Jarkko Ruutu – Jokeri

  • 995 059
  • 3 184

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Esko Seppänen toteaa twitterissä, että lähde ei ole Nordikselta, joten tulkittakoon tämä siten, ettei lähde ole pelaaja eikä muukaan toimihenkilö. Minkä jälkeen voikin ihmetellä, että kuka se voi olla, kun suurin osa paikalla olijoista ei ole huomannut mitään? Onkohan edes Liivik huomannut tapahtunutta? Hbl:n lähde voi tietysti olla eri henkilö.

Ihan nyt pikkusena pointtina semmonen homma, että paljonkos sielä hallissa oli sitä porukkaa? Kuinka moni tapauksesta on kirjoittanut tänne ja kertonut ettei huomannut mitään? Voisikohan siellä hallissa olla semmoisia henkilöitä jotka tuon on huomannut, mutta ei välttämättä kirjoita jatkoaikaan?

Sitten vielä tuota Grafixin kirjoitusta sivuten eräänlainen täydellinen mielikuvitteellinen tilanne: Väänänen ja Kekäläinen istuvat sunnuntaina jossain kahvilla ja keskustelevat keskenään, että mitä vittua sille Jarkolle pitäs tehdä että rauhottus. Nyt se sitten meni räkimään sen Liivikin päälle kesken matsin ja kehtas vielä kehuskella pukuhuoneessa. Jotain sakkoja sille pitää nyt taas vähintään antaa, mutta alkaa mennä usko että se niistä mitään oppii.

Joku on voinut kuulla tuollaisen kuvitteellisen keskustelun ja ilmoittanut siitä eteenpäin ja sitten sitä on tarkistettu Jokereiden pelaajilta onko näin tapahtunut. Lähes kaikki varmasti kiistäisivät tapahtuman, mutta voi siellä pari kaveria vastata ihan hyvin, että kyllähän siellä jotain semmosta oli.
 

ilu

Jäsen
Vastaisitko myös tähän?

Minulla on tapana jättää henkilöön kohdistuvat, hyökkäävät tekstit omaan arvoonsa. Enkä kyllä rehellisyyden nimissä edes ymmärtänyt, että tajunnanvirranomainen tekstisi sisältäisi jonkin kysymyksen, johon odotat vastausta.

Olen tässä ketjussa vastannut kysymykseen missä vaiheessa Liivikin ja Ruudun tappelua Ruudulla olisi ollut mahdollisuus sylkäistä, nostanut esiin muutaman aiemman sylkäisytapauksen liigasta ja vähätellyt tapahtuneen vakavuutta sekä ihmetellyt tiettyjen tahojen tarvetta kiistää lähteiden luotettavuus omaa sydäntään kuunnellen.

Kuten jo aiemmin mainitsinkin, ei ole syytä epäillä Saxénin ja Seppäsen kirjoituksia. Oikeastaan jo ajatus siitä, että he tietoisesti valehtelisivat tai tuottamuksellisesti vääristelisivät totuutta sisältää todella kovan tason syytöksen. Huomattavasti kovemman kuin väite siitä, että Jarkko Ruutu olisi ottelun tuoksinassa pärskinyt ympäriinsä. Heitä velvoittavat Julkisen Sanan Neuvoston ja Journalistiliiton ohjeistus, alan ammattietiikan noudattaminen sekä Suomen lainsäädäntö.

Harva Jokerikannattajakaan tuskin kyseenalaistaa normaalitilanteessa valtamedioiden luotettaviin lähteisiin perustuvia tietoja. Kun oman joukkueen pelaaja on nostettu esiin, näin näyttää kuitenkin tapahtuvan. Tähän viittasin sanoessani että järjenjuoksua ohjaa enemmän tunne kuin järki. Jotkut uskovat Jumalaan, Jari Porttila uskoo Martti Vainioon ja joku näköjään yhä Jarkko Ruutuunkin. Asian hyväksymisen sijaan on luontevammaksi selitykseksi löydetty Nordenskiöldinkadulla masinoitu salaliitto, johon on saatu sotkettua mukaan myös hölmöt lehtikonsernit. Tietty sama näkyy myös toisinpäin, eivät HIFK-kannattajat juuri näe tarpeelliseksi kyseenalaistaa tapahtunutta. He tosin tuntenevatkin jääkiekkoilija Jarkko Ruudun naapureitaan paremmin.

On myös täysin lounnollista, että lähteet pysyttelevät nimettöminä. Samaan aikaan kuin puolet täällä vaatii heitä astumaan julkisuuteen, toinen puoli taas ihmettelee eikö tällaiset pelin sisäiset asiat ole tapana jättää kaukaloon. Tiedot pukukopista ja kentältä vuotavat jossain vaiheessa aina, tässä tapauksessa molempien joukkueiden piiristä. Joillekin saattaa tulla yllätyksenä, ettei Jarkko Ruutu nauti jakamatonta suosiota edes omassa pukukopissaan.

Jarkko Ruudulla on mahdollisuus puhdistaa maineensa viemällä lehtien väitteet eteenpäin asianosaisille sääntelyelimille. Näin ei tulle tapahtumaan, kahdestakaan syystä:
1) Totuus tulee esille ja kirjataan lopullisesti kirjoihin ja kansiin.
2) Jääkiekkoilija Jarkko Ruutua ei vähäisimmissäkään määrin häiritse, että vastustajan pelaajat ja kannattajat pitävät häntä ympäriinsä kuolaavana mielipuolena. Päinvastoin, juuri siihenhän hän jatkuvasti pyrkiikin.

En arvosta Jarkko Ruutua jääkiekkolijana. Sen sijaan pidän hänestä suunnattomasti jääkiekkoilijana. Jarkko Ruutu on tällä hetkellä SM-liigan mediaseksikkäin ja mielenkiintoisin pelaaja. Osin siksi Jokerit hänet palkkasikin, kuten jo vuosi sitten kirjoitin. Ja siksi hänet on valittu antamaan kasvot Jokeri-joukkueelle tämän syksyn mainonnassa.

Toivottavasti asia selvisi tämän myötä myös Flip#51:lle ja näin turhanpäiväiseen aiheeseen ei tarvitse jatkossa enää tuhlata voimavaroja.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin kerrottiin tänään aikaisemmin. Cover tuskin jaksaa kuitenkaan todistella mitään. Sille on ihan sama uskotko sinä.

Viestissäni totesinkin jonkun palstalaisen moista esittäneen, mutta se ei tarkoittane lähteen olevan sama myös HBL:n jutussa tai Seppäsellä, vai kuinka?

Toki on aina kyseenalaista laittaa jotain "varmaa tietoa", mutta ainahan näillä palstoilla on omat syväkurkkunsa joita joko uskotaan tai ei. Ruutua en noin heppoisten tietojen perusteella tuomitse ja muutenkin pelaajahankintojen arvailu taitaa olla turvallisempaa tietäjyyttä kuin tällaisten asioiden julistaminen.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
ihmetellyt tiettyjen tahojen tarvetta kiistää lähteiden luotettavuus omaa sydäntään kuunnellen. .

Epäilen suuresti motivaatiotasi yrittää objektiivista keskustelua. Sen sijaan epäilen, että ainoa tarkoituksesi on mustamaalata vastustajan joukkuetta niin paljon kuin kykenet. Tämä johtuu aivan käsittämättömän puusilmäisistä näkemyksistä, joista yllä lainattu on yksi esimerkki.

Urheilulehden ja HBL:n lähteiden luotettavuus on kyseenalaistettu mm. seuraavista syistä:

1) Tuomarit eivät ole raportoineet sylkemisistä. Heitä on kentällä yhteensä 4.
2) Videokuvista ei ole tähän mennessä kyetty todistamaan väitteitä sylkemisistä. Miten on mahdollista, että tämä 100% luotettava lähde näkee tapahtuneen, mitä ei edes tallenteista voi jälkikäteen havannoida?
3) Hallilla oli katsojia yli 4000, joista kukaan ei ole ilmaissut nähneensä sylkemisiä julkisesti, on vain tämä mysteerinen lähde.
4) Jarkko Ruutu ja Jokerit organisaationa ovat kieltäneet sylkemisen tapahtuneen.
5) Koska ottelu on tallennettu, sylkemistapauksen pitäisi pystyä osoittamaan jälkikäteen. Miksi näin ei ole tehty?
6) Sylkemistapauksen kuvauksessa on ollut ristiriitaisuuksia, kuinka monta kertaa J Ruutu on sylkenyt ja milloin näin on päässyt käymään.
7) Urheilulehti sponsoroi IFK:ta.

Haluan vielä tuoda esiin senkin faktan, että Esko Seppänen ei ollut itse edes lauantaina hallilla, hänen arvionsa lähteen luotettavuudesta perustuu siis täysin hänen ihmistuntemukseensa. Lisäksi hän panttasi "tietoa" viisi päivää julkaistakseen sen samana päivänä kuin Urheilulehden sm-liigan ennakkopaketin.

Sinä pistät uskosi toimittajien ammattietiikkaan. Se on sinun valintasi, mutta tuo uskosi ei vaikuta kovin vankalle pohjalle rakennetulta. Esko Seppäsen nimittäin tiedetään olleen väärässä ennenkin.

On myös täysin lounnollista, että lähteet pysyttelevät nimettöminä.

Tätä minun on itseasiassa ollut kaikista vaikeinta ymmärtää. Miksi tämä lähde haluaa pysyä nimettömänä? En ymmärrä tälle mitään syytä, mikäli asia on tuotu esiin vilpittömin mielin. Ja miksi helvetissä se on tuotu juuri Esko Seppäselle, joka ei ollut edes hallilla?


Joillekin saattaa tulla yllätyksenä, ettei Jarkko Ruutu nauti jakamatonta suosiota edes omassa pukukopissaan.

Jaahas, tämä on aivan selkeä väite, eikä edes mielipide. Voisitko ystävällisesti perustella väitteesi?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kuten jo aiemmin mainitsinkin, ei ole syytä epäillä Saxénin ja Seppäsen kirjoituksia.

Ei ehkä ole syytä epäillä kyseisten herrojen kirjoituksia, mitä nyt Seppänen kirjoittaa sellaista asenteellista paskaa sinne urheilun omaan seiskaan että herran asenteellisuus on ainakin selvillä. Saxéniin en ota kantaa koska en herraa tunne, enkä yleisesti ottaen lue höblää. Ja vaikka uskoisi kirjoittajien vilpittömyyteen niin on ainakin perusteltua epäillä lähdettä ja lähteen puheita. Itse pidän varsin merkillisenä jos kuuman pelin sisällä tapahtunut älyttömyys olisi jäänyt mainitsematta ja pysynyt salassa 5 päivää odottaen urheilun oman seiskan kausijulkaisua, siis tänä internetin aikana tuollainen skuuppi ei pullahda mistään esiin. Uskoo ken haluaa.

En epäili etteikö Jarkko Ruutu olisi kykenevä tuollaiseen epökunnioittavaan tekoon ja jos osoittautuu että Jarkko on näin tehnyt niin kyllä siitä epäurheilijamaisesta käytöksestä olisi syytä tulla pelikieltoakin.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti asia selvisi tämän myötä myös Flip#51:lle ja näin turhanpäiväiseen aiheeseen ei tarvitse jatkossa enää tuhlata voimavaroja.
Ylempää viestiäsi kutsuisin keskusteluksi, aiempia tuotoksiasi taas nimenomaan voimavarojen tuhlaamiseksi. Jos aihe on turhanpäiväinen, miksi ottaa ylipäätään mitään kantaa siihen?

Saxenista toimittajana minulla ei ole käsitystä, mutta Seppäsen kirjoituksia todellakin sopii epäillä kuten miehen Teemu Pulkkista koskevista jutuista huomattiin. "Heitä velvoittavat Julkisen Sanan Neuvoston ja Journalistiliiton ohjeistus, alan ammattietiikan noudattaminen sekä Suomen lainsäädäntö." No tämähän pätee kaikkiin toimittajiin ja siitäkin huolimatta mediassa esiintyy aika ajoin perättömiä syytöksiä, huhuja, uutisankkoja ja muuta roskaa. Ei HS tai IS ajattele valehtelevansa, kun he lähteisiinsä luottaen julkistavat Sami Lepistön sopimuksen Jokereihin, mutta aina ei kaikki mene putkeen. Se, että säännöt ovat olemassa, ei toimi perusteluna sille, että kaikki niitä noudattaisivat, eikä varsinkaan sille, että luotettavaksi luokitellussa mediassa ei koskaan esiinny väärää tietoa.

Lisäksi kyse ei ole toimittajien luotettavuudesta, vaikka osa heitä epäileekin. Kyse on lähteen luotettavuudesta, ja niin kauan, kun mitään konkreettista lähdettä ei nimetä, voi väitteen todenmukaisuutta epäillä ihan hyvällä omallatunnolla. On älyllisesti epärehellistä kuvitella, että Jokerifanit näkevät taustalla jonkun HIFK:n masinoiman salaliiton, kyse on ainoastaan siitä, että kuulopuheiden perusteella ei toivoisi tuomittavan pelaajaa vain siksi, että hän on jarkkoruutu. On myös aika paksua verrata tätä tapausta johonkin normaaliin valtamedian uutisointiin. Kyseessä on useita päiviä matsin jälkeen noussut lähteetön huhu, jonka mukaan pelaaja teki jotain, josta kaiken järjen mukaan olisi noussut kohu heti sen tapahduttua.

Kukaan ei ole sitä mieltä, että Jarkko Ruutu ei missään nimessä voisi alentua tekemään jotakin väitetyn kaltaista. Kyse on siitä, että miestä ei tule tuomita väitetystä teosta niin kauan, kun mitään todisteita ei ole. Jos oikein tarkkaavaisesti olisit lukenut ketjua ja muita kommentteja aiheesta, olisit huomannut, että myös muut kuin Jokerien kannattajat ovat tätä mieltä, joten on aika turha vedota siihen, että reaktiot ovat nähdyn kaltaisia vain siksi, että "syytetty" on oman suosikkijoukkueen pelaaja.

Edelleen olen sitä mieltä, että esimerkiksi sinun ajatteluasi asian tiimoilta ohjaa enemmän tunteet kuin järki. Ota huomioon, että tämä ei tarkoita sitä, ettetkö voisi olla oikeassa tapahtumien kulun suhteen, mutta annetuilla tiedoilla - tai niiden puutteella - johtopäätöksesi ovat luetunlaisia vain siksi, että syytetty pelaaja on Jarkko Ruutu.
 
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
1) Tuomarit eivät ole raportoineet sylkemisistä. Heitä on kentällä yhteensä 4.
2) Videokuvista ei ole tähän mennessä kyetty todistamaan väitteitä sylkemisistä. Miten on mahdollista, että tämä 100% luotettava lähde näkee tapahtuneen, mitä ei edes tallenteista voi jälkikäteen havannoida?
3) Hallilla oli katsojia yli 4000, joista kukaan ei ole ilmaissut nähneensä sylkemisiä julkisesti, on vain tämä mysteerinen lähde.
4) Jarkko Ruutu ja Jokerit organisaationa ovat kieltäneet sylkemisen tapahtuneen.
5) Koska ottelu on tallennettu, sylkemistapauksen pitäisi pystyä osoittamaan jälkikäteen. Miksi näin ei ole tehty?
6) Sylkemistapauksen kuvauksessa on ollut ristiriitaisuuksia, kuinka monta kertaa J Ruutu on sylkenyt ja milloin näin on päässyt käymään.
7) Urheilulehti sponsoroi IFK:ta.

8) Hufvudstadsbladet toimitus on IFK-leiriä.

Keskustelu ei ole vähemmän yllättäen edennyt mihinkään. Nämä tietyt toimittajat uskovat lähteseen, se on selvää ja heidän oikeus. Se mystinen lähde on hyvin ilmeisesti IFK-pelaaja(t), jotka päättivät syöttää toimittajille tuon juorun kiertämään kun eivät saa muuten Ruutua mielestään. Eivätkä saa näköjään jatkossakaan.

Sinänsä ymmärrettävä kuitti IFK-pukukopilta Ruudun likaisesta pelityylistä, mutta ilman tuon kummempia todisteita Jokerien kannattaa jättää juttu omaan arvoonsa, nyt kun Ruutu kiisti tapahtuman. Syyttäjällä on todistusvelvollisuus.
 

Jättikukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Florida Panthers (HIFK symp.)
Sylkijä-Ruudun maine on kiirinyt jo meren tuolle puolen. Jos lähdettäni on uskominen, niin Selänne ei pelaa ainuttakaan peliä Jarkko Ruudun joukkueessa. Jokerit sai Jarkko Ruudusta uskomattoman riipuksen ja mädättäjän.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Sylkijä-Ruudun maine on kiirinyt jo meren tuolle puolen. Jos lähdettäni on uskominen, niin Selänne ei pelaa ainuttakaan peliä Jarkko Ruudun joukkueessa. Jokerit sai Jarkko Ruudusta uskomattoman riipuksen ja mädättäjän.

Aina vaan paremmaksi menee!

Hauskaa perjantai-duunipäivän viihdettä, mutta lopettakaas jo...
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
8) Hufvudstadsbladet toimitus on IFK-leiriä.

Todisteet tästä? Vai oletatko että kaikki suomenruotsalaiset ovat jullifaneja? Onko HBL:n rekrytointiprosesseissa kriteerinä IFK:n kannattaminen?

Sylkijä-Ruudun maine on kiirinyt jo meren tuolle puolen. Jos lähdettäni on uskominen, niin Selänne ei pelaa ainuttakaan peliä Jarkko Ruudun joukkueessa. Jokerit sai Jarkko Ruudusta uskomattoman riipuksen ja mädättäjän.

Haiskahtaa "vähän" provolle, etkä varmaan halua avata lähteestäsi sen enempää. Ollessaan totta aika helvetin kivulias isku jokeriorganisaatiolle. Lähtisin kuitenkin siitä että sinua ei kovin moni tule uskomaan ellet vähän avaa tuota tarinaasi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Haiskahtaa "vähän" provolle, etkä varmaan halua avata lähteestäsi sen enempää. Ollessaan totta aika helvetin kivulias isku jokeriorganisaatiolle. Lähtisin kuitenkin siitä että sinua ei kovin moni tule uskomaan ellet vähän avaa tuota tarinaasi.

Selänne ei muutenkaan tulisi Liigaan pelaamaan, mutta lakon tullessa saamme syyttää tästä vain Jarkko Ruutua.
 

Kole13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sylkijä-Ruudun maine on kiirinyt jo meren tuolle puolen. Jos lähdettäni on uskominen, niin Selänne ei pelaa ainuttakaan peliä Jarkko Ruudun joukkueessa. Jokerit sai Jarkko Ruudusta uskomattoman riipuksen ja mädättäjän.

Oma lähteeni kertoi kyllä aivan päinvastaisia kun juuri olin puhelinyhteydessä ison veden taakse. Joten ei kannata paljoa uskoa mitä sinun lähteesi höpisee, omia lähteitäni en edes kyseenalaista. Selänne pelaa Jokereissa tai ei, Jarkko Ruutu ei siihen päätökseen vaikuta millään tavalla.

Hauskaa Ruudussa on se, että kaveri tarvitsi noin vuoden kun mursi aivan totaalisesti Hifkin brändikiekon. Tai koko brändikiekko oli alunperinkin vain tyhjä kupla, mutta yllättävän kestävä sellainen.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Sylkijä-Ruudun maine on kiirinyt jo meren tuolle puolen. Jos lähdettäni on uskominen, niin Selänne ei pelaa ainuttakaan peliä Jarkko Ruudun joukkueessa. Jokerit sai Jarkko Ruudusta uskomattoman riipuksen ja mädättäjän.

Ai se sama Selänne, jonka suosituksesta Ducks hankki Ruudun tässä vain vajaa pari vuotta takaperin?
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Todisteet tästä? Vai oletatko että kaikki suomenruotsalaiset ovat jullifaneja?

Eivät tietenkään kaikki ole. Suurin osa etelä-rannikon suomenruotsalaista jääkiekkoa seuraavista kuitenkin ovat. Väitteessä ei ole minusta mitään omituista tai yllättävää kenellekään, vaikka en sitä nyt lähteillä pystykään todistamaankaan.

En voi sitäkään tietää, että se vaikuttaa ko. toimittajien objektiivisuuteen ja lähdekritiikkiin, jos kuulevat IFK-pelaajalta negatiivisia ruutujuttuja tämän kaiken tapahtuneen jälkeen.

Hyvä, että ollaan tarkkoja "syytösten" kanssa!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Suurin osa etelä-rannikon suomenruotsalaista jääkiekkoa seuraavista kuitenkin ovat.
Omakohtainen kokemukseni on hiukan tästä poikkeava. Pitää paikkansa että suurin osa jääkiekkoa vähemmän tai ei ollenkaan seuraavista ovat julleja. Enemmän jääkiekkoa seuraavien ja jääkiekkoa joskus harrastaneiden joukossa osuus pienenee radikaalisti.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Omakohtainen kokemukseni on hiukan tästä poikkeava. Pitää paikkansa että suurin osa jääkiekkoa vähemmän tai ei ollenkaan seuraavista ovat julleja. Enemmän jääkiekkoa seuraavien ja jääkiekkoa joskus harrastaneiden joukossa osuus pienenee radikaalisti.

En nyt lähde anekdoottien vaihteluun, mutta varmaan ne joillekin mielenkiintoisia ovat.

Eli korjataan: Huvustadtbladetin toimitus edustaa oletettavasti IFK-leiriä.

Aivan kuten tämä toimittajien "100% luotettava" mystinen lähde on hyvin oletettavasti IFK-leiristä.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
8) Hufvudstadsbladet toimitus on IFK-leiriä.

Keskustelu ei ole vähemmän yllättäen edennyt mihinkään. Nämä tietyt toimittajat uskovat lähteseen, se on selvää ja heidän oikeus. Se mystinen lähde on hyvin ilmeisesti IFK-pelaaja(t), jotka päättivät syöttää toimittajille tuon juorun kiertämään kun eivät saa muuten Ruutua mielestään. Eivätkä saa näköjään jatkossakaan.

Boldaukset minun. On pakko ihmetellä, mitä laseja vaatii voida puolustaa Ruutua ja ylipäänsä todisteiden perusteella tuomitsemista, ja heti perään levittää tällaista juttua. Ihan itsekö olet kaiken päätellyt, vai perustuuko nämä nimettömiin lähteisiin? Turha kai tällaisiin tarttua, mutta henkilökohtaisesti ärsyttää se, että tunnut suhtautuvan ylimielisesti henkilöihin jotka täysin tunneperäisellä päättelyllä ovat valmiita Ruudun tuomitsemaan, mutta samalla esität omassa viestissäsi syytöksiä IFK:n pukukopin suuntaan. Syytöksiä joita perustelet tyyliin "hyvin ilmeisesti".

HBL:n toimituksesta esität "tietoa" ilman mitään perusteluja, jonka toteatkin seuraavassa viestissäsi olevan täyttä mutua. Riittääkö mielestäsi Ruudunkin tuomitsemiseen se, että "väitteessä Jarkon sylkemisestä ei ole mitään omituista tai yllättävää kellekään"?

Olen edelleen sitä mieltä, ettei Ruutua voi tuomita tuon huhun perusteella ja että syytösten kanssa tulee olla varovainen ellei pysty niitä todistamaan. Ihmettelen vain sitä, että kun Ruudun osalta olen tästä kanssasi samaa mieltä, niin muuten tuo logiikka ei tunnu kirjoituksissasi pätevän. Ihan mielenkiinnosta vain kysyn, huomaatko asiaa? Jos huomaat, pystytkö miettimään omaa reaktiotasi jos olisit HIFK-fanina tilanteessa? Käyttäytyisitkö niin kuin nyt käyttäydyt Ruutua kohtaan vai niinkuin käyttäydyt HIFK:ta ja HBL kohtaan? Tämä ei missään nimessä ole syytös, enkä lähde arvailemaan reaktioitasi. Välillä vaan joidenkin osalta epäloogisuus tai puusilmäisyys osuu silmään sen verran, että täytyy tyhmänä mennä tarttumaan. Ketjussa kuitenkin molemmista leireistä on löytynyt kirjoittajia jotka ovat osanneet nähdä asian melko puolueettomasti. Sinultakin muistelen lukeneeni ihan järkijuttuja.


...ilman tuon kummempia todisteita Jokerien kannattaa jättää juttu omaan arvoonsa, nyt kun Ruutu kiisti tapahtuman. Syyttäjällä on todistusvelvollisuus.

Tästä osasta täysin samaa mieltä.

edit: Viimeisimpään viestiisi viitaten, ymmärrätkö että monen HIFK-fanin mielestä Ruutu oletettavasti tai hyvin ilmeisesti on räkinyt, koska on syyllistynyt raukkamaisiin tekoihin ennenkin? Tuskin kukaan väittää voivansa todistaa asian, mutta se on varmasti monen helppo uskoa, kuten sinä uskot omiin järkeilyihisi.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli korjataan: Huvustadtbladetin toimitus edustaa oletettavasti IFK-leiriä.

Ei, vaan oletettavasti toimituksessa istuu kummankin jengin leiriä. Mistään muusta ei voi lähteä, eikä muutenkaan tuollainen "olettaminen" kovin hedelmällistä ole.

Aivan kuten tämä toimittajien "100% luotettava" mystinen lähde on hyvin oletettavasti IFK-leiristä.

Tähänastisilla tiedoilla (Seppäsen twiitti) ei ole. Eri asia uskooko Seppästä. En kyllä tuntemattomien perustelemattomiin oletuksiinkaan usko. Kovin vaikeaa on näköjään muutenkin tällä hetkellä keskustella koko aiheesta, ja siltä osin ymmärrän että helposti lähteekin olettamaan asioita.

Itse haluaisin lähteen kasvoineen kertomaan virallisesti tarinansa.

Ja kun tässä nyt ollaan tuota "videot on olemassa, näyttäkää missä sylkee"- argumenttia pitämässä narrifanien toimesta vahvimpana yllä, niin haluaisin tietää noista nauhoista sen verran, että onko niitä tarpeeksi jotta Ruudun jokainen liike voidaan jäljittää, vai onko mahdollista että ns. kuvan ulkopuolelle jää joitain tapahtumia? Jälkimmäiseen vaihtoehtoon ainakaan kovin moni ei tunnu perustavan, mitä tätä threadiä on lukenut, enkä kyllä tajua miksi.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
edit: Viimeisimpään viestiisi viitaten, ymmärrätkö että monen HIFK-fanin mielestä Ruutu oletettavasti tai hyvin ilmeisesti on räkinyt, koska on syyllistynyt raukkamaisiin tekoihin ennenkin? Tuskin kukaan väittää voivansa todistaa asian, mutta se on varmasti monen helppo uskoa, kuten sinä uskot omiin järkeilyihisi.

Näin juuri. Tässä se koko keskustelun syöpä piileekiin. Kummankin leiri perustelee yhtä häilyvin perustein kokonaisuutta, ja siinä sivussa objektiivisemmat, joskin yhtä lailla huterilla kantimilla faktisesti operoivat muut kirjoittajat osallistuvat samaan keskusteluun. Värilasit ja vaikeasti todistettavat, joskaan melko epätodennäköisesti täysin tuulesta temmatut huhut aiheuttavat melkoisen sekametelisopan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Boldaukset minun. On pakko ihmetellä, mitä laseja vaatii voida puolustaa Ruutua ja ylipäänsä todisteiden perusteella tuomitsemista, ja heti perään levittää tällaista juttua.

Ei minkäänlaisia laseja, koska elän onnekseni ilman silmalaseja ja näkövaurioita, mutta kiitan asiallisesta palautteesta! Kysymyksesi tosin eivät tosin ole minusta enää relevantteja ja johtavat väistämättä venyvään ot-metakeskusteluun, joten jätän vastaamatta niihin. En kyllä oikein ymmärrä miksi jotkut provsoituvat, kun olettaa HBL-toimittajien olevan IFK-leirissä, mutta ei se mitään.

Pointti oli se, että keskustelu ei ole edennyt mihinkään. Lainaan omaa eilistä viestiäni, joitakin tunteja räkägaten julkaisemisen jälkeen:

1) Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin täysin puolueeton media. On vain toimittajia-ihmisiä ja esim. HBL-toimittajat ovat ruotsinkielisiä ja siten yleensä IFK-faneja. Siinä ei ole mitään salaliittoa tai muutenkaan poikkeuksellista.

2) Toimittajat eivät tee tässä mielestäni mitään väärin - riippumatta kunkin mahdollisista motiiveista.

3) Toimittajat eivät kuitenkaan ole tässä tapauksessa tietolähde, vaan huhun levittäjä. Sekin on heidän työtään.

4) Huhun lähde on siis toistaiseksi vain IFK-pelaaja(t). Näin olen ymmärtänyt, mutta joku korjaa, jos olen väärässä.

5) IFK on myöntänyt eri tavoin (otteet kaukalossa, Peltosen ja Sormusen haastattelut) että Jarkko Ruutu on saanut heidät sekaisin, eivätkä he saa häntä kuriin kaukalossa haluamallaan tavalla. Tuo on tietysti Jarkko Ruudun tarkoituskin.

6) Edellisistä kohdista johtuen on mielestäni muillakin kuin jokerikannattajilla hyvät perusteet epäillä IFK-pelaajien rehellisyyttä tässä asiassa, eli käyttää sitä kuuluisaa lähdekritiikkiä.

Itse asiassa aika älykäs ja haasteellisen likainen vastakuitti Jarkolle olisikin laittaa juuri tuollainen hankalasti kiistettävä huhu liikkelle, koska Ruudusta on helppo monen uskoa lähes mitä vain.

En pidä tuota spekulaationa minään totuutena, mutta toistaiseksi kaikki huhuilut lähteestä tässä ketjussa ovat viitanneet jutun olevan lähtöisin IFK-leiristä, mitä sitten tietyt toimittajat levittävät. Niitä puolueettomia tai kenenkään omalla nimellä julki kertomia näköhavaintoja tapahtumasta ei ole. Myöskään videoiden pyörittelu ei ole tuonut mitään uutta asiaan.

Ovatko jotkut HBL-toimittajat tai Seppänen puolueellisia vai ei, on siis pikkuseikka isossa kuvassa. Oleellista on lähteen uskottavuus. Toimittajat eivät ole mikään lähde tässä tapauksessa, koska eivät edes väitä nähneensä tapausta.
 

Grafix

Jäsen
Miksi muotoilet asian niin, että Ruutu ei tietenkään myönnä mitään? Heität siis tavallaan samanlaisia perusteettomia epäilyksiä, kuin Renegade ja Cover aikaisemmin (vuodot jokereiden pukukopista tuntuvat naurettavilta), jota voidaan kutsua vähintään ilkeämieliseksi vihjailuksi.

Muotoilin asian noin siksi, että JOS Jarkko olisi tuon teon tehnyt, niin ei hän sitä missään tapauksessa Iltapäivälehden haastattelussa myöntäisi.

Tuota en kyllä ymmärrä miksi vuoto Jokereiden kopista kuullostaa mielestäsi niin kovin naurettavalta. Oletko aivan varma, ettei esimerkiksi Esko Seppänen voisi olla hyväkin frendi joidenkin Jokereiden (ja muidenkin joukkueiden) pelaajien kanssa? Itse tiedän useammankin urheilutoimittajan, jotka ovat varsin hyviä frendejä liigakiekkoilijoiden kanssa ja saavat myös sitä kautta tietoa joukkueiden asioista.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
...esimerkiksi Esko Seppänen voisi olla hyväkin frendi joidenkin Jokereiden (ja muidenkin joukkueiden) pelaajien kanssa? Itse tiedän useammankin urheilutoimittajan, jotka ovat varsin hyviä frendejä liigakiekkoilijoiden kanssa ja saavat myös sitä kautta tietoa joukkueiden asioista.

Tästä olen itse asiassa periaatteessa samoilla linjoilla. Kuten eilen jo moneen kertaan totesin: jos sylkemistä on tapahtunut, niin sillä on muitakin silminnäkijöitä kuin ymmärrettävästi jäävinä todistajana tässä tilanteessa pidettävä IFK-puoli. Naamalle sylkemistä halveksuvat kaikki, joten jos esim. jokeripelaaja on nähnyt tapauksen, niin se tulee julki jossain vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toimittajat eivät ole mikään lähde tässä tapauksessa, koska eivät edes väitä nähneensä tapausta.
Lisäisin tämän vielä nimimerkille ilu. Juuri tämän vuoksi ei kyse ole siitä, että joku uskoisi Saxenin ja kumppanien valehtelevan, koska he eivät ole lähde. He eivät väitä Ruudun sylkeneen, he väittävät ainoastaan kuulleensa luotettavaksi arvioimiltaan lähteiltään Ruudun sylkeneen, mikä pitää varmasti paikkansa. Toimittajat ovat täten vain äänitorvi alkuperäiselle lähteelle. Arvioinnin kohteena on siis lähteen luotettavuus, ja sitä on hankala arvioida niin kauan, kun sitä ei nimetä.

Tämä HBL-keskustelu on omituinen. Minäkin toimittajana suosikkijoukkueestani riippumatta kiinnostuisin, jos kuulisin mielenkiintoisen jutun jostakin SM-liigapelaajasta, kenties myös julkaisisin sen, jos arvioisin lähteen tarpeeksi luotettavaksi. Tätä taustaa vasten on ihan sama, onko HBL-toimituksessa ifk-, jokeri- vai lukkofaneja. Väitteet siitä, että IFK tai IFK-mieliset olisivat laittaneet huhun Ruudusta liikkeelle ovat tällä hetkellä ihan yhtä turhia kuin se itse huhu.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei minkäänlaisia laseja, koska elän onnekseni ilman silmalaseja ja näkövaurioita, mutta kiitan asiallisesta palautteesta! Kysymyksesi tosin eivät tosin ole minusta enää relevantteja ja johtavat väistämättä venyvään ot-metakeskusteluun, joten jätän vastaamatta niihin. En kyllä oikein ymmärrä miksi jotkut provsoituvat, kun olettaa HBL-toimittajien olevan IFK-leirissä, mutta ei se mitään.


En ole provosoitunut lainkaan siitä, että oletat toimittajien olevan HIFK-leirissä. Se että käytät oletustasi perustana jollekin päättelyketjulle kuitenkin on arveluttavaa jos se päättelyketju on niinkin tarkasti ja syyttävästi esitetty kuin sinun viestissäsi oli. Pahoittelut kuitenkin, viestini alku olisi voinut olla vähemmän tunnepitoisesti kirjoitettu. Kysymykset ovat minusta relevantteja sekä yleisellä tasolla että yksittäistapauksessa (tässä kohtaa JR:n tapauksessa) suhtautumista pohdittaessa, mutta jääkööt vastaamatta.

Se mihin haluaisin vastauksen, on edellisen viestini viimeinen kappale. Toimit mielestäni vastaavalla tavalla kuin ne IFK-fanit, jotka olettavat Ruudun sylkäisseen jos oletat ilman mitään tietoja lähteen olevan IFK:n organisaatiosta.

Flip#51:ltä hyvä viesti! Allekirjoitan täysin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös