Ilveksen talousasiat

  • 1 104 212
  • 4 182

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Koska tuo liigalisenssin tarjoaminen oli alun alkaenkin perätön huhu. Toisekseen on eri asia saada Tamperetta suurempaan kaupunkiin edes yksi joukkue, kuin Tampereelle toinenkin.
Melko suoraan tuon perättömän huhun kuitenkin Jussi Salonoja Urheilusanomissa itse vahvisti.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Ilves saa uudet omistajat konkurssin yhteydessä, velat jää konkurssipesälle. Uudelle yhtiölle realisoidaan mitä realisoitavissa on. Kallu kumppaneineen tekee uskottavan selvityksen jälkeen kabinettipäätöksen jotta liigapaikka ei mene konkurssin myötä. Ilves siirtyy Tapparan kanssa uuteen areenaan, kasvattaa liikevaihtoa kannattavasti, nousee liigan eliittiin, pääsee KV liigoihin ja kaikki sen jälkeen hymyilee. Olisi tämä vaan niin helppo, varma ja mukava tie tulevaisuuteen.
Velat jää konkurrssipesälle ja myös velkojien ja muidenkin muistiin. Konkurssi tarkoittaisi kaikkea muuta kuin puhdasta pöytää ja olisi ylivoimaisesti hulluin mahdollinen vaihtoehto. Minkäänlaista kabinettipäätöstäkin olisi aivan turha odottaa velkojen jäädessä piikkiin. Siinä menisi uskottavuus ja sarjapaikka pitkäksi aikaa.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Vanhasta porukasta ei pääse eroon muuten?

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä että jösset ja vinskit ja tietenkin kirsikkana nykyinen tj, jatkavat tämän seuran ympärillä häärimistä. Mitähän puppua sharelle on syötetty jos on saatu perusteltua että oikeastaan onkin tehty ihan hyvää työtä viimeiset 10 vuotta!

Jos asiat olisi hoidettu hyvin viisitoista vuotta tai siis kymmenen vuotta, niin en olisi rekisteröitynyt tälle palstalle noin kymmenen vuotta sitten. Jos asiat olisi hoidettu hyvin, en olisi ollut Share Ilves ry:n perustavassa kokouksessa. Jos asiat olisi hoidettu hyvin, en olisi 2010 marssinut ulos muiden mukana. Jos asiat olisi hoidettu hyvin, en olisi menettänyt yöunia Tapparan mestaruuden takia. Jos asiat olisi hoidettu hyvin, en olisi uhrannut Tapparan mestaruuden jälkeisestä päivästä lähtien yhtään tuntia muutoksen saamiseen.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Niin, kumpi sitten valehtelee? En näe mitään syytä miksi Salonoja valehtelisi tuosta asiasta, varsinkin kun samalla kertoo, ettei heillä ole tällä hetkellä mikään kiire nousta Liigaan.

Liigalle tietysti erittäin kiusallista, että tuo asia on vuotanut julkisuuteen. Varsinkin kun Liigan säännöissä sanotaan, että Liigasta pudotetun seuran on pelattava vähintään kaksi kautta alemmalla sarjatasolla.

Itse käsitän, että Liiga, etunenässä HIFK haluaa espoolaiset mahdollisimman nopeasti Liigaan. Jopa niin, että ovat valmiita joustamaan omissa säännöissään. Vasta perustettu EU sitten vastaa Liigan tarjoukseen, ettei heillä ole kiire Liigaan. Homma toistaiseksi jäissä. En näe mitenkään sitä tilannetta, että Liigan puheenjohtaja vahvistaisi nämä "huhut", varsinkaan kun neuvottelut ovat toistaiseksi jäissä/kokonaan ohi.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näytäppä minulle, mitä Salonoja tarkkaan ottaen on sanonut, kun en lue ko. lehteä. Itse uskon Hiltuseen ennemmin kuin Salonojaan.
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Näytäppä minulle, mitä Salonoja tarkkaan ottaen on sanonut, kun en lue ko. lehteä. Itse uskon Hiltuseen ennemmin kuin Salonojaan.
Suoraa linkkiä vaikea laittaa, kun on maksumuurin takana. Mutta epäsuorat lainaukset aiheesta: "EU:n noususta Liigaan on keskusteltu kulisseissa keväästä lähtien." "Meillä on todennäköinen mahdollisuus nousta, mikäli niin haluamme." "Mikäli haluamme ensi kaudeksi Liigaan, meillä on siihen hyvät valmiudet." "Fasiliteetit suomalaista huippuluokkaa blaa blaa ja kilpailukykyinen joukkue on rakennettavissa vielä ensi kaudeksi Liigaan." "Tällä hetkellä emme kuitenkaan ajattele liiganousua."
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Kylläpä porukka jaksaa viljellä kaikki mahdolliset epäonnistumisen skenaariot taululle moneen kertaan.

Pääasiahan on se, että Manngardin omistajuus päättyy tai muuttuu vähemmistöosakkuudeksi, jotta Vinnie ei pysty sanelemaan organisaation suuntaa. Operatiivinen johto pitää saada vaihtoon. Nämä kaksi pääkohtaa riittävät muutoksen aikaan saamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
No niin… toki on kaikkia kivoja konkkaskenaarioita ja oletuksia ”kyllä noustaan, Blueskin…”


Ensinnä. Bluesin tilanne on täysin eri. Espoo United EI tule hakemaan Liiganousua Blues nimellä. Ilvekselle tämä vaihtoehto ei ole mahdollinen. Bluesin nimellä pelaaminen edellyttäisi Liigan sääntöjen mukaan vero ja eläkerästien hoitamista ja taisi Blues konkka saada aikaan sen, että pelaajayhdistyksen vaade on myös rahastointien maksaminen edeltäjän konkan jäljiltä. No Espoolla on porsaanreikä, että Blues ei yritä uudelleen, vaan kyseessä on täysin uusi seura ja organisaatio. Ilveksen kohdalla tämä ei ole mahdollista, koska Ilves on.



toisekseen: 2020 valmistuu Areena ja Hakametsä poistuu jääkiekkoareenana käytöstä.

Leikitään, että Ilves menisi konkkaan NYT ja putoaisi metsikseen ja uusi OY lähtisi pyöritään Mesitis poppoota. IHOY:ltä jäisi ostovelkoja maksamatta Pirkanmaalaisille yrityksille miljoonan verran, kas kun se verottaja ja eläkevakuutusyhtiö on ensin apajilla ja kun ei omaisuutta realisoitavaksi oikein ole (Bluesin konkkapesä ei ole kyennyt realisoimaan Osaketta, koska se tarttis kylkeensä linsenssin)

Miten hyvin Mestis Ilveksen sponsorimyynti onnistuisi tässä tilanteessa? oikeasti? Lähes koko paletti täytyisi hakea uusilta alueilta, koska miksi ihmeessä rahansa menettäneet yritykset lähtisivät uuden ilveksen mukaan? Oltaisiin hukattu se vanha Pooli ja jouduttaisin rakentamaan uusi. Samalla syntyisi jälleen erillinen taustaoppositio, joka katkeroituu Ilveksen toimista (konkasta), kuten on katkeroitunut huonosta asianhoidosta IHOY:lle. Vanha IHOY taustajengi katkeroitusi konkasta eikä hekään lähtis mukaan uuteen. Aika kivikkoinen tie vs. se että kaikki nykyiset sponssit JA uudet olisivat mukana.

Kuka junnutähdistä jäisi Mestikseen? Eli ei myöskään kasvattajakorvauksia.



Ilveksen pelatessa Mestistä Tappara sen kun jatkaa porskuttamistaan Areena silmissään ja Areenan ponkaisee jollain 10 miljoonan budjetilla, voi miettiä millaisen budjetin kaupungin kiistattomaksi kakkosjoukkueeksi ajautunut Ilves saisi koottua.

Meillä on ennakkotapaus, ja vieläpä ajalta, jolloin talous ei ollut yhtä määräävä kuin nykyään. Se ennakko tapaus on KooVee. Uusia KooVee kiekkofaneja ei synny, koska KooVee ei pelaa sellaisella sarjatasolla, josta nousisi nuorisolle idoleita. Niinpä KooVeen kohtalo oli hiipua kiekkojoukkueena harrastajatasolle. Ilves on pahassa kierteessä tämän suhteen, koska menestystä ei ole ollut. Uusia faneja ei juuri synny ja ne mahdolliset idolitapaukset ala Hintz lentää pois pesästä ja jos pelattaisiin Mestistä, ne ei kävis edes kääntymässä pukukopin ovella.

Sitä mukaan kun me vanhetaan pois katsomoista Ilvesperhe kuihtuu ja kutistuu. Tämä kehtiys on jo nähtävissä, koska Ilves ei kykene houkuttelemaan niitä elintärkeitä gloryhuntterieta katsomoon. Kaupunki kasvaa 2000 ihmisellä vuodessa, jos niistä joku päättää mennä lätkämatshiin, kummankoan matshiin ne menee? Varsinkin jos toinen joukkue pelaa Mestistä ja toienen tappelee Liigamestaruuksista ja pelaa CHL:ää...





Mutta kyllähän sinä sen silti tiedät: luottamus ei synny tyhjästä. Jokainen voi miettiä, miksi IHOY ei ollut se, joka olisi tässä(kään) tilanteessa ns. avannut pelin avoimuudellaan.


…Mulla ei ole mitään asemaa joka rajottas mun sanomisia yhtään mitenkään...


Perusasioita rautalangasta:

Jotta luottamus syntyy, on jonkun sitä alettava luomaan. Nythän "te" istutte konkkapoteroisanne yhtä tiukasti kun Vinin sakki IHOY poteroissa. Ei keskusteluyhteyttä, eikä mitään toiveita muutoksesta.

Luottamuksen rakentamien alkaa siitä, että päättää luottaa. Päättää luottaa. Jonkun on aloitettava se, se ei ilmesty ihmeenä taivaista. Valittavana on istu käsiensä päällä eikä tehdä mitään tai tehdä jotain. Hege soitti Tapparan mestaruutta seuraavana päivänä, ja sano ”pitäs tehrä jotain”, nousi perseeltään ja lopetti sen käsien päällä istumisen.


Jotain tekeminen alkaa luottamuksesta.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Konkurssi ei ole minulle ensisijainen vaihtoehto uuden Ilveksen syntymiseen, mutta se kuitenkin on yksi vaihtoehtoinen tie mitä ei kannata sulkea sokeasti pois. Manazeri kuvaili tuossa ylempänä hyvin järkevällä tavalla mitä tällainen vaihtoehto voisi parhaillaan olla. Hänkään ei luonnollisesti ollut ensisijaisesti puoltamassa konkurssia, mutta hyvin asiallisesti pystyi asiaa käsittelemään sen enempää kiihkoilematta. Yksi polkuvaihtoehto muiden mukana. Ymmärrän Tarinankertojan huolestuneisuuden tähän vaihtoehtoon vaikkakin useat näkevät tässä vaihtoehdossa nousun Mestiksestä olevan nopeampi kuin konkan vastustajat täällä maalailevat.

Parhaana vaihtoehtona mielessäni on IH OY:n uusiutuminen mistä valitettavasti vanhat näyttönsä antaneet kulmakivet tulisi poistaa. Tämä olisi ensisijaisen tärkeää jotta uskottavuus Ilveksen todellisesta uudistumisesta saavuttaisi vuosien varrella tukensa pois vetäneet yritykset ja kannattajat. Tätä passiivista kannattajajoukkoa ja yritysrahaa on paljon, mutta sen liikkeelle saamisen maximointi vaatii tiettyjä uhrauksia nykyisessä johdossa niin omistaja- kuin operatiivisella puolellakin. Kun kansa kokee todellisen muutoksen tulleen, voimistuvat Ilves-kiekon sisääntulevat rahavirratkin.

Suuri epäonnistuminen uudistuksessa olisi mielestäni viimeaikoina hieman esiin noussut IH OY:n vaillinainen vahvistaminen. Tässä scenaariossa IH OY saa terveyspiikin ja uusia omistustahoja vanhan kaartin rinnalle. Tällöin passivoituneet kannattajat ja yritysrahat eivät palaa takaisin samalla voluumilla kuin tilanteessa missä koko Ilves-kansa kokee IH OY:n uudistuneen täydellisesti. Saamme toki lisenssin seuraavalle kaudelle mutta yrityksen kehittäiminen vanhoilla juurilla on vaikeaa. Kuolemme hitaasti pois, jolloin tämänpäivän konkurssin olisi suonut tapahtuvan...

Luonnollisesti se on ostajien oma riskivalinta mitä vanhaa sisältävät tulevaan, mutta muutoksen suuruus korreloi suoraan passivoituneen ilves-kansan aktivoitumiseen.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kysymys on vain rahasta joka tapauksessa. Jos sitä, ammmattitaitoa, ja tunnetta löytyy tarpeeksi, niin lähtökohta nousulle on olemassa, kuten vaikka Jokerit, Kärpät tai Kalpa on osoittanut viime vuosina.

Tappara porskuttaa edellä ja kaukana, eikä pelkästään sen muutama vuosi sitten kootun millin takia. Jos nämä nykyiset tupelot ja sharen amatöörit eivät ole jatkossa mukana, niin en näe sitä ongelmana. Tämä kuitenkin tästä minun osaltani. Katsotaan kuinka käy.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuka tahansa pystyy tuohon. Pojat erotellaan miehistä siinä vaiheessa, kun sitä jotain pitäisi keksiä. Emmää olis keksiny.

On kovia jätkiä ja kovia jätkiä.

On hyvä että on intohimoa, sillä ilman sitä ei pitkällä aikavälillä hyvä heilu.

Ymmärrän @Tarinankertojan ajatuksen luottamuksesta, jopa tässä nykyisessä yhteydessä.

Ajattelen itse samalla tavalla, että Ilves on. Se on Manngardista ja kumppaneista huolimatta. Se ajatus antaa liikkumavapautta, jolloin ei tarvitse lukkiutua ajatukseen, että Ilveksen tukeminen nyt, pelastaa Ilveksen.

Yhtä hyvin on perusteltavissa asia siten, että odottaminen ja asioiden tarkastelu rauhassaan pelastaa Ilveksen.

Kyllä se nyt on se Luottamus, joka puuttuu IhOy:n väkeen. Sitä ei ole syntynyt, eikä taida syntyä jollei saada the omistusjärjestelyitä. Eli oikeasti homma uusiksi.

Jos se vaatii konkurssin, niin siinähän on mahdollisuus mitata yhteisön vahvuutta. Ja pitkällä tähtäimmellä tervehdyttävä vaikutus voisi olla parempi ja nopeampi, kuin Vinnien kanssa samassa kelkassa istuttaessa.

Juu toivon kovasti, että Hege voisi jonain päivänä soittaa Tarinakertojalle, että lähdetäänkö hallille, kun Ilveksen viiri nostetaan kattoon.

Toivottavasti Vinnie ymmärtää lähteä sopuisasti. Sitä vastaan Uusi Ilves voisi sitoutua valamaan betonista Vinnie-patsaan Takojankadulle. Ikuiseksi kiitokseksi. Heinänen hoitanee homman?
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Tunnetta ja keskustelua herättää, mutta niin pitääkin. Kyse on kuitenkin Ilveksestä.

Ainoa asia mikä minua tässä oikeastaan ihmetyttää on se, että miksi, miten ja minkä takia pitäisi luottaa johtoon joka on vuosien ansiokkailla toimillaan ajanut Ilveksen nykyiseen tilaan? Ja sen luottamuksen pitäisi tulla sormia napsauttamalla ja meidän kusetettujien fanien toimesta. Kyllä se hattu pitäisi siellä toimiston suunnalla ottaa kauniiseen käteen; myöntää virheensä, pistää muutama pahin tunari pihalle ja kysyä, että olisiko tässä jotain yhteistä tietä eteenpäin. Ei niinpäin, että fanit alkaisivat pyytämään anteeksi sitä, että olette kuitenkin toimistolla toimineet ansiokkaasti ja sen takia toiminta ei ole kuin muutaman naurettavan miljoonan pakkasella viime vuosien ajalta ja liigan terävin kärki karkaa vuosi vuodelta vaan edemmäs; ennenkaikkea taloudellisesti.

Edelleen toivon, että tämä päättyy hyvin. Kokemus vaan tämän johdon toimista ajaa tilanteessa varpailleen. Sille en vaan mahda mitään.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Luottamuksen rakentamien alkaa siitä, että päättää luottaa. Päättää luottaa.

Riittääköhän sormet ja varpaatkaan sen laskemiseen, kuinka monta kertaa joku on päättänyt luottaa Manngardiin..? Ettei välillä vaihteeksi toisinpäin, kenties? HeGelläkin näyttää olevan vaikeuksia tajuta, että se suuri luottamuspula ei todellakaan kohdistu Shareen tai edes näihin vielä toistaiseksi nimettöminä pysyviin Uuden Ilveksen rakentajiin. Itselleni on aivan sama, omistaako Ilves Hockey Oy:n vuoden päästä Säätiö, venäläiset, kiinalaiset, gambialaiset, Pelle Hermanni tai vaikka avaruusolennot - muutos on mahdollisuus!

Edelleen vastausta vailla on kysymys: miksi Manngard antaisi kaiken käytännössä ilmaiseksi pois osakeannissa, kun ei antanut rahaakaan vastaan vielä kolme vuotta sitten?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ei nykyinen kombinaatio (johto+omistus) ole tänä syksynä esittänyt ulospäin tavalliselle rivikannattajalle, että tahti on aivan toinen. Tässä muutama esimerkki:
  • Ilmoitetaan, että kuluvan tilikauden tulostavoite on puoli milliä plussalla ja julkaistaan kaikkien aikojen ennätystappio
  • Yhtiökokous keskeytetään
  • Ilmoitetaan, että ensi kauden joukkueen rakennus on paria palasta vailla hyvällä mallilla, jatkosopimuksia on tehty
    • Muut seurat ilmoittavat konkreettisia jatkosopimuksia, kuten Ässät Seppälän, Pelicans Siikosen jne
  • Ulkojäät tapahtuman lipunmyynnin edistymisestä annetaan epäselvää kuvaa
    • Miksi ei kokeiltaisi rehellistä viestintää tyyliin paikallispeliin on jäljellä 1631 lippua ja HIFK-matsiin 5911 lippua?
    • Mitä rehellisellä viestinnällä hävittäisiin?
  • Omistajajärjestelyt ovat lähempänä kuin koskaan
    • Miksi viestiä tällaista epämääräistä asiaa? Uutinen olisi arvokas siinä kohtaa, jos oltaisiin kerrottu, että Vinnie on antanut omat ehtonsa allekirjoituksen kera. Tällöin oltaisiin lähempänä kuin koskaan.
On mielestäni hyvin luonnollista, ettei kannattaja, joka seuraa puhtaasti Ilveksen otteita kentällä ja Ilveksen toimiston henkilöiden viestintää, koe tällä hetkellä suurta luottamusta sitä kohtaan, että vanhojen toimijoiden jääminen uuden Ilveksen ympärille olisi hyvä asia.

Vai onko joku ei-sisäpiiriläinen saanut viestinnästä kuvan, että tilanne on oleellisesti muuttunut? Jos ei, niin eikö juuri nykyisen johdon tehtävänä olisi viestittää uuden Ilveksen tulemista ja toimintatapoja esimerkein?
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ilves on vanha seura ja asioissa on monia puolia..ei löydy yhtä totuutta. Ei varsinkaan, kun joka puolella on jatkuvaa salailua.
Käänne on tulossa, mutta se ei tapahdu yhdessä yössä, eikä yhden nimen paperiin vetämällä.
Luottamus pitää ansaita, toivottavasti tuota työtä päästään pian tekemään, sillä sekin ottaa oman aikansa.
Tepsi on mustavalkoinen, Ilves ei sitä ole...
Tässä taistellaan samalla myös aikaa vastaan, sillä joka päivä Tappara menee meiltä karkuun ja KooVeen kohtalo häämöttää yhä lähempänä. Maailma on muuttunut, yhä vähemmän löytyy niitä ehdottomia Ilvesläisiä. Kuka enää muistaa poliittiset taustat ? ..niinpä...on vain menestyvä seura ja kuihtuva seura, kumman kelkkaan ihmiset lähtevät.
Muutos tulee siis aivan viimeisellä mahdollisella hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
(Share) Ilves
  • Omistajajärjestelyt ovat lähempänä kuin koskaan
    • Miksi viestiä tällaista epämääräistä asiaa? Uutinen olisi arvokas siinä kohtaa, jos oltaisiin kerrottu, että Vinnie on antanut omat ehtonsa allekirjoituksen kera. Tällöin oltaisiin lähempänä kuin koskaan.

En tietysti tiedä mitä on tapahtunut, mutta entä jos toimittaja on pirauttanut ja kysynyt asiasta? Minun mielestäni on parempi antaa positiivinen (sikäli kuin se on todenmukainen) lausunto kuin olla kommentoimatta. Molemmista toimittaja kirjoittaa kuitenkin uutisen. Olisi täysin eri asia, jos Ilves itse tiedottaisi tällaista "epäuutista".

Vai onko joku ei-sisäpiiriläinen saanut viestinnästä kuvan, että tilanne on oleellisesti muuttunut? Jos ei, niin eikö juuri nykyisen johdon tehtävänä olisi viestittää uuden Ilveksen tulemista ja toimintatapoja esimerkein?

Tämähän on nimenomaan yksi pointti uuden Ilveksen tulemisessa: uusi omistus tuo uusia toimintatapoja. Eikö ole ihan luonnollista, että uudistuksista ilmoittaa aikanaan uusi omistus ja johto, eikä vanha?

Jäsen sivuraudan viestiä lukiessa tulee lähinnä mieleen, että onko palstalla muisti noin kaksi viestiä taaksepäin? Eihän tässä olla anteeksipyytelemässä, vaan viemässä eteenpäin hanketta, jolla saataisiin uutta omistusta ja uuden omistuksen valitsemaa johtoa. Muutosta, ei paikallaanpysyvyyttä. Sitä muutosta pusketaan tällä hetkellä eteenpäin ja sen kampittaminen tässä vaiheessa on minun mielestäni älytöntä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämähän on nimenomaan yksi pointti uuden Ilveksen tulemisessa: uusi omistus tuo uusia toimintatapoja. Eikö ole ihan luonnollista, että uudistuksista ilmoittaa aikanaan uusi omistus ja johto, eikä vanha?

Puhumme hieman eri asiasta. On toki luonnollista, että uudistuksista ilmoittaa uudet toimijat, mutta, itse kommentoin sitä, ettei rivikannattaja ole kovin innostunut ajatukseen, että vanhat toimijat olisivat uuden Ilveksen mukana. Eikä IH:n viestintä syksynkään aikana osoita, että virheistä olisi opittu.

Sharen suuntaan kuitenkin syvä kumarrus ponnisteluista. Ja jos, oikein muistan, niin jäsen Tarinankertoja aikoinaan ehdotti myös tätä viikonloppuna toteutuvaa Ulkojäät-konseptia. Ja sai palstalla keskustelutoverikseen toimiston henkilön, joka kertoi, ettei tämä ruotsalainen malli ole mahdollista. Näyttää olevan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
On kovia jätkiä ja kovia jätkiä.
Kyllä se nyt on se Luottamus, joka puuttuu IhOy:n väkeen. Sitä ei ole syntynyt, eikä taida syntyä jollei saada the omistusjärjestelyitä. Eli oikeasti homma uusiksi.

Muna kana

Jos ei ole luottamusta, ei ole neuvotteluyhteyttä, jos ei ole neuvotteluyhteyttä ei voi synty sopimusta. Jonkun on otettava aloite luottamusta herättävien toimien suhteen. Käsien päällä istumalla se ei tapahdu, eikä toivomalla eikä uskomalla.


Fakta: Vinnie omistaa lakeijoineen IHOY:n. Jos sen haluaa siirtää toisiin käsiin, on oltava neuvotteluväleissä tämän kompuusin kanssa. Ollakseen neuvotteluväleissä tämän kompuusin kanssa, on tehtävä luottamusta synnyttäviä tekoja. Jos niitä tekoja ei tee IHOY, niin vaihtoehto on ”en määkään, jos ei noinkaan” tai 2jos ei noi tee, niin mää teen”. Valitsen Areenan kuumottaessa muutaman vuoden päässä jälkimmäisen 10/10


Ainoa asia mikä minua tässä oikeastaan ihmetyttää on se, että miksi, miten ja minkä takia pitäisi luottaa johtoon joka on vuosien ansiokkailla toimillaan ajanut Ilveksen nykyiseen tilaan?


Koska jos IHOY ei tee luottamustalisääviä toimia, niin jonkun on tehtävä, jotta saadaan asioita liikkeelle.


Riittääköhän sormet ja varpaatkaan sen laskemiseen, kuinka monta kertaa joku on päättänyt luottaa Manngardiin..?



Ei. Mutta mikä on vaihtoehto? Odottaa Vinisedän poismenoa joskus 10v päästä kun ollaan kakkosdivarissa?

Vai koitaa synnyttää luottamusta toimijoiden välielle ja saada se muutos aikaan.



Edelleen vastausta vailla on kysymys: miksi Manngard antaisi kaiken käytännössä ilmaiseksi pois osakeannissa, kun ei antanut rahaakaan vastaan vielä kolme vuotta sitten?


Ehkä aika on muuttunut, katsojakato on tehnyt tehtävänsä, tappiot senkun pahenee. Vinillä on varmaan tupsahtanut se Rokan lausahdus ”pohja se on miunkin säkissäin”… mutta kuten me kaikki, inhimillisiä olentoja kun olemme, kaipaamme hyväksyntää ja kunnioitusta. Ja Kas, Ne Ei Maksa Mitään (ainoastaaan omaa nöyryyttä), joten minä olen niitä valmis tarjoamaan (koska Ilves).


Miten Ilveksen sponsorimyynti on onnistunut mielestäsi Liigassa viime vuosina? Entä taloudellinen tulos noin muuten?


Voiko tästä olla jotain mielipidettä? Faktat on karut.


Mutta silti vallitsee myös fakta
uudet myynnit - vanhat myynnit < uudet myynit + vanhat myynnit
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Vai onko joku ei-sisäpiiriläinen saanut viestinnästä kuvan, että tilanne on oleellisesti muuttunut?

sisäpiiristä en tiä... mutta

Oleellinen muutos on se, että Share on päättänyt tarjota luottamusta molempiin suuntiin. Kummaltakin (tai no usealtakin) puolelta tähän luottamukseen ollaan pikkuhiljaa syksyn aikana tartuttu aika toiveikkaasti.


Share lähti tarjoon luottamusta, koska faniyhteisö on taho, jolla ei ole kuin Yksi Iso Lehmä ojassaan, ja se on se katsomoelämys kun menestyttäs. Sharella ei ole taloudellisia tai valtaintressejä, se on porukka faneja, jotka kannattaa Ilvestä ja haluaa että Ilves On.



Itse odotan, että Sharen rakentaman luottamuksen sillan puoliväliin astelee porukkaa, jotka voi puristaa toistensa kättä allekirjoitetun omistajanvaihdossopparin merkeissä. Tykkää ne henkilöinä toisistaan tai ei, nyt kyse ei ole henkilöistä, kyse on instituutiosta.



Vaikka itse olen ”säätiömiäs”, niin loppujen lopuksi on aivan sama millä mallilla omistajuus siirtyy, ja siis todella siirtyy, uudelle taholle. Jos Vini haluaa pitää pienen osuuden, pitäköön, jos Jääskeläisen paita tarttee nosta kattoon, nostettakoon, jos Nevalainen haluaa päästä loppuihin Hakametsän peleihin aitioon dokaan, pääsköön… kunhan se omistajuus aidosti vaihtuu ja Uusi Alku saa mahdollisuuden.


Vain lopputulos on merkitsevä, ei se polku tai muutoksen eteen tehtävät nöyrtymiset.



Jos ei nyt, niin eiköhän tää taru ollu sit tässä… sitten voinkin alkaa valmistautua futiskauteen ja siirtyä talvikausiksi vaikka Pyrinnön koriksen pariin…
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tarinankertoja kirjoitti edellä hyviä faktoja. Tässä operaatiossa ei ole mitään hävittävää, on vain voitettavaa. Jos ei taas tehdä mitään, tai vaan valitetaan, niin siinä ei ole mitään voitettavaa ja häviö on varma.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Meillä on ennakkotapaus, ja vieläpä ajalta, jolloin talous ei ollut yhtä määräävä kuin nykyään. Se ennakko tapaus on KooVee. Uusia KooVee kiekkofaneja ei synny, koska KooVee ei pelaa sellaisella sarjatasolla, josta nousisi nuorisolle idoleita. Niinpä KooVeen kohtalo oli hiipua kiekkojoukkueena harrastajatasolle. Ilves on pahassa kierteessä tämän suhteen, koska menestystä ei ole ollut. Uusia faneja ei juuri synny ja ne mahdolliset idolitapaukset ala Hintz lentää pois pesästä ja jos pelattaisiin Mestistä, ne ei kävis edes kääntymässä pukukopin ovella.
Tama ennakkotapaus oli hivenen erilainen, Ilves ja KooVee sopivat tekivat valittomasti KooVeen putoamisen jalkeen yhteistyosopimuksen, KooVee:sta tuli Ilveksen farmijoukkue. KooVeella ei ollut tarkoitustakaan nousta takaisin liigaan, kuvaavaa oli etta kun ekan divarikauden paatteeksi KooVee paasi nousukarsintoihin niin joukkueen ykkosketju ei jatkanut pelaamista, lisaksi harjoittelua loysattiin kauden loppua kohti mennessa. Yhteistyo jatkui kolme kautta, sitten KooVee luopui divaripaikastaan, mutta tuli sitten takaisin viela -80 luvun lopussa.

JOL
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös