Ilkka ”Bono” Heikkinen – ykköspakki

  • 99 504
  • 298

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heikkinen vaatisi varmaan aika kovat kipurahat pelaamisesta. Toisaalta olisiko pelkkä rahakaan riittävä motivaattori Heikkiselle jatkaa uraa ja pelaamista kipujen kanssa? Tepsi on nyt lähtemässä kauteen matalamman profiilin joukkueella, josta varmaan Heikkisellekin paikka löytyisi, mutta ei ehkä hänen palkkapyynnöllä. Pienemmällä palkalla pienemmän profiilin joukkueessa jatkaminen vaatisi Heikkiseltä aikamoista rakkautta lajiin. Pelicans voisi olla tässä mielessä sopivampi match. Siellä rakennetaan kovaa joukkuetta tälle kaudelle ja puolustusta olisi tarvetta vahvistaa, eli joukkueelta voisi löytyä palkanmaksuhalua ja Heikkinen voisi nähdä mahdollisuuden menestyä.

Tässä Heikkisen tapauksessa pitää huomioida tosiaan sekin, että tuskin hän kipujen ja vammojen kanssa enää montaa vuotta pelaa. Ikääkin on jo mittarissa, vaikka hän onkin melkein junnu, jos verrataan Kallioon, Tallinderiin ja Perriniin. Jotenkin minulle on jäänyt mielkuva, että Heikkinen on vähän sellainen mielialapelaaja, joka ei ole se joukkueen johtava pelaaja, joka vaikeuksien keskellä on kääntämässä joukkueen suuntaa ylöpäin. Kun Tepsi ei tällä kaudella ole ennakkosuosikkien joukossa, niin Heikkisen motivaatio on varmasti entistäkin kovemmalla koetuksella. Tuntuu myös, että hänellä on joskus vähän vaikeuksia motivoitua pelaamaan illasta toiseen hyvällä tasolla ja antaa kentällä kaikkensa. Pidän siis Heikkistä huippupelaajana ja olisi hän kunnossa ollessaan edelleen liigan parhaimpia puolustajia omassa roolissaan. Pelicansilla on rakentumassa kova joukkue, jolla voidaan jopa taistella mestaruudesta eli Heikkinen voi nähdä tässä viimeisen mahdollisuutensa saavuttaa mestaruus. Minusta ei pelkällä rahalla pidä missään nimessä yrittää häntä pitää.

Näkisin, että tässä tilanteessa olisi Tepsissä parempi satsata pitkäjänteisyyteen ja tulevaisuuteen, eikä pitää Heikkistä joukkueessa väkisin. Olen tätä mieltä, kun asiaa tarkemmin ajattelee. Minusta Heikkinen ei myöskään ole sellainen puolustaja, jota Tepsi tällä hetkellä kaipaisi. Kiekollista osaamista ei puolustuksessa koskaan liikaa ole, mutta enemmän nyt olisi tarvetta sille oman pään isännälle. Minusta kannattaisi nyt etsiä pelaajia, jotka olisivat vielä parin kolmen vuoden päästä Tepsin runkopelaajia.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samaa mieltä tästä. Heikkisen avut on kuitenkin enemmän hyökkäyspäässä ja rosterissa pitäisi nyt tällä hetkellä olla useampi kiekollinen puolustaja, jolloin meillä on enemmän apuja hyökkäyspäässä kuin puolustuspäässä. Tämä tukee ehkä Kaskisen joukkojen pakonomaista tarvetta saada kiekkokontrolli omassa puolustuspäässä, joka on näin ohi mennen sanottuna aivan hirveää katsottavaa, mutta jos HPK:n tyylinen päätypeli playoffeista on kehityksen suunta, niin meidän pakisto tulee olemaan aivan kusessa läpi kauden ja varsinkin keväällä kun alkaa räiskymään.

Eli Bono muualle ja Lukka samantien vaikka Saksaan ja joku kokenut isäntä ekalla hyvällä syötöllä tilalle.

Edit: pieni lukihäiriö.

Kyllä meillä nyt lähtökohtaisesti pitäisi olla riittävästi kiekollisia puolustajia, jotka pystyvät tukemaan hyökkäyksiä. Kun vielä on mahdollista, että Sund lopulta pelaa Tepsissä, niin kyllä puolustuksen kiekollisen osaamisen pitäisi olla hyvällä tasolla. Tietenkin aika näyttää miten Larsson onnistuu. En siis näe mitään tarvetta pitää Heikkistä väkisin joukkueessa. Kyllä Tepsi oli omalla puolustusalueella pulassa, kun esim. HPK pudotuspeleissä pelasi omaa päätypeliään. Tuntui, että se oli välillä sellaista isät vastaan pojat meininkiä, kun HPK pyöritti peliä Tepsin päässä. Piskulan loukkaantuminen vielä korosti tätä ongelmaa. Nyt jo hirvittää ajatella, että mitä tapahtu, jos Piskula loukkaantuu ja on vähänkin pidempään poissa. Ei meillä ole toista fyysistä puolustavaa puolustajaa, joka pärjää kaksinkamppailutilanteissa ja kulmaväännöissä. Windlertistä ei vielä pysty sanomaan, että kuinka hän pärjää kaksinkamppailutilanteissa ja kulmaväännöissä. Ihmettelen, että miksi Tepsissä ei ole tehty asialle mitään ja hankittu yhtä fyysistä puolustajaa lisää. Toki on toivottavaa, että hän pystyy kiekollakin pelaamaan edes auttavasti ja antamaan sen ensimmäisen syötön omille hyvällä prosentilla. Toissa kaudella hankittiin Fraser, kun todettiin, että puolustukseen tarvitaan kokoa ja kamppailuvoimaa. Viime kaudeksi hankittiin Jaakola, mutta siinä kävi miten kävi. Tammikuussa yritettiin hankkia Fraser, jotta saataisiin vääntövoimaa puolustukseen, mutta ei häntä onnistuttu saamaan. Nyt on sama tilanne käsillä eli tarvetta olisi sellaiselle Joonas Järvinen tyyppiselle pakille. Keväällä ja mahdollisissa pudotuspeleissä tämä ongelma vielä korostuu, kun vastustaja ajaa Tepsin maalille surutta keinoja kaihtamatta.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Päivän Turun Sanomissa oli nyt maininta "kolmen kovan" lähdöstä Tepsistä - yksi näistä oli siis Bono. Eli ilmeisesti homma alkaa olla tältä osin sitten selvä... harmillinen juttu, varsinkin jos ura vielä jatkuu. Viime kauden piste-ennätys antaa kyllä ymmärtää, että kuteja vielä riittäisi.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ristiriitaiset fiilikset tästä. Silloin, kun kiinnosti, oli liigan vaarallisimpia pakkeja kiekolla vastustajan sinisellä sekä taklauspelissä, kun malttoi ottaa kontaktit puhtaasti isokokoisena pelaajana.

Hyödyttömimmillään olikin todella turha. Selkä suorana kurvailua ja typeriä taklauksia sekä ryntäilyjä johon se ura sitten myös kai päättyi. Lausunnot oli sen suuntauksia myös ettei motivaatiota taida olla, vaikka pelilliset ominaisuudet edelleen olisi olemassa ainakin + 25 pisteeseen nykyliigassa. Menetys on, muttei ehkä niin radikaali kuin nopeasti tästä yhtälöstä ajattelisi.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos Bonon kanssa ei päästy yhteisymmärrykseen, niin toivottavasti edes Sund olisi Tepsin käytössä koko kauden. Ylivoimaan olisi tarjolla viivamiehen paikkaa kyllä ihan suurella vastuunkantajan viitalla. Larsson voi olla hyvä yv-pakki, mutta ei vielä tehtaan takuulla.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Niin, kyllähän Bono toi tiettyä kovuutta puolustukseen vaikkei mikään varsinainen "isäntä" tai kovanyrkki ollutkaan. Jakeli kuitenkin ihan messeviä taklauksia - joskus ehkä hiukan ylikin, mutta pyrki kuitenkin vaan pelaamaan kovaa. Tuosta nykyjengistä en osaa kyllä nimetä yhtään vastaavaa pakkia? Tuo pienikokoinen Larsson on mielenkiintoinen kaveri jos siitä Youtube-koosteesta jotain poimii - jakelee mielellään kunnon perstaklauksia. On kuitenkin sen verran pieni, ettei miksikään alakerran isännäksi ole asiaa. Ja Piskula on edelleen vaan liian "kiltti". Olisin kyllä nähnyt Bonon omassa jengissäni.
toivottavasti edes Sund olisi Tepsin käytössä koko kauden
Tähän haluan kyllä itsekin luottaa.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Niin tiedä sitten onko Bonolla saappaat jo Pelicanssin verhojen takana mutta eteenpäin, kukaan ei ole korvaamaton. Sund ja "Järvinen" tuohon puolustukseen niin mä nukun yöni hyvin ja tuo joukkue olisi täysin eri noilla kahdella pelaajalla.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mikäli Sund pelaa palloseurassa, on TPS:llä 10 sopimusta puolustajien kanssa (ilman junnusopimuksia). Uskoisin, että Sundin tilanne katsotaan ensin loppuun. Hankala siis nähdä, että TPS olisi hankkimassa Heikkistä tai muutakaan pakkia tässä vaiheessa.

Eri asia onkin sitten, onko tämä ollut Niittymäeltä oikea strategia puolustukseen. Heikkisen palkkaa suhteessa esim. ruotsalaisiin voi vaan arvailla. Joka tapauksessa puolustus näyttää tasapaksulta ja ruutia puuttuu lähtökohtaisesti, vaikka määrällisesti on jengiä.
Voihan toki olla, että pre-seasonin jälkeen / kauden alussa tapahtuu liikettä myös ulospäin.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heikkisen lämäriä tulee ikävä, mutta viime kaudella valitettavasti oli aika kyseenalaista se kokonaishyöty. Ei tosiaan vaikuttanut kiinnostavan pelaaminen ihan täysiä, ja sillä on kuitenkin aika iso merkitys jos ns. johtava pelaaja pelaa sinne päin. Sitten oli tätä ylikovaa pelaamista, sellaisia turhautumisen oireita aika paljon.

Hyvää jatkoa, jos vaan Sund meillä pelaa niin siinä on ykkösratsu Heikkisen tilalle. Hiukan ehkä kovuutta uupuu, mutta todellisen tilan näkee vasta kun oikeat pelit alkaa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Onhan se valtava menetys joukkueelle kun Bono lähtee, huolimatta heikkouksistaan. Yleensäkin todella sääli että tuon ikäinen pelaaja lopettaa ja vielä tuolla tasolla. Kaiken lisäksi Heikkinen on viihdyttävä pakki kuten olemme nähneet.

Oikeastaan niin omituinen kuvio kaiken kaikkiaan että taidan kuitenkin elätellä toivetta nähdä jannu vielä TPS- nutussa..
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Oikeastaan niin omituinen kuvio kaiken kaikkiaan että taidan kuitenkin elätellä toivetta nähdä jannu vielä TPS- nutussa..

Itsekin elätin toiveita, koska Bonon suuntaan on yhteys ollut koko ajan olemassa. TS:n kirjoituksessa todettiin, että ei olisi enää TPS-pelaaja ja näinhän se käytännössä onkin, koska sopimusta ei tällä hetkellä ole. Tuo Pelicans kuvio tuli ainakin minulle puskista ja siitä ei ole tietoa onko siellä virityksiä menossa. Saapa nähdä mitä tästä vielä kehkeytyy.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Heikkisen lämäriä tulee ikävä, mutta viime kaudella valitettavasti oli aika kyseenalaista se kokonaishyöty. Ei tosiaan vaikuttanut kiinnostavan pelaaminen ihan täysiä, ja sillä on kuitenkin aika iso merkitys jos ns. johtava pelaaja pelaa sinne päin. Sitten oli tätä ylikovaa pelaamista, sellaisia turhautumisen oireita aika paljon.
No jaa... viime kaudella 55 runkosarjaotteluun sisäisen pistepörssi kakkostila, reilun 20 minsan ottelukeskiarvolla - ihan en osta tuota "aika kyseenalaista se kokonaishyöty" -kommenttia. Kuten Kalle kauden jälkeen jossain yhteydessä totesi, että nostaa hattua kaverille, joka pelasi käytännössä katsoen koko kauden "paskana". Mahtuu mun Tepsiin koska tahansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No jaa... viime kaudella 55 runkosarjaotteluun sisäisen pistepörssi kakkostila, reilun 20 minsan ottelukeskiarvolla - ihan en osta tuota "aika kyseenalaista se kokonaishyöty" -kommenttia. Kuten Kalle kauden jälkeen jossain yhteydessä totesi, että nostaa hattua kaverille, joka pelasi käytännössä katsoen koko kauden "paskana". Mahtuu mun Tepsiin koska tahansa.
Tuotahan ei käy kiistäminen, tehokashan pisteiden valossa Heikkinen on. Enemmän tuo asennepuoli mua rassasi, jotenkin ei ollut keskittyminen pelaamiseen ihan priimaa. Toki voihan ne vaivatkin haitata, jos paikkoihin kolottaa niin reagointi eri tilanteisiin voi lähteä pienellä viiveellä. Jos olisi ollut focus täydellinen niin ei olisi tietenkään pelannut edes liigaan aikanaan.

Kiitos kuitenkin Heikkiselle hyvästä duunista Tepsissä jos nyt matka täällä päättyy!
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Tämän pelaajan olisin halunnut että pelaa uransa loppuu TPS:ssä. Pulinat pois puolustajien pistepörssin 3 sija ja 40 tehopistettä. Tälläisiä lukemia ei TPS paidassa tulla näkemään pitkään aikaan. Kaikkilla on huonompia jaksoja kauden aikana, mutta näytöt olivat viime kaudelta niin kovat että sopimusta olisi pitänyt pistää eteen.
Myös Heikkisen avojää pommeja jää kaipaamaan. Tämän hetken puolustajat tarjoavat vain mukavia oltavia TPS maalilla. Tirronen taitaa olla Ainoa fyysinen pelaaja omalla maalilla.

Edit. kirjoitusta
 
Viimeksi muokattu:

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ylivoimalla Heikkinen on iso menetys. Millään muulla pelin osa-alueella nähdäkseni ei. Avojään pommit ovat joo osuessaan viihdyttäviä, mutta huomattavasti useammin Heikkisen kohdalla niiden seurauksena oli joko jäähy Heikkiselle tai ylivoimahyökkäys vastustajalle. Pahimmillaan molemmat. Omassa päässä sama juttu, tykkää joo antaa kovuutta, mutta usein juuri siitä syystä pelaa itsensä tilanteiden ulkopuolelle. Lisäksi avauspelaamisessa Heikkisellä oli viime kaudella yllättävän suuria vaikeuksia, kuten toki oli koko joukkueella.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tuu itelle ikävä. Kärjistetysti ainut menetys on Heikkisen lämäri (Silloin kun osu tolppien väliin). Mutta kokonaisuudessa Heikkisen viimekausi oli mielestäni miinus merkkinen. Toki näin oli suurimmalla osalla joukkueesta. Mutta heikkisen hyöty makaa liikaa hänen yv:n viivapelotteeseen.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Bono kertoo ajatuksiaan nykykiekosta, taklauspelistä sekä tulevaisuudestaan.

Linkki maikkarin juttuun

Pelaamisesta juuri Tepsissä ei kysytä mitään, eikä varmaan halua mitään sählinkikautta tähän kohtaan uraa ja elämää.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lopulta ihan oikea ratkaisu Tepsiltä ettei Heikkiselle sorvattu jatkoa. Tai tiedä sitä onko jotain tarjottu, mutta ei ole ainkaan päästy sopimukseen. Meillä on näitä puolikuntoisia pelaajia jo ihan tarpeeksi ilman Heikkistäkin.

Sinänsä olen täysin samaa mieltä Bonon kanssa. Lätkästä on tulossa steriiliä neppailua, josta tunne on tapettu. Salibandyn ja lätkän välillä ei ole enää paljoa eroa. Sääli vaan että suuntaa on vaikea enää kääntää. Hyperventilointi päävammojen kanssa on sitä luokkaa ettei millään Liigalla ole enää varaa ottaa pr-tappioita joita siitä seuraa. Jännä vaan että tunteen myötä katsomosta saattaa hävitä aimo kasa katsojia.

Kunnon taklaus on pelin kohokohtia, maalien ja hienojen syöttöjen sekä paraatipelastusten ohella. Heikkinen oli siitä hieno pelaaja että tarjosi kannattajalle kahdenlaisia pommeja (laukaukset ja taklaukset) ja sitä myötä kohokohtia otteluun.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Olen edelleen sitä mieltä, että Tepsissä odotellaan Sundin ratkaisua leirityksen jälkeen. Luulisi Tepsillä olevan käyttöä Bonolle - tuo puolustuspää ei varsinaisesti kuitenkaan Liigatasolla vakuuta. Hyökkäyspäähän löytyy leveyttä ihan helvetisti junnujen myötä.

(edit. typo)
 
Viimeksi muokattu:

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Olen edlleen sitä mieltä, että Tepsissä odotellaan Sundin ratkaisua leirityksen jälkeen. Luulisi Tepsillä olevan käyttöä Bonolle - tuo puolustuspää ei varsinaisesti kuitenkaan Liigatasolla vakuuta. Hyökkäyspäähän löytyy leveyttä ihan helvetisti junnujen myötä.

Samoilla linjoilla. Mikäli Heikkiselle rustattaisiin jatko, ja Sund tulisikin kaudeksi pelaamaan Turkuun, olisi puolustukseen inan verran liikaa tarjontaa, joten uskon ja toivon myös, että mikäli Sundia ei Turussa nähdä tulevalla kaudella, tullaan Heikkinen näkemään. Pikkaisen OT:na, onko tietoa muuten kauanko San Josen leiritys vielä jatkuu?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Alkaa Bonon nykyinen status olemaan hämmentävän samantapainen kuin joukkueen nykyisen huoltajan vikat kaudet aktiivipelaajana. Ylivoimassa lämäri lähtee joo viuhuen ja joku perkeleellinen nykyisessä salibandysarjassa tapahtuva puolilaiton niitti sieltä saattaa lähteä, mutta raskasjalkaisuutta ja jatkuvaa vamma-alttiutta ei tänä(kään) vuonna puolustus kaipaa.
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samoilla linjoilla. Mikäli Heikkiselle rustattaisiin jatko, ja Sund tulisikin kaudeksi pelaamaan Turkuun, olisi puolustukseen inan verran liikaa tarjontaa, joten uskon ja toivon myös, että mikäli Sundia ei Turussa nähdä tulevalla kaudella, tullaan Heikkinen näkemään. Pikkaisen OT:na, onko tietoa muuten kauanko San Josen leiritys vielä jatkuu?
Se on vasta alkamassa ja jatkuu tuonne about syyskuun loppuun. Toistaiseksi leirityksessä on ollut mukana ainoastaan nuoret pelaajat. NHL-kausi alkaa 2.10.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Se on vasta alkamassa ja jatkuu tuonne about syyskuun loppuun. Toistaiseksi leirityksessä on ollut mukana ainoastaan nuoret pelaajat. NHL-kausi alkaa 2.10.

Ah, kiitos tiedosta. Vähän vähemmälle jäänyt NHL offseason seuraaminen paitsi sopimusten osalta.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Alkaa Bonon nykyinen status olemaan hämmentävän samantapainen kuin joukkueen nykyisen huoltajan vikat kaudet aktiivipelaajana. Ylivoimassa lämäri lähtee joo viuhuen ja joku perkeleellinen nykyisessä salibandysarjassa tapahtuva puolilaiton niitti sieltä saattaa lähteä, mutta raskasjalkaisuutta ja jatkuvaa vamma-alttiutta ei tänä(kään) vuonna puolustus kaipaa.
Samaa mieltä - tosin nyt tuossa tuoreessa haastattelussa ei Bono varsinaisesti mainitse mitään omasta fyysisestä kunnostaan. Siis siitä, onko edelleen niitä viime kauden kremppoja? Nyt on saanut kuitenkin rauhassa parannella vanhoja "haavoja" ja jos se palo peliin vielä syttyy niin onhan tuo Tepsin pakkikalustoon selkeä vahvistus. Tai muuten lähdetään kauteen täysin ilman viivapelotetta, senhän on kaikki nähneet pre-seasonilla. Koko yv:kin on ollut aivan luokaton ilman Kaapoa, Palvea ja Bonoa.
Ja rahasta ei ilmeisesti ole jatkossa kiinni kun ilmankin lähtisi pelaamaan...
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Voiko siis olettaa että Sundin tilanne ratkeaa vielä tämän kuun aikana? Tietysti Sund ennen Bonoa, vaikken pistä pahakseni hänenkään jatkoa. Heikkisellä on riskinsä mutta Monsterin poistuttua tuohon jengiin ei jäisi yhtään rosoisuutta jota kuitenkin katsojat kaipaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös