Jarmo Kekäläinen

  • 27 569
  • 125

jahoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Pari otsikkoa pistää silmiin: aiemmin otsikoissa mainitaan että pelaajat turhautuneita ja haluaa Kekäläisestä eroon ja nyt erouutisen myötä otsikko muuttuikin toisinpäin tyyliin pelaajat surullisia erouutisesta.
Kumpaan sitä nyt uskoo
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Pelaajien halu päästä pois Columbuksesta ei alkanut Kekäläisestä. Se on ihan "ikiaikainen" ongelma siellä.
Tuohon Keklu juurikin sai uudistusta, eli sai houkuteltua sinne nimekkäämpiä pelaajia, vaikka ensimmäinen isohko nimi taisikin olla Horton jonka selkä ei kestänyt enää pelaamista.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tää on paha keskustelu. Tottakai GM on aina pää pölkyllä kun ei peli kulje. Samalla pitää muistaa että keku on tehnyt hyvää duunia. Eurooppalainen GM NHL:ssä.
2013 Jokereista lähti ja Sopimus alkoi heti.
Tietenkin pelaajat ovat harmissaan siitä että Gm erotetaan.

Ehkä tässä painoi heikko menestys.
Toki onko pudotuspelisarjan voitto Kekun aikana. . Saa nähdä kuka tilalle
 

ipaz

Jäsen
Pelaajien halu päästä pois Columbuksesta ei alkanut Kekäläisestä. Se on ihan "ikiaikainen" ongelma siellä.
Onko tähän mitään muuta vahvistusta kuin Panarin ja Bobrovsky? Dubois sitten ehkä eniten Tortsin takia. Seth Jones katsoi että joukkue menee rebuildiin ja halusi siksi pois. Tsemppiä vaan Chicagoon.

Aika moni pelaaja kun kehuu Columbusta hyväksi paikaksi asua ja elää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onko tähän mitään muuta vahvistusta kuin Panarin ja Bobrovsky? Dubois sitten ehkä eniten Tortsin takia. Seth Jones katsoi että joukkue menee rebuildiin ja halusi siksi pois. Tsemppiä vaan Chicagoon.

Aika moni pelaaja kun kehuu Columbusta hyväksi paikaksi asua ja elää.
Jeff Carter halusi sieltä pois siitä hetkestä lähtien kun hänet kaupattiin sinne. Samoin sitten Rick Nash tietysti halusi pois joukkueesta kun homma ei tuntunut toimivan. Varmaan pidempään Columbusta seuranneet osaavat sanoa kauempaa historiasta nimiä, mutta lista ei ole erityisen lyhyt.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Varmaan pidempään Columbusta seuranneet osaavat sanoa kauempaa historiasta nimiä, mutta lista ei ole erityisen lyhyt.
Olihan toi yleisempää ennen kuin Kekäläinen meni sinne. Johtui aika paljon siitä että seura nyt oli se NHL:län suurin vitsi kun joukkue ei ikinä päässy pleijareihin. Sen lisäksi että Kekäläinen rakensi nyt joukkueen jolla päästiin pleijareihin niin pisti myös scouttiosaston kuntoon ja uusi fasliteetit parempaan kondikseen. Siinä sitten rupesi pelaajien mielikuva seurasta muuttumaan, ja rupesi noita UFA pelaajiakin seura kiinnostamaan.

Mutta onhan toi Kekäläinen kenkinyt seurasta myös noita pelaajia jotka on alueella viihtynyt todella hyvin kuten esim. Atkinson ja Bjorkstrand. Mutta "bisnestähän tää on ja joukkuetta koitetettiin parantaa" totesi Kekäläinen noissa presseissä. Ja samaa lääkettä sai sitten itse nauttia lopuksi vaikka Keklu perheineen on alueella viihtynyt todella hyvin ja varmasti diggasi hommastaan.
 
Samoin sitten Rick Nash tietysti halusi pois joukkueesta kun homma ei tuntunut toimivan.

Ilmeisen hyvin viihtyy kuitenkin kaupungissa kun edusti pelaajana seuraa 10 vuotta ja pelaajauran jälkeen seuran pukuosastolla nyt viidettä vuotta.

Niin ja siis ei se lista Columbuksesta pois halunneista pelaajista mitenkään poikkeuksellisen pitkä ole.
 

ipaz

Jäsen
Jeff Carter halusi sieltä pois siitä hetkestä lähtien kun hänet kaupattiin sinne. Samoin sitten Rick Nash tietysti halusi pois joukkueesta kun homma ei tuntunut toimivan. Varmaan pidempään Columbusta seuranneet osaavat sanoa kauempaa historiasta nimiä, mutta lista ei ole erityisen lyhyt.
Carter treidattiin kesällä 2011 vuoden 2008 finaalijoukkueesta NHL:n sen ajan "suurimaan vitsiin" jossa oli kokonaiset kaksi keskitasoa parempaa pelaajaa: Rick Nash ja mv Steve Mason, joka voitti Calderin 2009. Vaclav Prospal oli jo yli 35 tuossa vaiheessa. Näen kyllä Carterin syyn haluta pois sieltä 26-vuotiaana. Taskussa uusi 11 vuotinen sopimus, mutta joukkueessa ei näköalaa. Puolustuksen ykkösmiehet olivat Jack johnson, Fedor Tyutin, Nikita Nikitin ja James Wisniewski.

Rick Nash treidattiin pois kesällä 2012 samoista syistä kun ei nähnyt eikä luottanut, että silloinen GM Scott Howson saisi mitään aikaan. Howson sai kenkää seitsemän kuukautta Nash-kaupan jälkeen. Toisaalta CBJ sai Rangersilta pari hyvää nuorehkoa pelaajaa, joista varsinkin Brandon Dubinskysta tuli todella tärkeä pelaaja Columbukselle useaksi kaudeksi. Kaupassa tulleen Artem Anisimovin Kekäläinen treidasi muutamaa vuotta myöhemmin Chicagoon mm. kaksikertaista Stanley Cup-voittaja Brandon Saadista.

Yhdessä treidissä Howson sentään onnistui lähes täydellisesti, kun hankki Sergei Bobrovskyn Phillysta pelkkiin varausvuoroihin. Bob syrjäyttin Masonin heti ja Kekäläinen hankkiutui hänestä tästä eroon tynkäkauden deadlinella yhtenä ensimmäisistä treideistään. Taisi olla myös sopimus päättymässä. Bob viihtyi sitten seitsemän kautta Ohiossa, ennen kuin pääsi kunnolla rahastamaan vapaana agenttina. Kävi pokkaamassa pari Vezinaa Columbuksessa ollessaan.

Ryan Johansen varattiin Howsonin toimesta 2010 vuorolla #4. Huippulupaava ja taitava junnu, jonka harjoittelumotivaatiota arvuuteltiin jo silloin. Uskon kutenkin että kuka tahansa muukin olisi hänet siinä vaiheessa napannut. 2010 draftin kärki oli Hall, Seguin, Gudbranson, Johansen, Niederraiter, Connolly ja Skinner.
Johansen on edelleen tuon draftin viidenneksi tehokkain pelaaja. Kärkikaksikon jälkeen ainoastaan Jeff Skinner ja Tarasenko ovat tehneet enemmän pisteitä NHL-urallaan.

Tortorella ei tykännyt Johansenista, vaikka tämä Keklun parin ensimmäisen kauden ajan seuran ykköspyssy olikin. Tuskin Kekäläinenkään tämän laiskapulskasta tyylistä oli innoissaan ja Johansen sai lähteä tammikuussa 2016 vain pari kuukautta Tortsin saapumisen jälkeen. Tuo Johansen-Jones-treidi vieläpä managerijumala David Poilen kanssa oli mielestäni se liike, jolla Kekäläinen sinetöi itsensä NHL GM:ien kärkikaartiin. Siinä hän näytti ettei pelkää tehdä isojakaan liikkeitä toteuttaakseen näkemystään. Seth Jones oli Johansenia kaksi vuotta nuorempi ja silti kauppa meni päittään ns. hockey tradena. Enemmän Columbuksessa taidettiin haluta eroon Johansenista kuin Johansen Columbuksesta.

Saad - Panarin kauppa oli myös huikea onnistuminen Kekäläiseltä pelillisesti. Mutta Panarin ei viihtynyt Columbuksessa. Tämä tuli aikalailla selväksi monta kertaa sen parin kauden aikana. Viihtyi suuressa Chicagossa ja halusi takaisin isoon kaupunkiin. NYC on kaiketi sitten tarpeeksi iso Breadmanille.

Tortorellan hankkiminen valmentajaksi oli muuten sekin treidi. Keklu antoi Vancouverille 2017 kakkoskierroksen varausvuoron siitä, että sai neuvotella Canucksista kenkää saaneen, mutta edelleen pitkän sopimuksen alla olleen Tortsin kanssa.
 

Animal

Jäsen
Mites nämä useat tapaukset, jossa pelaaja on ilmoittanut, että ei halua tehdä jatkoa Columbukseen tai on pyytänyt treidiä ja sitten vaikka tuo Jiricekin pomputtelu ja olikohan joku muukin samantyylinen tapaus, niin kuinka paljon nämä mahtavat liittyä nimen omaan Kekäläiseen? Osassa tapauksista on varmasti kyse pelaajan hankalasta luonteesta kuten Dubois:n tapauksessa, mutta näitä tapauksia tuntuu olevan Columbuksessa enemmän kuin muualla. Onko kyse ollut enemmän huonosta seurajohdosta kuin vähän turhan helposta selityksestä eli Columbuksesta kaupunkina?
Itse luulen, että tässä on vähän kaikesta näistä kyse. Vastaava on lisääntynyt NHL:ssa muutenkin verrattuna 10 tai 20 vuoden takaiseen.

Ajat on muuttuneet. Ihmiset ja nuoret ovat paljon individualistisempia ja oman arvonsa tuntevia kuin ennen. Tämä korostuu lahjakkaissa urheilijoissa, joita Kekäläinen on onnistunut naaraamaan erittäin hyvällä prosentilla Columbukseen. Nykyään "kaikilla" on takanaan pelaaja-agentin lisäksi personal traineria, luisteluvalmentajaa, ravintoterapeuttia, mentaalivalmentajaa, henkilökohtaista hierojaa, urakonsulttia ja muita korvaan erilaisia ohjeita ja vinkkejä kuiskaavia taustapiruja. Näin kärjistetysti,kun ennen vastaava osasto oli pelaaja-agentti, entinen koutsi, pelikaverit ja vanhemmat. NHL on myös arkipäiväistynyt ja myyttisyys himmentynyt, koska liigaan pääsee helpommin ja sisällä nuorempia pelaajia kuin ennen. Likimain kaikki varatut saavat mahdollisuuden ennemmin tai myöhemmin ainakin farmissa ja liiga on aidosti globaali. Liiga myös on imagoltaan nuorekas, ei mitenkään erityisen old school. Siis imagoltaan.

Kekäläinen kuitenkin on old school. Se ei poissulje sitä, että hän on myös pro. NHL on sisäisesti edelleen konservatiivinen ja old school sarja. Kekäläinen on NHL:n ja pohjois-amerikkalaisen yliopistomaailman kasvatti. Tässä maailmassa liiga, seura ja sen logo on numero 1, numero 2 on se, että GM johtaa, valmentaja valmentaa ja pelaaja pelaa. Tässä maailmassa jonkun individualistisen primadonnan kitinä liian pienestä roolista, vääränlaisesta pelipaikasta tai vastuusta tai vääristä ketjukavereista menee kuuroille korville, koska pelaajien tehtävä on pelata. Sinällään ironista, että yksi tällainen oli yksi niistä syistä, että Kekäläisen ura Columbuksessa tuli päätökseen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Itse luulen, että tässä on vähän kaikesta näistä kyse. Vastaava on lisääntynyt NHL:ssa muutenkin verrattuna 10 tai 20 vuoden takaiseen.
Ovatko ne lisääntyneet? Joskus reilu kymmenen vuotta sitten tuo oli varmaan harvinaisempaa mutta jos aletaan menemään jonnekin 1990-luvulle ja 2000-luvun alkuun niin meillä oli Lindros, Yashin, Messier, Peca, Kurri, Larmer, Bure, Hasek, Allison ja varmasti muitakin jotka kieltäytyivät pelaamasta silloisella sopimuksellaan, sanoivat etteivät tee uutta sopimusta tai halusivat vaihtaa seuraa.
 

Animal

Jäsen
Ovatko ne lisääntyneet? Joskus reilu kymmenen vuotta sitten tuo oli varmaan harvinaisempaa mutta jos aletaan menemään jonnekin 1990-luvulle ja 2000-luvun alkuun niin meillä oli Lindros, Yashin, Messier, Peca, Kurri, Larmer, Bure, Hasek, Allison ja varmasti muitakin jotka kieltäytyivät pelaamasta silloisella sopimuksellaan, sanoivat etteivät tee uutta sopimusta tai halusivat vaihtaa seuraa.
Tuo on ihan oma tuntemus että ne olisi lisääntyneet eikä välttämättä fakta.

Tuolloin mainitsemanasi ajanjaksona niitä tosiaan oli paljon, mutta siinä oli varmaan osasyynsä vähän laukalle karkaavassa palkkakehityksessä ja nuo on kuitenkin profiilipelaajia, ei muutaman kauden liigassa olleita.

Mutta kuten sanoin, ei mulla mitään dataa tuosta ole. Ainoastaan oma fiilis. Fiiliskin voi olla väärä, koska nykyään vähän ylitulkitaan kaikkia pelaajien someheittoja ja vastaavia.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Tuo on ihan oma tuntemus että ne olisi lisääntyneet eikä välttämättä fakta.

Tuolloin mainitsemanasi ajanjaksona niitä tosiaan oli paljon, mutta siinä oli varmaan osasyynsä vähän laukalle karkaavassa palkkakehityksessä ja nuo on kuitenkin profiilipelaajia, ei muutaman kauden liigassa olleita.

Mutta kuten sanoin, ei mulla mitään dataa tuosta ole. Ainoastaan oma fiilis. Fiiliskin voi olla väärä, koska nykyään vähän ylitulkitaan kaikkia pelaajien someheittoja ja vastaavia.
Hieman tätä sivuten: mediakentän muutos myös väistämättä vaikuttaa tähän, miltä asia vaikuttaa. Nyt on niin paljon podcasteja, radio-ohjelmia, sisäpiiriläisten twitter-heittoja ja kansainvälistä mediaa, että yksittäinen heitto, lause tai vihjaus päätyy huomattavasti helpommin yleiseen tietoisuuteen ja täten uutisotsikoksi, ja joskus näissä tulee vielä kärpäsestä härkänen kun lumipallo lähtee pyörimään.

Eiköhän joku CBJ:n varaushistoriaa katsova GM aika äkkiä tarjoa kykyjenetsijöiden ylipäällikön postia omassa seurassaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Eiköhän joku CBJ:n varaushistoriaa katsova GM aika äkkiä tarjoa kykyjenetsijöiden ylipäällikön postia omassa seurassaan.
Onko Blue Jackets varannut kymmeneen kesään todellista ykköskorin eliittipelaajaa? Varauksin Werenski, paljon ekan kiekan huteja ja näistä tuoreemmista on vaikea vielä sanoa.

Tietysti jos vähän laajennetaan otantaa, niin kesältä '12 on Josh Anderson.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onko Blue Jackets varannut kymmeneen kesään todellista ykköskorin eliittipelaajaa? Varauksin Werenski, paljon ekan kiekan huteja ja näistä tuoreemmista on vaikea vielä sanoa.

Tietysti jos vähän laajennetaan otantaa, niin kesältä '12 on Josh Anderson.
Olet varmasti paremmin kartalla asiasta, mutta itselle on syntynyt kuva, että yleisesti siellä on drafteissa onnistuttu. Dubois meni lopulta vihkoon, ja uusimmista ei voi vielä sanoa muuta kuin että ihan hyvältä näyttää, mutta vuosina 2017-2020 ei paljoa ollut kärjen varausvuorojakaan. Ykköskerroksiakin treidailtu menemään.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Itse pilkkoisin Kekäläisen ajan Columbuksessa kahteen eri pätkään: 2013 - 2020 sekä 2021 - 2024.

Kekäläisen saapuessa Columbukseen koko organisaatio oli pahasti sekaisin. Seura oli ollut pienen historiansa aikana oikeastaan aika pahasti täyteseura NHL:ssä vailla suurta mielenkiintoa. Seura oli ollut kerran pudotuspeleissä häviten sarjan 0-4. Yhtään voittoa ei ollut koskaan tullut pudotuspeleissä.

Kunnes tuli Kekäläisen aika. Kekäläinen teki hienoa duunia Columbuksessa ja teki joukkueesta vakituisen pudotuspelikävijän muutaman kauden jälkeen. Kekäläisen huonoksi onneksi kävikin niin, että sekä 2017 että 2018 vastaan tulivat kyseisen vuoden mestarit. Olisihan se näyttänyt hienommalta hävitä tuleville mestareille konf. finaaleissa eikä ensimmäisellä kierroksella, mutta loppujen lopuksi tuolla ei mielestäni ole juuri suurta väliä. Hienoimman puristuksen Columbus teki 2019 jolloin ylivoimainen runkosarjavoittaja Tampa Bay lähti laulukuoroon ja Columbus hienosti taisteli tulevaa idän voittajaa Bostonia vastaan. Boston kuitenkin oli selkeästi parempi. Ihan hyvä kevät Columbukselta, vaikkakin ei millään tavalla riittänyt loppuun asti. Kannatti kuitenkin kokeilla Keklun laittaa kaiken peliin myymällä tulevaisuutta. Tämän kevään jälkeen lähtikin venäläiset Panarin ja Bobrovsky ilmaiseksi. Panarin yritettiin pitää, ja muistaakseni sopimus olisi ollut suurin piirtein samaa mitä hän sai Rangersista. Panarin halusi kuitenkin New Yorkiin mieluummin kuin Columbukseen. Rangers oli tuolloin uudelleenrakennusvaiheessa joten voidaan argumentoida kaupungin olleen isompi tekijä Panarinin päätöksessä eikä niinkään organisaation. Seuraavalla kaudella tuli koronapudotuspelit, jossa Columbuksen materiaali oli sen verran heikentynyt, että suurimmalta osalta pyhällä hengellä kaadettiin bo5-sarjassa Toronto ja yritettiin haastaa tuleva mestari Tampa Bay.

Tuon sarjan jälkeen alkoi Columbuksessa uusi aikakausi, jota minä kutsun nimellä uudelleenrakennus (eng. rebuild). Tässä kohtaa Kekäläinen teki mielestäni virheen, kun käytti termiä uudelleensäätö (eng. retool). Mielestäni olisi suoraan pitänyt myöntää, että "nyt aloitamme Columbuksessa puhtaalta pöydältä ja varamme itsellemme uuden rungon, jolla haemme menestystä". Tämän pätkän aikana seuraan tulivat Johnny Gaudreau sekä Patrik Laine. Jälkijossittelu on maailman helpointa. Jokainen voi sanoa, että nuo sopimukset eivät ole tällä hetkellä hyviä. Mutta jos jokainen miettii vuoden -22 Gaudreauta, niin tuskinpa kukaan olisi silloin ajatellut, että hän vajoaa noin pahasti ollen kaudella 2021-22 115 pisteen mies runkosarjassa. Pelasi tosin Calgaryssa Lindholmin ja Tkachukin kanssa, joten oletettavaa oli ettei pistetahti pysy ihan samanlaisena Columbuksessa, mutta kuitenkin vajoaminen oli liian iso. Patrik Laineen taso on myös laskenut Winnipegistä. Minä olen sitä mieltä, että ongelmat eivät ole pelaajissa, vaan siinä ympäristössä mikä Columbuksessa tällä hetkellä on. Columbus vaikuttaa pahalta roskistulipalolta sosiaalisena ympäristönä, ja tämä on se kaikista suurin virhe jonka Kekäläinen on ajan saatossa tehnyt. Ei tuollaisessa organisaatiossa ole hyvä yrittää onnistumista, kun pelaaja toisena jälkeen viestittää tyytymättömyyttään. Mielestäni moraalitonta oli ennen kaikkea se, että Patrik Laine ilmoitetaan (HOX! mediatietojen mukaan!) olevan kaupan. Tästä mennään viikko eteenpäin, niin hänet ilmoitetaan pelaajien tukiohjelmaan. Muita virheitä olivat Elvis Merzlikinsin jatkosopimus sekä päävalmentajien Brad Larsenin ja Mike Babcockin palkkaaminen. Näistäkään en syytä Elvistä, sillä hänenkin ongelmat liittyvät pahasti Columbuksen seurakulttuuriin sekä traagiseen onnettomuuteen, jossa hänen hyvä ystävänsä menehtyi. Vuoden 2021 Tortorella, Larsen sekä Babcock varmasti ovat syyllisiä Columbuksen huonoon henkiseen tilaan. Kaikki nämä ovat Kekäläisen valintoja.

Vuosien 2021 - 2024 uudelleenrakennus on mielestäni sujunut palasten keräämisen osalta oikein mainiosti: varattu on mm. Fantilli, Jiricek, Mateychuk, Johnson sekä Sillinger. Tuossa on todella hyviä palasia seuraavalle rungolle. Täytyy muistaa, että uudelleenrakennukseen menee oikeasti useampi vuosi aikaa ellei ole New York Rangers. Hyvin onnistui Kekäläinen keräämään näitä palasia seuraavalle GM:lle. Uskon, että seuraavalle GM:lle on urheilullisesti selkeä ja helppo paikka asettua. Tärkeintä on saada tuo organisaatio siihen samaan henkiseen jamaan, jossa se oli vuosien 2017 - 2020 ajan. Organisaatio siis tarvitsee Martti Ahtisaaren.

Kekäläinen tuli kokonaisvaltaiseen roskistulipaloon ja jätti organisaation ollessa henkisesti mutta ei-urheilulliseksi roskistulopalo. Tuossa välissä oli pätkä, jolloin Columbus ei ollut millään asteikolla roskistulopalo.
 
Joka tapauksessa Columbus on menestynyt parhaiten juuri Kekäläisen aikana.
Olkoonkin että hänen aikakautensa käsittää puolet seuran koko historiasta...
 

Argon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse asiassa nykyisistä NHL-joukkueista vain Seattlella on vähemmän playoffs-otteluvoittoja, kuin Columbuksella.
 

ipaz

Jäsen
Onko Blue Jackets varannut kymmeneen kesään todellista ykköskorin eliittipelaajaa? Varauksin Werenski, paljon ekan kiekan huteja ja näistä tuoreemmista on vaikea vielä sanoa.
Eipä siellä oikein eliittipelaajaa ole osunut kohdalle, joko draftin kokonaislaadun tai sitten PLD:n mielenkiinnon vuoksi. Werenski on ainoa eliittikaveri noista aiemmin varatuista. Ja Dubois voisi olla jos vaan haluaa. Kaikki maailman potentiaali hänellä olisi olemassa.

Kekäläisen ajan ykkösvaraukset, sekä ykköskierroksen varaukset:

2013, #14 Alex Wennberg / #19 Kerby Rychel
2014, #16 Sonny Milano
2015, #8 Zach Werenki
2016, #3 Pierre-Luc Dubois
2017, #45 Alexandre Texier
2018, #18 Liam Foydy
2019, #104 Eric Hjort
2020, #21 Yegor Chinakhov
2021, #5 Kent Johnson / #12 Cole Sillinger / #25 Corson Ceulemans
2022, #6 David Jiricek / #12 Denton Mateychuk
2023, # 3 Adam Fantilli

2013 Wennbergin jälkeen varattuja ja paremmin pärjänneitä ovat olleet Jake Guenzel (#77) ja Pavel Buchnevich (#75). Andre Burakovsky (#23) on aikalailla samoissa tehoissa.

2014 Milano oli lupulta peruskauraa. Ihan ok NHL-pelaaja, muttei mikään sateentekijä. Milanon jälkeen varattiin mm. Alex Tuch, Tony DeAngelo, Robby Fabbri ja vuorolla #25 David Pasternak. Tampa ryösti #79 Brayden Pointin, mutta sitä nyt ei nähnyt kukaan muukaan.

2015 eli McDavid-draft. CBJ:lla oli pakki haussa. Ennen Werenskiä pakeista menivät Noah Hanifin ja Ivan Provorov. Vuorolla #10 Avs nappasi Mikko Rantasen, Jets #17 Kyle Connorin ja Canes #35 Sebu Ahon. #49 Hintz Dallasiin. Minnesota ryösti #135 Kaprizovin (tässä oli suuri epävarmuus että pääseekö / päästetäänkö pelaaja koskaan edes lähtemään Amerikkaan).

2016 Kekäläisen tunnettu ja silloin Suomessa pää märkänä kritisoitu Puljujärven ohitus ja otti "seuraavaksi parhaan" eli Duboisin. Olisihan siellä ollut myös Matty Tkachuk, Clayton Keller, DeBrincat (#39) ja Jordan Kyrou (#35). 2016 draftin suurimmat ryöstöt oli #163 Jesper Bratt ja #66 Adam Fox, jonka Calgary varasi tietäen ettei hän tule koskaan seurassa pelaamaan. #26 Tage Thompson oppi pelaamaan vasta viisi vuotta varauksen ja yhden treidin jälkeen.

2017 ei ykköskierroksen varausta.

2018 Draftin kärki oli tasokas Rasmus Dahlinin ja Brady Tkacukin johdolla. 10:n kärjessä meni mm. Kotkaniemi, Andrei Svechnikov, Quinn Hughes ja Evan Bouchard. Mutta sen jälkeen hajonta on ollut todella isoa. Vuoroilla 15-31 varatuista peräti 11 pelaajaa ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä. Liam Foudy on yksi näistä. Draftin ryöstönä voinee pitää Lego-mies Yegor Sharankovichia (#141). Kakkoskierroksella #49 Keklu varasi Kirill Marchenkon.

2019 CBJ:lla oli vain kolme vuoroa koko draftissa. Sieltäkin tosin tuli osuma, kun #144 varasi Dmitri Voronkovin.

2020 Kekäläinen yllätti kaikki ja varasi #21 Yegor Chinakhovin. Kuka? Kysyi oikeastaan kaikki. Sen verran tuore ikäluokka vielä, että vasta tällä kaudella on alkanut nousemaan tämän draftin nimiä kunnolla rostereihin.

edit. Lisätty listaan muutkin ykköskierroksella varatut
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka kirkkain menestys Jarmolta Columbuksessa jäikin saavuttamatta, kyllähän hänen kautensa perusteella lukeutuu NHL:n toimarien, jos ei aateliin niin ainakin eliittiin. Määrätietoista tekemistä ja tiukkoja peliliikkeitä, kun niiden aika on. Mike Babcockin sainaus olisi saanut jäädä tekemättä, mutta näin muuten nostan hänet koko NHL:n parhaimmistoon.

Jarmo tullaan muistamaan ei vain ennakkoluulottomana GM:nä, mutta myös lasikaton rikkoajana. Vaikka eurooppalaiset ovatkin tähdittäneet NHL:ää, mitä tulee pelaajistoon jo 1970- ja 1980-luvuilta lähtien, on valmennuksen ja johtoportaan osalta käynyt silmiinpistävä hyvävelikerho ihan tähän päivään saakka.

Iso kudos Kekäläiselle ja toivon mukaan hänen tarinansa toimii inspiraationa uusille sukupolville.

Keklun peliliikkeitä tulee CBJ kiittämään vielä pitkään.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Eipä siellä oikein eliittipelaajaa ole osunut kohdalle, joko draftin kokonaislaadun tai sitten PLD:n mielenkiinnon vuoksi. Werenski on ainoa eliittikaveri noista aiemmin varatuista. Ja Dubois voisi olla jos vaan haluaa. Kaikki maailman potentiaali hänellä olisi olemassa.

Kekäläisen ajan ykkösvaraukset, sekä ykköskierroksen varaukset:

2013, #14 Alex Wennberg / #19 Kerby Rychel
2014, #16 Sonny Milano
2015, #8 Zach Werenki
2016, #3 Pierre-Luc Dubois
2017, #45 Alexandre Texier
2018, #18 Liam Foydy
2019, #104 Eric Hjort
2020, #21 Yegor Chinakhov
2021, #5 Kent Johnson / #12 Cole Sillinger / #25 Corson Ceulemans
2022, #6 David Jiricek / #12 Denton Mateychuk
2023, # 3 Adam Fantilli

2013 Wennbergin jälkeen varattuja ja paremmin pärjänneitä ovat olleet Jake Guenzel (#77) ja Pavel Buchnevich (#75). Andre Burakovsky (#23) on aikalailla samoissa tehoissa.

2014 Milano oli lupulta peruskauraa. Ihan ok NHL-pelaaja, muttei mikään sateentekijä. Milanon jälkeen varattiin mm. Alex Tuch, Tony DeAngelo, Robby Fabbri ja vuorolla #25 David Pasternak. Tampa ryösti #79 Brayden Pointin, mutta sitä nyt ei nähnyt kukaan muukaan.

2015 eli McDavid-draft. CBJ:lla oli pakki haussa. Ennen Werenskiä pakeista menivät Noah Hanifin ja Ivan Provorov. Vuorolla #10 Avs nappasi Mikko Rantasen, Jets #17 Kyle Connorin ja Canes #35 Sebu Ahon. #49 Hintz Dallasiin. Minnesota ryösti #135 Kaprizovin (tässä oli suuri epävarmuus että pääseekö / päästetäänkö pelaaja koskaan edes lähtemään Amerikkaan).

2016 Kekäläisen tunnettu ja silloin Suomessa pää märkänä kritisoitu Puljujärven ohitus ja otti "seuraavaksi parhaan" eli Duboisin. Olisihan siellä ollut myös Matty Tkachuk, Clayton Keller, DeBrincat (#39) ja Jordan Kyrou (#35). 2016 draftin suurimmat ryöstöt oli #163 Jesper Bratt ja #66 Adam Fox, jonka Calgary varasi tietäen ettei hän tule koskaan seurassa pelaamaan. #26 Tage Thompson oppi pelaamaan vasta viisi vuotta varauksen ja yhden treidin jälkeen.

2017 ei ykköskierroksen varausta.

2018 Draftin kärki oli tasokas Rasmus Dahlinin ja Brady Tkacukin johdolla. 10:n kärjessä meni mm. Kotkaniemi, Andrei Svechnikov, Quinn Hughes ja Evan Bouchard. Mutta sen jälkeen hajonta on ollut todella isoa. Vuoroilla 15-31 varatuista peräti 11 pelaajaa ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä. Liam Foudy on yksi näistä. Draftin ryöstönä voinee pitää Lego-mies Yegor Sharankovichia (#141). Kakkoskierroksella #49 Keklu varasi Kirill Marchenkon.

2019 CBJ:lla oli vain kolme vuoroa koko draftissa. Sieltäkin tosin tuli osuma, kun #144 varasi Dmitri Voronkovin.

2020 Kekäläinen yllätti kaikki ja varasi #21 Yegor Chinakhovin. Kuka? Kysyi oikeastaan kaikki. Sen verran tuore ikäluokka vielä, että vasta tällä kaudella on alkanut nousemaan tämän draftin nimiä kunnolla rostereihin.

edit. Lisätty listaan muutkin ykköskierroksella varatut
Ehkä ei kaikista hedelmällisintä verrata vain Columbuksen ensimmäistä varausta kaikkiin hänen jälkeen varattuihin pelaajiin samana vuonna, koska ei kukaan olisi esim Sonny Milanon tilalla varannut Brayden Pointia sen hetkisillä tiedoilla. Mutta toki tuolta esim Burakovsky ja Pasta ovat todennäköisesti olleet listalla, kun ensimmäisen kierroksen varauksia on tehty.

Muuten kun katsoo ketä NHL-tasolle nousseita Keklun aikana on varattu, niin listalla on:
2013 Björkstrand (3rd)
2014 Elvis (3rd)
2015 Stenlund (2nd), Kolesar (3rd), Gavrikov (6th), Nutivaara (7th)
2016 Peeke (2nd)
2017 Texier (2nd), Tarasov (3rd), Bemström (4th)
2018 Marchenko (2nd)
2019 Voronkov (4th)

Tarasovilla ja Voronkovilla otoskoko vielä melko pieni, mutta kyllä tuosta kehtaa sanoa, että seitsemässä draftissa Jarmo on ykköskierroksen ulkopuolelta varannut puoli kokoonpanollista NHL-tason ukkoja ja pari veskaria päälle. Näiden lisäksi sitten @ipaz mainitsemat ykköskierroksen varaukset, joista etenkin retool/rebuild -vuosien 2021-23 varauksista voi löytyä se terävä keihäänkärki, joka vie organisaation vielä menestykseen tämän vuosikymmenen loppupuolella. Columbuksen seuraava GM saa melko mukavan paketin käsiinsä josta lähteä rakentamaan, johon päälle vielä (ainakin) parin seuraavan kesän korkeat ykköskierroksen varausvuorot.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ajelin tuossa pitkät pätkät ja rankaisin itseäni kuuntelemalla viimeisen kiekkokiukaan, Hoffren-Tourun ja Kimantin. Kovasti oli Kekäläinen tapetilla ja erilaista suhtautumista löytyi.

Yhtä kaikki ostin Sihvosen näkemyksen siitä, että jos olisi palkannut Jalosen, olisi ilmapiiri ollut parempi, peli paremmin nuorelle joukkueelle sopivaa eli olisi saanut pitää työpaikkansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös