Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Jääkiekon ”turhan tiedon” -ketju

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana morningstar, 26.05.2011 klo 16.13.

 1. TKH Jäsen

  NHL-joukkueet Suomessa - Wikipedia

  Mainitaan turhana tietona, että osu oheinen linkki vastaan ja tuon linkin Suomessa pelattujen ottelujen luettelosta puuttuu yksi matsi.
   
 2. Rixa88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Vaikka Tappara onkin yksi inhokkijoukkueitani, niin pakko arvostaa tuota rankkarivoittoa Floridasta. Tuolla listalla ei ole ainakaan liikaa SM-liigajoukkueiden voittoja :D
   
 3. TKH Jäsen

  Lainaus:
  Tappio tuli puuttuvassa matsissakin. Kyseessähän on siis Kärpät-Washington Capitals matsi, joka pelattiin DN Cupin jälkeen 1981 Oulussa. Ottelu päättyi Kärppien 5-3 tappioon.

  Tapparaan liittyen mainitaan turhana tietona sekin, että Tapparan meriittilistalta löytyy voitto myöskin CSKA:sta.
   
 4. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Tretjak oli maalissa. Oltiin muksuina (mainos)laitaa paikuttamssa ja Tretjakia huutamassa. Tretjak vilkas katsomoon ja Tappara teki heti maalin.. kyllä harmitti (Tretjakin puolella tietysti)  JA huomauttaisn myös että Tappara on pelannut tasan 3-3 Winipeg Jetsin, tuolloin WHA joukkue, kanssa vuonna 75. Jets voitti kauden päätteeksi WHA-mestaruuden.

  Jetsin ykköskentässä pelas ruotsalaiset Ulf Nilsson ja Anders Hedberg sekä Bobby Hull. Veli-Pekka Ketola ja Heikki Riihiranta olivat liittyneet joukkueeseen juuri kyseiseksi kaudeksi, kun Jets Suomessa vieraili.

  HIFK:n Jets voitti 7-5. ja hävis TPS:lle 4-3.
   
 5. TKH Jäsen

  Lainaus:
  Jep, itseasiassa kävi juurikin nämä WHA-matsit mielessä kun katselin tuota aikaisemmin linkittämääni wikipedia-listaa. Samalle sivulle olisi aivan hyvin voinut laittaa taulukon myös Suomessa pelatuista otteluista WHA-joukkueita vastaan. Tai sitten niistä olisi voinut tehdä oman sivun ja linkittää sen tuolle sivulle.
   
 6. Rixa88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Raimo "Raipe" Helminen:
  1983-84 Finland U20, WJC-20, 7. 11+13=24

  Kovassa tikissä on nuori Raipe ollut. Pistepörssin toinen puolestaan saavutti vain 15 pistettä samaisissa kisoissa.

  -600-
   
 7. A.P.Järvi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TLF (Toimiston luottofanit)
  KalPan 5-2-kotivoitto SaiPasta avausottelussa oli ensimmäinen kerta 24 vuoteen, kun KalPa voitti kotona pelatun avausottelun varsinaisella peliajalla. 16.9.1990 kaatui Jokerit 3-2. Sen jälkeen ilman täyttä pistepottia jäätiin kotiavauksissa 1992 (K-Jokerit 2-7), 1994 (K-Jokerit 1-3), 1996 (K-Jokerit 5-6), 1998 (K-TPS 1-3), 2005 (K-PYH 5-6 vl), 2007 (K-PYH 1-3), 2008 (K-PYH 1-3), 2010 (K-PYH 3-2 vl) ja 2012 (K-PYH 0-3). Näissä peleissä saldona oli siis yksi voitto ja yksi tappio voittolaukauskilpailuissa sekä seitsemän tappiota varsinaisella peliajalla.

  edit: Kyseinen tilasto koskee vain pääsarjaotteluita.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2014 klo 20.43
 8. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Leksands IF lienee ensimmäinen (eurooppalainen ainakin) lätkäseura, joka hakee toimintaan rahoitusta joukkorahoituksen kautta. FundedByMe-rahoituspalveluun oli ilmestynyt Leksandin "Vision 2019"-kampanja, jonka tarkoituksena - sikäli kun kouluruotsilla ymmärsin - on saada varoja pelaajabudjettiin. Tavoite on vakiinnuttaa paikka SHL:ssa ja voittaa kultamitali ennen vuotta 2019, jolloin seura täyttää 100 vuotta.

  Mielenkiintoinen aluevaltaus, mutta tokko tästä mitään rahasampoa tulee. Ainakaan rahoituksen vastikkeeksi ei ole keksitty mitään matsilippuja, julisteita ym. perustavaraa hienompaa.

  Vielä linkki FundedByMe:n Leksand-kampanjaan. Linkki johtaa FundedByMe:n sivulle.
   
 9. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnauksessa Suomen maajoukkueessa pelasi kolme Sami-nimistä pelaajaa ja mikä oudointa, kaikki olivat puolustajia eli kyseessähän ovat herrat Lepistö,Salo sekä Vatanen, mutta tuommoinen määrä Sameja ei riitä etunimikilpailussa, koska Venäjä näet peluutti peräti kuutta Alexander-nimistä pelaajaa! Pistetäänpä näkyville jätkien (suku)nimet.

  Alexander Ovechkin(A)
  Alexander Svitov
  Alexander Popov
  Alexander Sjomin
  Alexander Yeryomenko
  Alexander Radulov
  Näistä miehistä Svitov sekä Yeryomenko eivät pelanneet turnauksen aikana peliäkään,mutta yhtä kaikki, olivat kuitenkin tsemppaamassa joukkuetta parhaansa mukaan.

  Luulisi,että tämä on ennätys maajoukkuepuolella,sillä ainakaan minä en ole tätä kovempaa tulosta nähnyt.
   
 10. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Jos Aasian maat lasketaan mukaan tähän "kisaan", niin luultavasti Etelä-Korean maajoukkueesta löytyy vielä useampia Lee-nimisiä. Toki Lee on suku-, ei etunimi!
   
 11. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Sen verran pakko vastata. San Jose on USA:n 10. väkirikkain kaupunki, suurempi kuin San Francisco. San Francisco on tosin vain noin 20% pienempi, mutta toki tunnetumpi alueen kaupunki. San Jose on yksi USA:n rikkaimmista kaupungeista, ja alueella majailee maailman suurinpien elektroniikka- ja tietotekniikka-alan yritykset. San Jose oli ennen Sharksia USA:n suurin kaupunki, missä ei ollut minkään suuren liigan edustusta, joten Sharks majoitettiin San Josen puolelle, eikä San Fransiscoon.

  San Jose ja San Francisco ovat kuitenkin vain noin 70km päässä toisistaan, ja lahden toisella puolella on vielä puolen miljoonan ihmisen Oakland. San Francisco bay area on kuitenkin hyvin pitkälle jenkkifutiskaupunkialue. Kaksi NFL-joukkuetta ja kolme pääsarjatason yliopistojoukkuetta alueella on oman alan ennätys. Väkeähän alueella asustaa noin 7,5 miljoonaa, eli kyllä sinne toinenkin NHL-joukkue mahtuisi, mutta uskon että useampikin kaupunki USA:ssa tai Kanadassa oman joukkueensa saa ennen toista joukkuetta Bay Arealle.
   
 12. Kennel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Varsin komeasti flopannut, sillä yli kuukauden keräysaikana on saatu 13 tukijaa ja pari prosenttia tavoitesummasta.
   
 13. Savon Detroit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Sabres
  Lainaus:
  Tarkistin asiaa ja taidatkin olla oikeassa! Minulla on katsos käytössä vielä tämä ns. kärpäsen-kakka-kartta jossa 1950 suuri ja mahtava Frisco komeilee suurena merkintänä kalifornia kohdalla ja sitten tämä San Jose on semmonen pikkunen musta piste kärpäsenpaskan tyyliin siinä vierellä. Eli vanha kunnon vaarin kartta petti visuaalisesti.... : Z
   
 14. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  San Francisco on vuodesta 1950 lähtien kasvanut "vain" 50.000 hengellä. Tosin koko San Francisco Bayn metropolialueen väestönkasvu on sijoittunut lähes yksinomaan San Josen puolelle, koska Oakland on kasvanut vain 20.000 asukkaalla. San Josessa oli 1950 väkeä 95.000... nyt yli miljoona. Väestö yli kymmenkertaistunut.
   
 15. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tällä kaudella II-divisioonassa on tähän mennessä pelannut 1622 pelaajaa.
   
 16. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Lainaus:
  Tomas Zaborsky
  Tomas Tatar
  Tomas Jurco
  Tomas Marcinko
  Tomas Kopecky
  Tomas Surovy
  Tomas Starosta

  Muistelin ensin, että Tomaksia olisi ollut "vain" kuusi, mutta sitten muistin, että Starosta nousi joukkueeseen loukkaantuneen Sersenin tilalle. Näin ollen Slovakialla oli joukkueessaan peräti seitsemän Tomas-nimistä pelaajaa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2014 klo 00.19
 17. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Alkavalla kaudella Hyvinkään Hoki Klupissa pelaa:

  - veljekset Miikka ja Teemu Jäske
  - veljekset Jaakko ja Juho Lievonen (+ Jukka, mutta onko sukua?)
  - veljekset Jarno, Marcus ja Miika Nikander
  - veljekset (?) Samuli ja Tony Tikka
   
 18. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  EliteProspectsia pläräillessä osui silmiini Puolan sarja ja tarkemmin GKS Katowicen joukkue. Joukkue pelasi siis viime kaudella Puolan pääsarjassa ja sijoittui 48 ottelun runkosarjassa viimeiselle sijalle eli sijalle 10. Se voitti 48 ottelustaan vain kaksi ja hävisi 46 ottelua maalierolla 95 - 434 eli se päästi keskinmäärin 9,04 maalia ottelua kohden.

  "Hauskin" osuus löytyy kuitenkin pelaajatilastoista, joissa eräillä pelaajilla on varsin järkyttäviä tehotilastolukemia ja ei voi kuin ihmetellä, että mitenkä tuollaiset on onnistuttu hankkimaan. Joukkueessa pelasi muuten myös suomalaisväriä kun 22-vuotias Lukko-junnujen tuotannon kasvatti Johannes Selin torjui Katowicen maalilla 19 ottelua torjuntaprosentilla 80,3%. Taaksensa Selin päästi keskinmäärin 10.76 kiekkoa pelattua 60 minuuttista kohden. Mutta ne tilastoihmeet sitten:

  (D) Michal Krokosz - 48. 10+13=23, -157, 90 PIM
  (D) Marek Cyganek - 48. 1+1=2, -133, 22 PIM
  (D) Konrad Lacheta - 44. 1+8=9, -97, 34 PIM
  (F) Danil Semyan - 12. 1+1=2, -53, 10 PIM
  (F) Ilya Ryabov - 14. 1+0=1, -51, 12 PIM


  Aika murhaavia lukemia tehotilastoissa ja tuossa siis vain muutama esimerkkinä. Mitenkä huono pitää joukkueen olla, että sieltä alkaa tuollaisia lukemia tulemaan? Tai no mitenkä huonoja pitää noiden pelaajienkin olla? Oli siellä joukkueessa kuitenkin "ihan ok" onnistuneitakin ja parhaimmat tehotilastolukemat suhteessa pelattuihin otteluihin vetivät

  (D) Rastislav Slota - 20. 2+7=9, -29, 42 PIM
  (F) Mateusz Szymanski - 22. 0+2=2, -21, 8 PIM


  Mutta jooh.. Hyvä lähteä hakemaan pelipaikkaa seuraavalle kaudelle kun tilastoissa on jostain Puolan pääsarjasta tehotilastolukema -157 :'D
   
 19. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Johannes Selinin mietteitä ajastaan Puolan liigassa voi lukea Kiekkoareenaan vievästä linkistä: Puola iski kuin Mike Tyson - Kiekkoareena

  Hymyilin erityisesti kohdalle "joukkue oli huonompi mitä sarjataulukosta voi päätellä".
   
 20. Höyry Jäsen

  Liigan sarjataulukko 11.11.2015 laskettuna niin että voitosta saa kaksi pistettä, eli NHL pistelaskulla. Suluissa muutos sijoituksessa verrattuna nykyiseen sarjataulukkoon.

  1 Tappara 29
  2. Lukko 29
  3. HIFK 29 (+1)
  4. Kärpät 26 (-1)
  5. TPS 23
  6. KalPa 23
  7. SaiPa 22
  8. Ilves 22
  9. KooKoo 22 (+1)
  10. Pelicans 20 (+1)
  11. JYP 19 (-2)
  12. Sport 18
  13. Blues 16 (+2)
  14. Ässät 15 (-1)
  15. HPK 15 (-1)

  Kovin suuria muutoksia ei tuo siis aiheuttaisi, mutta kieltämättä tasaisemman näköinen sarjataulokkuhan tuo olisi.
   
 21. Rankkari Jäsen

  Liekkö turhaa tiedotella... Mutta ilmaiskanavat tarjoavat tänään jääkiekkolähetyksiä "ullinkullin". Päivällä nuorten mm peli, sitten saipa-pelicans, ja siihen perään Suomen mm avaus.
  Kaljakauppaan, vielä kun ehtii..
   
 22. Pekkis Jäsen

  Neloselta tulee tällä hetkellä tunnin verran materiaalia tähän ketjuun. Voi halvatun perse mitä settiä.
   
 23. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Patrik Laine teki vuodenvaihteen nuorten mm-kisoissa kaikki seitsemän maaliaan Hartwallin eteläpäädyn maaliin. Sama pätee Sebastian Ahon viiteen maaliin kisoissa. Sen sijaan Antti Kalapudas ja Roope Hintz ampuivat kaikki maalinsa (kolme molemmat) pohjoispäädyn maaliin.
   
 24. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Joni Pitkäsen pelitauko loukkaantumisensa takia kesti 1040 päivää.
   
 25. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Osuipa tuossa silmiini kun tutkailin kauden 1996/97 jääkiekkokirjaa, että kaudella 1995/96 KooKoon A-nuorten maalivahtiringissä pyöri muuan Ilja Janitskin. Liekkö ollut viimeinen kausi tälle isäm_maalliselle miekkoselle jääkiekkouralla sillä ei löydy edes Eliteprospectsin tietokannasta herraa.. Tosin voisi kyllä ajankuluksi alkaa selvittelemään ja luoda tälle legendaariselle hahmolle oma profiili.