Jos tennispelaajan ajattelisi menestyvän jossain lajissa tenniksen ohella, niin juurikin salibandy tulee mieleen, sillä niin samankaltaiset lajit ovat liikkumisen suhteen. Molemmissa otetaan nopeita pyrähdyksiä ja on toistuvia äkillisiä suunnanmuutoksia jalkojen olevan pelitilanteissa syvässä asennossa. Myös kentällä olemisen rytmityksessä ajallisesti on samoja piirteitä.
Jarkko tunnettiin tenniskentillä ajokoiramaisena taistelijana, joka haki käytännössä kaiken ja jaksoi pelata pitkän kaavan kautta. Oiskohan salibandyn aktiivinen pelaaminen junnuvuosina vaikuttanut Jarkon juoksuvoiman kehittymiseen. Jarkko sanoo pelanneensa salibandyä 17 vuotiaaksi saakka ja harrastaneen lapsena yhteensä yli kymmentä lajia. Samoilla kulmilla Jarkon kanssa kasvaneena (KalPa-faniudesta huolimatta) tiesin Jarkon melko hyvin noin vuodesta 1993 alkaen tenniksen kautta ja muistelen sellaista että pelasi tuolloin vuosina 1993-1995 eräässä Varsinais-Suomen pikkukaupungissa vierasjoukkueen, elikä Maskun Palloseuran riveissä futistakin. Tämä toki on yleinen piirre huippu-urheilijoille, että on hyvin laaja urheilutausta monen eri lajin parista.
Selänteen ohjelmassa Jarkko lämäsi kiekkoa tutkaan 112 km/h ja Selänne itse hetkeä aiemmin 125 km/h. Voimapesä Kalle Palander jäi lukemaan 109 km/h. Sanoinkin Palanderin suorituksen jälkeen avovaimolleni, että odota Niemisen lukemaa, "varmasti lyö Kallen lukeman, sillä on tottunut käsittelemään mailaa ja lämärissä tekniikka on voimaa tärkeämpi ominaisuus".
Monet tennisjunnut treenaavat salibandya tenniksen ohella liikkumisen kehittämisen vuoksi. Naisten puolella melko kovasta ex-naistennispelaajasta Katrina Saarisesta tuli myöhemmin jopa kovan tason salibandypelaaja, vaikka aloitti lajin vasta parikymppisenä. Toki miesten salibandy on vaatimustasoltaan toista luokkaa kuin naisten.
On kuitenkin paljon edelleen kysymysmerkkejä Niemisen pärjäämisen suhteen. Liikkumisesta se ei ainakaan jää kiinni, mutta miten pystyy hallitsemaan nopeat tilanteet pallon kanssa, entä taktilliset kuviot.
Jos nouset ATP-listalla sijalle 13, niin omaat huikeat urheilulliset lahjat ja Niemisenkin tapauksessa uskoisin Jarkon menestyneen monessa muussakin lajissa mikäli junnuna toisin valinnut. Salibandyssä olisi voinut nousta maajoukkuetasonpelaajaksi tuolla pallosilmällä ja liikkumiskyvyllä, jos olisi 17 vuotiaana tenniksen sijasta salibandyn valinnut. Ehkä futiksessakin olisi kolkutellut Veikkausliigan portteja TPS:n tai Interin riveissä mikäli futikseen olisi päätynyt.
Jos kuitenkin vedät vain höntsää silloin tällöin salibandyn suhteen 18-34 vuotiaana ja sitten yhtäkkiä siirryt kovalle tasolle 35 vuotiaana, niin tiukkaa tekee.