bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka en paljoa enää tällä vietä aikaa (ja vielä vähemmän kirjoita), Pernis oli tuttu jo 2000-luvun aktiivivuosiltani. Hieno kirjoittaja ja persoona joka jakoi monia mielenkiinnon kohteita kanssani.

RIP.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oho. En kaveria tuntenut millään lailla, vaikka vuosien varrella keskusteltiin niin ketjuissa kuin yyveelläkin. Persoonallinen ja hyvä kirjoittaja oli hän, vaikka toki joskus onnistui jonkin asian suhteen vähän ärsyttämäänkin.

Hyvää matkaa pernaveikko, olit yksi parhaista tällä palstalla. Voimia surutyöhön kaikille hänet henkilökohtaisesti tunteneille.
 
"People who knew hockey and Finland spoke about Urpo Ylönen the way Jedis would talk about Yoda or Obi-Wan Kenobi"

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Pernaveikosta jäi mieleen omien mielipiteiden julkituominen niihin kuitenkaan sen enempää liimautuen. Veikon kanssa tuli paikoitellen kärkevästikin kirjoiteltua - ja hyvin usein hän oli se fiksumpi joka jätti asian sikseen. Tässä on itselleni hyvä opetus. Hän oli hyvin asiallisen ja mukavan oloinen kirjoittelija - joka varmasti oli asiallinen ja mukava myös oikeassa elävässä elämässäkin.

Itse yllätyin omista reaktioistani hänen poismenostaan lukiessani: en ikinä olisi kuvitellut tuntemattoman ihmisen poismenon vaikuttavan itseeni juuri mitenkään. Olinpa hyvinkin pitkälti väärässä.

Toivotan Pernaveikolle ikuista GnR rokkaamista sekä erinäisten urheilutapahtumien seuraamista - siellä jossain. Ystäville sekä läheisille voimia ikävän hetken keskellä.

Mors certa, hora incerta.
 
Trust me, I know what you're doing.

Jeffrey

Jäsen
En henkilöä koskaan tullut tavanneeksi, vaikka aikanaan kaljottelut oli jo YV:n kautta sovittuna. Vaikutettiin tuolloin molemmat toisella puolella maapalloa ja hetken aikaa jopa samassa kaupungissa. Iltapäiväkaljat oli jo sovittuna, mutta lopulta aikataulut menivät senverta ristiin ettei niitä ikinä keretty juomaan.

Tämä hänestä nyt on päällimmäisenä mielessä, vaikka toki iänikuisia keskustelua käytiin täällä kaikkien kesken. Monesta räväkämmästäkin aiheesta oltiin samaa mieltä, joka meitä tietyllä tapaa yhdisti.

Rauhalliset levot @pernaveikko, ja suunnattomia voimia omaisille ja läheisille.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
En livenä nähnyt minäkään Pernaveikkoa, vaikka meitä yhdistivät musiikilliset ja jääkiekkoilulliset asiat. Tulen aina muistamaan Pernaveikon yhtenä niistä, joiden kanssa jännitettiin että tapahtuuko se GNR:n reunion todella... ja se tapahtui!
 
Melkein.

redpecka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreä shakki, Kisapuisto-boobs
Kun vapaalla puolella olen pyörinyt tässä tämän kesän aikana vähän enemmän, tuli hitusen tarkemmin noteerattua tämä Perniskin. Alkoi nopeasti kiinnostaa mikä tämä persoona oikein on, joka viestittelee milloin mistäkin Belgiasta tai jostain random-puistosta keppana käpälässä.

Vaikutti tosiaan omien polkujen kulkijalta ja ehdin jo tuntea jotain hengenheimolaisuutta netin välityksellä.

Kuten Rippiketjuun laitoin, yllätyin omasta reaktiostani kun veti hiljaiseksi. Siis kun yleensä ei nämä nykästen sun muiden poismenot herätä juurikaan mitään tuntemuksia. Johtuuko siitä, etten ole Nykäsen kanssa ikinä vaihtanut viestiäkään. Tässä tuntuu kuin olisi menettänyt kaverin. Tai mahdollisen tulevan kaverin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Pahuuden akseli
Muutama on sanonut, että ei tuntenut Pernaveikkoa, ja yllättävän pysäyttävä uutinen kuitenkin. Mehän tunsimme hänet ajatustensa takia oikein hyvin. En minä esim. ole enoni kanssa jutellut 10 vuoden aikana kuin yhden kerran muutaman minuutin ajan. Pernaveikko oli sen sijaan läsnä elämässä lähes päivittäin. Eipä siis ihme, kun poismeno sitten pysäyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Rillipäät ja läskit älkööt vaivautuko vastaamaan.

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Olipa todella pysäyttävä uutinen. Halusin tämän olevan vain palstalta poistuminen, kun luin otsikon, mutta valitettavasti näin ei ollut. Elämän hauraus tosiaan näyttää taas kasvojaan..

Voimia kaikille, etenkin omaisille ja ystäville...
 
"Now lower the cannons the battle begins!"

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
Muutama on sanonut, että ei tuntenut Pernaveikkoa, ja yllättävän pysäyttävä uutinen kuitenkin. Mehän tunsimme hänet ajatustensa takia oikein hyvin. En minä esim. ole enoni kanssa jutellut 10 vuoden aikana kuin yhden kerran muutaman minuutin ajan. Pernaveikko oli sen sijaan läsnä elämässä lähes päivittäin. Eipä siis ihme, kun poismeno sitten pysäyttää.
Tiivis palstayhteisö, ja siitä kun lähtee ykköskorin jäsen taivaaseen, niin se jättää ison loven palstallemme. Mutta paljon suuremman lähipiiriin.
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pernaveikko oli näköjään liittynyt palstalle 5 päivää ennen minua. Ilmankos tuntuu, että hän on ollut aina läsnä jatkoaikaurani aikana. Toki hän ehti kirjoittaa yli 26 000 viestiä samassa ajassa kun minulla ei ole edes 1500 täynnä.

Koska (kuten jotkut aiemmin todenneet) en ole ikinä kokenut moista menetyksen tunnetta pelkän nimimerkin takia niin oli pakko selvittää henkilöllisyys, jotta näkisin edes naaman henkilöltä, joka tuotti tänne niin paljon ihastuttavaa ja vihastuttavaa tekstiä joka aiheesta. Ei nyt helpoin tehtävä, mutta googlella kyllä selviää yleensä kaikki kun keksii mitä etsii. (en kerro enkä auta tehtävässä, joten turha edes kysellä minulta. tiedätte kyllä keneltä asiaa pitää kysyä, jos kovasti kiinnostaa. itse en kehtaa, koska häneltä ei RIP viestin jälkeen ole tullut yhtään viestiä, joten antakaa pernaveikon ystävälle oma suruaikansa).

Mutta ainakin tammikuun seniorimiitissä voitaisiin nostaa tuopit pernaveikon kunniaksi (@Leon nyt varmaan tämän olisi sinne järkännyt muutenkin).
 
"They're like sex, except I'm having them."

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oudolta tuntuu, että Pernaveikkoa ei enää ole täällä kommentoimassa ja näkemyksiään kertomassa. Oli mukava lueskella tarinoita Puolasta ja eri reissuilta. Pystyi hyvin kuvittelemaan Pernaveikon jossakin päin Eurooppaa istuskelemassa puiston penkillä muutaman oluen kera. Pilven reunalta sitten katselee, kun Suomen miehet pelaa ensi kertaa futiksen arvokisoissa 2020.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Mutta ainakin tammikuun seniorimiitissä voitaisiin nostaa tuopit pernaveikon kunniaksi (@Leon nyt varmaan tämän olisi sinne järkännyt muutenkin).
Ei pöllömpi ajatus. Itse asiassa mun oli pakko tarkistaa vanhoista miittiketjuista, että Pernis tosiaan uhosi kerran jo melkein tulevansa paikalle. Ei sitten saapunut, joten livenä en tietääkseni ole kaveria tavannut. Sen sijaan palstaurani alkuaikoina muistan kyllä hänet ircistä. Yhtä persoonalliset jutut sielläkin, tai oikeastaan vielä värikkäämpi ilmaisu. Kaikki oli aina ihan pernaa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Partakus

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No jos oikein muistelen, niin nyttemmin on sitten Lechian matseissa Perniksen mentävä aukko. Kausari oli kaiketi hankittuna. Lyhyellä palstahistoriallani tahdon kyllä lämpimästi "Mr.Lidliä" muistaa, Nobel nousee, kun aika on.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Voi, voi.

Perna oli toki tuttu palstahahmo, mutta varsinaisesti hän teki minuun vaikutuksen ircissä, jossa hän oli aikanaan aktiivinen. Jos mahdollista, niin hän oli siellä vielä palstaa suurempi persoona. Kiehtova hahmo, jonka kanssa välillä piti vängätä.

Olen pernan kanssa niin eri maailmasta, että ei perna oikein minua ymmärtänyt. Siltä ainakin tuntui. Mutta minä ihailin pernaa tietyllä tavalla. En suuttunut, vaikka pernan takia olin ircissä jonkun aikaa lanttu-hannes. Ja kun perna pyysi apua kriketin ilosanoman levittämisessä, niin autoin.

Jessus, tarkistin yv-kansiosta ja siitä on kohta 12 vuotta kun tuota krikettiprojektiakin tehtiin. Tätä Jatkista on kohta 20 vuotta väännetty, ja vaikka omalla kohdalla palstailu on jäänyt viime vuosina vähäiseksi, niin onhan tämän puljun kanssa paljon koettu. Montakin kuolemaa esimerkiksi. Outoa tämä on. En tuntenut pernaa yhtään, ja silti vuosien ajan melkein joka päivä olimme kontakteissa. Tämä virtuaalinen maailma on erikoinen paikka, eikä etikettievoluutio vielä ole edistynyt. Meillä ensimmäisen sukupolven netti-ihmisillä on vaikeuksia käsitellä tällaisia juttuja.

np, perna
t: h annes
 
Everyone in this thread is now dumber for having read it.

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sama juttu kuin monella muullakin että yllättävän paljon tuntemattoman ihmisen poismeno pysäyttää. Tai ihminen oli ehkä tuntematon mutta hänen ajatuksensa ja persoonansa oppi kyllä palstalla tuntemaan. Voimia omaisille ja muille jotka hänet oikeassa maailmassa tunsivat.

Onkohan Pernaveikko palstahistorian ensimmäinen ajasta iäisyyteen poistunut hall of famer jolle on perustettu oma ketju? Jos on niin ehdottaisin että ketju muutettaisiin jonkinlaisen suruajan jälkeen koskemaan myös kaikkia muita poisnukkuvia merkittäviä kirjoittajia. Eli siis eräänlaiseksi palstalaisten omaksi vakavaksi R.I.P. ketjuksi. En tosiaankaan halua mitenkään väheksyä Pernaveikon muistoa, pikemminkin päinvastoin. Palsta alkaa päästä nuoren miehen ikään ja tulevaisuudessa varmasti joku muukin merkittävä kirjoittaja; tai useampi; poistuu lopullisesti keskuudestamme. Olisi mielestäni hyvä jos kaikki muistelot löytyisivät samasta ketjusta, näin myös Pernaveikon muistelotkin pomppaisivat aina esiin ketjun alkupäässä kun/jos vaan ketju aktiiviseksi nousee, toivottavasti ei nousisi kovin usein.
 

Punamusta

Jäsen
Onkohan Pernaveikko palstahistorian ensimmäinen ajasta iäisyyteen poistunut hall of famer jolle on perustettu oma ketju? Jos on niin ehdottaisin että ketju muutettaisiin jonkinlaisen suruajan jälkeen koskemaan myös kaikkia muita poisnukkuvia merkittäviä kirjoittajia. Eli siis eräänlaiseksi palstalaisten omaksi vakavaksi R.I.P. ketjuksi. En tosiaankaan halua mitenkään väheksyä Pernaveikon muistoa, pikemminkin päinvastoin. Palsta alkaa päästä nuoren miehen ikään ja tulevaisuudessa varmasti joku muukin merkittävä kirjoittaja; tai useampi; poistuu lopullisesti keskuudestamme. Olisi mielestäni hyvä jos kaikki muistelot löytyisivät samasta ketjusta, näin myös Pernaveikon muistelotkin pomppaisivat aina esiin ketjun alkupäässä kun/jos vaan ketju aktiiviseksi nousee, toivottavasti ei nousisi kovin usein.
Annan kannatusta tälle idealle. Ketjuun voitaisiin tosiaan koota jatkossa muistelua muistakin menehtyneistä nimimerkeistä, jos heitä sattuu nukkumaan pois. Mitä vähemmän, sen parempi, mutta yhtä kaikki, hyvä ehdotus.
 
"I'm starting with the man in the mirror" - Michael Jackson, 1987

Punamustaa jääkiekkoa - Porin Ässät

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Onkohan Pernaveikko palstahistorian ensimmäinen ajasta iäisyyteen poistunut hall of famer jolle on perustettu oma ketju?
Jotenkin muistelisin, että viiskasille olisi ollut joku ketju sen lisäksi, että muisteltiin menneitä golf- ja senioriketjuissa. Voin muistaa tyystin väärinkin.
 
Cobol 1.1.2009: En mene sanomaan mitään muista joukkueista ja siitä kuinka niiden johto seuraa Jatkoaikaa, mutta Jokerien johto lukee moneen kertaan päivässä sen mitä kirjoitan.

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat
Sama juttu kuin monella muullakin että yllättävän paljon tuntemattoman ihmisen poismeno pysäyttää. Tai ihminen oli ehkä tuntematon mutta hänen ajatuksensa ja persoonansa oppi kyllä palstalla tuntemaan. Voimia omaisille ja muille jotka hänet oikeassa maailmassa tunsivat.

Onkohan Pernaveikko palstahistorian ensimmäinen ajasta iäisyyteen poistunut hall of famer jolle on perustettu oma ketju? Jos on niin ehdottaisin että ketju muutettaisiin jonkinlaisen suruajan jälkeen koskemaan myös kaikkia muita poisnukkuvia merkittäviä kirjoittajia. Eli siis eräänlaiseksi palstalaisten omaksi vakavaksi R.I.P. ketjuksi. En tosiaankaan halua mitenkään väheksyä Pernaveikon muistoa, pikemminkin päinvastoin. Palsta alkaa päästä nuoren miehen ikään ja tulevaisuudessa varmasti joku muukin merkittävä kirjoittaja; tai useampi; poistuu lopullisesti keskuudestamme. Olisi mielestäni hyvä jos kaikki muistelot löytyisivät samasta ketjusta, näin myös Pernaveikon muistelotkin pomppaisivat aina esiin ketjun alkupäässä kun/jos vaan ketju aktiiviseksi nousee, toivottavasti ei nousisi kovin usein.
Tällainen ketju löytyy jo:
Muistoissamme olevat jatkoaikalaiset
 
-"Saat ylpeenä lausua: Olen Lahesta ja kannatan Pelsua!"

Kalakukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexy Hockey Tommi Miettinen
Hienoa huomata, että Pernaveikko on vaikuttanut näin monen elämään. En minäkään voi sanoa häntä tunteneeni, mutta tuttu hän oli kuitenkin. Erityisen harmissani olen siitä etten lähtenyt hänen seurakseen bisselle, kun hän kerran matkoillaan Kuopioon eksyi. Arkipäivä kun oli. Pernalle se oli vain päivä. Pernan erityislaatuisuutta kuvaa se, etten tiedä toista "tavista", josta on tehty oma hymiö.
 
"Tästä muuttui tukeminen yhteistyöksi."

lasaleiko

Jäsen
Muutama kirjoittaja on täällä jo maininnutkin perniksen GnR-fanituksesta. Taisi olla pari vuotta sitten tuolla bändiä käsittelevässä ketjussa, mistä luin pernaveikon fiilistelyä jostain Etelä-Amerikan maassa vedetystä konsertista. Toki bändin radiohitit olivat jo ennestään tutut, mutta nuo fiilistelyviestit olivat niin mukaansa tempaavia, että se sai perehtymään bändin tuotantoon vähän laajemminkin. Sittemmin on tässä kahden vuoden aikana eksynyt Gunnareiden biisejä omille soittolistoilleni muutamia.

Nyt tässä kesälomalla ollessa on tullut autoiltua useampana päivänä erilaisia reissuja ja yleensä paluumatka on ajoittunut johonkin iltahämäriin. Tuolloin yleensä Spotifysta valikoituu oma "Fiilistelyrokki" -lista, mihin on myös useampi GnRn biisi sopinut.

Viime viikon torstain ja lauantain reissuilla ei tästä tulevasta suru-uutisesta ollut tietenkään vielä mitään tietoa. Silti, kun kyseisen bändin biisejä siinä ajellessa kuunteli, niin jonkun kerran juolahti mieleen, mistä oma kiinnostus bändin tuotantoon sai alkunsa, tai ainakin vahvan boostin kuunteluun. Tiistai-illan autoreissulla olikin sitten paikallaan rajata soittolista pelkkään GnR-tuotantoon pernaveikon muistoa kunnioittaen.

Niin, olisihan tuota bändiä saattanut alkaa kuuntelemaan enemmän muutenkin jossain vaiheessa, mutta jostain se aina lähtee, ja minun kohdalla se lähti hänen kirjoittamista viesteistä tänne Jatkoaikaan. Kiitos pernaveikolle, tästä(kin).
 
Viimeksi muokattu:

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rehellisesti sanottuna tuli kyllä pari päivää sitten kuunneltua parikin kertaa läpi Guns N' Rosesin viimeisin Chinese Democracy kyseisen hahmon poismenon kunniaksi. Voimia omaisille ja ystäville. :(
 
"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet." - Konsta Pylkkänen / Veikko Huovinen
"Kun lukee nuorempien näkemyksiä ajoista, jotka itse on elänyt, tulee mieleen, että on yhtä vaikea nähdä menneisyyteen kuin tulevaisuuteen." - Kari Suomalainen 70 v.
Kerran Kärppä, aina Kärppä!​

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Lähden tästä kohta HIFK:n grillijuhliin Nordiksen etupihalle, olisi mahtavaa jos Pernis olisi voinut olla paikalla. Todellakin "En gång, alltid"-mies.
 
"Let the wind carry you home
Blackbird, fly away
May you never be broken again"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy