J.Nieminen & H.Kontinen kaudella 2010

  • 38 685
  • 191

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Osaako joku lajia tunteva vastata, miksi noita nelinpelejä pelataan? Eikö kaikki paukut kannattaisi satsata pärjäämiseen kaksinpeleissä?

Katsojille pelataan ja lisäksi sen takia, että pelaajat saavat mahdollisuuden pelata enemmän, kun kerran pelipaikkakunnalle saapuvat.

Pelaajat haluavat pelata rahan takia, koska reenaisivat kuitenkin sen ajan, mikä menee neluriin. Ja saahan tuosta hyvää verkkoreeniä kaksinpeliä varten.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Taas kerran Niemisellä pää kesti, kun hän nousi 6-7 (4-7), 7-5, 6-1 voittoon ranskalaista Florent Serraa (ATP-65) vastaan oltuaan toista erää häviöllä jo 3-5. Serra oli voittanut kaikki miesten viisi edellistä kohtaamista, joten Jarkolla on selkeää kehitystä havaittavissa.

Toinen mielenkiintoinen seikka ATP-listalla on se, että Nieminen on pelannut listan mukaan eniten turnauksia kaikista listan top-100 pelaajista eli peräti 35 kappaletta, kun esim. kärkinelikolla on vain noin 20 turnausta pelattuna ja tämä siis ilmeisesti viimeisen vuoden ajalta.

Seuraavaa turnausvoittoa odotellessa...
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kysymys ATP-pisteisiin paremmin perehtyneille: minkä takia Niemisellä on Monte Carlon Master "non-countable tournament", vaikka siitä on tullut 35 pistettä? Siellä on kuitenkin kaksi muuta turnausta, joista Nieminen on saanut vähemmän pisteitä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tässä hyvää osviittaa miten hyvin nelurista voi tienata, vaikka et olisi kaksinpelissä "kummoinenkaan": http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Mariusz-Fyrstenberg.aspx

Rankingeista hyvin "selvästi" wikissä selitetty: http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings

Tuosta voisi siis päätellä, että koska Nieminen ei ole a)päässyt tuohon suoraan ja b)pelannut pienempiä turnauksia, niin tuosta ei sitten tule pisteitä. Näin tuosta pikaisesti silmäilemällä ja mutuilemalla.
 

Rembrandt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal Canadiens
Kysymys ATP-pisteisiin paremmin perehtyneille: minkä takia Niemisellä on Monte Carlon Master "non-countable tournament", vaikka siitä on tullut 35 pistettä? Siellä on kuitenkin kaksi muuta turnausta, joista Nieminen on saanut vähemmän pisteitä.

Monacon Mastersilla on jostain syystä outo erityisasema, eli se lasketaan 500 pisteen kisojen kiintiöön, vaikka onkin Masters eli tuhannen pisteen turnaus. 500 pisteen turnauksista vain neljän parhaan pisteet saa laskea mukaan ja koska Jarkolla on niistä neljä parempaa tulosta, putoaa Monaco pois.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Huima on Niemisen muodonmuutos. Jarkko ei vaan suostu häviämään. Gasquetilla oli kolme ottelupalloa toisen erän tiebreakissa. Timo Silakka sanoisi, että "kotiasiat on kunnossa ja urheilu maittaa".

Ike
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Jarkko Niemisen pää ei taaskaan kestä. Antaa toisessa erässä ranskalaiselle Gasquetille (ATP 28) kolme perättäistä ottelupalloa...mutta kas, kas, voittaa silti 4-6,7-6(6),6-2.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No, ollaan naatiskeltu nyt Jakken menestyksestä. Vaikeimman kauttahan ne tahtovat tulla välillä (ottelupalloja, erätappioita, jne.), mutta pääasia, että tulevat. Kiitos Jarkko.
 

Fordél

Jäsen
Hieno voitto Jarkolta! Tukholman tappiosta tuli niin suuri vitutus, että ei viitsinyt edes avata tätä ketjua. Eilenkin katsoin jo teksti-tv:stä, että "me ollaan hävitty tää matsi", mutta niin vain Jarkko nousi vielä voittoon. Tänään tulee kova vastus, mutta katsotaan yllättäisikö Jarkko taas.

Jotenkin on sellainen kutina, että Jarkko nousee vielä urallaan TOP20. Ei se helppoa tule olemaan, koska laadukkaita pelaajia on niin paljon, mutta Jarkolla on kaikki ominaisuudet siihen ja hän on näyttänyt, että vanhemmallakin iällä voi oppia ihan uusia asioita pelaamiseensa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
No, ollaan naatiskeltu nyt Jakken menestyksestä. Vaikeimman kauttahan ne tahtovat tulla välillä (ottelupalloja, erätappioita, jne.), mutta pääasia, että tulevat. Kiitos Jarkko.

Juuh, aikamoinen luuseri kun menettää eriä Gasquetin tasoisia kavereita vastaan. Sitten jos häviäisi tiukkoja otteluita, niin pää ei taas kestäisi. Voittaessa taas voittaa liian vaikeasti, eikä pistä 6-0, 6-0 turpiin top-20/30 pelaajille...
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Todella tasainen ottelu loppujen lopuksi 4-6 6-3 7-6(6) Ljubicicille. Tie-breakissa Jarkko johti 4-3 mutta sen jälkeen Ljubicic hivuttautui rinnalle ja ohi halliten loppua. Kroaatti syötti 24 ässää joten aika huikea määrä vaikka Jarkkokin 10 läpisyöttöä paukutti.

Nieminen ilmoitti siis loppukauden ohjelman olevan Basel, Pariisi ja Helsinki. Hieman sinänsä ihmettelen halukkuutta mennä Baseliin ja Parisiin sillä molempiin Jarkon tie käy karsintojen kautta. Varsinkin Baselia ihmettelen sillä nyt Montpellieristä tulee +20 pistettä. Jättämällä Baselin pelaamatta Monte Carlo nousisi Jarkon "Other countable tournaments" - kohtaan ja nettovaikutus olisi vain -10 pistettä. Onhan tuossa sitten vielä viime vuodelta pisteet Jerseyn ja Salzburgin haastajaturnauksista (nettovaikutus nopeasti katsottuna maksimissaan -78 pistettä) putoamassa pois mutta noita voisi sitten yrittää paikata nimenomaan Pariisin Mastersissa tai Helsingin haastajaturnauksessa. Vaikkei Jarkko saisi enää tällä kaudella pistettäkään niin ei tuo nettovaikutus loppukaudella (+20-10-78=-68 pistettä) tiputtaisi rankingia kuin viitisen sijaa. No, Jarkkohan kertoi ettei ole väsynyt joten toivotaan parasta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eiköhän suurin syy ole se, että peli sujuu nyt niin kivasti, että tahtoo pelata karsintojen kauttakin. Toivotaan sitä ~10 sijan parannusta rankingeissa niin sitten ei tarvisi enää karsia mihinkään turnaukseen.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo kyllä nyt kannattaa pelata kun vihdoinkin kulkee. Ei varmasti väsytä, sillä niin kauan on odetettu että peli lähtee kunnolla kulkemaan.

Oliko matsipalloja tänään? Olisi kyllä raakaa pudota toisessa peräkkäisessä turnauksessa vaikka oli matsipalloja.

Jos Jarkko saa pelin kulkemaan ensi vuonna massakaudella, niin top 20 ranking on jälleen tosiasia!
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jarkko on Baselin turnauksen karsinnan ykkössijoitettu joten kai yksi yllättävä poisjäänti pääsarjasta avaisi tien suoraan kaavioon. Tänään kuitenkin jo pelit jatkuvat Jarkolla, vastassa Sveitsin Alexander Sadecky (ATP-409). Toisella ja viimeisellä karsintakierroksella vastaan tulisi sitten voittaja ottelusta Guez (ATP-135)-Lacko (ATP-75), joten mikään helppo homma ei ole kyseessä. Ketään em. kolmikosta Nieminen ei ole kohdannut aiemmin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Todella tasainen ottelu loppujen lopuksi 4-6 6-3 7-6(6) Ljubicicille. Tie-breakissa Jarkko johti 4-3 mutta sen jälkeen Ljubicic hivuttautui rinnalle ja ohi halliten loppua.
Hiukan harmillista seurattavaa tuo tie-break oli (live scoren kautta). Kumpikaan ei meinannut millään pitää omia syöttöjään. Tuo 4-3 oli siitä harmillinen tilanne, että pitämällä omat olisi saanut kolme ottelupalloa. Mutta ei sitten tällä kertaa. Tämä oli jälleen kerran osoitus siitä, miten tasaista miestennis on tuolla tasolla. Top-4 on erossa muista, mutta sen jälkeen tulee muutama kymmenen pelaajaa, joiden keskinäiset voivat mennä iloisesti ristiin. Eivätkä nuo top-4:kään voittamattomia ole. Yllätysprosentti on vaan aika paljon pienempi.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Huikea pelihän tuo oli. Parin pisteen päähän jäi kova päänähkä(sanan varsinaisessa merkityksessä). Siinä oli kolmessa erässä kaikki lajin hienoudet, ensimmäisessä erässä Ljubicic oli ilmeisen hämillään Jarkon nykykunnosta ja menee häneltä tunnustelun piikkiin. Toisessa erässä alkoi näkyä miehen huima syöttötehokkuus, nousi myös verkolle useasti ja manestyksekkäästi, tuota isoa ja kaljua miestä on vaikea ohittaa verkolla.
Kuulinko oikein selostajalta että Ljubicic pitää hallussaan kovien kenttien ennätystä, 81 voitettua omaa syöttöä putkeen? Toisessa erässä peli näytti juuri tuolta, huikean tyylipuhdasta voimatennistä, syötetään kovaa, lyödään kaikki lyönnit kovaa ja vielä yhdellä kädellä. Täysin erilainen vastustaja kuin viime vikkoinen Florian Mayer joka tähän kaveriin verrattuna vain tuuppasi palloa verkon yli ja antoi Jarkon tehdä suurimman osan virheistä.

Jarkon peli oli kauttaaltaan hyvää ja täytyy muistaa että voitto jäi loppuen lopuksi uupumaan parista pisteestä, ja tie-breakkiin mahtui kaksi huonoa tuomiota mitä Jarkkokin protestoi, harvoin edes avaa suutansa tuomarin suuntaan.
Edelleen parasta Jarkon pelissä mun silmään on huikeasti parantunut syöttötyöskentely, sen johdosta itsevarmuus ja pelin hallinta on kasvanut huikeasti verrattuna menneisiin vuosiin. Syötöt ovat vain 170kmh-180kmh, mutta pirun tarkkoja, esimerkiksi kakkosruudusta syötetty ulospäinkiertävä sivurajalle on mahdoton palautettava. Kun pidät omat syötöt näin vakuuttavalla prosentilla niin voi vain kuvitella sitä fiilistä mikä Jarkolla nykyään on turnauksissa.

Tämän Jarkon syysvireen myötä tuli lajistakin taas erittäin kiinnostava, jaksaa seurata pelaajien eroavaisuuksia toisistaan, mitkä vahvuudet, mitkä heikkoudet. Kenellä henkinen kantti kestää kovassa paikassa. ;)




_
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hyvin hoitteli Jarkko toisenkin ottelunsa.

Nyt kun tuota kaaviota katsoo, niin herää kysymys että miten karsijat sinne sijoitetaan? Eli arvotaankos. Noh varmaan arvotaan, mutta onkohan jo arvottu. On nimittäin "vähän" helpompia vaihtoehtoja 2/4 noista karsijoiden paikoista. Eli vaihtoehtoina on Nalbandian, Berdych tai sitten kaksi karsijaa pelaa keskenään. Toki tuossa sitten on niin että kahden karsijan voitosta voittaja pelaa tod. näköisesti Djokeria vastaan.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jarkolle vastustajaksi toinen karsija, Saksan Daniel Brands (ATP-73) jota Nieminen ei ole aiemmin kohdannut. Voittaja kohtaa siis todennäköisesti toisella kierroksella Novak Djokovicin. Kukistamalla Brandsin Jarkon saldo olisi yhteensä 65 pistettä mikä olisi jo hyvä saavutus. Ja olisihan tietty hauska nähdä miten Jarkon nykyvire toimisi Djokovicia vastaan.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hirvee on kyllä Niemisen ottelutahti. Onkohan tässä ollenkaan ollut lepopäiviä? Ainoat lepopäivät taitaa olla ne kun Nieminen lentää lentokoneella toiseen kaupunkiin.. Hirveä määrä kaksinpelejä ja pääle viellä nelinpelit. Onko tässä tarkoitus nousta tarpeeksi korkealle pikaisesti maailmanlistalla jotta jatkossa ei tarvii karsia eri turnauksiin ym? vai mikä on pointti, että kokoajan matseja toisensa jälkeen?

Noh hyvin tässä menee ja tämän uusimmankin turnauksen karsinnoista mukaan pääsarjaan ja taisi kohtalaisen kova päänahka jo karsinnassakin kaatua..
 

Rembrandt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal Canadiens
Hirvee on kyllä Niemisen ottelutahti. Onkohan tässä ollenkaan ollut lepopäiviä? Ainoat lepopäivät taitaa olla ne kun Nieminen lentää lentokoneella toiseen kaupunkiin.. Hirveä määrä kaksinpelejä ja pääle viellä nelinpelit. Onko tässä tarkoitus nousta tarpeeksi korkealle pikaisesti maailmanlistalla jotta jatkossa ei tarvii karsia eri turnauksiin ym? vai mikä on pointti, että kokoajan matseja toisensa jälkeen?
Niemisen nettisivuilla on blogi, jossa Jarkko itse kertoo pian koittavan tauon syyksi siihen, että noin huimaa tahtia viitsii ylipäätään yrittää. Matkan Baseliin hän taittoi näemmä junalla, ja oli paikalla alle neljä tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua. Osasyy ottelutahtiin on se, että Niemisen rank on juuri sillä rajalla, pääseekö hän suoraan pääsarjaan ja pelattavat turnaukset oli valittu sillä oletuksella, että se riittää. Kävi kuitenkin niin, että sekä Baselissa että viikon toisessa turnauksessa Valenciassa Jarkko oli ensimmäinen karsija.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös