Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 415 639
  • 6 701
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Koska tällainen loppukaneetti on ketjussa, joka käsittelee Ilveksen pelaajistoa, niin pakko kysyä oletko sokea?

Osaatko sinä lukea?

Missä on ne organisatoriset muutokset, jotka mahdollistaisivat tämän moisen strategian toteutuksen? Ei ole ainakaan tiedotettu.
Uutisia odotellessa.


Vai kuulutko niihin, jotka pistää shortsit jalkaan, koska on Vappu ja Kesä, niin kun kalenterissa seisoo välittämättä mikä keli siä oikeasti on?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Sandell pelaa Ilveksessä ensi kaudella, on hän lähtökohtaisesti sentteri. Kun Luulajalla oli paras miehistö kasassa ja Sandell jonkinlaisessa kunnossa, niin hän pelasi kolmosen keskellä laidoillaan Mika Pyörälä ja KHL:ssa pelannut Karl Fabricius.

Mielenkiintoinen pointti Kunnolta jälleen kerran.

Sandell kakkosen keskellä kuulostaa lähtökohtaisesti paremmalta kuin Asplund tai Kangasniemi. Herää vaan kysymys, että mihin rooliin tässä skenaariossa Rajala sovitetaan? Ei Sandellia kaiketi nyt sentään ykkössentterin rooliin kaavailla. Eihän.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Jos Sandell pelaa Ilveksessä ensi kaudella, on hän lähtökohtaisesti sentteri.

Jos Sandell pelaa Ilveksessä ensi kaudella, niin onko hän Kunton mittareilla mitattuna ykkös-sentterin saappaat täyttävä mies?

Vai olisiko mahdollista että Ilves hankkisi vielä jonkun pelaajan puhtaalla ykkös-sentterin statuksella?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Osaatko sinä lukea?

Osaan ja siksi pyrinkin kirjoittamaan ketjun nimen mukaan on-topicia, enkä jauha samaa joka ketjua täyteen, ketjun nimestä riippumatta.

Tuo sun "uutisia odotellessa" oli irrallinen kaneetti tuossa viestisi lopussa. Ei yhdessä pötkössä, kuten sen tuohon lainasit. Ja kun ketjun aihe on se, mikä tuossa otsikossa seisoo, niin kyselin sen perään, että etkö ole niitä pelaajauutisia huomannut. Koomista kysellä pelaajistoa käsittelevässä ketjussa uutisten perään, jos niitä töötätään koko ajan Ilves.comiin.

Vai kuulutko niihin, jotka pistää shortsit jalkaan, koska on Vappu ja Kesä, niin kun kalenterissa seisoo välittämättä mikä keli siä oikeasti on?

Lisäksi käytän myös pipoa sisällä ja otan aurinkoa pilkkihaalareissa.

-------

Asiaan,

Kunto, ketkä sijoittaisit sentteri-Sandellin laidoille tämän hetkisistä laitureista, jos hän Ilvekseen saapuisi?

Ainakin leveyttä alkaa olla joka pelipaikalle, jos(KUN) tuohon Sandellin lisäksi vielä ykkössentteri naarataan.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Sandell pelaa Ilveksessä ensi kaudella, niin onko hän Kunton mittareilla mitattuna ykkös-sentterin saappaat täyttävä mies?

Ei. Viime kauden loukkaantumiset tekevät arvailusta vaikean. 2010-2011 Allsvenskanin parhaita (mm. Carl Söderberg takana), tulokaskausi Luulajassa jatkoi kehitystä (nousi joukkueen hierarkiassa Viitaluoman, Vihkon ja Koiviston edelle), mutta nousujohtoinen ura katkesi kuin veitsellä leikaten loukkaantumiseen. Sen jälkeen viime kausi toipumista ja loukkaantumisesta toiseen kulkemista. Tähtäsi pleijareihin, jotka olivat menestyksekkäät ja ennätyslyhyet.

Olisi erittäin riskialtista rakentaa joukkueen sentteripeliä toipuvan Sandellin, Kankin ja pitkälti Mestiksessä pelanneiden Rajalan ja Asplundin varaan.

Sen sijaan kukaan ei pahastuisi, jos Sandell olisi terve ja ohittaisi ykkössentterin tai Rajala pelaisi huikeasti ja ohittaisi Sandellin. Tai Kanki nousisi takaisin 25-30 pinnan kerhoon.

Vai olisiko mahdollista että Ilves hankkisi vielä jonkun pelaajan puhtaalla ykkös-sentterin statuksella?

Tuohon en osaa vastata. Itse (ihan puhdas oma mielipiteeni) olisin jättänyt muutaman hankinnan tehtyä ja säästänyt ne rahat ykkössentteriin. Voi olla, että joku pätevä jää 50000€ päähän ja sitten harmittaa. Omista löytyy kyllä paikkaajat.

Kunto, ketkä sijoittaisit sentteri-Sandellin laidoille tämän hetkisistä laitureista, jos hän Ilvekseen saapuisi?

Ehkä helpompaa on sanoa tyyppi kuin nimi. Toiseksi laituriksi ehdottomasti kaveri, jolta kiekon saa takaisin (tarvittaessa nopeastikin). Samin vahvuuksia on kyky nähdä pelikenttä ja sitä kautta nopeat (lyhyetkin) syötöt. Ja tyhmänä vastaan, että toiseen laitaan viimeistelytaitoa (mitäs muutakaan). Oleellista on kuitenkin puhua koko kentällisen pelaamisesta. Pakilta tulee löytyä hyökkäyksen tukemista ja Sandell nyt ei ainakaan ole huono löytämään toisen aallon pelaajia.

Pelaajien keskinäistä synergiaa on aina ennakolta vaikea pohtia. Joskus toisilleen tuntemattomat pelaajat laitetaan yhtäaikaa looraan ja yhteistuloksena syntyy jotain paljon suurempaa kuin yksilöarvojen puhdas yhteenlasku antaa odottaa.

Jos Sandell tulee, niin Tuokkola tuskin on miehen nähnyt pelaavan. Sen sijaan Hirvoselle Sami on tuttu.

Itse suosittelin Samille Luulajassa jatkamista (sopimusta tarjottu), mutta räyhäävä koutsiduo ei ole monenkaan mieleen. Ensin lähti Topi Jaakola, sitten Viitaluoma tuli kesken sopimuksen takaisin. Tämän kauden puolivälissä Hirso halusi pois, Pyörälä ei halunnut jatkaa, enkä yllättyisi, vaikka kaksi pikakiitävää luulajalaislaituria takoisi pisteitä kotoisilla liigajäillä ensi kaudella sopimustilanteestaan huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Koomista kysellä pelaajistoa käsittelevässä ketjussa uutisten perään, jos niitä töötätään koko ajan Ilves.comiin.

Aika oleellista on.. noin niikun Ilveksen jatkossa tapahtuvan mahdollisen menestyksen kannalta... pohtia pelaajahankintoja ja keitä ja miksi sainataan.

Joten kyllä, pelaajaketjuun kuulu oleellisena osan organisaatioasiat, edelle manituista syistä.

Nyt on ilmoitettu monella suulla, että Tuokkola kokoaa joukkueen, ja Hade vaan tekee paperit ja avustaa. Tämä tarkoittaa, että ilves toimii kuten © Jääskeläinen on todennut jo 2008 ”meillä joukkueen kokoaa valmentaja, näin on aina ollut”. Eli mitään muutosta joukkueen kasauksessa ei ole tapahtunut. Hankinnat ovat siis Tuokkolan visiota ja käsialaa. Se tuo menestystä Tuokkolan aikakaudella, mutta ei sen jälkeen. Kun juurikin sieltä viimevuosituhannelta nykypäivään pääseminen edellyttäisi joukkueelle visiota ja strategiaa, jota UTJ valvoo ja toteuttaa valmentajavalintoja myöden (sisältäen pelaajavalinnat, siten että se palvelee myös seuraavaa valmentajaa, koska seuraavakin on strategisesti päätetyn pelitavan ja pelaajatyyppien valmentaja, näin joukkueessa on jatkuvuutta ja menestysmahdollisuuksia kokoajan).

Ilveksessä ei ole ilmoitettu UTJ:sta joka tätä asiaa hoitaisi, Ilveksessä ei ole hallitusvastuussa ihmisiä, joilla olisi kiekkotietämystä tällainen strateginen linja luoda.

Kyllä, se on silloin uutisia odotellessa, eli niitä uutisia, joita kohden nämä pelaajahankinnat voidaan peilata, ja josta voidaan katsoa pitemmälle kuin Tuokkolan kaksi kautta.

Joukkueen kasaus on hyvissä kantimissa ottaen huomioon lähtökohdat jumboilijana. Mutta jos se on ainoastaan Tuokkolan visioita, niin ollaan yhä syvällä metsässä. Ja rakennukset rakennetaan aina perustuksista alkaen, ei ensin joku tuulentupa, jolle pohjat tehdään myöhemmin.

Niinpä.. mikä on näiden pelaajahankintojen strateginen linja? Ainoastaanko menestys ensikaudella, tahi Menestys Tuokkolan alaisuudessa? Jos tämmöistä ei pohdi pelaajahankintauutisketjussa, niin missäs sitten?

En mää negaile siksi, että mua vituttas joku henkilö tai asia, vaan siksi, että haluaisin löytää merkkejä siitä, että Ilves muuttuu oikeaksi ammattilaisurheiluorganisaatioksi, paremmaksi kuin muut on, joka tarkoittaa että menestystään paremmin kuin ne muut…
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tämän kauden puolivälissä Hirso halusi pois, Pyörälä ei halunnut jatkaa, enkä yllättyisi, vaikka kaksi pikakiitävää luulajalaislaituria takoisi pisteitä kotoisilla liigajäillä ensi kaudella sopimustilanteestaan huolimatta.


Norrbottens Kuriren kirjoitteli että suomalaiset olisivat lähdössä, mutta Koivistosta haluttaisiin pitää silti kiinni. Menestys on vaimentanut arvostelua, ja fanit on tykänneet, mutta rivienvälistä lehtihaastattelujen perusteella valmentajat tosiaan taitaa potuttaa useampaakin pelaaja Luulajassa.

Mutta hienosti oli fanit kävelykeskustan liputtaneet finaalien alla poliisien kiellosta huolimatta :-D
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Huutelen vieraisiin mutta nyt on aihetta. Nyt rakas paikallisvastus alkaa tekeen asioita oikein. Kun rahaa on vähän käytettävissä niin hankinnat mm Rajala, Asplund ym ei ole rahansyöjiä mutta ainoa oikea tie saada talous kuntoon kavereilla jotka voi onnistua.

Riski että jäädään sijalle 14 näillä on mutta kun heitetään mäkeen nää Järventiet, Kesät, Tukiot ym saunaremmi niin saadaan taas paikallishenkee kehiin.

Tällä kaudella Ässät sai enemmän kipinää Tapparan suuntaan kun Ilves ja se on väärä signaali.

Fakta on että ens kauden hyökkäysrosteri kaipaa ainakin 2 lisäukkoo jotka on korin 1 väkee. Siihen sopis vaikka eräs Umicevic Tapparasta
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Fakta on että ens kauden hyökkäysrosteri kaipaa ainakin 2 lisäukkoo jotka on korin 1 väkee. Siihen sopis vaikka eräs Umicevic Tapparasta

Sandell ja ykkössentteri pitäisi olla tuloillaan ja enempää ei tuo jengi kyllä kaipaa. Laatua ja laajuutta alkaa olla hyökkäyksessä mielestäni sitten aivan riittävästi, että voidaan taistella pudotuspelipaikasta.

Umicevic olisi hyvä, jos laituriosasto ei olisi noin täysi jo Ilveksellä. Ykkössentteriksi Umicevicistä ei todellakaan ole, koska on laituri. Onko Umicevicin jatko Tapparassa poissuljettu näin ohimennen kysyttäessä?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkä helpompaa on sanoa tyyppi kuin nimi. Toiseksi laituriksi ehdottomasti kaveri, jolta kiekon saa takaisin (tarvittaessa nopeastikin). Samin vahvuuksia on kyky nähdä pelikenttä ja sitä kautta nopeat (lyhyetkin) syötöt. Ja tyhmänä vastaan, että toiseen laitaan viimeistelytaitoa (mitäs muutakaan).

Jämähdin nyt toiveestasi huolimatta kuitenkin vähän tähän hyökkäysketjuajatteluun. Eli Sandellille tarvitsisi olla syöttötaitoinen, mutta samalla ei-hautova, ketjukaveri ja toinen sitten maalintekotaitoinen snaipperi tai voimahyökkääjä, joka hakkaa limpun pussiiin?

Juuso Rajala - Sami Sandell - Antti Hölli

tai

Juuso Rajala - Sami Sandell - Jussi Pesonen

tai

Masi Marjamäki - Sami Sandell - Roberts Jekimovs


Rajalasta sen verran, että en tiedä kuinka paljon sitten tykkää hautoa kiekkoa peliä rakentaessaan... Mikä noista kuulostaisi parhaalta koostumukselta? Vai sopisiko peräti Kai Kantola laituriksi jakamaan kiekkoa Sandelllille nopeasti ja/tai lyömään laattaa pussiin?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jämähdin nyt toiveestasi huolimatta kuitenkin vähän tähän hyökkäysketjuajatteluun. Eli Sandellille tarvitsisi olla syöttötaitoinen, mutta samalla ei-hautova, ketjukaveri ja toinen sitten maalintekotaitoinen snaipperi tai voimahyökkääjä, joka hakkaa limpun pussiiin?

Minulle tuosta syöttötaitoisesta, mutta myös ratkaisukykyisestä laiturista tuli ensinnä mieleen Keränen. Ikäeroa on sen verran, etteivät ole varmaan pelanneet yhdessä aiemmin, mutta tyyppinä olisi varmaan juuri tilauksen mukainen. Toiseen laitaan sitten voimaa ja ratkaisukykyä Marjamäen tai Pesosen muodossa, ja koossa olisi varsin hyvä ketju.

Noin yleensä täytyy todeta, että jos ja kun tuohon saadaan vielä tämä kauankaivattu ykkössentteri, koossa olisi poikeuksellisen laaja ja tasapainoinen hyökkäys (siis Ilveksen kohdalla). Olen ihmetellyt monien intoa sijoittaa Kangasniemi nelossentteriksi, mutta asiaa mietittyäni olen tavallaan nähnyt tuossa järjen. Tämä tosin edellyttää, ettei mennä perinteisellä Ilves-pelutuksella (junnunelonen = alle 10 min per peli), vaan ketjujen peliajat ovat jotain 18-14-14-14. Tällöin siis nelonenkin pelaa ihan reilusti, ja vaikkapa muodossa Välimaa-Kangasniemi-Korhonen tehtävänä on erinomainen vastustajan pimentäminen ja av-peli. Olisi hienoa, jos av- ja yv-pelissä ei olisi juurikaan samoja miehiä, eikä siten ketään tarvitsi rasittaa kohtuuttomasti.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Minulle tuosta syöttötaitoisesta, mutta myös ratkaisukykyisestä laiturista tuli ensinnä mieleen Keränen. Ikäeroa on sen verran, etteivät ole varmaan pelanneet yhdessä aiemmin, mutta tyyppinä olisi varmaan juuri tilauksen mukainen. Toiseen laitaan sitten voimaa ja ratkaisukykyä Marjamäen tai Pesosen muodossa, ja koossa olisi varsin hyvä ketju.

Joo, Michael Keräsen unohdin omista kaavailuistani käsittämättömästi täysin. Juuso Rajalan kanssa varmaan syöttötaitoisimmat virtuoosinalut Ilves-hyökkäyksessä tällä hetkellä.

Itseasiassa ensi kaudella 40 pinnaan yltävä Keränen (tällaiseen uskon ihan vakavissani) menisi jopa ykkössentteristä ensi kaudella.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kesälle kokeelle tai sitten suoraa sopimusta voisi tarjota ainakin toiselle näistä nuorista tshekeistä:

Eliteprospects.com - Robert Kousal
Eliteprospects.com - Tomas Zohorna

Molemmilla pari mestaruutta Tshekin Extraliigasta nuoresta iästä huolimatta. Sellaisia 25-30 pisteen kausia vetäneet(pudotuspelit ml.), mutta varmasti kehityskelpoisia kavereita ja voisivat ottaa Ilveksessä sen viimeisen askeleen kohti eliittiä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisi ollut Ilvekseltä ihan asiallista tiedottaa Kantolan sopimuksen purusta, jos tosiaan HIFK:hon on menossa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Halvan sopimuksen omaavan Kantolan päästäminen toiseen seuraan on käsittämätön veto, vaikka tämä ei Tuokkolan pelisapluunaan sopisikaan.

Voi liittyä hyökkäyksen kokonaisuuteen, kun Marjamäellä ja Välimaalla on jo sopimus ja joidenkin huhujen mukaan Rajamäen kanssa neuvotellaan. Lisäksi junioreillekin pitäisi saada pari paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.

Voihan olla, että Kantola olisi joka tapauksessa ollut tulevan kauden jälkeen lähdössä ja Tuokkola haluaa rakentaa joukkuetta ainakin kahden vuoden tähtäimmellä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä Kantolakin rahalla irtoaa. Ilmaiseksi ei olisi mitään syytä sopimuksenalaista Kantolaa päästää.

Saas nähdä, mitä tapahtuu, jos nyt ylipäätään mitään tapahtuu.
 

Carlos83

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, LeKi, Jarkko Ruutu, AS Roma, Azzurri
Iso peukku uutisen nopeasta oikaisemisesta. Kiitos, Ipa. :)
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves perseilee kyllä IFK:n rinnalla - kommentoivat kotisivuillaan keltaisen lehdistön lanseeraamaa huhua, ja poistavat linkin kun huomasivat erheensä.

Ammattitaitoista viestintää.

Poimittu tällainen vinkaisu tuolta IFK:n kausiketjusta.

Ensiksikään juttua ei ole poistettu. Toiseksi se osoitti mielestäni vain hyvää reagointia Ilvekseltä, kun huhulta Ilveksen sopimuspelaajan siirtymisestä toiseen liigajoukkueeseen katkaistiin välittömästi siivet.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Poimittu tällainen vinkaisu tuolta IFK:n kausiketjusta.

No siinähän kaiken maailmat Beukeboomit perseilevät keskenään, Ilves on sen verran herkässä tilanteessa että hyvä että heti reagoidaan. Nyt kun lähtisi kaiken maailman huhuja kiertämään puretuista sopimuksista, niin kohta puhuttaisiin taas rahapulasta ja pieleen menneistä neuvotteluista.

Hyvää reagointia Ilveksen johdolta.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt kun huhut Ville Koistisen siirrosta NLA:n HC Davosiin käyvät kuumana, ja lisäksi Teemu Kesäkin ollaan saamassa dumpattua Ruotsiin, niin mielestäni tilausta olisi legendaarisesti laadukkaalle rightin pakille.

Tässä muutama Saksassa läpsytellyt:

Ryan Kavanagh
Jimmy Sharrow
Eric Regan

Pistetään pari Ruotsisssa pelailluttakin vaihtoehtoa:

R.J. Anderson

ja oma suosikkini, mutta varmaan hintavakin Ranskan maajoukkuepakki Kevin Hecquefeuille
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös