Ilveksen peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 117 529
  • 663

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Karua olii eiliset 2 vikaa erää, tuli ihan toissavuotinen Lukkosarja mieleen...

Ilves on onnistunut kääntämään ennakkosuosikin aseman haastajan rooliksi ja lopputulos on sama kuin aiemmilla kausilla, kun on oltu haastajia.

Ei pystytä.

Ja ettei totuus nyt unohdu, niin samahan tapahtui viime kaudella TPS:ää vastaan. Heidän ykkösketju vaikutti jopa sellaiselta, että voisi haastaa Tapparan.

Ei pystynyt.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Jasek on pimennetty 5vs5 pelissä ihan hyvin. Oma ärsytykseni on siirtelyssä ja päätykiekoissa.

Päättäväisyyttä hyökkäyspään tekemiseen ja suunta kohti maalia, maskimies töihin ja rohkeita ratkaisuja. Pitkistä hyökkäyksistä saatu .... Ei mitään
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Päättäväisyyttä hyökkäyspään tekemiseen ja suunta kohti maalia, maskimies töihin ja rohkeita ratkaisuja. Pitkistä hyökkäyksistä saatu .... Ei mitään
Sama juttu. Omaan silmään näyttää, ettei tuo ole joukkueelle millään tavalla edes luontaista.

Jos nyt ajattelee noita viivasta toimituksiakin, niin sekin on taitolaji. Pakit usein miettii sen sekunnin liian kauan ja sitten linjalla onkin jo pelaajia. Jos nyt vertaa vaikka Tapparaan, niin sieltä tulee välillä toimitusta ilman että viivamies ottaa kulmasta tulevaa kiekkoa haltuun. Tai jos siinä onkin ukkoa linjalla, niin osataan tehdä se pieni feikki sivuun ja saada kiekko ohi kärkipelaajasta. Näissä Ilveksen pakit heittelevät suosiolla kiekkoa kulmiin tai jos niitä toimituksia on selvästi painotettu, niin ensimmäisen pelaajan polkkarit paukkuu. Toki tämä vaatii hyökkääjiltäkin oikea-aikaisia maalille menoja ja kykyä ohjailla niitä kiekkoja.

En siis sano, että Ilveksen pitäisi olla luottamatta tuohon tavaramerkkiinsä ollenkaan, mutta jotenkin epäilyttää, että onko tuota suoraviivaisempaa lähestymistä edes harjoiteltu kunnolla missään vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Siis Ilveksen pelitavassa painottomalle puolen siirtyminen pitkissä hyökkäyksissä on tapahtunut jo pitkään ("kokokausen") viivan kautta. Viivalta sitten pakki toimittaa maalille tai pelitilanteen lukien jatkaa kiekon painottomalle kiekonhallintaa alueelka maksimoiden.

Nyt Pelsut on lukeneet tämän hyvin, ja jopa kolme pelaajaa uhrataan häiritseen Ilvespakkeja viivassa. Pelsut pelaa hyvin lähellä näitä mritib pakkeja kun niille kiekko annetaan ja kun jatkuvassa liikkeessäon painetta, eikä pakeilla ole ollut tutusti aikaa laukoa/pistää maalille eikä siirtää painottomalle, on jouduttu pistään takas päätyykiekkona eteenpäin. Tästä peli sitten siirtyy painottomanpuolen sijaan laitakamppailuun.

Pendo ei ole tähän lääkettä löytänyt, mikä on jännä, koska ton korkealla viivassa pelaamisen luulis aukasevan sitä maalineduskeskustaa. Sinne ei vaan pelitavallisesti miehiä ole ennenkuin on kiekko hallussa laidalla, joten tila jää hyödyntämättä. Hölö viäny vähän tässä Pendolta aseita.. tai vaihtoehtosesti niiltä meidän pelintekijälaitureuilta ja senttereiltä, jotka on aika hukassa tilanteen kanssa.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Pettymys on aivan valtava toki, ja nyt on helppoa haukkua aivan kaikki. Mutta jos nyt yrittää edes hieman olla analyyttinen, niin onhan se karu fakta että meidän "kärki" hyökkääjät petti. Siis aivan täysin. Jokaisella on varmasti vammoja ja toisilla joukkueilla/pelaajilla enemmän tuuria kun toisilla. Mutta silti, helppo kattoa tonne nokia arenan toiseen päähän, siellä jahtaa ekaa kannua Jorsti joka on vaan kiristänyt tahtia kohti kevättä. Meidän kultapotta Konnasta saadut raportit on lähinnä kännien muodossa usean vapaapäivinä välissä kujakollissa? Konnalla on hieno ura ja last dance mutta aivan selkeästi se ei näy kyllä kentällä. Eikä johdu Pennasen pelikirjasta. Viimeiset 5vs3 yv sutannut käytännössä yksin kokeilemalla jotain alasarjahöntsyistä tuttuja poikkisyöttöjä. Toki tossa vastuu myös peluutuksella...miksei kokeile Suomen normi 5 vs 4 yv kenttää. Haapala ilmeisesti pelaa loukissa TAI URAAN VAIKUTTAA NOI USEAN VUODEN LOUKIT. Mutta levätään hetki ja etitään sit loput syylliset. Tillu tulee saamaan vielä osansa.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kärkiherroilta aika iso floppi mikäli oikein katsoin pisteitä Pelicans sarjasta


Haapala 1+2
Kontiola 0+2
Suomi 0+1
Räty 0+0
 

Kalix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koo-Vee, LeKi
Myrrän vaihto Pennaseen maalasi sen, että vain mestaruus kelpaa. Tätä ei osattu joukkueessa käsitellä ja aivan luokattomat pleijarit.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Koskela epäonnistui taas kevään hankinnoissa. Kärkipelaajat sulivat taas p-offeissa.
Valmennus jätti kysymysmerkkejä.

Toisaalta nyt on vakiinnuttu mitalipeleihin ja talous kestänee joka kautisen panostuksen. Miltei koko kärki (ykkösveska, ykkössentteri, kärkilaiturit) on signaamatta joten muutos on taas mahdollisuus.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Koskela epäonnistui taas kevään hankinnoissa. Kärkipelaajat sulivat taas p-offeissa.
Valmennus jätti kysymysmerkkejä.

Toisaalta nyt on vakiinnuttu mitalipeleihin ja talous kestänee joka kautisen panostuksen. Miltei koko kärki (ykkösveska, ykkössentteri, kärkilaiturit) on signaamatta joten muutos on taas mahdollisuus.

On signaamatta? Ei ole julkaistu, niin ei ole signattu? Aivan varmasti on tai sitten varsinkin Tillulle kenkää, jos alkaa nyt vasta etsimään niitä.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Piippuunhan se jäi. Chl-peleissä jäi jo mieleen että joukkueesta puuttuu se tyylipuhdas snaipperi. Tämä näkyi sitten näissä loppupeleissä. Nymanista saattaa sellainen kasvaa tuleville kausille. Mutta ensi vuodeksi olisi hyvä olla sellainen rosterissa. Ok, Ikonen maalasi ihan hyvin, mutta onko hän sellainen pelkkä maalintekijä?

Ehkä ihan hyvä että pakka nyt hajoaa osittain ja saadaan uutta tulemista kehiin. Nämä kaverit nosti Ilveksen tälle tasolle ja nyt tarvitaan sitten uusia vastuunkantajia. Katsotaan mitä tulee.

Hauska että vuosi takaperin ehkä janosin sitä mitalia, mutta nyt tuskin järkkäilen aikataulua pronssien takia. Katon sitten jälkikäteen. Nälkä kasvaa. Maistuupahan taas entistä paremmalta kun finaaleihin joskus päästään. Tällä hetkellä aika kova vitutus. Urheilun talvikausi on pikkuhiljaa ohi ja suunta kohti kesälajeja. Katotaan taas ensi vuonna uudelleen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Henkinen kantti ei kestänyt. Tämä sarja ratkaistiin korvien välissä! Ilves hävisi ja kaiken lisäksi ansaitusti. Iso pettymys oli esitys ja kireä kuin viulun kieli.
 

Kyle

Jäsen
No kyllä nimenomaan fyysisempänä joukkueena tulisi saada yliotetta, mutta kun Pelsut ei pelaa fyysisesti Ässien tapaan, niin ei näemmä mekään. Kenties näillä torikokouksilla koitetaan sytyttää sitä fyysisyyttä joka Ilveksellä on puuttunut vrt Ässä sarja.

Itse nyt aattelin katsella sarjan loppuun ennen kuin palaan tähän. Mielestäni runkosarjan Ilves oli monin paikoin fyysisempi kuin tämän sarjan Ilves. Ässät-sarjan Ilves oli paljon fyysisempi kuin tämän sarjan Ilves. Silti Ilves yritti olla jokin yli-fyysinen ja aiheuttaa hämmennystä jatkuvasti Pelicansin pelaajissa vaikka ihan peruspelaamisella Ilves olisi jo ottanut fyysisen niskalenkin Pelicansista. Nyt nuo Jasekin jahtauskset yms osuivat mielestäni omaan nilkkaan koska en nähnyt missään vaiheessa merkkejä, että Pelicans niistä provosoituisi. Tikan jäähy tänään ehkä kuvastaa joukkuetta parhaiten, ei mitään tarvetta mennä hämmentään, mutta hämmennetään silti. Itsellä jäi Ilveksestä mieleen se, että yritettiin kuumentaa Pelicansin avainpelaajia vaikka mielestäni sille ei olisi ollut tarvetta.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ei Ilves ulkoa hankituilla pelaajilla mestaruutta voita. Ainakin kaikki ex-Tapparat voi jatkossa jättää hankkimatta. Tikkaa ei jää ikävä ja Sebök oli jo toista kautta liikaa.

Aika vähän posia. Keväästä puhtaat paperit Päkkilä ja varauksin Lancaster. Viimeksi mainittu kuitenkin pystyi nousemaan vaikeimmilla hetkillä edes vähän esiin.

Langhamer toki, mutta eipä kukaan poissaoloilleen mitään mahda. Pahaan paikkaan iski.

Iso pettymyshän tämä on.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä jäi kokonaisuutena lussuksi. Runkosarjassa oli hyviä ja huonoja jaksoja, jopa erikoisenkin huonoja pari kun miettii kuinka korkealla lopulta runkosarjassa oltiin. Maalinteon kanssa alkoi olla ongelmia vuodenvaihteen jälkeen etenkin kotona ja noissa peleissä näki niiden maalintekijöiden puutteen. Suoraviivaisuus ja tylyys ratkaista otteluita puuttui, ja tämä näkyi myös noissa Pelicansia vastaan pelatuissa kotipeleissä. Läpi kauden oli myös ongelmia pelata tappioasemassa, ja nuo tilastot niistä peleistä kun vastustaja tekee avausmaalin oli kyllä karuja. Tämäkin näkyi tässä Pelicans-sarjassa, joukkue meni aina henkisesti aivan lukkoon kun joutui tappioasemaan. Lisäksi tämä näkyi myös sarjan kokonaistilanteessa, nelos- ja kutospeliin lähdettiin sarjan tappioasemassa, ensimmäisellä yrittämällä 30 minuuttia oli ihan hirveää. Tänään sitten tuo henkinen kipsi näkyi alusta asti ja peli oli aivan surkea. Tässä on joukkueen pelaamisen kannalta pari teesiä mihin kaaduttiin, erityisesti jälkimmäisen kohdalla katson valmennusta.

Pelaajissa oli iso määrä onnistujia runkosarjassa, ja vaikka peli muuttui puolustavammaksi valmentajan vaihdon jälkeen, niin maaleja tehtiin eniten ja moni hyökkääjä teki erinomaiset pisteet. Ässät-sarja meni vielä läpi komeasti vaikka ykkösketju oli yössä, mutta Pelicans-sarjaan sitten oli ihan käsittämätön määrä alisuorittajia hyökkäyksessä. Erityisesti harmittaa että tässä oli ne Kontiolan viimeiset pelit, oli oikeasti jopa rasite. Toistakaan naapurin kaveria, Haapalaa, ei varsinaisesti tämän lopun perusteella ikävä tule.

Puolustuspään pelaaminen oli myös todella onnetonta tässä sarjassa, niin yksilötasolla kuin viisikkona ja Pelicans pääsi todella usein helposti uimaan maalipaikkoihin. Tampereen peleissä välillä tuntui että joka kerta kun Pelsut pääsivät kiekon kanssa sinisen yli niin saivat rakennettua vaarallisen maalipaikan, ei pitäisi tuolla puolustuksella olla mahdollista. Tätä toki edesauttoi Pelicansin erinomainen puolustuspeli.
 

Homer Sanchez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, St. Louis Blues
Ei Ilves ulkoa hankituilla pelaajilla mestaruutta voita. Ainakin kaikki ex-Tapparat voi jatkossa jättää hankkimatta. Tikkaa ei jää ikävä ja Sebök oli jo toista kautta liikaa.

Aika vähän posia. Keväästä puhtaat paperit Päkkilä ja varauksin Lancaster. Viimeksi mainittu kuitenkin pystyi nousemaan vaikeimmilla hetkillä edes vähän esiin.

Langhamer toki, mutta eipä kukaan poissaoloilleen mitään mahda. Pahaan paikkaan iski.

Iso pettymyshän tämä on.
Lisätään poseihin vielä Mašin. Erinomaiset pudotuspelit häneltä, ja mielestäni isoin syy sille, miksi myös Lancaster pelasi lopulta hyvin.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään, mutta kyllähän silti "isoihin nimiin" keväällä huomio kääntyy kun pelejä ratkotaan.

Ilveksessä kuitenkin liian moni näistä isoista pelasi nyt alle tasonsa? Pelasiko Suomi kuitenkin jonkun verran loukkaantuneena sen toisen matsin kolhun jälkeen, kun peli oli niin vaisua? Konna Kontiolan kohdalla sitten taisi "eskaloitua" ne kaikki paineet mitä uran viimeisestä keväästä ja ensimmäisestä mestaruudesta hoettiin?

Maalivahtipeliin Ilves ei kaatunut, vaikka Langhamer ei pystynytkään kaikkia matseja pelaamaan. Malek torjui ihan hyvin mielestäni ne matsit mitä pelasi. Toki sitten vastustajan molari oli aivan huippumoodissa koko sarjan. Mutta omia veskareita ei voi syyttää jos joukkue tekee kahdessa viimeisessä matsissa yhteensä yhden maalin. Lyhyellä matikallakin voi laskea missä ovat ongelmat ja haasteet olleet.
 

M.Yrrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans!
Anteeksi vieraaseen pöytään huutelu, mutta olen samaa mieltä juhanan kanssa, ei tämä teillä veskariin mennyt. Sen mitä katsoin, oli Malek oikein pätevä veskari, nuori, kyllä, mutta hoiti hommansa.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Anteeksi vieraaseen pöytään huutelu, mutta olen samaa mieltä juhanan kanssa, ei tämä teillä veskariin mennyt. Sen mitä katsoin, oli Malek oikein pätevä veskari, nuori, kyllä, mutta hoiti hommansa.
Samaa mieltä, ei missään nimessä kaatunut maalivahteihin. Molemmat hyviä, Langhamer jopa hieman pettymys (odotin samanlaista muuria kuin Jatkolasta), mutta muihin asioihin kaatui. Taisto on tauonnut, kiitos Ilvekselle tästä sarjasta. Isoimmat propsit menee tällä kertaa faneille, näytti liput liehuvan vielä päätössummerin jälkeenkin tänään. Hoitakaa pronssi kotiin, vaikka se ei nyt tässä hetkessä vielä välttämättä maistukaan. Teidän kulta-aika tulee vielä, uskokaa pois.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei Ilves ulkoa hankituilla pelaajilla mestaruutta voita.
Ei meillä omiakaan mestaritason pelaajia ole lähivuosina kasvamassa. Se on yksi organisaation akilleen kantapäistä, että edes Liigan rinkiin kelpoiset kasvatit on harvassa.

Väsynyt loppu tälle kaudelle. Tällä hetkellä tuntuu, että hyvä kun tuulettuu rosteri kunnolla. Voi olla, että seuraavilla kausilla haikaillaan näitä välieräpaikkojakin, mutta silti tämä kevät tuntuu pieneltä flopilta.

Kontiola, Haapala, Sebök, Räry, Tikka, Jokipakka, Lööf ja Langhamer vaihtavat maisemaa. Isoin menetys taitaa olla Marek. Sen verran löysää oli muiden kalliiden miesten suorittaminen.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ei meillä omiakaan mestaritason pelaajia ole lähivuosina kasvamassa.
Ehkä vähän oikaisin kommentissani. Joka tapauksessa ei tuolla Pelicansissakaan taida juuri mestaripelaajia olla? Silti ne pyyhki meillä lopulta lattiaa.

Tarkemman analyysin paikka on myöhemmin, mutta äkkiä ajateltuna kaaduttiin heikkoon keskikaistaan ja kylmäpäisen maaliruiskun puuttumiseen. Eli juuri ne asiat, joista täälläkin on koko kausi puhuttu.

Myrrän korvaaminen ei nyt kuitenkaan riittänyt, vaikka se hyvä alku olikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös