Tai tuohon yksilötasoon, miksi Valjumiehet tuntuvat olevan toisessa aallossa arvokisoissa?
Ja on valjupelaajat onnistuneetkin maajoukkueessa: Hernandez, Nani, Hazard, Torres, RvP, Suarez, Balotelli etc.
Valioliigapelaajat olivat aika kattavasti yössä EM ja MM-kisoissa, seurat eivät pärjää Euroopassa tuloihinsa nähden kummoisesti ja Valioliigan ulkopuolelta tulevat pelaajat ovat Virkkusenkin sanoin niitä, jotka eivät mahdu esim. Realiin ja Barcaan. Silti nämä ovat Valioliigassa supertähtiä. Aguero, Silva, Mata, Michu, Santi jne.
Mielipiteitä on monia, mutta itse koen Valioliigan tason jatkavan laskuaan. Kaikki tasaisuushöpinä on pelkkää itsepetosta. Tasaisuus ei ole mikään tason tae, jos taso on kaikkineen alamaissa. Espanjan keskikastin joukkueet pärjäävät hyvin UEL:ssä ja on poikkeus jos top 8ssa on kaksi tai vähemmän Spanskeja mukana. Italiassa on pari kestomenestyjää+Napoli ja Saksalaiset ovat nousussa Dortmundin johdolla.
Saisiko tähän Valioliigan ystäviltä jotain muuta näkemystä kuin sen, että tuomarit ja tuuri kusivat homman taas? Tai tuohon yksilötasoon, miksi Valjumiehet tuntuvat olevan toisessa aallossa arvokisoissa?
- Valioliigan yleinen taso: Valioliigassa on hyvin vähän helppoja otteluita.
Se on totta, sillä sarja on tasaisen paska kärjestä häntäpäähän. Helppoja otteluita ei ole kenellekään, koska kaikkihan ymmärtävät tasakehnon sarjan olevan tasainen. Kyllä Valju on aika paljon valjuuntunut viiden vuoden takaisesta. Isot espanjalaiset ja saksalaiset ovat vain liian kovia. Juventuskin tunkee kiilaa kärjen ja lädien väliin.
Kumma juttu, että Eurooppa liiga ei ole koskaan aikaisempina vuosina ollut mikään mittari, mutta nyt se tuntuu olevan. Olisihan se jännä saada Eurooppa liigaan joskus englantilainenkin voittaja.
Ei mene La Ligallakaan tosin sen paremmin, kaksi täysin omassa universumissaan (vai pitäisikö nykyään sanoa jo yksi?) pelaavaa joukkuetta ja kärjen takana tutut Valencia ja kaverit. Tuo tahtihan ei tule muuttumaan mihinkään ilman, että joskus tulisi tuntuvat sanktiot varojensa yli elämisestä. Eli ei kannata henkeään pidätellä.
Saksa onkin terveellisin ja kiinnostavin liiga tällä hetkellä. Se tarjoaa futiksen ystävälle kaikkea mitä vaatia saattaa, on Euroopan paras tunnelma ja hyvää taktista futista. Saksassa tietysti oma pikkuongelmansa on Bayernin ylivoima silloin kun se saa asiansa kuntoon mutta onhan siellä juuri Dortmundin kaltaisia kovia haastajia. Ei välttämättä mene enää pitkään, kun Bundesligasta ei lähdetäkään Englantiin, koska oma sarja tarjoaa kaikkea samaa paremmassa paketissa.
Tässä kannattaisi taas kuunnella Gert Remmeliä jolla oli mielenkiintoinen pointti englantilaisten suhteellisen heikkoon euromenestykseen. Ja se liittyi siihen, että englantilaisten kärkiseurojen vastustajat ovat taktisesti paljon köykäisempiä kuin vaikkapa nyt Espanjassa. Remmel tarkensi tämän vielä puolustuspelaamiseen eri tilanteissa.
Siinä voi hyvinkin piillä yksi syy vaikkapa Man Cityn heikolle esitykselle, vaikka kiistatta materiaali on riittävä myös Euroopan kentille. Valioliigallahan ei ole oikeastaan muuta kuin vahva brändi, englantilainen futis muuten kyntää jossain kaukana Euroopan huipusta. Näkeehän sen jo siitäkin, että ensin Valioliigan valloittivat ranskalaiset, sitten yksi portugalilainen ja viime aikoina on ollut espanjalaisen koulukunnan juhlaa.
Se on totta, sillä sarja on tasaisen paska kärjestä häntäpäähän. Helppoja otteluita ei ole kenellekään, koska kaikkihan ymmärtävät tasakehnon sarjan olevan tasainen. Kyllä Valju on aika paljon valjuuntunut viiden vuoden takaisesta. Isot espanjalaiset ja saksalaiset ovat vain liian kovia. Juventuskin tunkee kiilaa kärjen ja lädien väliin.
Voiko joku kieltää, että Atlético, Valencia, Sevilla ja Málaga näin muutaman mainitakseni olisivat huonoja joukkueita? Väittäisin, että nämä joukkueet menestyisivät hienosti, jos sattuisivat pelaamaan Valioliigassa. Kyllä nämä joukkueet voi luetella siinä missä valjufanit hypettävät jotain Liverpooleja.
Tämän jälkeen vertaillaan seuraavaa ryhmää. Tottenhamit ja kumppanit eivät ainakaan omissa papereissani ole selvästi Atléticoa ja muita kovempia. Johan viimeaikaiset tuloksetkin osoittavat sen.
Valioliigassa on myös oma ynnä muu-osastonsa, vaikka sarja tasainen voi ollakin. Readingit ja Southamptonit eivät ole parempia joukkueita kuin La Ligan Espanyolit ja Zaragozat. Näkisin jopa päinvastoin. Taktisuudessaan ja pelillisyydessään espanjalaiset ovat valovuoden englantilaisia edellä. Pelaajien kehitys on saaren ulkopuolella edellä ja parhaat pelaajat eivät pelaa hypetyksestä huolimatta juuri Englannissa.
Tämänkin vuoden euroliigapelit puhuvat puolestaan. Espanja sai kahdeksan joukkoon kolme joukkuetta, Englanti nolla. Saksa sai muuten kaksi. Italia yhden, Ranska yhden, Turkki yhden.
Tasaisuudesta muuten tuli mieleen Serie A. Miksei kukaan hehkuta italoliigaa, jos kerran tasaisuus on mittarina? Sehän on helvetin mielenkiintoinen kärjestä tyveen juuri tuon tasaisuuden takia! Mutta taso on sielläkin laskenut. Valjufanit ovat tämän voineet meille kertoa, mutta eivät ole itse avanneet silmiään tälle totuudelle, joka koskee myös Englannin Valioliigaa.
Helposti voi väittää. Manchester United olisi kaatanut Real Madridin ilman tuomariapuja. Malaga pärjää Mestarien liigassa mutta eipä ole ollut hääppöisiä vastustajia toistaiseksi.
Vilkaiseppa Eurooppa liigaan. Atletico tippui jo ja viime kaudella hypetetty Bilbao putosi jo lohkovaiheessa. Tottenhan, Chelsea ja Newcastle pelaavat tänään. Espanjalta mukana on Levante. Tottenham viime viikolla murskasi Interin.
Taktisuus ja pelillisyys menee kaiken edelle?
Ja kun huomioidaan Real Madridin ja Bayernin saaneen selkeitä apuja tuomareilta, homma ne huomioiden lista voisi olla Espanja 3 ja Englanti 5.
Ei tule muuttumaan sanktioilla varojen yli elämisestä. Se ainoastaan kasvattaa Real Madridin ja FC Barcelonan ylivoimaa. Deportivo on käytännössä konkurssissa, Valencialle pääsy ensi kauden Mestarien liigaan on kohtalonkysymys, Malaga ei pääse ensi vuodeksi eurokentille UEFA:n päätöksellä finanssien takia. Mahtikaksikolla on suurimmat stadionit, eniten tuloja pelikenttien ulkopuolelta, ovat pidemmän aikaa voineet hankkia itselleen käytännössä kaikki haluamansa Espanjalaiset juniorit (jopa 10-12 vuotiaat), TV-rahoissa vetävät eroa muihin 100 miljoonaa per vuosi.
Alusta samaa mieltä. Bundesliigasta ei lähdetä Englantiin nytkään, koska taso ei riitä. Bundesliigassa loistaneita ja muualla flopanneita pelaajia on niin paljon ettei moni halua ottaa riskiä.
Muistetaan nyt että Manchester City joutui rakentamaan joukkueen palkkasoturien varaan ja se näkyy edelleen. Vasta tällä kaudella City alkoi rakentamaan joukkuetta vähän maltillisemmin eikä räjäyttänyt pankkia.
Edellä mainitsinkin monta syytä miksi Valioliigajoukkueet pärjäävät heikosti euroopassa. Viime kaudella yksi tarjottu syy Real Madridin ja FC Barcelonan huonoon menestykseen Mestarien liigan välierissä oli Espanjan liigan sarjaohjelma jossa El Clasico laitettiin välieräotteluiden väliin. Jos Espanjan sarjan YKSI ottelu vaikuttaa Mestarien liigassa ratkaisevasti, miten vaikuttaa Arsenalin 20 pelattua ottelua verrattuna Bayernin samana aikana pelaamaan 10 otteluun? Loistava syy sille ettei Arsenal ei pärjännyt Mestarien liigassa.
Ei mene La Ligallakaan tosin sen paremmin, kaksi täysin omassa universumissaan (vai pitäisikö nykyään sanoa jo yksi?) pelaavaa joukkuetta ja kärjen takana tutut Valencia ja kaverit. Tuo tahtihan ei tule muuttumaan mihinkään ilman, että joskus tulisi tuntuvat sanktiot varojensa yli elämisestä. Eli ei kannata henkeään pidätellä.
Isoja joukkueita lukuunottamatta Valioliigajoukkueet eivät ole pärjänneet Euroopassa oikein koskaan. Tänä vuonna esimerkiksi Arsenalin ja Bayernin avausottelu oli sellainen näytös vierailta, että en hetkeen muista. No, Arsenal kyllä antoi takaisin toisessa osassa mutta sitä en sitten nähnytkään.
Tasaisuudesta muuten tuli mieleen Serie A. Miksei kukaan hehkuta italoliigaa, jos kerran tasaisuus on mittarina?
Paljon hyviä pointteja J.Grönvallilta. Mutta tähän kappaleeseen pitää tarttua. Mestareiden liigassa 2000-luvulla kolme englantilaisseuraa ovat voittaneet Mestareiden liigan, eli Liverpool, ManU ja Chelsea. Realille ja Barcalle pytty tosin mennyt viisi kertaa, mutta pointtina se, että aika vaikea on sanoa, että englantilaiset seurat eivät ole koskaan menestyneet euroopassa. Ja tosiaan seitsemästä viimeisestä finaalista kuudessa toinen joukkue on ollut englantilainen.
Eikös Chelsea ja ManU ole isoja joukkueita? Liverpoolikin joskus sitä varmaan ollut. J.Grönvall kun puhui juuri siitä ettei Englannista pärjää KUIN isot joukkueet Euroopassa.
Hyvä kuitenkin muistaa että Espanja johtaa aika selvästi UEFA:n rankingeja Eurocupeissa. Eikä tämä ole mitenkään vain Barcelonan ja Realin ansiota. Päinvastoin oikeastaan, kun Real niin älyttömän hyvin edes pelannut viime vuosina Euroopassa. Sen sijaan se juuri kertoo siitä että joka vuosi löytynyt hyviä jengejä näidenkin takaa. Huolimatta niiden taloudellisesta ylivoimasta ja valitettavasti viime vuosina(viimeiset ~5-vuotta) myös sarjataulukossa. 2000-luvun alussahan Espanjassa juuri kärki eli eniten kaikista näistä suurista liigoista oikeastaan millä vain mittareilla.
mikko6000 kirjoitti:Paljon hyviä pointteja J.Grönvallilta. Mutta tähän kappaleeseen pitää tarttua. Mestareiden liigassa 2000-luvulla kolme englantilaisseuraa ovat voittaneet Mestareiden liigan, eli Liverpool, ManU ja Chelsea. Realille ja Barcalle pytty tosin mennyt viisi kertaa, mutta pointtina se, että aika vaikea on sanoa, että englantilaiset seurat eivät ole koskaan menestyneet euroopassa. Ja tosiaan seitsemästä viimeisestä finaalista kuudessa toinen joukkue on ollut englantilainen.
Mitä siihen isojen talouteen tulee, niin kyllähän ne jättiläisinä tulevat pysymään aina, ehkä kuitenkin hillitsisi galactico-tyyppistä rakentamista ja muutenkin saisi kilpailun vähän terveemmälle pohjalle. Takavuosinahan myös Real kasvatti verrattain paljon omia kasvatteja edustukseen asti mutta taitavat nykypäivänä olla hekin vähissä..
Niin, 7/8 viime cl-finaalista vähintään toinen joukkue on ollut Englannista, selvästikkin ihan paska liiga jonka joukkueilla ei ole mitään asiaa menestyä euroopassa.
Helposti voi väittää. Manchester United olisi kaatanut Real Madridin ilman tuomariapuja. Joukkueitä voisi tällä hetkellä sanoa yhyä hyviksi. Valioliigassa moni joukkue laittaa kampoihin Manchester Unitedille.
Sinulla on valtavasti hyviä pointteja, mutta en vain voi arvostaa mielipiteitäsi. Teet kiusaa vain itsellesi valittamalla tuomareista. Mielestäni case-Nanin tuomio oli oikea. Siitä en lähde nyt jankkaamaan.
Málaga pärjää, kyllä vain. Hääppöisiä vastustajia? Zenit ja Milan ovat kovia jengejä, jotka pärjäävät kelle tahansa. Sitä paitsi eiväthän Valioliiga-joukkueetkaan aina ole "hääppöisille" pärjänneet. Mitä nyt ovat Baseleille ja Shakhtareille putoilleet, eikö totta?
Chelsea putosi UCL-lohkovaiheessa, joten en laskisi saavutukseksi olla nyt mukana UEL-playoffeissa. Newcastlelta ja Tottenhamilta toki hienoja suorituksia, mutta se, että nämä ovat päässeet jatkoon, ei ole kummoisempi suoritus.
Kuta kuinkin nämä seikat muodostavat myös peliesitykset, joilla mitataan joukkueiden paremmuutta. Sikäli kyllä.
Kyynel. Tuomarit sitä ja tätä. Jospa englantilaiset olisivat vain tehneet enemmän maaleja kuin vastustajansa, ei tarvitsisi tuomareista itkeä? Tuomarit ovat olleet mielestäni ansiokkaita.
Jürgen Klopp taisi juuri torjua Chelsea tarjouksen, koska sillä ei ole tarjota mitään mikä antaisi syyn jättää Dortmund. Bundesliga tulee edelleen vain kehittymään, kiitos terveen pohjansa ja esimerkiksi Josip Guardiolan siirtyminen juuri Bayerniin oli aika kova referenssi.
Muistetaan muistetaan mutta se voitti jo Valioliigan näillä pelaajilla. Euroopassa ei ollut mitään asiaa, vielä.
Isoja joukkueita lukuunottamatta Valioliigajoukkueet eivät ole pärjänneet Euroopassa oikein koskaan. Tänä vuonna esimerkiksi Arsenalin ja Bayernin avausottelu oli sellainen näytös vierailta, että en hetkeen muista. No, Arsenal kyllä antoi takaisin toisessa osassa mutta sitä en sitten nähnytkään.
Saldohan olisi vielä tylympi jos katsottaisiin ihan englantilaismanagerien menestystä Valioliigajoukkueiden peräsimessä. Ehkä siis olisi parempi sanoa, että englantilainen futis on kupla, Valioliiga taitaa kuitenkin markkina-arvoltaan olla arvokkain.
Hyvä kuitenkin muistaa että Espanja johtaa aika selvästi UEFA:n rankingeja Eurocupeissa. Eikä tämä ole mitenkään vain Barcelonan ja Realin ansiota. Päinvastoin oikeastaan, kun Real niin älyttömän hyvin edes pelannut viime vuosina Euroopassa. Sen sijaan se juuri kertoo siitä että joka vuosi löytynyt hyviä jengejä näidenkin takaa. Huolimatta niiden taloudellisesta ylivoimasta ja valitettavasti viime vuosina(viimeiset ~5-vuotta) myös sarjataulukossa. 2000-luvun alussahan Espanjassa juuri kärki eli eniten kaikista näistä suurista liigoista oikeastaan millä vain mittareilla.
Ongelma on siinä, että ne takana tulevat ovat suuremmissa ongelmissa. Valencia ihan kusessa, Malaga samoin, kun sugar Daddy katosi, jne. Kuten todettua niin tv-sopimusten muuttaminen liigaa koskevaksi muuttaisi tilannetta paljon reilummaksi ja tasoittaisi puntteja. Ei kokonaan, mutta selvästi enemmän.
Real tuottaa edelleen ihan hyvin junnuja, niin omaan seuraan(missä niitä on saman verran kuin keskimäärin muissakin CL-jengeissä yleisellä tasolla), kuin muihin joukkueisiin. Realin kasvattamia pelaajia on kuitenkin useita kymmeniä Euroopan huippujoukkueissa.