II-divisioonan lohko 5 kaudella 2023–2024 (pohjoinen)

  • 63 549
  • 156

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kainuun Derby tuplapelit osa I Vuokatti Areena: VTS-KIvaHT 2-7 ( 1-3, 1-1 1-3) Illan peli oli kovin yksipuolinen näytös. KIva HT vei peliä miten tahtoi ja hieman paremmalla ja tehokkaamalla viimeistelyllä lukemat olisivat olleet vielä rumemmat.

VTS yriti selviytyä ja sen hyökkäyspeli oli todella vaatimatonta, samoin puolustusalueen kamppailu pelaaminen oli huonoa, kiekon menetyksiä tuli luvattoman paljon. VTS:n pelissä todella iso muutos huonompaan viime viikonlopun kahteen kotipeliin verrattuna.

Näytti että Kuhmolaiset pelasivat välillä lähes puolivaloilla ja joukkueen ei tarvinnut edes pistää parasta peliin kuin silloin tällöin, suoraviivaistamalla peliään joukkue on tuolla hyökkäys arsenaalilla todella vaarallinen .

Huomenna lauantaina jatkuu Kajaanin jäähallissa klo 16:00, täýtyy katsoa ehtiikö paikalle, mielenkiintoista seurata saako VTS nostettua pelinsä tasoa tämän iltaisesta ja miten Kiva HT tähän vastaa.
 

Jap3

Jäsen
Jaa a... Keki otti kotona pisteet Laserilta lukemin 2-1. Varmaan jonkun silmään näytti että Laseri ei "halunnut" voittaa, mutta kyllä täytyy sanoa että Ylitorniolla käyty rusettiluistelu on kahden viimeisen pelin osalta ainakin kuopattu ja Laserin "ponnettomuus" johtui kyllä Kekin viisikkopelistä.

Tepsa kun jakaisi kiekkoa hieman aktiivisemmin niin paikkojakin varmasti aukeaisi hyökkäyspäässä enemmän, vaikka kutikin on sarjaan kovaa luokkaa.

Pelillisesti sanoisin että kaksi erää Kekiltä vahvaa suorittamista ja näytti että asenne on, pisteet jää kotiin, vaikkakin kolmannessa erässä omassa päässä tulikin muutama "töhöily" ja kuudella viittä vastaan alkoi vähän ilmassa alkuun tasoituksen tuntua olevankin. Mutta tässä täytyy koko kentän kuusikolle antaa propsit, Karppinen viimeisenä lukkona mutta nyt varmaan ensimmäinen, tai ehkä toinen peli kaudelle kun veskaria ei jätetty yksin. Kyllä kieltämättä tämän pelin lippu oli mukava lunastaa.

Mielenkiinnolla ensivuoden pelejä odottaa kun Cowboys jne tulee vastaan. Kaikille joukkueille, palstan kytistelijöille, seurojen toimihenkilöille ja vapaaehtoisille oikein rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kainuun Derby tuplapelit osa II Kajaanin jäähalli: Kiva HT-VTS 5-0 (2-0, 0-0,3-0) Eipä isoa muutosta voimasuhteisiin yön yli nukkuminen tuonut. VTS jäi jälleen aika pahasti naapurin kyydistä, taso-ero on kyllä selvä. Kaksi erää VTS sinnitteli kyydissä ja tilanne oli 2-0, kolmannessa Kuhmolaiset onnistuivat vielä kolmesti maalinteossa ja kaunistelivat loppulukemat 5-0.

VTS maalissa Anton Ivanovic torju 54 kertaa ja oli ottelun hahmo joka piti vielä kahden erän jälkeen lukemat tasaisena. Oskari Huotarin nollapeli tuli 18 torjunnalla.

Ihmetyttää tuo VTS pelin romahtaminen viikon aikana, YJK ja Nivala peleissä joukkue oli aivan toisella tasolla. Tiukkaa tekee pudotuspeleihin pääsy jos otteet jatkuvat samanlaisina. KivaHT näyttäisi olevan aikataulussa. Jos peli on jatkossakin tuolla tasolla pelataan nälkämaalla pitkälle kevääseen.
Loppiaisen tienoilla jatketaan, over and out.
 

Jap3

Jäsen
Ihmetyttää tuo VTS pelin romahtaminen viikon aikana, YJK ja Nivala peleissä joukkue oli aivan toisella tasolla.
lainausta lyhennetty mihin vastaamassa;

Tätä kyseistä romahtamista on nähty kaikkien joukkueiden osalta, mikä on sarjasta tehnyt mielenkiintoisen. Toki on se "kärki" ja keskikastin alapuolinen sakki, mutta en näe esteitä etteikö karsintaviivan tuntumassakin joukkueet haasta kärkeä ihan täysin. Vaatii kyllä huonoa päivää kärjeltä ja pleijariviivan tuntumasta huippupeliä, mutta sarja on kyllä mielenkiintoisin vuosikausiin
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Sotkamon Jymy
VierasTyöläistenSeura on tällä kaudella niin hajuton ja mauton, ettei kiinnosta oikein yleisöäkään. KuKi-peliä lukuunottamatta katsojamäärät ollu muutamissa kymmenissä. Ilman Kajaanin ammattikorkean opiskelijoita loppuisi koko edustuskiekko. Enemmän porukkaa on ollut U18-Mestis peleissä.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
VierasTyöläistenSeura on tällä kaudella niin hajuton ja mauton, ettei kiinnosta oikein yleisöäkään. KuKi-peliä lukuunottamatta katsojamäärät ollu muutamissa kymmenissä. Ilman Kajaanin ammattikorkean opiskelijoita loppuisi koko edustuskiekko. Enemmän porukkaa on ollut U18-Mestis peleissä.
Niin aikaisempina kausina joukueen kantavat voimat tuli Oulun seudulta, kokeneita kavereita. Nyt on joukkueen kasaaminen hieman erilaista (halvempaa ?). Nuo U18 pelit oleet mukava piristys kainuulaiseen jääkiekkoon, vaikka joukkueen menestys on jäänyt vaatimattomaksi.
 

Diissent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On se Keki vaan kova kotona... Mielenkiinnolla odottaen millä tavalla pystyvät kevään edetessä vielä omaa peliä kehittämään. Ennakkosuosikit ei tule varmasti pääsemään helpolla kevään peleissä, jos Kekin joutuvat kohtaamaan. Suuri mielenkiinto kohdistuu tulevan lauantain otteluun, kun revanssihengessä kohtaavat Cowboyssin vieraissa ja otteluhan on se klassinen "kuuden pisteen peli".
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3

Jap3

Jäsen
Kyllä se silti olisi pitänyt varsinaisella peliajalla voittaa. Omassa päässä oli mielestäni taas kerran liikaa "yritystä" ja annettiin kyllä kaksi viimeistä maalia omiin.

Keki uuden valmentajan johdolla luottaa sokeasti yhteen maalivahtiin ja en varmasti ainoa ole kuka tätä ihmettelee. Toivotaan nyt että paikat kestää eikä sairastumisia tule. Lampelalla ei varmasti ole pelituntuma kohdillaan jos nyt peli tulee vastaan. Etpoa vastaan pelattu viimeisin peli Joulukuun alusta ja pelien välit 3-4 viikkoa.

Tiukka peli varmasti tulee Nivalaan ja eipä taida kevään pelit muutenkaan kovin keveitä olla. Liki ahdisteli Laseria vaikka lopputulos olikin lopulta selvä. Itseäni kiinnostava viikonloppu löytyy helmikuusta, kun on peräkkäisinä päivinä Kemijärvellä ja Ylitorniolla mittelöt. Toivottavasti ei olisi menoja, että toisen saisi käytyä katsomassa lehtereiltä.


Etpolla kokoonpanojen puolesta oli vähän repaleista pari edellistä peliä. En tiedä johtuiko siitä, mutta vähän oli piipussa märkä ruuti ja liike uupui ja Cowboysia vastaan näytti alkuun todella nihkeältä. Kunnarin peliä oli hauska seurata. Oli kuin vanha dieseli, kun esilämmität imusarjasta tulella ja tuntuu että ei p*****e starttaa ja löysäät startin ja paukahtaakin tulille. Läpiajoon syöttö oli kyllä hienoa katsottavaa!
 

Diissent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siitä samoilla linjoilla, että varsinaisella ois pitänyt hoitaa, mutta kyllähän se divariin kuuluu, että tapahtuu sulamisia ja mennään, eikä meinata. Mitä tulee Kekin maalivahtipeliin, niin onhan tuo melko selkeää, että Karppinen on ollut tälläkin kaudella ykkönen ja ei voida tietää onko Lampelan pienemmän pelimäärän takana esimerkiksi loukkaantumisia tai muuta vastaavaa. Karppisella joka tapauksessa sarjan kärkitilastot, jos hieman vedetään mutkia suoraksi. On kuitenkin pelannut useamman pelin enemmän, kuin torjuntapörssissä hänen edellä olevat ja erot on 0.2% sisällä.

Kyllä tuo Etpo on hyvin taistellut illasta toiseen, vaikka välissä pelimiehet kerätään ympäri lappia ja silti ollaan aina voitossa kiinni. Siitä samoilla linjoilla, että Kunnari kyllä antaa viihdettä illasta toiseen tehtaan takuulla.
 

ristoffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Meidän peli
Sarjaohjelma on kyllä ollut tällä kaudella huono, ja sama meininki näyttäis jatkuvan loppuun saakka. Nyt on sentään kiritty peleissä 15 tai 16 per joukkue, mutta kohta taas otteluiden määrät repeävät isoimmiksi.
 

ristoffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Meidän peli
Jatketaan vielä sen verran, että Tihc ja Laser ovat näemmä ilmaisseet halukkuutensa Suomi-sarjan karsintoihin. Homma helpottunut edelliskaudesta, kun nyt karsintoihin riittää sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon omassa lohkossa (ja olla parempi näistä kahdesta halukkaasta).
 

Jap3

Jäsen
Ihc on muuten pistänyt ihan erilaisella tarmolla tällä kaudella. Pitänyt ihan seurata pari peliä. Laseri ja ihc olisi hauska nähdä alkukierroksilla, kuinka tiukalle ihc laittaisi Lasein. Laserin peli on kyllä yskinyt ainakin VTS ja Likiä vastaan aika lahjakkaasti.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Eilen Vuokatissa VTS -YJK 4-3 VL (1-1, 2-1.0-1, 0-0, 1-0) Sekavan mutta tasainen ottelu venyi ihan voittolaukauksille saakka. Näin VTS katkaisi 5 ottelun tappiopukensa ja launtaina ruman selkäsaunan Kuhmossa saanut YJK pesi ositain kasvonsa ja Kainuun kierroksesta jä yksi piste kotiin viemiseksi.
Kummallakin joukkueella oli kyllä paikat ratkaista ottelu jo varsinaisella peliajalla, VTS maalivahti Anton Ivanovic torjui 56 kertaa ja Mattila toisessa päässä 36 torjuntaa. VTS parhaimmistoa maalivahdin ohella Ville Vähätiitto (2+0), YJK:sta pirteä Arttu Rantala ja Maalivahti Mattila.
Sarjan peräpää menee mielenkiintoiseksi, kolme viimeistä on 3 pisteen sisällä LIki 10, UU 11, VTS 13, kaikilla 16 ottelua ja YJK 17 pistettä ottelun enemmän pelanneena.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3

Jap3

Jäsen
Jaha. Semmonen kierros kakkosta. Kemijärvellä vissiin lämmennyt tunnelma. Ehtinyt itse seuraamaan kuin tuloksia. Laseri, Etpo ja Kuki olivat hoitaneet leiviskänsä kaiketi rutiinilla. Ainakaan vielä ei jaksa pikakelailla yhtään peliä, kun ei ehtinyt seurata ollenkaan tänään.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Jaha. Semmonen kierros kakkosta. Kemijärvellä vissiin lämmennyt tunnelma. Ehtinyt itse seuraamaan kuin tuloksia. Laseri, Etpo ja Kuki olivat hoitaneet leiviskänsä kaiketi rutiinilla. Ainakaan vielä ei jaksa pikakelailla yhtään peliä, kun ei ehtinyt seurata ollenkaan tänään.
Joo. 68 min jäähyjä kolmanteen erään. Kuuluu lajiin(hymiö).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3

Jap3

Jäsen
Katselin tuossa Tihc - Vts 6-5 ja.

Kyllä ihc kuskin paikalla oli ja oli mahdollisuus kyllä varsinaisella peliajalla ratkaista mutta 2 pistettä jäi Torniolle. Vähän oli lämmintä paikkapaikoin myös tässä pelissä. Ihc kyllä rakenteli hienosti peliä moneen otteeseen ja ehkä välillä oli havaittavissa liikaakin kiekon siirtelyä laidoilla, enemmän toivoin näkeväni pelin edetessä maalille suuntautuvia siirtoja. ( Laukauksistakin voi puhua )

No keskeneräiseen peliin... Laserilla ei kyllä kannata kevään kunnosta huolehtia. Näillä esityksillä on kyllä varma että ihc on karsinnoissa mukana. En tiedä onko jokin 3 pisteen krapula menossa tänään, mutta on kyllä luokatonta peliä kaikilla osa-alueilla tänään. Tilanne kolmannessa erässä 2-7.

Ja pientä edittiä;
Ei Laserin suoritus ole vain huonoa, kyllä Cowboys tänään on pelillisesti, etenkin puolustuspäässä pelannut loistavasti koko viisikolla. Näkyy olevan myrkkyä vastustajalle.
 

Jap3

Jäsen
Keki - VTS 5-1

Ottelu kokonaisuudessaan oli Kekin hallintaa ja ehkä helkkarin aikainen lähtö kainuun korvesta oli oma tekijänsä, sekä ohkainen rosteri. Myös Kekille kehuja kohtuu kurinalaisesta pelistä mitä ei tälle kaudelle ole ihan joka pelissä nähty.

Ensimmäinen erä oli maaliton ja tästä voi kiittää VTS veskaria jolle iltapuhde oli työläs. ( myös voi hieman kehua kentällisiä, kun katsomoon kuului myös pari pehmeämpää losahdusta ja toivottavasti pelaajien purukalusto on kunnossa )

Toisessa erässä Keki otti täysin ohjastajan paikan, vaikka ylivoimalla vastustaja saikin vaarallisimman paikan latoa kiekkoa reppuun, juniorilla eleetön toiminta ja pelivarmuus. Ei minun sanoin, mutta muualta kommentoituna, Kekillä ei maalivahtiosastolla ole huolta huomisesta niinsanotusti, jos loukeja tai sairastumisia tapahdu.

Taipaleen Juha on kyllä myös maininnan arvoinen. Läpiajosta längistä hivutus perukoille ja 2-1 haltuunotto lopussa. Ei nestori kyllä ole pelisilmää tai kiekollista ja kiekotonta pelaamista hukannut.

Todella siisti peli, vaikka painavia niittejä tuli muutamat puolin ja toisin. Vähän VTS veskarikin otti osumaa kolmannen maalin synnyssä, mutta torikokouksilta vältyttiin.


Keskeneräiset pelit, en kommentoi, mutta Tihc Laser on auki telkkarista ja Tornioon menee kannustus. Näyttäkää niille.
 

Jap3

Jäsen
Noh, tuli tuota Laserin rämpimistä katsottua ja Tihc valmennukselle ja pelaajille kyllä hattua päästä! Rasmus, huippusuoritus ja koko joukkueelle onnea karsintoihin. Laserille onnea vain uusien ulkomaalaisten epäonnistujien kanssa.

Alkukausi oli kyllä aika selkeää lentoa karsintoihin, mutta jotain kyllä tapahtunut matkan varrella ja ei yhtään positiiviseen suuntaan. Ainoa bravuuri kohta mitä Laser pelissä sai, niin kiekon painottomalle puolen kenttää mutta siihen loppui eväät. Ei tuolla pelillä mennä kyllä ensimmäistä kierrosta pidemmälle playoffien osalta.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Runkosarjan viimeiset ottelut edessä tänään ja huomenna, Kovin se kiharaiseksi menee lähes kaikista sijoituksista, vain LikIn jumbo paikka on sinetöity. EtPo ja Laser omaavat mahdollisuudet lohko voittoon, riippuen lauantain ja tämän illan tuloksista. YJK, VTS, UU. yksi jää pudotuspelien ulkopuolelle. KIva HT lienee lohko kolmonen jos ei aivan sula huomenna kotonaan kun vastassa on Liki.
Covboys pelaa kaksi kertaa Ylivieskaa vastaan ja kahdella suoralla voitolla voi ohittaa Kemijärven, tosin YJK:lla on panosta ihan riittävästi..
VTS ja UU kohtaavat Vuokatissa ja sitä olii tarkoitus mennä kuikkimaan.
 

ristoffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Meidän peli
Se olis paketissa.
Etpo teki Laserille palveluksen jo perjantaina häviämällä Ihc:lle. Runkkarin kärkisija Laserille. Vastaan pudotuspeleissä Ämmänpäät Utajärveltä. Siinä oli draamaa kerrakseen kun VTS ja UU mittelivät viimeistä paikasta ja UU:lle kääntyi.

Etpo sai kaveriksi ekalle kierrokselle YJK:n, joka kaatoi tänään kotona lehmipojat. Cowboysille tämä tiesi runkkarin jälkeen sijaa 5 ja varmaa vitutusta kotiedun menetyksen johdosta.

Kolmanneksi Kiva, tänään lasketteli toistakymmentä nuottaa Likille seku vain. Vastassa IHC, joka otti pari tosi hyvää matsia Etpoa vastaan. Tämä on kiinnostava pari ens viikonloppuna.

Keki neloseksi Yjk:n avulla ja kotietu plakkariin. Saattaa olla oikeasti merkittävä asia kun eka kierros on perjantaina. Keki -Cowboys viimeinen paritsa.

Laser ht - Uu
Etpo - Yjk
Kuki ht - Tihc
Keki - Cowboys

Homma käyntiin ens perjantaina. Sankoin joukoin katsomaan!
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Melkoista draamaa tosiaan oli Vuokatissa tänään. VTS-UU 1-2 (1-0,0-1,0-1). Todelliseen mahalaskuun päättyi VTS:n runkosarja. Tänään ottelussa tiivistyi mini koossa joukkueen koko kausi missään vaiheessa ei homma lähtenyt kunnolla käyntiin. Aikamoista alamäkeä on ollut joukkueen taivallus muutaman vuoden takaisen mestaruuden jälkeen.

UU oli hyvä ja pelasi viisaasti, puolusti tarkasti, käänsi pelin nopeasti, hyökkäsi vahvasti rintamassa ja tämä tuotti ongelmia Vuokatille. Tasaisisssa merkeissä edettiin ihan kolmannen erän loppuun ja maalivahdit pelasivat hyvin.

Ylivoimaa tuli molemille joukkueille ja 57.01 Topi Ämmänpää otti jäähyn ja VTS pyöritti ylivoimaa kun Pirnes ja Kokko karkasivat alivoima hyökkäykseen ja Pirnes viimeiteli Kokon syötöstä kiekon yläkulmaan 58.22. Tämän jälkeen VTS otti aikalisän ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia mutta lukemat ei enää muuttuneet ja UU meni pudotuspeleihin.
Tunnelma hallissa oli hyvä kiitos runsaslukuissen Utajärveläis kannattajien, tuntui että katsomossa oli vierasjoukkueella selkeä ylivoima.
 
Viimeksi muokattu:

Tilastomies11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laser Ht
Noniin! Runkosarja on saatu pakettiin ja ensi viikonloppuna alkava pudotuspelien ensimmäinen kierros siintää jo silmissä. Otteluparit ovat siis seuraavanlaiset:

Laser Ht - UU
Et-Po
- Yjk
Kuki Ht
- TIHC
KeKi
- Cowboys

VTS
- LiKi
(VTS ja LiKi pelaavat ottelusarjan siitä, kumpi säilyy varmasti ja kumpi lähtee karsimaan kolmosen voittajaa vastaan)

Asetelmat ovat mielestäni seuraavanlaiset:

Runkosarjan voittaja Laser HT kohtaa ensimmäistä kauttaan rautaliigassa pelaavan UU:n. Kauden keskinäiset kohtaamiset Laserille puhtaasti 4-0 ja oletuksena myös tästä sarjasta jatkoon pääsy puhtaasti kahdessa pelissä. Utajärvelle kuitenkin suuri hatunnosto loppukauden tason nostosta, jolla pudotuspelipaikka ja sarjapaikka ensi kaudeksi varmistui. Ihan koko kautta se ei niin varmalta näyttänyt.

Viime kauden mestari Et-Po kohtaa alkukauden jälkeen pahasti kompuroineen Yjk:n. Tässäkään otteluparissa ei mielestäni ole mahdollisuuksia yllätykseen, vaikka Yjk ottikin viimeisellä kierroksella upean 7-1 voiton Cowboysista kotiyleisönsä edessä. Et-Po on tuttuun tapaan kevään joukkue ja tulee tästä otteluparista rutiinilla ulos voittajana.

Kuhmossa on nähty mielenkiintoinen kausi tähän mennessä. Alukaudesta jopa mestarisuosikiksi joissakin päivityksissä povailtu Kiva Ht on kohdannut yllättävänkin paljon haasteita tähän mennessä. Top 3- paikka runkosarjasta tuli kuitenkin rutiinilla ja pudotuspeleissä on odotettavissa hyvällä jalalla liikkuva Kuhmolaisryhmä. Vastustaja Tornio puolestaan on pelannut yli omien odotuksieni ja alkukauden vaikeudet on selätetty todella miehekkäällä tasonnostolla loppukautta kohden. Tästä otteluparista voi tulla yllättävänkin tiukka, mutta uskon silti KuKi:n kokemukseen ja rutiiniin.

Mielestäni ensimmäisen kierroksen mielenkiintoisin kamppailu tulee KeKi:n ja Cowboysin välillä. Tasapisteissä runkosarjan lopussa olevat joukkueet ovat kaksi hyvin erilaista nippua. KeKi on tunnetusti kova kotijoukkue ja maalieronsa turvin saatu kotietu voi olla ratkaiseva tekijä tässä ottelusarjassa. Nivalan taso on heitellyt kauden aikana todella paljon pelistä toiseen ja tähän sarjaan sellaista ei kärsi tulla. Uskon KeKin etenevän tästä jatkoon.

VTS ja LiKi kamppailevat ensi kauden sarjapaikan varmistuksesta niin ikään ensi viikonloppuna. Molemmat joutuivat viimeisillä kierroksilla toteamaan Utajärven paremmakseen ja joutuvat näin ollen taistelemaan keskenään siitä, kumpi joutuu karsimaan ja kumpi pääsee aikaiselle kesälomalle. Kausi on varmasti ollut VTS:lle pettymys alkukauden jopa hieman liian suurien odotuksien jälkeen. LiKin kausi taas vaikutti tuhoon tuomitulta jo alkusyksystä, kun erittäin laihaksi jäänyt rosteri selvisi suurelle yleisölle. Molempien pelejä kauden aikana nähneenä uskon VTS:n hoitavan ottelusarjan ja LiKin lähtevän karsimaan ensi kauden sarjapaikasta.

Kertokaa toki omat näkemyksenne ottelupareista!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös