Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 407 987
  • 6 701

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin aivan hyvä Kunto. Etkö näe tilanteen ristiriitaisuutta ?
Sandell on tärkeä pelaaja ja hänen poissa ollessaan Ilveksen mahdollisuus voittaa huononee merkittävästi.
Polvi miehellä on siinä kunnossa, että täydellinen remontti olisi mittava ja hän olisi poissa peleistä yhden koko kauden.
Silti mielestäsi hyökkäys pitäisi rakentaa hänen varaansa ?

Laitat sanoja suuhuni. En ole missään sanonut, että Ilveksen hyökkäys pitää rakentaa hänen varaansa, vaan etten näe sinun logiikkaasi, miksi huippukauden pelannut pelaaja, joka lähes illasta toiseen pelasi kovalla tasolla, pitäisi laittaa kolmosketjuun. Ketkä sitten näet kahdessa ensimmäisessä hyökkäysketjussa ensi kaudella?

Sandellin polvesta remontoitiin kaksi merkittävää asiaa. Jos menee lääkäreiden suunnitelman mukaan pääsee hän 2011 vuoden jälkeen ensimmäistä kertaa hankkimaan jalkaansa voimaa. Tämän kauden hän pelasi rikkinäisellä polvella jalassaan sohvaperunan voimat.

Hetkinen... Olen pitänyt Polakin menettämistä täysin varmana asiana, mutta Kunto tässä heittää pienen täyn. Olisko sittenkin ensi kauden ykkönen mallia Sandell-Laakso-Polak?

Huono sanavalinta itselläni. En tosiaan tiedä mitään Polakin ensi kaudesta. Toivon, että Pajuoja on käyttänyt suuren etumatkan muihin nähden ja tehnyt paperit valmiiksi jo viime syksynä. Laadukkaita ulkomaalaisia hyökkääjiä Ilveksellä on ollut kovin vähän viime kausilla. Jos olisi pakko lyödä vetoa, niin löysin sen puolesta, että ei jatka Ilveksessä. Korvaava pelaaja, vaikka olisi paljon nimekkäämpi, saattaisi pärjätä Ilveksessä ensi kaudella huonommin, miten Polak pärjäisi.

Kun Ilves on kerran julkistanut tavoitteensa olla mestari keväällä 2018, niin tämän kevään joukkueen rakennuksessa pitäisi jo näkyä tuohon suuntaviivoja. Etenemisportaat pitäisi olla mallia ensi kaudella kuuden joukkoon, mitali keväällä 2017 ja kultaa 2018. Tätä vasten seuran tulisi tehdä myös sopimuksia eli esim jatkaa Aleksi Mustosen sopimusta kevääseen 2018 samoin kuin pyrkiä kiinnittämään Fagerudd kolmeksi kaudeksi jne.

Nythän oli siten mallikkaasti rakennettu joukkue, että ykkösveskari Korpisalo, ykköspakki Kivistö ja ykköshyökkääjä Sandell suoriutuivat kaudesta palkkaansa nähden hyvin.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ei ollut tarkoitus pistää sanoja kenenkään suuhun, mutta en myöskään osaa enää muuta kuin toistaa itseäni.
Minusta vastuuta hyökkäyspäässä tulisi jakaa tasaisemmin ja pahasta polvivammasta kärsivälle pelaajalle antaa aluksi vähän pienempää roolia.
Katsotaan ketkä huutoon vastaan ja sitä vastuuta ottaa. Huhujen mukaan yksi hyökkääjä joka on oikea vahvistus on vielä tulossa.
Miksi ei voitaisi tehdä tasaisemmat ketjut, esim. ( ja tässä on spekulointia jatkajista mukana ja olettamuksia )

Tyrväinen - Zalewski - The Vahvistus
Rautiainen - Mustonen - Sointu
Sandell - Laakso - Vihko
ja neloseksi se puolustava ketju..
Veistola - Riekkinen - Välimaa

Jos esim. Sandell sitten näyttää, että polvi kestää ja tahti on kova, niin lisätään roolia. Ja kuten jo totesin, niin ketjujen numerointi on pelkkää numerointia..vastuuta niille joilla kulkee.
Enempää en aio tästä asiasta vääntää..onneksi kukaan meistä ei näitä asioita päättämään joudu.
En myöskään ymmärrä tapaa, jolla moni näkee sanan kolmosketju jonkinmoisena arvonalennuksena ja melkeinpä pilkkaamisena. Se on pelkkä numero..
Kun Tepsi jokunen kausi sitten otti mestaruuden, niin heidän ykkösessään hyökkäsi Mäkinen ja Venäläinen, taisi Kolukin piipahtaa. Siis siinä nimetyssä ykkösketjussa, aseena oli joukkueen tasaisuus.
Kolmosessa muuten hyökkäsi eräs pahasti polvivaivainen kaveri, joka sittemmin siirtyi Tapparaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilman muuta kolmosketju pelaajalle, joka pelaa ykkösylivoimaa, on selkeä arvonalennus. Jos taas ajattelet, että kolmosketju pelaisi ylivoimaa, niin silloinhan ei kyseessä ole kolmosketju.

Jos huhuihin uskoisi, niin Zalewski ei jatkaisi ja Flinck puolestaan tulisi. Mutta nämä huhuja. Ja tuskin Savilahti teki jatkosopparia, ellei olisi luvattu roolia pelaavassa kokoonpanossa.

Itsellä ei tosiaan ole mitään sitä vasten, että olisi kolme tasaista ketjua ja ennenkaikkea pelaajia, joiden tasoon voi luottaa. Esim. Antti Tyrväinen oli suurimman osaa kaudesta heikko, mutta hyvällä lopulla hurmasi. Antin ikäisen pelaajan tosin pitäisi pystyä säilyttämään paremmin tasonsa.

Sandellin peliaikahan kasvoi juuri sen vuoksi, että hän näytti kaikille ansaitsevan lisää peliaikaa. Toivottavasti ensi kauden rosterissa on useita pelaajia, jotka osoittavat kykenevänsä tuohon Sandellin päättyneen kauden tasoon.
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ok..minusta tuossa yv:ssä voisi muutenkin kokeilla hiukan uusia juttuja ja käyttää mielikuvitusta. Varsinkin kun viimekaudellakin se ilman Sandellia oli täyttä kuraa. Miksi ei kokeiltu esim. viidellä hyökkääjällä...tai esim. Niinimäkeä pelkästään yv:llä.
Minusta Tuokkolalla on iso aukko osaamisessa, kun tullaan tietynlaiseen nokkeluuteen ja peliin reakointiin. No joo.. Riekkinen ja Kukkonen vetämään rankkareita :)
Itse kannatan ajatusta neljästä toimivasta ja hyvin yhteen pelaavasta ketjusta.. numerointia tai hierarkiaa en edes ajattele.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kai se täytyy haudata toiveet Sandellin sentterinä pelaamisesta, kun siellä on noin iso operaatiokin takana. Sen verran on muista lajeista noista polvivaivoista ja niiden kuntouttamisesta kokemusta, että ison kysymysmerkin tuo Sammelin tilanne jättää. Takapakkeja isoiden operaatioiden jälkeen helposti tulee, vaikka kuntoutus alkuvaiheessa sujuisi miten hyvin. Toivotaan, että ukko on kunnossa syksyllä ja laitetaan siihen turvalliseen paikkaan Laakson laituriksi.

Jos meidän sentterit ovat Laakso-Mustonen-X-Riekkinen, niin todellakin toivoisi X:n paikalle mieluummin koodinimeä "Zalewski" kuin "Flinck". Flinck olisi ihanteellinen nelossentteri, mutta Riekkisen jo vallattua sen tontin, ei meillä ole käyttöä toiselle saman roolin pelaajalle. Enemmän käsiä ja jalkoja tarvitaan.

Sandell-Laakso-X
Tyrväinen-Zalewski-Vihko
Savilahti/Sointu-Mustonen-Rautiainen
Välimaa-Riekkinen-Veistola

Laitapa tuohon Zalewskin paikalle Flinck tai Riekkinen, niin eipä tunnu enää yhtään niin lupaavalta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mahtaisiko olla Sammelin tulevaisuuden kannalta parempi olla pois se yksi kokonainen vuosi ja tulla kokonaan parannetulla polvella takaisin. Esim. Selänteeltä voi kysellä mielipiteitä tämän suhteen. Kun näitä viestejä on lukenut, niin tuntuu Kunto ottavan nämä puheet vähän turhan henkilökohtaisesti. Tai ainakin sellainen vaikutelamn noista viesteistä saa. Eihän Doug93 ole nähdäkseni vetämässä Sandellia mitenkään lokaan tai arvostelemassa häntä pelaajana. Eikä hän myöskään ole lukemissani viesteissä millään tavalla vähätellyt Sandellin panosta viime kauden tuloksissa.

Kyllähän sokea kanakin näki, että Ilves oli ihan eri tason joukkue Sandellin ollessa kentällä (pl. alkukausi, jolloin Sammelin luistin ei liikkunut). Mutta tämä ei poista sitä tosiasiaa, että Sandell on ollut loukkaantuneena kaksi vuotta putkeen kauden tärkeimmillä hetkillä. Eli silloin kun miestä kipeimmin tarvittiin. Täältä ainakin löytyy hirvittävä määrä kunnioitusta kaverille, jonka kivut näki loppukaudesta kotisohvalle asti mutta silti mies taisteli kaukalossa joukkoja johtaen.

Mutta jos tullaan Dougin pointtiin (jonka siis oletan olevan se pointti), niin se kunnioitus ja arvostus ei edelleenkään poista sitä tosiasiaa että Sandell oli pahasti loukkaantuneena kun pelattiin kauden tärkeimpiä pelejä. Eikö siis olisi järkevää antaa miehen päästä kuntoon rauhassa ison operaation jälkeenpienemmällä vastuulla alkukaudesta? Jos taas laitetaan pelaamaan se 22 minuuttia per peli joka pelissä, niin mahtaako se sama polvi alkaa vihoitella viimeistään joulukuussa? Tämän takia menisin Sammelin kanssa mahdollisimman varovasti ja rauhassa. Ei joukkue voi kaatua alkukaudesta siihen, että yksi pelaaja pelaa vaikkapa viisi minuuttia vähemmän per peli.

Toki tämäkin vuodatus on ihan turha, jos se polvi saadaan täydelliseen kuntoon leikkauksella ja mies pääsee täydessä kunnossa vetämään täyden kesäreenikauden. Vähän kuitenkin epäilen, että ainakin alkukesän lenkit jää vähiin.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä minunkin mielestäni aluksi hieman pienempi kuormitus voisi olla Sandellin kanssa järkevää. Varsinkin kun tilanne saattaa hyvinkin olla sama kuin tämän kauden alussa eli että se jalka ei kulje vielä kauden ensimmäisissä peleissä kunnolla (ja siten ei olisi edes pelillisesti korvaamaaton joukkueelle). Kuntoutumisen myötä sitten hiljalleen vastuuta ja peliaikaa lisää. Toki mitään kiveen hakattua suunnitelmaa ei kannata tehdä. Mikäli kuntoutuminen sujuukin nopeasti, polvi on hyvässä kunnossa ja jalka liikkuu niin totta kai silloin voi laittaa heti alusta saakka Sandellin "omalle paikalleen".

Monessa viestissä olen nähnyt maininnan siitä kuinka Mustonen menee taas ensi kaudeksi eteenpäin ja on valmis kantamaan entistä isompaa vastuuta. Itse hillitsisin jonkin verran odotuksia Mustosen ensi kauden suhteen. Niin monta kertaa on nähty, että todella lupaavienkaan pelaajien kohdalla se kehityskäyrä ei mene lineaarisesti ylöspäin. Melkein kaikilla tulee väliin kausi tai pari, jolloin pelitaso jää junnaamaan paikalleen. Toivotaan toki tykkikautta Mustoselle ensi kaudelle, mutta itse olen maltillisemmalla linjalla odotusten suhteen. Suunnilleen tämän kauden tasoinen suoritus olisi mielestäni ihan ok Mustoselta, en odota mitään huimaa parannusta ensi kaudeksi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
En nyt ymmärrä, miksi Sandellin pitäisi olla jotenkin alempiarvoisessa kolmosketjussa, mikäli pelaa. Jos jätkä on niin hyvä, että ansaitsee paikan ykkösessä aina ollessaan pelikunnossa, niin mikä ettei. Mutta ei voi olla niin, että 25% peleistä hänen paikallaan pelaa joku mattimöttönen, kuka nyt vaan sattuu olemaan vapaana. Siihen pitää olla aina laadukas stuntti ja mikäli stuntti toimii Sandellia paremmin, niin sitten Sandell voi pelatessaan pelata vaikka kolmosessa. Jos Samilla kulkee, niin sitten ykkösessä.

Tikusta juttua..
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
En tiedä onko mun pointti mennyt ohi, mutta se oli siis että Sandell varaa joukkueen rakennuksesta nimenomaan ykkösketjun miehen palkan.
Mietin onko realismia odottaa, että Ilveksen varoilla hankitaan enemmänkin näitä ykköskorin pelaajia.

Mielellään ei kasaisi liikaa Sandellin niskaan tällä taustalla, mutta ymmärrän jos Sandellin varaan lasketaan nimenomaan ykkösketjun pelipanos.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Monessa viestissä olen nähnyt maininnan siitä kuinka Mustonen menee taas ensi kaudeksi eteenpäin ja on valmis kantamaan entistä isompaa vastuuta. Itse hillitsisin jonkin verran odotuksia Mustosen ensi kauden suhteen. Niin monta kertaa on nähty, että todella lupaavienkaan pelaajien kohdalla se kehityskäyrä ei mene lineaarisesti ylöspäin. Melkein kaikilla tulee väliin kausi tai pari, jolloin pelitaso jää junnaamaan paikalleen. Toivotaan toki tykkikautta Mustoselle ensi kaudelle, mutta itse olen maltillisemmalla linjalla odotusten suhteen. Suunnilleen tämän kauden tasoinen suoritus olisi mielestäni ihan ok Mustoselta, en odota mitään huimaa parannusta ensi kaudeksi.

Sama koskee myös Laaksoa, joka veti Liiga-uransa parhaan kauden toistaiseksi. Ihan mahdollista, että kyseessä oli "suonenveto" ja ensi kaudella palaa 20-25 pinnan mieheksi, mikä sekin olisi hyvin. Vähän niinkuin Turrelle kävi huippukauden jälkeen. Ainahan joukkueen kokoamiseen näitä epävarmuustekijöitä mahtuu. Senkin vuoksi tulisi tuota sentterikalustoa täydentää yhdellä laatupelaajalla.

Jos meillä ei ole varaa ykköskorin mieheen, vaan lähtöajatus on, että Laakso ja Muse hoitavat kahden ensimmäisen ketjun sentteröinnin, niin tuohon jatkoksi sopisi sellainen viimeisten kausien "Määttänen". Mies joka hoitaa ruutunsa tasaisen varmasti ja tekee siinä sivussa sen 20-30 pinnaa. Mutta mistä niitä Mätskyjä enää löytää.. Flinckiin en usko, 30-vuotias 10-15 pinnan mies, joka hoitaa kyllä puolustupään mainiosti. Ei kuitenkaan meidän palapeliin sopiva kaveri, kun siellä Riekkinen jo on.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jokainen Wunderveban listaamista pelaajista olisi hieno lisä joukkueeseen, mutta hintalappu voi olla korkeahko. Lisäksi näkisin joukkueen hyökkäyksen kaipaavan ennen kaikkea kokoa ja kamppailuvoimaa. Emmerton olisi näistä kuudesta oma valintani, jos siis elettäisiin sellaisessa fantasiassa, jossa Ilveksen pelaajabudjetti mahdollistaisi tämän tason pelaajien rekrytoinnin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Harza77 tappara.infossa:

"Joskus aiemmin tänne kirjoittelin, että Ilves on saamassa jotain kova ulkkari pelaajaa. Tänään kysyin huhun lähteeltä lisätietoja tästä, niin sanoi, että soppari on jo olemassa sen ulkkarihyökkääjän kanssa. lisäksi Ilvekseen on tulossa aikas hyvä puolustaja. Puolustaja on sellaisesta maasta, että noita ei kovin usein liigassa näe. Toki kova kiekkomaa kyseessä. Tuollainen all-around pakki, joka osaa tehdä pisteitä. Enempää en voi paljastaa."

Jotenkin tulisi mieleen joku keskieurooppalainen maa... Itävalta tai Saksa kenties? Tai sitten Norja ja Daniel Sorvik?
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Harza77 tappara.infossa:

"Joskus aiemmin tänne kirjoittelin, että Ilves on saamassa jotain kova ulkkari pelaajaa. Tänään kysyin huhun lähteeltä lisätietoja tästä, niin sanoi, että soppari on jo olemassa sen ulkkarihyökkääjän kanssa. lisäksi Ilvekseen on tulossa aikas hyvä puolustaja. Puolustaja on sellaisesta maasta, että noita ei kovin usein liigassa näe. Toki kova kiekkomaa kyseessä. Tuollainen all-around pakki, joka osaa tehdä pisteitä. Enempää en voi paljastaa."

Jotenkin tulisi mieleen joku keskieurooppalainen maa... Itävalta tai Saksa kenties? Tai sitten Norja ja Daniel Sorvik?

Daniel Sørvik olisi kyllä todella mielenkiintoinen haku. Hirveät tehot pakille (45o 19+39=58), vaikka toki kyseessä on Norjan liiga.

Linkki vie EliteProspectsiin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustaja on sellaisesta maasta, että noita ei kovin usein liigassa näe. Toki kova kiekkomaa kyseessä. Tuollainen all-around pakki, joka osaa tehdä pisteitä. Enempää en voi paljastaa."

Mielellään sitä lähtee liikkeelle siitä parhaasta päästä, mutta ainakin Alex Sulzerin ja Thomas Pöckin sopimukset jatkuvat, joten heidät voi rastia ylitse. Frank Hördler olisi kova sana, mutta vähän epäilyttää että riittäisikö liike ja sopeutuuko Liigan pelitapaan. Toki hintalappu ei varmastikaan ole edullinen, kun hänet valittiin juuri DEL:n parhaaksi puolustajaksi. Tokihan tulija voi olla myös KHL:n suunnalta, jos siellä epävarmuus riittävästi on kasvanut. Sieltä nyt löytyisi Jonas Holos tai Philip Larsen, mutta noille kummallekin ottajia on varmasti ihan riittävästi, joten ei tarvitse varmastikaan noista nyt unelmoida.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Puolustaja on sellaisesta maasta, että noita ei kovin usein liigassa näe. Toki kova kiekkomaa kyseessä. Tuollainen all-around pakki, joka osaa tehdä pisteitä. Enempää en voi paljastaa."

Jotenkin tulisi mieleen joku keskieurooppalainen maa... Itävalta tai Saksa kenties? Tai sitten Norja ja Daniel Sorvik?

"Veikkaan", että kyseessä on joku neuvostoliittolainen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jatkoajan uutisen mukaan Markku Flinck siirtyisi tänne kahden vuoden pahvilla. Kolmekymppinen. työteliäs, taklaava, ura laskusuunnassa. Miten tästä tulee mieleen Tapio Laakso. Lähtökohtaisesti nelossentteri, mutta meillä taitaa olla tarjolla kolmosketjun paikka. Hyvää Flinckissä on se, että on aina parhaimmillaan pleiajreissa. Meillä niitä ominaisuuksia on päässyt viime kausien aikana pelaajat vaan käyttämään melko vähän. Jos Flinck tänne tulee, niin häneltä on pakko löytyä lisää tehoja myös runkosarjassa. 0+8 ei oikein vakuuta, varsinkin kun meillä yksi Riekkinen tuolla edelleen on.

Ihannetilanteessa Flinck olisi meidän nelossentteri ja Riekkiselle etsittäisiin joku muu työnantaja. Siinä roolissa olisi parannus edelliseen verrattuna. Vahvempi, parempi kätinen ja taistelevampi.

Mitäs muut ovat mieltä, riittääkö sentterinelikko Laakso-Mustonen-Flinck-Riekkinen? Omasta mielestä ei, sillä lähtökohta on huonompi kuin Laakso-Mustonen-Zalewski/Asplund-Riekkinen.

Yleensä Tuokkola on halunnut laajan ringin. Ehkä sieltä on vielä joku muukin sentteri tulossa. Onko Rämölle kaavailtu mitään roolia ensi kaudeksi? Entäs Eemeli Suomi? Mestikseen? Ei kai siirry johonkin toiseen Liiga-seuraan?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eniten noista junnuista kiinnostaa Ville Meskanen. Noita fyysisesti vajaita lättysankareita tuossa on pyörinyt iät ja ajat, mutta kunnon maalintekijöistä on ollut pulaa. Toivottavasti siis Meskaselle on sorvattu joku 3-vuotinen pahvi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eniten noista junnuista kiinnostaa Ville Meskanen. Noita fyysisesti vajaita lättysankareita tuossa on pyörinyt iät ja ajat, mutta kunnon maalintekijöistä on ollut pulaa. Toivottavasti siis Meskaselle on sorvattu joku 3-vuotinen pahvi.

Tähän sama. Meskanen osoitti jo tällä kaudella olevansa lähellä liigatasoa, mutta tätä ei toisaalta kannata peluuttaa missään jämäminuuteilla nelosessa. Lisäksi Kallelala on hyvä esimerkki siitä, kuinka pitkä matka a-junioreita dominoivasta pisterohmusta on liigatason kokoonpanoon.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jep Meskaselle toivottavasti on tehty pitkä pahvi. Jottei käy niinkuin ilmeisesti Hintzin kanssa on käynyt. Eipä tarvitsisi miettiä mitään Flinckejä ja Riekkisiä kaksinkappalein senttereiksi, jos meillä olisi Roopen kanssa sopimus. Roopelle olisi sentterinäkin tilaus tuossa meidän rosterissa ja tie auki ihan ykkösketjuun ja ylivoiman pyörittäjäksi asti.

Onko tuo Kärppien Patrick Davis jo ihan menneen talven lumia? Jossain oli juttua, että oululaiset pyrkivät hänestä kaikin keinoin eroon ja ovat valmiita maksamaan osan palkasta. Saipassa teki kovaa jälkeä, mutta tämä kausi vaisu. Saattaisi silti sopia tuohon meidän palapeliin kakkos-kolmossentteriksi, jos Zale on menetetty. Laakso-Mustonen-Davis-Flinck tuntuisi äkkiä paremmalta kuin Laakso-Mustonen-Flinck-Riekkinen.
 

Kyle

Jäsen
Onko Hifk:lla annettu julkisuuteen mitään "The tiedotustilaisuus"-päivämäärää vai miksi he eivät julkaisisi Roope Hintzin sopimusta samointein mikäli sellainen olisi. Toistaiseksi Ilves on pystynyt pitämään kiitettävän hyvin salassa huhut 2.5 tapahtuvasta joukkueen julkaisusta, virallisia julkaisuita ei ole tietenkään ollut uusista pelaajista, mutta toistaiseksi lähtiöitäkään ei ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös