Jarkko Ruutu – Jokeri

  • 994 953
  • 3 184

Titaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tämä ei ole enään todellista, tämä menee jo aikamoisen komiikan puolelle. Vain ja ainoastaan Suomessa tälläistä voi tapahtua. Yksi taklaus, mikä ei ole edes mistään rumimmasta päästä, siitä on nyt annettu rangaistus, eli kolmen ottelun pelikielto. Niin eikös juttu pitäisi jo olla käsitelty, niin kuin aina tälläisissä tilanteissa. Mutta ei. Nostan hattua Jarkko Ruudulle, syksyllä hän sai koko IFK:n organisaation sekaisin, ja nyt KalPan. Ensiksi itkee pappa Lehkonen, kun hänen poikaansa on kohdeltu kaltoin, taklattu ennennäkemättömällä tavalla. Ismo Lehkosella ei luulisi olevan mitään varaa alkaa huutelemaan. Sitten Kimmo Kapasen itkut lehtien palstoilla, miten heidän pelaajaansa on uhkailtu kaukalossa. Oliko hänelle yllätys, että J. Ruutu juttelee vastustajalle kesken pelin? Sanooko hänelle mitään nimi Esa Tikkanen jne. Vastustajan provosointia on tapahtunut aina, eikä tämä ole mistään pahimmasta päästä. Mitäs kun joku loukkaantuu, niin pitäisikö alkaa jälkikäteen selvittelemään, että mitä siellä kentällä on puhuttu ennen tilannetta? Pelaajille mikrofonit ja nauhurit kaulukseen? Ja sitten aletaan vaatimaan lisää pelikieltoa, kun jollekin tulee paha mieli, kun hänelle on sanottu pahasti pelikentällä. Seuraavaksi varmaan Kapanen ja kumppanit väittää, että Ruutu myös käy öisin Artturin ikkunan takana koputtelemassa ja ehkä jopa soittelee pilasoittoja heidän pelaajilleen. Ja mahdollisesti Jokereiden vaihtoaitosta on kuulunut huuto "sammuta sen valot", jota nyt tutkitaan parasta aikaa poliisiasemalla. Tarpeeksi kun tilannetta uudestaan katselee, niin ehkä joku Esko Seppänen huomaa siinä samalla Jarkko Ruudun sylkeneen jäässä makaavan Lehkosen päälle.. Siis tämä sirkus on nyt lähtenyt täysin lapasesta! Ja savolaisten oma sanomalehti heittää lisää vettä kiukaalle, alkamalla soittelemaan Jokereiden sponsoreita läpi. Eikö heillä siellä toimituksessa ole parempaa tekemistä, mitään oikeita ja tärkeämpiä uutisia? Tottakai sponsori sanoo, etteivät hyväksy sellaista, mitä muuta he voivat sanoa. Ja siitä saadaankin hyvät otsikot. Kyllä on lapsellista toimintaa kuopiolaisilta. No kuten täällä on jo todettu, niin eiköhän tämä ole muiden joukkueiden etu, kun KalPa on näin helposti provosoitavissa, ja heitä kiinnostaa enemmän Jarkko Ruudun sanomiset ja liikkeet, kuin oma pelinsä. Ja jos Kapasen itkut pidemmästä pelikiellosta otettaisiin todesta SM-Liigan kurinpidossa ja pelikielto käsiteltäisiin uudestaan, niin silloin tältä järjestelmältä putoaisi pohja kokonaan. Kurinpitojärjestelmä on muutenkin ihan yleinen vitsi.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Alkukaudesta Ruutu oli Sormusen (ja sitä kautta koko IFK:n) ihon alla ja nyt on Kapasten ihon alla, mitähän seuraavaksi? Kohta varmaan joku Kari Tyni vaatii Ruudun päätä vadille mediassa.

Tästä fiaskosta puuttuu enää se että Kimmo Kapanen heittäytyy keskelle Kuopion toria ja saa itku-potku-raivarin kunnes joku jossakin huomaa miten paljon vääryyttä KalPa on nyt saanut kärsiä. Vielä poliisit paikalle ja Esko Seppänen raportoimaan niin avot.

Kari Tyni varmaan tuntee sielun sympatiaa Kapasten klaanin kansa, Nykäskylässä osataan tämä vinkumisen jalo taito. Tyni varmaan nytkin neuvoo Kapasia siitä miten kannattaa kurinpitoraporttia tutkia josko sieltä löytyisi väärä sananmuoto milla saataisiin 120 lisäpeliä bannaa Ruudulle ja liiga pelastettua.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kirjoittelen tässä täysin ystävällisessä hengessä, enkä missään nimessä halua provosoida. Ruutun törmäys Lehkoseen ei ole mielestäni iso juttu yksitäisenä tekona, eikä se minua juuri edes kiinnosta. Enemmän minua kiinnostaa Ruudun puheet tälle teini-ikäiselle pojalle. Minua kiinnostaa myös Jokerikannattajien suhtautuminen Ruudun toimintaan kaukalossa.

Ruutu on kokenut neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä pitkän NHL-uran tehnyt veteraani. Ei ole mielestäni oikein, eikä "miehekästä" mennä uhittelemaan teinille, joka voisi ikänsä puolesta olla vaikka hänen oma poikansa. Ymmärrän, että hän yrittää miehistellä Salmiselle. Se, että hän uhoaa peinikokoiselle varmaan vielä kasvuiässä olevalle pojalle, on erikoista. Tiedän, että monet hyväksyvät tällaisen toiminnan joukkueen edun nimissä. Onhan Lehkonen vastustajan tärkeä pelaaja ja hänen uskonsa horjuttaminen auttaa omaa joukkuetta. Minä en kuitenkaan hyväksy tällaista suikkasmaista "voitto hinnalla millä hyvänsä" ajattelua. Jokaista peliä pitää lähteä voittamaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Joku moraali se pitää jääkiekossakin olla.

Tunnen sympatiaa Jokereita kohtaan. Jokerit on mielenkiintoinen seura, joka tuo hienoja pelaajia liigaamme. Jarkkoa kohtaan tunnen lähinnä sääliä ja olen harmistunut siitä, minkälaista "mainosta" hän seurallenne tuo.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Naapurissa osataan kyllä noi huitomishommat hyvin. Se tusinahurri laittoi Eaves käden palasiksi ja herramiespelaaja Söderholm yritti parhaansa mukaan murskata Mikkel Boedkerin sormet. Ja kummastakaan tilanteesta ei tullut edes jäähyä. http://i.imgur.com/dcHV8.gif

Jarkon pitäisi ottaa naapurista mallia, kun siellä näytetään niin hyvää esimerkkiä siitä kuinka joku vastustaja voidaan laittaa kuukausien saikulle ilman rangaistusta ja ilman yli tuhannen viestin jatkoaika ketjua.
 
Viimeksi muokattu:

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Täytyy myöntää, että pidin Ruudun taklausta aluksi ikävänä imagotappiona Jokereille sekä muutenkin negatiivisena seikkana.

KalPan täysin posketon ylireagointi sekä osittain myös suomalaisen jääkiekkoväen suhteeton kuohunta on kuitenkin kääntämässä tilannetta päinvastaiseksi. Uskoisin, että Jokereiden kopissa ollaan reagoitu näihin jälkilöylyihin lähinnä epäuskoisella naurulla, jolloin tällä episodilla saattaakin olla sisuunnuttava vaikutus Jokereihin. Lisäksi jos Kalpa tulee pleijareissa vastaan, ei liene epäselvää kummalla joukkueella on henkinen yliote. Ruudulla oli tuskin näin ylevät tavoitteet lähtiessään kolaamaan Lehkosta.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ruutu on kokenut neljääkymmentä ikävuotta lähestyvä pitkän NHL-uran tehnyt veteraani. Ei ole mielestäni oikein, eikä "miehekästä" mennä uhittelemaan teinille, joka voisi ikänsä puolesta olla vaikka hänen oma poikansa.
Tässä on nyt sellaisa ongelmia, että tämä "uhittelu" sekä sen yhteys tapahtuneeseen rikkeeseen ovat molemmat vielä täysin todistamatta. KalPa on valjastanut Savon Sanomat sillä raivolla käyttöönsä näissä jälkipeleissä, että Kapasen lausuntojen paikkansapitävyyttä voidaan mun mielestä ihan perustellusti epäillä.

Sitä mä en epäile, etteikö suunsoittoa olisi tuossakin ottelussa esiintynyt, mutta mikäli joku on itse lajia kilpatasolla harrastanut tai tarpeeksi lähellä jääntasoa seurannut, tietää sen kuuluvan erottamattomana osana lajiin. Ei siinä katsota onko aloituksessa vastassa 17- vai 40-vuotias pelaaja, vaan annetaan sellaista palautetta, jolla uskotaan olevan vaikutusta. Jos pelaa miesten kanssa, niin silloin pitää kestää niitä miesten pelejä, enkä mä usko että Artturi itse on mahdollisesta uhittelusta nokkiinsa ottanut.

Joku voisi kyllä käydä sille Hannulle ojentamassa tikkarin, niin pitäisi hetken aikaa turpavärkkinsä kiinni ja saattaisi mielikin vähän parantua. Itsensä nolaaminen on ihan ok, mutta tuossa joutuu koko seura jo vähän kehnoon valoon.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Naapurissa osataan kyllä noi huitomishommat hyvin. Se tusinahurri laittoi Eaves käden palasiksi ja herramiespelaaja Söderholm yritti parhaansa mukaan murskata Mikkel Boedkerin sormet. Ja kummastakaan tilanteesta ei tullut edes jäähyä. http://i.imgur.com/dcHV8.gif

En tiedä onko tätä jo mainittu, mutta KalPahan yritti teloa Jokereiden nuorisotähteä ensimmäisessä erässä, kun Kalpan pakki löi poikittaisella (kiekotonta) Teräväistä leuan ja kaulan alueelle. Tämä jäi sekä tuomareilta että selostajilta huomaamatta. Törkeydessään tuo temppu ei juurikaan jää Ruudun taklauksesta.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Myöhäinen taklaus ja ikävä että Lehkonen loukkaantui, mutta jotenkin tuntuu että kaikki sanottava lienee jo puserrettuna ulos palstan ketjuihin. Soosoo Jakke ja tottahan se on, että vittumainen teko jos tarkoituksella lähti vastustajansa vinttiä pimentämään.

Juurikin näin, olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä. Viimeiset 2-3 päivää tämä ketju, ja tuo missä käsitellään itse tapahtunutta on ollut elämäänsä tyytymättömien perheenisien ja trollaavien teinien temmellyskenttä, ja kanava jossa pääsevät purkamaan pahaa oloaan. Mitään uutta tai edistävää ei ole sanottu pitkään aikaan. Kaiken lisäksi tämä palstan huolestuttavan suuri karjalalippisosasto uskoo iltalehtien Torres/Hossa casen vertailut ja kaikenmaailman käskytysuutiset. Tämä on tietysti kyseiselle ihmisryhmälle ihan tyypillistä.

Nyt kun tämän sanoo ääneen, eli mielestäni tulisi jo suunnata katseet eteenpäin, ilmestyy paikalle joku mielensäpahoittaja luennoimaan aivotärähdyksistä ja päällekarkauksista. Olen kuitenkin sitä mieltä ettei näitä tapauksia kannata ikuisuuksia puida, sama oli tuossa Ben Amorin tapauksessa. Mitä pidempää tapahtumaa spekuloidaan, sitä enemmän se tuppaa menemään kinasteluksi ja provoamiseksi.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
En nyt oikein tiedä miten tästä joku henkinen ylivoima Jokereille tulisi mahdolliseen playoff-sarjaan. Minä en sitä näin näe. Kyllä, tällä hetkellä tämä tapaus on aika lailla pinnalla mutta ei edes Bros Kapanen ole niin vajakki duo että keskittyisi pelkästään tähän jos playoffeissa kohdattaisiin. Huomiseen JYP-peliin KalPakin tässä vaiheessa jo keskittyy ja tämä keissi alkaa jäädä taka-alalle kuten pitäisikin.

En tiedä onko tätä jo mainittu, mutta KalPahan yritti teloa Jokereiden nuorisotähteä ensimmäisessä erässä, kun Kalpan pakki löi poikittaisella (kiekotonta) Teräväistä leuan ja kaulan alueelle. Tämä jäi sekä tuomareilta että selostajilta huomaamatta. Törkeydessään tuo temppu ei juurikaan jää Ruudun taklauksesta.

Sattuisiko tätä näkymään missään videolla? Jos näin on tosiaan ollut niin ikävyyksiä on sitten yritetty harrastaa puolin ja toisin.

Tätä kirjoittaessani onkin yläpuolelle ilmestynyt aika järkevää tekstiä sekä itse viestin että lainauksen muodossa. Allekirjoittaisin ne.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
En tiedä onko tätä jo mainittu, mutta KalPahan yritti teloa Jokereiden nuorisotähteä ensimmäisessä erässä, kun Kalpan pakki löi poikittaisella (kiekotonta) Teräväistä leuan ja kaulan alueelle. Tämä jäi sekä tuomareilta että selostajilta huomaamatta. Törkeydessään tuo temppu ei juurikaan jää Ruudun taklauksesta.
Juuri näin. Tämä tapahtui Kalpan maalin edessä. Ihmettelen miten sikailu meni kaikilta tuomareilta ohi ja myöskään Jokeripelaajat eivät reagoineet mitenkään! Kun omaa jätkää tuolla tavalla telotaan niin silloin pitää mennä niin kovaa päälle ja tiputtaa hanskat että sattuu! Samoin mikkihiiri-Riekkisen olisi pitänyt hyökätä Ruudun kimppuun kun Artturi-juniori keräsi kamojansa Ruudun puhtaan, mutta hieman myöhässä tulleen niitin jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
AIK
Mä kuulin sisäpiirin lähteistä että kyseessä oli tavallaan väärinymmärretty käskytys. Kun 2. erätauko oli päättymässä, Jakke oli vasta menossa kuselle kun muu jengi lähti jo jäälle ja Tome huusi "viimeinen sammuttaa valot!"
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Video insidentistä:

TT - YouTube

Yllättäen tällaiset todelliset tahalliset vahingoittamisyritykset jätetään kokonaan huomioimatta mutta Jarkon taklauksesta saadaan miljardisivua tekstiä ja itkua. Tuo poikkarilla isku naamaan tulee vielä täysin kiekottomaan Teräväiseen.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Se on kyllä hauskaa, kun Jarkko Ruutu tekee jotain älytöntä, niin Jokerit-fanit linkittelevät puoli intternettiä täyteen kaikenlaisia muiden pelaajien tekemiä rikkeitä. No, kai siitä jotain tyydytystä saa ja Jarkon näyttämään vähän inhimillisemmältä.
 

pullopoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on kyllä hauskaa, kun Jarkko Ruutu tekee jotain älytöntä, niin Jokerit-fanit linkittelevät puoli intternettiä täyteen kaikenlaisia muiden pelaajien tekemiä rikkeitä. No, kai siitä jotain tyydytystä saa ja Jarkon näyttämään vähän inhimillisemmältä.

Onhan se vähän koomista, että kun jokeri-pelaajalle käy näin niin sanotaan 'kiviä taskuun' ja kun tilanne on toisinpäin.. Noh, kaikki kyllä tietää jo miten tässä on käynyt.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mahtavaa. Eihän tuossa Ruudun taklauksessa ehkä ihan kaikki mahdollinen järki ollut mukana, mutta taisi olla Lehkosen pojallakin ennätyshieno syöttö kun sitä piti jäädä niin ihailemaan. Kolme matsia Jarkolle on ihan oikein, mutta kuopiolaisten joukkueenjohdon sekä lehdistön kannattaa käydä hamstraamassa hamekankaat jo suorilta, kun epäilen, ettei sitä Tarjoustalossa aivan kaikille halukkaille lopulta riitä.

Jos tuollaisella tempulla Jokerit pääsee näin hyvin KalPan ihon alle, että siitä pitää sanktioiden jakamisenkin jälkeen päivätolkulla vielä itkeä, niin pleijareissa on millä hyvänsä jengillä helppo työ lähettää Kapasten sakki golfaamaan kun väännetään taklausnamiska 11:lle.

Jälkikirjoituksena Torres-Hossa -casen vertaajille voisin kirjoittaa tähän jotakin, jos nauramiseltani pystyisin. Jatkakaa.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Se on kyllä hauskaa, kun Jarkko Ruutu tekee jotain älytöntä, niin Jokerit-fanit linkittelevät puoli intternettiä täyteen kaikenlaisia muiden pelaajien tekemiä rikkeitä. No, kai siitä jotain tyydytystä saa ja Jarkon näyttämään vähän inhimillisemmältä.

Turhaahan se on. Teihin Jarkon antifaneihin ei järkipuhe ole ennenkään auttanut.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos tuollaisella tempulla Jokerit pääsee näin hyvin KalPan ihon alle, että siitä pitää sanktioiden jakamisenkin jälkeen päivätolkulla vielä itkeä, niin pleijareissa on millä hyvänsä jengillä helppo työ lähettää Kapasten sakki golfaamaan kun väännetään taklausnamiska 11:lle.

Jep, eikä nää olleet edes ensimmäiset itkut sieltä suunnalta. Kausi 09-10 välierät Kerhoa vastaan. Edellisen kevään puolivälierätappiosta opiksi ottaneena HPK lisää taklauspeliään ja itse isä Hannes valittaa mediassa kuinka HPK pelaa ylikovaa sääntöjen rajamailla.

Mitä tulee taklaukseen niin kova pommi mutta hieman liian myöhään. Olisi tosiaan voinut jättää ajamattakin. No, näitä välillä peleissä sattuu, joillekin ehkä vähän liian usein. Toivotaan Lehkoselle nopeaa toipumista.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jep, eikä nää olleet edes ensimmäiset itkut sieltä suunnalta. Kausi 09-10 välierät Kerhoa vastaan. Edellisen kevään puolivälierätappiosta opiksi ottaneena HPK lisää taklauspeliään ja itse isä Hannes valittaa mediassa kuinka HPK pelaa ylikovaa sääntöjen rajamailla.

No, kyllähän tuolloin HPK:n agendana oli pistää vastustajan tähtipelaajat sairastuvalle, ensin puolivälierissä ainakin Kuhtaa taidettiin HIFKin avainpelaajista hakata käsille niin että lasaretti kutsui ja sitten välierissä Miliisi-Honkanen ja kaverit headhuntasivat Sami Kapasta porukalla. Finaalissa tuo sitten onneksi pysähtyi vaikka Honkanen Plihalia yrittikin teloa. Uskomatonta vain että tuon kevään HPK:n pelaamista pidettiin "meidän pelin"-esimerkkinä.
 
Mitä tulee taklaukseen niin kova pommi mutta hieman liian myöhään. Olisi tosiaan voinut jättää ajamattakin. No, näitä välillä peleissä sattuu, joillekin ehkä vähän liian usein. Toivotaan Lehkoselle nopeaa toipumista.

Toivotaan vaan, ainakin nopeampaa kuin Lindströmille (linkissä siis tarinaa eräästä toisesta myöhässä tulleesta taklauksesta ja aivotärähdyksestä):

Ruudun syksyll sivussa - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - Elitserien

Itkuosaston mies hoitaa kyllä tyylikkäästi. Harmi ettei pysty hoitamaan lapsiaan. Onneksi Lehkosella, siis Artturilla, ei ole moisia ongelmia.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yllättäen tällaiset todelliset tahalliset vahingoittamisyritykset jätetään kokonaan huomioimatta mutta Jarkon taklauksesta saadaan miljardisivua tekstiä ja itkua. Tuo poikkarilla isku naamaan tulee vielä täysin kiekottomaan Teräväiseen.

Voisi Jokerit ihan vittuilakseen nostaa tuon tilanteen esille ja vaatia KalPa puolustajalle pitkää pelikieltoa. Selkeä vahingoittamisyritys ja todella törkeä temppu.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
No, kyllähän tuolloin HPK:n agendana oli pistää vastustajan tähtipelaajat sairastuvalle, ensin puolivälierissä ainakin Kuhtaa taidettiin HIFKin avainpelaajista hakata käsille niin että lasaretti kutsui ja sitten välierissä Miliisi-Honkanen ja kaverit headhuntasivat Sami Kapasta porukalla. Finaalissa tuo sitten onneksi pysähtyi vaikka Honkanen Plihalia yrittikin teloa. Uskomatonta vain että tuon kevään HPK:n pelaamista pidettiin "meidän pelin"-esimerkkinä.
Voi herra isä sentään mitä soopaa. Kyllä siellä oli silloin niitä tilanteita ihan molemmin päin. Kerho pelasi kyllä kovaa peliä ja varmasti siinä sattuikin, mutta aivan naurettavaa puhua jostain tähtipelaajien sairastupa-agendasta. Voi jumalauta sentään mitä kaikkea paskaa täällä on saanut lukea viime päivinä.

Ihan sama kun kirjoittaisin KalPalla ja TPS:lla olleen tuolloin päällänsä filmausagenda, jolla HPK saatiinkin lopulta jäämään ilman kultamitalia. Ahhah.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Suomi on pimentymässä (Linkki vie Ilta-Sanomien artikkeliin.)

Kyllä taas saavutettiin naurettavuuden rajat! Ei kannattaisi natiaisten lähteä miesten pelehin, jossa siellä sattuu saamaan ikävän taklauksen osakseen.
Onhan tämä nyt aivan älytöntä! On se nyt jos AIKUISET miehet joutuvat kaukalossa katsomaan, että "ahaa, enpä tuota alaikäistä taklaa, kun siitä saattaa saada siviilissä sakot". Nyt vähän siellä Savossa valoja päälle!!!
 

haamuhanska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, Kajaanin Hokki, K-Vantaa, HC RuMa
"ahaa, enpä tuota alaikäistä taklaa, kun siitä saattaa saada siviilissä sakot". Nyt vähän siellä Savossa valoja päälle!!!

Kannattaisi perehtyä asiaan, ennen kuin asiaan ottaa kantaa. LS-ilmoitus ei koske millään tavalla Jarkko Ruutua, vaan Lehkosten perhettä ainoastaan. LS-ilmoitus tehdään yleensä silloin, kun epäillään, että lapsen hyvinvointi on uhattuna vanhempien toimesta. Eli tässä tapauksessa ilmoituksen tekijä ilmeisesti on huolissaan siitä, että alaikäisen annetaan harjoittaa vaarallista ammattia. Mikäli asia etenee normaaliin tapaan, niin sosiaalityöntekijät kuulevat Lekosten perhettä asiassa ja tekevät päätökset sen pohjalta. Epäilen vahvasti, että asia johtaisi minkäänlaisiin toimenpiteisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös