Ilveksen peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 156 894
  • 966

Reksa29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo fakta meni tuossa heti väärin. Ei ole Ilves liigan vähiten laukonut joukkue. Ja lähes samoissa on myös Tappara, joten ehkä pelkkä laukominen ei tarkoita menestymistä?
No voi herranjee jos se fakta on muuttunut vaikka yhdellä sijotuksella, pointti oli että lauotaan ja vähän.
Tais olla se eka jukurit peli menneellä viikolla, missä ihan erätauolla vertailtiin joukkueiden kausi statseja ja ilves mainittiin koko liigan vähiten laukoneena.
Anteeksi mikäli fakta nyt meni mönkään jos on parissa kierroksessa muuttunut.
 

Reksa29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa ylempänä otettiin pariin muuhun kiinni, ja itse jatkan tästä.

Jos nyt vaikka muistelee Lukkoa ja Tapparaa, eli kolmea viimeisintä mestaria, niin nämä joukkueethan voittivat nimenomaan tuolla kiekonhallinnalla mestaruudet. Jos tuo pelityyli on suhteellisen helppo kastroida isojen poikien peleissä, niin ainakaan kolmena viime keväänä ei voittojen perusteella kukaan ole siinä onnistunut. Eihän se tosiaan pelkkää kulmarallia Lukolla ja Tapparalla ollut, mutta kyllä mulla ainakin muistikuvat molempien kannattajien turhautumisista oli "kulmiin ajautumisesta". Itse en väitä tietäväni pelitavoista kovinkaan paljon, mutta väitän muistavani, että Lukko ja Tappara aika paljon panostivat nimenomaan pitkiin pyörit yksiin hyökkäyspäässä ja väsyttivät vastustajan viisikkoa. Eihän tuo tietenkään aina toimi ja silloin itsekin turhautuu, mutta olen ollut havaitsevinani samanlaisia merkkejä Ilveksen pelissä. Myrrän aikana tuollaiset pitkät pyöritykset olivat harviasempia omien muistikuvien mukaan ja niitä saatiin luotua lähinnä ylivoimilla. 5v5 pelissä niitä ei mielestäni hirveästi ollut.

Kyllähän viime keväänä hävittiin Pelicansille siksi, että meidän pelaajien pääkoppa ei kestänyt, maalinteko sakkasi, Bartosak pelasi erinomaisen sarjan ja vielä toisen kerran pääkoppa ei kestänyt. Sikäli, kun tilastoja on uskominen Ilves vei valtaosaa välieräpeleistä ja esimerkiksi monen ottelun alku oli aika kovaa pyöritystä Pelicansin alueella. Kun maaleja ei tullut ja Pelicans teki ensimmäisestä, tai toisesta paikastaan maalin, kasvoi Ilveksen pelaajien selkään joku esihistoriallinen gorilla ja vedot hyvistäkin paikoista menivät plekseihin, tolppiin ja suoraan Bartosakin logoon. Eikä minun mielestäni viime kevään Ilves pelannut samalla lailla, mitä tämän syksyn Ilves on pelannut.
Joo totta, että kiekkokontrollia on ollut.
Mutta sitten taas Tappara on osannut viime kausina siitä kontrollista huolimatta rakentaa hyökkäyspään pelitavan niin, ettei yhtä vetoa/tekopaikkaa kohti nysvätä kulmassa ränni jätönjätönjätönjättöpakkipakkiränni kolmea minuuttia. Vaan nimenomaan kun käytössä on ollut yksilötaitoa niin sitä on hyödynnetty pelinrakentamisessa ENEMMÄN kuin sitä myskäämistä.

Tämä nyt muutenkin ollut koko ajan oma pointtini, en tiedä miksi toverit nyt lähditte viemään ihan mutkat suoriksi kirjoituksestani.

Täällä heti porukka alkoi pätemään tekopaikkojen laadusta tai inisemään kuinka "vauhtikiekko nyt ei ainakaan toimi".
Jos meikäläinen tuo pointin esiin ettei yhtä vetoa kohti pyörittäisi aivotonta myskihärkä kulmanysvää paria minuuttia putkeen, se EI tarkoita sitä että minun mielestäni täytyisi siirtyä toiseen ääripäähän eli että mentäisiin ylikontrollista heti johonkin yli-hurlumhei vauhtariin. Ei, tämä ei todellakaan ollut pointti ja en tiedä sitten halusiko ihmiset tahallaan ymmärtää väärin. Mutta pientä pirteää muutosta vain olisi kiva nähdä.

Tekopaikkojen laatuun en sitten kommentoi hirveästi. Jokainen nyt varmaan tajuaa, että ei se tekopaikkojen laatu nyt ainakaan laske jos kiekolliset virtuoosit saisi vähän enemmän hyödyntää yksilötaitojaan kuin tämän hetken laitamyskäyksessä. Tämä toki vain oma mielipiteeni. :D

Pointti ja se mitä enemmän haluaisin nähdä on juuri se, että hyödynnettäisi yksilötaitoa sekä maaliruiskun vainuja kun näitä asioita joukkueesta kerrankin kiva määrä löytyy.
Tavallaan siis niin, että voitaisi pelata suht tämänhetkistä kiekkoa, mutta hyödynnettäisi myös sitä pelintekotaitoa jne eikä aina pyörittäisi yhtä vetoa kohden laitanysvää erittäin pitkän aikaa.

Mutta hyviä pointteja ja pohdintoja tuli kyllä tovereilta, kiitos siitä. Tavoitteena olikin hyvää keskustelua saada aikaiseksi.
Toivotaan, että pelityylissä ipa ja pendo löytää sen kultaisen keskitien, jolla kannua keväällä nostettaisiin. Tällä kaudella siihen olisi paras sauma ikinä.
Ja turha tässä tietysti panikoida liikaa tietyistä asioista tässä vaiheessa, keväällähän tää liiga ratkaistaan;)
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Illaan ottelun lehdistötilaisuudessa oli hauska pätkä maaliodottamista. Rautakorpi ja Pennanen pitivät niitä täysin turhina. Kannattaa katsoa.

Ilves on hyvässä iskussa juuri nyt, peli ei välttämättä ole mitään ilotulitusta, mutta kenttätasapaino on hyvää ja erikoistilanteet toimivat. Varmaan harvoin jos koskaan kaikki pelaajat onnistuvat ja nyt on vaikeaa Kodytekillä.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Illaan ottelun lehdistötilaisuudessa oli hauska pätkä maaliodottamista. Rautakorpi ja Pennanen pitivät niitä täysin turhina. Kannattaa katsoa.
Tuo nyt ei lähtökohtaisesti ole mikään hauska ja mairitteleva asia valmentajasta, jos pitää niitä TÄYSIN turhina. Se on sitten eri juttu ja ymmärrettävämpää, jos pitää niitä vielä liian tulkinnanvaraisina ja epätarkkoina.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kyllähän fanien toimesta painotetaan eri asioita mitä ammattivalmentajat tekevät, ja muutenkin nähdään asiat eri tavalla.

Muutama esimerkki tämän maaliodottaman lisäksi on:
tappiotilanteessa aikalisän tärkeys ja merkitys milloin se otetaan, tappiotilanteessa milloin maalivahti otetaan pois, kuinka paljon valmentajan pitää eläytyä pelin aikana, Könönen on parempi kuin Suomi.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itselle jäi tuosta xG kommentista sellainen mielikuva, että tarkoitti juurikin tätä Wisehockeyn xG mallia.
''Eihän se edes pidä paikkaansa, Ihan tsoukki höpöhöpöjuttuja'' Viitaten ehkä siihen, että Pennanen tarkastelee kyllä maaliodottamaa jollain omalla mallillansa, joka antaa erilaista kuvaa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kritiikki voi Ilveksen ja Pennasen tapauksessa kohdistua myös mallin perustaan eli sen rakentumista pitkälti laukauksiin. Ilveksen pelitapa taasen rakentuu varmojen maalipaikkojen luomiseen, jossa syötetään vielä, jos paikka ei ole tarpeeksi hyvä. Tällöin laukauksiin perustuva malli tuottaa alhaisemman maaliodottaman. Osoittaa vain kuten vaikeaa eri pelitavoilla pelaavien joukkueiden tilastointi on. Samasta syystähän Ilveksen Corsi-lukemat olivat ainakin muutama viikko sitten varsin huonot. Ja tämä perustuu siihen, että Ilves alkukaudesta hävisi peleissään liki säännöllisesti laukausten määrään perustuvat tilastot.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Wicehockeyn xG malli perustuu oletettavasti kutienkin ns pistedataan. Eli kiekon ja pelaajien pisteliikkeen dataan. Datanmäärän kasvaminen ja sen tulkinnan opettaminen AI:lle toki ajan saatosa parantaa asiaa, mutta pelaajan ollessa piste kentällä, se on aika tekemätön paikka saada xG:stä yhtä hyvää kuin joukkueiden tilastomiesten pelin kuvasta tekemä maaliodottama. Maalipaikan laadusta kun jää pistedatassa aika paljon pois. . . joten ymmärrän hyvin valmentajien näkemyksen siitä.



Aikanaan Toronton yliopistolla oli hanke tehdä tilastointia konenäkösovellusten kautta, joka olisikin huomattavasti parempi. Toisaalta teknologiat kehityy, niin 3D skannaus pelaajista ja kaukalosta olisi se optimaalisen tilastorakentaja AI, mutta aletaan puhuun kehitystyöhinnoista, johon kiakossa ei taida olla varaa.. odotellaan josko jalkapallo saisi aikaan (siä hankkeita on.. ja sitä rahaa)
 

Bronco

Jäsen
Asiat on tällä hetkellä aika hyvin. Pisteitä tulee, vaikkei peli näytä aina kovin hyvältä ja on lupa odottaa entistä parempaa Ilvestä keväällä. Tai siis, miten juna puksuttaakaan kun peli alkaa näyttää hyvältä?

Aina voi kuitenkin murehtia tulevaa. Toivottavasti turhaan. Ykkösketjulla kulkee tällä hetkellä, mutta onko Palveelta realistista odottaa yhtä tasaista menoa koko kauden? Milloin tapahtuu notkahdus pelihuumorissa tai tasossa? Miten pärjää Jamppa pudotuspeleissä?

Stransky on kiekon kanssa välillä ilmiömäinen, mutta milloin ketjukaverit - erityisesti Kodytek - saa kikkapojasta tarpeekseen? Painajaisissa näen myös Stranskyn hyytyvän pudotuspeleissä täysin otteiden koventuessa ja että Kodytek kannetaan paareilla ensimmäisestä pudotuspelisarjasta ulos, vaikka pippuria Petr:stä löytyykin.

Alvarez on hyvä palanen Männyn ja Iksan viereen. Toivottavasti ketju pidetään koossa vielä muutaman pelin ajan ja trio löytää yhteisen sävelen. Tietysti mietityttää myös rotaatiossa olevien sitoutumisen ja tyytyväisyyden taso. No, ehkä on parasta keskittyä tähän hetkeen eikä maalata piruja seinille tyhjästä.

Mikäli tarvittava nöyryys pysyy kaikilla matkassa ja joukkuehenki ajaa henkilökohtaisten tilastojen edelle, tästä voi tulla poikkeuksellisen hieno tarina. Ainakin yhden sentterivahvistuksen myötä.
 

Pukuhuone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Toivotaan että huomenna vielä jaksetaan vaikka jaloissa varmasti painaa, Jälleen levännyt tepsi vastaan,olisi kiva joskus kohdata heidät levänneenä tai ainakin saman rasituksen alla. Huomisen jälkeen viikon tauko paikallispeliin. Hieno taisteluvoitto tänään.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Asiat on tällä hetkellä aika hyvin. Pisteitä tulee, vaikkei peli näytä aina kovin hyvältä ja on lupa odottaa entistä parempaa Ilvestä keväällä. Tai siis, miten juna puksuttaakaan kun peli alkaa näyttää hyvältä?
Itse kun elän siinä paranoidissa tilassa edelleen, että nämä sillat aina lopulta hajoaa tosi paikan tullen, niin itse mietin ettei vaan kävisi niin että joukkueeen peli ei oikein missään kohtaa näytäkään hyvältä ja pleijareissa taas kaikki ajaa ohi.

Ei se nyt varmaan näin mene, mutta alkuvuodesta olisi tärkeä että joka pelissä näkyisi eteenpäin menemistä myös pelillisesti. Ei toki aina tarvi dominoida mutta että ei tulisi pelejä, joissa pellaillaan ja ykköskentän turvin tulee voitto.

Mutta joo, turhaa pohtimista kun pisteitä tulee ja ollaan hyvässä karussa muilta yhdessä Tapparan kanssa.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä uin ajatuksieni ja silmieni kanssa sitten ilmeisesti vastavirtaan, kun olen sitä mieltä, että peli on näyttänyt jos ei nyt perkeleen hyvältä, niin ainakin melko hyvältä jo hetken aikaa.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minä uin ajatuksieni ja silmieni kanssa sitten ilmeisesti vastavirtaan, kun olen sitä mieltä, että peli on näyttänyt jos ei nyt perkeleen hyvältä, niin ainakin melko hyvältä jo hetken aikaa.
Sama. Ero vaikka kuukauden takaiseen on melkoinen. Aikaisemmin voittoja putoili vaikka peli näytti kaikkea muuta kuin vakuuttavalta. Nyt peliä on ilo katsoa ja voittoputki on ollut sen mukainen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Minä uin ajatuksieni ja silmieni kanssa sitten ilmeisesti vastavirtaan, kun olen sitä mieltä, että peli on näyttänyt jos ei nyt perkeleen hyvältä, niin ainakin melko hyvältä jo hetken aikaa.
Juu, ehkä olisi itse pitänyt laittaa disclaimer että itse puhuin koko kauden otannalla ja muutenkin yleisesti omana fiiliksenä. Eilinen peli meni itseltä ohi. JYP -pelistä näin vain osan.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Peli on ehdottomasti alkanut näyttää paremmalta niinkuin kuuluukin, edelleenkään Ilves ei pelejä mitenkään dominoi tai edes hallitse mutta pisteitä tulee uskomattoman kovalla prosentilla. Eilen kyllä molemmat pelasivat erinomaisen ottelun ja toivotaan että Ilveksellä jatkuu sama meno tänäänkin TPS:ää vastaan vaikka heillä lepoetu onkin. TPS on kyllä ollut pirun vaikea vastus Ilvekselle viimeisen parin vuoden aikana riippumatta millaisessa vireessä ollaan oltu.

Ilves nyt tosiaan pelannut puolet kauden vieraspeleistä ja tasan kerran jääty pisteittä, juurikin Turussa. Se on kyllä todella kova suoritus ja kuten todettua niin pelejä ei missään varsinaisesti dominoida mutta jostain ne voittomaalit aina raavitaan. Nyt reiluun kuukauteen Jyväskylässä, Mikkelissä, Kuopiossa ja Hämeenlinnassa tehty viimeisellä kympillä voittomaali ja voitettu maali. Toinen kova tilasto on että nyt ollaan pelattu 20 peliä niin että hävitty kahdesti varsinaisella peliajalla, ja tämä jakso kattaa sen kolmasosan runkosarja. On kyllä tuloksellisesti mieletön saldo tuokin.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Omasta mielestäni pelissä on osa-alueita, jotka toimivat hyvin, mutta edelleen liian paljon perustuu pelaajien onnistumiseen ja itseluottamukseen. Maaleja tehdään kovalla prosentilla ja pisteitä ropisee, which is nice.

Vuosikymmenten aikana selkäytimeen mennyt jatkuva häviämisen pelko alkaa pikkuhiljaa irrottaa, mutta peli on silti harvoin murskaavan ylivoimaista edes heikompia vastustajia vastaan. Pikemminkin tilaisuuden tullen vetäydytään puolustamaan ja haetaan vastaiskuja katkoista, ja annetaan hiukan jo köysissä olevalle vastustajalle tilaisuus päästä peliin mukaan. Tämä on varmaan sellaista "voittavaa jääkiekkoa"?

En kaipaa Hawai'i-kiekkoa, mutta hiukan enemmän luottoa oman materiaalin vahvuuteen, ja pienellä riskilläkin rohkeutta pyrkiä agressiivisesti lopettamaan vastapuolen pyristely. Sellaista Tapparalaista (hyi) tylyyttä tappaa peli. Ei ulkojää-taktiikoita, joissa jokainen vetää omia kuvioitaan, vaan ihan yhtä hyvin suunniteltua puolustuspelaamista ja pelin kääntämistä mielummin lähempänä vastustajan, kuin omaa maalia. "Meidän peli" tuotiin alunperin tasoittamaan materiaalin vajausta isompia maita vastaan, mutta minusta Ilves ei tänä päivänä ole se altavastaaja materiaalin osalta.

Disclaimer: En ole jääkiekkovalmentaja, enkä tiedä muutenkaan mistään mitään.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Disclaimer: En ole jääkiekkovalmentaja, enkä tiedä muutenkaan mistään mitään.

Täysin turha disklaimer.. me ollaan keskustelupalstalla, jossa jokaisen näkemys on yhtä validi. Mitään auktoriteetteja ei täällä tunneta.. ei ainakaan pitäs... vaikka toki niihin tietty ittekin aina vetaon :-)



Olaan täällä viihtymässä toistemme mielipiteistä ja analyyseistä.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Hyvin menee, mutta pientä säätöä. Malekin pelit minimiin ja sitten pakollinen yv- kuvio haetaan ensisijaisesti Clendeningille vetopaikkaa, niin johan alkaa menemään verkot töttörölle. Ja sitten tietysti Clendening pelaa Palveen ketjun takana.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Onhan Gunnarsson nyt tämän sarjan parhaita maalivahteja. Ei kyllä tähän mieheen kaaduta. Pitäisikö sitten hommata kakkoseksi varmempi nimi, jos loukkaantumisia tulee?
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Täytyy olla aika tyytyväinen peliesitykseen. HPK-peli eilen ja siinä oli vauhtia ja vääntöä. Kunnon rotaatiota ei ole ollut aikoihin ja peliruuhkan viimeinen peli. Ihan ryhdikkäästi siihen nähden taisteltiin kuitenkin pisteistä tänäänkin.

Meskanen haahuilee kentällä kuin olisi eksyksissä. Selostajan ei tarvitse mainita nimeä monta kertaa pelin aikana, kun mies ei esiinny siellä missä on peli.

Gunnarson on kova. Parantanut otteittaan jatkuvasti.

Lepo tekee nyt hyvää. Monet pelaajat kärsivät tällä hetkellä pelikuormasta, kun rotaatiota ei ole ja neloskenttä ei ole pystynyt pelaamaan liigatasolla.

Clendening pyöreästi 27min peliaikaa. Onko se paljon vai vähän?
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Meskanen haahuilee kentällä kuin olisi eksyksissä. Selostajan ei tarvitse mainita nimeä monta kertaa pelin aikana, kun mies ei esiinny siellä missä on peli.
Itse annan Meselle vielä jonkun verran aikaa omissa silmissäni päästä pelirytmiin takaisin mukaan loukkaantumisen jälkeen, mutta todella vaikeaa tuntuu olevan. Kakkoserässä nähty vaihto, jossa Mese veteli kentällä kuin monivaivainen kuusikymppinen oli jo aika koomista katseltavaa. Harmi vaan, että soppari on vielä ensi kaudellekin, muuten ei olisi näillä näytöillä mitään asiaa kokoonpanoon. Myös Kodytek erottui kentältä negatiivisesti, tai sanotaanko näin, että Kodytek sentään erottui, Mese hiihteli pelin ulkopuolella.

Ilveksestä näki tänään, että väsy painoi aika lailla. Fyysisesti jäätiin kakkoseksi sekä laidoissa että keskellä kaukaloa, syötöt menivät sinne tänne ja puolustusalueella koomailtiin ihan huolella. Hyökkäyspeli oli paikoitellen ihan asiallista, ja parista paikasta lisäosuma ei olisi välttämättä ollut vääryys. Tosin ei olisi ollut Tepsillekään. Hyvään paikkaan tulee tosiaan tauko.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Onhan Gunnarsson nyt tämän sarjan parhaita maalivahteja. Ei kyllä tähän mieheen kaaduta. Pitäisikö sitten hommata kakkoseksi varmempi nimi, jos loukkaantumisia tulee?
Ihan saatanan hyvä veskari. Rauhallinen ja erottuu kyllä reflekseillään. Tulee kauden edetessä olemaan teillä selkeääkin selkeämpi ykkönen.. Hieno hankinta! Katselin eilen teidän matsin Kerhoa vastaan ja jotenkin Malekista paistaa, että kaksikon kilpailutilanteessa miehen pää/itseluottamus ei kestä.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ihan saatanan hyvä veskari. Rauhallinen ja erottuu kyllä reflekseillään. Tulee kauden edetessä olemaan teillä selkeääkin selkeämpi ykkönen.. Hieno hankinta! Katselin eilen teidän matsin Kerhoa vastaan ja jotenkin Malekista paistaa, että kaksikon kilpailutilanteessa miehen pää/itseluottamus ei kestä.

Gunnarsson on kyllä hyvä. Riittääkö pleijareissa, niin jää nähtäväksi, mutta Ruotsissa aina paransi kevättä kohti. Nytkin pelannut 16 ottelua Ilveksessä 91,5% ja silti saa varsinkin Ilvesfoorumilla välillä edelleen älytöntä mollausta. Malek on todella epävarma. Rebound-kontrolli todella huono. Sylkee suuren osan kiekoista suoraan eteensä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Gunnarsson otti tänään muutaman huippukopin ja piti Ilveksen pelissä mukana. Rankkareissa hän ei ole vielä vakuuttanut reaktiotorjujana ja hieman erikoisella sivuttaisliikkeellään.

On selvää kuitenkin, että hän on ottamassa Ilveksen ykkösmaalivahdin viitan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös