Imatran Ketterä 2016–2017

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Nyt kyllä rupeaa allekirjoittanut jo pikkuhiljaa odottamaan näkyviä tehoja myös tältä hankinnalta. (ei pahalla, mutta näin se on). Jostakin syystä tuo Mikulan - Juntheikin - Julkusen ketju ei ole ollut sellaisessa (piste)vedossa Julkusen liittymisen jälkeen, kuin ennen sitä. (esim: Koskisen ollessa ko.paikalla)

No Julkusella lienee iso arvo sitten Playoffeissa ja mahdollisissa karsinnoissa, mutta kyllä tuollaisessa tulosyksikössä täytyy tulla myös täppää sarakkeeseen pisteiden muodossa.
Rauhassa nyt vaan edelleen. Kokeneellakin pelimiehellä ottaa oman aikansa päästä uuden joukkueen ja uusien ketjukavereiden kuvioihin mukaan. Kyllä se Julkusen nimi sieltä alkaa maali- ja pistetilastoissa välkkyä, kunhan mies saa hieman lisää pelejä sekä yhteistreenejä alle.

Pudotuspeleissä Julkunen on aivan varmasti yksi Ketterän tärkeimmistä pelaajista, kun isoja asioita aletaan tiukoissa paikoissa ratkoa.
 

Mvpr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hurjaa on Ketterän meno! Suomi-sarjan pleijareissa tuskin on millään joukkueella eväitä Ketterän voittamiseen. Saa nähdä onko karsinnoissakaan mestiksen häntpään jengeillä saumaa!
 

TeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä & SaiPa
Juntheikki jatkaa Imatralla

Viime kesänä tehdyssä 1+1v sopimuksessa ollut optio on käytetty ja Jesse Juntheikki pelaa Ketterässä myös kaudella 2017-2018.
Juntheikin lisäksi Ketterällä on ensi kaudesta sopimus myös Jarno Lippojoen kanssa.

Uutisvuoksi -lehden uutinen aiheesta
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Saa nähdä onko karsinnoissakaan mestiksen häntpään jengeillä saumaa!
Onko mitään tietoa kellään aikooko Ketterä vielä vahvistaa joukkuettaan ennen mahdollisia karsintapelejä? Nythän on niin, että Ketterää odottelen Mestikseen, mutta se on kova mäki kivuttavaksi kun sieltä varmasti tulee yksi alas ja näin ollen pitäisi olla parempi kuin 2 Mestisporukkaa. Ketterässä on about puoli porukkaa jotka pystyvät olemaan parempia, mutta on ihan eri asia riittääkö se.
Oma näkemykseni on, että mikäli vastaan asettuisi nuo nyt Mestiksessä viivan alla olevat joukkueet niin ei riitä kahden ohi menemiseen. ts. en uskoisi, että RoKille ja Hokkille riittäisi ja hankalaa olisi IPK:kin kanssa.
Nuo seurat ei tietystikään ole vielä edes varmistuneet, kuten ei Suomisarjankaan karsijat, mutta näin arvaten Ketterän pitäisi vielä vähän vahvistua, että pystyisi karsintasarjan kahden kärjestä tappelemaan. Tosin kun se on lyhyt sarja niin pelejä voi mennä helposti ristiin. Lätkä on myös siitä vinka laji, että se pelataan jäällä eikä paperilla.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit & Ässät
Onko mitään tietoa kellään aikooko Ketterä vielä vahvistaa joukkuettaan ennen mahdollisia karsintapelejä?
Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen kertoili viime viikonlopun voitokkaan FPS-pelin jälkeen, että seurassa ”yritetään olla hereillä” ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Itse veikkaan, että ennen kuluvan kuun 15. päivän päättymistä, jalkautuu Imatralle vielä kovemman kaliiberin puolustaja. Vapaina olevia Mestis-tason jannuja en nimeltä lähde veikkaamaan, mutta eiköhän Ketterällä ole edelleen paukkuja pistellä taateleita ronskisti riviin, mikäli sopivanlainen kaveri osuu tutkaan.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen kertoili viime viikonlopun voitokkaan FPS-pelin jälkeen, että seurassa ”yritetään olla hereillä” ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Itse veikkaan, että ennen kuluvan kuun 15. päivän päättymistä, jalkautuu Imatralle vielä kovemman kaliiberin puolustaja. Vapaina olevia Mestis-tason jannuja en nimeltä lähde veikkaamaan, mutta eiköhän Ketterällä ole edelleen paukkuja pistellä taateleita ronskisti riviin, mikäli sopivanlainen kaveri osuu tutkaan.
Täällä taas on edelleenkin villi (kosteahko) päiväuni menossa muuan P.Nokelaisen suhteen. On kuntouttanut itseään / treenannut kauden ajan Ketterän mukana jäillä jne... Oli mukana Ketterä vs. Ketterä höntsäpelissä taannoin..
(kuten sanottua, kyse on päiväunesta vailla totuuspohjaista huhua edes)

Mahdollisissa karsinnoissa on avainsana myös MV-pelin onnistuminen (kaikilla joukkueilla), mutta eritoten Ketterällä ei ole varaa viimekauden kaltaiseen sukellukseen sillä sektorilla.

Isommassa kuvassa on kuitenkin täysin varmaa, että Ketterä mallia 2016-2017 on selkeästi kovempi ja valmiimpi taistelemaan noususta mestisjengejä vastaan kuin Ketterä mallia 2015-2016.
 
Viimeksi muokattu:

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Maalivahtipeli Ketterältä meni Toivosen loukkaantumiseen viime kaudella? Ainakin täällä osoittanut olevansa kelpo maalivahti ja tuskin häneen olisi Ketterä kaatunut.
Juurikin tuota Toivosen loukkaantumista tarkoitin ja tiedän etten ole tällä seudulla ajatukseni kanssa yksin. Toivonen oli Imatrallakin todella hyvä veskari!!
Korvaaja V.Hostikalla ei sitten tarttunut...(toki, tuli ns.kylmiltään "kovaan" paikkaan)

Nämä loukkaantumiset vaan kuuluvat lajiin ja ne ovatkin kieltämättä se yksi jokerikortti vielä tuossa karsintapakassa sekoittamassa voimasuhteita.
 

Knap

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Bruins
Ymmärrän kyllä että IPKta pidetään heikoimpana Mestis jenginä, koska viimeinen joukkue, mutta kun se Mestisstatus on mielestäni aika suuri tekijä. Karsijajengit Mestiksen puolesta samalla viivalla tasonsa puolesta. Vaikka Ketterä on dominoinut ihan huolella Suomi-sarjaa niin en silti usko että vain riittää.

Tää on mun mielestä verrattavissa johonkin junnulupaukseen.
Dominoi C-Junnuissa nopeudellaan ja koollaan, mutta kun mennään ylemmäksi niin panokset loppuvat kun onkin kovempia pelejä pelanneita jätkiä vastassa.

Eli Ketterälle ei ole mistään joukkueesta vastusta, niin ei osaa varautua. Mestis joukkueille jokainen peli ollut täyttä kamppailua ja pitänyt antaa kaikkensa. Eikä Ketterän joukkue ole mitenkään kovempi kun Mestis joukkueidenkaan, koska noh jos olisi niin ne äijät ei tuskin pelaisi suomi-sarjaa..

Sanon loppuun että todellakin toivon että Ketterä ja IPK nousevat ja pysyvät Mestiksessä, koska näissä kaupungeissa on perinteikkäät seurat ja fanikulttuuria. Tsempit Ketterälle, mutta älkää viekö meidän Mestis paikkaa jos se siitä on kiinni!
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Mahdollisuus Ketterällä on ja muihin S-Sarjan joukkueisiin verraten ainoa. Ei vanhat Liigajyrät (Pyry) kestä Mestisvauhdissa nuorten, Liigaan pyrkivien reilu parikymppisten pelaajien seassa ja JHT:n kärkipelaajien taso vain ei ole Mestis! Joukkueena tasaisuus sarjassa valttia ja Gronoff, Mustonen, ym, ovat S-Sarjassa hyviä pelaajia!
Tähän mielipiteeseen en yhdy sitten millään tavalla. Aika suurta Pyryn ja JHT:n aliarviointia. Näillä kahdella on mielestäni ihan yhtä hyvät mahdollisuudet nousta Mestikseen kuin imatralaisillakin. Mutta en usko, että ilman pientä ihmettä, mikään Suomi-Sarja-joukkue nousee Mestikseen valitettavasti. Ketterä luultavasti niistä karsinnoista löytyy, koska Pyry taikka JHT ei tule vastaan ennen niitä. Toki Ketterällä oikeastaan joulusta eteenpäin harvassa pelissä on ollut panosta, joten se voi tietää pieniä käynnistymisvaikeuksia. Mutta paras viidestä-sarjassa saavat kyllä koneet käyntiin.

Pyryn liiga-jyrillä ei siis mielestäsi riitä vauhti Mestis-karsinnoissa. Kuitenkin Imatralla pelattu Ketterä-Pyry oli vauhdiltaan melkein Mestis-kiekkoa. Taas tullaan tähän pointtiin, että Pyryllä on n. kentällinen liiga-jyriä, loput ovat ikähaarukassa 20-30. Esim. Mikke Levo. 21-vuotias kaveri, varmasti riittää jalat esim. LeKiä vastaan. Tuolla hyökkäyskalustolla kyllä voidaan pärjätä, eikä puolustuskaan tosiaan huono ole, kunhan vielä vähän tiiviimmäksi saataisiin. Hieman menee helppoja maaleja välillä. JHT myös varmasti vaarallinen joukkue myös kevään peleissä. Uskon päävalmentaja Petrellin saavan joukkonsa hyvään vireeseen ja ovat täysillä mukana Mestis-kisassa.

Mutta niinkuin sanottu, vaikea nähdä minkään Suomi-Sarja-joukkueen nousevan ilman pientä ihmettä. Ristiin pelaamista varmasti nähdään ja Suomi-Sarjalaiset voittavat Mestisläisiä, mutta kahden Mestis-joukkueen taakse jättäminen taitaa olla liian kova homma. Ei se tekemätön paikka kuitenkaan ole ja, vaikka toki toivon sen olevan Pyry joka kyseisen tempun tekee, niin kyllä Imatrallakin ja Kalajoella nousu olisi varmasti ansaittu, ja tekisihän se hyvää Suomi-Sarjan uskottavuudelle isommissa piireissä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka, Ketterä
Tämän vuoden karsintasarja tulee oikeasti olemaan mielenkiintoinen, olettaen tietysti että Ketterä sinne tiensä raivaa.

Jokaisessa ottelussa on kuitenkin pisteitä jaossa, eikä yhtäkään ottelua ole pelattu ennen kuin se on loppu, vaikka naiivilta kliseeltä kuulostaakin. Kyllä näkisin, että yksittäisessä pelissä myös Pyryllä/JHT:lla tai kenellä ikinä siellä onkaan, on mahdollisuus nipistää pisteitä niin Ketterältä kuin Mestis-joukkueiltakin, vaikka nousuun asti pelit ei todennäköisesti millään kuitenkaan SS:sta kuin onnistuessaan Ketterällä riitä... Ja nämä pisteet voi olla yllättävänkin ratkaisevia, kun sarja on pelattu ja niitä kahta ensi kaudella Mestistä pelaavaa ynnätään. Loppujen lopuksi mariginaalit on todella pienet 8 ottelun sarjassa.

Myös otteluohjelma voi muodostua erittäin ratkaisevaksi, jos sarjan lopussa on osalla joukkueista panoksettomia otteluita. En tiedä, miten paljon Suomi-Sarjan mestaruutta arvostetaan yleisesti, mutta liiton sivuilta lainattuna: "Suomi-sarjan mestaruus ratkaistaan Suomi-sarjajoukkueiden kesken karsinnan viimeisellä kierroksella pelattavassa keskinäisessä ottelussa. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella." Mikäli tuon lukee sanatarkasti, Ketterän mahdollinen viimeinen ottelu karsintasarjassa olisi nimen omaan toista Suomi-Sarjan joukkuetta vastaan kotikentällä. Hyvä vai huono juttu kokonaisuuden kannalta... en tiedä.

Itse uskon kyllä, että Ketterä pystyy haastamaan Mestis-joukkueet, kunhan vaan saa energian kohdistettua oikeisiin asioihin. Nousumahdollisuudesta puhuminen ei saa luoda paineita, vaan nimen omaan päin vastoin tuoda positiivista energiaa ja saada se käsiteltyä mahdollisuutena johonkin hienoon. Jos yhtään tulee se fiilis, että "tätä ei saa mokata" ja voittamisen halun sijaan tunteisiin tulee häviämisen pelko, se on todella paha paikka kuitenkin haastajan roolissa olevalle Ketterälle.

Tuota kautta näkisin myös, että Espoo United voisi olla hyvin mielenkiintoinen joukkue nähdä karsinnoissa. Espoossa negatiivinen paine sarjapaikan säilyttämisestä olisi varmasti paljon suurempi, ja rentouden sekä positiivisuuden hakeminen olisi paljon vaikempaa.

Mutta ei mennä nyt asioiden edelle ennen kuin paikka karsintasarjassa on varma ja tiedetään, keitä siellä vastassa on.
 

spurger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Tähän mielipiteeseen en yhdy sitten millään tavalla. Aika suurta Pyryn ja JHT:n aliarviointia. Näillä kahdella on mielestäni ihan yhtä hyvät mahdollisuudet nousta Mestikseen kuin imatralaisillakin.
Tarkastelin kolmen kärkijengin keskinäisiä otteluita tällä kaudella ja tilastot ovat karua luettavaa Pyryn kannalta. Näiden kolmen kärkiporukan välinen suomi-sarja näyttää seuraavalta:
Ketterä (14 - 8) 9
JHT (11 - 9) 7
Pyry (9 - 17) 2

Eli Ketterä ja JHT ovat pystyneet ottamaan selvän niskalenkin Pyrystä näissä "lähes mestisvauhtisissa peleissä". Eli Pyryn pisteet kahta lukuunottamatta ovat tulleet kaikki heikommilta vastustajilta.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Tarkastelin kolmen kärkijengin keskinäisiä otteluita tällä kaudella ja tilastot ovat karua luettavaa Pyryn kannalta. Näiden kolmen kärkiporukan välinen suomi-sarja näyttää seuraavalta:
Ketterä (14 - 8) 9
JHT (11 - 9) 7
Pyry (9 - 17) 2

Eli Ketterä ja JHT ovat pystyneet ottamaan selvän niskalenkin Pyrystä näissä "lähes mestisvauhtisissa peleissä". Eli Pyryn pisteet kahta lukuunottamatta ovat tulleet kaikki heikommilta vastustajilta.
Ei silti Pyry ole mielestäni heikompi joukkue kuin Ketterä tai ainakaan JHT. Tai no kyllähän Ketterä on vahvempi, mutta silti täysin voitettavissa. On totta, että Pyry on ollut heikoin näistä kolmesta nyt runkosarjassa mutta ei se tarkoita, että Pyryllä olisi huonommat saumat nousuun. 1/4 voittoa ei toki ole hyvä tulos mutta Pyry onnistui JHT:n voittamaan ilmeisesti ihan ansaitusti lokakuussa ja kaikki kolme muutakin kamppailua kärkikaksikkoa vastaan olivat tasaisia. Nokian Ketterä-peli repesi lopussa, mutta muissa tuloskin on ollut tasainen.

Kärkikolmikolla on kaikilla omat vahvuutensa joihin se voi luottaa tärkeissä peleissä. Ketterällä toki näitä vahvuuksia on selvästi eniten, tai oikeastaan heikkouksia vähiten.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Suvereeni näytös muita sarjan joukkueita vastaan. Harmi, että ei riittänyt nousuun ainakaan vielä. Toivottavasti vielä ensi kaudella jaksavat yrittää, kyllä saumat on nousuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös