Ihmettelen miksi niin monet ihmiset tuntuu haluavan makkaransa lähes karrelle paistettuna. Minä aina revin ne mustat kuoret pois koska ne on mielestäni syömäkelvottomia. Eikös siinä "palaneessa" makkarassa ole jotain karsinogeenejäkin. No meidän makkaramestari eli paistovastaava tuolla huutelee että Iisopin "kalvakas kostaja" alkaa olla valmis. Naljaileeko hän minulle kun haluan grillimakkarani vähemmän paistettuna? Pitääkin mennä nappaamaan ennen kuin menee ylikypsäksi...
Hihii, minä olen immeinen, joka grillaa makkaransa lähes karrelle. Toisaalta olen myös se tyyppi, joka yksin, tai perhepiirissä ollessaan kuorii grillimakkaransa ennen syömistä. Minä tykkään makkarasta ilman kuoria, tuntuu paremmalta pitkän tai enemmänkin mahdollisimman lyhyen päälle ( vajaan vuorokauden toivottovasti) ruuansulatuksessani.
Olen säätänyt itsekkään, muotitiedottoman makkarafantasiani , unelmani näin: kärtsään hiiligrillissä, helvetin pienellä liekillä, mutta saatanallisesti hieman yli kaikkien suositusten edullisen klertsan pätkän kuumaksi, osittain hiiltyneeksi. Ja sitten kuorin herkun esiin. Bakteerit dööd, karsinogeenit pääsevät hienostuneesti vaikuttamaan jauhojen makuun, liha on kuumaa. En ymmärrä, miksi niitä kuoria pitäisi syödä, en syö mikroaterioitakaan muovin kanssa.
Saunaporukoinnissa, olutpäissäni en yleensä kuitenkaan kehtaa gastroneerata, syön rillimakkaroita myös kuorineen.
Oloni on luultavasti aamulla huono muutenkin.