Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Imatran Ketterä 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ketterä' , aloittajana TeePee, 31.03.2016 klo 22.05.

 1. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Rauhassa nyt vaan edelleen. Kokeneellakin pelimiehellä ottaa oman aikansa päästä uuden joukkueen ja uusien ketjukavereiden kuvioihin mukaan. Kyllä se Julkusen nimi sieltä alkaa maali- ja pistetilastoissa välkkyä, kunhan mies saa hieman lisää pelejä sekä yhteistreenejä alle.

  Pudotuspeleissä Julkunen on aivan varmasti yksi Ketterän tärkeimmistä pelaajista, kun isoja asioita aletaan tiukoissa paikoissa ratkoa.
   
 2. Mvpr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins, Tappara, #29
  Hurjaa on Ketterän meno! Suomi-sarjan pleijareissa tuskin on millään joukkueella eväitä Ketterän voittamiseen. Saa nähdä onko karsinnoissakaan mestiksen häntpään jengeillä saumaa!
   
 3. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Juntheikki jatkaa Imatralla

  Viime kesänä tehdyssä 1+1v sopimuksessa ollut optio on käytetty ja Jesse Juntheikki pelaa Ketterässä myös kaudella 2017-2018.
  Juntheikin lisäksi Ketterällä on ensi kaudesta sopimus myös Jarno Lippojoen kanssa.

  Uutisvuoksi -lehden uutinen aiheesta
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Onko mitään tietoa kellään aikooko Ketterä vielä vahvistaa joukkuettaan ennen mahdollisia karsintapelejä? Nythän on niin, että Ketterää odottelen Mestikseen, mutta se on kova mäki kivuttavaksi kun sieltä varmasti tulee yksi alas ja näin ollen pitäisi olla parempi kuin 2 Mestisporukkaa. Ketterässä on about puoli porukkaa jotka pystyvät olemaan parempia, mutta on ihan eri asia riittääkö se.
  Oma näkemykseni on, että mikäli vastaan asettuisi nuo nyt Mestiksessä viivan alla olevat joukkueet niin ei riitä kahden ohi menemiseen. ts. en uskoisi, että RoKille ja Hokkille riittäisi ja hankalaa olisi IPK:kin kanssa.
  Nuo seurat ei tietystikään ole vielä edes varmistuneet, kuten ei Suomisarjankaan karsijat, mutta näin arvaten Ketterän pitäisi vielä vähän vahvistua, että pystyisi karsintasarjan kahden kärjestä tappelemaan. Tosin kun se on lyhyt sarja niin pelejä voi mennä helposti ristiin. Lätkä on myös siitä vinka laji, että se pelataan jäällä eikä paperilla.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017 klo 08.30
 5. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen kertoili viime viikonlopun voitokkaan FPS-pelin jälkeen, että seurassa ”yritetään olla hereillä” ennen siirtotakarajan umpeutumista.

  Itse veikkaan, että ennen kuluvan kuun 15. päivän päättymistä, jalkautuu Imatralle vielä kovemman kaliiberin puolustaja. Vapaina olevia Mestis-tason jannuja en nimeltä lähde veikkaamaan, mutta eiköhän Ketterällä ole edelleen paukkuja pistellä taateleita ronskisti riviin, mikäli sopivanlainen kaveri osuu tutkaan.
   
 6. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Täällä taas on edelleenkin villi (kosteahko) päiväuni menossa muuan P.Nokelaisen suhteen. On kuntouttanut itseään / treenannut kauden ajan Ketterän mukana jäillä jne... Oli mukana Ketterä vs. Ketterä höntsäpelissä taannoin..
  (kuten sanottua, kyse on päiväunesta vailla totuuspohjaista huhua edes)

  Mahdollisissa karsinnoissa on avainsana myös MV-pelin onnistuminen (kaikilla joukkueilla), mutta eritoten Ketterällä ei ole varaa viimekauden kaltaiseen sukellukseen sillä sektorilla.

  Isommassa kuvassa on kuitenkin täysin varmaa, että Ketterä mallia 2016-2017 on selkeästi kovempi ja valmiimpi taistelemaan noususta mestisjengejä vastaan kuin Ketterä mallia 2015-2016.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017 klo 07.01
 7. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Näkisin vain tuon puolustajan löytymisen suurimmaksi haasteeksi! SaPKo on etsinyt peruspuolustajan tontin täyttävää, ei edes välttämättä joukkuetta vahvistavaa, vaan rosteria laajentamaan, Hokki pitkään KalPa:an siirtyneelle Seppälälle paikkaajaa. Puolustajat ovat vähissä ja Ketterä tarvitsee vahvistusta, kuten Murkula kirjoitti. Karsintasarjan Mestisjoukkueet ovat tottuneet koko kauden ajan vauhdikkaaseen peliin, eivät myöskään olleet heittopusseja. Täten ei voida pitää S-Sarjan "voittamiseen tottumistakaan" oikein etuna keväällä.

  Jos joukkue olisi kontannut koko kauden Mestiksessä, lähtökohta olisi vaikeampi. Nyt vastaan tulee todella vahvoja joukkueita ja ratkennevat vasta viimeisillä kierroksilla. Näin Mestisjoukkueet ovat pelanneet jo kauan ns. "pudotuspelejä." S-Sarjassa taas Ketterällä on ollut jo kauan aikaa vain valmistautua kevääseen. Parasta harjoitusta Ketterälle olisi Pyry-ottelun kaltaiset vauhdikkaat ja tiukat taistelut. Niitä, kun sarja ei tarjoa montaa!

  Julkuseen mitä tulee, niin olen sitä mieltä, että pisteet ja maalit tulevat ajallaan. Todennäköisesti, kun Ketterä niitä eniten tarvitsee! Johtajuus, kokemus ja nimenomaan hankinnat Iso- Mustajärvi, Juntheikki, Mikula ja Julkunen tuovat kokemusta Mestistasolta. Lähivuosilta ja kuluneelta kaudelta! Ei niin, että ovat jo useamman vuoden pelanneet S-Sarjaa! Tuovat kokemuksen lisäksi vauhtia, minkä näen suurimpana ongelmana. Karsintasarjan yksittäiset pelit ovat helpompia yllätyksille, kun paras seitsemästä ottelusarjat. Näin mahdollisuus karsintojen lähtiessä hyvin käyntiin on olemassa!

  Maalivahtipeli Ketterältä meni Toivosen loukkaantumiseen viime kaudella? Ainakin täällä osoittanut olevansa kelpo maalivahti ja tuskin häneen olisi Ketterä kaatunut. Viime kaudella nouseminen olisi ollut helpompaa, vaikka nyt onkin joukkue parempi. Systeemi vain raju! Ei sarjapaikkaa voida ratkaista yhden ottelun perusteella! Lisäksi RoKi oli paljon tätä kautta heikompi, kuten JYP-Akatemiakin. Toivon todella Ketterän nousevan! S-Sarjan jatkuva dominointi ei varmasti ole imatralaisyleisöllekään mielekästä. Tuskin vastustajillekaan! Nousun tapahtuessa, yllätyksenä sitä silti pitäisin...! Ei niinkään joukkueen materiaalin vuoksi, vaan puhtaasti karsinnoissa tulevan vauhdin ja kiekollisen pelin eron S-Sarjaan. Pystyykö Ketterä pärjäämään, kun pelien vaatimustaso nousee kerralla ja paljon?! Tätä itse mietin. Aikaa ei ole otteluakaan "totutella"! Tsemppiä kevääseen ja toivottavasti vielä löytyy vahvistusta joukkueeseen!
   
 8. Dynamo_FIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Juurikin tuota Toivosen loukkaantumista tarkoitin ja tiedän etten ole tällä seudulla ajatukseni kanssa yksin. Toivonen oli Imatrallakin todella hyvä veskari!!
  Korvaaja V.Hostikalla ei sitten tarttunut...(toki, tuli ns.kylmiltään "kovaan" paikkaan)

  Nämä loukkaantumiset vaan kuuluvat lajiin ja ne ovatkin kieltämättä se yksi jokerikortti vielä tuossa karsintapakassa sekoittamassa voimasuhteita.
   
 9. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  No, SaPKo:lta on nyt Toivonen loukkaantunut ja Aho ilmeisesti paranemassa! Molemmat "telakalla", niin Myllyniemi kävi tuuraamassa. Maajoukkuetauko tuli hyvään saumaan täältä katsottuna ja saa nähdä, joutuuko SaPKo hommaamaan Toivosen tilalle maalivahdin, esim. Myllyniemen! Sitten, kun edellisestä kaudesta "viisastuneena" seurajohto hommaa heti alkuun joukkuetta rakennettaessa kaksi hyvää ja omaa sopimusmaalivahtia, niin molemmat loukkaantuvat! On jo huonoa tuuriakin!

  Loukkaantumiset kuuluvat lajiin, mutta viime kausi kaatui, kun Georgiev joutui palaamaan TPS:ään Setäsen ja Lassilan loukkaannuttua vuorotellen. SaPKo lähti Play Off:eihin Leskisellä ja se sitten ratkesi siihen. Lipiäisestä en tiedä onko Toivosen tasoinen? Ei häntäkään oikein runkosarjassa ole mitattu! Karsintapaikkaa Ketterä ei voi tyriä! Puolivälierät pitäisi olla läpihuutojuttu ja ei FPS, AIK, kuka nyt tuleekaan välierissä, niin pitäisi tuottaa ongelmia.

  IPK:ta pidän lähes varmana putoajana, mutta sitten RoKi on todella vahva. IPK:ta lukuun ottamatta on vielä kyllä karsijatkin auki. Mahdollisuus Ketterällä on ja muihin S-Sarjan joukkueisiin verraten ainoa. Ei vanhat Liigajyrät (Pyry) kestä Mestisvauhdissa nuorten, Liigaan pyrkivien reilu parikymppisten pelaajien seassa ja JHT:n kärkipelaajien taso vain ei ole Mestis! Joukkueena tasaisuus sarjassa valttia ja Gronoff, Mustonen, ym, ovat S-Sarjassa hyviä pelaajia! Nämä henkilökohtaisia mielipiteitäni, mutta KOOVEE:ssä kahden pisteen keskiarvolla pelaavat Kaislehto, Kerisalmi, Järvilehto, ovat Mestiksessä täysin täytemiehiä LeKi:ssä! Palanto ei oikein edes mahdu LeKi:in! Mielestäni nämä asiat kertovat jotain?

  Juntheikin, Julkusen, Lippojoen, voi olla helpompi pelata pelityyleiltään erilaisia ja kurinalaisempia Mestisjoukkueita vastaan. Moni Liigasta Mestikseen tullut pelaaja sanoo samaa sarjojen välillä. Kontrolloitu Liiga on helpompaa, kun "arvaamaton Mestis"...! Vauhdikas ja kontrolloidumpi Mestis taas voi olla helpompi, kuin hidastempoisempi ja vielä Mestistäkin "vapaampi" S-Sarja?! Vauhdikkaita ja hyviä sarjoja kumpikin, mutta Mestis on vain ajautunut nuorten pelaajien kasvattamoksi. Nämä nuoret tulevaisuuden pelaajat ovat todella vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa pelaavia. Muuten sarjalle ei ole tuo Liigan sulkeminen, joukkuemäärän nosto ja farmisarjaksi ajaminen tehnyt kyllä hyvää!

  Ketterä-Pyry oli tempoltaan lähellä Mestisottelua, mutta kiekollinen varmuus on Mestiksessä vielä astetta parempaa. Ketterä on kokeneempi, kun tulevat vastustajansa ja etu myös siinä, etteivät nämä nuoret pelaa välttämättä seuran logolle. Oma eteenpäin pääsy uralla on pääasia ja karsinnoissa esim. LeKi:n jäädessä tämä voisi näkyä. Monilla pelaajilla on jo Liigasopimukset ja heille ei Lempäälän kiekkoilun jatko merkitse mitään! Samoin muillakin puhtailla farmijoukkueilla pl. JYP-Akatemia. Siellä farmikuvio on niin hyvin organisoitu, ettei pelaajilla ole varaa päästää Akatemiaa tipahtamaan. Tämä tietäisi monille ensi kaudeksi lähtöä muualle!

  Nuorten pelaajien sääntö, Liigajoukkueiden nimeämät nuoret, jotka ovat kauden aikana edustaneet ko. seuraa voivat siirtyä siirtorajan jälkeenkin. Tämä sääntö antaa mm. JYP-Akatemialle mahdollisuuden vahvistaa joukkuetta merkittävästikin. Vaikea on etukäteen tietää, otteluita ei pelata paperilla ja ne "paperitkin" ovat kovin erityyliset! Ketterän tasoa ei ole mitattu, eikä he varmaan täysin tiedä sitä itsekään! Onnistunut maalivahtipeli ja kokemus antavat Ketterälle mahdollisuuden! Hankinnat Mestisvauhdista ovat olleet myös täysin kevättä ja karsintoja ajateltuja. Juntheikin todellinen arvo tulee esiin, kun joutuu pelaamaan puolustuspäässäkin. Hän on hyvä molempiin suuntiin ja monipuolinen, vahva pelaaja. Mikula sai Hermeksestä kovin aikaisin lähdöt ja se oli Ketterän onni! 15 ottelua, 4+5 ja ei riittänyt, vaikka Hermes pelasi joukkueena huonosti alkukauden! Lippojoki nyt pärjää Liigassakin ja Julkunen tuo paljon!

  Kyllä Savonlinnassa varmaankin lähes kaikki toivovat Ketterän nousua...!
   
 10. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Ymmärrän kyllä että IPKta pidetään heikoimpana Mestis jenginä, koska viimeinen joukkue, mutta kun se Mestisstatus on mielestäni aika suuri tekijä. Karsijajengit Mestiksen puolesta samalla viivalla tasonsa puolesta. Vaikka Ketterä on dominoinut ihan huolella Suomi-sarjaa niin en silti usko että vain riittää.

  Tää on mun mielestä verrattavissa johonkin junnulupaukseen.
  Dominoi C-Junnuissa nopeudellaan ja koollaan, mutta kun mennään ylemmäksi niin panokset loppuvat kun onkin kovempia pelejä pelanneita jätkiä vastassa.

  Eli Ketterälle ei ole mistään joukkueesta vastusta, niin ei osaa varautua. Mestis joukkueille jokainen peli ollut täyttä kamppailua ja pitänyt antaa kaikkensa. Eikä Ketterän joukkue ole mitenkään kovempi kun Mestis joukkueidenkaan, koska noh jos olisi niin ne äijät ei tuskin pelaisi suomi-sarjaa..

  Sanon loppuun että todellakin toivon että Ketterä ja IPK nousevat ja pysyvät Mestiksessä, koska näissä kaupungeissa on perinteikkäät seurat ja fanikulttuuria. Tsempit Ketterälle, mutta älkää viekö meidän Mestis paikkaa jos se siitä on kiinni!
   
 11. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Tähän mielipiteeseen en yhdy sitten millään tavalla. Aika suurta Pyryn ja JHT:n aliarviointia. Näillä kahdella on mielestäni ihan yhtä hyvät mahdollisuudet nousta Mestikseen kuin imatralaisillakin. Mutta en usko, että ilman pientä ihmettä, mikään Suomi-Sarja-joukkue nousee Mestikseen valitettavasti. Ketterä luultavasti niistä karsinnoista löytyy, koska Pyry taikka JHT ei tule vastaan ennen niitä. Toki Ketterällä oikeastaan joulusta eteenpäin harvassa pelissä on ollut panosta, joten se voi tietää pieniä käynnistymisvaikeuksia. Mutta paras viidestä-sarjassa saavat kyllä koneet käyntiin.

  Pyryn liiga-jyrillä ei siis mielestäsi riitä vauhti Mestis-karsinnoissa. Kuitenkin Imatralla pelattu Ketterä-Pyry oli vauhdiltaan melkein Mestis-kiekkoa. Taas tullaan tähän pointtiin, että Pyryllä on n. kentällinen liiga-jyriä, loput ovat ikähaarukassa 20-30. Esim. Mikke Levo. 21-vuotias kaveri, varmasti riittää jalat esim. LeKiä vastaan. Tuolla hyökkäyskalustolla kyllä voidaan pärjätä, eikä puolustuskaan tosiaan huono ole, kunhan vielä vähän tiiviimmäksi saataisiin. Hieman menee helppoja maaleja välillä. JHT myös varmasti vaarallinen joukkue myös kevään peleissä. Uskon päävalmentaja Petrellin saavan joukkonsa hyvään vireeseen ja ovat täysillä mukana Mestis-kisassa.

  Mutta niinkuin sanottu, vaikea nähdä minkään Suomi-Sarja-joukkueen nousevan ilman pientä ihmettä. Ristiin pelaamista varmasti nähdään ja Suomi-Sarjalaiset voittavat Mestisläisiä, mutta kahden Mestis-joukkueen taakse jättäminen taitaa olla liian kova homma. Ei se tekemätön paikka kuitenkaan ole ja, vaikka toki toivon sen olevan Pyry joka kyseisen tempun tekee, niin kyllä Imatrallakin ja Kalajoella nousu olisi varmasti ansaittu, ja tekisihän se hyvää Suomi-Sarjan uskottavuudelle isommissa piireissä.
   
 12. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Joo, tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni! Pyry pelasi hyvän ottelun Imatralla, mutta "melkein Mestisvauhtia" vain ei riitä! Nämä "Liigajyrät" ovat vaikeuksissa nuoria ja nopeatempoista kiekkoa pelaavien Mestisjoukkueiden kanssa. Olen tuonut monesti esiin, etten usko yhdenkään S-Sarjajoukkueen pärjäävän karsinnoissa! Valitettavasti Ketteränkään!

  Syyt ovat juuri nuo kauden loppuun pelattavat kovatempoiset pelit ja tietynlaiset Play Off:t jo nyt! Ketterä tuskin saa tarpeeksi haastetta Puolivälierissä tai edes välierissä! En aliarvio vaan jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja perustan kaiken näkemälleni! Ketterän palsta, kirjoitin asioita Ketterän "näkökulmasta"..!

  LeKi:n täytemiehet Mestiksessä, Kerisalmi-Kaislehto-Järviluoma, jne, tekevät S-Sarjassa n. kahden pisteen keskiarvolla tehoja ja ovat johdattaneet KOOVEE:n pudotuspeleihin. Mestiksessä heidän menonsa ei ole ollut ihan yhtä "lennokasta" ja mm. Palanto ei vakuuttanut edes maalintekijää kaipaavaa IPK:ta! Aliarviointia tai realismia, se nähdään sitten keväällä! En näe voimasuhteiden juurikaan muuttuneen viime keväästä ja sen muistaa jokainen, mikä tasoero oli..?! Nyt Mestisjoukkueet ovat vielä kovempia, ainakin RoKi ja JYP-Akatemia, mitkä vuosi sitten pieksivät tosiaan vastustajansa jäänrakoon! Otteluvoitot 4-0 ei jättäne paljon epäselvyyttä..?!

  IPK:n tippumista olen arvioinut vain heidän heikon maalivahtipelinsä vuoksi. Muilla kilpailijoilla on sillä osa-alueella paljon etua. LeKi/Heljanko, RoKi/Hölsä, EU/Tirronen, Hokki ehkä vähiten maalivahdillaan erottuu! Lisäksi IPK:n maalintekijän puute. Vain Katosalmi yli kymmenen maalia (13), sitten ei tahdo ratkaisuvoimaa löytyä!

  En toivo IPK:n tippumista, Ketterän nousu olisi hyvä asia, mutta olen "neutraali, en fani", näiden joukkueiden osalta! Ketterään on pientä "kannatusta", kun paikallisvastustaja ja kiihkeät paikallispelit jo -80 -luvulla ovat jääneet mieleen! IPK:n hienot yleisömäärät ja aina vaikea ensimmäinen kausi sarjaa ylempänä on sujunut kuitenkin kohtuullisen hyvin. Ainut on se, kun yhden nyt vain on tiputtava ja arvioin IPK:n heikoimmaksi näistä Mestiksen joukkueista. Maaliero on aika heikko, piste-eroakin jo tasaisessa sarjassa jonkin verran suoraan säilymiseen ja maalivahtipeliin en ole vakuuttunut.

  SaPKo nyt on kärkijoukkue, mutta edes Godla ei Iisalmessa auttanut. Peli selvä jo toisessa erässä ja 6-1 lopulta! Nähtyjen pelien perusteella IPK:n materiaali ei riitä, kun nyt ei ole käytössä Jukurilainojakaan. Leskinen ja Auvinen jäivät! Leskisestä IPK:n olisi saatava maalintekovoimaa!

  Nyt vain olen "veikkaaja", en fani ja se olisi hyvä ymmärtää..!

  Tsempit kuitenkin Ketterälle ja IPK:lle ennen kaikkea!
   
 13. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Tämän vuoden karsintasarja tulee oikeasti olemaan mielenkiintoinen, olettaen tietysti että Ketterä sinne tiensä raivaa.

  Jokaisessa ottelussa on kuitenkin pisteitä jaossa, eikä yhtäkään ottelua ole pelattu ennen kuin se on loppu, vaikka naiivilta kliseeltä kuulostaakin. Kyllä näkisin, että yksittäisessä pelissä myös Pyryllä/JHT:lla tai kenellä ikinä siellä onkaan, on mahdollisuus nipistää pisteitä niin Ketterältä kuin Mestis-joukkueiltakin, vaikka nousuun asti pelit ei todennäköisesti millään kuitenkaan SS:sta kuin onnistuessaan Ketterällä riitä... Ja nämä pisteet voi olla yllättävänkin ratkaisevia, kun sarja on pelattu ja niitä kahta ensi kaudella Mestistä pelaavaa ynnätään. Loppujen lopuksi mariginaalit on todella pienet 8 ottelun sarjassa.

  Myös otteluohjelma voi muodostua erittäin ratkaisevaksi, jos sarjan lopussa on osalla joukkueista panoksettomia otteluita. En tiedä, miten paljon Suomi-Sarjan mestaruutta arvostetaan yleisesti, mutta liiton sivuilta lainattuna: "Suomi-sarjan mestaruus ratkaistaan Suomi-sarjajoukkueiden kesken karsinnan viimeisellä kierroksella pelattavassa keskinäisessä ottelussa. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella." Mikäli tuon lukee sanatarkasti, Ketterän mahdollinen viimeinen ottelu karsintasarjassa olisi nimen omaan toista Suomi-Sarjan joukkuetta vastaan kotikentällä. Hyvä vai huono juttu kokonaisuuden kannalta... en tiedä.

  Itse uskon kyllä, että Ketterä pystyy haastamaan Mestis-joukkueet, kunhan vaan saa energian kohdistettua oikeisiin asioihin. Nousumahdollisuudesta puhuminen ei saa luoda paineita, vaan nimen omaan päin vastoin tuoda positiivista energiaa ja saada se käsiteltyä mahdollisuutena johonkin hienoon. Jos yhtään tulee se fiilis, että "tätä ei saa mokata" ja voittamisen halun sijaan tunteisiin tulee häviämisen pelko, se on todella paha paikka kuitenkin haastajan roolissa olevalle Ketterälle.

  Tuota kautta näkisin myös, että Espoo United voisi olla hyvin mielenkiintoinen joukkue nähdä karsinnoissa. Espoossa negatiivinen paine sarjapaikan säilyttämisestä olisi varmasti paljon suurempi, ja rentouden sekä positiivisuuden hakeminen olisi paljon vaikempaa.

  Mutta ei mennä nyt asioiden edelle ennen kuin paikka karsintasarjassa on varma ja tiedetään, keitä siellä vastassa on.
   
 14. Näkökulma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Warkis
  Nyt kun mentiin Pyryyn ja JHT:hen, vaikkei se oikein ollut tarkoitus, korostan vielä mielipiteeni taustoja ja miksi pidän Ketterää ainoana S-Sarjan joukkueena, mikä voi yllättää karsinnoissa ja nousta! Mestisjoukkueiden vahvuudet haluan tuoda myös esiin. Parasta koko hommassa on se, että S-Sarja herättää mielenkiintoa muuallakin, kuin joukkueensa faneissa. Perustelen aina mielipiteeni/veikkailuni. Silloin en tarkoita aliarvioida ketään, vain oman näkemykseni mukaiset ennakkoasetelmat. Totuus nähdään sitten pelien jälkeen! Toivon mukaan karsintasarja on Veikkauksen Pitkävetolistalla!

  Samoin, olen moneen kertaan todennut karsintasarjan tarjoavan yllätysmahdollisuuksia paljon paras seitsemästä ottelusarjaa enemmän! Yksittäinen ottelu on ihan eri asia, kun voittaa neljä kertaa sama joukkue. Karsintasarja herättää mielenkiintoa, vaikka kotikaupungin joukkue pelaa toivottavasti sarjan mestaruudesta! JHT/Pyry on todennäköisesti Ketterän kanssa karsintasarjassa. En usko puolivälierissä S-Sarjan kärkikolmikon tippumisiin. Tasoeroa on kuitenkin paljon vastaan tuleviin joukkueisiin. Välierissä JHT ja Pyry ratkaisevat paikan karsintasarjassa ja Ketterän vastustaja on vaikeampi veikkailla!

  JHT: Todella tasainen joukkue, millä oma pää on pitänyt pitkän runkosarjan hyvin. Riittääkö joukkueen kärkipelaajien ratkaisuvoima pelien koventuessa huomattavasti. S-Sarjan kokeneisiin, parhaimmistoon kuuluvien Gronoff:n ja Mustosen tasoa ei ole mitattu sarjaa ylempänä. Vauhti voi tulla vastaan ja löytyykö heiltä silloin vaadittavaa ratkaisuvoimaa? Vaikea sanoa, koska joukkueessa ei ole juurikaan viime vuosina Mestistä isommassa roolissa pelanneita. Tiivis viisikkopelaaminen auttaa varmasti, mutta maalit on jonkun pystyttävä tekemään. Yllätysvalmis joukkue ja päästessään karsintasarjaan on mukava nähdä muutamien JHT:n pelaajien taso siellä. Itselleni hiukan arvoitus..?!!

  Pyry: Oma pää on soinut aika rankasti ja tiivistää sitä alkaa tulla kiire. Eniten epäilen Pyryn mahdollisuuksia juuri oman pään pelaamisen suhteen. Hyökkäys riittää, mutta pelkät nimivahvat puolustajat eivät tee hyvää puolustusta. Viisikkopelaaminen ja puolustaminen lähtee kiekon menetyksestä. Jäähyt kostautuvat varmasti, joten kurinalaisuutta olisi löydyttävä. Nuoret ovat hyviä, mutta erona vastustajien saman ikäluokan pelaajiin on se, että he ovat olleet jo Liigankin mukana. Tässä kohtaa on ihan sama, ketä Mestiksestä tulee karsintaan. LeKi:llä on reilu kaksi kentällistä näitä nuoria. Yksi ketju tehnyt kovaa jälkeä S-Sarjassa pelaamissaan otteluissa! Pyryn Jani Lehtonen on yksi näiden "nimimiesten" ulkopuolella, joka on pelannut hyvin. Oskari Ojanen on nuori, mutta saman ikäiset pelaajat johtavat Mestiksen pistepörssiä! Vastaan karsinnoissa tulee juuri noita reilu parikymppisiä pelaajia. Heillä vain on pelattuna vähintään tämä kausi kovempia pelejä!

  Sama on tilanne JYP-Akatemialla, kuin LeKi:llä. Osa näistä nuorista pelasi jo viime kauden Mestistä ja jokunen käynyt Liigan mukana onnistuen sielläkin. JYP ei ole se helpoin joukkue mahtua Liigaan. Väittäisin joidenkin Akatemian pelaajien mahtuvan joihinkin muihin Liigaseuroihin. Katsotaan, mikä kokoonpano siirtorajalla jää Akatemiaan ja LeKi:iin! Myös siirtorajan ulkopuolella "nuorten pelaajien säännöllä" olevat on syytä huomioida LeKi:n ja Akatemian kohdalla! Esimerkiksi Ilveksen Juho Liuksiala olisi kova vahvistus LeKi:lle, samoin ainakin Otto Koivula! Ilves jäädessään ulos Play Off:eista vahvistaa lempääläisiä kummasti. LeKi voi olla jopa vaikea vastustaja Mestiksen kärjelle päästessään Play Off:hin! Vahvistuessaan Ilveksen nuorilla ja Heljanko maalissa antaa mahdollisuuden voittaa omalla panoksellaan.

  Espoo ei ole käyttänyt näitä "kiertopelaajia", joten he eivät siirtorajan jälkeen voi vahvistua. Heillä olisi varmasti kovat paineet sarjapaikan suhteen. Joukkue on todella nuori ja 18-vuotiaat Oskari Uomala, sekä Emil Oksanen ovat isossa roolissa. Jiri Veistola, Janne Kivilahti ja Markus Piispanen ovat jo kokeneempia. Kivilahti teki viime kaudella kovat tehot Hermeksessä (17+24) ja Markus Piispanen pääsi pelaamaan 12 ottelua Kärpissä. Kokemusta Sportista ja Hokista useamman kauden ajalta. Espoo on lähtenyt rohkeasti omilla nuorilla ja arvostan siellä tehtävää työtä! Maalivahti Rasmus Tirronen on yksi Mestiksen parhaista maalivahdeista. EU voitti TUTO:n kahdesti suoraan ja kerran voittolaukauksilla! Olisi mielenkiintoinen pari Play Off:eissa..!

  Ketterä on vahvistanut joukkuettaan aika paljon kauden aikana. Joukkueen kärkipelaajat on hankittu Mestiksestä ja siksi pidän Ketterää selkeästi S-Sarjan kovimpana joukkueena. Kauden aikana hankitut Mikula, Iso-Mustajärvi ja Julkunen ovat juuri karsintasarjaa ajatellen kovia vahvistuksia! Perustan veikkailuni kärkipelaajien ratkaisuvoimaan ja joukkueen oman pään vahvuuteen. Ketterällä on kaksi erittäin vahvaa ketjua hyökkäykseen ja heille Mestiksestä tulevat joukkueet ovat tuttuja. Juntheikki pelasi vielä viime kaudella Mestistä ja Lippojoki käynyt lainalla täällä (SaPKo:ssa) ja Liigassakin. Omiin on mennyt todella vähän maaleja ja sitä pidän aina joukkueen vahvuutena, oli kyse joukkueesta, kuin joukkueesta! Materiaali vain on selkeästi vahvin ja se ei tarkoita muiden aliarvioimista!

  Nämä Ketterän kauden aikana hankitut pelaajat ovat kovia vahvistuksia! Iso-Mustajärvi pelasi lähes piste/peli tahti LeKi:ssä. Mikula ihan hyvin, mutta Hermekselle se ei riittänyt. Hermes on yksi sarjan kovimmista joukkueista! Julkunen on vahva ja hyvän laukauksen omaava pelaaja. Ylivoimalla todella vaarallinen!

  Kärkipelaajien ja ylivoiman toimivuuden merkitys on ainakin SaPKo:lle ollut kauden aikana todella suuri! Tanus-Monto-Lepaus ketjun pelin kulkiessa joukkue voittaa, mutta heidän ollessaan hiukan "huonommalla pelipäällä", takkiin on tullut juuri RoKi:lta, EU:lta, JYP-Akatemialta! Kaikkiin joukkueisiin sama ei tietenkään päde. Maalivahtipeli, kärkipelaajien onnistuminen ja erikoistilanteet yleensä pelit ratkaisevat!

  Mestis on kova sarja, missä pelataan paljon otteluita. Nyt loppukauden ajan karsintaan joutumisesta pelataan mahdollisesti viimeiselle kierrokselle asti. IPK ei pysty enää nousemaan, mutta muuten taistelu on todella tiukkaa. Sarjan tasosta ja tasaisuudesta kertoo paljon mm. JYP-Akatemian, RoKi:n ja EU:n voitot kärkijoukkueista. RoKi antoi SaPKo:lle 7-3 "opetuksen"! SaPKo ja TUTO ovat olleet pitkään selkeästi Mestiksen kärjessä ja ratkaisevat runkosarjan voiton keskenään. Molemmat ovat hävinneet häntäpään joukkueille ja tämä kertoo mielestäni Mestiksen häntäpään vahvuudesta!

  Karsintasarja kertoo paljon Mestiksen todellisesta tasosta! Siksi seuraan mielenkiinnolla S-Sarjaa. Liigan jumbon kanssa "tasonmittaus" ei ole mahdollista, mutta Mestiksen ja S-Sarjan välinen karsintasarja on todella hyvä systeemi. Yllätyksiä tulee aina ja toivon todella Ketterän sen yllätyksen tekevän!

  Tämä veikkailuni ja perustelut siksi nyt tässä "Ketterän sivustolla"! Jokaisella on mielipiteensä ja sehän tästä urheilusta mukavaa tekeekin. Oma arvioni nyt vain on tässä ja perusteltu parhaani mukaan, fanittamatta ketään! Tottakai oma seura on aina tärkein ja oikea fani pitää omansa puolta! Niin sen pitää ollakin!

  Ollaan viisaampia sitten pelien jälkeen!
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2017 klo 16.56
 15. spurger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  Tarkastelin kolmen kärkijengin keskinäisiä otteluita tällä kaudella ja tilastot ovat karua luettavaa Pyryn kannalta. Näiden kolmen kärkiporukan välinen suomi-sarja näyttää seuraavalta:
  Ketterä (14 - 8) 9
  JHT (11 - 9) 7
  Pyry (9 - 17) 2

  Eli Ketterä ja JHT ovat pystyneet ottamaan selvän niskalenkin Pyrystä näissä "lähes mestisvauhtisissa peleissä". Eli Pyryn pisteet kahta lukuunottamatta ovat tulleet kaikki heikommilta vastustajilta.
   
 16. Tuleva mestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pyry & Tappara
  Lainaus:
  Ei silti Pyry ole mielestäni heikompi joukkue kuin Ketterä tai ainakaan JHT. Tai no kyllähän Ketterä on vahvempi, mutta silti täysin voitettavissa. On totta, että Pyry on ollut heikoin näistä kolmesta nyt runkosarjassa mutta ei se tarkoita, että Pyryllä olisi huonommat saumat nousuun. 1/4 voittoa ei toki ole hyvä tulos mutta Pyry onnistui JHT:n voittamaan ilmeisesti ihan ansaitusti lokakuussa ja kaikki kolme muutakin kamppailua kärkikaksikkoa vastaan olivat tasaisia. Nokian Ketterä-peli repesi lopussa, mutta muissa tuloskin on ollut tasainen.

  Kärkikolmikolla on kaikilla omat vahvuutensa joihin se voi luottaa tärkeissä peleissä. Ketterällä toki näitä vahvuuksia on selvästi eniten, tai oikeastaan heikkouksia vähiten.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2017 klo 17.03
 17. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Kuulumisia ennen runkosarjan päätösviikonloppua ja alkavia playoffeja;

  Ketterän YouTube kanavalla haastattelussa hyökkääjä Joona Jääskeläinen ja päävalmentaja Jarno Mensonen
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017 klo 22.37
 18. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Suvereeni näytös muita sarjan joukkueita vastaan. Harmi, että ei riittänyt nousuun ainakaan vielä. Toivottavasti vielä ensi kaudella jaksavat yrittää, kyllä saumat on nousuun.
   
 19. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa