Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Ilveksen ketjut ja kentälliset vuosimallia 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Ilves' , aloittajana wunderveba, 15.09.2016 klo 23.16.

 1. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Tää trendi on vähän kaikkialla NHLää myöden. Eli kärkisentteriä ei oikein saa treidaamalla, änärissä ei ole tähtitason sentteri vaihtanut paitaa varmaan viiteen vuoteen ja ny kun pitkästä aikaa oli edes mahdollisuus tämmöseen (Stamkos), sekin jäi toteutumatta… siksi Mathews oli ykkösvaraus, koska Toronto ei ollut yrityksistään (rahaa on) huolimatta saanut hankittua sentteriä, sellanen piti draftata kun siihen oli mahdollisuus.


  Sama ilmiö näkyy Euroopassakin. Sentterin korostuessa yhä enemmän taktisen pelin ytimenä, ei näitä tosiaan kovin helposti saa hankittua.. tietty isolla rahalla isompiin liigoihin, mutta toiste päin on vaikeata. Kärkitason senttereistä on pula, ja kuten muillakin markkinoilla, se nostaa hintaa eikä omista haluta juuri luopua.


  Niinpä… Ilveksen pitäisi alkaa kasvattaan sellaisia itse määrätietoisella toiminnalla siältä C:stä aina A:n. tää nyt ei vaan tässä organisaation tilassa, tällä organisaation rakenteella eikä tässä taustojen pirstaloituneessa tilassa voi mitenkään onnistua.
   
 2. puuntakaa Jäsen

  Eikös siellä RY:ssä ihan hyvää työtä tehdä junnujen kanssa, vai onko tämä sentteri-ongelma joku muu juttu?
   
 3. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Nyt kun Myttysen tehoja KalPassa katsoo niin tähän johtopäätökseen voi tulla. Mutta ennen tuota mikään ei puoltanut Myttysen onnistumista Ilveksessä, enkä olisi nähnyt hänen hankkimisessaan mitään järkeä.
   
 4. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Vahvasti eri mieltä tästä. Kun kerran senttereitä on vähän tarjolla, niin näiden omien kasvattien liikkeistä pitäisi olla erityisen hyvin kartalla. Myttysen olisi varmasti saanut kauden alussa halvalla ja meillä toden totta oli tilanne, jossa juuri ja juuri saatiin neljä sentteriä kehiin. Kalpahan teki sitten syyskuussa todellisen ryöstön. Kukaan tuskin olisi odottanut nyt nähdyn kaltaista ilotulitusta, mutta heittämällä olisi odotusarvo pelaavaan kokoonpanoon riittänyt. Meillä pelasi alkukaudesta kaikenlaiset Wahlitkin sentterin tontilla.
   
 5. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Juu, turha meidän lienee tästä vääntää kun selvästikin näkemyksemme ovat niin kaukana toisistaan. Mun mielestä Myttynen ei olisi lähtökohtaisesti ollut järkevä hankinta, koska ei ole pelannut yhtään hyvää kautta. Toki viime kausi oli parempi kuin yksikään edellisistä, mutta noilla statseilla Allsvenskanista hankittava pelaaja on täysi arpa. Ilveksen kasvatti toki, mutta eipä tuo Ilveksen vuosinaan onnistunut läpimurtoa tekemään eikä mikään mun papereissa olisi puoltanut siinä onnistumista nyt.
   
 6. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Täsmälleen samaa mieltä. Huonosti pisteitä tekevä Myttynenkin olisi ollut todella hyvä haku nelosen sentteriksi. Myttynen oli jo nuorempana erittäin fiksu pelaaja ja aina ollut potentiaali pisteidentekoon. Mielelläni olisin Myden ottanut takaisin, vaikken tietenkään tuommoisia otteita olisi osannut odottaa.
   
 7. Lavis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves ja Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Täysin samaa mieltä. Monet kirjoittelijat täälä aina vaativat, että "kun on omia kasvatteja joukkueessa niin minä kyllä menen hallille". Kyllä nyt on omia kasvatteja joukkueessa ja yleisömäärä viimeisimmässä kotipelissä oli alta 4000 katsojaa. Kyllä se on menestyvä joukkue, jossa ei ole vaikkapa yhtäkään omaa kasvattia mikä vetää porukkaa hallille. Eikä sellainen joukkue, mikä on toiseksi viimeinen vuodesta toiseen ja yritetään hankkia kaikki Ilves kasvatit Antti Hildenistä lähtien. Niin muuten saisikohan sen hankittua Nokialta Ilvekseen? Oma kasvatti, jne...
   
 8. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ihanko nyt oikeasti vertaat Sm-liigan pistepörssin Top 10:ssä keikkuvaa Myttystä Hildeniin? Myde 26v, edellinen kausi Allsvenskanissa uran paras ja sitä ennenkin ihan ok suorittamista Liigassa. Meillä on viime vuosina pyörinyt kaikenlaisia Riekkisiä pyörimässä nelosketjussa. Nyt ei ollut edes neljää sentterinä kokoonpanossa syyskuussa.

  Ei tarvitse kaikkia Ilves-kasvatteja takaisin roudata, mutta ei nyt kannata myöskään ihan tusinatavaraksi tuomita liian aikaisin.
   
 9. Lavis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves ja Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Nykyinen kausi Myttysellä pois lukien hänen uran Liigassa: 198 peliä, 53 pistettä ja täten 0,26 pistettä per peli runkosarjassa. Playoffeissa sitten 17 peliä ja 1 syöttöpiste. Jotenka en näe mitään järkeä minkä takia kaveri olisi pitänyt Tampereelle hommata ennen kauden alkua. Kuinka kauan täytyy pelata Liigassa, ennen kuin voi tuomita "tusinatavaraksi"? Ilveksen kasvatin 300 peliä ja muiden kasvattien 100 peliä?

  Kalpalla nyt ei varmaan muihin ollut varaa kuin Myttyseen ja tämä nyt sattui saamaan tuollaisen suonenvedon kuin nyt on saanu. Mielestäni Ilves ei tehny mitään väärin / oikein kun jätti hankkimatta Myttysen. Nauttikoot Kalpa nyt Myttysestä ja eiköhän viimestään ensi kaudella Myttynen palaa takaisin ns. omalle tasolleen.
   
 10. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Siis onko tuo nyt jotenkin erityisen huonosti? Pääasiassa alaketjujen rooleissa yli 200 peliä Liigaa pistekeskiarvolla 0,33. Ei noita nyt ihan hirveästi tarjolla ole varsinkaan senttereitä.

  Vertasit Hildeniin. 109 peliä Liigaa 0,12 pinnaa per peli. Ei mitään käyttöä missään roolissa, Myttynen handlannut alaketjutkin ihan hyvin ja nyt on Kalpassa löytynyt hyökkäävässä roolissa muutama napsu lisää kaikkeen aiempaan. En noilla taustoilla ihan ymmärrä tuota väheksymistä. Mutta mitäs näistä, mielipide-eroja.
   
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  En tiedä oletko miehen nähnyt pelaavan tai katsonut haastetteluja mutta mies on nyt elämänsä kunnossa ja se näkyy. Viime kaudella ihan hyvä kausi Allsvenskanissa ja nyt korjaa hyvin harjoitellun kevään jälkeen satoa KalPassa. Aloitti kolmosessa, mutta Sebokin loukkaannuttua otti paikkansa kakkosessa ja siinä pysyy - vaikka Sebok nyt tälle viikolle ilmeisesti takaisin tuleekin. Mieshän oli lähtökohtaisesti Vainiolaan korvaaja ja onkin sitä niin tuskin mistään isoista summista puhutaan. KalPalla on pätäkkää tällä hetkellä hankkia lähtökohtaisesti parempaakin ukkoa vielä sisään. Myttynen on ollut todella hyvä molempiinpäihin pl aloitukset. No niitä ei KalPassa kukaan osaa ottaa niin menee siinä sivussa. Toki hyvin heti alkuun lähtenyt kausi on tuonut boostia lisää tekemiseen ja tulostakin mukanaan. Tässä vielä pari pätkää miehestä:

  Haastattelussa Matias Myttynen - YouTube Matias Myttynen Highlight Reel Goal vs Djurgården - CHL - Oct 4, 2016 (HD) - YouTube

  Mites nuin Ilveksen ylivoimaketjut menevät? No nyt varmasti Keränen tulee siihen lisäksi mutta mikä on Teemu Aallon rooli? Mietin miestä Liigapörssiin kun Ilveksellä näkyy olevan vielä useampi peli tälle jaksolle jälellä. Aika hiljaista on nuin muuten tainnut olla pisteiden valossa mutta alkaiskohan tuo yvllä napsumaan kun Keränenkin sinne takaisin kotiutui?
   
 12. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Olemme siis kaiketi enemmänkin eri mieltä Ilveksen tarpeista kuin Myttysestä. Mun mielestä Ipalla on koko kauden ollut tarpeeksi monta alaketjujen sentteriä, ja Sandellin loukkaantumisen jälkeen huutava pula pisteiden tekoon kykenevästä sentteristä. Toki mikäli Myttysen nykykunnon olisi voinut ennustaa, olisi hän ollut hyvä hankinta. Ennusmerkit eivät kuitenkaan sen puolesta puhuneet, eikä siitäkään ihan varma voi olla olisiko yhtä hyvin onnistunut Tampereella kuin Kuopiossa.
   
 13. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Myde on juttujen mukaan tehnyt elämäntaparemontin. Nämä ovat niitä asioita joista eri jengien urheilutoimenjohtajien pitää olla kartalla.

  Voi olla, ettei Myttynen olisi Ilveksessä onnistunut siltikään. Nämä kotinurkat eivät ole olleet kovin hyviä omille lupauksille.
   
 14. Pika1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tämä case-Myttynen on kyllä herättänyt aikamoista jälkiviisastelua. Kovin montaa harmittelua ei näkynyt, kun Kalpaan siirtyi. Mies on myös täsmähaku tuohon Virran kiekotteluun. Ei siinä, kaikkea hyvää miehelle!
   
 15. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Niin tämä Myde-keskustelu lähti siitä, kun joku totesi ettei päteviä senttereitä ole Liigaan siirtynyt alkukauden aikana. Periaatteessa turhaa jälkiviisastelua, mutta miksei tätä olisi voinut asiantunteva UTJ haistaakin, kuten KalPa teki.

  Aika samaan aikaan muuten näyttää Myttysen kurssi nousevan lentoon kuin Sandellinkin aikanaan. Noin 26-vuotiaana Sammelikin breikkasi Ruotsin vuosien jälkeen Ipassa. Jotkut joutuu käymään vähän pidemmän tien.
   
 16. Kanerva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vegas Golden Knights
  Olipa Keränen huono taas tänään. p
  Paljon kiekon menetyksiä ja minusta laiskaa peliä.

  Ehkä se siitä, ehkä ei.
   
 17. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ei kyllä erottunut muusta paskasta mitenkään. Vaisu oli koko joukkue ja se rupeaa huolettamaan. Ilme oli aneeminen ja nuo sentterit ei vaan toimi. D'Amigoa vois kokeilla keskellä.

  Tänään ensimmäisen kerran harmitti katsoa junnuketjun peliä. Muse oli ihan ok, mutta varsinkin Koivulan itsekkyys etenkin ylivoimalla löi omaa joukkuetta näpeille. Onko se nyt ihan pakko yrittää yksinään tuoda kiekko joka hemmetin kerta sisään ja menettää hyökkäys. Pari kertaa sen voi tehdä, mutta jatkuva pään seinään hakkaaminen on jo tyhmyyttä. Meskanen puolestaan ei osaa puolustaa yhtään. Aivan jäätävän huonoa sijoittumista. No nämä jätkät on nuoria, toivottavasti ei ole peluutettu puhki. Nyt on ollut huonoja merkkejä ilmassa jo monta peliä. Jätkien päät on aika jäässä, eli väsyneitähän ne on.

  Fagerudd on tällä hetkellä iso rasite. Liiga-pakki ei vaan voi puolustaa noin huonosti. Ei vaan voi sijoittua noin. Tänään pari maalia Fagen piikkiin. Muistaako vielä joku, mutta eikö tästä odotettu EHT-tason pakkia?? Äkkiä Parikka tai Ilomäki Ladan pariksi ja Fagerudd hakemaan vauhtia seiskapakkina. Lada-Fage on Ilveksen hasardein pakkipari muutamaan kauteen.
   
 18. Kunto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Keränen oli todella huono. Juuri niin huono miltä pelaaja näyttää, kun hän on menettänyt itseluottamuksensa. Taidothan eivät pelaajalta hetkessä katoa mihinkään. Toisilla kestää pitkään saada itseluottamuksensa takaisin. Toiset saattaa päästä takaisin raiteilleen parilla onnekkaalla maalilla ja syöttöpinnoilla. Tietää lisätöitä myös valmennukselle. Kivi muistaakseni toi mukanaan henkisen puolen koutsin ja tämän lisäksi Kiven tulee löytää Keräselle sopiva aisapari tai mieluummin toimivan ketjun.
   
 19. Kyle Jäsen

  Ilveksen hyökkäyksen suurin ongelma on ollut koko kauden ajan erittäin vajaavainen sentterinelikkö, joka muodostui todelliseksi murheenkryyniksi Sandellin loukkaantumisen myötä. Tämän jälkeen joukkueeseen on hankittu kolme laituria D'Amigo, Bulmer ja Keränen. Ei mitään negatiivistä Kerästä tai Keräsen hankintaa kohden, mutta vaikka Keränen tykittäisi vanhaan malliin piste per ottelu, niin minusta Ilveksellä olisi silti sentteri-ongelma, kun joukkueesta puuttuu oikeastaan ykkös- ja kakkosketjusta peliätekevät liiderit keskeltä.
  Eli toisin sanoen, vaikka keränen pystyisi yksittäisiä otteluita ratkaisemaan, tuomaan Ilveksellä hyvää pr-arvoa, niin joukkueen urheilulliseen menestykseen suurimmat heikkoudet löytyvät edelleen senttereistä ja puolustajista, joita ei ole paikattu kauden sitten kauden alun.

  Esimerkiksi ensi kauden joukkuetta kasattessa itsellä olisi prioriteettinä hyökkäyksen osalta kolme puhdasta keskushyökkääjää joukkueeseen. Umpisentterin voi aina istuttaa laidalla mutta laituri on yleensä huono keskellä.
   
 20. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Kyle on asian ytimessä. Nyt parasta sentteripeliä pelaa... Sointu. Se kertoo kaiken oleellisen. Laakso on alottaja ja maalineduspelaaja ja vaikuttaa hitaammalta kun koskaan. Flinck on mainio 3 - 4 sentteri jos olisi pelivastuultaan sellanen joukkueen sentterihierarkiassa. Mustosen pelisilmä ja voima ei riitä sentteripeliin... Sointu, heh, sentään tekee oikeita asioita suurimman osan aikaa, mutta joo... se, että on pelilinen ykkössentteri kertoo ton Kylen ongelmakuvauksen karuksi todellisuudeksi.
   
 21. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Kyleltä erinomainen kiteytys. Miten on mahdollista, että Sone ohittaa hierarkkiassa umpi-sentterit Laakson ja Flinckin. Eikä Soinnustakaan oikeasti ykkössentteriksi ole, edelleen katoaa aika ajoin kuvasta vanhaan tuttuun itseensä pelin ulkopuolella kaartelijaksi. Mutta ison harppauksen on ottanut kaiken kaikkiaan viime kaudesta ylöspäin itselleen vieraalla tontilla. Todennäköisesti hänellä on nyt allaan suht terve treenijakso, joka alkaa näkyä.

  Eniten minua isossa kuvassa huolettaa se, että nykyisen valmennuksen aikana isoin osa kokeneista pelaajista on toistaiseksi pettänyt. Onko kesällä kuitenkaan tehty oikeita asioita. Laakso ilmeisesti treenasi kesän yksin ja on todellakin jäykkä kuin puu-ukko tällä hetkellä. Mutta myös Flinck, Fagerudd, Laatikainen ovat taantuneet edellisestä kaudesta. Voi toki olla ettei sieltä enää vaan löydy tuon enempää, mutta kyllä ihan peruspelaamisessa varsinkin herroilla Fagerudd ja Laatikainen on tällä hetkellä isoja puutteita. Ladalla liike ei toimi yhtään, Fageruddilla taitaa pettää fysiikka, koska häviää kaikki kaksinkamppailut, eikä taida kyllä liikekään olla viime vuotisella tasolla. Isossa kuvassa nämä kokeneemmat heput polkee kuin täit tervassa Sandellia lukuunottamatta. Ettei vaan fysiikkatreenin puolella ole ajettu näitä kokeneita jätkiä yli.
   
 22. Saarinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Nimenomaan kokenut osasto on pettänyt laajalla rintamalla. Laatikainen näyttää siltä pelätyltä jäähdyttelijältä, joka on tullut hakemaan uransa viimeiset rahat pois. Kesällä ei ole tainnut viitsiä paljoa hikoilla. Laaksollakaan ei toimi jalat eikä ole nähty kyllä myöskään sellaista joka tilanteessa kieli vyön alla taistelijaa, joka hurmasi toissa kaudella kaukalossa. Ero on huima. Muistan kuinka Laakso painoi pari vuotta sitten saman vaihdon aikana useita spurtteja kaukalon päästä päähän hurjalla asenteella eikä tuntunut väsyvän lainkaan sen paremmin fyysisesti kuin henkisestikään. Nyt miehen pelaaminen näyttää olevan aina yhden pikkuspurtin jälkeen selviytymistaistelua vaihdon loppuun saakka. Flinckillä taisi olla näyttämisen halua viime kaudella, mutta nyt hän on taas mukavoitunut ja tyytyy keskinkertaiseen hiihtelyyn. Fagerrudin kohdalla alkavat sanat loppua kesken. Ihan käsittämätön höntyilijä puolustussuuntaan! Ei vaan riitä kaverin pääkoppa huippukiekkoilijaksi. Viime kaudella puolustuskämmäilyjen vastapainoksi tuli sentään hyviä väläytyksiä hyökkäyspäässä. Nyt on ollut täysin hiljaista silläkin osastolla. Wahl ja Bulmer ovat oma lukunsa. Täysin riittämättömiä kavereita Liigatason kärkiketjuihin. Tähän vielä päälle Sandellin, Niemen, Vittasmäen ja Rautiaisen loukkaantumiset.

  Eihän ensimmäistä tai toista kauttaan liigatasolla pelaavat nuoret pysty millään paikkaamaan tällaista kokeneiden pelaajien floppi- ja loukkaantumissumaa! Kyllä tässä voidaan ihan huoletta asettaa tähtäin pidemmälle ja rakentaa loppukausi pelkästään tulevaa. Itse laittaisin Bulmerin ja Fagerrudin kilometritehtaalle sekä pienentäisin Laatikaisen ja Laakson rooleja. Nuorille lupauksille vaan vielä lisää vastuuta. Ei tule joukkueen peliesitykset siitä ainakaan heikkenemään.
   
 23. puuntakaa Jäsen

  Jos pelaajilla ei kunto kestä, eikä saada parasta kropasta irti, niin syyttävä sormi osoittaa valmennukseen. Eli siis mitä vittua nyt taas!? Tämän osa-alueenhan piti olla kunnossa?
   
 24. Peltsi #18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  No nyt on sekoitettu pakkaa jonkin verran.

  Koivula-Laakso-Bulmer
  Keränen-Mustonen-Meskanen
  D`Amigo-Sointu-Liuksiala
  Suomi-Flinck-Jokinen

  Laatikainen-Vainio
  Vittasmäki-Aalto
  Parikka-Järvinen

  -> Fagerudd kokonaan sivuun, viimeisten viikkojen perusteella ainoa oikea ratkaisu. Toi nippu tarvitsisi yhden perusvarman pakin ja pian.

  Kalpa ja Tepsi vastassa ennen Ulkojäitä. Paljon vaikeampia vastustajia ei voisi olla, eikä se Ulkojäillä yhtään helpotu. Eletään tämän kauden suhteen melko kriittisiä vaiheita. Viiden ottelun tappioputkesta syöksykierre tai parin kärkijoukkueen kaatamisesta itseluottamusta.
   
 25. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Hyökkäyshän oli muutettu tuohon, eli Koivula ja Keränen vaihtaneet paikkaa, jo eilen kolmannen erän kuluessa. Mielestäni ei tehnyt kummoista eroa suuntaan tai toiseen, mutta näyte toki pieni. Ainoa maali kyllä syntyi tuon jälkeen (ja syöttäjät Laakso ja Koivula siis eivät olleet sattumalta jäällä samaan aikaan).

  Lainaus:
  Fageruddin anti on tosiaan ollut positiivisella puolella lähinnä muutama napakka taklaus, ja negatiivista sitten riittänyt niin suurissa puolustuksellisissa vaikeuksissa kuin hyökkäyspään vakioratkaisussa - täysillä lähintä miestä polvisuojiin. Paljon mieluummin nuo minuutit suo Järviselle.