II-divisioonan lohko 5 kaudella 2023–2024 (pohjoinen)

  • 66 029
  • 160

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Huutava vääryys, että KeKi ja Cowboys kohtaavat toisensa jo ensimmäisellä kierroksella. Kumpikin joukkue vetää halliin hyvin väkeä, mutta nyt toinen näistä joutuu laulukuoroon heti kättelyssä. Mielenkiintoisia joukkueita kumpikin.

Laser HT ja Et-Po-72 hoitanevat hommansa kunnialla.

Torniolaisilla luulisi olevan saumat. Kotijäällä pitäisi ainakin pystyä iskemään. Paljonkohan nämä joukkueet saavat halliinsa kevään peleihin väkeä?
 

Tilastomies11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laser Ht
II-divisioonan Lohko 5, Pohjoinen.

Runkosarjan pistepörssin top 5:

1. Ville Väänänen
, Et-Po, 46p
2. Ville Peltomaa, Cowboys, 44p.
3. Juho Kangas, Et-Po, 44p.
4. Sami Pietsalo, Et-Po, 41p.
5. Juuso Vimpari, Cowboys, 39p.

Runkosarjan pistepörssin vei tällä kaudella Et-Po:n kokenut Ville Väänänen! Top 5 muodostui kolmesta Et-Po:n ja kahdesta Cowboysin pelaajasta.

Runkosarjan torjuntapörssin top 5: (Vähintään 1/3 kaudesta pelanneet)

1. Mckenzie Chalmers
, Laser Ht, 92,7%
2. Rasmus Pokka, TIHC, 92,1%
3. Anton Ivanovic, VTS, 91,8%
4. Aleksi Karppinen, KeKi, 91,5%
5. Perttu Savolainen, UU, 90,9%

Maalivahtien pörssin voitti Laser Ht:n kanadalaisvahvistus Mckenzie Chalmers! Maalivahtien taso tämän vuoden runkosarjassa oli todella korkea ja odotettavissa on mielenkiintoiset pudotuspelit myös näiltä osin.

Kertokaa toki, jos runkosarjasta jäi mieleen yksittäisiä pelaajia, jotka ansaitsee kunniamainintoja omista suorituksistaan?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Kertokaa toki, jos runkosarjasta jäi mieleen yksittäisiä pelaajia, jotka ansaitsee kunniamainintoja omista suorituksistaan?
Nopealla tilastokatsauksella nousee esiin vielä puolustajien pistepörssi:
1. Tero Juopperi, Laser HT 7 + 31 = 38
2. Atte Peräaho, Cowboys 4 + 28 = 32
3. Tuomas Marjeta, Etpo 3 + 29 = 32


Kovia lukemia, vaikka toki yleensähän sarjan kokonaisvaltaisesti parhaat puolustajat eivät välttämättä näissä loista. Enemmän pelejä nähneet voinevat kertoa, onko tässä sarjan kovimmat pakit, vaiko vain neljännet hyökkääjät ala Karlsson.

Pistepörssin top-20 löytyi vielä pari kovalla pistekeskiarvolla pelannutta hyökkääjää, jotka ovat pelanneet huomattavan määrän vähemmän pelejä kuin kärkiäijät:
Saku Rautio, Liki, 15 ottelua 10 + 22 = 32
(2,13 pistettä/peli).
Täyteen 22 otteluun se tekisi n. 46 pistettä.
Niko Kärki, Cowboys, 13 ottelua 13 + 15 = 28 (2,15 pistettä/ottelu). Täyteen 22 otteluun se tekisi n. 47 pistettä.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Et-Po-YJK peli ratkeaa perjantain peliin: jos Et-Poi voittaa, hakee se lauantaina myös voiton Ylivieskasta. En millään jaksa uskoa Jääkarhujen vireen kestävän kammottavaa bussimatkailua. Ei kyllä kukaan taida uskoakaan YJK:n voittoon tässä otteluparissa.
Sama on kaiku askelten parissa KeKi-Cowboys , joka on lähtökohdiltaan paljon tasaisempi ottelupari.
Mahtaakohan Suomessa tai missään muuallakaan muuten olla mitään muuta sarjaa, jossa joukkueet pelaavat kolmen ottelun playoff-sarjan läpi kolmessa päivässä, ja saattavat istua pelien ohessa linja-autossa 1300 km?
Ja kyse on amatööriurheluista, tai harrastusliikunnasta. Ei mitään järkeä!
Sarjat pitää pelata kahtena viikonloppuna. Jos kaikki sarjat katkeavat kahteen ensimmäiseen pellin, seuraavat sarjat alkavat seuraavana viikonloppuna.

Peltomaan pistepörssin voitto - ja todennäköisesti Cowboysin kotietu - meni harmittavaan loukkaantumiseen, joka piti miehen poissa runkosarjan kolmesta viimeisestä pelistä.
Peräaho on kyllä ainakin Cowboysin ykköspakki myös puolustussuuntaan.

edit: lisätty pistepörssikommentit
 
Viimeksi muokattu:

Jap3

Jäsen
Samaa mieltä että ensimmäisen pelin voittaja todennäköisesti jatkaa. Ajatuksena, jos Keki esimerkiksi kotona vie, vieraissa takkiin, niin Cowboysille on kyllä melko raskas viikonloppu.

"Paikallisderbyn" tuntua ei taida olla kuin
Laserin ja Uu:n parissa ja en ihan heti usko että menisi kolmanteen peliin, eikä varmaan kotonakaan enää kauheita laita kampoihin, mutta tuohon Oulunsalon aloitukseen kyllä odotan latausta.

Ainakin jellonatv aukeaa tältä osin, Kemijärvellä todennäköisesti tulee käytyä kuuntelemassa livenä " seinälle vain " mantraa katsomossa.
 

Lapinmarkus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
2-divisioona ja suomisarja joukkueet
Muuan vuosi sitten Yjk ja Keki kohtasi ensimmäisellä kierroksella. Keki ryösti kotiedun Ylivieskassa perjantaina, Yjk voitti lauantaina Kemijärvellä ja sunnuntaina selvin lukemin Kekin kotona kun vierailta oli kaikki mehut imetty.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Jos etäisyydet olisi pitkät vain muutamassa pudotuspelissä, niin kyllä persukset parit maratonireissut kauden aikana kestäisi. Pohjoislohkossa tuota välimatkaa kun piisaa ihan tarpeeksi jo runkosarjassa. Etelässä ja Turun seudulla kaikki on tyystin toisin.

Suurin harmi tuossa reissaamisessa on nykypäivänä matkustelun hinta. Pikkuseurat joutuu kaivamaan kohtuuttoman paljon kuvetta. Kyllä tuolla pohjoisessa kotietu on keväträäkin aikana valttia. Hulluja kolmen pelin viikonloppuja, jos ei kahdessa pelissä homma ratkea, mutta kyllä takuulla maistuisi mestaruuskin, jos joka viikonloppu pelattaisiin kolmen pelin viikonloppuja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Näin saatiin pudotuspelit käyntiin Kainuussa, Kiva HT-TIHC 5-3 (2-1.1-1.2-1). Ottelu oli vauhdikas hieman sekava ja tunnettakin oli, niin kentällä kuin katsomossakin. Kotijoukkue oli pelillisesti niskan päällä ja vyörytti hyökkäyksiä kohti TIHC:n maalia jossa Rasmus Pokka ehti kiekon tielle 41 kertaa, kun toisessa päässä Eelis Korpela puuttui peliin 21 kertaa. TIHC on sitkeä porukka ja viimeisteli paikoistaan tehokkaasti, karvasi rohkeasti, tänään vain se ei riittänyt mihinkään.
Ensimmäinen kiinnitys siis Kiva HT:lle, mutta paljon pitää heidänkin parantaa jatkoon mennäkseen. Joukkue ei oikein saa ehjää suoritusta koko ottelun ajaksi, potenttiaali joukkueessa on mennä vaikka päätyyn asti mutta vielä ei peli ole ihan valmista.
 

Tilastomies11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laser Ht
Huhhuh! Kylläpä tarjosi Rautaliiga taas parasta antiaan ensimmäisissä otteluissa. Pari yllätystä nähtiin ja asetelmat muuttuvat toden teolla kohti lauantain pelejä. Olin itse paikan päällä Oulunsalossa, jossa Laser otti ensimmäisen kiinnityksen välieriin lukemin 7-0. Ottelu oli suurimmaksi osaksi Laserin hallintaa ja lukemat olisivat voineet olla paljon karummatkin. Utajärven maalilla Perttu Savolainen torjui peräti 55 kertaa ja oli Utajärven porukasta ainoa, joka pysyi ottelun vaatimalla tasolla. Laserin maalilla Mckenzie Chalmers pelasi nollapelin ja torjui 24 kertaa. Laserin tehomiehinä hääri Konsta Puutio (3+1), Tero Juopperi (1+2) sekä Mikko Tauriainen (1+2).

Mutta mitä tapahtui Ylitorniossa?? Yjk haki lähes sensaatiomaisen voiton lukemin 3-6. Jos täältä löytyy Ylitornion pelin nähneitä, niin voisi vähän valaista, että mitä ihmettä siellä oikein tapahtui? Huomenna Ylivieskassa mahdollisuus tehdä jättiyllätys ja lähettää hallitseva mestari kesälomille!

Kuhmossa KuKi otti ensimmäisen kiinnityksen voitolla Torniosta lukemin 5-3. Tiukka peli ainakin tilastojen valossa, kuitenkin hieman Kuhmon hallintaa ainakin torjuntoja katsoen. TIHC:n maalilla Rasmus Pokka torjui 41 kertaa verrattuna Kuhmon Eelis Korpelan 21 torjuntaan.

Toinen mielestäni yllätys kuului Kemijärven suunnalta, jossa Cowboys kävi hakemassa komean vierasvoiton lukemin 2-3. Lauantaina siis Nivalassa mahdollisuus laittaa sarja pakettiin. Mielestäni näin on myös pakko tapahtua, jos Nivala mielii tästä jatkoon, sillä jos sarja venyy sunnuntaille, niin Kemijärvi tuskin toista kertaa kotonaan kompastuu.

Kertokaa toki, jos jotain jäi ensimmäisistä peleistä mieleen!
 

ristoffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Meidän peli
Koko kierroksella ainoa onnistuja ylivoimalla oli Laser. Siinä ainakin petrattavaa kaikilla joukkueilla. Sieltä olisi ne tarvittavat maalit kaivettavissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jap3

Hilma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laser odotetusti jatkoon, Nivalassa cowboys yllättäen kairasi voiton ja jatkaa pelejään. Tornio otti Kuhmosta voiton ehkä jopa odotetusti, Kuhmon peli on ailahdellut koko kauden ja sama meno jatkuu pleijareissa, paremmalla maalivahti pelillä Kuhmo tosin olisi katkaissut sarjan. Etpo oli tiukilla, mutta rutiinilla vei lopulta ottelun nimiinsä.
 

ristoffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Meidän peli
Kyllä oli Yjk lähellä sensaatiota. Siis todella lähellä. Nyt taitaa käydä niin ettei etpo toista kertaa Ainiovaarassa häviä ja menee jatkoon.

Cowboys ansaitusti jatkoon Kekiä vastaan. Keki saa mennä itseensä ja lujasti. Jo ensimmäisessä erässä niin paljon ylivoimaa että peli olisi pitänyt ratkoa ja siirtää ratkaisu sunnuntaille.

Laser lasketteli välieriin ja thats it.

Huominen kiinnostus Kiva-Tihc peliin. 60/40 Kivalle?
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Näkiköhån joku tuon Cowboys-KeKi -pelin? Oliko eka erässä vieraskoreat tuomiot vai Cowboys-ajatus vielä yöbussissa Lapissa?
Saapa nähdä toteutuuko ennustukseni siitä, että Cowboysin ja YJK:n ainoa mahdollisuus jatkopaikkaansa on ottaa ryöstö eka pelistä ja voittaa kotona. Cowboys hoiti homman. Hyytyykö YJK:n vire bussimatkailuun?
 

LapinLarkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä Kekin pelit loppuivat tänä keväänä aivan liian aikaisin, rahkeita olisi ollut vaikka mestaruuteen saakka. Molemmissa peleissä selvästi olivat niskan päällä, mutta luokaton ylivoima peli käytännössä käänsi tämän sarjan lehmipojille valitettavasti. Todettakoon vielä että taitaa olla sarjan nuorin joukkue. Runko jos pysyy kutakuinkin samanlaisena ensikaudella, niin tämä Kemijärven porukka tulee olemaan heittämällä yksi mestari suosikeista.
 
Viimeksi muokattu:

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kiva HT-TIHC 4-1(1-0,1-0,2-1] , KivaHT välieriin. Tyly esitys tänään kotikaukalossa, lähes 300 katsojan edessä. Nyt pelin palaset loksahteli paikalleen ja esitys oli ehjä ja varma .
TICH oli loppujen lopuksi ilman mahdollisuuksia ja vain malivahti Rasmus Pokan hyvät torjunnat pitivät heidät pelissä mukana. Pokka torjui 53 kertaa toisessa päässä Eelis Korpelalle kertyi 25 torjuntaa.
Kivan ykköskenttä Antti Kurkinen- Jussi Heikkinen - Heikki Klemetti, oli kotijoukkeen tehokenttä. Muita onnistujia kakkosen sentteri Valtteri Määttä joka pelasi hyvän pelin teki av:lla avausosuman ja oli energinen niin alivoimalla kuin 5vs5 pelissäkin, kuten myös laituri Riku Auma -Aho. Maalivahti Korpela oli myös kotijoukkueen onnistujia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Pilu

Tilastomies11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laser Ht
Puolivälierät taputeltu ja loppujen lopuksi kärkikolmikosta kaikki taistelivat itsensä välieriin. Laser käveli Utajärven yli 0-10 vierasvoittoon ja ei jättänyt mitään epäselvyyttä joukkueiden välisestä tasoerosta. Laser oli jokaisella osa-alueella parempi ja suorastaan leikitteli välillä Utajärven kustannuksella.

Et-Po oli noin minuutin päässä totaalisesta katastrofista. Yjk:n upea taistelu kaatui lopulta Ylivieskassa Sami & Aki Pietsalon viimeisen minuutin maaleihin ja sunnuntaina Ylitorniossa voittajasta ei sitten enää ollut mitään epäselvyyttä, kun Et-Po leikitteli lopulta 12-3 kotivoittoon. Harmi Yjk:n kannalta, mutta kyllä on Et-Po:n miehillä paljon parannettavaa, jos finaaleissa haluaa pelata.

Tornio laittoi KuKi:n todella ahtaalle ja onnistuikin venyttämään sarjan sunnuntaille. Lopulta KuKi oli kotonaan tutun tasainen ja varma ja kairasi itsensä välieriin lukemin 4-1. Torniolle kuitenkin iso Plus-merkki tästä kaudesta ja suuresta yleisestä tasonnostosta jokaisella osa-alueella.

Nivala onnistui kuin onnistuikin hyödyntämään perjantain upean vierasryöstön tuoman edun kotonaan ja marssi välieriin 5-1 voitolla KeKi:stä. Voiton takuumiehenä voidaan pitää ehdottomasti maalivahti Jussi Siirosta, joka otti lauantaina perät 60 torjuntaa ja hyydytti täysin KeKin hyökkäyskaluston.

Välierissä nähdään siis Laser vs Cowboys sekä Et-Po vs KuKi!
 

Heikura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Laser oli hyvä, mutta aikomus heillä karsintoihin, ei todellakaan tule siellä riittämään. Kokemattomuus näytti puolensa Laseria vastaan. Uu näytti kyllä runkosarjassa ettei pelaa väärässä sarjassa. Ensi kaudella yhtä pykälää kokeneempana, sarjan paras faniyhteisö tukena.
 

ristoffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Meidän peli
Kyllä pitää Etpollakin tason nousta lujasti. Sunnuntain peli oli luku sinänsä, kun yjk oli lauantaina henkisesti murskattu. Ei vakuuttanut tekemisellään vielä tässä sarjassa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Tornio oli ilmoittanut nousuhalukkuutensa, mutta sinne ei nyt pääse yrittämään. Laser jäi ainoaksi yrittäjäksi ja mikäli kairaavat itsensä Finaaliin, niin pääsee nousua yrittämään. Pronssille päätyminenkin vielä tarjoaisi nousukarsinnat. Muut kolme välieräjoukkuetta ei pyri Suomi-Sarjaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Sotkamon Jymy
VTS-LiKi 2-7. Tulos jopa mairittelee vuokattilaisia, niin yhtäpäätä peli oli. Viikon päästä jatkuu, mutta jos liminkalaiset saa pidettyä samanlaisen tatsin päällä kuin tänään, Vuokatissa pelataan pitkä kevät.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
VTS-LiKi 2-7. Tulos jopa mairittelee vuokattilaisia, niin yhtäpäätä peli oli. Viikon päästä jatkuu, mutta jos liminkalaiset saa pidettyä samanlaisen tatsin päällä kuin tänään, Vuokatissa pelataan pitkä kevät.
Kyllä ja LiKi sai nyt ukkoja rosteriin takaisin ja neljä kentällistä. Ovat vetäneet pääsosan runkosarjasta parilla vitjalla niin ei ihme että löpö loppuu.

VTS:llä ei ollut tänään mitään jakoja ja veikkaan että viikon päästä homma laitetaan pakettiin Limingassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös