-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Avataan oma ketju ensi kauden joukkueen rakentumisen seuraamiseen, ettei tarvitse muissa ketjuissa mennä ohi aiheen. Pyrin päivittämään tähän avausviestiin sopimustilannetta aina sen muuttuessa.

Sopimustilanne depth chartin muodossa, päivitetty 25.5.2018:

MV
Riku Helenius (2019)
Antti Lehtonen (2019)

P
Mark Flood (2019)
Juha Leimu (2019)
Matt Generous (2019)
Olli Vainio (2020)
Jarkko Parikka (2020)
Tuomas Salmela (2019)
Lassi Thomson (2020)
Oskari Laaksonen (2019)
Jerry Laakso (tryout/2019)
Nikolas Matinpalo (2019+2)
Elias Laitamäki (2020)

KH
Arttu Ruotsalainen (2020)
Juhani Tamminen (2019)
Panu Mieho (2020)
Jerry Ahtola (2019)

LH
Eemeli Suomi (2021)
Teemu Rautiainen (2020)
Mike Halmo (2019)
Eero Savilahti (2020)
Teemu Lepaus (2019)
Topias Haapanen (2020)
Juho Liuksiala (2019)
Julius Valtonen (2019)
Joona Ikonen (2020)
Joose Antonen (2019, tryout 09/18)

Kommentoin tämän hetken tilannetta enemmän erillisessä viestissä, koska tämän viestin on tarkoitus pysyä ajan tasalla kun sopimusuutisia tulee.
 
Viimeksi muokattu:
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paljon uupuu vielä tärkeitä palasia, mutta onneksi eletään vielä vuotta 2017. Nykyjoukkueesta nimi jatkosopimukseen pitäisi ehdottomasti saada oikeastaan vain Sandellilta. Tämä olisi erittäin tärkeää mm. siksi, ettei tarvitsisi hankkia kahta kärkisentteriä ulkopuolelta. Toinen syy on johtajuus, Sandell on yhdessä Laakson kanssa tärkeä osa tämän hetken joukkueen henkistä selkärankaa. Laaksosta voitaneen luopua, ainakin mikäli tarkoitus on nousta liigan keskikastiin ensi kaudella. Hyökkäykseen tarvitaan senttereiden lisäksi pari laituria, olettaen että ainakaan Kuronen ei sopimuksestaan huolimatta jatka. Koivula voi olla näistä toinen, mikäli ei lähde rapakon taakse heikommin sujuneen kauden jälkeen. Joka tapauksessa ulkopuolelta tarvitaan laitaan yksi kärkipelaaja. Puolustukseen tarvitaan käytännössä ykköspakkipari ja 1-2 pelaajaa kolmospariin. Maalivahtiosastolla Lehtoselle olisi hyvä olla kunnon kirittäjä.

Summa summarum, paljon lepää kärkihankintojen varassa, kuten on tyypillistä. Kärkisentteri, kärkilaituri, ykköspakkipari.. Heikkilällä riittää työsarkaa.
Lainaan lopuksi toisesta ketjusta Peltsin kokoonpanohahmotelmaa, joka vastaa aika pitkälti omia ajatuksiani:
X
Lehtonen

X-X
Parikka-Vainio
X-X
Ilomäki-Mäntylä

Suomi-X-Meskanen
Rautiainen-X-X
Liuksiala-Ruotsalainen-Ikonen
Haapanen-Tamminen-Valtonen
(Kuronen)
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä enemmän tätä pyörittelee, sitä enemmän saa olla tyytyväinen Ruotsalaisen kahden vuoden pahviin. Nuori jätkä jonka hintalappu tuskin oli vielä kovin korkea. Omaa selkeästi potentiaalia olla hyvä kiekollinen sentteri Liigassa, mutta on samalla selvästi monipuolisempi kuin vaikkapa meillä aiemmin pelannut Mustonen, joka eli pelkästään tehojen varassa. Ruotsalainen voi kasvaa jo ensi kaudella mitat täyttäväksi kakkossentteriksi.

Jo nyt lienee selvää, ettei Laakso jatka ensi kaudella. Ässälle soppari, niin on sentteripaikat sitä yhtä kuuluisaa "ykkössentteriä" vaille valmiit. Koivulan tilanne tottakai katsotaan loppuun asti, mutta kovin paljoa ei sen varaan voi laskea. Kahta laituria tuo huutaa. Yksi toive: Täytä Kake toinen kärkilaitureiden paikasta nimellä Geoff Platt, niin saadaan rauhassa odotella ensi kauden alkua.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
. Kahta laituria tuo huutaa. Yksi toive: Täytä Kake toinen kärkilaitureiden paikasta nimellä Geoff Platt, niin saadaan rauhassa odotella ensi kauden alkua.
Huhuissahan tuo on pyörinyt.

Olisi kyllä sellainen hankinta, että menisi fanipaita tuolla nimellä heti ostoon
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Valtteri Ilomäen ja Henry Mäntylän kohdalla on iso kysymysmerkki kehittyvätkö liigapuolustajiksi.
Takaa tulevat rinnalle ja ohi Lassi Thomson ja Oskari Laaksonen jos kehitystä ei konretisoidu.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Todellakin. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten Kake olisi jatkoja rustannut, jos pöytä olisi ollut täysin tyhjä. No harvoin siihen tilanteeseen päästään. Myös Liuksialan tilanne saattaisi olla nyt eri.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Olisko hyökkäyspuolelle Geoff Platt ja Aleksi Heponiemi kovat kiinnitykset? Olishan ne.

Juuso Välimäki olisi myöskin pakkipuolelle mieluinen paluumuuttaja, mutta taitaa ensi kaudella vetää AHL:ää, jos NHL:ään ei mahdu
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ketjut ensi kaudella. Tilanne on hankala sinänsä, että III ja IV ketjut ovat täynnä, mutta varsinainen IV-sentteri ja alivoiman I-mies puuttuu eli Laakso/Koppanen. Elintärkeällä Sandellilla ei ole sopimusta. Toisaalta jos Koppanen ja Koivula jatkaisivat liigassa vielä kauden, olisi heidät pidettävä ja Koppaselle pitäisi löytyä isompi rooli, mutta tämänhetkiset näytöt eivät täysin tue sitä. Toki asia riippuu myös siitä, kenen kanssa Koppanen laitetaan pelaamaan. Jos Heponiemi ja Platt tulisivat, olisi heille löydyttävä pelipaikka. I-II-ketjuissa Ilveksestä lähdön jälkeen Liigaa pelanneen Korhosen sopimus Ässissä päättyy ja olisi hyvä yleispelaaja eli ”Jere Lehtinen” joukkueesen.

Korhonen-Sandell-Platt/Meskanen
Suomi-Ruotsalainen-Meskanen/Koivula
Rautiainen-Tamminen/Heponiemi-Ikonen
Lepaus/Haapanen-Koppanen/Laakso-Liuksiala/
Valtonen-Kuronen

Kätisyyksiä en miettinyt. Sitä mietin, että Koivula paljon kiekkoa pitävänä kaverina ei sovi Sandellin laidalle. Sen sijaan Meskanen sopii todella hyvin. Koivulan ja Suomen välistä kemiaa voisi kokeilla ehkä jo tämän kauden aikana. Alempien ketjujen pelaajista taitavat Ikonen, Haapanen ja Lepaus kykenevät stunttaamaan ylemmissä ketjuissa. Lepauksen hyvä pelisilmä menee hieman hukkaan, jos hän ei saa kiekkoja tilanteissa, joissa Ilves pyörittää peliä hyökkäyspäässä. Käyttäisin Lepausta tällä kaudella itse neljäntenä hyökkääjänä ylivoimassa Suomi-Sandell-Meskanen kanssa ja Tammista taas II-yv:ssä Koivulan apuna peliä pyörittämässä, että Rautiaisen ei tarvitsisi yrittää olla playmaker, koska hän ei sitä ole rajoittuneen pelisilmänsä takia. Maalintekijätyyppi, joka ajattelee vain lähinnä omaa maalintekemistä jokaisessa tilanteessa. Ei kierrätä kiekkoa tarpeeksi nopeasti, mikä johtaa ylivoimalla turhiin ja helppoihin kiekonmenetyksiin.

Jos Ulkopuolelta tulisi I-sentteri, siirtäisi hän Ruotsalaista ja Tammista alemmaksi hierarkiassa.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heikkilää haastateltiin Aamulehdessä, referoin tähän jutun ja laitan Karin kommentit kokonaisuudessaan, ettei tarvitse tuota klikkiotsikkohirvitystä mennä kenenkään turhaan klikkaamaan:

Bill Thomasista Heikkilä sanoo seuraavaa:
Koeaika päättyy 6. tammikuuta, mutta mielellämme pidämme hänet täällä koko loppukauden. Tryout on kuitenkin molemminpuolinen eli hän voi lähteä, jos ei viihdy täällä. Rahapuolesta on sovittu. Siitä asia ei ole kiinni, Heikkilä sanoo. Myös Karri Kivi on kehunut Thomasia A-luokan mieheksi.
Flood, Piskula ja Thomas haluttaisiin kuulemma pitää myös ensi kaudella. Valmennus on ollut tyytyväinen koko kolmikkoon.

Sandellista Heikkilä kertoo:
Hän on nyt loukkaantumisten jälkeen kuntoon päästyään näyttänyt olevansa loistava pelimies ja liideri. Toivottavasti hän jää meille. Jos hän haluaa ulkomaille, niin emme välttämättä pysty tarjoamaan samanlaista palkkaa kuin jotkut ulkomaalaiset seurat.
Laaksoon viitaten:
Hän on aika lailla samassa tilanteessa kuin Sandell. Pallo on hänellä.
Viime kesänä NHL-varauksen saaneesta Oskari Laaksosesta, joka on harjoitellut viime aikoina liigajoukkueen mukana:
Teemme hänen kanssaan ilman muuta sopimuksen ensi kaudesta. Voi olla, että hän pelaakin Liigassa jo tällä kaudella.
Ja alle 18v maajoukkueeseen kuuluvasta Lassi Thomsonista:
Pidämme kiinni myös Thomsonista.
Lisäksi kuluvaa kautta koskien Heikkilä kertoo, että lisähankintoja ei ole suunnitelmissa:
Vain siinä tapauksessa voidaan jotain hankintoja miettiä, jos tulee iso loukkaantumissuma. Emme ole myöskään luopumassa kenestäkään pelaajasta.
Jos Sandell, Laakso ja kaikki ulkkarit päätyisivät jatkamaan, niin aika täydeltä vaikuttaa rosteri jo. Itseäni Thomas ei ole onnistunut niin hyvin vakuuttamaan, että ensi kauden pahvia olisin vielä tarjoamassa. Piskula ja Flood taasen olisivat näkemykseni mukaan hyviä kiinnityksiä myös ensi kautta ajatellen. Laaksosta ja Sandellista tulikin jo aiemmin puhuttua, joten ei heistä sen enempää.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heikkilä pelaa mediapeliä aivan hyvin. Tietää tasan tarkkaan ettei kaikki nykyiset ulkit jatka joukkueessa. Typerää olisi kesken kauden sanoa julkisesti ettemme halua vaikkapa Floodin jatkavan täällä ensi kaudella.

Sama tilanne Tapsan suhteen. Olisi tyylitöntä olla keskustelematta jatkosta joukkueen monivuotisen kapteenin kanssa. Tuskin tässä kuitenkaan kummankaan intressit enää kohtaa. Parempi erota hyvissä väleissä, ties vaikka Tapsa seisoisi tulevaisuudessa Ilveksen penkin takana.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
C.C.C.P, Anaheim Ducks 06-07.
Niin tosiaan tuo "pallo on hänellä" voi esimerkikiksi Laakson tapauksessa tarkoittaa seuran intresseissä lähes mitä tahansa. On voitu kokeilla kepillä jäätä ja tarjota puolet nykyistä pienemmällä palkalla jatkosopimusta ja nyt odotetaan pelaajan vastausta. Jos ja kun Laakso sitten kieltäytyy, niin "tarjosimme jatkoa ja olisimme halunneet pitää hänet. Hän halusi kuitenkin kokeilla vielä muita vaihtoehtoja".
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä Kake on yllättävän hyvin aloittanut pestinsä. Itseä miellyttää ehkä eniten se, että toiminta on erittäin avointa. Joukkueen rakentamisesta tulee sieltä täältä raporttia tasaisesti. Ensi kauden jengiin on myös kiinnitetty hyviä palasia nykyisestä joukkueesta. Myös reagoinnit tämän kauden joukkueen suhteen ovat olleet hyviä. Sillehän ei mitään voi, että Kaken aloittaessa kausi oli jo valumassa viemäristä alas.

Luottavaisin mielin sen suhteen, että ensi kauden joukkue on huomattavasti iskukykyisempi kuin tämän kauden alussa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Ensi kauden jengiin on myös kiinnitetty hyviä palasia nykyisestä joukkueesta. Myös reagoinnit tämän kauden joukkueen suhteen ovat olleet hyviä. Sillehän ei mitään voi, että Kaken aloittaessa kausi oli jo valumassa viemäristä alas.
Itseäni miellyttää myös tuo, että ensi kautta varten on useampi tärkeä lenkki saatu kiinnitettyä. Toki vielä esim. Sandellin nimi pitäisi saada paperiin.

Kuluvan kauden osalta status ei ikävä kyllä ole muuttunut. Lauantain töpeksinnän jälkeen panokset keväälle ovat aika olemattomat.
 

JaFe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Anaheim Ducks
Mä haluaisin Laakson jatkavan, mutta alaketjuissa. Laakso olisi täydellinen neloskentän sentteri, mutta hintalappu voi olla turhan kova nelosen keskelle. Joku isommalla lompakolla varustettu seura voi saada Tapsasta luottohevosen nelosen keskelle vielä useammaksi vuodeksi.

Lepauksen, Kurosen ja Valtosen voi päästää pois, jotta tuota rosteria saadaan pikkuisen tuuletettua. Ässän jatkosopimus on luonnollisesti se, mikä pitää seuravaaksi saada julki.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ässä takoo sellaiset tehot tauluun, että keväällä on monta tarjousta pöydällä. Ja nyt varmaankin se viimeinen hetki lähteä takomaan euroja/ruplia. Kahta sentteriä saataneen katsella ulkopuolelta, kun nyt on pahvit Ruotsalaisen ja Tammisen kanssa. Ei mikään helpoin homma.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ässä takoo sellaiset tehot tauluun, että keväällä on monta tarjousta pöydällä. Ja nyt varmaankin se viimeinen hetki lähteä takomaan euroja/ruplia.
Toisaalta, koko jääkiekkomaailma tietänee Sandellin loukkaantumishistorian, että mahtaako niitä tämän kauden pohjalta kuitenkaan hirvittäviä määriä niitä tarjouksia olla? Toki varmasti jokunen, mutta kenties vielä ensi kausi voitaisiin Ässää Ilveksessä nähdä. Tai näin ainakin omissa toiveunissani olen toivonut.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ikää on nyt 30v, maaliskuussa 31. Jollei Sami nyt lähde, niin tuskin enää koskaan. 40+ pisteen kausi kahden lähes pelaamattoman kauden jälkeen on sellainen näyttö, että eiköhän sieltä Ilvestä parempia tarjouksia tule. Potentiaali on todella kova, toki riskikin.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mieluummin lähtö nyt kuin vasta ensi kauden jälkeen, jos maailmalla tekee mieli vielä käydä pari vuotta kääntymässä. Siinä välissä Ilveksestäkin on toivottavasti saatu rakennettua aidosti menestystä tavoitteleva jääkiekkoseura, johon on mukava tulla takaisin.
 
Uusi Ilves, 7.2.2017

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
Mieluummin lähtö nyt kuin vasta ensi kauden jälkeen, jos maailmalla tekee mieli vielä käydä pari vuotta kääntymässä. Siinä välissä Ilveksestäkin on toivottavasti saatu rakennettua aidosti menestystä tavoitteleva jääkiekkoseura, johon on mukava tulla takaisin.
Ilves ampuisi itseään polveen lipputuloissa, jos Sammelista nyt luovuttaisiin. Se jos joku olisi varma asia, mutta sitten voi aina toki laskea palkan suhteessa niihin lipputuloihin. Mutta lipputuloissa kyse ei ole vain rahasta, vaan myös imagosta.
 
"But remember there are no stupid questions, just stupid people" - Mr. Garrison

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Sandell kuulemma suuntaa Sveitsiin tämän kauden jälkeen. Näin eräs entinen Ilves-pelaaja höpisi joulunpyhinä. Jää nähtäväksi.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ikää on nyt 30v, maaliskuussa 31. Jollei Sami nyt lähde, niin tuskin enää koskaan. 40+ pisteen kausi kahden lähes pelaamattoman kauden jälkeen on sellainen näyttö, että eiköhän sieltä Ilvestä parempia tarjouksia tule. Potentiaali on todella kova, toki riskikin.
Toisaalta, onko 31 vs 32 ni hirvittävä ero? Jos miehellä on pohjalla pari onnistunutta täyttä kautta, niin hintalappu olisi melko korkea ulkomailla.

Mutta kenties veli ADX_03:n kuulema huhu pitää paikkaansa ja mies matkaa Sveitsin vuoristoihin... Toisaalta, olen kyllä hemmetin iloinen miehen puolesta jos mies saa tästä ehjähkön kauden ja ensi kaudesta kokonaan ehjän. Sen verran kovan koulun läpi on käynyt, että ne Sveitsin frangit ovat täysin ansaittuja.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta, onko 31 vs 32 ni hirvittävä ero? Jos miehellä on pohjalla pari onnistunutta täyttä kautta, niin hintalappu olisi melko korkea ulkomailla.

Mutta kenties veli ADX_03:n kuulema huhu pitää paikkaansa ja mies matkaa Sveitsin vuoristoihin... Toisaalta, olen kyllä hemmetin iloinen miehen puolesta jos mies saa tästä ehjähkön kauden ja ensi kaudesta kokonaan ehjän. Sen verran kovan koulun läpi on käynyt, että ne Sveitsin frangit ovat täysin ansaittuja.
Useamman sadan tuhannen frangin ero. Ei Samilla enää montaa pelivuotta ole, ei yllätä yhtään tuo Sveitsi-huhu. Samin tapauksessa mennään jo sen verran jatkoajalla polvien suhteen, että seuraava iso vamma saattaa päättää koko uran. Nyt se on taottava, kun rauta on kuumaa.

Todellakin ansaittua, jos kauden jälkeen saa hyvän sopparin ulkomailta. Raipen jälkeen seuraava iso Ilves. Ehkä tosiaan parin kolmen vuoden kuluttua tulee vielä pelaamaan uran viimeiset kaudet Ipaan. Jos terveyttä piisaa.
 

Kulpertto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, St. Louis Blues, Patrik Moisio
Puhunut, että haluaa pelata "yhden kovan kauden" ja sitten siirtyy ulkomaille pariksi vuodeksi ja juuri nimenomaan Sveitsi houkuttelee eniten.
Todennäköisesti vielä Ilveksessä ensi kaudella, mutta tottakai nyt lähtee jo jos oikeesti hyvä diili tulee.
(Riippuu toki myös siittä minkä hän luokittelee "kovaksi". Menee kyllä tällähetkellä kyllä pirun hyvin)
Tämä on vähän vanhaa tietoa, joten ei ole 100% varmuutta onko nyt varmistunut ensi kauden Sveitsin reissu, luulen kuitenkin ettei vielä.
 
Good, better, best. Never let it rest. Until your good is better and your better is best.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy