Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Ilves kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana -One-, 20.12.2017 klo 13.07.

 1. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Avataan oma ketju ensi kauden joukkueen rakentumisen seuraamiseen, ettei tarvitse muissa ketjuissa mennä ohi aiheen. Pyrin päivittämään tähän avausviestiin sopimustilannetta aina sen muuttuessa.

  Sopimustilanne depth chartin muodossa, päivitetty 25.5.2018:

  MV
  Riku Helenius (2019)
  Antti Lehtonen (2019)

  P
  Mark Flood (2019)
  Juha Leimu (2019)
  Matt Generous (2019)
  Olli Vainio (2020)
  Jarkko Parikka (2020)
  Tuomas Salmela (2019)
  Lassi Thomson (2020)
  Oskari Laaksonen (2019)
  Jerry Laakso (tryout/2019)
  Nikolas Matinpalo (2019+2)
  Elias Laitamäki (2020)

  KH
  Arttu Ruotsalainen (2020)
  Juhani Tamminen (2019)
  Panu Mieho (2020)
  Jerry Ahtola (2019)

  LH
  Eemeli Suomi (2021)
  Teemu Rautiainen (2020)
  Mike Halmo (2019)
  Eero Savilahti (2020)
  Teemu Lepaus (2019)
  Topias Haapanen (2020)
  Juho Liuksiala (2019)
  Julius Valtonen (2019)
  Joona Ikonen (2020)
  Joose Antonen (2019, tryout 09/18)

  Kommentoin tämän hetken tilannetta enemmän erillisessä viestissä, koska tämän viestin on tarkoitus pysyä ajan tasalla kun sopimusuutisia tulee.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2018 klo 13.51
 2. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Paljon uupuu vielä tärkeitä palasia, mutta onneksi eletään vielä vuotta 2017. Nykyjoukkueesta nimi jatkosopimukseen pitäisi ehdottomasti saada oikeastaan vain Sandellilta. Tämä olisi erittäin tärkeää mm. siksi, ettei tarvitsisi hankkia kahta kärkisentteriä ulkopuolelta. Toinen syy on johtajuus, Sandell on yhdessä Laakson kanssa tärkeä osa tämän hetken joukkueen henkistä selkärankaa. Laaksosta voitaneen luopua, ainakin mikäli tarkoitus on nousta liigan keskikastiin ensi kaudella. Hyökkäykseen tarvitaan senttereiden lisäksi pari laituria, olettaen että ainakaan Kuronen ei sopimuksestaan huolimatta jatka. Koivula voi olla näistä toinen, mikäli ei lähde rapakon taakse heikommin sujuneen kauden jälkeen. Joka tapauksessa ulkopuolelta tarvitaan laitaan yksi kärkipelaaja. Puolustukseen tarvitaan käytännössä ykköspakkipari ja 1-2 pelaajaa kolmospariin. Maalivahtiosastolla Lehtoselle olisi hyvä olla kunnon kirittäjä.

  Summa summarum, paljon lepää kärkihankintojen varassa, kuten on tyypillistä. Kärkisentteri, kärkilaituri, ykköspakkipari.. Heikkilällä riittää työsarkaa.
  Lainaan lopuksi toisesta ketjusta Peltsin kokoonpanohahmotelmaa, joka vastaa aika pitkälti omia ajatuksiani:
  Lainaus:
   
 3. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mitä enemmän tätä pyörittelee, sitä enemmän saa olla tyytyväinen Ruotsalaisen kahden vuoden pahviin. Nuori jätkä jonka hintalappu tuskin oli vielä kovin korkea. Omaa selkeästi potentiaalia olla hyvä kiekollinen sentteri Liigassa, mutta on samalla selvästi monipuolisempi kuin vaikkapa meillä aiemmin pelannut Mustonen, joka eli pelkästään tehojen varassa. Ruotsalainen voi kasvaa jo ensi kaudella mitat täyttäväksi kakkossentteriksi.

  Jo nyt lienee selvää, ettei Laakso jatka ensi kaudella. Ässälle soppari, niin on sentteripaikat sitä yhtä kuuluisaa "ykkössentteriä" vaille valmiit. Koivulan tilanne tottakai katsotaan loppuun asti, mutta kovin paljoa ei sen varaan voi laskea. Kahta laituria tuo huutaa. Yksi toive: Täytä Kake toinen kärkilaitureiden paikasta nimellä Geoff Platt, niin saadaan rauhassa odotella ensi kauden alkua.
   
 4. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Huhuissahan tuo on pyörinyt.

  Olisi kyllä sellainen hankinta, että menisi fanipaita tuolla nimellä heti ostoon
   
 5. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Valtteri Ilomäen ja Henry Mäntylän kohdalla on iso kysymysmerkki kehittyvätkö liigapuolustajiksi.
  Takaa tulevat rinnalle ja ohi Lassi Thomson ja Oskari Laaksonen jos kehitystä ei konretisoidu.
   
 6. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Todellakin. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten Kake olisi jatkoja rustannut, jos pöytä olisi ollut täysin tyhjä. No harvoin siihen tilanteeseen päästään. Myös Liuksialan tilanne saattaisi olla nyt eri.
   
 7. wunderveba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Flyers
  Olisko hyökkäyspuolelle Geoff Platt ja Aleksi Heponiemi kovat kiinnitykset? Olishan ne.

  Juuso Välimäki olisi myöskin pakkipuolelle mieluinen paluumuuttaja, mutta taitaa ensi kaudella vetää AHL:ää, jos NHL:ään ei mahdu
   
 8. Ragulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ketjut ensi kaudella. Tilanne on hankala sinänsä, että III ja IV ketjut ovat täynnä, mutta varsinainen IV-sentteri ja alivoiman I-mies puuttuu eli Laakso/Koppanen. Elintärkeällä Sandellilla ei ole sopimusta. Toisaalta jos Koppanen ja Koivula jatkaisivat liigassa vielä kauden, olisi heidät pidettävä ja Koppaselle pitäisi löytyä isompi rooli, mutta tämänhetkiset näytöt eivät täysin tue sitä. Toki asia riippuu myös siitä, kenen kanssa Koppanen laitetaan pelaamaan. Jos Heponiemi ja Platt tulisivat, olisi heille löydyttävä pelipaikka. I-II-ketjuissa Ilveksestä lähdön jälkeen Liigaa pelanneen Korhosen sopimus Ässissä päättyy ja olisi hyvä yleispelaaja eli ”Jere Lehtinen” joukkueesen.

  Korhonen-Sandell-Platt/Meskanen
  Suomi-Ruotsalainen-Meskanen/Koivula
  Rautiainen-Tamminen/Heponiemi-Ikonen
  Lepaus/Haapanen-Koppanen/Laakso-Liuksiala/
  Valtonen-Kuronen

  Kätisyyksiä en miettinyt. Sitä mietin, että Koivula paljon kiekkoa pitävänä kaverina ei sovi Sandellin laidalle. Sen sijaan Meskanen sopii todella hyvin. Koivulan ja Suomen välistä kemiaa voisi kokeilla ehkä jo tämän kauden aikana. Alempien ketjujen pelaajista taitavat Ikonen, Haapanen ja Lepaus kykenevät stunttaamaan ylemmissä ketjuissa. Lepauksen hyvä pelisilmä menee hieman hukkaan, jos hän ei saa kiekkoja tilanteissa, joissa Ilves pyörittää peliä hyökkäyspäässä. Käyttäisin Lepausta tällä kaudella itse neljäntenä hyökkääjänä ylivoimassa Suomi-Sandell-Meskanen kanssa ja Tammista taas II-yv:ssä Koivulan apuna peliä pyörittämässä, että Rautiaisen ei tarvitsisi yrittää olla playmaker, koska hän ei sitä ole rajoittuneen pelisilmänsä takia. Maalintekijätyyppi, joka ajattelee vain lähinnä omaa maalintekemistä jokaisessa tilanteessa. Ei kierrätä kiekkoa tarpeeksi nopeasti, mikä johtaa ylivoimalla turhiin ja helppoihin kiekonmenetyksiin.

  Jos Ulkopuolelta tulisi I-sentteri, siirtäisi hän Ruotsalaista ja Tammista alemmaksi hierarkiassa.
   
 9. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Heikkilää haastateltiin Aamulehdessä, referoin tähän jutun ja laitan Karin kommentit kokonaisuudessaan, ettei tarvitse tuota klikkiotsikkohirvitystä mennä kenenkään turhaan klikkaamaan:

  Bill Thomasista Heikkilä sanoo seuraavaa:
  Lainaus:
  Flood, Piskula ja Thomas haluttaisiin kuulemma pitää myös ensi kaudella. Valmennus on ollut tyytyväinen koko kolmikkoon.

  Sandellista Heikkilä kertoo:
  Lainaus:
  Laaksoon viitaten:
  Lainaus:
  Viime kesänä NHL-varauksen saaneesta Oskari Laaksosesta, joka on harjoitellut viime aikoina liigajoukkueen mukana:
  Lainaus:
  Ja alle 18v maajoukkueeseen kuuluvasta Lassi Thomsonista:
  Lainaus:
  Lisäksi kuluvaa kautta koskien Heikkilä kertoo, että lisähankintoja ei ole suunnitelmissa:
  Lainaus:
  Jos Sandell, Laakso ja kaikki ulkkarit päätyisivät jatkamaan, niin aika täydeltä vaikuttaa rosteri jo. Itseäni Thomas ei ole onnistunut niin hyvin vakuuttamaan, että ensi kauden pahvia olisin vielä tarjoamassa. Piskula ja Flood taasen olisivat näkemykseni mukaan hyviä kiinnityksiä myös ensi kautta ajatellen. Laaksosta ja Sandellista tulikin jo aiemmin puhuttua, joten ei heistä sen enempää.
   
 10. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Heikkilä pelaa mediapeliä aivan hyvin. Tietää tasan tarkkaan ettei kaikki nykyiset ulkit jatka joukkueessa. Typerää olisi kesken kauden sanoa julkisesti ettemme halua vaikkapa Floodin jatkavan täällä ensi kaudella.

  Sama tilanne Tapsan suhteen. Olisi tyylitöntä olla keskustelematta jatkosta joukkueen monivuotisen kapteenin kanssa. Tuskin tässä kuitenkaan kummankaan intressit enää kohtaa. Parempi erota hyvissä väleissä, ties vaikka Tapsa seisoisi tulevaisuudessa Ilveksen penkin takana.
   
 11. George Parros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
  Niin tosiaan tuo "pallo on hänellä" voi esimerkikiksi Laakson tapauksessa tarkoittaa seuran intresseissä lähes mitä tahansa. On voitu kokeilla kepillä jäätä ja tarjota puolet nykyistä pienemmällä palkalla jatkosopimusta ja nyt odotetaan pelaajan vastausta. Jos ja kun Laakso sitten kieltäytyy, niin "tarjosimme jatkoa ja olisimme halunneet pitää hänet. Hän halusi kuitenkin kokeilla vielä muita vaihtoehtoja".
   
 12. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kyllä Kake on yllättävän hyvin aloittanut pestinsä. Itseä miellyttää ehkä eniten se, että toiminta on erittäin avointa. Joukkueen rakentamisesta tulee sieltä täältä raporttia tasaisesti. Ensi kauden jengiin on myös kiinnitetty hyviä palasia nykyisestä joukkueesta. Myös reagoinnit tämän kauden joukkueen suhteen ovat olleet hyviä. Sillehän ei mitään voi, että Kaken aloittaessa kausi oli jo valumassa viemäristä alas.

  Luottavaisin mielin sen suhteen, että ensi kauden joukkue on huomattavasti iskukykyisempi kuin tämän kauden alussa.
   
 13. Tervalammen Tynamo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Edmonton
  Lainaus:
  Itseäni miellyttää myös tuo, että ensi kautta varten on useampi tärkeä lenkki saatu kiinnitettyä. Toki vielä esim. Sandellin nimi pitäisi saada paperiin.

  Kuluvan kauden osalta status ei ikävä kyllä ole muuttunut. Lauantain töpeksinnän jälkeen panokset keväälle ovat aika olemattomat.
   
 14. JaFe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Anaheim Ducks
  Mä haluaisin Laakson jatkavan, mutta alaketjuissa. Laakso olisi täydellinen neloskentän sentteri, mutta hintalappu voi olla turhan kova nelosen keskelle. Joku isommalla lompakolla varustettu seura voi saada Tapsasta luottohevosen nelosen keskelle vielä useammaksi vuodeksi.

  Lepauksen, Kurosen ja Valtosen voi päästää pois, jotta tuota rosteria saadaan pikkuisen tuuletettua. Ässän jatkosopimus on luonnollisesti se, mikä pitää seuravaaksi saada julki.
   
 15. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ässä takoo sellaiset tehot tauluun, että keväällä on monta tarjousta pöydällä. Ja nyt varmaankin se viimeinen hetki lähteä takomaan euroja/ruplia. Kahta sentteriä saataneen katsella ulkopuolelta, kun nyt on pahvit Ruotsalaisen ja Tammisen kanssa. Ei mikään helpoin homma.
   
 16. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Toisaalta, koko jääkiekkomaailma tietänee Sandellin loukkaantumishistorian, että mahtaako niitä tämän kauden pohjalta kuitenkaan hirvittäviä määriä niitä tarjouksia olla? Toki varmasti jokunen, mutta kenties vielä ensi kausi voitaisiin Ässää Ilveksessä nähdä. Tai näin ainakin omissa toiveunissani olen toivonut.
   
 17. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ikää on nyt 30v, maaliskuussa 31. Jollei Sami nyt lähde, niin tuskin enää koskaan. 40+ pisteen kausi kahden lähes pelaamattoman kauden jälkeen on sellainen näyttö, että eiköhän sieltä Ilvestä parempia tarjouksia tule. Potentiaali on todella kova, toki riskikin.
   
 18. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mieluummin lähtö nyt kuin vasta ensi kauden jälkeen, jos maailmalla tekee mieli vielä käydä pari vuotta kääntymässä. Siinä välissä Ilveksestäkin on toivottavasti saatu rakennettua aidosti menestystä tavoitteleva jääkiekkoseura, johon on mukava tulla takaisin.
   
 19. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Ilves ampuisi itseään polveen lipputuloissa, jos Sammelista nyt luovuttaisiin. Se jos joku olisi varma asia, mutta sitten voi aina toki laskea palkan suhteessa niihin lipputuloihin. Mutta lipputuloissa kyse ei ole vain rahasta, vaan myös imagosta.
   
 20. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
  Sandell kuulemma suuntaa Sveitsiin tämän kauden jälkeen. Näin eräs entinen Ilves-pelaaja höpisi joulunpyhinä. Jää nähtäväksi.
   
 21. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Toisaalta, onko 31 vs 32 ni hirvittävä ero? Jos miehellä on pohjalla pari onnistunutta täyttä kautta, niin hintalappu olisi melko korkea ulkomailla.

  Mutta kenties veli ADX_03:n kuulema huhu pitää paikkaansa ja mies matkaa Sveitsin vuoristoihin... Toisaalta, olen kyllä hemmetin iloinen miehen puolesta jos mies saa tästä ehjähkön kauden ja ensi kaudesta kokonaan ehjän. Sen verran kovan koulun läpi on käynyt, että ne Sveitsin frangit ovat täysin ansaittuja.
   
 22. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Juu siis tarkoitin lähtöä tämän kauden jälkeen.
   
 23. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Kas. Luin väärin, eipä mitään.
   
 24. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Useamman sadan tuhannen frangin ero. Ei Samilla enää montaa pelivuotta ole, ei yllätä yhtään tuo Sveitsi-huhu. Samin tapauksessa mennään jo sen verran jatkoajalla polvien suhteen, että seuraava iso vamma saattaa päättää koko uran. Nyt se on taottava, kun rauta on kuumaa.

  Todellakin ansaittua, jos kauden jälkeen saa hyvän sopparin ulkomailta. Raipen jälkeen seuraava iso Ilves. Ehkä tosiaan parin kolmen vuoden kuluttua tulee vielä pelaamaan uran viimeiset kaudet Ipaan. Jos terveyttä piisaa.
   
 25. Kulpertto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
  Puhunut, että haluaa pelata "yhden kovan kauden" ja sitten siirtyy ulkomaille pariksi vuodeksi ja juuri nimenomaan Sveitsi houkuttelee eniten.
  Todennäköisesti vielä Ilveksessä ensi kaudella, mutta tottakai nyt lähtee jo jos oikeesti hyvä diili tulee.
  (Riippuu toki myös siittä minkä hän luokittelee "kovaksi". Menee kyllä tällähetkellä kyllä pirun hyvin)
  Tämä on vähän vanhaa tietoa, joten ei ole 100% varmuutta onko nyt varmistunut ensi kauden Sveitsin reissu, luulen kuitenkin ettei vielä.