II-divisioonan lohko 1 kaudella 2018–2019 (etelä)

  • 33 063
  • 51
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
TuusKi ei jäänyt kauaa suremaan voimahyökkääjä Ramil Jokisen siirtoa Espooseen vaan "paluumuuttajina" joukkuen vahvuuteen liittyi nyt ainakin OKK matsiin Häppölän duo Joni ja Jami, jotka olivatkin heti tehokaina.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Jaahas, sarjassa alkaa puoliväli häämöttää, joten olisikohan se aika herätä horteesta ja koettaa vähän analysoida, pohdiskella ja vaikka ennustella lohkoa?

Lohkohan on mukavan tasainen, ykkösen ja seiskan välillä on toki 8 pistettä, mutta sarjakärki Wolfilla on myös yks matsi enemmän pelattuna. Toki myös kolmantena oleva HC Vantaa on pelannut yhen matsin enemmän ja sen voittamalla nousisi ykköspaikalle. Mitään isompia yllätyksiä en näkisi sarjataulukon yläosassa olevan, pudotuspeleihin menevien joukkueiden ryhmään ei näyttäisi olevan yllätyksiä tunkemassa.

Ehkäpä KJT Haukkojen sijoitusta voisi pitää pienenä pettymyksenä, tosin ehkäpä tuo koko myllerrys Keski-Uusimaalaisen kiekkoilun taustoissa on aiheuttanut vähän häiriötä koko alueen seuroihin. Eiköhän se tilanne tässä ajan mittaan rauhoitu ja joukkueet pystyvät paremmin uuden organisaation suomia mahdollisuuksia käyttämään.

Isoin yllätys ja pettymys on eittämättä sarjanousija OKK:n tilanne. 13 peliä, 13 tappiota olisi jo sinällään katastrofaalista katsottavaa. Mutta kun soppaan lisätään se tapa, millä tappiot ovat pääsääntöisesti tulleet ei voi kun ihmetellä seuran tekemisiä ja tuntea samalla myötähäpeää seuran kannattajia kohtaan. Kun joukkue tekee 13 ottelussa 17 maalia ja päästää 177 on pakko kysyä mikä on seuran motivaatio nykyiseen tekemiseen? Samalla on pakko pohdiskella mikä on jääkiekkoliiton näkemys tilanteeseen? Viime kaudella OKK siis voitti III-divarin ylemmän lohkon ja nousi siis karsinnoista ja OKK Tankki sijoittui kolmosen alemmassa lohkossa sijalle 14. Tällä kaudella OKK Tankki majailee samaisessa III-divisioonan alemmassa lohkossa sijalla 13 ja OKK pitää jumbosijaa II-divarin lohkossaan. Ihmettelenkin hieman, mikä joukkue on OKK Karre, joka on sijalla 2 III-divisioonan ylemmässä lohkossa? Onko OKK siis saanut sekä nousukarsintojen myötä ylemmässä divisioonassa, että samalla pitää sarjapaikkansa karsintoihin päässeellä joukkueella? Vai mistä (ja miksi) tuo kolmas joukkue on pelaamaan putkahtanut?

No joo, tämä meni nyt vähän oftopiciksi. Näin lätkäfanina on mukavaa, että sarjassa on vielä jäljellä paljon tiukkoja otteluita, sillä sarjataulukko ja jo pelatut ottelut osoittavat, ettei merkityksettömiä pelejä juurikaan tule jatkossa olemaan, eikä helppoja... noh, poislukien OKK ottelut, joilla tuntuu olevan lähinnä tragi-koomisuudessaan viihdearvoa ja jotka tarjonnevat hyvän tilaisuuden pelaajille pistemääriensä nostoon.
 

HokiHero

Jäsen
Ihmettelenkin hieman, mikä joukkue on OKK Karre, joka on sijalla 2 III-divisioonan ylemmässä lohkossa? Onko OKK siis saanut sekä nousukarsintojen myötä ylemmässä divisioonassa, että samalla pitää sarjapaikkansa karsintoihin päässeellä joukkueella? Vai mistä (ja miksi) tuo kolmas joukkue on pelaamaan putkahtanut?
OKK karre on käsittääkseni pitkälti juuri se jengi joka tuon nousun aiheutti. Vähän liian hyvä ylempään kolmoseen ja vuosi toisen perään häviää ainakin puoliksi tahallaan karsinnat ettei nousisi. Ehkä seurajohto ajatteli että tuo jengi jaksaisi yrittää kakkosessa koska taidollisesti siihen rahkeita olisi, mutta lopputulos nyt on valitettava.
Täytyy nostaa hattua pelaajille jotka jaksavat tulla peleihin läpi pitkän kauden kun lukemat ovat mitä ovat, kakkonen on vaan jo niin pirun kova sarja ettei tuossa tarvitse olla kyse asennevammasta vaan puhtaasti siitä että vastustajat ovat niin kovia.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Sitä lähinnä ihmettelin, että kun viime kaudella OKK pelasi kolmosen ylempää ja OKK Tankki kolmosen alempaa, eli kahdella joukkueella, niin nyt joukkueita onkin kolme: OKK Tankki edelleen kolmosen alemmassa, kolmosen ylemmästä nousukarsinnat selvittänyt OKK pelaa kakkosessa, mutta siltikin kolmosen ylemmässäkin pelaa joukkue OKK:n nimellä, eli siis juurikin OKK Karre, jonka pelaajisto on siis tuo viime kauden karsinnatkin hoitaneen OKK:n pelurit. Kuinka siis joukkue voi samaan aikaan sekä nousta sarja-astetta ylemmäs ja kuitenkin säilyttää myös paikkansa alemmalla portaalla?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
TuusKi ei jäänyt kauaa suremaan voimahyökkääjä Ramil Jokisen siirtoa Espooseen vaan "paluumuuttajina" joukkuen vahvuuteen liittyi nyt ainakin OKK matsiin Häppölän duo Joni ja Jami, jotka olivatkin heti tehokaina.
Parempi Häppölä taisi jo jatkaa matkaansa samaan osoitteeseen Jokisen kanssa?
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers

Jawested

Jäsen
No joo, tämä meni nyt vähän oftopiciksi. Näin lätkäfanina on mukavaa, että sarjassa on vielä jäljellä paljon tiukkoja otteluita, sillä sarjataulukko ja jo pelatut ottelut osoittavat, ettei merkityksettömiä pelejä juurikaan tule jatkossa olemaan, eikä helppoja... noh, poislukien OKK ottelut, joilla tuntuu olevan lähinnä tragi-koomisuudessaan viihdearvoa ja jotka tarjonnevat hyvän tilaisuuden pelaajille pistemääriensä nostoon.


Tietysti huomioonotettava seikka, että joukosta HAKI, KelA, OKK vain HAKI on pystynyt voittamaan tästä tasaisesta top-7 porukasta ketään kaatamalla HKH:n lokakuun alussa. Muuten KelA:n ja HAKIN pisteet on keskinäisistä peleistä ja tietenkin OKK:lta, joka pelailee ihan väärässä sarjassa.
No, tästä tilastofaktasta innostuneena tein top-7 joukkueille oman sarjataulukon, jossa otettiin huomioon vain pudotuspelikamppailussa mukana olevien keskinäiset pelit.

joukkue, pelatut ottelut ja pisteet

Wolf 9 18
GrIfk 10 16
HKH 8 15
HC Vantaa 6 10
KJT Haukat 8 10
Viikingit 8 8
TuusKi 7 7


Tästä voi vähän päätellä, että otteluohjelmat ovat vielä olleet "eriarvoisia", joka näkyy varsinkin TuusKin pistekertymässä. Tällä laskennalla myös Viikingit ovat olleet hieman ongelmissa, mutta varmasti jälleen kevätkaudella vaikea voitettava kenelle tahansa. Sipoossa lähdettiin isoin panostuksin tähän kauteen ja ennakkosuosikin viitta on nyt puettu päälle.
HKH laittoi myös kahdessa viimeisessä pelissä statementin pöytään pitämällä sarjan kärkikaksikon nollilla ja nappaamalla kakkossijan itselleen.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Runkosarjan viimeinen kolmannes on jo käynnissä ja tilanne näyttää aikas mielenkiintoiselta viimeisten viikkojen otteluita ajatellen. Lähes mitään ei ole vielä ratkaistu, ainoastaan toinen putoamisesta karsimaan joutuva joukkue on käytännössä selvä, sillä OKK ei vain omaa eväitä pelata tällä tasolla. KelA otti viime ottelustaan grania vastaan todella tärkeitä pisteitä ja tänä saattaa olla ratkaisevaa kun kuukauden kuluttua katsotaan, kumpi kaksikosta joutuu karsimaan paikasta II-divisioonassa.

Pudotuspeleihin on pyrkimässä 7 joukkuetta, sillä KelA:n mahdollisuudet kuuden joukkoon 17 pisteen takamatkalta 7:ssä ottelussa ovat ainoastaan teoreettiset. Sijoilla 5-7 olevat KJT Haukat, Viikingit ja Tuuski ovat vain kahden pisteen sisällä, joten yksikin ohipeli voi olla kohtalokas. Viidentenä majaileva KJT Haukat on pelannut ottelun seuraavaa kaksikkoa enemmän, joten joukkueiden järjestys voi hetkessä heilahtaa päälaellleen. Ratkaisevaksi voi muodostua jopa maaliero, sillä näin tasaisisa asemissa tasapisteisiin päätyminen ei olisi mikään yllätys.

Suorassa välieräpaikassa taas ovat vahvimmin kiinni nelikko Wolf, HC Vantaa, H.K.H. ja GrIFK, joiden eroa sarjataulukossa on vain 6 pistettä. KJT Haukat on välieräpaikasta jo 10 pisteen päässä, joten en usko joukkueen kahden joukkoon pystyvän nousemaan. Wolfilla on runkosarjan voittoon edelleen pieni etu, sillä joukkueella on jäljellä ottelu muuta kärkinelikkoa enemmän. 29.1. pelattava HC Vantaa - Wolf saattaakin olla runkosarjan voittotaistelun kannalta ratkaiseva ottelu. Mutta pelejä on vielä jäljellä, ja jo pelatut ottelut ovat osoittaneet, ettei yhtäkään kohtaamista saa ottaa kevyesti. Sarjasijoitus voi kuukauden kuluttua riippua ihan yhdestä pisteestä tai jopa maalierosta, joten se pudotuspelimenttaliteetti pitää alkaa jo pikkuhiljaa löytymään.

Eli luvassa on tiukkoja vääntöjä seuraavan kuukauden ajan, ja sitten on vielä pleijarit edessä. Joten nähääs halleilla!
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Mielenkiintoinen on lohkon tilanne ennen viimeistä viikkoa. Play off paikkoja on vielä auki runsaasti ja vain muutama joukkue voi jo pikkuhiljaa keskittyä poffeihin. Kakkospaikka ei ole vielä taputeltu. Wolf on ainoa joukkue, joka huilaa ekan viikon. Jännä nähdä kenellä pelit jatkuu.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Vika ottelukierros jäljellä (kirjoitushetkellä jo käynnissä ja eka matsi vissiin jo pelattukkin, en vaan viitti vielä vilkaista tulosta) ja vielä on puolivälieräparit ratkaisematta ja teoreettisesti jopa toinen suora välieräjoukkuekkin.

GrIFK saa(sai) päätösotteluunsa vastaan OKK:n, jonka murheellinen taaperrus kakkosen runkosarjassa saanee kauden näköisen päätöksen. Grani, joka jahtaa vielä kolmossijaa ei jättäne tilaisuutta käyttämättä ja mättänee taululle tyypillisen OKK-ottelun reilun kymmenen maalin voiton. Tämä maalieron kasvatus riittää kolmossijaan mikäli H.K.H. ei voita omaa otteluaan varsinaisella peliajalla.

edit: postauksen jälkeen katsoin granimatsin lopputuloksen ja eipä siellä mitään yllättävää ollut, 18 - 1 taululla. Tack och adjö, OKK. II-divari ei nyt vaan ole teidän paikkanne!

Viikingit päättävät kautensa kotona Tuuskin isäntänä ottelussa, jonka piti ratkaista pudotuspeleihin pääsy, mutta joka Tuuskin eilisen voiton johdosta jää merkitykseltään vaisuksi kotijoukkueen pelatessa vain kunniasta. Vierailijoilla on toki vielä tähtäimsessä sarjan viides sija.

HAKI saa vieraakseen runkosarjan voiton jo varmistaneen Wolfin. Kotijoukkueella ei ottelussa ole panosta, sillä joukkue alkaa jo valmistautumaan putoamiskarsintoihin. Wolf puolestaan voi rauhassa vetäytyä ottelun jälkeen liki kahden viikon ottelutauolle odottamaan, kenet saavat vastaansa puolivälieristä.

H.K.H. päättää runkosarjansa isännöimällä KJT Haukkoja. Vierailijat hakevat kolmatta voittoa isännistä ja samalla runkosarjan vitossijaa. Kotijoukkue taas tarvitsee voiton varsinaisella peliajalla varmistaakseen runkosarjan kolmossijan. Ottelu on myös mitä suurimmalla todennäköisyydellä puolivälierien ennakkomatsi, sillä KJT:n voittaessa noussee keravalaisryhmä vitospaikalle ja koitjoukkue pudonnee neloseksi, kun taas HKH:n voittaessa jäänee vierailijoille kutospaikka HKH:n napatessa kolmossijan.

HC Vantaa kohtaa päätöskamppailussaan KelA:n, ja ilman pistemenetyksiä varmistaa runkosarjan kakkospaikan paremman maalieronsa turvin riippumatta siitä voittaako H.K.H. oman ottelunsa. KelA:lla taas ei ottelussa ole panosta eikä painetta, sarjasijoitus on 8. ja kausi päättyy tähän peliin.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Ja tänään lähtee pleijarit käyntiin. Kerkesin tuossa ehtoolla pohdiskella jo toista puolivälieräsarjaa pienen ennakon tiimoilta, saas nähä riittääkö aikaa tänään toistakin paria tutkiskella. Mutta tässä ajatelmia H.K.H. - Tuuski sarjasta:

Runkosarjan pelit

Runkosarjassa ottelut menivät tasaisesti, saldona yksi voitto, yksi tappio ja yksi jatkoaikavoitto. H.K.H. laukoi otteluissa huomattavasti enemmän, 131 kertaa Tuuskin 81 vastaan ja maalit menivät 15-12 H.K.H:lle.

Maalivahtipeli

Kumpikin joukkue voi asettaa maalinsuulle veräjänvartijan, joka mahdollistaa ottelun voiton. Tuuskin Leppäsellä oli koko runkosarjan paras torjuntaprosentti (91,53%) vähintään 1/3:n otteluista pelanneista maalivahdeista. Samassa listassa H.K.H:n Kivinen (89,25%) oli kuudentena. Ja kun otetaan mukaan kaikki maalivahdit ottelumäärästä riippumatta, on HKH:n Pennasella vielä Leppästäkin kovempi prosentti (91,94%). Tuuskin Leppänen on ehkä yksilönä pelimäärää katsottaessa kovemmassa vireessä, mutta H.K.H:n maalivahtiosasto on kokonaisuudessaan tasaisempi eikä yhden torjujan huono päivä ole niin paha takaisku kuin vastustajalla.

Puolustus

Runkosarjassa H.K.H:lla oli tiukin puolustus, joka salli vastustajille ainoastaan keskimäärin 28,37 laukausta ja 2,89 maalia ottelua kohti kun sarjan keskiarvot olivat 41,72 ja 5,33. Tuuskin puolustus antoi vastustajan laukoa keskimäärin 40,33 kertaa ottelussa päästäen niissä 4,67 maalia ollen pudotuspeleihin päässeistä joukkueista huonoin.

Hyökkäys

H.K.H. oli koko sarjan hanakoin laukoja ampuen 47,41 kertaa ottelussa, mutta maaleja joukkue teki kuitenkin alle sarjan keskiarvon 4,85 per ottelu eli 10,23%. Tuuski laukoi runkosarjassa selkeästi vähemmän, 40,78 kertaa ottelussa tehden keskimäärin 5,81 maalia, eli 14,26% laukauksista tuotti tulosta.

Yhteenveto ja ennustus

Kuten yleensäkin on pudotuspeleistä odotettavissa tiukkaa ja kovaa vääntöä. Kun ottaa huomioon H.K.H:n jo entuudestaan tiukan puolustuksen ja varsinkin jos Tuuskin Leppänen jatkaa loistavaa kevätvirettään tulee maalien tekemisestä hankala urakka. Mutta jos Leppäsen peli ei osu uomiinsa saattaa H.K.H:n hurjat laukausmäärät nopeastikin näkyä tulostaululla ruminakin lukemina. Ennusteessani lähden liikkeelle kuitenkin siitä vanhasta totuudesta, että hyökkäys voittaa otteluita mutta puolustus mestaruuksia. Niinpä H.K.H. vie sarjan otteluvoiton 2-1.​
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Niinhän se ennakkoarvailu vähän osui kohdilleen. Leppäsellä ei ollut paras päivänsä maalilla, eikä Kokkonen kyennyt pelastamaan tilannetta, niinpä taululla näkyivät ne Tuuskin kannalta rumat lukemat 8-3.

Toisessa puolivälieräparissa KJT Haukat näyttäisi tulospalvelun perusteella (itse kun en ottelua nähnyt) sinnitelleen sisukkasti pelissä mukana, mutta kaatuneen lähinnä maalivahtipeliin. Vain 29 torjuntaa ja 7 sisään ei juurikaan tarjoa joukkueelle mahdollisuutta taistella voitosta. Toki voihan olla, että granin maalit olivat sellaisia, ettei niille veskari kertakaikkiaan voinut mitään, jolloin syyttävää sormea voisi enemmän suunnatan puolustukseen päin. Tosiasia lienee jossain kummankin välimaastossa.

Tänään olisi sitten ekat ottelupallot välieräpaikkaan tarjolla. Mikäli KJT Haukat saa oman päänsä peliä tilkittyä tiukemmaksi ei Keravalta välieräpilettiä helposti matkaan oteta. Sen verran pirteänä näytti tilastojen valossa keravalaisten hyökkäys olleen Kauniaisissa. Olettaisinkin, että kotijoukkue tasoittaa puntit ja venyttää sarjan ratkaisun kolmanteen koitokseen.

Hyrylässä kotijoukkueella on paljon parannettavaa ensimmäisestä kohtaamisesta mikäli aikomus on pelata vielä tiistaina. Ykköshyökkäysketjun on saatava tulosta aikaan, perjantain ottelussa kolmikko Lahti-Östring-Airaksinen jäi kokonaan nollille. H.K.H. sen sijaan sai tehoja irti kaikista neljästä ketjustaan. Itse asiassa vain 6 kenttäpelaajaa 19:sta jäi pisteittä. Näistä kuudesta 4 oli puolustajia ja kun kuusikossa on mukana mm. Nikanderit (Jarno ja Marcus) sekä Vilkman, on reservissäkin vielä varaa. Odottaisin kotijoukkueen pelaavan tänään kovalla sykkeellä ja painavan heti alusta täysillä päälle. Mutta jos H.K.H. selviää alkurynnistyksestä takaiskuitta alkaa sarjan katkeaminen tänään näyttää paljon todennäköisemmältä. Veikkaan vierasvoittoa kahdella maalilla, viimenen osuma tyhjiin.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Eka veikkaus kakkospelistä osui oikeeseen. KJT Haukkojen maalilla Nousiainen paransi peliään, vai pitäisikö sanoa palasi omalle tasolleen ja nappasi 43/46 koppia. Ja kun hyökkäyspäässä kotijoukkue teki 4 siirtyy ratkaisi kolmanteen peliin keskiviikolle.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Veikkaukset 2/2

Tuuskilla ei ollut eväitä kotonaankaan, niinpä välieräpaikka H.K.H:lle voitoin 2-0. Maalissa Leppänen ei pystynyt kokoamaan itseään kakkospeliin ja kun toisessa päässä Pennanen nappasi kiekot hanskaan 96.97% prosentilla ei selittelylle ole sijaa. Torjunnat 32-32, maalit 1-6. Nuff said!
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Eka veikkaus kakkospelistä osui oikeeseen. KJT Haukkojen maalilla Nousiainen paransi peliään, vai pitäisikö sanoa palasi omalle tasolleen ja nappasi 43/46 koppia. Ja kun hyökkäyspäässä kotijoukkue teki 4 siirtyy ratkaisi kolmanteen peliin keskiviikolle.
Tilastojen valossa näyttäisi siltä, että hanakammin ampuva häviää...
Saas nähdä pitääkö taika ratkaisuottelussa?
Toivotaan, että keravalaiset hoitaisivat homman, että kerkeis nähdä edes yhden ottelun pleijjareista.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Jä tänään pärähtävät välierät käyntiin. Tuumiskelin tuossa vähän tiivistelmäntapasta siitä, millasista asetelmista HC Vantaan ja H.K.H:n välinen ottelusarja lähtee liikkeelle.

Runkosarjan pelit

Runkosarjassa H.K.H. voitti yhden ja hävisi yhden varsinaisella peliajalla ja lisäksi hävisi yhden ottelun jatkoajalla. Maalit otteluissa Vantaalle 13-10 ja pisteet 5-4, eli pienillä eroilla on kausi pelattu.

Maalivahtipeli

Runkosarjassa HC Vantaan maalivahtiosasto oli sangen tasainen paketti kolmen vahdeista (Kautto 91,96%, Peltonen 89,78% ja Högbacka 88,22%) mahtuessa 20 parhaan torjujan listalle. Eli yhden huono ottelu ei ole vantaalaisille vielä mikään ratkaiseva isku. Jo pudotuspeliurakkansa aloittanut H.K.H. on luottanut Remy Pennasen otteisiin avauskierroksella. Ja miksi ei olisikaan, kun tuloksena on ollut 93,65% torjuntaprosentti.

Puolustus

Runkosarjassa HC Vantaan puolustus oli jaetulla kolmannella sijalla päästäen keskimäärin 3,96 maalia ottelussa ja antaen vastustajalle 34,2 laukausta per ottelu. Puolivälieräsarjassaan H.K.H. oli vielä tehokkaampi omassa päässään antaen vastustajalle vain 2,00 maalia ottelussa ja päästäen Tuuskin laukomaan vain 31,5 kertaa pelissä.

Hyökkäys

Runkosarjan keskinäisissä otteluissa HC Vantaa laukoi keskimäärin 38,33 kertaa ja teki 4,33 maalia ottelua kohden H.K.H:n vastaavien lukujen ollessa 42,67 ja 3,33. Runkosarjassa peräti 12 vantaalaispelaajaa saalisti pisteen tai enemmän ottelussa kun H.K.H:lla vastaavaan pystyi vain 5 pelaajaa.

Yhteenveto ja ennustus

Kevään ja pudotuspelien edetessä vastus luonnollisesti senkun kovenee. Runkosarjan kohtaamiset jo paljastivat, ettei kumpikaan joukkue voi tuudittautua kotikentän olevan valloittamaton, sillä molemmat joukkueet voittivat yhden otteluista vieraissa. Vantaan hyökkäysvoima antaa H.K.H:n puolustukselle kovan haasteen eikä tiukka puolustus yhdistettynä tasaisen varmaan maalivahtikolmikkoon tee klupille maalintekoa helpoksi. Veikkaan, että kolmeen peliin mennään ja homma ratkeaa tiistaina pidemmän kautta jatkoajalla vierasjoukkueelle!
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Ei kannata ruveta näemmä veikkailemaan taikka lottokuponkia täyttämään, vikaan meni tuo veikkaus. Toki positiivisella tavalla kun kotijoukkue H.K.H. rymisteli finaaliin kaatamalla HC Vantaan lukemin 9-5. Nyt vaan odottelemaan otteluparista Wolf-GrIFK vastustajaa, joka tämän hetken tulosten perusteella olisi grani.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Huomenna alkaa sitten finaalit, ja tässä vähän ennakkotuumailuja otteluparista:

Runkosarjan pelit

Runkosarjassa H.K.H. vei kaikki kolme keskinäistä ottelua, yhden voittolaukauksilla ja kaksi varsinaisella peliajalla. Maalit otteluissa 10-6 ja laukaukset 127-95 klupille. Ja se siitä, runkosarjaa ei enää ole, eikä sen peleillä ole mitään painoarvoa, kysykää asiasta vaikka Sipoosta tai Vantaalta.

Maalivahtipeli

Kumpikin finaalijoukkue on luottanut koko pudotuspelien ajan samaan veräjänvartijaan, eikä syyttä. Granin Ville-Pekka Koivu on pysäytellyt kiekkoja 91,04% eikä klupin Remy Pennanen ole paljoa jäänyt 90,37% lukemallaan. Vastakkain on pudotuspelisarjan kaksi parasta maalivahtia, eikä maalinteosta ole tulossa helppo tehtävä.

Puolustus

Vastakkain ovat myös pudotuspelien kaksi parasta puolustusta. H.K.H. on päästänyt keskimäärin 3,25 maalia ottelussa ja GrIFK 3,60. Grani on antanut vastustajan laukoa keskimäärin 40,20 kertaa ottelussa kun H.K.H:n lukema on 33,75

Hyökkäys

Myös hyökkäyksen puolesta finaaleihin on päässyt pudotuspelien parhaat joukkueet. Grani on tehnyt keskimäärin 6 maalia per ottelu ja laukonut keskimäärin 43 kertaa maalia kohti. H.K.H:lla luvut ovat 7 ja 43,25.

Yhteenveto ja ennustus

Mitä tässä nyt voi sanoa? Kaks parasta maalivahtia, puolustusta ja hyökkäystä alkaa mittelemään mestaruudesta, eihän tästä voi tulla kuin eeppista pleijarilätkää! Vaikka ennustamiseen käyttäisi kristallipalloa, kahvinporoja, teelehtiä tai tarot-kortteja, saa takuulla joka kerta eri vastauksen. Joten yhtä hyvin sen voi vain heittää hatusta ja fiiliksellä. Kolmeen matsiin menee ja kannu jää kolmannen matsin kotihalliin!
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Ennustus pitää vielä kutinsa!

Perjantaina GrIFK kävi rysötämässä ekan voiton ja samalla kotiedun ittelleen 3-6 vierasvoitolla. Vieraat tyrmäsivät kotijoukkueen suoraan ekassa erässä siirtymällä 0-4 johtoon osittain kotijoukkueen karmeiden puolustusvirheiden johdosta. Vasta kolmanteen erään H.K.H. sai jonkinlaista kirivaihdetta päälle, mutta kun tässä vaiheessa taululla oli jo 0-5 lukemat se oli to little and too late!

Lauantaina oli sitten vuorossa vastavierailu "Isolle kirkolle", kuten kotijoukkue granin kannattajat aluettaan meille jossain vaiheessa kuvasivat. H.K.H. ei jäänyt kuitenkaan katselemaan kaupungin valoja vaan pisti jäälle pystyyn oman näytöksensä ja poistui lopulta jatkoajan jälkeen tarvitun voiton kanssa kotimatkalle. Lopputulos 4-5 ja kotietu oli palautettu H.K.H:lle.

Elikkäs... Etelän lohkon mestaruus ratkeaa 19.3. klo 18:30 alkavassa kolmannessa finaalissa.
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Se päätty sitten noin...

Etelän lohkon kolmas ja ratkaseva finaali...

7-1

Ei oikeen grani päässy peliin mukaan, eka erä 3-0, toka 2-0 ja kolmas kosmeettisesti 2-1.

En tiedä loppuiko oravalaumalta bensa vai mikä pelin lopputulokseen johti, mutta missään vaiheessa, ei siis hetkeäkään näyttänyt siltä, että vierailijat olisivat edes lähellä kääntää ottelua itselleen.

Mestari kaudella 2018-2019 on siis H.K.H.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Onnea Hyvinkäälle Rautaliigan etelälohkon voitosta. Upea yleisömäärä 749 katsojaa kertoo, että kiinnostusta asiaan Hygessä riittää. Olisiko ensi kaudella jo aika yritää nousua, vai riittääkö Rautaiigassa pelaaminen?
 

SFPerkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jää-Ahmat
Tottahan sitä itsekin näkisi mieluusti joukkueen yrittävän ylemmäs, mutta se kun ei ole enää tällä portaalla niin simppeli homma. Ei enää oikein riitä että "vain" voittaa II-divisioonan lohkonsa ja eikun siitä karsimaan. Tuosta vähän joukkueen ajatuksia noususta ja sen vaatimuksista:
Mestarilla on vielä matkaa Suomi-sarjaan
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
En sattuneesta syystä hirveästi jaksanut kommentoida tätä lohkoa. Mutta pikaisesti katsottuna, mielestäni voitto oikeaan osoitteeseen, sinne missä hoki tällä tasolla kiinnostaa. Granin taso vaihteli paljon viime vuoteen verrattuna, Viikingit olivat kuin varjo entisestään ja HC Vantaa ei oikein noussut missään vaiheessa lentoon. Wolf lässähti pleiareissa, mutta penkin takana oli mielestäni sarjan pätevin koutsi, Jouni Ikonen. Jos Ikonen jatkaa ensi kaudella, niin Wolf on kovaa valuuttaa ensi kevään pleijareissa. KJT Haukat oli paha pettymys. Puuhastelua ja valitettavasti koutsien taso ei riittänyt. Mikäli KJT H haluaa toteuttaa unelmaansa porrasta ylemmäs, on valmennuksen vaihduttava. TuusKi oli tuttu muukalaislegioona ja loput joukkueet pihalla kuin lintulauta. HAKI säilytti sarjapaikkansa, siitä suuri osa johtuu varmasti ex-liigavahti Mika Norjan paluusta kotiseudulle. Mikäli Norja "harrastelee" HAKIn maalilla ensi kaudella, on joukkue vaikea voitettava. Tälle tasolle Norja on HC Vantaan Aaro Peltosta kovempi luu ohitettavaksi. Uutena joukkueena ensi kaudella etelän lohkoon nousee OKK:n tilalle KHT eli Kurra HT Nurmijärveltä, joka pelaa kotimatsinsa Klaukkalassa. Anekdoottina mainittakoon HCK:ssa mestistä pelannut ja sittemmin HIFK:n liigaringissä kulttipelaajan statuksen ansaninnut Tomi Tuomisto, jonka pehmeät kädet KHT:ssä tuotti paljon syöttöpinnoja.

Ensi kauteen ja SF Perkeleelle lupaan, että jos KelA:lla on Hygessä matsi viikonloppuna, olen katsomossa. Toivotan myös vanhan Rödaa tsemppaavan pitkätukan sydämellisesti tervetulleeksi Kelliksen jäälatoon lauantaimatsiin, tarjoan oluet ;-)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös