Janne Niskala – Raumanmeren rannikkotykki

  • 162 897
  • 792

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tämä oli kyllä hieno juttu ajatellen ensikautta. Saadaan pitää ainut 20 maalin mies Lukossa.
Ilmeisesti kyse on ollut puhtaasti rahasta. Nikkehän oli jo aimmin ilmoittanut haluistaan jatkaa Lukossa.
Mitenkähän tuo optio menee, Lukon vai Niken käytettävissä?
Varmaankin Niken?
Veikkaan, että pojan peliesitykset paranevat taas. Yksi asia vähemmän mietittävänä. Eikä niin vähäinenkään asia.
 

Gee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Puikkarit, LeKi
Sillälailla. Tuo on kyllä hieno homma ja omiaan nostamaan omalta osaltaan Lukon kiinnostavuutta kovienkin pelimiesten päissä kun he uusia seurojaan miettivät. Hienoa, että Lukko on taas varteen otettavien seurojen joukossa. Hiiteen sympatiamaine, pienen on aika haistattaa isommille hiukan lannanhajua.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niskala oli ensimmäinen todellinen koetinkivi Santalan ajamalle politiikalle: omat pojat pelaavat SM-liigaa Lukossa, mainetta ja mammonaa haetaan sitten rajojen ulkopuolelta. Toki tämä ajatus ei aivan näin suoraviivaisesti toteudu, mutta ideana oli että omat tähdet pystyttäisiin pitämään niin kauan kuin kotimaan liiga heitä kiinnostaa. Nyt se kirkkain tähti jäi.

Hyvältä kuulostaa myös se, että lähtijöitä ei sellaisten pelaajien joukossa ole jotka haluttaisiin pitää. Tästä porukasta on hyvä rakentaa. Tämä on hieno joukkue jo nykyisellään.
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Helevetin hyvä uutinen, että Niskala jatkaa lukossa ja näin mm. Hjallis jäi nuolemaan näppejään.

Toivotaan että muutkin runkopelaajat seuraavat Niken esimerkkiä ja tekevät sopimukset.

Tästä on hyvä rakentaa iskukykyistä joukkuetta seuraaville kausille. Hyvä Nikke, Santala ja Lukko!!
 

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
JEEES!

Tämä on hankinta, joka kyllä maksaa itsensä takaisin.

Kun "oma poika" on Joukkueessa suuressa roolissa ja onnistumisiakin tulee, niin varmasti tämä tuo yleisön ja sponsorit Äijänsuolle.

Oliskos muuten tuossa 1+1 pahvissa takana "NHL-pykälä" eli Suomessa seurana on Lukko, mutta jos haluaa lähteä ulkomaille, niin se on mahdollista. Tämä oli varmaan se seikka josta väännettiin kättä, sillä Nikken tasoiselle pelimiehelle voi maksaa mitä hän pyytää.

Hienoa rohkeutta Santalalta, kiitos!

(Nyt alkaa olla lähellä se seikka, että meikäläinenkin voisi vaihtaa irtolippunsa kausikorttiin ja uskon että sama on monella muullakin mielessä.)
 

Flamez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, VT-HT
Nyt on toodella hyvä fiilis!!

Olipas hyvä että istuin mutta jonkinlaisen kohtauksen mainittu uutinen silti aiheuttaa. Ollaanko nyt vihdoin pääsemässä pois siitä iän ikuisesta kirouksesta, että omat tähdet häipyvät muualle suuremman palkkapussin toivossa.

Ei tätä todeksi uskoisi jos ei omin silmin näkisi, melkoinen veto kertakaikkiaan. ensi kauden runko alkaakin olla luultavasti jo koossa, tästä on hyvä jatkaa.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Oikke hyvä

Niskalan jatkosoppari on loistava uutinen. Kirkkain tähti tällä hetkellä Lukossa, jonka jatko valaa uskottavuutta ensi kauteen. Toivotaan, että kun NHL aikanaan kutsuu on Lukko edelleen Nikken seura.

Ja näyttäisi siltä, että kaikki muutkin, jotka halutaan voidaan ensi kautena pitää.

Tuli mieleeni, että jos Lehkonen olisi jatkanut valmentajana tätä sopimusta ei ehkä olisi saatu. Lukon uskottavuudessa ja pelillisen menestyksen takana on kaksi tulipilaria ja raudanlujaa ammattilaista: Rautakorpi ja Santala.

Molempien meriitit (toisen TPS:stä ja toisen Tapparasta) ovat sitä luokkaa, että moni muu seura voi vain kateellisena huokailla takavasemmalla.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Hyvä niin ettei ison rahan houkutukset kasvaneet liian suuriksi. Tosin uskon että Jokereilla on ensi kaudella todella kova joukkue ilman Niskalaakin.

hjalmar, vaikka dissaatkin Lehkosta niin kyllä totuus on se että ilman Lehkosta ei Niskalasta olisi avattu omaa ketjua vaan toivotettu niin riskialttiille ja pelinlukutaidottomalle kaverille tervemenoa jonnekin sopimuksen päättyessä.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt kyllä kutkuttaa ja perhanan kivasti. Ja tätä kutkutusta on edessä vielä pari vuotta (Rautakorven aikakautta).

Miten voikaan joukkue näin muuttua alle puolessa vuodessa? Ei siitä ole pitkä aika, kun äijät täällä ruikutettiin kimpassa ja kuulaa inhottiin porukalla.

Kiitoksia Janne.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
en ole samaa mieltä Korkin kanssa... Olen nyt seurannut Niskalaa aina B:stä tähän päivään ja sama dominointi mikä oli junioreissa on nyt siirtynyt edustukseen...

ja aika harvassa ovat ne pelaajat jotka ovat heti A:n jälkeen samanlaisia äijissä...


Lehkosen panostusta asia ei sinällään vaatinut, muuta kuin sen verran, että mies ei onnistunut houkuttelemaan parempia pakkeja peliaikaa viemään....
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Juu, onnittelut Lukolle tärkeästä jatkosopimuksesta. Pääasia ettei Hjokerit saanut Niskalaa. Tärkeä palanen ensi kauden mahdollisessa mitalijoukkueessa.

Haluatteko samalla uuden huippusentterin? Meillä olisi tarjolla. Kokemusta löytyy useasta huippuliigasta ja taidot ovat maailmanluokan tasoa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti masaman
Lehkosen panostusta asia ei sinällään vaatinut, muuta kuin sen verran, että mies ei onnistunut houkuttelemaan parempia pakkeja peliaikaa viemään....
Kyllä se sen verran vaati ettei heti pienimmästä virheestä penkitetty ja rohkaistiin yrittämään uudelleen. Hiukan eri lailla mitä meitin Toivola tekee...
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Viestin lähetti masaman
Lehkosen panostusta asia ei sinällään vaatinut, muuta kuin sen verran, että mies ei onnistunut houkuttelemaan parempia pakkeja peliaikaa viemään....

voi helv**in kuustoista, projekti oli nimenomaan 3 kauden päähän ja montako Niskalaa parempaa pakkia pelaa tällähetkellä sm-liigaa? Niskalasta tehtiin tähtipakki kovalla hinnalla. Ja Ikan valmennuksessa olleet pelaajat ovat saaneet laadukasta treeniä mutta Ika ei vaan itse saanut ukoistaan irti parasta osaamistaan.

Rautakorpi on jopa itse sanonut että krediitti tästäkaudesta menee Ikalle joka on pohjatyön tehnyt hyvälle mallille.

Hieno homma Niskalan jatko, itse olen kyllä melkovarma että jos otteet paranee taas joulukuiselle tasolle niin nhl kutsuu.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
no jaa

Jos mietitään asiaa näin, että Urama veti kesätreenit --> loi kuntopohjan ja Ika peluutti... että kumpi teki tärkeämmän? Varsinkin kun mietitään sitä, että Urama peluuttaa pakkeja....

Emmää kyllä Ikaa lähtis kiittelemään ihan kauhealla innolla...

Kuvioihin yv:llä koutsi ei puutu, ainoastaan taktiikkaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ika kuitenkin nosti Jannen liigaan ja antoi reilusti peliaikaa, eli kiitos siitä menee Ikalle.

Ajatellaanpa sellaista vaihtoehtoa että Lukko olisikin valinnut Ikan sijasta tätä "projektia" johtamaan vaikkapa pahimman mahdollisen eli Timo Tuomen (tiedän, ei ollut edes vaihtoehtojen joukossa, onneksi, mutta kuvittellaan että olisi ollut...). Tuomen aikana Janne olisi saanut pelata syksyllä 2001 muutamia vaihtoja per peli, ja tammikuussa 2002 Timo olisi hankkinut jostain jonkun nyhverö-Nyyssösen taikka vahvajalka-Tammisen Niskalan korvaajaksi. Ja jokaisesta Jannen tekemästä virheestä Tuomi olisi luonnollisesti huutanut äänensä tärviölle (kuten hänen aikanaan tapana oli). Saattoi tuota huutamista Ikankin aikana olla, en tiedä...

Yksi iso kiitos tästä Niskalan kehittymisestä menee myös maajoukkueen silloiselle päävalmentajalle Hannu Aravirralle, joka ennakkoluulottomasti nosti Niskalan Baltika-turnauksen maajoukkueeseen. Näin hän antoi viestin viimeisillekin epäilijöille, että ei tämä Niskala ihan turha mies kuitenkaan ole, kun kerran maajoukkueeseenkin pääsee.

Tuolloin Vasilin aikana, kaudella 2000-01 Janne pelasi 20-vuotiaiden maajoukkueessa, ja jo syyskaudella tuon nuorisomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen ihmetteli Niskalan nähdessään, että miksi hän pelaa A-nuorissa, eikä SM-liigassa? Pääsihän Niskala sitten lopulta muutaman pelin liigassakin pelaamaan, mutta Tihonov luotti vuotta vanhempaan Purontakaseen enemmän ja Nikke joutui lähtemään Manchesteriin pelaamaan.

Sitähän ei kukaan voi tietää, mikä olisi tilanne Niskalan sopimusneuvottelujen kanssa nyt mikäli Ika edelleen olisi valmentajana. Kannattaako sitä sen enempää miettiäkään?
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä täytyy rehdisti antaa tunnustus Lehkoselle Niskalan suhteen. Peliaikaa ja luottoa tuli roppakaupalla. Samaa saivat osakseen monet muutkin pelaajat, joten kiitosta täytyy jakaa myös Jannelle joka käytti tilaisuuden erinomaisesti hyväkseen. Ihan kaikilta se ei onnistunut.

Rautakorpea ja hänet värvännyttä Santalaa on sitten kiittäminen siitä että Niskala jatkaa. Uskoa omaan joukkueeseen on tullut kosolti lisää niin kaukalossa kuin katsomossakin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyypä ihan vierailla täällä Rauman getjussa ja onnitella Lukkoa ja Niskalaa sopimuksesta ! Takuulla tärkeä ja hieno mies Lukon ensi kauden organisaatiossa. Ihan tuntuu siltä, että siellä Rauman suunnassa olisi hommat ns. hanskassa. Joukkueella menee nyt kovaa ja tulevaisuuskin näyttää hyvältä. Asiat on siis hoidettu hyvin. Onnea ja Menestystä matkaan,

bozik
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti Roku
Ika kuitenkin nosti Jannen liigaan ja antoi reilusti peliaikaa, eli kiitos siitä menee Ikalle.

Ajatellaanpa sellaista vaihtoehtoa että Lukko olisikin valinnut Ikan sijasta tätä "projektia" johtamaan vaikkapa pahimman mahdollisen eli Timo Tuomen (tiedän, ei ollut edes vaihtoehtojen joukossa, onneksi, mutta kuvittellaan että olisi ollut...). Tuomen aikana Janne olisi saanut pelata syksyllä 2001 muutamia vaihtoja per peli, ja tammikuussa 2002 Timo olisi hankkinut jostain jonkun nyhverö-Nyyssösen taikka vahvajalka-Tammisen Niskalan korvaajaksi. Ja jokaisesta Jannen tekemästä virheestä Tuomi olisi luonnollisesti huutanut äänensä tärviölle (kuten hänen aikanaan tapana oli). Saattoi tuota huutamista Ikankin aikana olla, en tiedä...

Yksi iso kiitos tästä Niskalan kehittymisestä menee myös maajoukkueen silloiselle päävalmentajalle Hannu Aravirralle, joka ennakkoluulottomasti nosti Niskalan Baltika-turnauksen maajoukkueeseen. Näin hän antoi viestin viimeisillekin epäilijöille, että ei tämä Niskala ihan turha mies kuitenkaan ole, kun kerran maajoukkueeseenkin pääsee.

Tuolloin Vasilin aikana, kaudella 2000-01 Janne pelasi 20-vuotiaiden maajoukkueessa, ja jo syyskaudella tuon nuorisomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen ihmetteli Niskalan nähdessään, että miksi hän pelaa A-nuorissa, eikä SM-liigassa? Pääsihän Niskala sitten lopulta muutaman pelin liigassakin pelaamaan, mutta Tihonov luotti vuotta vanhempaan Purontakaseen enemmän ja Nikke joutui lähtemään Manchesteriin pelaamaan.

Sitähän ei kukaan voi tietää, mikä olisi tilanne Niskalan sopimusneuvottelujen kanssa nyt mikäli Ika edelleen olisi valmentajana. Kannattaako sitä sen enempää miettiäkään?


Manchesteriin Niskala lähti hakemaan nimenomaan kovuutta mitä puuttui sen päivän sm-liigasta ja onnistui siinä sen verran hyvin, että ei joudu kumartelemaan enää suuntaan taikka toiseen, tosin ei Niskala ole kyllä koskaan liiemmälti ketään kumarrellut.

Kiekollinen osaaminen oli varmasti Tihonkin tiedossa, mutta kun ei mieheltä löytynyt vielä sellaista "äijämäisyyttä" niin hänen tarvitsi Tihon mukaan saada siittä hyvää esimerkkiä...

Mitä Pukeen tulee niin ehkä Tiho halusi sen päivän joukkueeseen juuri vähäisesti virheitä tekevää pakkia... Pukehan ei surffaa hyökkäyksen kärkenä ja keskittyy alakerran hommiin...

Ikan aikana Lukko pelasi ryminäkiekkoa (voinee sanoa), mutta Niskalan rooli pelaavana pakkina on kasvanut koko ajan ja mitättömän pienet hermot ovat aina olleet miehen siunauksena. Mistä taas johtuu ne hullunrohkeat ratkaisut siellä sun täällä...


Ilman fysiikkaa ei pysy mukana ja kun saa peliaikaa niin parantaa pelillistä osaamistaan, joten korostan edelleenkin Ikan roolia olla hankkimatta parempia pakkeja joukkueeseen, jotta peliaika olisi ollut suurempi. Urama edelleenkin hoiti alakerran peluutuksen, joten hän päätti Niskalan peliajan. Tällä hetkellä Nikke taitaa vetää niin monta vaihtoa kuin sielu sietää ja Rautakorven raudanluja ammattitaito on varmasti yksi tärkeimmistä asioista jotka saivat Niskalan uskomaan ensi kauteen.


En toki halua vetää mattoa Ikan alta, mutta suurin syy omat pojat projektin valmennukseen tulemisesta oli varmaankin se, että kukaan muu ei halunnut riskeerata tulevaa työpaikkaansa näinkin riskialttiissa projektissa... Kyllähän siellä on tälläkin hetkellä kavereita jotka pelaavat suurimmaksi osaksi sen takia liigaa että Ika antoi uusia yrityksiä...


Se, mikä lopulta söi Ikan uskottavuuden pelaajien silmissä, oli kenties tämä medialle aina mainostettu -hyvin menee- , vaikka ei menisi...Siitähän esim. TOrkki ei oikein tykännyt.

Kun taas Ika siirtyi oikea oppisesti syrjään hankintojen hausta, ensin todistamalla olevansa kyvytön hoitamaan sitä puolta kovinkaan hyvin.


mutta, mutta...
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Re: JEEES!

Viestin lähetti Taustailija
Oliskos muuten tuossa 1+1 pahvissa takana "NHL-pykälä"
Eiköhän tuo ole melkein jokaisella pelimiehellä sopimuksessa, Niskalan tapauksessa aivan varmasti.

Mutta asiasta ei kannata ottaa stressiä, sillä ensi kausi ison veden takana jäänee suurella tod.näk. pelaamatta. Seuraavalla kaudella ei olekaan niin vaikutusta NHL-pykälän suhteen, koska optio on Jannella niin hänen lähtönsä olisi mahdollinen joka tapauksessa. Tällöin hänellä on mahdollisuus karistaa Suomen pölyt jaloistaan ilman tuota pykälääkin.
 

Euran Jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,VT-HT,Panelian Raikas
Viestin lähetti Arnold
Juu, onnittelut Lukolle tärkeästä jatkosopimuksesta. Pääasia ettei Hjokerit saanut Niskalaa. Tärkeä palanen ensi kauden mahdollisessa mitalijoukkueessa.

Haluatteko samalla uuden huippusentterin? Meillä olisi tarjolla. Kokemusta löytyy useasta huippuliigasta ja taidot ovat maailmanluokan tasoa.

Hieno juttu tämä Niskalan juttu kun vaan saataisiin ehjä takasin sieltä maajoukkue reissulta.

Minusta tämä Porin pojan tarjous huippusentteristä kannattaa katsoa!

Meillähän on hyvät muistot Porin ostoista?

Kokemusta ei koskaan ole kenelläkään liigaa, samoin taidot ja tiedot (maa) ilman tasoa.

Tami ja Santala viikoksi Lappiin kelomökkiin ja se on siinä!
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Euran Jussi

Minusta tämä Porin pojan tarjous huippusentteristä kannattaa katsoa!


Eipä tuolta suunnalta huppusentteriä saa.
Mutta yksi hyvä laituri siellä olisi eli Kivenmäki, sitä voitaisiin
ehkä harkita.
 
Viestin lähetti Euran Jussi
Minusta tämä Porin pojan tarjous huippusentteristä kannattaa katsoa!

Ei kannata, pärsäråånia sieltä tarjotaan, onhan se ehkä joskus ollut maailmanluokan pelaaja Japanin pääsarjan Hikitaka Hokkerssissa, mutta ei enää.
Eiköhän tuo Tähtinen riitä siltä suunnalta, tosin Kivenmäki voisi olla myös kova hankinta.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mahtava homma tämä Niskalan jatkosopimus, uskon Niskalan nousevan ensi kaudella JR:n valmennuksessa koko liigan parhaaksi puolustajaksi. Aika lähellä sitä titteliä Janne taitaa tosin jo ollakin. Hienoa oli myös se, että Janne ei lähtenyt muualle rahan perään vaan jäi Raumalle huippuvalmennukseen. Uskon että tämä Niskalan jatkosopimus lisää entisestään Lukon uskottavuutta tulevaisuuden pelaajamarkkinoilla. Vuoden tai kahden kuluttua Niskala on valmis siirtymään NHL:ään mikäli kehitys vain jatkuu tällä tavalla. Nikkellä on kaikki huippupakin edellytykset: Hyvä laukaus, loistava liike, mainio pelinlukutaito ja kovuuttakin löytyy aivan riittävästi pienellä pikkusialla höystettynä. Janne on ensi kauden yksi tärkeimmistä palasista Lukon joukkueessa, kiitokset Lukon johdolle ja Jannelle tästä enemmän kuin miellyttävästä uutisesta!!
 

Euran Jussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,VT-HT,Panelian Raikas
Hetkinen, eikös sieltä tarjottu sitä huippunopeaa, nuorta, ulkomaanapua jonka nimi oli joku perkeroon tms.

Äh, palataan asiaan , Hyyyvä Nikke
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös