Ilves kaudella 2018–2019

  • 381 364
  • 1 333

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Onkohan tällä Hopposella merkittävästi parempi liike kuin Jerry Laaksolla vai mikä mahtaa olla syynä tälle valinnalle?

Ilmeisesti on ja lisäksi Kivi varmasti hakee kolmospariin peruspeliä, kun Laakso on enemmänkin kiekollinen pakki. Ihan perusteltu valinta kolmospariin. Sen sijaan se, ettei Laakso mahtunut edes 7. pakiksi Leimun poissaollessa taitaa kertoa siitä, ettei Kivi näe Laaksolle missään muussakaan roolissa käyttöä liigatasolla.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ymmärrän sen, että Generous haluttiin korvata "peruspakilla". Mutta on todella kummallista ettei Laakso saa edes seiskapakin minuutteja tässä kohtaa, vaan takaa tuli juniori ohi.

Tuskin on Jerryllä kovin kallis soppari, mutta hukkaan se tuokin menee. Mitähän tässä on tapahtunut, kun kuitenkin treenkikaudella kuului säännöllisesti pelaavaan rinkiin.

No jos on katsottu ettei taso riitä, niin kaipa se on perusteltua tulevien vuosien kannalta ottaa junnu sisään haistelemaan liigavauhtia.

Laakso ei selkeästi ole vaihtoehto valmennukselle ja Leimu ei kykene kiekolliseen rooliin. Matinpalo tullee jossain vaiheessa taistelemaan paikasta kokoonpanossa, mutta kyllä tuolla on selkeästi tarve yhdelle kiekolliselle pakille.

Treenikaudella Ilveksen pakisto toi mukavasti tulitukea tehojen muodossa, mutta nyt Liigan alettua vain ykköspari on ollut oikea uhka. Yksi samanlainen haku kuin jonka Saipa tai Tappara teki, olisi paikallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Troshinin Laakson ohittaminen on melkoinen temppu, Hyvä Troshin! 6 viikkoa sitten Jerrylle tehriin liiga soppari, ja nyt juniorit menee heittämällä ohi. Miksi Laaksolle tehtiin edes sopimus? Varsinkin kun se on mallia tämä kausi, edes optiota jatkosta ei ole, jos vaikka se luistin alkaakin kulkemaan ja kova treeni tuottaan tulosta. Ilmeisesti sopimus on tulkittu vahingoksi ja Jerrylle annettu lupa hakea sopimusta muualta ja pelata KooVeessa soppari loppuun selvästikään asiaa ylös ei Karrin alaisuudessa ole. Onko tuo nyt sit hieno ele seuralta, et reenaa ny kausi meidän piikkiin, vaiko sittenkin pyllistys - sä et oo mitään, pysy siellä Mestiksessä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Loukkaantumisiset (joita ei tietenkään toivota) tarjoavat aina mahdollisuuksia muille pelaajille. Tänään näkyvimmin Hopposelle ja Troshinille. Molemmat nuoria pelaajia. Mutta muillekin on tarjolla lisävastuuta. Yksi mielenkiinnon kohteista on se, että miten Olli Vainio pelaa tänään. Vainion alkukausi on ollut vaikea, kuten viime kaudellakin. Vastuu on pienentynyt, jolloin pelaajan mielen valtaa lähes poikkeuksetta se, että onko hänellä valmentajien luotto. Tällöin murenee useilla pelaajilla itseluottamus, joka on tässä lajissa erittäin tärkeässä roolissa. Nyt Ollille tarjoutuu näytön paikka ja mahdollisuus kääntää kierre toiseen suuntaan. Toissakaudella komeasti 18 pinnaa. Viime kaudella tehojen suhteen pakitusta, mutta kuitenkin peliaikaa kertyi keskiarvoisesti lähes 20 minuuttia. Viime aikoina Vainion peliaika on usein jäänyt alle 10 minuutin.

Pienemmillä resursseilla operoidessaan seurat tarvitsevat paljon onnistujia. Toivottavasti Vainio liittyy pian tähän ryhmään.
 
Suosikkijoukkue
Koovee
Tässä pohdiskellessa ilveksen tarvetta lähtee pelaajahankintoihin, niin tulin siihen lopputulemaan, että niitä ei tarvita. Ja tällöin tietysti kaikkien on oltava terveenä, ja olisihan se älytöntä hankkia profiilipelaaja kun homma muutenkin toimii. Toki pitkän loukin osuessa kriittiseen kohtaan senttereissä tai pakistossa, pitää toimiston olla herkässä valmiudessa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Harmi ettei vielä nähdä Barkeria jäällä. Onneksi meidän oma änäripakki Tulvan Make ja Gene-Masa pelaavat, niin pysyy joku roti hommassa. On muuten ainakin peleillä mitattuna rutinoitunut kolmikko Ipan peräpäätä valvomassa, kunhan Barker saa ruosteet karistettua kehostaan.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rautiainen - Ruotsalainen - Ikonen
Haapanen - Mieho - Liuksiala
Lepaus - Tamminen - Antonen
Halmo - Vainionpää - Ahtola

Parikka - Laaksonen
Salmela - Flood
Barker - Generous
Vainio

Helenius
(Lehtonen)

Tällaisella tänään.

Kakkosen ja nelosen laiturit vaihtaneet paikkoja. Barker debytoi Generousin parina.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nelosessa on perinteistä jarruketjumeininkiä. Vainionpäästä on kasvamassa erittäin hyvä puolustava sentteri Liigaan ja hänen laidoillaan kaksi joukkueen eniten taklaavaa hyökkääjää. Toivottavasti Halmo ei turhaudu pienentyvään rooliinsa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Sahtiankat
Toivottavasti Halmo ei turhaudu pienentyvään rooliinsa.
Mahtaako rooli edes pienentyä, eikös ketjuja ole tasakentällisin peluutettu aika tasaisesti? Erikoistilanteissa Halmon roolin voisi kuvitella pysyvän samana.

TPS:ää vastaan olin huomaavinani että Miehon ketjua peluutettiin aika paljon Palvea vastaan. Ehkä samanlaista peluutusajatusta halutaan toteuttaa myös Pelicansia vastaan mutta Mieholle on haluttu antaa tasakentin hyökkäävämpää roolia tai Vainionpäätä halutaan myös kokeilla päällystakkiroolissa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pienenee se jonkin verran, jos edellisiä pelejä katsoo. Aika tarkkaan 10 minuuttia on Vainionpään ketjun miesten peliajat olleet, kun Halmolla ollut keskiarvo 17 minuuttia. Tuskin on ihan seitsemää minuuttia per peli vetänyt erikoistilanteita. Itse asiassa jos oikein osaan tulkita Liigan edistyneitä tilastoja, niin Halmo ei ole pelannut alivoimaa käytännössä ollenkaan. Ylivoimaa reilut 3 min / peli.

No eiköhän nyt peluuteta enemmän nelosta kuin aiemmin. Siihen tuo laitureiden vaihto hiukan viittaisi.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Halmo oli aika huono TPS matsissa ja menetti useammankin kiekon keskialueella. Sinänsäkin ihan perusteltua vähän "herätellä" nelosketjun paikalla. Ja onhan tuossa aineksia kunnon voimaketjuksi, mikäli Ahtola saa jalkansa jollain tavalla liikkeelle.

Edit. Ja jatketaan vielä, että mukava homma jos Haapanen saa kunnon näytön paikkaa ja vähän lisää peliminuutteja. Ylivoimallakin tuo olisi mielenkiintoista nähdä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni Halmo ei ole ihanteellinen nelosen mies kuin nyt sitten väliaikaisesti. Palkka lienee joukkueen kärkipäätä ja kykyjä löytyy kyllä kiekolliseenkin peliin. Edelleen olen sitä mieltä, että ympärille ei vain ole löytynyt oikeaa ruokkijaa.

Mikäli peliaika alkaa painua lähemmäs kymmentä kuin kahtakymmentä minuuttia, niin ei ole meidän resursseilla ollut hyvä hankinta. Kärpät voi hankkia laatua myös neloseen, mutta ei ole meille optimaalisin tilanne. Taitaa muuten olla ylivoimaisesti kallein laiturikaksikko nyt nelosessa. Melko erikoinen tilanne.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni Halmo ei ole ihanteellinen nelosen mies kuin nyt sitten väliaikaisesti. Palkka lienee joukkueen kärkipäätä ja kykyjä löytyy kyllä kiekolliseenkin peliin. Edelleen olen sitä mieltä, että ympärille ei vain ole löytynyt oikeaa ruokkijaa.

Vai löytynyt pelaajaa, joka osaisi hyödyntää Halmon hyviä syöttöjä? Mies kun tuntuu olevan harvinaisempi hybridi pelintekijä/voimahyökkääjästä. Laukaus ei vaikuta kummoiselta silloin harvoin kun sitä käyttää.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No tätä oikeastaan tarkoitin. Halmon suurin puute on laukaus, ei ole mikään snaipperi. Pelikäsitystä löytyy ja selkeästi etsii kiekottelukaveria, jonka kanssa pääsisi rouhimaan pitkiä hyökkäyksiä. Erinomainen syöttäjä ja siihen päälle voimalaituriominaisuudet.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Edelleen saattaisi olla harkitsemisen arvoista palauttaa viimeisten treenipelien ja ekojen sarjapelien ketju Suomi-Ruotsalainen-Halmo yhteen, sitten kun kapteeni on jälleen pelikunnossa. Laituripari Rautianen-Ikonen tuntuvat löytävän hyvin toisensa, joten ehkä myös jonkun muun sentterin (Mieho?) kuin Ruotsalaisen kanssa.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On meillä kovia jätkiä. Ruotsalaisen loistava alkukausi palkittiin EHT-paikalla. Ei päässyt Liigasta montaa pelaajaa mukaan, mutta Arttu kelpuutettiin.

Junnujen turnaukseen itseoikeutetusti Laaksonen, mutta myös todellisena yllätysvetona Vainionpää. Ei olisi ennen kautta uskonut, mutta komeasti on Vainionpää raivannut itselleen ruudun Ilveksestä. Ties vaikka etenisi junnukisoihin asti roolisentteriksi.

Tulkaahan terveinä takaisin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Oho, hienoa! Siinä oli kaksi pelaajaa, joiden olisin odottanut lähtevän muualle nykyotteilla. Hienoa toimisto!
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No eihän tuo vielä tarkoita sitä, että pojat pelaavat täällä. Mutta eivät siirry ainakaan Liigan sisällä minnekään.

Lepin haastattelusta saa kyllä sen kuvan, että hän todellakin pelaa Ilveksessä seuraavat pari vuotta. Hienoja juttuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös