johtui lähtemään sarjaan ilman ykkösmaalivahtiaan, mutta olisin minäkin mielummin lähtenyt Halosella, mutta etenkin Kousan ja/tai Auvitun kanssa.

Pikkarainen oli hyvä valmentaja HIFK:lle, mutta tiettyjä vaikeuksia joukkueella oli koko hänen aikakautensa ajan. Itselleni jäi hänestä sellainen kuva, että pystyy saamaan HIFK:n tietylle tasolle, mutta HIFK:n vieminen mestaruuteen asti olisi ollut hyvin epätodennäköistä. Kyllä HIFK mielestäni oli Lukon prosessia perässä ilman koronaakin. Lukko oli nämä kaksi viimeistä kautta vakuttavia lähes koko ajan kun taas HIFK oli välillä todella hyvä ja välillä todella huono. Esim. viime kauden runkosarjan loppu vedettiin sellaista alamäkeä, että oltaisiin tod. näk. menty sääleihin. Yksi mikä myös pisti silmään oli se, että saiko Pikkarainen HIFK:n henkisesti sille tasolle, kuin olisi pitänyt kevättä ajatellen. Mielestäni HIFK oli tunnetilaltaan aika heikko ilmestys pudotuspeleissä. Sellaista runkosarjamaista menoa ilman suuria tunteita. Tiettyjen tähtipelaajien poissaolo työpaikalta ihmetytti, kun heidät pitäisi saada lentoon. Muuten ei nakkikattiloita nostella. Lukon kaatumiseen en uskonut, mutta tippuminen TPS:lle oli pettymys näilläkin eväillä.

Toivoisin todella, että mahdollisimman moni jatkaisi joukkueessa: Dyk, Saarinen hyökkääjistä etunenässä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika usein lähdetään ennakkosuosikkina sarjaan ja silti poistutaan sieltä häviäjinä. Mitä tasaisempaa on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee lähtö. Taas kerran, miksi juuri HIFK? Tyydytäänkö selittelemään vai paneudutaanko siihen miksi jengi ei kestä paineita.
Tämäkin on tätä vasten mielenkiintoinen pikku yksityiskohta IFK:n historiassa:


Eli melkosen usein IFK olisi matkalla finaaleihin, vaan usein se jää saavuttamatta, ja lopulta ei into ja eväät riitä edes pronssiin.
Jokin siis hyvinkin usein on silleen vähän sinne päin, mutta ei ihan kohillaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mun pointti oli se, että kun selittelyn tielle lähdetään, niin aina löytyy joku syy. Sitten se vaatimustaso laskee pikkuhiljaa, kun totutaan että aina löytyy syy jostain muualta. Tietysti on myös oikeita syitä, mutta on niitä muillakin. Ei TPS ja Lukkokaan finaaleihin ilman murheita edenneet.
Okei, sitten ymmärsin viestisi hieman väärin. Tuosta olen toki samaa mieltä, että jos jossittelemaan lähdetään, niin ei tästä sarjasta löydy sellaista joukkuetta tai sellaista pudotuspelisarjaa, mistä ei voitaisi jossitella. Aina voi jossitella, mutta kuten Pike itsekin sanoi, niin häviäjät jossittelee, voittajien ei tarvitse.

Mun pääpointti oli tässä ehkä vaan se, että koko Pikkaraisen aikakaudella on ollut aika paljon sellaista, mille hän ei ole mitään mahtanut ja ne asiat ovat kuitenkin olleet selvästi erottava tekijä voittojen ja tappioiden välillä. Mun mielestä Jarno Pikkaraiselle on kaikkien edellä mainittujen syiden takia todella vaikea oikeastaan antaa arvosanaa tästä IFK-ajasta. Itsekin jätän arvosanan antamatta, mutta totean silti, että Pike meni niiden IFK-valmentajien joukkoon, jotka täällä onnistuivat. Ei täydellisesti, mutta Pikkaraisen projektin viimein vuosi oli kuitenkin mielestäni näissä vallitsevissa oloissa onnistuminen. Piken käyrä oli kuitenkin nousujohteinen, toisin kuin vaikkapa Törmäsen, jonka viimeinen kausi meni aikalailla vihkoon, vaikka silloinkin kammettiin vielä sääleistä välieriin.
 
"I mitt fall kan man nog tala om "En gång IFK, alltid IFK. Jag var IFK-fan då jag var liten, men sen blev det lite Jokerit där emellan" - Sean Bergenheim
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Molempien aikakausina HIFK on parhaimmillaan pelannut ihan tajuttoman hyvää lätkää, mutta kummallekin kävi loppujen lopuksi niin, että kun vastustaja löysi ne avaimet pelin horjuttamiseksi, niin työkalupakista ei enää löytynyt eväitä oikein eväitä muuttaa mitään niin, että tasapainoa saataisiin uudelleen horjutettua. Törmänenhän Tapparaa vastaan finaaleissa otti ihan puskista 5:n pelaajan trapin aina johtoon päästyään ja se yllätti Tapparan. Tappara vastasi ja sitten, kun se sai pelin takaisin raiteilleen, niin ei enää kääntynyt. Nyt TPS nosti karvaustaan, luisteluaan sekä työmääräänsä ja HIFK ei oikein päässyt paineen alta niin kuin olisi halunnut. Se sarja kääntyi HIFK:n oman alueen kiekonmenetyksistä ja vaikeuksista. HIFK:n ainoa muutos, jota se sai viimeiseen peliin oli napsu asennepuolella, joka näkyi kyllä myös negatiivisessa mielessä yliyrittämisenä. Tuota desperate hockeytä olen HIFK:n kannattajana liian monena keväänä joutunut katselemaan.
Tämä on kyllä täysin totta. Itseasiassa tämän kevään TPS-sarja on hyvä verrokki tuolle Tappara-finaalisarjalle. Siinä kävi ihan sama juttu, vaikka tosin pienemmässä mittakaavassa johtuen lyhyemmästä sarjasta. Silloinkin IFK näytti pitävän Tapparaa ajoittain ihan pilkkanaan ja muistan kun kävelin ostamaan shampanjapulloa sarjan ollessa 2-1-tilanteessa silloin. Sitten sarja kääntyi täysin. Aina puhutaan siitä Levosen showsta, mutta kyllähän siinä vaiheessa sarja oli kuitenkin jo täysin kääntynyt Tapparalle, enkä usko, että lopputulos olisi ollut yhtään erilainen, vaikka Levonen olisi osannut laskeakin.

Tuota deperate-hokista myös ihan samaa mieltä. Olen totaalisen kyllästynyt siihen, että keväästä toiseen IFK joutuu siihen tilanteeseen viimeistään välierävaiheessa. 2016 sitä nähtiin vasta oikeastaan finaaleissa ja jotenkin se vain koko ajan tuntui siltä, ettei se taistelu enää riitä. Eikä riittänyt. Samanlainen fiilis tuli tossa viimeisessä Tepsi-pelissä. Epätoivon vimmalla 2-1-tilanteeseen, mutta jotenkin oli silti sellainen fiilis, että ei nähdä enää viidettä peliä.

Olisi kiva vielä kerran eläissään nähdä IFK joka pelaisi hyvän runkosarjan ja päälle pudotuspelit, missä meno olisi kuin 2011. Muistan elävästi sen tunteen, kun IFK:n pudotuspelit eivät enää sen narri-sarjan jälkeen jännittäneet oikeastaan ollenkaan. Viimeinen finaali jännitti kovastikin, mutta lähinnä vain sen takia, että ei oikein osannut kuvitella sitä, minkälaiset bileet ja fiilis mestaruudesta tulee. Nämä fiilikset ovat olleet meille HIFK:n kannattajille aivan liian harvinaisia.
 
"I mitt fall kan man nog tala om "En gång IFK, alltid IFK. Jag var IFK-fan då jag var liten, men sen blev det lite Jokerit där emellan" - Sean Bergenheim

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kyllä se korona varmasti vaikutti, ei sitä kukaan kiistä. Kiista on siitä, että kannattaako lähteä sille selittelyn tielle. Pudotuspeleissä puolet jengistä pelaa normaalisti jonkun vamman tai puudutuspiikin kanssa, mutta ei sarjan jälkeen ruveta levittelemään potilaskertomuksia, vaan nuollaan haavat ja onnitellaan vastustajaa.
Joo ei selittelyn tielle kannata lähteä siitä olen samaa mieltä, mutta eiköhän jokaisen tulisi ymmärtää kuinka poikkeuksellinen tämä tilanne on ollut. Ei kukaan joukkue ole ennen sairastanut koronaa just playoffien alla ja kärsinyt siinä karanteenin vielä päälle. Tilanne on ollut täysin poikkeuksellinen ja aivan varmasti tuolla oli osansa. Kukaan ei tietenkään tiedä miten olisi käynyt, jos koronaa ei olisi iskenyt. Kenties IFK olisi siitä huolimatta tippunut TPS:lle. Itsellä kuitenkin riittää ymmärrystä alisuorittaneita pelaajia kohtaan. On varmaan kohtuullisen inhottavaa pelata toipilaana noita pelejä, yrittää antaa huonoista lähtökohdista parhaansa ja silti saada kannattajilta kohtuuttomasti paskaa niskaan (Leskinen).

Mitä tulee Pikeen niin hieno mies. Pidän kuitenkin kantani, että ei ehkä IFK:hon se sopivin valmentaja kuitenkaan. Onneksi sai kuitenkin valmentaa pestinsä loppuun asti, paremmat mahdollisuudet meillä nähdäkseni oli Piken kanssa kuin jonkun muun kesken kauden tilalle roudatun kanssa. Piken kanssa tulos oli nyt runkosarjan toinen ja pronssi.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy