II-divisioonan lohko 5 kaudella 2023–2024 (pohjoinen)

  • 65 697
  • 160

Hilma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laser ja Et-po odotetusti finaaliin. Kuhmon peli oli taas todella sekavaa niin kuin monessa pelissä aikaisemminkin tällä kaudella. Kyllä tuosta materiaalista olisi enemmän pitänyt irti saada, valmennuksella kyllä pitkä peiliin katsomisen paikka. Myöskin loppukaudeksi hankittu maalivahti kaksikko oli kyllä todella heikko.
VTS oli kotihallissaan yllättävän vaisu ja paljon pitää petrata mieli kaataa Liki seuraavassa pelissä.
 

SM84

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Olipahan ottelu Kuhmossa. Kuhmo kaatui jäähyihin, Et-Po oli tehokas ylivoimalla. Neljä yv-maalia yhteensä Et-Po:lle ja päätöserässä vielä kaksi maalia läpiajoista. Kuhmo nousi päätöserässä 2-5 tappioasemasta tilanteeseen 4-5, mutta Et-Po lisäsi johtoa, eikä Kuhmon kiri enää riittänyt. Toisessa erässä Et-Po:lle neljä tolppaa, joten olisi voinut isompikin tappio Kuhmolle tulla.

Eka erä oli aika tasainen, mutta erän lopussa Kuhmo joutui kahden miehen vajaalle ja Et-Po hyödynsi yv:t.
Toinen erä meni Kuhmolla jäähyihin, eipä juuri 5 vs 5-peliä ollut ja sen mitä oli, niin Kuhmo ei saanut juuri mitään aikaan.

Kolmanteen erään Kuhmo tuli hyvin ja sai pari maalia, mutta Et-Po hyödynsi tehokkaasti paikkansa, eikä Kuhmo saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Et-Po:n maalivahti Kuusamo otti myös pari komeaa torjuntaa.

Tuomaroinnista voisi kenties vähän kitistä, parista paikasta olisi voinut Et-Po:llekin viheltää ja yhden jäähyn olisi voinut jättää Kuhmolle viheltämättä.

Viikon päästä olisi Kuhmolla pronssipeli Cowboysia vastaan, toivottavasti kausi päättyy voittoon.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
KIva HT- Et-Po 5-7 (1-3,1-2.3-2) Torjunnat: Et-Po Kuusamo 21, KIvaHT Korpela 33. Rangaistukset Kiva HT 9x2 min +10min,
Et-Po 2min. Et-Po ansaitusti välieriin tänään Kuhmossa pelatussa ottelussa . Kotijoukkue pilasi ottelunsa kahden ensimmäisen erän aikana kurittomuuteen ja huonoon puolustamiseen.
Et-Po oli kuskin paikalla koko ottelun, kolmannen erän alkua lukuunottamatta. Joukkue oli ylivoimalla tehokas.
Kuhmon ongelmat olivat samat kuin koko kauden aikana, kurittomuus, viisikon puolustuspeli sakkaa välillä todella pahasti. ihme että noinkin kokenut joukke ei saa näitä kuriin vaan ne toistuu kaudesta toiseen. No pronssiottelu kutsuu.
Et-Po pelaa finaalissa ansaitusti ja laittaa kyllä Laserin varmasti tiukalle enkä ihmettelisi vaikka mestaruus menisi jälleen Ylitornioon.
 

Paradym

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (#20 Joenväärä)
Melko aseeton Etpo ollut. 5-3YV:n jälkeen näytti että alkoivat jo huomiselle säätelemään ja melkoista seisoskelua. Toisen maalin jälkeen heräsivät vielä pariksi minuutiksi pelaamaankin, mutta eipä kummoista kiriä saaneet aikaiseksi. Hyvin torjui laserin maalivahti.
 

Paradym

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (#20 Joenväärä)
Onko siellä Laseri lähtenyt edes yrittämään Ylitornion kun tulospalvelua katsoo. Haetaanko siellä extra lipputulot huomiselta, kun karsntaan pääsy on jo varma.
 

SM84

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Pronssia Kuhmoon. Peli oli lopulta aika hyvin Kivan hallussa. Eka erä oli aika tasainen, Kiva vei sen 2-1. Pelin alku varsinkin oli Kivan hallintaa. Ekan erän loppua kohti Cowboys sai paremmin paikkoja ja veikin jopa peliä. Toisen erän alkuun Kiva teki reiluun pariin minuuttiin kolme maalia ja eikä Cowboys enää päässyt oikein peliin mukaan. Kolmas erä oli jo pelailua, eikä kummallakaan joukkueella ollut mitään isompaa kiimaa.
Ylipäänsä tuosta pronssipelin tarpeellisuudesta voi keskustella, mutta onhan se mukavampi päättää kausi voittoon hävityn välierän jälkeen.

Saas nähdä mitä ensi kausi tuo tullessaan kainuulaisjoukkueille. VTS:n kausi päättyi tappioon ja putoamiseen 3. divisioonaan.
 

Tilastomies11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laser Ht
Laser HT on mestari!

Harvoin näkee finaalisarjaa, jossa joukkueiden taso heittelehtii näin paljon koti- ja vierasotteluiden välillä. Perjantaina Raksilassa nähtiin hyvä ja vauhdikas jääkiekko-ottelu, jossa Laser oli niukasti niskanpäällä. Vauhdikkaampi ja kovakuntoisempi joukkue nappasi voiton lukemin 5-2. Lauantaina puolestaan osat kääntyivät täysin päälaelleen, kun Ylitorniossa hurmiossa pelannut kotijoukkue vei ja Laser vikisi. Pienessä kaukalossa hyvällä sijoittumispelillään sekä kovalla karvauksellaan säväyttänyt Et-Po piti maalivati Villehart Kuusamon johdolla Laserin pois maalinteosta ja tekivät itse peräti 9. Vasta aivan ottelun lopussa Laser sai maalihanat auki ja lopputulokseksi jäi 9-1. Tänään sunnuntaina puolestaan nähtiin kotiedun merkitys näissä peleissä. Paljon matkustamista sisältänyt finaalisarja kääntyi lopulta Laserin eduksi, kun isossa kaukalossa Laser luisteli Ylitorniolaisilta jalat alta. Lopputulos 6-0 ei täysin kertonut pelin kuvaa, sillä Et-Pollakin oli paikkansa. Mckenzie Chalmers maalillaan kuitenkin nollasi kaikki Ylitorniolaisten yritykset. Konsta Puutio otti ratkaisevassa pelissä Laserin reppuselkään ja iski peräti 4 maalia, josta viimeinen rangaistuslaukauksesta. Pitkä kausi on nyt Et-Po:n osalta ohi, kun taas Laser lähtee karsimaan ensi kauden paikasta Suomi-Sarjaan.

Kiitos kaikille kanssaeläjille tästä kakkosen kaudesta!
 

Maitojunamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lapin tiimit
Onkos porukalla omaa all star-kuusikkoa tästä sarjasta? Eli kolme hyökkääjää, kaksi pakkia ja moke. Itekki pyörittelen täsä omani kuntoon ja laitan tänne illanpäälle.
 

Maitojunamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lapin tiimit
Kuten yllä mainitsin tässä oma kuusikkoni

Hyökkääjät:
Ville Peltomaa (Cowboys)
Juho Kangas (Et-Po)
Konsta Puutio (Laser)

Puolustajat:
Antti Liedes (Et-Po)
Atte Peräaho (Cowboys)

Maalivahti:
Rasmus Pokka (TIHC)

Mitäs mietteitä tämä herättää?
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Putoamiskarsinta VTS-Ahmat 5-4 VL( 1-4,1-0,2-0.0-0,1-0), Eli putoamiskarsita alkoi eilen Vuokatissa ja VTS oli Ahmojen kanssa todella suurissa vaikeuksissa. Ensimmäisessä erässä Ahmat vei ottelua miten tahtoi ja karkasi kolmen maalin johtoon. Vuokatti aloitti takaa-ajon ja kiri ennen ottelun loppua pelintasoihin ja voittolaukauksilla otti ensimmäisen kiinnityksen sarjapaikkaan.

Ottelu siis pelattiin hieman oudolla tavalla pudotuspeleihin eli tasatilanteessa pelattiin vain yksi 20min jatkoerä 5vs5,jonka jälkeen ratkaisu haettiin voittolaukauksilla.

VTS:n pelilliset vaikeudet vain jatkuvat ja en ihmeenä pitäisi että vielä sunnuntainakin pelattaisiin. Hyökkääjät ylihyökkää kokoajan ja omanpään pelissä on suuria vaikeuksia. Onkohan Törnvaliilla tuo joukkue ihan näpeissään, toivottavasti.

Eniten ennen ottelua hämensi kotijoukkueen maalivahtivalinta eli runkosarjassa hyvällä pelillä joukuetta pystyssä pitäneen ja isoja torjuntamääriä kerännyt joukkueen tukipilari Anton Ivanovic istui penkillä ja vaihdettiin 1-4 tilanteessa jäälle jonka jälkeen Ahmat ei tehnyt maaliakaan. varmaan tähän valintaan oli joku painava syy.

Ahmat oli pelillisesti niskanpäällä, tolpat kolisi moneen kertaan ja vain epäonni ja Ivanovicin huippu peli piti Vuokatin mukana pelissä..
 
Viimeksi muokattu:

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Peltomaa pelaa kyllä täysin väärässä sarjassa. Näppärä pelimies ja väittäisin että lohkon paras pelaaja.
 

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ahmoille vieraissa jatkoilla voitto 3-4 joten kakkosessa jatkuu vissinkin pelit ja mitä nyt
pelaajatilastoja pikaisesti katselin niin hieman väärässä sarjassa ovat pelaanneetkin ku
oli semmosta 3 pistettä per peli tahtia jotkut tehneet tehoja, tosin en ole peliäkään heiltä
ennen näitä karsintoja nähnyt eikä senkummempaa tietoa pelien tasosta tuolla ole.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: tii

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
VTS-Ahmat 3-4 ja (1-0,2-1. 0-2,0-1) VTS aloitti pirteästi ja vei ottelun alkua ja hallitsi peliä hyvällä liikkeellä. Ottelun kuluessa Ahmat pääsi otteluun paremmin mukaan ja kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 3--1 johdossa. Sitten kävi kuten VTS peleissä kauden aikana on käynyt kun ottelu piti tappaa viimeistely ontui ja peli hajosi ja Ahmat käytti tilaisuutensa tasoitti ottelun ja siirtyi erän loppussa kuskin paikalle. Jatkoajalla kummallakin oli paikat ratkaista ottelu, Ahmat istui esim. 6 min jäähyja mutta VTS ylivoima oli tehotonta. Jatkoajan lopussa 79.25 Jere Nenonen runnoi maalin edestä illan toisen maalinsa ja VTS kausi päättyi täydelliseen katastrofiin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Sotkamon Jymy
Ei ole kainuulaisella edustuskiekolla helppoa; Hokki rimpuilee, VTS tippui ja mahdollinen edustuksen jatko vaakalaudalla. Kiva HT taitaa olla vakaimmalla pohjalla?

VTS:n pitää panostaa näihin junnuihin. U18 tryout tapahtumaan kuulema 55 tulijaa, joten akatemiakiekolla on imua.
 

Glove

Jäsen
Ei ole kainuulaisella edustuskiekolla helppoa; Hokki rimpuilee, VTS tippui ja mahdollinen edustuksen jatko vaakalaudalla. Kiva HT taitaa olla vakaimmalla pohjalla?

VTS:n pitää panostaa näihin junnuihin. U18 tryout tapahtumaan kuulema 55 tulijaa, joten akatemiakiekolla on imua.
Noistahan saisi jo kaksi joukkuetta. Riittääkö hallissa vuoroja?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös