Iisalmen Peli-Karhut 2021–2022

  • 79 173
  • 257

SepeSusi

Jäsen
Kukaan ei olisi pari viikkoa sitten uskonut, mutta kun tilanne nyt muuttui, niin aika moni taho on siihen reagoinut uudessa tilanteessa. Tässä on Venäjä rikkonut vähän isompiakin sopimuksia, sota on Force Majeure -tilanne aivan varmasti.

Ja venäläiset, jotka tuomitsevat Putinin täysin järjettömän hyökkäyksen ja siviilien teurastuksen Ukrainassa ovat minulle aivan ok. Jos näin on, niin tervetuloa seuraan. Moni venäläinen kuitenkin myös kannattaa Putinin toimia, eikä tässä tilanteessa myöskään ole ok mikään "olen vain urheilija, en tiedä mistään mitään" sössötys. Itse odotin seuralta tukea Ukrainalle -kannanottoa, joita on muiltakin tahoilta nyt tulvinut, tulikin sen sijaan ilmoitus venäläisen urheilijan palkkaamisesta eikä sanaakaan Ukrainasta. Melko absurdilta tuntuisi mennä hallille hurraamaan venäläiselle pelaajalle, kun tässä on viikon katsellut miten venäläiset kohtelevat täysin syyttömiä siviilejä ihan pienen matkan päässä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Paras veto tähän väliin olisi pelaajien omatoiminen tuomio tälle hyökkäykselle. Toki se on heidän oma päätöksensä ja tarkoittaisi luultavasti pidempää oleskelua Suomessa.. Ja mahdollisesti vaikeuksia sukulaisille rajan takana.

En kuitenkaan henkilökohtaisesti näe venäläisissä pelaajissa mitään vikaa. Mielipide toki muuttuu, jos he alkavat puolustelemaan Putinin toimia.

Nyt on kuitenkin parempi keskittyä pelaamiseen ja koittaa sitä kautta saada tauko tähän tilanteeseen.
 

Easy Play

Jäsen
Virhe on tehty ja johdon tulee siitä vastuunsa kantaa. Nyt on tarkka itsetutkistelun paikka peilin edessä. Jää nähtäväksi, kuinka monelle kannattajalle ja fanille nyt Kankaan montun ovikynnys kasvoi liian korkeaksi, mutta toivottavasti siitä yli päästään. Pelaajien vikahan tämä ei missään nimessä ole, joten heille toivon menestystä ja hyviä pelejä. Potentiaalia tuossa joukkueessa edelleen on paljon ja on mahdollista päästä kevään peleissä pitkällekin. Joukkuehengen pitää toimia ja kaikkien pitää pelata JOUKKUEELLE. Toivottavasti myös sairastuvalta saadaan pikaisesti pelaajia takaisin. Ikävä uutinen tuli Katosalmesta, mutta terveys tietysti etusijalla ja hänelle pikaista paranemista. Samalla koko joukkueelle nyt erikoisen paljon tsemppiä peleihin.
 

Rönkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kups, Savo volley
Jatkolan peli ailahtelee nyt liikaa!

1. kentän pakkien peliaika edelleen käsittämätön, ei peliaikaa saa määrätä yhteistyökumppani, Kärpät, Kalpa tai palkanmaksaja ja palkan suuruus!
Viime pelissäkin pari maalia olisi vältetty, jos pelaajat olisivat jaksaneet pelata kunnolla, 20 min alla niin ei voi jaksaa pitkässä omanpään pyörityksessä, joista maalit tänä päivänä paljon tehdään.

Kokoonpanoehdotus loppupeleihin, vihdoinkin puolustus liimataan ettei nähdä enää pakkipari hedelmäpeliä, liimataan pakkiparit ja pelataan kausi loppuun niillä!

Hämäläinen - O.Kapanen - Seppälä
Hirvonen - Okany - K.Kapanen
Wernerson - Bjerselius – Wernerson ei saa mitään aikaiseksi muuta kuin nurkassa pyörimistä! Kiekko saadaan hyökkäyspäähän
Suhonen - Timonen – Nevalainen Mestiksen paras 4. kenttä!

Soijärvi, Suhonen, Suomalainen, Tarvainen, Olkinuora rotaatiossa.

Pakkiparit valittu aikaisempien meriittijen, tilastojen ja nähtyjen pelien mukaan.

1. pakkipari

Korhonen U16 hopea x2, U18 kulta ja pronssi, U20 hopea,Mestis pronssi, Maaliodottamaomaanpäähän 0,7 m/ott
Järvinen U20 kulta, Mestis Pronssi, Maaliodottama omaanpäähän 0,59 m/ott

2. pakkipari

Saukko Jr. B 1-div pronssi, Mestis hopea ja pronssi, Puola pääsarja Hopea, Maaliodottama omaanpäähän 0,57 m/ott
Määttä U16 hopea, U20 kulta, Mestis pronssi, Maali odottamaomaanpäähän 0,55 m/ott

3. pakkipari

Mikkonen ei meriittejä mutta vahvaa pelaamista pelaamissaan peleissä, Maaliodottama omaanpäähän 0,5 m/ott
Volkov ei nähtyjä pelejä mutta KHL tausta, Maaliodottama omaanpäähän ?

7. pakki

Mikkel Tanska U17 DM kulta, Tanska U20 kulta, Tanska 2 kulta, Maali odottama omaanpäähän 1 m/ott

Nurmi, Prchal, Lammi,Viljanen

Jatkola - Pakarinen
 
Viimeksi muokattu:

SepeSusi

Jäsen
Kun täällä nyt muidenkin seurojen kannattajat kommentoivat IPK:n pelaajapolitiikkaa, eivätkä varmaan seuraa joukkueen somea, niin laitetaan ketjuun näytille IPK:n kannanotto asiaan: IPK:n tiedote Facebookissa

Itse olen vähän eri linjoilla siitä, onko ok jatkaa venäläisten palkkaamista seuraan kun muu maailma yhtenä rintamana katkoo yhteistyön Venäjän kanssa, jotta Putinille saataisiin perille, että näillä spekseillä homma ei toimi. Aika moni taho on valmis ottamaan takkiin, jotta syyttömien ukrainalaisten tappaminen saataisiin loppumaan. Mutta kiva tietysti, että hyökkäys tuomitaan ja ollaan huolestuneita ukrainalaisista. Ja siitä olen tietysti samaa mieltä, ettei Volkovin kimppuun pidä pelkän venäläisyyden vuoksi hyökätä, hän voi olla aivan hyvä tyyppi.

Itselläni nyt vielä vähän paha maku suussa tästä, kauden ensimmäinen kotipeli jää väliin, mutta menkäähän silti muut kannattamaan.
 
En yleensä puutu näitten amatöörien laatimien kentällisten kokoonpanoihin, mutta tällä kertaa näin teen. Perustamalla kentälliset joihinkin aiempiin meriitteihin saa homman kuulostamaan enemminkin historian dokumentoinnilta. Mestis on kasvattajasarja ja siellä pelaavat pelaajat kehittyvät tai taantuvat riippuen yleensä pelaajan omasta harjoittelu- ja pelimotivaatiosta. Eiköhän anneta valmentajien tehdä nämä kentälliset. He näkevät paitsi pelisuoritukset myös pelaajan arjen treenit ja potentiaalin kehittyä pelaajana tulevinä vuosina. Osa kehittyy jo 16-20-vuotiaana vauhdilla, osalla kehitystahti on hitaampi. Pelaajana hitaammin tai myöhemmin kypsyneet voivat hyvinkin saada menestyksekkäämmän uran, kuin nopeammin kehittyneet. Arki ja sitoutuminen urheilijan elämän vaatimuksiin näyttävät lopulta suunnan.
 

Rönkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kups, Savo volley
Kukaan valmentamisesta oikeasti jotain tietävä amatööri/ ammatilainen ei voi suhtautua keveästi pelaajiensa aikaisempaan pelaajahistoriaan.

Urheilussa puhutaan ns. voittavista kulttuureista seuratoiminnan tasolla, valmennuksen tasolla ja pelaaja tasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että millainen historiatausta on kullakin osa-alueella. Kun lähdetään pelaamaan esim. jääkiekossa kevään pleijaripelejä Mestiksen runkosarjan jälkeen. Mielestäni pelaajien aikaisempi historia ratkaisupeleissä ja ns. voittavissa joukkueissa ja organisaatioissa korostuu, kun haetaan menestystä kevään playoffeissa. Ovathan organisaatio, valmennus ja pelaaja kehittyneet, oppineet ja tottuneet voittamaan tärkeitä ratkaisupelejä.

Se kenellä ei ole kyseistä taustaa, niin kuvittelisin että hän joutuu toimimaan täysin oletuksiensa pohjalta, oppimaan jopa virheidensä kautta, johon ei kyllä Mestiksen peijari peleissä ole aikaa enää opetella. Kuin se jolla on jo selkärangassa tieto esim. kolmen, neljän sarjan finaali otteluista ja miten niitä voitetaan. Jääkiekko on nopea peli ja huippupelaajan oikeat peliä eteenpäin vievät ratkaisut ovat kehittyneet aikaisemmissa kokemuksissa ja tulevat sieltä jostain selkärangasta tai flow-tilasta, jota maallikon on hankala ymmärtää, kun sitä ei ymmärrä välillä itse pelaajatkaan!

Toki pelaaja voi kehittyä runkosarjan aikana ja pleijareiden aikana huipputasolle, mutta tilastollisesti on matka romahdukseen paljon lähempänä, koska pelien tärkeyden kasvaessa pienenkin virheen tekeminen saattaa maksaa paljon, kun pelataan ns. maalin pelejä.

Kokemukseni mukaan suurta osaa valmentajista ei kiinnosta miten joku pelaaja kehittyy, koska he ovat vain tekemässä uraansa itselleen. Puhun nyt yleisellä tasolla en puhu IPK:n valmentajista! Tietenkin on eri asia, jos jollain pelaajalla ketsuppipurkki aukeaa, niin vie se taas valmentajan asiaa eteenpäin. Tämän olen nähnyt ja kuullut tapahtuvan jo CSM-juniorivalmentaja tasolta lähtien. Tietenkin näyttää aina hyvälle jos joku lyö läpi ja nousee ylenpään sarjaan pelaamaan. Valmentaja saa siitä lisäpisteitä itselleen, mutta pelaaja itse yleensä omalla tekemisellään kehittyy tai taantuu.

Mestis on vain porras junioripeleistä aikuisten peleihin, taito pelata on pelaajalla siellä jossain, mutta kovuus pelata aikuistensarjassa vielä puuttuu ja sitä on helppo kehittää.

Annetaan valmentajien tehdä omat ratkaisut, mutta on se aina mukava heittää näin amatöörinä omaa juttua soppaan ja jopa herättää tunteita kanssalukijoissa. Myös otteluiden katsojat näkevät mitä pelaajat tekevät ja se jälkeen voi sitten kommentteja heittää tänne Jatkoaikaan. En ole ollenkaan ottanut kantaa pelaajien tulevien vuosien kehittymiseen, vaan siihen että ei ole oikea aika kehittää pelaajia, vaan hakea se paras saavutus NYT, ei tehdä samaa virhettä kuin aikaisemmin että tie loppuu kesken ennen kuin saavutetaan se korkein eli kultamitali, mitään muuta tuskin on yksikään valmentaja, organisaatio ja pelaaja hakemassa. Joukkue tulee aina ensin!

Kyllä se peliaika myös saavutetaan, mutta nyt haetaankin maksimaalista tulosta tällä porukalla, ei kiinnosta ollenkaan miten pelaajat kehittyvät tulevaisuudessa. Pohtikaa te lisää aiheesta joita se kiinnostaa, minä jatkan valitsemallani tiellä ja elän tässä pleijarikeväässä.

Joukkue on todellakin hitsautunut koko kauden aikana olleiden vaikeuksien kautta ärjyväksi Karhu laumaksi, toivotaan että pelit kantaa pitkälle myös tänä keväänä, onhan joukkueella jo sitä ns. voittamisen kulttuuria taustalla.
10 peliä runkosarjassa taakse päin joukkue on voittanut Ketterän(runkosarjassa toisena), Keupan (runkosarjassa kuudentena )ja FPS (runkosarjassa neljäntenä)

Voitot ovat tulleet osittain vajaalla miehistöllä, miltä peli näyttääkään kun saataisiin kaikki mukaan kokoonpanoon.
 
Asia, joka ei yleensä koskaan selviä monen pelaajan kohdalla on, mitä eri yksilöistä saisi ulosmitattua, jos valmentajan luottoa eli peliaikaa saisi riittävästi. Jääkiekkojoukkueissa näyttää olevan se periaate, että melkein jo treenipelien jälkeen, muodostuu ns. Ykköskenttä, joka pysyy samana tapahtui kentällä, mitä tahansa kauden aikaan. Sama koskee usein myös ylivoimakokoonpanoja. Kuin kirsikkana kakun päälle vielä otteluiden selostajatkin nimeävät pelaajia ikäänkuin he ovat ”joka tapauksessa” ykköskentän miehiä. Voi tietysti olla, että aiemmilla näytöillä meritoituneet pelaajat, saavat jo sopimuksissa sovittua tuon vastuun tulevalla kaudella. Tietysti valmentajat yhdessä johtoryhmän ja kapteenien kanssa muodostavat kokonaisuuden, joka toimii kiinteässä suhteessa läpi kauden. Tällöin johtavien pelaajien näytöt kentällä eivät ole samanlaisen surennuslasin alla, kuin rivipelaajien. Oma käsitykseni on, että esim. Jos puolustaja pelaa vajaa 15 min per ottelu tai reilu 20 min per ottelu, ero pelirytmiin pääsemisessä on merkittävä. Vielä, jos miettii, että sama homma toistuu läpi kauden, niin se perusta, millä suorituskyky saadaan maksimoitua yksilön kohdalla, on aivan eri tasoilla riippuen juuri tuosta kokonaispeliajasta eli saadusta luotosta kauden aikana. Ei siis ole hatusta heitettyä, kun toteaa, että monen pelaajan kohdalla uran suunta on mennyt ylös- tai alaspäin johtuen juuri siitä, mitkä valmentajat nyt hänelle on uran aikana sattuneet tulemaan eteen. Elämä on muutenkin tietty sattumien summaa ja sitä samaa se tuntuu olevan myös kiekossa-jos ei nyt satu olemaan vaikka joku miroheiskanen. Miten tämä sitteen liittyy IPK:oon? Edellinen kirjoittaja toteaa, että miltä peli näyttäääkään, kun saadaan kaikki kokoonpanoon? Tämä siis tulee nähtäväksi. Toivottavasti homma paranee entisestään! Voin kuitenkin todeta, että joukkueen joidenkin yksilöiden suoritukset eivät ilman joittenkin toisten yksilöiden poisoloja, olisi päässeet esille. Moni pelaaja nosti tasoaa viime peleissä ja senäkyi työntekona peleissä. Valmentaja puhuu pelaajalle annetulla peiajalla eli luottamuksella. Sillä on uskomattoman suuri vaikutus, jos pelaajan oma motivaatio on kehittyä pelaajana ja päästä uralla eteenpäin. Tälläiset pelaajat ovat ainut tae joukkueen menestymiseen. Parilla ”ykkösmiehellä” ei mitaleja tulla ottamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Töttöröö

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja KHL joukkueet
Pelimiehiä IPKn joukkueessa riittää, jokaisella on omat vahvuutensa ja kehityskohteet mutta silti jokainen antaa itsestään sen oman parhaansa, se on joukkueurheilun hienous. Se onnistuuko IPK:n valmennus ruokkimaan sitä lentoa mitä joukkueessa muutamalla pelaajalla on päällä ja se että saako valmennus koko joukkueen lentoon kevään tärkeimpiin peleihin, se jää meille kiekkojännäreille ja asiantuntijoille nähtäväksi. Joukkue on hyvässä lennossa. Toivotaan että kaikki parantavat vielä tasoaan ja peli kehittyy entisestään. Maalipaikat pitää pelien kovetessa hyödyntää tylysti. Se on tietty helppo huudella katsomoista, sillä en yhtään epäile ettei pelaajat yritä parastaan. Positiivisuuden kautta hyvät ihmiset!
 
Viimeksi muokattu:

Big Bear

Jäsen
Tänään kuumassa? paikallispelissä kohtaavat kuntopuntarin kaksi lähes ääripäätä: IPK:lla kymmenestä edellisestä pelistä seitsemän voittoa, Hokilla ainoastaan kaksi. Isännät siis ainakin paperilla selviä ennakkosuosikkeja. Pelissä taistellaan mitä luultavammin runkosarjan seiskasijasta, jos nyt Roki ei konttaamalla konttaa KooVeeta vastaan.
 

Töttöröö

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja KHL joukkueet
Kyllä kevät on hienoa aikaa, yleisö löytää paremmin hallille ja tunnelma on katossa. Iisalmessa osataan tehdä tapahtumasta viihdyttävä.
Pelillisesti oli aikamoiset maalikarkelot ja siten hyökkäyspelissä paljon hyvää, puolustus ei tänään onnistunut, ei toki onnistunut kaverillakaan. Kuusi pistettä vielä jaossa.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Vielä on mahdollisuus suoraan playoff paikkaan mutta se vaatisi:

1. Roki häviää Keupalle.
2. IPK voittaa Kiekko-Vantaan vähintään viidellä maalilla.


Saa suorittaa.
 

KeijoEnsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vielä on mahdollisuus suoraan playoff paikkaan mutta se vaatisi:

1. Roki häviää Keupalle.
2. IPK voittaa Kiekko-Vantaan vähintään viidellä maalilla.


Saa suorittaa.
Kauden aikana muutama lisäpiste peleistä ja lauantain Hokki matsista niin… Toivotaan että Espoo hoitaa itsensä kakkossijalle, Jokipoikien kanssa homma on hivenen hankalampaa‍♂️
 

SepeSusi

Jäsen
Onpas palsta hiljainen, vaikka kevät on jo pitkällä. Omalta kohdalta vaikuttaa varmaan Ukrainan tilanne, Mestiskannu ei enää tunnu ihan niin tärkeältä asialta, kun samaan aikaan moni taistelee henkensä ja maansa puolesta pienen matkan päässä. Toki olen onnellinen, että meidän pojat saavat olla kaukalossa eivätkä rintamalla. Ja kun näin pitkällä kautta ollaan, niin pakko se on todeta, että tänä vuonna joukkue jäi harmillisen vieraaksi. Eli itsellä ei nyt vielä aivan hurmos ole päällä, mutta katsotaan kuinka pitkälle päästään, Hermes tulee varmasti huomenna kovaa. Milläpä mielin kollegat? Mennäänkö seuraavalle kierrokselle 2-0 vai 2-1 voitoin? Kohta voi alkaa myös miettimään, keille kaikille toivoisi jatkopaperia.
 

SepeSusi

Jäsen
Eilinen oli jo aivan kelpo taistelua, valitettavasti vaan taas tippui pari äijää pois, ei oikein helpota Ketterän kaatamista. Eilisessä pelissä tuli katsomon suuntaan katsellessa haaveiltua siitä, että saataisiin Huttusen Otto ja Hämäläisen Aleksi takaisin ensi kaudeksi Karhuihin. Erityisen mielelläni pitäisin nuo tämänvuotisenkin joukkueen konkarit Katosalmen ja Nevalaisen. Molemmat maalivahdit huolisin, Seppälää katselisi mieluusti vähän enemmän pelaamassa kuin tänä vuonna, Timonen, Hirvonen, Hämäläinen.. Huippua olisi jos pakeista Korhonen saataisiin pidettyä, miksei Järvinenkin ja Määttä. Voi olla, että ensi kaudella saadaan nauttia laadukkaista pelaajista Mestiksessä jos itärajan takaa on kovasti tunkua Euroopan pelikentille?
 

Big Bear

Jäsen
Kausi kahta peliä vaille paketissa. Rosteri on niin ohkainen, ettei yhtään todellista pelimiestä olisi varaa olla loukkaantuneena. Kun ei olla saatu pudotuspeleissä yhtään apuja KalPalta, niin tuo kapeus on korostunut entisestään. Eilen olisi ollut pieni sauma yllättää, mutta Jatkola mureni maalissa täysin. Neljästä maalista voi ottaa kolme piikkiinsä. Kokoonpanossa muutama pelaaja, jonka paikka Suomi-sarjassa tai rautaliigassa. Sitten pitäisi näillä vielä yrittää Ketterän kaatamista.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Kausi kahta peliä vaille paketissa. Rosteri on niin ohkainen, ettei yhtään todellista pelimiestä olisi varaa olla loukkaantuneena. Kun ei olla saatu pudotuspeleissä yhtään apuja KalPalta ... Sitten pitäisi näillä vielä yrittää Ketterän kaatamista.
Syytä ollakin paketissa, jos ainoa ulospääsy on toisen seuran tuki.

Vaikka aiemmin kirjoitin, etten usko IPK:n voittavan yhtään ottelua tässä sarjassa se ei tarkoita sitä, ettenkö toivoisi IPK:n voittavan. Olisi aikamoista, jos Ketterä olisi jäänyt ulos mitalipeleistä. Nyt ei kuitenkaan näytä siltä. Surullista on kuitenkin, jos joukkueen menestys riippuu toisesta, eri sarjassa olevassa, joukkueesta.
 

Big Bear

Jäsen
Syytä ollakin paketissa, jos ainoa ulospääsy on toisen seuran tuki.

Vaikka aiemmin kirjoitin, etten usko IPK:n voittavan yhtään ottelua tässä sarjassa se ei tarkoita sitä, ettenkö toivoisi IPK:n voittavan. Olisi aikamoista, jos Ketterä olisi jäänyt ulos mitalipeleistä. Nyt ei kuitenkaan näytä siltä. Surullista on kuitenkin, jos joukkueen menestys riippuu toisesta, eri sarjassa olevassa, joukkueesta.
Niinhän se on, siis surullista.
 

KeijoEnsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eilinen oli jo aivan kelpo taistelua, valitettavasti vaan taas tippui pari äijää pois, ei oikein helpota Ketterän kaatamista. Eilisessä pelissä tuli katsomon suuntaan katsellessa haaveiltua siitä, että saataisiin Huttusen Otto ja Hämäläisen Aleksi takaisin ensi kaudeksi Karhuihin. Erityisen mielelläni pitäisin nuo tämänvuotisenkin joukkueen konkarit Katosalmen ja Nevalaisen. Molemmat maalivahdit huolisin, Seppälää katselisi mieluusti vähän enemmän pelaamassa kuin tänä vuonna, Timonen, Hirvonen, Hämäläinen.. Huippua olisi jos pakeista Korhonen saataisiin pidettyä, miksei Järvinenkin ja Määttä. Voi olla, että ensi kaudella saadaan nauttia laadukkaista pelaajista Mestiksessä jos itärajan takaa on kovasti tunkua Euroopan pelikentille?

Kirjoituksessa esiintyvistä nimistä neljä ei varmuudella jatka Iisalmessa ensi kaudella, joukkue tulee uudistumaan todella isosti ennen kuin kausi 22-23 alkaa.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Näin Kajjaanilaisen silmin Ipk on myllännyt joukkuettaan tänä vuonna ja ensikaudelle taas uusi joukkue? Toivottavasti joukkueen kasaaminen onnistuu ja vahvistukset on vahvistuksia. Ihmettelen mikäli Ipk hankkii taas useita ulkomaalaisia. Tsemppiä Iisalmeen, olisi mahtavaa pelata kevään pelejä joskus vastakkain!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös