NHL:n nykyinen Winnipeg Jets siirtyi Winnipegiin vuonna 2011 oltuaan ensin Atlanta Thrashers yli 10 kauden ajan. Edellinen Winnipeg Jets taas pelasi NHL:ssä kausina 1972-96, mutta kyseinen seura muutti sitten Phoenixiin ja toimii nykyäänkin Phoenix Coyotesina. Nyky-NHL:ssä on siis erillistä joukkuetta, Winnipeg Jets ja Phoenix Coyotes. Eli periaatteessa kahdella eri jengillä on takanaan yhteistä historiaa, koska saihan esim. Selänne huomiota kun Anaheim pelasi Winnipegissä, vaikka nyky-Winnipeg onkin entinen Atlanta, jossa Selänne ei ole pelannut. Vastaavasti Phoenix-fanit tuskin hehkuttaisivat Selännettä jos pelaisivat Anaheimia vastaan, vaikka Teemu pelasikin nyky-Phoenixin edeltäjäjoukkueessa. Ja voidaanko nykyistä Winnipegiä pitää samana joukkueena kuin edellistä Winnipegiä, sillä molemmat ovat kuitenkin kytköksissä eri joukkueisiin (eli Atlanta ja Phoenix)
Periaatteessa tilanne on yksinkertainen mutta toisaalta ainakin omaan tajuntaani hämmentävä.
Voihan tuon noinkin tietysti ajatella kokonaisuudessaan mutta eikö ole sittenkin jotenkin yksinkertaisempaa elää puhtaasti nykypäivän tilanteen mukaisesti ja katsella senvalossa myös menneisyyden tapahtumia: Jets on palannut takaisin winnipegiin, sama mistä ja millä tavalla ja jatkaa vanhan jetsin työtä siellä. Jets-nimen palauttaminen jatkaa katkolla ollutta historiaa, joten Teemun käynti "kotona" siellä on luonnollisesti visiitti omassa menneisyydessä, katsojakuntakaan ei niinpaljoa ole vaihtunut tässä ajassa. Trashersilla oli taas kokonaan oma historiankaarensa, joka alkoi ja päättyi kokonaan omana aikakautenaan, tuskin sitä atlantassa kukaan haluaa muistella pelkkänä lainakeikkana muualta. Phoenix aloitti samoin "idelogisesti tyhjästä", ja tekee nyt omaa historiaansa. Tuskin Phoenixissa paljoa enää siihen keskitytään mistä valmis joukkue kaupunkiin aikoinaan tipahti, se on nyt Phoenixin juttu "nuorilla mutta omilla itse syntyneillä juurillaan " eikä muuta. Pelaajat ja organisaatio saatetaan hilata vaikka kuusta paikkakunnalle, mutta homman siemen ja itu on siinä että ideologia, tunnukset ja aate luodaan alusta asti itse, eli etiketti puetaan systeemin päälle ja vasta sitten se on siinä. Entisen seuran perinteet ja kunniat jäävät sinne paikkakunnalle, mistä porukka siirtyi uuteen kotiin ja uusiin vaatteisiin.
Käytännön elämässä ostamalla ja siirtämällä joukkueen ostat vain homman ulkoiset puitteet ja teknisesti toimivat kuoret, identiteettiä ei voi siirtää eikä ostaa toiselle joukkueelle , tosiasiallisesti historia ei siirry perästä seuralta ja paikkakunnalta toiselle. ellei sitten kyse ole saman paikkakunnan kahdesta samaa työtä tekevästä seurasta peräkkäisinä aikakausina joista toinen selkeästi jatkaa toisen työtä ,vaan se historia ja identitetti joko jää pelkkään historiaan tai odottamaan paluuta lakkautuvan seuran kohdalla. Uusi paikkakunta luo oman identiteettinsä alusta asti, tulipa kalut mistä tahansa.
Saman nimen siirtäminen toiselle paikkakunnalle (Vaikka Viipurin urheilijat suomessa nykyään) muistetaan kuitenkin viipurin kaupunkia ja sen suomen aikaisia muistoja kunnioittaen enempi kuin seuran nykyinen sijaintipaikka on. (oma kokemus) tässä.
Hyvä pointti ja pohdinta siltikin nimimerkki Rixalta tässä kaupanteon ja muuttumisen maailmassa. Yksi asia mikä väjäämättä tulee mieleen on katseltaessa USA:n länsirannikon joukkuekarttaa, on tosi omituista että siinä missä Los Angelesissa on suuri ja mahtava Kings ja vielä pienessä sitkeässä San Josessakin porskuttaa vuodesta toiseen Sharks, ei senkokoisella kaupungilla kuin San Franciscolla ole lainkaan nykyään NHL-joukkuetta, vaikka joskus kauan sitten California golden seals änärissä pelasikin. Väkirikkaimmassa osavaltiossa ajattelisi helposti Friscollakin olevan edustus, kun pikkuisessa miamissakin rantapalmujen alla kiekkoilee kaksi seuraa.