Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 688 892
  • 3 212

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tarkoitan Ruudun lausuntoja SM liigan tasosta ja tyylistä. Muistaakseni viime vuonna hän antoi lausuntoja siitä miten kauheaa SM liigan pelityyli on kahvataan, kovuus pois yms ja tämä on jatkunut myös tänä vuonna. Se jos avautuu turhasta suihkutuomiosta ei ole väärin. Tai ei lausuntojen antaminen väärin ole, tulee vaan erikoinen tunne niistä lausunnoista kun katsoo herran peliä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Viestin lähetti Wiltord
Ruutu on äijä, pelaa asenteella, ajaa maalille, raastaa, taklailee. Tekee kaikkea, eikä tosi paikan tullen peräänny.
Muttei Mies. Mies ei sanojaan syö, siitäpä tuolla yllä väännetään, sekä toki, suurin osa IFK-faneista lukee sujuvasti ohi perustelujen.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Ruutu maajoukkueessa

Viestin lähetti A - P
Muistaako joku milloin Ruutu olisi tehnyt jotain hyödyllistä maajoukkueessa? Tyhmiä jäähyjä kylläkin.

No katseleppa vaikka tuo viimeisin World Cup-matsi Kanadaa vastaan. Kelaa ensimmäistä maalia ja katso kuka laittaa Suomen tilanteen alulle. Kanadan pakilla, olikohan se Niedermayer, oli kiekko kulmassa ja huomasi, että Jarkko tulee hirmuisella vauhdilla. Hätä käteen ja "avaus" suoraan Suomen pakille. Veto sieltä ja Hahl ohjaa sisään.

Se on vaikeeta nähdä kaverissa mitään hyvää, jos vihaa yli kaiken. Mutta maajoukkueessa Jarkko tulee pelaamaan vastaisuudessakin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ensi viikonlopun EHT-peleissä Suomen kapteenit ovat Ville Peltonen, Petteri Nummelin ja Jarkko Ruutu.

Siinä on vähän jokaiselle jotain ja kertoo ehkä myös Ruudun arvostuksesta siellä missä sillä on jotain oikeaa merkitystä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
JHagin tekstiä, jostain syystä quote ei tullut ihan oikein.

vero: Oletko kuullut koti- ja vieraspelaamisen erosta? Syksyllä HIFK-Ässissä HIFK taklasi ja rouhi yksin, Ässät puhalteli muniinsa, mistä valitti monikin Ässä-fani. Nielikäisen Pasi paineli nanosekunnissa vaihtoon Rudyn pudottaessa puhtaalla pommilla Joensuun. Molemmat jengit, Ässät ja HIFK, ovat rytinämeiningin eliittiä aina halutessaan ja tällä kaudella on saatu ilmeisesti molempien toimesta paljonkin hupia kansalle. Joten turha hirveästi vinkua omien lasien takaa nähdyn yhden matsin perusteella, jota kaikenlisäksi useimmat Ässä-fanit ovat kehuneet.

Tuota, minkäs takia tästä Ruudun puhtaasta taklauksesta olisi pitänyt hermostua? Jos Jesse olisi otettu vaikka polvella tai lyöty hampaat sisään, olisi asia tietysti hieman eri. Tässä mielestäni kiteytyy juuri vanhan HIFK-hengen kadotus, jos Vellu taklasi Hexin kylmäksi tai päinvastoin, ensin katsottiin, että taklattu on suurinpiirtein kunnossa ja sen jälkeen yhdessä kehuttiin hyvää niittiä. Itse haettiin seuraavassa vaihdossa samanlaista, mitä luultavasti myös Nielikäinen ja kumppanit katselivat, mutta tuollainen paikkahan ei nyt eteen tule läheskään joka pelissä.

Ei HIFK/Ässät henkeen todellakaan kuulu lähteä kostamaan puhdasta taklausta tappelulla. Eri asia on sitten mailapeli tai repiminen, tässä kohtaa voidaan pudottaa hanskat ja katsoa onko rotasta vastaamaan pelin hengen vastaisista teoista.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jarkko Ruutu - "kova pelaaja vai rotta?"

En keksi yhtään kiekkoilijaa, jolle Jakke kysyttäessä vastaisi olevansa rotta ja luistelisi vaihtoon. Samaa ei voi sanoa kaikista Jaken tyylillä pelaavista. Provosointi ja vastustajan tahallinen kuumentaminen ovat - ehkä valitettavasti - osa nykykiekkoa, mutta tosipaikan tullen Jakke vastaa varmasti haasteeseen vaikka tietäisi että nyt tulee kuhmu. Niin vittumainen pelaaja kuin Jarkko vastustajan silmin varmasti onkin, en usko että kukaan tätä epäilee.

Mitä tuomarille huutamiseen tulee, on tuomarin tehtävä tukkia Jarkko-pojan turpa. Laulakoot saatana, itseäni vaan hymyilyttää kun protestit raikuvat katsomoon asti. Ymmärrän hyvin niitä, joille äijän tyyli on liikaa - varsinkin kun tekee vielä maaleja. Ei tämä liiga nyt kuitenkaan aina niin hengästyttävää katsottavaa ole, etteikö tuollainen luupää siihen työsulun ajaksi mahtuisi. Tulee katsojillekin lämmin keskellä talvea kun veri vähän kiertää.
 

Metro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun mielestä Ruutua ei voi suoranaisesti rotaksi laskea. Tai kuten joku jo aiemmin totesi, tämä riippuu tietenkin siitä, miten rottamainen pelaaja määritellään. Sm-liigan mittapuun mukaan voidaan rottamaisuuden standardina pitää vaikkapa Tuokon pelityyliä. Vastustajan faneja vituttaa tällaiset pelaajat rankasti, mutta omalle joukkueelleen he tekevät pyynteetöntä ja arvokasta duunia. Mielestäni rotta on nimenomaan sellainen pelaaja, joka hakkaa pohkeille, koputtelee mailalla tilaisuuden tullen ja jaksaa mussuttaa ja tökkiä aina kun tuomarin silmä välttää. Pelaa siis sitä kuuluisaa pikkusikaa. Okei, nämä määreet voidaan vielä suht helposti liittää myös Ruutuun, mutta rotta ei mielestäni pelaa muuten fyysisesti ja kovaa, eikä taklaa, kuten taas Ruutu tekee. Ja Jarkko hoitaa nämä fyysisen pelaamisen tunnusmerkit siinä määrin näyttävästi ettei häntä oikein voi mielestäni rotaksi määritellä. Ruudun pelityylille voisi varmaankin lanseerata käyttöön jonkinlaisen uuden termin, vaikkapa kovaa pelaava puolirotta tai vast ;) Vittu että meni sekavaksi, mutta pointti oli se, että Ruutu ja rotta eivät sovi samaan lauseeseen.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Ruutu on kova työmyyrä, joka antaa kentällä kaikkensa ja painaa vaihdosta toiseen 110 lasissa. Tämän kaltaisia pelaajia haluaisin nähdä enemmän. Jarkko kyllä ronkkii, filmaa ja räksyttää, aivan kuten monen vihaama Kiviharjukin, joten sinänsä vertaaminen ei ihan tuulestatemmattu ole. Arvostan kuitenkin Ruutun tyyliä pelata ja antaa kaikkensa kaukalossa.

Kyllähän tälläiset "rottailijat" ovat jokaisessa joukkueessa omien fanien suuria suosikkeja ja taas vastustajan puolelta niitä vihantuimpia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Viestin lähetti TBK
Kyllähän tälläiset "rottailijat" ovat jokaisessa joukkueessa omien fanien suuria suosikkeja...


Jarkko on näköjään ainakin persoona, joka esiintymisellään jakaa mielipiteen selkeästi kahtia. Sellaisia SM-liiga toki tarvitsee. Filmaus on tosin asia, jota ei tule hyväksyä KELTÄÄN. Se ei ole hyvää hokia edes oman joukkueen suosikkipelaajalta. Mutta se siitä, ja paluu alkuun, mitä olinkaan sanomassa.

Maajoukkueen peleissä pidän Ruudun pelityylistä, koska ollaan samalla puolella :) Mies kuitenkin pelaa joukkueen eteen enemmän kuin täysillä, ja mieleeni ei nyt juuri tule edes kauheata floppia Jarkon osalta. Eihän Jakke koskaan mistään pistepörssin voitosta kisaa, mutta ihan on paikkansa ansainnut. Joukkueen eteen pelaavia tarvitaan aina.

Olisiko kova pelaaja sekä tarvittaessa myös pikkaisen rottamainen....? Miettikääpä sitä.
 

Velvet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruudun Jarkko, mielenkiintoinen pikkusika. Aina väärässä paikassa väärään aikaan. Lopuksi tyhmä virne naamalle ja selitykset päälle.

Tyyppi pääsee lomailemaan arvokisoihin jäähyjä hankkimalla ja vastustajia tökkimällä. Onhan mies välillä jotain aikaan saanutkin, mutta suhteessa jäähyjen hankkimiseen on tyyppi aivan väärässä kaukalossa.

Ruutu on aksvanut Hifkin kaukalossa, jonne nytkin kuuluu. Tyyppihän on Hifk-pelaajan ilmentymä. Tapellaan joka tilanteessa ja hakataan tuomareita lyttyyn maalinedussessioilla. Eiväthän Hifkin kannattajat muuta tule katsomaan DDR:ään, kuin välillä säälittävää fyysistä peliä. Voimme hyvin huomata eron Jestersien ja Hifkin kannattajien välillä.

Toisaalta toivon itse Ruudun jatkoa maajoukkuueessa. Vaikka mitaleja menetetään, ei mikään voita Ruudun pelleilyjä kentällä. Lisää tällaista Jarkko, Suomi tarvitsee yhden sählääjän.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Re: Ihanaa leijonat, ihanaa!

Viestin lähetti Buccaneer
Taitaa olla _ihan_pikkuisen_ kuitenkin eroa Rudyn ja Tuokon tai Stounin pelityylissä. Porilaiset voivat vaikka yrittää sitten itse miettiä, että mitähän se mahtaisi olla.

Ööö... Ainakin se, että Tuokolla ja Stounilla on läjä SM-kultamitaleja. Sorry, en oo porilainen.

Kaikki "kunnia" Ruudulle, osaa kai se taklata, mutta NHL:ssä aika rotta. Ei oo Jarkko maajoukkuepaikan arvoinen ei sitten millään.
 

lihaani

Jäsen
Ilman Jarkko Ruutua, Korpisaloa, Heiskasta ja muutamaa muuta räksyttäjää ja hiillostajaa liigamme olisi monin verroin hajuttomampi ja mauttomanpi kuin nyt. Pelin viihdearvo nousee, kun fanikatsomossa buuaukset ja mölinä nousee, kun joku näistä porsaista hyppää lootaan.

Jokaiseen joukkueeseen kuuluisi vähintään yksi tämmöinen sankari, joka koiruuksien ohella heittäytyy kiekkojen eteen, menee maskiin hakattavaksi ja sytyttää uhrautuvaisuudellaan joukkuetta.

Tykkäisin kovasti nähdä Lahdessa Jarkko Ruutu ja Santeri Heiskanen samaan aikaan kentällä.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Re: Re: Ihanaa leijonat, ihanaa!

Viestin lähetti Grainger
Ööö... Ainakin se, että Tuokolla ja Stounilla on läjä SM-kultamitaleja. Sorry, en oo porilainen.

Kaikki "kunnia" Ruudulle, osaa kai se taklata, mutta NHL:ssä aika rotta. Ei oo Jarkko maajoukkuepaikan arvoinen ei sitten millään.

Ööö... ja SM-mitalit mittaavat jotenkin pelityylin? Vaikka et olekaan porilainen, niin luetun ymmärtämisessä taitaa olla hieman petraamista. Taino, porilainen olisi varmaan ymmärtänytkin, turkulainen ei.

Kaikki kunnia Ruudulle, ilman mitään lainausmerkkejä. Ottaisin, ellei olisi liikaa naapurin leirissä. Onhan tuon peliä välillä kiva katsoa, rispektit sinne suuntaan. Ylilyönneistä, mussuttamisesta ja ajoittaisesta mailankäytöstä huolimatta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edelleen muistutan miksi avasin ketjun: Minusta Ruutu on tekopyhä haukkuessaan SM liigaa vaikka itse on suurimpia koukkijoita jne. Kysymys ei ole onko Ruutu hyvä, värikäs, kova jne. vaan hänen ristiriidasta hänen lausuntojen ja pelityylin välillä.
Vielä yksi asia, mielestäni J. Ruutu kuuluu maajoukkueeseen.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti TosiFani
Edelleen muistutan miksi avasin ketjun: Minusta Ruutu on tekopyhä haukkuessaan SM liigaa vaikka itse on suurimpia koukkijoita jne. Kysymys ei ole onko Ruutu hyvä, värikäs, kova jne. vaan hänen ristiriidasta hänen lausuntojen ja pelityylin välillä.
Vielä yksi asia, mielestäni J. Ruutu kuuluu maajoukkueeseen.

Jos näin tosiaan on, miksi helvetissä otsikko on "Jarkko Ruutu - kova pelaaja vai rotta??" eikä esim. "Jarkko Ruutu - tekopyhyyden huipentuma?", ma kysyn vaan?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti TosiFani
Vielä yksi asia, mielestäni J. Ruutu kuuluu maajoukkueeseen.
No, kyllä se siellä menee. Lyhyttä vaihtoa ja Pakaslahti voi sitten pelata Jarkonkin puolesta/tuurata sitä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otsikko on lievästi provosoiva ja siksi muistutankin aina välillä miksi avasin ketjun. Tiesin että IFK fanit kirjoittavat ainakin 500 vastausta...
 

Kapo

Jäsen
Onpas mielenkiintoinen sivusto tuo hockeyfights.com...
en tiedä näiden kommenttien luotettavuudesta, mutta sille, joka keuli Jarkon ottaneen matsia Reid Simpsonin kanssa tämä:

Comments: Ruutu tried to hold on for dear life and got hit at will on the back of the head by hard rights by Simpson. Rutuu tried to counter with left jabs, but Reid did a pretty nice job of slipping them. Other Penalties: Simpson received an instigator and misconduct.



Muutenkin jarkon viime kauden fight card on lähinnä surullista luettavaa... Holmqvist, Pisani, Zholtok,Ling,Gelinas...
DiMaion kanssa oli ihan ok mylly Jakella. Dimaio on kuitenkin ihan ok Middlewight-pugilisti.

Blakelta oli tulossa pataan, Rob selkeästi niskanpäällä voimiensa avulla kunnes nyrkki napsahti pleksiin ja sormi murtui; Rob meni maihin.

Joo, mutta siis SM-liigan tasolla kyllä kova jätkä, NHL:ssä pahimman lajin spotpicker.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtavaa, kerrassaan loistavaa toimintaa Jakelta kun ketjua lukee. Jarkko herättää tunteita ja se on hyvä, niin sen tulee ollakin.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja

Jos jollakin nyt on tuo kyseinen Urheiluruutu nauhalla (joskos se muistia virkistäisi, että Jakella pääsi se itku ja poru tämän ottelun jälkimainingeissa: http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?ottelu=21038&versio=raportti), pistä ihmeessä linkkiä tänne, niin viimeisetkin "silmät kiinni ja korvat tukkoon" tapaukset uskovat Jakke The Greatin syöneen sanojaan, urakalla.

EDIT: Tässäpä siis, valmentajanne Hannu Aravirran näkemyksiä ottelusta, jonka tuomaritoimintaan Ruutu puuttui:
- Sotkimme toisessa erässä hyvän sykkeen tyhmiin koukkujäähyihin. Ylivoimat antoivat Kärpille happea, Aravirta mietiskeli.
Ruutu tosin näki asian ikäänkuin toisin, taistellen täysin omaa mielipidettään kahvan kitkemistä vastaan.
Joten...
.
.
.
Ruudulla on pitkä matka korkeaan arvostukseen pelaajana, saisi nyt jotain aikaan aluksi, eikä itkisi jostakin koko ajan, saattaisi pisteetkin nousta minun silmissäni.

Halleluja!

Avauksessa oli puhe iltapäivälehdistä ja nyt ollaan jo urheiluruudussa. Mikä seuraavaksi?

Aravirtako on se, jonka kommentit ovat aina oikeita? Ei, hänen kommentit edustavat hänen omaa näkemystään ja Ruudut kommentit taas ihan hänen omia näkemyksiään. Tämä jotta se myös aukenisi eräille.

Mitä Jarkko Ruudun tulisi saada aikaan? Voittaa sm-sarjan ja NHL:n pistepörssin? Kerro mitä, niin ehkä tajuan kommenttisi.
Sieltä jääkoneen kuljettajan paikalta ei ehkä aina näe kaikkia tilanteita eikä ehkä tajua kaikkien joukkueiden taktiikat ja sen mukaan pelaajien tehtäviä. Minunkaan mielestäni Marko Kirpusof on "ei-mitään-aikaan-saava-luuseri", mutta pakostakin on myönnettävä, että jotain sekin tekee oikein kun on maajoukkueessakin esiintynyt niin maan perkeleen monta kertaa. Käynyt jopa NHL:ssäkin, minne en itse koskaan päässyt vaikka en yrittänytkään.
Neuvoksi: ota ihan iisisti, kyllä tää tästä. ;-)
 

md17

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kova pelaaja ja rotta.

Totta vitussa Ruutu pelaa rottamaisesti, mutta myös kovaa. Vaikka Ruutu rotan elkeet osaakin vähintään yhtä hyvin kuin Kiviharjut yms. vähemmällä talenttiskaalalla siunatut jyrsijät, ei kai kukaan objektiiviseen arvioon pyrkivä kiekkofani voi oikeasti jättää huomiotta Ruudun taklaustaitoa, sekä valmiutta hanskaukseen silloin kun se on tarpeellista/järkevää/välttämätöntä joukkueen ja/tai J.Ruudun kannalta katsoen. Fight cardin 'laadun' pohtiminen on turhaa puuhaa näissä viitekehyksissä.
Asennetta ja päätä riittää harvalla kiekkoilijalla yhtä paljon kuin Ruudulla. Varsinkin kun AHL/NHL vuodet näyttävät parantaneen harkintakykyä kaukalossa. Tekopyhyydestä en tiedä, paitsi että työtä joukkueen eteen voi tehdä myös kaukalon ulkpuolella, jos puhelahjoja riittää...

Ärsyttävä paskiainen.

Maajoukkueeseen.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Kuten aiemminkin on todettu J.Ruutu pelaa kovaa ja asenteella. Mutta ehkä myös tepsi rottamaisesti ajoittain. Mutta mielestäni silti kova luu.
 

Leba95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lännen Kiekko, West Hockey
Tunteita herättävä duunariosaston mies. Itse olen puolesta (Canucks #37 paita löytyy...), vaikka ylilyöntejä on matkan varrella tullut. Niitä lienee tullut muillekin. Sm-liigan yhden ottelun jäähyennätys ei ole Ruudun hallussa, vaan hieman eri tyylisen kaverin nimissä...

Ketjua lukiessani törmäsin mainintaan, jonka mukaan Ruutu olisi haitaksi omalle joukkueelleen playoffs-peleissä. Laitetaan nyt puolustukseksi IFK:n mestaruusvuodelta -98 pudotuspelitilastoa: 9 ottelua, tehot 7+4 (lähde www.eurohockey.net). Lähinnä omien kiusaksi maalailin? Tosin jäähyjäkin löytyy 31 min (looginen päättely: 5+20, 3 x 2 min = 4 kpl).

Mitä tulee lausuntoihin, onko Ruudun oma pelityyli koukkimisineen yms. toimineen ristiriidassa hänen lausuntojensa kanssa. Peli olisi varmasti muidenkin kuin Ruudun mielestä mukavampaa ilman kiekottomien jarruttamista ja muuta häirintää, mutta näyttäkääpä puhtoinen joukkue liigasta! Eli niillä säännöillä mennään, jotka sallitaan ja joilla paras tulos tehtävissä. Vertailun vuoksi: Autoilijat tietävät, että liikenne olisi turvallisempaa kaikkien ajaessa sallitujen rajoitusten mukaan. Valvonnan ollessa riittämätöntä, suuri osa autoilijoista ylittää nopeusrajoitukset.

Rotta vai ei riippuu hyvin paljon siitä, millaisen pelaajan kukin rotaksi kokee. Veikkaisin että Ruutu ei lähde ensimmäisenä karkuun, mikä on omasta mielestäni oleellinen asia rottaa määriteltäessä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Re: Re: Re: Ihanaa leijonat, ihanaa!

Viestin lähetti vetti
Ööö... ja SM-mitalit mittaavat jotenkin pelityylin?

Ainakin siinä, että Suomen mestareilla on yleensä kova joukkue. Kovassa joukkueessa sitten taas turhat äijät ei pelaa. Ollanko samaa mieltä? Mä aattelinkin että jollekin tsadilaiselle tää oli ylitsepääsemättömän vaikeesti kirjoitettu.
 

Santtu

Jäsen
Viestin lähetti Johannes
Ensi viikonlopun EHT-peleissä Suomen kapteenit ovat Ville Peltonen, Petteri Nummelin ja Jarkko Ruutu.

Siinä on vähän jokaiselle jotain ja kertoo ehkä myös Ruudun arvostuksesta siellä missä sillä on jotain oikeaa merkitystä.

Kolmas kapteeni voi nyt olla vaikka lihapiirakkakojun myyjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös