Ilveksen talousasiat

  • 1 103 576
  • 4 182

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tunnustan olleeni asiassa kujalla, mutta niin varmasti olivat kaikki muutkin, jotka vähääkään yritystaloudesta ammattinsa puolesta ymmärtävät
Ja näin kirjoittaa kaveri, joka ei erota suoriteperusteista ja maksuperusteista kirjanpitoa. Ei voi olla noin kujalla...

T. Nimimerkki "ainakin vähän yritystaloudesta ymmärtävä"
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minä en kyllä rupea Ilvestä kehumaan ja melkein 2,5 viikkoa keräsin rohkeutta.

Onnittelut Ilvekselle ihan jäätävän kovasta taloudellisesta tuloksesta kaudella 2021-22. Ilves on nyt ainakin markkinoinnin sekä talousosaamisen näkökulmasta siirtynyt keskisuuresta jättiseurojen joukkoon ja siinä on vaan otettava hattu pois päästä ja todettava, että siellä osataan tehdä hyvää urheilutyötä.

Tämän jälkeen en sitten Ilveksen taloudellista tulosta kommentoi. Silleen tamperelaisittain ja ohimennen,

onnee ny. Ei tehä tästä numeroo.
 

Pessi78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ilveksellä on tällä hetkellä ylivoimaisesti Liigan osaavin toimistoporukka. Nuorekas ja rohkea, jolle johto on antanut hyvin vapauksia. Kaikessa toiminnassa on suunnitelmallisuutta eikä pelätä tehdä investointeja, kuten monessa muussa seurassa. Tämä tulos on vasta lähtölaukaus ja vielä toki Ilveksenkin porukka pystyy parantamaan. Nyt on näytetty eteen muille
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Tampereella kävi kyllä aika mäihä tuon hallin ajoituksen kanssa. Nyt kun vanhoja juttuja lueskelin, niin projektihan käteltiin ja kiinteät urakkahinnat sovittiin ennen mitään maailman lukuisista kriiseistä, jonka jälkeen rakennuskustannukset nousi ja SRV kuittasi viulut massiivisilla tappioilla itselleen. Nykyään hintataso on sitten vieläkin korkeampi ja SRV:kin pääsi jopa vähällä megalomaanisine tappioineen.

Tulipa mieleen, että jos tämä maailma taas yllättäisi uudella sulkukierroksen aiheuttavalla korona-aallolla, vaikka emme sitä odota niin kuin emme ole mitään muitakaan kriisejä odottaneet, niin eikö koronakorvaukset nyt tulisi viime kauden yleisökeskiarvojen ja liikevaihdon mukaan, joka ei ehkä ole se maksimi mihin pystytään, mutta kuitenkin sekin syönyt anabolisia aika tavalla. Eli sulkukierros ei tällä kertaa olisi niin kova isku taloudellisesti. Muutenhan se toki on, ainakin minulle...tiedä miten sitä oikein raivoaan hallitsisi, jos taas menee katsomot kiinni, on sitä sen verran kyllästynyt sulkuihin.
 

Bonjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juttua Ilveksen ja muiden liiga joukkueiden NHL kasvattajakorvauksista ja Koskelan haastattelu:

"
YKSI viime vuosien tuotteliaimmista liigaseuroista NHL-rahojen suhteen on ollut Ilves. Tamperelaisseurasta rapakon taakse on ponkaissut runsaasti paitsi seuran omia kasvatteja myös muualta haalittuja pelaajia.

Viime kesältä Ilves teki liki 400 000 euron NHL-tilin kahdella pelaajalla, jotka pelasivat Tampereella vain yhden kauden. Ruotsalaispakki Simon Johansson teki Ilves-kautensa päätteeksi sopimuksen Minnesotaan.


Venäjältä hankittu kakkosveskari Vadim Zherenko puolestaan oli Ilvekselle varsinainen lottovoitto. St. Louis kiinnitti varauksensa viime kauden jälkeen, ja koska Venäjä ei ole mukana NHL:n kasvattajarahasopimuksessa, Ilves saanee Zherenkosta koko 285 000 dollarin kasvattajapotin.


– Olivathan nuo erinomaiset hankinnat, jos siitä kulmasta katsoo. Molemmat täyttivät myös pelillisesti paikkansa erinomaisesti. Johanssonin peli kehittyi valtavasti kauden aikana, ja hän oli mielestäni yksi sarjan parhaista puolustajista loppukaudesta. Mutta emme me heitä hankkineet NHL-rahojen toivossa. Se on seuralle aina vain bonus hyvin tehdystä työstä, Ilveksen urheilupomo Timo Koskela sanoo.


Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela. KUVA: ENNA RAUTIAINEN
– Mutta tietenkin näimme heissä potentiaalin mahdolliseksi NHL-pelaajaksi. Molemmat ovat oikealla tiellä urallaan, mutta täytyy muistaa, että NHL-sopimuksesta on vielä pitkä matka NHL-pelaajaksi.


Useita vuosia NHL-kykyjenetsijänä St. Louisille työskennellyt Koskela on onnistunut viime vuosien aikana haalimaan Ilvekseen monia Pohjois-Amerikkaan pyrkiviä laatutalentteja ulkomaita myöten.


Ilves on osoittanut pystyvänsä kehittämään nuoria pelaajia. Se on merkittävä valtti, kun agentit etsivät NHL:ään varatuille pelaajilleen ponnahduslautaa.


Tshekkiveskari Jakub Malek, 20, suuntasi kesän NHL-varauksensa jälkeen kotimaastaan Ilvekseen. St. Louisin varaama ruotsalaispakki Leo Lööf, 20, pelaa Ilveksessä jo toista kauttaan. Färjestadin mies saattaa hyvinkin tuoda Tampereelle vielä muhkeat kasvattajarahat.


Suomalaisia NHL-varauksia ympäri maan on ollut Ilveksessä viime vuodet useita.


– Olemme panostaneet hankintaprosessiin, että saisimme lahjakkaita nuoria pelaajia. Hyvillä pelaajilla on aina kysyntää. Olemme varmasti onnistuneet joissakin asioissa, että heitä siirtyy meille. Kyllähän pelaajatkin sitä katsovat, missä on mahdollisuus päästä eteenpäin, Koskela sanoo.


– Jos viime vuosien NHL-korvauksia katsotaan, niin kyllähän me olemme tällä saralla onnistuneet."

 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Jalo sanoo haastattelussa, että liikevaihto nousee ja sanoo heittona, että se voisi olla tulevaisuudessa vaikka 20m€, 30m€ "Ei kai sillä mitään rajaa ole". Epäilemättä raja kuitenkin on Liigassa eikä sen saavuttamisesta olla edes kovin kaukana. Jos liikevaihdon nähdään vapaasti voivan nousta millaisiin lukemiin tahansa, se voi tapahtua vain kiekkokatsomoiden ulkopuolisella liiketoiminnalla. Sellaistakin meillä jo on, mutta näiden puheiden, vaikka ne pelkkiä heittoja vaan olivatkin, rinnalle asetettuna Ilveksen tähän asti tunnetut liiketoimet ovat ihan pilipali puuhaa. Mielenkiintoista seurata, miten jatkuvaan kasvuun siis aiotaan käytännössä pyrkiä.

Vilkaisu tähän asti saavutettuun yleisökeskiarvoon ja jäljellä olevien otteluiden lipunmyyntitilanteeseen osoittaa Ilveksen päätyvän tällä kaudella 8000 katsojan keskiarvoon. Se on 1500 katsojaa yli tavoitteen 30 ottelussa ja keskimäräisellä 20€ hujakoille asettuvalla lippuhinnalla tarkoittaisi miljoonan euron ylimääräistä budjetoimatonta tuloa tälle kaudelle pelkästä lipunmyynnistä. Toinen mielenkiintoinen asia on, että kuinka Ilves aikoo budjetoida ensi kauden yleisömäärät. Millaisia katsojamääriä lähtökohtaisesti odotetaan, kun tällä kaudella budjetoidun ja toteutuneen erotus on 1500 katsojaa. Veikkaan pelaajabudjetin nostoa kolmeen miljoonaan ja yleisökeskiarvotavoitteen nostoa 6700-6800 hujakoille, jolloin nämä suunnilleen kulkisivat käsi kädessä.
 

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vilkaisu tähän asti saavutettuun yleisökeskiarvoon ja jäljellä olevien otteluiden lipunmyyntitilanteeseen osoittaa Ilveksen päätyvän tällä kaudella 8000 katsojan keskiarvoon. Se on 1500 katsojaa yli tavoitteen 30 ottelussa ja keskimäräisellä 20€ hujakoille asettuvalla lippuhinnalla tarkoittaisi miljoonan euron ylimääräistä budjetoimatonta tuloa tälle kaudelle pelkästä lipunmyynnistä

Yhteistyökumppanitilaisuudessa Seppä mainitsi, että yritysmyynti on sujunut kolmanneksen budjetoitua paremmin.

Ai niin, kohta tänne paikalle tulee taas se Tapparan talousasiantuntija, joka ei osaa kirjoittaa oikein edes omaa nimimerkkiään.
 

Frölunda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Boston
Paljonkohan CHL syö rahaa? Leinonenkin meinasi, ettei vasaralle jää voitetusta 0,5M paljon käteen, kulujen jälkeen. Ja kun ei tuo liiga nyt hääviä arvostusta nauti, niin onko järkeä höntsätä alkuunkaan...
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paljonkohan CHL syö rahaa? Leinonenkin meinasi, ettei vasaralle jää voitetusta 0,5M paljon käteen, kulujen jälkeen. Ja kun ei tuo liiga nyt hääviä arvostusta nauti, niin onko järkeä höntsätä alkuunkaan...
Jos CHL:sta ei jää mestarillekaan juuri mitään käteen, on se tästä näkökulmasta hyvin kyseenalainen sarja. Uskön kuitenkin, että se tuo välillistä hyötyä lisääntyvän näkyvyyden kautta lisäten sponsorituloja.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Nykyinen suuntaus näyttää sille, että CHL näivettyy. Ensi kaudelle pienenee jo joukkuemäärä. Finaalin ulkopuolella ainoa hyöty on näkyvyys. Tosin vaikea on nähdä euroopassa kiinnostuttavan tukemaan CHL-mestaria.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Paljonkohan CHL syö rahaa? Leinonenkin meinasi, ettei vasaralle jää voitetusta 0,5M paljon käteen, kulujen jälkeen. Ja kun ei tuo liiga nyt hääviä arvostusta nauti, niin onko järkeä höntsätä alkuunkaan...

Jossain lehtijutussa takuulla ollut matkakuluista, jos joku sattuisi muistamaan. Kun Ilveksen taival päättyi, Tappara matkusti vielä kahdesti Sveitsiin ja kahdesti Ruotsiin sekä pelasi +-0 tuotoilla Nokia Areenassa, sillä yleisömäärät ei edes kipurajaan yltäneet. Kallista, kallista.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo CHL on varmaanki taloudellisesta näkökulmasta haasteellinen. Varsinkin noiden Aron (Tappara tj) kommenttien jälkeen syntyy kuva missä matkakustannukset polttaa ne vähäisetkin tulot eikä edes riitä jos et pitkälle pärjää. Urheilullisesta näkökulmasta Tappara saanee tuosta hyvää imua Euroopan Mestarina, varmasti tukee hyvin markkinointia. Ja lopulta, kyllä CHL -statuksella pelaavat seurat ovat pelaajamarkkinoilla kiinnostusta lisäävä tekijä. Hyvät eteenpäinmenevät pelaajat hakeutuvat tällaisten UTJ-kavereiden juttusille joilla CHL-paikka taskussa, saavat hyvän näyttöpaikan kansainvälisille markkinoille.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Tulee varmaan aika loistava taloudellinen tulos jälleen.

Mielenkiinnolla odotan minkälainen pelaajabudjetti tulee ensi kaudelle. Varmaan aika varovainen nousu jälleen mutta toiveissa olisi että ensi vuoden Playoffien alkaessa ei naapuri olisi jälleen yli 80% prosentin suosikki voittamaan mestaruutta.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tulee varmaan aika loistava taloudellinen tulos jälleen.

Mielenkiinnolla odotan minkälainen pelaajabudjetti tulee ensi kaudelle. Varmaan aika varovainen nousu jälleen mutta toiveissa olisi että ensi vuoden Playoffien alkaessa ei naapuri olisi jälleen yli 80% prosentin suosikki voittamaan mestaruutta.
Harmi vaan, että ilmoitetut pelaajabudjetit taitaa olla joku Liigan urheilujohtajien keskinäinen vitsi, joista ei voida päätellä oikeastaan mitään.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Harmi vaan, että ilmoitetut pelaajabudjetit taitaa olla joku Liigan urheilujohtajien keskinäinen vitsi, joista ei voida päätellä oikeastaan mitään.
Kenen kohdalla on... kenen ei.

Kärpät voivat ilmoittaa budjetiksi 2,5 miljoonaa oikean budjetin ollessa 4 miljoonaa. Ilveksen talouden kohdalla pidetään rahoista niin tiukkaa kuria menneisyyden vuoksi että Ilveksen budjetti ei tuosta ilmoitetusta ole paljoa nousemassa vaikka siitä kuinka unelmoisi. Sanoisin että sen ~200 tuhatta alle tai yli haarukan sisään osuu ilmoitetusta. Loukkaantumiset ja siirtorajalla hankitut pelaajat saattavat tuota liikauttaa sitten haarukan ulkopuolelle.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kenen kohdalla on... kenen ei.

Kärpät voivat ilmoittaa budjetiksi 2,5 miljoonaa oikean budjetin ollessa 4 miljoonaa. Ilveksen talouden kohdalla pidetään rahoista niin tiukkaa kuria menneisyyden vuoksi että Ilveksen budjetti ei tuosta ilmoitetusta ole paljoa nousemassa vaikka siitä kuinka unelmoisi. Sanoisin että sen ~200 tuhatta alle tai yli haarukan sisään osuu ilmoitetusta. Loukkaantumiset ja siirtorajalla hankitut pelaajat saattavat tuota liikauttaa sitten haarukan ulkopuolelle.
Voihan sitä tarkan markan linjaa pitää ihan yhtä hyvin 3.5m budjetilla, vaikka budjetiksi ilmoittaisi medialle 3m.
Joku syyhän siihenkin varmaan on, että Tappara ja Kärpät eivät ilmoita budjeteikseen 4m, vaan 3m. Ei tuo 1 millin erotus tule pelkästään kauden aikana tehtävistä hankinnoista.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Voihan sitä tarkan markan linjaa pitää ihan yhtä hyvin 3.5m budjetilla, vaikka budjetiksi ilmoittaisi medialle 3m.
Joku syyhän siihenkin varmaan on, että Tappara ja Kärpät eivät ilmoita budjeteikseen 4m, vaan 3m. Ei tuo 1 millin erotus tule pelkästään kauden aikana tehtävistä hankinnoista.
Ei se ole enää tarkan markan linjaa, tuon luokan budjetti mahdollistaa jo negatiivisen tuloksen mikäli paska osuu tuulettimeen. Tämä taas taitaa olla Ilveksen nyky-strategian vastaista.

En osaa ottaa kantaa Tapparan tai Kärppien tapaan ilmoittaa budjettejaan. Se taitaa olla ihan heidän oma asiansa.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei se ole enää tarkan markan linjaa, tuon luokan budjetti mahdollistaa jo negatiivisen tuloksen mikäli paska osuu tuulettimeen. Tämä taas taitaa olla Ilveksen nyky-strategian vastaista.

En osaa ottaa kantaa Tapparan tai Kärppien tapaan ilmoittaa budjettejaan. Se taitaa olla ihan heidän oma asiansa.
Ihmeenä pitäisin, jos budjetit sen mukaan laaditaan, että voitolle, tai nollatulokseen päästään paskalla tuulettimessa.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Buumi on saatu aikaan haastajana. Pelkästään haastajaksi tähtäämällä ei buumi noilla luvuilla kauaa kanna, vaan aika nopeasti pitää alkaa löytyä näyttöjä "eurooppalaisen huippujoukkueen" kasaamisesta. Tämä ei tarkoita rahan hassaamista, mutta agentit tulevat varmasti vääntämään pyyntiä paremmin linjaan seuran rahatilanteen kanssa, ja silti pitäisi pystyä kasaamaan Liigan huipputasolla pelaava, nälkäinen ja sitoutunut joukkue. Siinä sitä taiteilemista. Perinteinen ratkaisu olisi mennä vanhalla Jokerit-sapluunalla, eli vuorineuvospalkka ison nimen perusteella.

Mutta kokoonpanoa ei voi enää täyttää "tulevaisuuden nimillä" ja "pelaajilla, jotka ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen". Jos ensi vuonnakin ollaan vain "haastajia", vaatisi tuon perustelu johdolta jo aikamoista verbaali-akrobatiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös