Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Jani Tuppurainen – Oulusta Kuopioon ja sieltä tänne, jokaisella on tiensä menestykseen

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana RuuhkaTukka, 18.09.2009 klo 22.17.

 1. RuuhkaTukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, sympatiaa Jokereille
  Tuppurainen on ollut tämän kevään johtava pelaaja JYP:ssä yhdessä Vatasen kanssa. Luistin liikkuu ja pisteitäkin on alkanut tulla. Nahinoissa mies ei väistele ja vastuuta hän haluaa ja on valmis kantamaan.

  Tuntuu että Tuppuraisessa yhdistyvät Oulun ja Kuopion parhaat puolet ilman niitä jääkiekossa hankalia ominaisuuksia. Luonne on lupsakka ja luistin liikkuu kuin kalakukon purijalla ikään. Toisaalta sitkeä selkäranka ja valmius nokkapokkiin kielii Oulun suuntaan.

  Itse uskon Tuppuraisen puhkaisevat 20 maalia tällä kaudella ja olevan lopulta JYP:n toisen tai ensimmäisen kentän laituri, jahka playoffeihin asti edetään.

  Millaisia tuntemuksia, muissa palstamme asiantuntijoissa, herää kun mainitaan nimi Tuppurainen?
   
 2. viza Jäsen

  Lainaus:
  Alluhan oli Kuopion vuosinaan tuttu näky pesäpallo-otteluiden kakkospuolen katsomossa. Eiköhän tuo ensi kesänä Kirin peleissäkin näy.
  Loistava pelaaja, asennetta vaikka muille joukkuetovereille jakaa. Hassua, tuleeko Allusta JYPin tämän kauden pelastaja, todellinen ikoni? Yksittäisenä pelaajana mielestäni aivan eri luokkaa kuin nämä Pihlmanit ja Virtaset - Allu nimittäin osaa tehdä kaiken vaikkapa itsekseen.
   
 3. RuuhkaTukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, sympatiaa Jokereille
  Lainaus:
  Aika kohtalaisen yksisilmäinen kommentti, Virtasen pelisilmä on aivan toisissa sfääreissä Tuppuraiseen verrattuna ja Pihlman tuo jotain sellaista jota voit vaikka kysyä niiltä teidän pieniltä pakeilta.

  Tätä ei kuitenkaan pidä tulkita Tuppuraisen vähättelyksi, koska näissä kolmessa pelissä JYP:n parhaimmat pelaajat ovat olleet Tuppurainen ja Vatanen.

  Tämän ketjun tarkoitus ei ole myöskään vähätellä muita pelaajia, tarkoituksena on vain kiittää ja kunnioittaa miestä joka viimeinkin jätti taakseen sen Kuopion neiteilyn ja alkoi pelaamaan kuin miehet.
   
 4. Marcus Juslin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kun katselin Tuppuraisen menoa KalPa-vuosina, niin vaikkei tehoja ropissut ihan maagiseen tahtiin, niin ihmettelin miksei kaveria kutsuta maajoukkueeseen. (En tosin tiedä onko joskus kutsuttu...). Usko Tuppuraiseen oli aivan helvetin kova ja täytyy sanoa, että viime kevät oli itselleni siinä mielessä iso iso pettymys. Nyt on kesä treenattu normaaliin tapaan ja näyttäisi että vanha vauhti on löytynyt. Edelleen jaksan harmitella, että Jani pistetään pelaamaan Pesosen ja Hakkaraisen viereen. Pesonen ja Tuppurainen mielestäni jotenkin syövät toistensa peli-iloa. Jospa RD todellakin nyt tarttuisi noihin Blues-ottelun kokoonpanomuutoksiin eikä pistäisi peli-ilmeen totaalista muutosta taas noiden tsykologisten juttujen piikkiin.
   
 5. Giba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kainalniemen Hiki
  Pakko hypätä naapurinkin leiristä kommentoiman "Allua".
  Kaukalossa antaa kaikkkensa joukkueen eteen ja ennenkaikkea myös loistava joukkuepelaaja. Urheilija niin kaukalossa, kuin sen ulkopuolellakin. Ja mahtava tyyppi myös, jos unohdetaan kiekko ja puhutaan muista asioista. Fanit syyttivät täällä petturuudesta, fleguilusta ja millon mistäkin kauden 07-08 sydäntalvella (oli juuri lehdissä kirjoiteltu että mies on tarttunut JYPin syöttiin). Itse en noita em. negatiivisyyksiä nähnyt missään vaiheessa. Antoi loppuun saakka 100% panoksen Kuopion työnantajalleen ennen Ruotsiin siirtymistä. Ja kukapa ei vaihtaisi työpaikkaa, jos palkka nousee kymmeniä prosentteja ja siihen on mahdollisuus entisen sopimuksen loppuessa? Minä ainakin vaihtaisin :)

  Viime kausi oli vaikea pitkän loukkaantumisen jälkeen, mikä nyt on aika ymmärrettävää. Nyt näyttäisin putki kulkevan ja verkotkin menevän tötterölle. Toivottavasta Allu saa autettua teidät takaisin voittojen tielle, niin saadaan tapella taas (toista vuotta peräkkäin) kärkikahinoissa :)

  Ja pitää vielä mainita tuossa edellä olevista viesteistä sen verran, että miksi joka helvetin keskusteluketjuun pitää alkaa heti provoilemaan ja haukkumaan toisia??

  Hyvää ja ennen kaikkea parempaa syksyn jatkoa Jyväskylän kiekkoniiloille :)
   
 6. batman83 Jäsen

  Itse olen tykännyt kovasti Allun tavasta ärsyttää vastustajaa, ja sekoittaa pakkaa.

  Tarkemmin kun seuraa hänen tekemisiään kentällä, niin sitä tapahtuu melkein joka vaihdossa. Blues pelissäkin kävi saman vaihdon aikana aika monta kertaa lämmittämässä Immosen Jarkkoa. Ja tyyli millä Allu sitä tekee on niin huomaamaton, ettei siihen voi oikein tuomari edes puuttua. Huomaa, että tekee vain hyvää tuommoinen rottailu Allun pelihuumorille, sillä sen jälkeen ne pari kaappia syntyivätkin.

  Ja muistetaanhan viime vuodeltakin muuan Pikkaraisen tapaus.
   
 7. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  Lainaus:
  Minäkin vaihtaisin, mutta Tuppurainen ei vaihtanut tuosta syystä, koska KalPan tarjoama jatkosopimus olisi ollut aavistuksen rahakkaampi kuin se sopimus, johon Tuppurainen tarttui Jyväskylästä. Toisaalta mestaruusbonukset saattoivat sittemmin tasoittaa tilit, ja toisaalta mestaruuden voittaminenhan on noin yleisesti ottaen aika kivaa - luulisin.
   
 8. Kilvenkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Lainaus:
  Pakko kommentoida tätä.

  Allu oli yksi suosikkipelaajistani (kuka KalPan-kannattaja voi sanoa ettei olisi pitänyt Allusta?) mutta sanon silti, ettei miestä enää silloin "sydäntalvella" kiinnostanut KalPalle pelaaminen. Se näkyi katsomoon asti ja se näkyi pisteissä. Tai no joo, varmaan Allu teki paljon maaleja tyhjiin kärkkyessään läpiajoa hyökkäyssinisellä kuun muut jätkät tappeli omalla puolustusalueella jotta saataisiin niitä voittoja... Ja ymmärtäähän sen, tavallaan. Jossain vaiheessa näki kyllä, että Allu ymmärsi olevansa KalPan paras pelaaja (päästyään EHT-varamieheksi) ja sitten tapahtui jotain. Jotakin, joka suoristi selän, lisäsi surffailua ja vähensi puolustusta. Pelaaminen koko liigan säälittävimmässä joukkueessa ei ehkä tuntunut kovin mielekkäältä, jos oli tarjolla jotain muuta. Kyllä mä voin myöntää, että mua vitutti Tuppuraisen lähtö ja se, millä tavalla se tapahtui. Mutta viimeinen peli KalPa-paidassa oli varmasti melko tunteikas niin Allulle kuin katsojillekin ja jätti hyvän fiiliksen. Kun Allua kiinnostaa ja pelihuumori on hyvällä mallilla, enemmän kuin kullan arvoinen.

  Tulipa mieleen eräs peli silloin vanhoina hyvinä aikoina, kun KalPa oli jumbo ja Tuppurainen meidän johtotähti. Tuppurainen täräytti ylivoimalla viivasta maalin. Nätti maali, taisi Tuppurainenkin yllättyä, sen verran "jäätävä" oli tuuletus. Ei mitään käsien heilutteluja, ei kunniakierroksia, ei fanikatsomolle vilkuttelua. Ehei. Vaatimattomana miehenä Allu yritti olla mahdollisimman huomaamaton - ja painui jäälle kyykkyyn. Joku huusi katsomosta: "Allu mihin sää menit?"

  Mielenkiinnolla seuraan Tuppuraisen otteita. Avausottelussa JYP-KalPa oli kyllä potkun pari muuta joukkuettaan edellä.
   
 9. batman83 Jäsen

  Ketjua ylös.

  Tänään meni sm-liigan henkilökohtainen piste-ennätys rikki.

  Hienoja laukauksia ja hienoja maaleja tällä kaudella. Plussana pisteiden päälle muutama hieno rankkareilla ansaittu voitto Allun lavasta lähteneenä.

  Tässäkö meille on kuoriutunut uusi maalitykki?

  Tilastot:

  07-08: 13 + 20 = 33
  09-10: 22 + 12 = 34


  Maalin päässä alkukauden sensaatiosta, eli Ahtolasta.
   
 10. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuppurainen pelannut viimekierokset taas hyvin, mutta vielläkin nuo otteet vaihtelevat melkoisesti pelistä toiseen ja myös liikaa ahnehtii välillä. Tehoistakin näkee että syöttelypeliä voisi ehkä parantaa vaikka tottakai maalintekijä on aina maalintekijä, mutta minusta Tuppurainen ei viellä ole niin puhdas maalitykki että aina itse kannattaa laukoa. Tosin otteiden vaihtelut johtuu osittain että kärsii ketjulotosta, mutta silti välillä tuo pelaaminen melko väkinäistä ja ihan kuin mies pakotettaisiin pelamaan.
   
 11. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Ei mennyt, kaudella 2006-07 teki KalPassa 14+21, eli jos pinnan saa lauantaina Tampereella, sivuaa ennätystään.

  Tuppurainen on kyllä ollut tällä kaudella aika paljonkin kannattajien hampaissa, mutta 22 maaliin on syytä olla tyytyväinen, vaikka ailahtelevia otteet ovat olleetkin.
   
 12. trivekku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp, IFK
  Kyllähän tuo Allun rannari on ihan hirveä, sellainen köyhän miehen "laser guided" kuten Brett Hullulla parhaina päivinään.
  Se yksi rankkari etenkin, harppuuna yläpesään kaukaa.
   
 13. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllähän tuo kuti on aika karmea...varsinkin kun pääsee tuosta lempipaikastaan virittämään. Ei sitä taida juuri kukaan torjua ellei vahingossa tielle osu. Jos veto tuosta menee maalia kohti niin aika varmasti se on maalissa.

  Välillä tulee noita aika epätoivoisia nousuja joista sitten ei juuri tule mitään,mutta joskus nuo nousutkin tuottavat maaleja. Hieman itsekäs, mutta toisaalta ihan hyvä että joukkueessa on tuollainen pelaaja, joka onnistuu ihan mukavalla prosentilla.
   
 14. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Saisi enemmänkin vedellä tuota rannevetoa, kun se on todellakin melko kova ja tarkka. Lämärit tuppaavat usein menemään ties minne seinille.
   
 15. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tuppuraisen pahimmat viat ovat sooloilussa ja välillä jopa liiallisessa vauhdissa, jossa ei kiekko meinaa pysyä mukana. Yritystä kyllä riittää ja maalinälkä on kyltymätön. Allu selvästi nauttii jokaisesta maalistaan ja tuulettaa antaumuksella. Rannari on tarkka ja kova, joten sitä saisi viljellä enemmänkin.

  Välillä tuntuu, että Allulle on jäänyt tuo yksinyrittäminen päälle sieltä KalPa -ajoilta, jolloin viereltä ei välttämättä löytynyt hirvittävän hyviä pelimiehiä ja nyt ei sitten meinaa kaaliin mennä, että sieltä viereltähän löytyy useimmiten kovan luokan pelimiehiä, joille sitä kiekkoa kannattaisi jakaa.

  Tällaiset maaliahneet pelaajat ovat kyllä tarpeen poffeissa, mutta hieman enemmän saisi jakaa kiekkoa muillekin. Antaa rannarin viuhua!
   
 16. Kröni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Nostoa nostoa. Tässä vaiheessa kautta olisin ehdottomasti valmis solmimaan Tuppuraisen kanssa jatkosopimuksen. Allun pelaaminen on monipuolistunut huomattavasti sitten vaikeampien aikojen. Maalivainun lisäksi hän näkee nyt ketjutoverit paljon paremmin. Kun kaupan päälle tulee tunnollista puolustuspelaamista ja nopeutta, sopii hän erinomaisesti Dufvan palettiin.

  Toivotaan, että Tuppurainen ei suuntaa Ruotsiin vaan pysyy vastaisuudessakin Jyväskylässä!
   
 17. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Tuppurainen on kyllä luonut itsensä uudelleen JYPissä aivan täydellisesti, vähän kuin Tuomas Vänttinen. Turha taiteilu ja neppailu on jäänyt pois ja Jani painaa nykyään menemään kovalla asenteella ja tekee hurjasti töitä, ja kun pelikäsityskin on hyvä, pisteitä syntyy.
   
 18. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Kättä pystyyn ne valittajat, joille oli kova pala viime talvena se, kun Tyni järjesti ison lehdistötilaisuuden pelkästään Tuppuraisen jatkopahvista (niin ja olihan siinä iso ja komeekin samalla mukana). Ketä vielä harmittaa?

  Tällä hetkellä Tuppurainen pelaa hemmetin hyvin ja loistaa monella saralla. kultakuuppa, plusmiinus-ykkönen, ottanut Vänttisen roolia puolustuksessa kiekonsyöjänä ja taklaukset sujuu entiseen malliin päättömällä nopeudella. Muutamassa edellisessä pelissä aivan maagisia syöttöjä tai jättöjä - pelisilmää löytyy. Selvästi Tuppurainen huomannut, että syöttämälläkin voi auttaa joukkuetta.

  Jatkopahvia vaan kouraan ja A rintaan Tuppuraiselle.
   
 19. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Tuskin ketään silloinkaan haittasi jatkosopimukset vaan se tyyli jolla ne ilmoitettiin. Annettiin ymmärtää jotain muuta ja sitten... No niin. Jatkot olivat hieno juttu silloinkin jo.

  Ja tosiaan, Tuppurainen on uudistunut pelajana jonkin verran. Ei niin radikaalisti kuin Vänä aikoinaan mutta kuitenkin. Tuppuraisen pelaaminen on monipuolistunut. Nyt "Allu" syöttelee ja pelaa uhrautuvasti puolustuksessakin ja vieläpä lisäksi on tarpeeksi itsekäs mutta ei liikaa. Maalejakin siis Tuppurainen vielä tekee syöttelemisen lisäksi. Vielä lisää terävyyttä siihen maalintekoon ja Tuppurainen löytää itsensä maajoukkueesta.
   
 20. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Tulee vähän mieleen sellainen Pilemäinen muutos. Pihlmanikin otti harppauksen pelinrakentelu- ja syöttöominaisuuksissa. Nythän niitä tehojakin tulee, kun ei viime kauden tapaan Allu lauo heti ensimmäisenä siniviivan ylitettyään. Taino kyllähän niitä maaleja viime kaudella nähtiin, mutta nyt tulee syöttöjäkin, kun peli on muuttunut kokonaisvaltaisemmaksi. AV-pelissäkin yllättänyt positiivisesti. Tällä kaudella kulutetaan puhki Hytösen sijasta Tuppurainen YV:llä, AV:lla ja tasaviisikoin.
   
 21. Pottakameli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toisaalta alivoimaa pelaa myös Perrin, Hytönen ja muut. Ehkä Risto on oppinut jotain viime kaudesta ja samanlaista puhki peluuttamista ei tällä kaudella nähdä.
   
 22. moby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP(#42)
  Lainaus:
  Ainakin peliajat ovat kaikilla(myös pakeilla) kohtuullisia ja maalivahditkin ilmeisesti pelaavat tulevaisuudessakin Riston ohjelman mukaisesti tasaisesti. Hirvittää katsoa noita SM-liigan peliaikatilastoja muutamien pelaajien kohdalla...
   
 23. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Allu-ketjua ylös. Tällä hetkellä mies on lähes korvaamaton palanen JYPin hyökkäyksessä ja ehdottomasti pelaa uransa parasta kiekkoa tällä hetkellä. Sopii Perrinin laidalle kuin nakutettu, mutta loukkaantumiset syö vielä mahdollisuudet syöksyä pistepörssissä kärkisijoille. Onneksi jatkosta on sovittu Allun kanssa.

  Hauska tilanne eilen Tapparaa vastaan, kun Tuppurainen väisti porkkapöksyn niitin ja kaveri lensi laitaan kuin märkä rätti.
   
 24. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  Kyllä, (myös) Tuppurainen on liian aliarvostettu kaveri. Allussa on sellaista "voi yksin ratkaista koko pelin" -potentiaalia mitä ei turhan monelta JYP-pelaajalta löydy (Vatanen, varauksen Perrin ja Hytönen). Olikohan tuo Lukko-peli joulun alla missä Tuppurainen oli ihan tulta ja tappuraa joka vaihdossa.

  Toivottavasti pysyy nyt terveenä, oliko viime vai toissa kaudella kun pelasi huikeaa syksyä ja sitten tuli taas loukkaantuminen. Nyt on taas hyvä meininki Tuppuraisella.
   
 25. Lampinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuokkolan Pekka, Jarkko Immonen, Anttoni Jakobsson
  Lainaus:
  Tuntuu siltä, kun tulee takaisin saikulta, että pelituntuma on aina yhtä hyvä. Ei hae peliään, vaan on aina samassa hyvässä kondiksessa. Tärkeä mies keväällä ja toivottavasti tosiaan ei mene rikki. Leijoniin Ruotsissa?