Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

In Memory of @pernaveikko

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Hera80, 13.08.2019 klo 23.22.

 1. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Nyt on syytä avata ketju edesmenneelle palstalaiselle. Avaan tämän ketjun sekä muiden pyynnöstä, että omasta tarpeesta. Pernaveikko oli aktiivinen kirjoittaja ja otti moneen asiaan kantaa. Niin pyytämättä kuin pyydettynäkin. Hänen tyylinsä kirjoittaa ja elää elämäänsä ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Toiset tykkäsivät ja toiset eivät. Tähän ketjuun on tarkoitus kerätä niin hyviä kuin huonojakin muistoja pernaveikosta, sillä kaikki muistot, niin positiiviset kuin negatiivisetkin muistot kertovat siitä, että kyseinen nimimerkki on ollut osallinen meidän elämään ja siten elänyt elämänsä täysin palkein. Sana on vapaa ja se vähä mitä häntä tunsin, niin uskallan sanoa, että huumori on sallittu.
   
 2. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Jos tässä puhutaan oikeasti edesmenneestä ihmisestä, niin pakko on todeta että @pernaveikko oli läsnä koko oman palstavaikuttamiseni alkuajan ja on suorastaan outo ajatus, ettei tältä nimimerkiltä enää tule kommentteja asiaan kuin asiaan. Iso kunnioitus täältä ja erityisesti jaksamista kaikille, jotka hänet myös reaalimaailmassa tunsivat.
   
  Hera80 tykkää tästä.
 3. Kari Runk Jäsen

  Yllättävän pysäyttävä tämä oli tosiaan siihen nähden, etten pernaveikkoa mitenkään tuntenut, ja satunnaisesti palstalla vittuunnuin joistain hänen viesteistään, ja taidettiin pariinkiin otteeseen ottaa pienesti yhteen joidenkin asioiden tiimoilta. Veti kyllä eilen hiljaiseksi kun tuosta tuli luettua, mikä tuntui omaan pieneen mieleen jopa yllättävän vahvalta reaktiolta. Jokaisen nimimerkin takana on se oma persoona, ja joillain se välittyy vahvemmin kirjoituksista kuin toisilla. Kasvottomana kirjoiteltaessa se vain valitettavan usein unohtuu ja hämärtyy, ja välillä tulee annettua ihan turhasta ja typerästä aiheesta rapaa toisille ihmisille. Ei käyttäjille, vaan nimenomaan ihmisille, vaikka se ei siltä aina tänne kirjoittaessa siltä tunnukaan.

  Sen verran pitää miestä erikseen kehua, että vaikka hän ottikin kantaa vähän kaikkeen sillä omalla särmikkäällä tyylillään, niin oman mielikuvan mukaan mies ei mitenkään aktiivisesti jatkanut jankkaamista tai haastanut riitaa, vaan yleensä sitten mieluummin jätti keskustelun sikseen muutaman viestin jälkeen. Tälläiselle välillä jääräpäiselle ja pikkusieluiselle idiootille olisi huomattavan paljon opeteltavaa tuossa hienossa taidossa.

  Seuraava lainaus oli jotenkin niin taattua pernaveikkoa RIP-ketjusta, että heti ensimmäisistä virkkeistä lähtien tunnistaa kirjoittajan, vaikka nimimerkkiä ei näkisikään. Nostetaan se nyt esille, kun oli kuitenkin hänen viimeinen viestinsä kyseiseen aiheeseen. Pelit on nyt tältä osalta pelattu.

  Lainaus:
  Rauhaisat levot.
   
  Artyukhin, Smitty#41, 1stApril ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 4. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Sellainen muistelo tulee mieleen, että pernaveikkohan monesti mietti että kannattaako tehdä rakastamalleen lajille, eli kriketille omaa ketjua, koska hän epäili että mahtaako muut nimimerkit kyseistä lajia tällä palstalla seurata ollenkaan.

  Ketju on kuin onkin pernaveikon toimesta näköjään tehty toukokuussa, joten hienoa että sai tuon sitten "finaaliin"

  Tuo ketju löytyy siis Muu Urheilu -osiosta ja on sisällöltään pääosin pernaveikon tykitystä. Sinne vain fiilistelemään.
   
  Hera80 tykkää tästä.
 5. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Käsittämättömän paljon oli maailmanmatkaajalla asiaa jokaiseen mahdolliseen aiheeseen, kuitenkaan menemättä jankutukseen tai henkilökohtaisuuksiin. Vaikka tätä hyväntahtoista ähkyä ei ihan aina jaksanut, nyt on iso siivu palstan persoonallisuudesta poistunut tähtiin. Kovin nuorenakin vielä. Hyvää matkaa @pernaveikko ja samalla osanotot niin perheenjäsenille kuin ystävillekin.
   
  Hera80 tykkää tästä.
 6. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Nimimerkki pernaveikon kuolema on toistaiseksi pysäyttävin asia, jonka olen kohdannut Jatkoajassa noin 2,5 vuoden aikana. En osannut odottaa mitään tällaista. Jätkä jäi minulle mieleen yhtenä palstan aktiivisista turisijoista, joka seisoi IFK:n puolella ja piti pirusti Guns N' Rosesista. Jälkimmäiseen liittyen olen kuluttanut loppuillan ja alkuyön.

  En tiedä miten sä pernaveikko suhtautuisit tähän, mutta halusin tehdä tämän sua varten. Koitin parhaani sen mukaan, että lauseet rimmaisivat yhteen ja sanavalinnat olisivat kunnollisia. Suomensin sinua varten Gunnareiden kenties kauneimman kappaleen "November Rain". Runoketjuun se pääsee joskus myöhemmin, mutta nyt sen paikka on täällä.

  Tuntuu todella pahalta. Rokkaa taivaassa, vaikka niskassasi olisi hyinen syyssade. Tummennettuna sanoissa on allekirjoituksesi. Tässä tulee:

  Syyssade

  Kun mä katson silmiisi
  Näen rakkautta hillittyy
  Kun mä tuen sinua rakas
  Etkö huomaa mun tunnevyöryy

  Aina kaikki lähtee joskus
  Ja sydämet voi muuttua
  Ja on kynttilän poltto tuskaa
  Syksyn hyises' sateessa

  Oomme tehneet tätä niin monesti
  Kivun tuskaa kellistää

  Aina rakastuneet tulee ja rakastuneet menee
  Eikä kukaan voi tietää kuka tänään hellittää
  On lähtevä

  Jos me voisimme ajan
  Paikoillensa laittaa
  Mun pääni voisi levätä
  Kun tiedän et' oot minulla
  Vain minulla
  Jos haluat rakastaa mua
  Älä itseäs' vastusta
  Tai muuten päädyn kulkemaan
  Syksyn hyises' sateessa

  Tarvitseeko sun... ol' keskenäs'
  Tarvitseeko sun... ol' yksinäs'
  Kaikkien tarvitsee... ol' keskenään
  Etkö tiedä tarvitsevas... ol' yksinään

  Tiedän kun pitäis' pitää avointa sydäntä
  Kun ystävätkin ne satuttaa
  Vaan jos korjaisit toista sydäntä
  Aika kenties vois' sut valloittaa

  Joskus mun tarvitsee... ol' keskenään
  Joskus mun tarvitsee... ol' yksinään
  Kaikkien tarvitsee... ol' keskenään
  Etkö tiedä tarvitsevas... ol' yksinään

  Ja pelkosi kun tyyntyy
  Silti varjot on säilyvä
  Mä tiedän et' rakastat
  Jahka ei voi ketään syyttää

  Anna pimeyden vaan olla
  Yhä meil' voi löytyy raide

  Koska kaikki lähtee joskus
  Jopa syksyn kylmä sade

  Etkö aattele tarvitsevas' toista
  Etkö aattele tarvitsevas' muuta
  Joka ikinen tarvii toista
  Et ole ainoa
  Et ole ainoa

  Etkö aattele tarvitsevas' toista
  Etkö aattele tarvitsevas' muuta
  Joka ikinen tarvii toista
  Et ole ainoa
  Et ole ainoa

  Etkö aattele tarvitsevas' toista
  Etkö aattele tarvitsevas' muuta
  Joka ikinen tarvii toista
  Et ole ainoa
  Et ole ainoa

  Etkö aattele tarvitsevas' toista
  Etkö aattele tarvitsevas' muuta
  Joka ikinen tarvii toista
   
  Nosebleed, Piikkiperse, Smitty#41 ja 10 muuta tykkäävät tästä.
 7. teppana Jäsen

  Mitä ihmettä? Kylläpä tuli surullinen olo aamukahvia juodessa. Pernis oli välillä ähkyyn asti tunkemassa mielipidettään joka asiaan, mutta ei koskaan jankannut. Kevyet mullat pernaveikko. Iso siivu palstaa kuoli sinun mukana.
   
 8. Kiekkokatsoja Jäsen

  Jatkoajan aktiivinen kirjoittaja, henkilö joka vaikutti hyvältä ihmistyypiltä, on siis poissa. Hän kirjoitti usein mielipiteitään moniinkin asioihin, mutta varsinkin matkailuketjusta sai lukea hänen vinkkejä ja ohjeita.
  Kirjoitinkin hieman tuonne RIP ketjuun että.. minusta hän vaikutti loppuvaiheessa kirjoituksissaa hieman "kireältä". Kysyin häneltä jatkoajan yksityisviestissä, päivää ennen hänen viimeistä viestiään, että hei "onkos kaikki ok"? Sain vastauksen että asiat melko ok, mutta onko ne sitten maailmassa. Tätä viestiä jäin hieman pohtimaan.

  Kaikki me täältä lähdetään, siksipä kannattaa yrittää elää sellaista elämää, kuin halua, ennen lähtöpäiväänsä. Ymmärtääkseni pennaveikko eli sitä elämää, ainakin matkailun, urheilun seuraamisen ja jatkoajan kirjoittamisen osalta.

  Itsellänikin on useamman kerran onni pelastanut, jottei lähtöä ole tullut. Mutta se onkin eri tarina.

  Hyviä taivaskanavan urheiluhetkiä pernaveikolle.
   
  Punamusta tykkää tästä.
 9. sampio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Menestyvin, sympatiat muille hyville.
  No perskeles. Vähän nyt veti vakavaksi, vaikka en millään tapaa tuntenut muutoin kuin useiden viestiensä kautta. Välillä meni sukset ristiin meilläkin, mutta yhtälailla olisin voinut kuvitella itseni oluelle pernaveikon kanssa joku kerta.

  Kevyet mullat.
   
 10. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tässä on hyvin puettu sanoiksi omatkin ajatukset Pernaveikosta. Useinkin olin asioista eri linjoilla hänen kanssaan, ja välillä vastaukseni hänen viesteihin oli aika kipakoita. Hyvin moni kirjoittaja täällä olisi niistä niinsanotusti ottanut haasteen vastaan (vaikka riidanhaasto ei se tarkoitus ollutkaan), mutta ei Pernaveikko. Hän jätti asian sikseen, ja oli tuota pikaa toisessa viestiketjussa kommentoimassa ihan niin kuin sitä edellistä kärhämää ei olisi koskaan sattunutkaan. Tässä olisi meille kaikille muillekin todella paljon opittavaa. Nettiväittelyn voittaminen jotain tuntematonta vastaan ei loppupeleissä ole kovinkaan tärkeää. Asiat riitelee, ei ihmiset.

  Leppäilehän rauhassa Pernaveikko. Voimia myös omaisille ja tutuille.
   
  Smitty#41, 1stApril, Petofani ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 11. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu, TeKi
  Voi ei... osanottoni! Tuo nimimerkki jäi jo nimensäkin puolesta mieeleeni.
   
 12. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Varmaan viisitoista vuotta on tullut palstaa luettua ja noin kymmenen vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti kirjoiteltua.

  Itselle on ajan myötä muodostunut sellainen tietty ryhmä kirjoittajia, jotka ovat jääneet mieleen pitkältä ajalta.

  Sanoisin että voidaan puhua jatkoajan hall of fame legendasta.

  Voimia heille jotka kaverin tunsivat.
   
  Smitty#41 tykkää tästä.
 13. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Monesti meinasin, ja itse asiassa olinkin jo aloittanut viestin tuonne matki jatkoaikalaista-ketjuun, jossa yritin kirjoittaa kuten Pernaveikko, mutta ei siitä oikein mitään sitten tullut.

  Mieleen jäivät myös piikikkäät kommentit johtajia kohtaan. Miten asiat voitaisi tehdä helposti, mutta miksipä ne tehtäisi, kun johtaja ei tiedä edes kuka tekee ja mitä tekee. Istutaan vaan skypessä, vaikka ketään ei kiinnosta, ja miksi pitäisikään kiinnostaa, kun aikataulut on epärealistiset. Ja niin.

  Yllättävän hiljaiseksi tämä sai, vaikken miestä koskaan edes tavannut.
   
 14. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Mä luin tästä vasta nyt...Hiljaiseksi vetää, enkä itse huomannut mitään erikoista. Kyllähän Pernaveikko oli tätä vakiokalustoa, joka paikkaan kommentoimassa kyyniseen tyyliinsä. Varmaan sama kuin muilla, että aina ei tyyli miellyttänyt, jos oikeaa tietoa kyseli, mutta kaikin puolin mukava hemmo silti, eikä mikään trollaaja tyylistä huolimatta.

  Olikohan palstan kovin Gnr- fani, ja nyt jälkeenpäin ajateltuna aivan mahtavaa, että ehti tuon reunionin nähdä. Ja aika monessa paikassa ehtikin ;)

  RIP Pernaveikko
   
  Hera80 tykkää tästä.
 15. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Jos miettii sosiaalisen median voimaa nykyhetkessä, niin se on kyllä valtava. Ihmiset joita ei IRL ole tavannut, herättää todella vahvoja tunteita ihmisessä. Jatkoaika on joidenkin osalta hiekkalaatikko, missä voi vääntää ja kiistellä tiettyjen nimimerkkien kanssa. Mutta Jatkoaika on myös paikka missä voi saada ystäviä ja aitoja tunteita toista kohtaan internetin nimimerkkinä.

  Kohtalo on erittäin surullinen ja menetys on palstalle valtava, mutta pernaveikko kulkee kuitenkin aina mukana täällä. Kyllä Jatkoaika on muutakin, kuin isojen poikien vääntöjä jääkiekosta.

  Lepää rauhassa.
   
  Artyukhin, Smitty#41, 1stApril ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 16. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu, TeKi
  Lainaus:
  Se on just näin. Voidaan sanoa, että jokainen nimimerkki, joka täällä kirjoittaa aktiivisesti, herättää erilaisia tunteita. Itse en tunne ihmistä, mutta nimimerkki jäi mieleeni ja seurasin hänen viestejä. Tuntuu epätodelliselta lähteä kauteen ilman pernaveikkoa, joka toi tarvittavaa suolaa keskusteluihin. Hieno palstaveljemme on jatkossa taivaan ja pilvien keskustelupalstoilla, eikä hänen paikkaansa millään ota kukaan itselleen mistään.

  Kiitos kaikesta ja lepää rauhassa pernaveikko.

  Onko @Moderaattorit laittamassa palstan minuutiksi hiljaiseksi? Itsestäni se olisi fine.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019 klo 10.26
 17. Mängimies Jäsen

  Henkilökohtaisesti en tuntenut, mutta toki palstalta jo vuosien ajan. Mies oli intohimoinen jalkapallomies ja maailmanmatkaaja. Monelta alalta riitti tietämystä tai jos ei tietämystä, niin asiaa siitä huolimatta. Ei ollut mikään riidanhaastajana kuitenkaan ja monesti oli auttamassa muita palstalaisia erinäisissä pulmissa.

  Lisäksi hänen ansiokseen on sanottava Salkkarit-ketjun pitäminen elossa. Ja onpahan mies myös näytellyt kyseisessä sarjassa. Muistan elävästi sen kohtauksen Ismon kaupalta, jossa pernaveikko esiintyy.

  Jotenkin pysäyttäviä tällaiset uutiset, vaikka puhutaan itselle kuitenkin tuntemattomasta ihmisestä. Yhtä kaikki, yksi on joukosta poissa ja sen johdosta osanotot läheisille.
   
 18. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Olipas ikävä uutinen. Voimia läheisille.
   
 19. teppana Jäsen

  Mistä muuten palstalle tuli tieto Perniksen poismenosta? Jos täällä IRL tuttuja on niin erityisesti heille osanotot.
   
 20. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu, TeKi
  Lainaus:
  Voitko laittaa yv:llä kenen roolissa esiintyi ja mistä kohtauksesta puhutaan tarkemmin?
   
 21. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Kuten jo rip-ketjuun kirjoitin, niin hätkähdytti uutinen tämä. Siitäkin huolimatta, että itseäni välillä ärsytti todella paljon Pernaveikon miltei näsäviisas tapa kommentoida asiaan kuin asiaan, mutta toisin kuin monet muut, niin hänelle riitti, että sai sanoa mielipiteensä. Jankkaamiselle ei siis ollut tilaa, eikä aikaa hänen elämässään. Toisaalta Pernaveikolla oli, arvatenkin työ- ja elämänkokemuksensa ansiosta, upea kyky muutamalla lauseella ampua eri instanssien ja toimijoiden tekemisen tavat reikäjuustoksi. Ristiretki Teliaa vastaan tästä ehkä parhaana esimerkkinä. Omanlaisensa ihminen, eikä varmastikaan pahantahtoinen kellekään. Jos gunnareiden uusi studiolätty joskus näkee päivänvalon, niin omistettakoon se ainakin meidän palstalaisten mielissä tälle maailmankansalaiselle.
   
  Artyukhin, Smitty#41 & redpecka tykkäävät tästä.
 22. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Vaikken aina minäkään ollut niin innoissani Pernaveikon annista palstalle, niin kyllähän tuollaisen vakiokaluston kirjoittajan poismeno hätkähdyttää. Ja toki Pernaveikon runsaasti tuotetussa palstasisällössä oli todella paljon hyvääkin. Telia-ketjussa vähempikin olisi riittänyt, mutta kyllä hän monessa asiassa aika lailla naulankantaan osui.

  Kuka jatkossa pitää yllä traditiota kysymyslauseista, jotka eivät pääty kysymysmerkkiin.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 23. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän tämä uutinen pysäytti. Vaikken tuntenutkaan pernaveikkoa henkilökohtaisesti, niin tullut kuitenkin roikuttua hänen kanssaan tällä foorumilla viimeiset 18 vuotta. Todella surullinen uutinen. Voimia läheisille!
   
 24. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Oli kyllä persoonallinen, muista erottuva nimimerkki. Ei ollut ainakaan ns. agendakirjoittaja jonka mielipiteen pystyy arvaamaan ennakkoon vaan aina tuntui olevan aiheesta kuin aiheesta jotakin omaa ja usein yllättävääkin sanottavaa.

  RIP.
   
 25. Puster Jäsen

  Tämä nyt kyllä pysäytti. En ollut RIP-ketjua lukenut ja vain hiljaa itsekseni ihmetellyt, kun ei Rugby-ketjuun ole tullut AB:n viimeisistä peleistä mitään kommentteja. Kävin sitten facebookista katsomassa miehen sivua ja siellä joku PV:n puolalainen ystävä kyselee sukulaisien yhteystietoja. Uskottava tämä siis on.

  Muutamaan kertaan oltiin tavattu ja pitkät keskustelut oli niin ulkomailla asumisesta kuin urheilusta. Syksyn mm-kisoja ja siihen liittyviä väittelyjä odottelin.