Janne Niskala – Raumanmeren rannikkotykki

  • 162 983
  • 792

Jaska_a

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ennen Lukko, nyt kaikki muut paitsi HIFK, Pelicans
Nikelle sopimus heti!

Aina kun Raumalla kehittyy joku maajoukkuetason pelaaja niin hänet viedään välittömästi joko Tepsiin tai Jokereihin. Nyt kuuleman mukaan Lukon rahatilanteenkin pitäisi olla hallinnassa niin eikö olisi syytä jo kausilippulaisten ja muiden vakiokannattajien takia solmia Niken kanssa mahdollisimman pitkä sopimus? Uskoakseni lähivuosina jo Olkiluodon ja Tukka-Jukan takia yleisömäärät ovat nousussa eikä yhtään haittaa vaikka yhtenä menestyksen arkkitehtina olisi kylän oma poika? Samoin en yhtään vastusta jos esim Taksutille tehtäisiin sopimus ensi kaudelle, miehessä lienee paljon potentiaalia, jo nyt on liigan paras aloittaja.

Jaska a
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Nikke Satakunnan maalitykki

Viestin lähetti korkki
Uusi Vekku Salo on syntynyt!

Ja vertaat Nikkeä Saloon. huh huh, mies on tehnyt pakkina enmmän byyrejä kuin teidän maalitykki martta ja korppi.
Ei Salo mikään pakki ollut! No ehkä yv:ssä paikallaan.

Oikeassa olet kyllä tuon pääkaupungin suhteen.
Nuo draftit on sitten asia erikseen, kenelle arpa suo ja kenelle kellot soi.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
ei kannata hirveästi välittää

Tuo nyt vaan on tuollaista porilaista filosofiaa... Toiset on paskoja ja me vielä paskempia:) Kyllä sen tietää kun täällä asuu...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Nikke Satakunnan maalitykki

Viestin lähetti L4E
Ja vertaat Nikkeä Saloon. huh huh, mies on tehnyt pakkina enmmän byyrejä kuin teidän maalitykki martta ja korppi.
Ei Salo mikään pakki ollut! No ehkä yv:ssä paikallaan.
No ainakin se yhtäläisyys on että molemmat ovat hyvin kärkkäitä olemaan ylimpinä pelaajina. Turha noita on vielä verrata, katsotaan sitten kun Niskala on kolmekymppinen ja takana on viitisensataa liigapeliä.

Ja se että kirjoitat että tehnyt PAKKINA enemmän maaleja on vähän ristiriitaista, kun mies kuitenkin on jokusen maalin tehnyt myös hyökkäyksen kärjestä. Levon 22 maalista kaudella 86-87 osa syntyi myös samoin, taisi Pratu jopa olla ketjussa jossain pelissä.

Katos perhana jäi hymiö tuosta vertauksen perästä. Ja heti joku vetää herneet nenään.

Ja masa, eiköhän me kaikki Satakuntalaiset samanlaisia olla...
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Mokia kerrakseen

Eikös joku/jotkut väittäneet jo jossain,että PAKEISTA Nikken edelle menee vielä "Närä" Jokinen?Kuuluu olevan sellainen pikku virhe tiedostossa,että Jokinen olikin laitahyökkääjä.Niin aprikoi UR!Nikke siis on ykös-miäs,3xhurraa!
 

Retired

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Nikkestä

Laitoinpa vahingossa tuonne pelaajahankintoihinkin tämän jutun pakeista puhuttaessa.
Veikkaanpa ettemme saa nauttia Niskalan nousuista tämän kauden jälkeen. Kuuleman mukaan mies on hylännyt Lukon jatkosopimustarjouksen ja katselee uusia vaihtoehtoja. Eipä tuo mikään ihme ole sillä eihän hän tuosta Lukossa enää mihinkään kehity. Ruotsi (jossa muuten pelataan parempaa kiekkoa) tai NHL varmasti houkuttelevat Niskalaa. Veikkaan että maksimissaan ensi kauden Nikke Lukossa vielä pelaisi jos paperilla näyttää hyvältä sekä palkka että joukkue.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
En oikein usko tuohon Niskalan hylkäämään sopimuspaperiin ensikuulemalta. Varmasti haluja on pitää hänet yhä ensi kaudellakin Raumalla. Se, että puhutaan uudesta puolustajasta yms., niin ei voi yksin olla rahastakaan kiinni.

Näen asian hieman niin, että Niskalan lähdettyä jää Lukkoon hieman liian iso lovi paikattavaksi. Ei oikein mikään ulkolaisvahvistuskaan sitä paikkaa... Kyse ei ole pelkästään pelaamisessa tai taidoissa, vaan myös markkinamielessä Niskala olemassaolollaan näyttää muille, että Raumallakin voi kehittyä pelaajaksi.

Olisi ehkä liian paljon pyydetty, että halua ei olisi ollut pitää häntä yhä joukkueessa. Jos kuitenkin on niin, että Niskala olisi lähdössä ja Lukon johto ei ole osannut antaa riittävän hyvää sopimusta, niin siinäpä kuulevat kommentteja huonojen pelien alettua...
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä kohdin voi palauttaa mieleen Santalan aatokset projektin alkutaipaleelta: omat pojat pyritään pitämään Suomessa pelatessaan Lukossa.

Toki tämä on pelaajien käsissä, ei heitä voi mihinkään pakottaa, mutta uskoisin että Lukossa on vahva tahto hoitaa Niken asiat niin että hän mielellään jää.

Itse uskon että Niskala vielä yhden kauden Lukossa pelaa. Kevättä kohden edetessä miehen ja fanien ajatuksia kyllä varmaan pyritään sekoittamaan yhden sun toisenkin taholta.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
IS Veikkaaja tietää kertoa, että Niskala olisi menossa ensi kaudeksi Jokereihin. Ei sinänsä yllättävä asia, sillä Harkimon firma pystyy lyömään sellaisen tukun euroja tiskiin, jonka rinnalla Lukon tarjous taatusti kalpenee. Vaikka Santala totesi lehdessä, että muissa joukkueissa Niskala tuskin saisi yhtä isoa ruutua kuin Lukossa, uskon Niken silti tarttuvan Jokerien haaviin. Iso menetys se olisi Lukolle ja tietysti pettymys kannattajille. Niskalasta Narrit saisivat uuden Tom Koiviston, joka muistetaan myös tarkasti ampuvana kiekollisena pakkina.
 
Viimeksi muokattu:

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Jos Niskala olisi ensi kaudella Jokeri paidassa, niin tuskinpa moni raumalainen antaisi sitä anteeksi. Periaatteessa Jokerit on jo ihan riittävästi varastanut SM-liiga lupauksia ja tuhonneet siinä sivussa monen lupaavan pelaajan tulevaisuuden... Ei hyvä idea.

Miksi rakentaa omat pojat projekteja, jos kaikki pelaajat lähtevät muualle? Eihän siinä olisi mitään järkeä.
 
Viimeksi muokattu:

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No jaa, ei minulla ainakaan mitään antipatioita Niskalaa kohtaan olisi vaikka hän Jokereihinkin siirtyisi. Oma kasvatti hän on edelleenkin. Eiköhän sitä siinä vaiheessa pitäisi vaan toivottaa sitten onnea ja menestystä niin kuin muillekin lähtijöille.
 

Maffesoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Lukon metsästäjä
...tuskinpa moni raumalainen antaisi sitä anteeksi.

Ja höpö höpö... Ei se nyt sentään ole mikään Porista Raumalle siirtyminen... :)

Niskala on pelannut niin loistavasti, että olisi jopa pieni ihme, jos hän Lukossa jatkaisi. Seuroilla on erilaisia mahdollisuuksia maksaa, ja pelimies on oikeutettu valitsemaan itselleen parhaan paikan - ja palkan. On myös niin, että Niskala on nyt kehittynyt Lukossa huippuunsa, joten on kenties perusteltua - muutenkin kuin rahan suhteen - miettiä uusia tuulia.

Toivoa aina voi - mutta kannattaa varautua Niskalan lähtöön, eli ei kannata antaa huhujen pilata iloa nauttia Niskalan tämän kauden otteista.
 

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Kyllä Niskalan menetys olisi suuri pettymys ainakin itselleni. En ole yhtä hyvää kiekollista suomalaispakkia nähnyt aikoihin. Jokereihin siirtyminen olisi mielestäni Niskalalta suuri virhe uran jatkoa ajatellen. Itselläni on vielä hyvin muistissa miten muutama vuosi sitten yksi kovaa ampuva nuori suomalaispakki siirtyi Ilveksestä Jokereihin ja kehitys on polkenut paikallaan nyt parivuotta. Se mitä tällainen nuori kehittyvä pakki tarvitsee tässä vaiheessa on kovaa treeniä ja paljon peliaikaa. Raumalla Niskala saa molemmat ja tuskin Lukon palkka tarjous paljoakaan jää Jokereiden vastaavasta. Lisäksi jatkon puolesta puhuvat myös tuleva nhl lakko. Jokereihin tulee varmasti muutama pakki ison meren takaa joten Niskala saisi vain hieman peliaikaa verrattuna Raumalla 30 min/ottelu.

Näin ollen uskon vakaasti Niken Lukossa jatkamiseen.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No tätä Jokeri-kuviota ennustelin jo marraskuussa, mutta nautitaan vielä niin kauan kun Nikke täällä pelailee. Kukapa ei olisi halukas vaihtamaan työpaikkaa jos palkka nousisi roimasti ja lisäksi paranisi mahdollisuudet maajoukkueeseen?
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Menetys!

Kyllä iso lovi tulee paikattavaksi lukolle jos Niskala tosiaan (niinkuin arvaaja väittää) lähtee pois.Ei siinä mitään,että pelaaja vaihtaa työpaikkaansa,eikä sekään vaivaa,että pelaaja on Niskala mutta ihmetyttää tietysti jos Nikke saa yhtä ison ruudun narreissa ja saman peliajan kuin täällä?Tietysti jos vaan rahan perässä menee niin sitten ratkaisu tuntuu oikealta.Jos kerran Makko on tulossa ensi kaudeksi tänne niin tuskin paljoa parempaa kehitystä narreissa on?

Kaikkein eniten harmittaa seuran puolesta siinä mielessä,että mistä paikkaaja Nikkelle samaan hintaluokkaan (noin)?Eipä taida tulla heti mieleen ketään.Kyllähän hyviä pelaajia maailmassa on mutta,rahalla saa ja hevosella pääsee.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pakkohan tuo Arvaajan juttu oli käydä lukemassa ja kyllä siitä varsin selvästi sen kuvan saa, että Niskala ensi kaudeksi Jokereihin siirtyy. Tiedä sitten kuinka paljon noihin Arvaajan juttuihin on uskomista, onhan siellä jos jonkinlaisia siirtoja veikkailtu viime vuosina. Epäilyttävästi tästä tilanteesta tulee silti mieleen muuan Pasi Saarelan siirto samaiseen narripaitaan kaudeksi 1995-96. Siirtohan oli silloin varma jo tammikuussa ja Pasin peli oli varsinkin pleijareissa ottelusarjassa Kiekko-Espoota vastaan täysin jumissa. Toivottavasti Niskala ei tee nyt "Saareloita" ja lähde ensimmäisen huippukauden jälkeen heti muualle.
Niskalan kehityksen kannalta jääminen Lukkoon olisi ehdottomasti paras vaihtoehto. Rautakorvella olisi varmasti vielä paljon annettavaa Jannelle ja rooli Lukossa olisi todella suuri. Jokereissa peliaikaa tulisi luultavasti 5-10 min vähemmän ottelua kohti kuin Lukossa tulisi. Jos vielä se varmana pidetty NHL-lakko toteutuu niin Niskalan peliaika saattaa vähentyä entisestään, sillä narripaidassa tullaan tod.näk. näkemään myös NHL-pakkeja.
Rahallinen puoli siis näytelee suurinta roolia tässä Niskalan mahdollisessa siirrossa, mutta luulisi että Lukkokin aika kovan tarjouksen pystyy pöytään laittamaan. Ja kyllähän Jannekin sitä rahaa ehtii vielä uransa aikana tienaamaan, 1 huippukausi vielä Lukossa ja sitten vaikka sinne NHL:ään. Toisaalta kyllähän se varmasti nuoren pojan pään pistää sekaisin jos ne Helsingissä pystyvät tarjoamaan saman verran Euroja kuin Raumalla perunoita...ja onhan Niskala jo Raumalla viihtynyt todella pitkään, joten ehkäpä sitä sitten haluaakin vaihtaa maisemaa ja katsella maailman valoja. Ajankohta vaan tuntuu todella ikävältä, koska Janne on Rautakorven tulon jälkeen puhjennut todelliseen kukkaansa pelaajana ja uskon, että kehitys olisi taattu samassa valmennuksessa myös ainakin seuraavan kauden ajan. Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan tuota rahaa laita aina etusijalle, hyvänä esimerkkinä vaikka Jypin Jarkko Immonen, joka varmasti saisi muualta paljon enemmän rahaa kuin Jyväskylästä mutta teki siitä huolimatta Jypin kanssa syksyllä jatkosopimuksen, koska katsoi saavansa peliaikaa sieltä juuri sen verran kuin haluaa ja pelaaminenhan se tunnetusti eniten kehittää.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En ole tuota juttua lukenut mutta pahaltahan se kuulostaa.

Pelaajalla täytyy olla aivan hirveä itseluottamus jos se passaa rahakkaan diilin jokerien kaltaiseen näyteikkunajoukkueeseen. Uskooko Niskala, että pystyisi ensi kaudella parantamaan tämän kauden suorituksesta ja nostamaan arvoaan entisestään? Vai ajatteleeko hän tämän kauden olevan sitä parasta mihin Janne Niskala pystyy, ja myy itsensä sen mukaan parhaiten tarjoavalle?

Aika moni ottaisi tuon "take the money and run" vaihtoehdon, valitettavasti. Se on riskittömämpi talouden ja tulevaisuuden kannalta, vaikka se todennäköisesti hieman rokottaa urheilullisia ambitioita ja kehitystä.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sääntöhän taisi olla että sopimuksen alaiseen pelaajaan eivät muut seurat saa ottaa yhteyttä kauden aikana. Jos siis jotain neuvotteluja Jokerien ja Niskalan välillä jo käydään, niin ne ovat sitten Niskalan oman agentin toimesta herätettyjä. Se tietysti kertoo jo aika paljon miehen toiveista.

Mutta toinen asia sitten on, onko tuossa jutussa minkä verran perää. Toivotaan nyt kumminkin että Niskala pelaa Lukon pelinsä hyvällä asenteella loppuun asti, loppuvat ne sitten milloin tahansa.
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Luggu-fanit uudessa tilanteessa

Muutamaan vuoteen ei lukkolaisia kohtaan juuri ole kiinnostusta muilla SM-liiga seuroilla ollut, eikä ihme kun katsoo seuran menestystä. Nyt kurssi on koko seuralla ylöspäin ja samaten yhä enemmän kiinnitetään huomiota seuraan ja sen pelaajiin. Kova paikkahan se Niskala lähtö olisi, mutta ei kai sekään mitään maata kaada? Onhan meiltä aikoinaan viety Rintanen, Sahlstedt, Grönman ja tukku muita. Ehkä tuo tauko muiden seurojen kiinnostuksessa on saanut lugu fanin varpailleen heti, kun yhtä ollaan täältä pois viemässä. Minä ihte uskon Niskalan täällä pysymiseen.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Mitä sitä miettimään asioiden kanssa enempää... Siispä tällä hetkellä asiaa ajatellaan näin: Niskala siirtyy Jokereihin. Ei se siitä miksikään muutu ennenkuin asioita valaistaan Rauman Lukon taholta. Pelaajathan itse ovat palkollisia ja tekevät kuin seuran johto käskee... Onnea vain jatkolle ja kiitos ajastasi Lukon paidassa, jos tämä Arvaaja oli oikeassa. Uskon yhä kuitenkin jutun olevan ANKKA. Ei parane uskoa mihinkään ennen kuin asia on julkaistu virallisesti. Ilta-sanomien tyyppistähän juuri on julkaista uutisia ajattelematta niiden seurauksia tai aina edes totuuden mukaisuutta.

Selvästi ihmiset alkavat odottelemaan jatkosopimuksia keskusteluista päätellen, niin itsekin. Odottavan aika on pitkä ja tuskinpa tämä Niskalan juttu aukeaa ennen kuin mies itse aukenee tai seuran johto lopettaa hykertelemästä omassa kolossaan salaisuuksiensa keskellä koskien tulevan kauden pelaajasopimuksia ja sitä, että missä vaiheessa ne ovat.

Siispä parempi olla murehtimatta näiden kanssa enempää jatkossa. Taidankin palata näihin juttuihin sitten, kun on jotain tiedotettu virallisesti.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ehkä kukaan ei halua enää kokea sitä mitä koettiin 90-luvun loppupuolella. Menestyvästä huippujoukkueesta lypsettiin Bosman päätöksen jälkeen kaikki huiput puoli-ilmaiseksi johonkin ulkomaille tai leuattoman miehen akatemiaan. Sen jälkeen taisteltiin karsintarajalla. Kuka haluaa tämän tilanteen uudestaan? Toivotaan että Heikkisestä tulee seuraava huippupakki, jonka hajuton ja väritön pääkaupunkiseudun korttipakka imaisee.

Harmittaisi paljon vähemmän jos Nikke menisi esimerkiksi Hifkiin. Ja se voisi olla urankin kannalta viisainta...Timonen, Rafalski, Zidlicky....Söderholm?...Niskala?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän Veikkaaja nykyään aika hyvin tietää mistä kirjoittaa.

Lohtuna tässä on se että nimiä ei lehden mukaan vielä papereissa ole, joten jos Lukko joskus vielä pystyy kilpailemaan jostain pelaajasta, niin tässä Niskalan tapauksessa nyt olisi paikka korottaa tarjous äärimmilleen. Työkseenhän nuo pelaajat kiekkoa lyövät eli raha ratkaisee aika pitkälle (vaikkei sitä kukaan pelaaja myönnä).

Onhan Lukolla ja Jokereilla eroa muutenkin tietysti. Niinkuin Pasi Saarela sanoi Jokereihin lähtiessään, niin mikäli Raumalta aikoo maajoukkuepaikkansa vakiinnuttaa pitää pelaajan olla joku aivan erityisen taitava. Mm. sen maajoukkuepaikan toivossa Pasikin Helsinkiin siirtyi, ja sitä varmasti ajattelee Jannekin.

Odotellaan nyt vielä ja nautitaan Jannen peleistä. Vaikka minäkin tietysti toivon hänen jatkavan Lukossa ensi kaudellakin niin joka tapauksessa hän jossain vaiheessa lähtee muualle.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Satuin kohtaamaan viikonloppuna vuosikymmeniä Lukon toiminnassa mukana olleen henkilön, joka kertoi, että Niskalaa ei kovin helpolla Raumalta viedä. Lisäsi vielä sen, että nykytilanteessa Lukko on niin kilpailukykyinen, että Suomesta ei Niskalalle löydy parempaa palkkaa.
Tämä oli tietysti hänen mielipiteensä.

Kertoili myös siitä, miten he ovat toriparlamentissa haastatelleet ja hyväksyneet Rautakorven.

Ollaan siis rauhallisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös