No joo,tietenkin...mut aika pieniä juttuja maailmanlaajuisesti on jotku lehmien piereskelyt, varsinkin kun miettii asiaa siltä kannalta että paljonko ruokailutottumukset asioihin vaikuttaa...
Vakavasti ottaen on kyse paljon muustakin. Sen lihakilon tuottaminen syö melkoisesti resursseja ja energiaa. Lehmä on siis jättänyt melko leveän ekologisen jalanjäljen jo siinä vaiheessa kun sitä vasta siivutetaan. Jos ihminen söisi sitä samaa olkea ja levää mitä lehmäkin, jäisi välistä hirmuinen määrä turhaa enegiankulutusta. Siitä kai tuossa ideassa pääasiassa on kyse.
Edit: Tuo Mansikin piereskelyn pienuus tai suuruus on melko hankalasti arvioitava asia. Newscientist kuitenkin on yrittänyt ja päätynyt laskelmissaan että sarvipäät ruuttaavat maailman ilmakehään noin "100 million tonnes of methane each year, enough to warm up the planet." Kyllä tuollakin melkoinen merkitys on. Taitaa olla lähellä 10% koko metaanin määrästä?
Viimeksi muokattu: