Isis-Sanna

  • 9 392
  • 60

Pitäsikö Isis-Sanna ja lapset hakea takaisin Suomeen?

  • Kyllä

    Ääniä: 3 1,9%
  • Ei

    Ääniä: 156 98,1%

  • Äänestäjiä
    159
K

Kiekkokatsoja

Helsinkiläinen Isis Sanna, lähti miehensä ja perheensä kanssa sotaan, isisin joukkoihin. Kun he hävisivät sodan, Sanna pyytää apua, jotta hän ja lapsensa pääsisivät takaisin Suomeen. Pitäisikö hänet ja lapset hakea takaisin Suomeen?
Aloituksessa en kommentoi, mitä Isis sota on todella tarkoittanut. Ja Mitä se on tarkoittanut myös Sannalle ja hänen lapsilleen, elämällä Isis periaateilla.
Elämä on valintoja. Äänestäkää.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ei Suomen valtio hae muutenkaan kansalaisiaan lähtökohtaisesti ulkomailta, vaan itse on pulassakin selviydyttävä. Ns. konsulikyytejä ei ole ollut enää useaan kymmeneen vuoteen. Ei siis pidä eikä kuulu normaaliin tapaankaan. Sen sijaan jos hän jotenkin Suomeen selviytyy, maahantuloa ei voi Suomen kansalaiselta estää, joten siinä tapauksessa tulkoon.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ajattelen tämän asian niin, että Isis kuten muutkin terroristiliikkeet ovat järjestöjä, jotka käyvät sotaa (myös) suomalaista yhteiskuntaa vastaan. Kysymys siitä, pitäisikö Lähi-Itään vihollisen puolelle vaihtanut kansalainen hakea pois on suunnilleen samaa luokkaa kuin että talvi- ja jatkosodissa oltaisiin haettu Neuvostoliiton puolelle loikannut suomalainen pois. Eli siis lähtökohtaisesti vastaus olisi ei. Surkeahan tilanne on tietysti esimerkiksi lasten kannalta. En minä itse voi olla ajattelematta sellaista, että pitäisihän Suomen kansalaisistaan pitää huolta, mutten voi myöskään olla ajattelematta sitä, että vihollisen leiriin omasta tahdostaan hypännyt henkilö kantakoot vastuunsa, koska en usko, että henkilöllä itsellään olisi ollut kauheasti tunnontuskia kanssa-kansalaisiaan kohtaan kohdistetusta väkivallasta siinä tapauksessa, että Isisin maailmanvalloitusprojekti olisi onnistunut.

Joten ehkä ei takaisin hakemiselle. Suomi ei tosiaan voi olla ottamasta vastaan palaavaa kansalaistaan, mutta joissain tapauksissa kansalaisuuden voisi ehkä pystyä perumaan. Ehkä. Ei ehkä kuitenkaan olisi kovin suomalaista toimintaa, pakko kait sitä olisi kantaa vastuu omien kansalaisten tyhmyydestäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Ei pitäisi hakea. Muiden (maiden tai toimijoiden) joukoissa taistelleille henkilöille pitäisi tulla vakavia laillisia seuraamuksia toimistaan. Mikäli lainsäädäntö ei sitä mahdollista nyt, tulee lainsäädäntöä uudistaa tämän osalta. Lapsista on pidettävä huoli ja tarjottava runsaasti tukitoimia, kun Suomeen palaavat. Koulutus, kotoutuminen ja terapia lienee ne keinot, joita voidaan käyttää.

Ei ole harmainta aavistusta miten lain näkökulmasta asiaa tulkitaan, mutta minusta pelkästään alueelle menemällä Sanna on osallistunut terroristiseen toimintaan ja hänen tulee kantaa siitä vastuu, mahdollisesti tuomion kautta.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei Suomen valtio hae muutenkaan kansalaisiaan lähtökohtaisesti ulkomailta, vaan itse on pulassakin selviydyttävä. Ns. konsulikyytejä ei ole ollut enää useaan kymmeneen vuoteen. Ei siis pidä eikä kuulu normaaliin tapaankaan.

Eihän niitä ole, vaikka ilmeisesti vieläkin niin kuvitellaan. Sen sijaan konsulilta saa esimerkiksi rahaa kyllä, jos saa jonkun Suomesta käsin tilisiirron tekemään. Sen taitaa voida tehdä ihan suomalaiselle tilille ja sitten, kun se siellä näkyy, niin kassasta voi nostaa. Joissain tapauksissa voi olla mahdollista saada laskullekin.

Kyllähän lapsia olisi hyvä auttaa, mutta äidistä en ole ihan varma, vaikka aika vaikea häntä on kai minään oikeana terroristinikaan pitää. Tuskin siellä on ase kädessä pää punaisena tapettu ihmisiä. Jos on, niin sitten on, mutta aina voisi hieman tutkia ennen kuin hutkii.

Pitää sitäkin pitää mahdollisena, että ei vain ole täysin ymmärtänyt mihin on ryhtymässä. Ei tuollaiset kalifaatit nyt kuitenkaan ihan joka päiväistä kauraa ole. Ihmisiä voidaan vedättää niin monella tavalla eikä se aina ole täysin oma syy.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Lapset saavat tulla huostaanotettaviksi, mutta ISIS-Sanna, joka haluaa elää islamin alla (edelleen) ja diggasi olostaan Isiksen alla ei pitäisi ikinä päästää maahan takaisin. Hänestä ei olisi kenellekään mitään muuta kuin haittaa täällä: tuloveroa hän ei tule koskaan tuottamaan euron latia, etuja kyllä ropisisi ja erityisesti se, että hänen katsomuksena islamista on totaalisesti ulkona siitä mikä tänne pitäisi hyväksyä osaksi yhteiskuntaa. Hän on valintansa tehnyt ja samaan junaan kaikki muut vastaavat Syyrian paratiisiin lähteneet ja tänään ISssä esiintyvä Fatima kaupan päälle.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Sanna on päässyt onnelaansa, sinne saa jäädäkin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kyllä pitäisi hakea. Siis 50% kysymyksen asettelusta.

Eli lapset. He ovat syyttömiä tähän järjettömyyteen.

Sanna saa jäädä aavikolle, mutta jos tulee samoilla kuluilla takaisin, niin voidaan ehkä ottaa kyytiin, ettei vaan tarvitse käydä toista kertaa hakemassa.

Vastasin kuitenkin ei.

Hän on valintansa tehnyt ja samaan junaan kaikki muut vastaavat Syyrian paratiisiin lähteneet ja tänään ISssä esiintyvä Fatima kaupan päälle.
Luin myös saman IS:n jutun Fatimasta.

Mielestäni tietyt "uskonnot" voisi kieltää sivistysmaissa.

Esimerkkinä sellaiset missä uskotaan lasten raiskauksiin tai vaikka juuri nuo salafisti-muslimit, jotka pyrkivät tappamaan kaikki vääräuskoiset. Pidän noita jonkinlaisena, jopa vakavana mielisairautena.

Tässä tuo Iltasanomien juttu.
IS paljastaa kantasuomalaisten naisten avainroolin radikaalissa muslimiverkostossa
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
En osaa sanoa. Miten kaheli Sanna on? eli olisiko hänestä Suomessa turvallisuusuhkaa? mitä mieltä on Supo?

Jos pakko olisi vastata, vastaisin kyllä, sillä me emme ole mikään vittupäävaltio vaan länsimainen sivistysvaltio. Ja tässä on taas sitä lisäongelmaa. Jos ilmoitettaisiin, että jatkossa näitä ei enää oteta, mutta tämän kerran. Tuomiojan Erkki voitaisiin lähettää Isiksen kavereille vaihdossa.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Mitä mieltä palstan viralliset hyveoletetut @Radiopää ja @Walrus21 ovat tästä asiasta?

Lapset ovat vanhempiensa idiotismiin syyttömiä - joskin aivopestyja taitavat olla - joten heidät tuolta voisi pelastaa. Sanna saisi puolestani jäädä valitsemalleen tielle - mikäli IS ei olisi ahdingossa / nujerrettu, niin eipä Sannalla taitaisi tuolta kiire olla takaisin. Nyt on kuitenkin toinen ääni kellossa vaikka profeetan mukaan Syyriaan piti tulla.

Osuvasti IS:n sivuilla on Sannasta ja muista näistä naisista juttua. Videolla Sanna sanoo uskovansa shariaan - ja päiden leikkaaminenkin tuntuu olevan ok.

Sanna eli tavallista elämää, kunnes perheeseen tuli mustaan kaapuun pukeutunut toinen vaimo – IS paljastaa kantasuomalaisten naisten avainroolin radikaalissa muslimiverkostossa
 
Viimeksi muokattu:

teppana

Jäsen
Ei pitäisi hakea. Ei Suomen viranomaiset hae ketään muutakaan pois maailmalta kuleksimasta.

Mutta jos ISIS-Sanna pääsee rajalle saakka, ei häntä voi estää takaisin tulemasta. Jos hän lapsineen tänne pääsee, toivoisin viranomaisen näyttävän kykynsä ja ottavan lapset välittömästi huostaan.
 
Viimeksi muokattu:
K

Kiekkokatsoja

Isis Sannaa ei tule hakea takaisin Suomeen. Hän on ison valintansa tehnyt, ja se on hänen kestettävä.
Lapset Suomeen, onkin vaikeampi kysymys. Lapset ovat syyttömiä, kyllä. Lapset ovat jo aivopestyjä isis uskoon, kyllä. Ehkäpä lapsien, kuten Sannankin olisi parempi jatkaa islamilaisessa elämässä lähi-idässä. Tuskin he sopeutuisivat Suomeen. Kannatan, että he saisivat perheenä kohtuullisen elämän jossain lähi-idässä. Saisivat jatkaa perheenä valitsemaansa elämäntapaa siellä. Siksi ei Suomeen, edes lapsia. Poikkeuksena kuitenkin lievä kyllä, mikäli Sanna luopuisi lapsistaan, ja siten huostaanotetut lapset Suomeen.
Heidän yksi tyttölapsi on jo myyty islamistille. Ei sekään kuulosta hyvältä elämältä.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ihan väkisinkin tulee mieleen Kummelit tästä tapauksesta.

Hän on vapaaehtoisesti valinnut kehitysmaan misogyyniseen kulttuurin länsimaisen sivistyksen sijaan. Hän on valintansa tehnyt. Hän on luuseri.

Vastaus ketjun kysymykseen: ei, ämmän osalta. Lapset tulisi ottaa huostaan mahdollisimman nopeasti ja toimittaa Suomeen ennen kuin pahan alullepanija saa salafistisen ideologiansa iskostettua heihinkin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
En ole lukenut iltapäivälehtiä. Mutta miksi jonkun maan pitäisi huolehtia jostain.
Siksi, jos he eivät pysty huolehtimaan itsestään.

Siksi Suomessa heikoimmista pidetään huolta. Voidaan toki ottaa toisenlainen lähestymistapa ja poistaa kaikki asuntotuet, työttömyystuet ja muutkin Kelan tuet. Tosin se ei oikein sovi hyvinvointivaltion toimikuvaan. Sen jälkeen Isis-Sannat ja vastaavat, sekä kaikki spurgut olisivat äärimmäisen suuressa kusessa.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Siksi, jos he eivät pysty huolehtimaan itsestään.

Siksi Suomessa heikoimmista pidetään huolta. Voidaan toki ottaa toisenlainen lähestymistapa ja poistaa kaikki asuntotuet, työttömyystuet ja muutkin Kelan tuet. Tosin se ei oikein sovi hyvinvointivaltion toimikuvaan. Sen jälkeen Isis-Sannat ja vastaavat, sekä kaikki spurgut ovat äärimmäisen suuressa kusessa.

Suomessa toki kansalaisista tulee pitää huolta.

Entäpä jos itse lähden ulkomaille ja hommat menevät ns. päin vittua, voinko luottaa siihen, että kyllä Suomi suomalaisista huolen pitää ja tulee pelastamaan minut minne ikinä omasta tahdostani lähdinkään?
 

teppana

Jäsen
Siksi, jos he eivät pysty huolehtimaan itsestään.

Siksi Suomessa heikoimmista pidetään huolta. Voidaan toki ottaa toisenlainen lähestymistapa ja poistaa kaikki asuntotuet, työttömyystuet ja muutkin Kelan tuet. Tosin se ei oikein sovi hyvinvointivaltion toimikuvaan. Sen jälkeen Isis-Sannat ja vastaavat, sekä kaikki spurgut olisivat äärimmäisen suuressa kusessa.

On vähän eri asia lähteä keräilemään urpoja kansalaisia pitkin maailmaa kuin pitää heistä huolta rajojen sisällä. Ei ISIS-Sanna ja hänen lapsensa ansaitse yhtään sen kummempaa kohtelua kuin vaikka sinä tai minä. Jos lomailet vaikka Sri Lankalla ilman vakuutusta ja saat sairaskohtauksen ei valtio lähde sinulle mitään sairaalalentoa kustantamaan.

On jokseenkin käsittämätöntä että tästä asiasta (ISIS-Sannan ja hänen lapsien noutaminen) on noussut näin iso keskustelu. Ei kukaan muukaan saa kotikyytejä valtion piikkiin jos itse maailmalla munailee.
 
K

Kiekkokatsoja

On jokseenkin käsittämätöntä että tästä asiasta (ISIS-Sannan ja hänen lapsien noutaminen) on noussut näin iso keskustelu. Ei kukaan muukaan saa kotikyytejä valtion piikkiin jos itse maailmalla munailee.
Tämä on totta.
Jokseenkin nykyaikaista, ja joidenkin puolueiden tapaista, että halutaan pelastaa kaikki joka näkyy mediassa. Mielummin kaikki vaikea ja mahdoton mediassa näkyvä tulee pelastaa. Ja sitten unohtuukin se, että kotisuomessakin on valtava määrä ihmisisä, joita olisi hyvä auttaa. Esimerkiksi vanhuksia. Useat vanhukset ovat tehneet suuren elämäntyön Suomen jälleenrakentamisessa, ja hyväksyvät silti loppuelämänsä vaatimattomissa oloissa. Oloissa, jossa he tarvitsevat apua, mutta eivät sitä silti pyydä. Heidän ajatustapa on aina ollut, että jokaisen on aina pystyttävä huolehtimaan itsestään.
Tämä oli vertailua. Vertailua siksi, että on muodikasta ja mediaseksikästä yrittää pelastaa median kautta hätää kärsiviä. Mutta usein unohdetaan, että apua tarvitsevia on lähelläkin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Suomessa toki kansalaisista tulee pitää huolta.
On vähän eri asia lähteä keräilemään urpoja kansalaisia pitkin maailmaa kuin pitää heistä huolta rajojen sisällä. Ei ISIS-Sanna ja hänen lapsensa ansaitse yhtään sen kummempaa kohtelua kuin vaikka sinä tai minä.
Sori, olisi pitänyt tarkentaa.

Tarkoitin tuossa vain lapsia, joita pidän täysin syyttömänä tässä tapauksessa. Jos suomalaiset lapset ovat aivan kusessa jossain päin maailmaa, niin heidät pitäisi mielestäni hakea sieltä takaisin Suomeen, jos vanhemmat tai vastaavat eivät sitä pysty tekemään. Isis-Sanna saa jäädä ihan minne huvittaa.

Käytännössä tuo parhaiten toimisi niin, että jos Sanna saa lapset johonkin maahan missä Suomella on suurlähetystö, niin lähetystöstä joku etsii lapset ja toimittaa heidät lentokoneeseen ja takaisin Suomeen, jossa heidät otetaan lentokentällä heti vastaan ja toimitetaan sosiaalihuollon piiriin. Lasten paluulennot voisi mielestäni maksaa ihan miettämättä.
 

teppana

Jäsen
Sori, olisi pitänyt tarkentaa.

Tarkoitin tuossa vain lapsia, joita pidän täysin syyttömänä tässä tapauksessa. Jos suomalaiset lapset ovat aivan kusessa jossain päin maailmaa, niin heidät pitäisi mielestäni hakea sieltä takaisin Suomeen, jos vanhemmat tai vastaavat eivät sitä pysty tekemään. Isis-Sanna saa jäädä ihan minne huvittaa.

Käytännössä tuo parhaiten toimisi niin, että jos Sanna saa lapset johonkin maahan missä Suomella on suurlähetystö, niin lähetystöstä joku etsii lapset ja toimittaa heidät lentokoneeseen ja takaisin Suomeen, jossa heidät otetaan lentokentällä heti vastaan ja toimitetaan sosiaalihuollon piiriin. Lasten paluulennot voisi mielestäni maksaa ihan miettämättä.

Kyllä pahalta tuntuu noiden lasten puolesta. Ja vihaksi käy kun äiti ja isä ovat tuhonneet heidän tulevaisuuden omaa ideologiaansa varten.

Sinänsä olen samaa mieltä kanssasi. Valtiolla on suurempi vastuu alaikäisistä kansalaisista kuin täysi-ikäisistä. Käytännön tasolla on vain hankala toteuttaa tuollaista asiaa. Ensinnäkin, ennen huostaanotto päätöstä lasta ei voida vastoin vanhemman suostumusta viedä yhtään mihinkään. Toisekseen, onko tarkoituksenmukaista järjestää kuljetus lapsille ja sanoa vanhemmille "sori mutta ette mahdu kyytiin"? Näin käytännön kannalta järkevää olisi tietenkin tuoda koko konkkaronkka kotiin tai ei ketään. Tämä kyseessä oleva tapaus on vain niin tunteita nostattava että meiltä kaikilta unohtuu järki kun tästä puhutaan. Olisi ehkä parempi miettiä vaikka tilannetta missä alkoholisoitunut vanhempi on kahden lapsen kanssa Thaimaassa ja hassaa rahansa sekä hukkaa kaikkien passit. Hänellä ei ole kotimaassa tukiverkkoa joka antaisi/lainaisi rahat lentolippuihin. Onko edes käytännössä mahdollista tehdä niin, että valtion virkamies käy noutamassa tenukepin lapset Suomeen mutta jättää juopon yksin ulkomaille? Kuinka monta lakiteknistä ongelmaa asiassa olisi? Kuinka käytännöllistä se olisi?

Otetaan myös huomioon se, että nykyisin maailmalla matkustellaan paljon ja kaikkein kauimmaisetkin kolkat ovat saavutettavissa jokaiselle yhteiskuntaluokalle. On kestämätöntä ajatella, että Suomen valtio toimisi jonkinlaisena takuulippuna takaisin jos ei itsestä kyetä pitämään huolta. Koska jos ISIS-Sanna ja hänen lapset haetaan takaisin, miksi ei sitten vaikka nuorisoporukkaa jolla loppuu matkakassa Kapkaupunkiin? Joko me haemme jokaisen kansalaisen joka maailmalla on ongelmissa tai sitten emme hae yhtään.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Otetaan myös huomioon se, että nykyisin maailmalla matkustellaan paljon ja kaikkein kauimmaisetkin kolkat ovat saavutettavissa jokaiselle yhteiskuntaluokalle. On kestämätöntä ajatella, että Suomen valtio toimisi jonkinlaisena takuulippuna takaisin jos ei itsestä kyetä pitämään huolta. Koska jos ISIS-Sanna ja hänen lapset haetaan takaisin, miksi ei sitten vaikka nuorisoporukkaa jolla loppuu matkakassa Kapkaupunkiin? Joko me haemme jokaisen kansalaisen joka maailmalla on ongelmissa tai sitten emme hae yhtään.
Toisaalta. Juuri tätä varten suurlähetystöt ovat olemassa, kun hommat menevät äärimmäisen vituiksi.

Rajaa on mahdoton määrittää, mutta suurlähetystöjen asiantuntijat varmasti tietävät milloin voidaan auttaa palaamaan Suomeen vaikka hankkimalla liput ja milloin ei.

Tarkkaan etukäteen tuota ei ole helppo määrittää kenelle voidaan paluumatka hoitaa tai maksaa ja kenelle ei. Tai ainakaan minä en pysty siihen.
 

teppana

Jäsen
Toisaalta. Juuri tätä varten suurlähetystöt ovat olemassa, kun hommat menevät äärimmäisen vituiksi.

Rajaa on mahdoton määrittää, mutta suurlähetystöjen asiantuntijat varmasti tietävät milloin voidaan auttaa palaamaan Suomeen vaikka hankkimalla liput ja milloin ei.

Kyllä tässä voisi varmasti tuon tyylistä ratkaisua myös miettiä. Ja nyt kun ajattelen, kyllä esim. kriisialueilta pitäisi olla lakitekninen mahdollisuus kuljettaa alaikäiset takaisin. Siellä on esim. 13-vuotias tyttö naitettu aikuiselle miehelle. Näkisin että jos hän vain mitenkään pääsee Eurooppalaiseen konsulaattiin niin sieltä pitäisi Suomen voida hoitaa hänet kotiin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kyllä tässä voisi varmasti tuon tyylistä ratkaisua myös miettiä. Ja nyt kun ajattelen, kyllä esim. kriisialueilta pitäisi olla lakitekninen mahdollisuus kuljettaa alaikäiset takaisin. Siellä on esim. 13-vuotias tyttö naitettu aikuiselle miehelle. Näkisin että jos hän vain mitenkään pääsee Eurooppalaiseen konsulaattiin niin sieltä pitäisi Suomen voida hoitaa hänet kotiin.
Olen aivan samaa mieltä tästä. Uskon myös, että yli 95% suomalaisista on kanssamme samaa mieltä tästä asiasta.

Alaikäisistä suomalaisista täytyy pitää huolta riippumatta missä päin maailmaa he ovat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös