Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ilveksen ketjut ja kentälliset vuosimallia 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 15.09.2016 klo 23.16.

 1. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Olisikohan Olli Vainio arvannut pari kuukautta sitten, että luutii jossain vaiheessa ykkösparissa. Kaikella kunnioituksella Vainiota kohtaan, oikeampi paikka olisi seiskapakki. Ilveksessä ihan kaikki on mahdollista.

  Saisikohan Fageruddin vaihdettua jonnekin. Eikös ainakin Vaasassa nauti jonkinmoista suosiota, onnistuisikohan jonkinlainen vaihtari. Ihan turha äijää on täällä roikottaa, jos kerran ei tuohon pakistoon edes kentälle mahdu. Joku tässä nyt mättää - eikö sitten vain sovellu Kiven sapluunaan, eikö kemiat kohtaa, vai onko ollut koko treenikauden saikulla, mutta jotain on mennyt pahasti pieleen. Kaikkien kannalta olisi etu, että saa homman raiteilleen. Jollei täällä, niin vaihdettakoon sitten muualle.
   
 2. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Rushden & Diamonds
  Lainaus:
  Mitä vaihtaria siinä tarvitaan? Uusi seura ottaa palkan harteilleen ja menoks vaan.
   
 3. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  No jos sais vaihdossa edes yhden semi-hyvän peruspakin, niin kaikki voittais. Ilveksen pakistossa tällä hetkellä Vittasmäen ja Aallon lisäksi Parikka ja varauksin Laatikainen Liiga-tason pakit. Järvisestä ja Vainiosta pikkuhiljaa kasvamassa sellaisia, mutta ei vielä. Ilomäkikin varmaan loukkaantui, kun ei ole edes seiskapakkina ollut pariin peliin.
   
 4. Slite Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Tuskin kukaan sitä koko palkkaa harteilleen ottaa, kun on yleisessä tiedossa että kuinka tyhjä arpa on kyseessä. Mutta jospa joku maksaisi edes puolet, senkin olisi jotain se.
   
 5. Pöllönsilmä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tätä osasin itse pelätä jo etukäteen muutaman Keräsen pelin Jokereissa nähneenä. Pelaaminen Laakson ja Bulmerin ketjussa ei yhtään helpottanut asiaa, päin vastoin. Keränen ei saanut kertaakaa kiekkoa hyvään liikkeeseen, että olisi päässyt vauhdilla haastamaan vastustajia. Aina kun kiekko lapaan tuli, oli melkeimpä kaksi valkopaitaa samantien iholla eikä apuja lähellä. Tämä ei ainakaan edesauttanut pelituntuman/itseluottamuksen löytymistä.

  Kun siirto tuli samaan ketjuun Mustosen ja Meskasen kanssa, alkoi Michaelillekin tilaa aueta. Pääsi muutaman kerran haastamaan vastustajaa ja laukomaan ok hyvältä tontilta. Uskon, että jos Keränen olisi koko ottelun pelannut tässä ketjussa, niin olisi päässyt paljon paremmin peliin sisään ja tulos voinut näyttää erilaiselta.
   
 6. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Keräseltä puuttuu ainakin näin alkuunsa Sandellin (ja Asplundin) tapainen tuki. Sandell muutti jonkin verran pelityyliään pelatessaan Keräsen kanssa ja tuki Kerästä kentän joka osa-alueella. Keränen tiesi, että Sandell hoitaa puolustuspään ja kaivaa kiekot kulmista. Hyökkäyksiin lähdettiin usein siten, että Sandell pelasi lyhyillä ja nopeilla syötöillä kiekon Keräselle. Ja hyökkäyspäässä Sandell toimi Keräsen kiekotteluparina. Kantola puolestaan lätki parin metrin säteeltä kiekkoa pömpeliin.

  En tarkoita sitä, että tuo olisi ainoa malli saada Keräsestä parasta irti. Ratkaisumalleja on useita. Tärkein on kuitenkin itseluottamus. Jos sitä ei ole niin hyväkin pelaaja näyttäytyy katsomoon surkealta. Toivotaan nopeita onnistumisia. Ne voivat auttaa henkisen lukon aukeamista.
   
 7. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Eilinen oli niin totaalinen ohipeli koko joukkueelta, etten sen perusteella tekisi vielä isoja johtopäätöksiä Keräsen suhteen. Itse en nähnyt peliesitystä niin negatiivisena kuin moni muu. Toki pelissä selvästi heijastui, että itseluottamus on aika alhaalla kun ei uskaltanut kertaakaan lähteä haastamaan vastustajaa vaan laukoi heti kun pienikin paikka siihen oli. Yritti pelata siis mahdollisimman simppelisti.

  Tänään Keräsellä on paremmat ketjukaverit ja paineiden osalta helpompi pelata vieraskaukalossa. Eilen koko spektaakkelia oli rakennettu Michaelin paluun ympärille niin ei ihme, että siinä vähän puristaa mailaa varsinkin kun taustalla on paha epäonnistuminen Jokereissa.

  Todennäköisesti se vie jonkin verran aikaa, mutta uskon Keräsen nousevan hyväksi vahvistukseksi Ilvekselle kauden edetessä.
   
 8. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Mustosen ja Meskasen kanssa pelaamisessa tuli vaan eteen se ongelma, ettei näiltä saa koskaan kiekkoa takasin. Kerä odotti yhdessäkin vaihdossa viivalla maila pystyssä, mutta Meskanen päätti pitää kiekkoa ja ampua itse. Sama Mustosen kanssa. Keräselle tarvitaan kiekottelukaveri, joka näkee antaa niitä syöttöjä Kerälle tämän ollessa laukaisupaikassa... Ilveksessä vaan ei oikein sellaista kaveria ole. Ottokin hautoo liikaa ja Oton liike on niin eritasolla (huonompi). Se, että Mese, Muse ja Kerä pelaa samalla luistinopeudella oli kyllä hyvä asia, oltiin samaan aikaan samassa päässä kenttää (osin kun Laakson ja Bulmerin kanssa), mutta kun se kiekon syöttely ei oikein näy maistuvat Meselle eikä Muselle.


  Tossa rosterissa se ainoa vaihtoehto taitaa olla Soinnun ja D’Amigon laiturin paikka, jotta niitä tehoja saatas Keräsestä ulosmitattua.
   
 9. Samuli Huikuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  (Share) Ilves
  Lainaus:
  Meskanen kertoi tästä itse Funin haastattelussa, että laukoo "aina" itse koska on maalintekijä ja maalien tekeminen on kivaa. Eipä siitä tietysti mitään tulisikaan jos kaikki vaan syöttelisivät, mutta soisi silti vähän syöttämisenkin maistuvan.
   
 10. puuntakaa Jäsen

  Jostain julkaisusta luin, että Meskasen tavoite on olla Ilveksen paras maalintekijä. Jos on vielä sama tavoite, niin pihalle vaan.
   
 11. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jatketaanpa pohdintaa. Keräsen huippukaudella 13-14 ketju oli pääosin muodossa Kantola - Sandell/Asplund - Keränen. Selkeä roolitus: Keräsellä kiekottelukaveri ja "rouhija". Sointua itsekin kokeilisin tuohon kiekottelurooliin, toiselle laidalle sitten D'Amigo kiekollisempana vaihtoehtona tai Bulmer rouhivampana vaihtoehtona. Mustosen kanssakin yhteinen sävel voisi löytyä, vaikka tuota hautomista hieman harrastaakin. Kaksi hautojaa + Keränen ei kuitenkaan toimi. Kokeilisin siis:
  D'Amigo/Bulmer - Sointu/Mustonen - Keränen
  Laakso tai Flinck parhaina päivinään menisi tuossa sentterinä myös, mutta ei nykyotteilla.
   
 12. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Muse on jännä tapaus. Rautiaiselle kyllä lainaa kiekkoa, mutta muiden kanssa menee kuljetusliikkeeksi. Mutta minusta on kuitenkin viimeisten viikkojen aikana päässyt taas paremmin sentterin paikkaan kiinni ja etsinyt avauspaikkoja myös muille. Pitää muistaa, että Muse on pelannut nyt ketjussa, jossa molemmat laiturit tykkäävät laukoa hanakasti ja olla kiekossa. Koivula sentään hakee peliä edistäviä syöttöpaikkojakin toisinaan, mutta Meskanen laukoo aina ja joka paikasta.

  Rautiainen-Mustonen-Keränen -kombinaatiota odotellessa. Toki tuosta ketjusta puuttuu se perinteinen laidasta kiekkoja rouhiva kaveri, mutta Rautsi pärjää nopeutensa ansiosta kulmissa yllättävän hyvin. Jos tuo ei toimi, niin Bulmer Kerän paikalle. Se lienee kuitenkin aivan varmaa, että Rautiainen palaa aikanaan nimenomaan Musen ketjuun, koska se kaksikko vaan toimii yhdessä.
   
 13. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  En tiedä oliko sarkasmia tai jotain, mutta kommentoidaan nyt kuitenkin. Minusta oli helvetin hienoa, että Meskanen uskalsi ennen kauden alkua laukoa ääneen myös tällaisen henkilökohtaisen tavoitteen sen ainaisen "kunhan joukkue pärjää ja pääsee pelaamaan" -jargonin sijaan. Maalintekijätyypit janoavat (myös) niitä maaleja ja henkilökohtaisia onnistumisia. Se on yksi syy miksi heistä juuri kehittyy kovia maalintekijöitä. Mun mielestä on hyvä, että pitkästä, pitkästä aikaa meillä on Ilveksessä yksi puhdasverinen maalintekijätyyppi, vaikka se tekeminen sitten vähän itsekkäältä välillä kaukalossa näyttäisikin. Kovat maalintekijät osaavat olla terveellä tavalla itsekkäitä kaukalossa.
   
 14. puuntakaa Jäsen

  No mietipä tätä suhteessa siihen, että Meskanen ei syöttele. Hän ei halua siis joukkuekaverin tekevän maalia. Ilves ei hyödy mitään siitä, että juuri Meskanen tekee maalin. Ymmärtäisin tavoitteen olla liigan paras maalintekijä, tuollaista perseilyä en lainkaan.
   
 15. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  On pelkästään virkistävää, että joku nuori haluaa olla jossain asiassa kaikista paras ja vielä kertoo sen kaikelle kansalle. Meskanen kokee olevansa viimeistelijä. On näyttöjäkin aiheesta. Tätä ajatusta pitää ruokkia, ei paastota.

  Niin. Meskasella on muuten tehot 8+8. On se joskus syöttänytkin.
   
 16. puuntakaa Jäsen

  Ei älyvapaissa lausunnoissa mitään virkistävää ole. Tosin tuskin Meskanen saisi peliaikaa, jos tarkoitus ei olisi pelata joukkueelle. Joku syy varmasti sillekin on, että monet pelaajat painottavat joukkueen etua. Useammat näistä Meskasta paljon kovempia pelimiehiä.
   
 17. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Noh noh, eiköhän mies tossa tarkoita vain sitä, että haluaa olla joukkueen ratkaisupelaajia ja johdattaa joukkoja etulinjassa. Muistaakseni tuon jopa sanoi jossain kaudenalushaastattelussa. Meskasesta ei todellakaan ole mitään egoisti-kuvaa tullut itselleni. Hieno pelaaja ja hyvä, että joukkueessa on pari maalintekijätyyppiäkin.
   
 18. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä täytyy lukea kuin piru raamattua, jotta ymmärtää tuon Meskasen kommentin niin, ettei hän halua joukkuekavereidensa tekevän maaleja...
   
 19. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Koivulakin ilmoitti kauden alussa olevansa sen tasoinen pelaaja, että kuuluu liigakokoonpanoon. Pitääkö tämäkin laittaa pihalle, kun on liian kova itseluottamus ja uskaltaa sanoa ääneen sen?
   
 20. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Minä EN tarkottanu Meskasen syöttämättömyyttä Kertsille sillä tavalla, että Mese teksi virheen, vaan että Kivi tekee virheen peluuttamalla kovimman laukakseen omaavaa pelaaja ketjussa, jossa keikkoja ei juuri takas syötellä. Mese on matkalla kovaksi Liigamaalintekijäksi, ei mitään pois mieheltä… saati Koivulalta, jolla resurssit riittää Suomen ulkopuolellekin..


  Kyse on siitä, että miten pisteperpeli potentiaalin pelaajasta saatas ulosmitattua niitä pisteitä ja maaleja, miten se kova ja nopeasti lähtevä laukaus saatas hyödynnettyä nykyroosterissa optimaalisesti, ja Mun Mielestä silloin Kertsiä ei peluuteta Musen ja Mesen kanssa, koska kumpikin syöttää takas niin vähän. Kuten mua fiksummat jo ilmaisi (ja joilta mää sen kopioin), Sointu lienee se, jonka rinnalle Kerästä pistää laittaa, ja D’Amigioa siihen rinnalle.
   
 21. Raymond Pearl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Keränen - Sointu - D'Amigo voisi tosiaankin olla yhdistelmä, jossa Keränen pääsisi eniten pelaamaan vahvuuksillaan, kun kaksi muuta hoitaisivat rouhimisen ja ovat osoittaneet pystyvänsä luomaan hyviä laukaisupaikkoja kolmannelle lenkille. Ahoniemi ja etenkin Liuksiala ovat tässä vanavedessä onnistuneet hyvin. Keränen voisi pystyä nostamaan kolmikon tehon uudelle tasolle.
   
 22. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Huhujen mukaan Rautiainen olisi yllättäen palaamassa kehiin jo viikonlopuksi. Mahtava homma, jos näin on. Saadaan ykköshyökkääjä rosteriin. Teemu on edelleen sisäisessä pörssissä Top vitosessa, vaikkei ole pelannut kahteen kuukauteen. Nyt yhtäkkiä on laitureista jopa ylitarjontaa. Mites nämä nyt sitten pyöritellään?

  Keränen-Mustonen-Rautiainen
  Koivula-Laakso-Bulmer
  D`Amigo-Sointu-Meskanen
  Suomi-Flinck-Jokinen

  -> Liuksialako sieltä putoaa kokoonpanosta. Tuo niin huutaa yhtä kunnon sentteriä. Laituriosasto näyttää meidän mittapuulla jopa laadukkaalta.

  EDIT: Tuo tietysti nuorten kisojen jälkeen. Ulkojäille Meskanen maaliahneena snaipperina Laakson ketjuun Koivulan paikalle, ja Liuksiala pysyy Soinnun ketjussa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2016 klo 17.04
 23. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Tämä olisi loistojuttu! Voisi myös kuvitella, ettei miestä tarvitse väkisin tuoda mukaan liian aikaisin puolikuntoisena. Joten mies lienee kunnossa.

  Onkohan D'Amigo ikinä pelannut sentterinä? Hänen ympärilleen voisi saada hyvän ketjun kasattua.
   
 24. ADX_03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Tampa Bay Lightning
 25. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Keränen-Mustonen-Rautiainen -ketjussa on orastavaa potentiaalia erinomaiseksi kärkiketjuksi. Tänään jo monta hyvää pyöritystä vastustajan päädyssä.