Ihmettelen, että väität jatkuvasti, ettet sinänsä ole ilmastonmuutoksen kieltäjä, mutta jatkuvasti linkkailet hengenheimolaisten kirjoituksiin.
Ei Ollilakaan ilmastonmuutosta kiellä. Miksi niin luulet? Todennäköisesti siksi, että ihmiset nyt vain tahtovat jakaa maailman mustaan ja valkoiseen ja valita puolensa sen sijaan että ihan oikeasti yrittäisivät ymmärtää asioita tai elää epävarmuudessa tai antautua avoimeen dialogiin.
On eri asia epäillä tiedettä politisoituneeksi ja tuloksia manipuloiduiksi ja kysellä, miksi ilmastomallit eivät osu oikeaan, kuin kieltää koko ilmiö.
Paljon riippuu perspektiivistä.
Kuumaa kuulemma on:
It's not your imagination: 2017 has been abnormally hot so far | Popular Science
Toisaalta pitemmän aikavälin neulastutkimus väittää, että muutosta ei Pohjois-Suomessa ole tapahtunut:
Pohjois-Suomen ilmasto on pysytellyt vakaana - Maaseudun Tulevaisuus
Kun ilmastonmuutoksesta uutisoidaan, niin uutisointi hyvin harvoin perustuu edes 1200 vuoden jaksoon, saati pitempään.
Lisään vielä, että nykyinen uutishype näyttää uppoavan myös perusjärkeviin ihmisiin.
Soininvaarakin näyttää uskovan itseajavien autojen nopeaan tulemiseen. Käykääpä lukemassa asiaa käytännössä tutkivien näkemyksiä. Hype laantuu nopeasti. Parhaimmillaankin kaikkialla ilman kuljettajaa ajavat autot ovat useiden vuosikymmenten päässä.
Aihe kuin aihe, niin loppujen lopuksi ihmiset tekevät siitä johtopäätöksensä tunteella. Siksi median valta on suuri, mutta nykymedia ei pyri enää lainkaan suhteuttamaan ja taustoittamaan ja tarjoamaan monipuolista dialogia, vaan se pyrkii kertomaan tarinoita, joihin ainekset valitaan tarinaa tukien. Silloinkin kun se taustoittaa, niin se ei välttämättä tee sitä rehellisesti vaan näennäisjournalismia tehden. Se ikään kuin antaa äänen vastakkaisille näkemyksille, mutta ei sitten anna kuitenkaan.
Ilmastonmuutoskeskustelussa yksi median luoma ilmiö on se, että täytyy olla puolesta tai vastaan. Siitä on tehty ihmisille identiteettikysymys. Valistuneen ihmisen on tärkeää olla huolissaan, se on merkki tiedollisesta sivistyksestä ja kuulumisesta vähän parempien ihmisten joukkoon.