Ihmettelyketju

  • 6 349 954
  • 38 754

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiedän kyllä ja ymmärrän lapsille annettavan puheopetuksenkin. Diagnoosit ovat nykymaailmassa tärkeitä juttuja. Minua vaan hymyilyttää aina kun tämän tyylisiä keskusteluja syntyy, koska aikuisella ihmisellä ei mielestäni ole puhevikaa vaan oma tyylinsä puhua. Tällaisen kaverin ei välttämättä kannata hakeutua puhetyöläiseksi, vaikka eihän sekään ole poissuljettua. Joku sorauttaa ärrää tai suhauttaa ässää, joku puhuu Turun tai Tampereen murretta, miksi toinen on vika ja toinen persoonallinen puhetapa?

Tyylejä on monia, mutta kait se on tärkeintä ja kyse on siis siitä, että siitä puheesta saa kaikki selvää? Jos on oikein paha r-, s- tai l-vika, on puheesta monesti todella hankala saada selvää, vaikka toisen osapuolen kuulossakaan ei olisi vikaa. Kuinka monta ihmistä tiedät, joilla on paha puhevika ja joka ei haluaisi päästä siitä eroon, jos se vain olisi mahdollista?

Teksteistäsi tulee mieleen se yksi tämän palstan nimimerkki (en enää kyllä muista, kuka se oli, koska häntä ei ole pitkiin aikoihin näkynyt), joka väitti käyneensä normaalin peruskoulun ja kirjoitteli asioita ihan päin helvettiä. Siis isoja kirjaimia lukuisiin sanoihin, koska se "näytti hyvältä" tai maiden/kaupunkien/NHL-joukkueiden nimien kirjoittaminen englanniksi suomen sijaan koska hänen mielestään "niin on kivempi kirjoittaa" tai "niin on parempi". Tekstistä tulee silloin ihan siansaksaa, jota on hemmetin vaikea lukea. Hänen tyylinsä, totta kai eikä siinä mitään ja onnea valitsemallaan tiellä, mutta se tyyli vain aiheuttaa pahoja hankaluuksia normaalissa elämässä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tyylejä on monia, mutta kait se on tärkeintä ja kyse on siis siitä, että siitä puheesta saa kaikki selvää? Jos on oikein paha r-, s- tai l-vika, on puheesta monesti todella hankala saada selvää, vaikka toisen osapuolen kuulossakaan ei olisi vikaa. Kuinka monta ihmistä tiedät, joilla on paha puhevika ja joka ei haluaisi päästä siitä eroon, jos se vain olisi mahdollista?...


Jos persoonallisuus haittaa kommunikointia, totta kai on ymmärrettävää, että ääntämistä pyritään muuttamaan. Ja kuten sanoin, ärrää sorauttava harvoin tekee puhetyötä. Itse sorautan ärrää, muodostan sen kurkulla, en kielellä. Nuorempana kärsin vaivasta, minua harmitti etten opetellut ärrää siten kuten se kuuluisi ohjeiden mukaan muodostaa. Aikuisena asia ei ole minua haitannut, ero normi äänteeseen on varsin pieni, mutta sen huomaa kyllä. Erityisopettajalle oma "puhevika" on hyvä työkalu, epätäydellisyydestä saa hyviä keskusteluja aikaan.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku sorauttaa ärrää tai suhauttaa ässää, joku puhuu Turun tai Tampereen murretta, miksi toinen on vika ja toinen persoonallinen puhetapa?
Koska Turun tai Tampereen murretta puhuva pystyy tarvittaessa puhumaan vaikka kirjakieltä, mutta puhevikainen ei pysty virheettömästi muodostamaan jotakin äännettä? Virheettömän määritelmästä voidaankin sitten seuraavaksi alkaa kinaamaan.

Itse sorautan ärrää, muodostan sen kurkulla, en kielellä. Nuorempana kärsin vaivasta, minua harmitti etten opetellut ärrää siten kuten se kuuluisi ohjeiden mukaan muodostaa.

Ihan mielenkiinnosta, yrititkö opetella etkä oppinut, vai jätitkö jostain muusta syystä opettelematta? Sinänsä ymmärrän eriävän mielipiteesi nyt paremmin, kun kerroit itsekin puhuvasi päin helvettiä. Ei se silti muuta sitä tosiasiaa, että kyseessä on puhevika.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Koska Turun tai Tampereen murretta puhuva pystyy tarvittaessa puhumaan vaikka kirjakieltä, mutta puhevikainen ei pysty virheettömästi muodostamaan jotakin äännettä? Virheettömän määritelmästä voidaankin sitten seuraavaksi alkaa kinaamaan.

Joo, kinataan virheettömän määritelmästä. Minä en puhu mitään puhdasta Tampereen murretta, enkä ole ärrävikainen(lapsena oli ässävikaa). Joskus kuitenkin huomasin, että vaikka puhuisiin kirjakieltä, niin ainakin r-alkuisissa sanoissa se r on vähän sellainen tamperelaismainen. En siis ole puhevikainen, mutta epäilen, etten täysin virkamiesmäisen virheettömästi pysty puhumaan kirjakieltä, vaan painotan hiukan liikaa r-kirjainta. En sitten tiedä muista, ja luultavasti ihan vaan foliohattuilen ja pitäisi jo olla nukkumassa ja niin edelleen...

E: Lisäksi tuo e-ä on vähän hankala, jos ei nimenomaan yritä sanoa e, esim. 'tietysti' on usein 'tiätysti' ja ihan puheessa tietty 'tiätty'.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En siis ole puhevikainen, mutta epäilen, etten täysin virkamiesmäisen virheettömästi pysty puhumaan kirjakieltä, vaan painotan hiukan liikaa r-kirjainta.

Voihan se olla noin, en kiellä. Murre on kuitenkin sellainen asia, joka muokkautuu esimerkiksi puhujan oleskelupaikan, lähipiirin ja muiden vastaavien olosuhteiden mukaan, joten siinä mielessä se ei ole verrannollinen puhevikaan. Esim. mie voi pikku hiljaa muuttua muotoon mä, mää tai vaikka minä ihan puhujan olosuhteista riippuen, kun taas ärrävikainen ei pysty tuottamaan virheetöntä r-äännettä. Tai on kai se mahdollista opetella jossain puheterapiassa tai mitä niitä nyt on, mutta itsestään sen ei luulisi tapahtuvan, ei ainakaan enää aikuisiällä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minun on joissakin yhteyksissä hankala saada kunnollista ärrää aikaan. Useimmiten keskellä lausetta olevan sanan ensimmäisenä kirjaimena. Nykyään tulee vaistomaisesti luotua erittäin lyhyt pidennetty tauko siihen sanojen väliin aivan kuin kyseessä olisi sitten lauseen ensimmäinen kirjain ja jälleen vaivaton.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Ihan mielenkiinnosta, yrititkö opetella etkä oppinut, vai jätitkö jostain muusta syystä opettelematta? Sinänsä ymmärrän eriävän mielipiteesi nyt paremmin, kun kerroit itsekin puhuvasi päin helvettiä. Ei se silti muuta sitä tosiasiaa, että kyseessä on puhevika.


Olin ala-asteella kipeänä silloin kun puheopettaja kävi luokassamme (3 - 4 lk), eikä opettajamme kiinnittänyt asiaan huomiota. Olin puheopetuksessa kuudennen luokan, mutta en jatkanut sitä yläasteella. Nuorempana asia harmitti, nykyään se on osa persoonani.

Boldatun kohdan perusteella sinusta tulee kuva koulukiusaajasta, joka käy kertomassa muille oppilaille, mikä heissä on vikana. En puhu päin helvettiä, tienaan palkkani puhetyöläisen. Sinun kaltaisten kärjistäjien takia näitä keskusteluja käydään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
maiden/kaupunkien/NHL-joukkueiden nimien kirjoittaminen englanniksi suomen sijaan koska hänen mielestään "niin on kivempi kirjoittaa" tai "niin on parempi".
...
Rupesin ihmettelemään noista etenkin tuota boldaamaani kohtaa (toisaalta osin myös kaupunkeja, koska niistäkin aika moni on myös suomeksi alkukielellä, poislukien ne mitkä ovat kielessämme esiintyneet jo ns. ammoisista ajoista lähtien, ja jotka näin ollen on suomalaistettu, esim Lontoo, Tukholma jne). Onnekseni en ole aikoihin kuullut puhetta "Anaheimin Ankoista" (puhumattakaan mahtiankoista, voi ristus), "Edmonttonin Öljymiehistä" (tuon kuulee ehkä n. kerran vuodessa ja joka kerta aiheuttaa myötähäpeää) tai vaikkapa "Uuden Jerseyn Piruista".
 

julle-jr

Jäsen
Rupesin ihmettelemään noista etenkin tuota boldaamaani kohtaa (toisaalta osin myös kaupunkeja, koska niistäkin aika moni on myös suomeksi alkukielellä, poislukien ne mitkä ovat kielessämme esiintyneet jo ns. ammoisista ajoista lähtien, ja jotka näin ollen on suomalaistettu, esim Lontoo, Tukholma jne).
Minua on aina hieman ärsyttänyt se, että osa kaupunkien nimistä on suomennettu ja osa ei. Pohjois-Amerikan kaupungeista en keksi yhtään suomennettua. Kuitenkin sielläkin esimerkiksi Lake Superior on suomeksi Yläjärvi, mutta kaikkia muita Pohjois-Amerikan järviä ei ole suomennettu. Liekö tähän vaikuttanut se, että Yläjärven rannalla sijaitsee Thunder Bay, jonka asukkaista suuri osa on suomalaisperäisiä siirtolaisia? Toki Superior on myös kätevämpi suomentaa kuin esimerkiksi Huron. Mutta sitten taas voisihan vaikkapa Yellowstonejärven helposti suomentaa. Rocky Mountains on myös suomennettu. Appalachian Mountains sen sijaan on ennemminkin muokattu suomeen sopivaksi Appalakeiksi, vai onko tuossa sanalla lakki joku merkitys?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Rupesin ihmettelemään noista etenkin tuota boldaamaani kohtaa (toisaalta osin myös kaupunkeja, koska niistäkin aika moni on myös suomeksi alkukielellä, poislukien ne mitkä ovat kielessämme esiintyneet jo ns. ammoisista ajoista lähtien, ja jotka näin ollen on suomalaistettu, esim Lontoo, Tukholma jne). Onnekseni en ole aikoihin kuullut puhetta "Anaheimin Ankoista" (puhumattakaan mahtiankoista, voi ristus), "Edmonttonin Öljymiehistä" (tuon kuulee ehkä n. kerran vuodessa ja joka kerta aiheuttaa myötähäpeää) tai vaikkapa "Uuden Jerseyn Piruista".
Väen vängällä tehdyt käännökset laittavat kyllä ihmettelemään. Historian saatossa on eletty ajanjaksoja, jolloin kansallista kieltä on koetettu pönkittää monenkirjavin toimin, vaikkapa vieraskielisten termien ja jopa erisnimien käännöksillä. Myös minun suvussani on käännetty ruotsinkielisiä sukunimiä suomenkielisiksi, tai paremminkin otettu nimille suomalaisia vastineita, joiden vastaavuus alkuperäiseen nähden on ollut vaihtelevaa. Muutama sukupolvi sitten kun sukunimiä käännettiin urakalla suomenkielisiksi, niin tämä oli omiaan rikastuttamaan suomalaista nimistöä. Tuli kaikenlaisia Rautavirtoja, Teräsvasaroita, Tulikouria jne. Ohessa muuten Wikipedian lista aikoinaan suomalaistetuista sukunimistä. Lista ei ole millään lailla täydellinen, mutta paljon hyviä esimerkkitapauksia löytyy.

NHL-jengien nimiä olisi ilo kääntää ja käyttää suomeksi, kuten:

* Nääsvillen Petoelukat
* Tallasin Tähtöset
* Enkelikaupungin Kuninkaat
* Karoliinan Myrskytuulet
* Puhvelin Sapelit

Myös NFL pitää sisällään kelpo nimiä väkisinkäännöksiä varten:

* Uus-Englannin Pakkaajat
* Tammimaan Ryöstäjät
* Tallasin Lehmäpojat
* Salamakaupungin Lahden Keinottelijat

Siinäpä olisi urheilutulosten lukeminen kuin Aku Ankkaa selaisi.
 
Ihmetystä aiheuttaa se, että narkit on niin vitun tyhmiä, että käyttävät tätäkin ainetta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618868786_uu.shtml

Uutinen kertoo krokodil-huumeesta, joka käytännössä syö kaiken lihaksen, rasvan ja ihon piikkittäjästä. Narkeille sen pitkä-aikainen käyttäminen on kuolemantuomio. Tuossahan nyt on hyvä paikka lyödä vähän huumetta jakeluun, niin päästään heikosta aineksesta kerralla eroon?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Ai se on nyt saapunut Suomeen. Joskus vuosi-pari sitten luin kuinka siitä on tullut ongelma maailmalla. Käsittääkseni se myös tarraa kiinni kerrasta ja irti on lähes mahdotonta päästä. Tuommoisen kehittäjiltä pitäisi liruttaa veret kehosta tippa kerrallaan ja antaa kuivua lopulta kuoliaaksi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ihmetystä aiheuttaa se, että narkit on niin vitun tyhmiä, että käyttävät tätäkin ainetta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014112618868786_uu.shtml

Uutinen kertoo krokodil-huumeesta, joka käytännössä syö kaiken lihaksen, rasvan ja ihon piikkittäjästä. Narkeille sen pitkä-aikainen käyttäminen on kuolemantuomio. Tuossahan nyt on hyvä paikka lyödä vähän huumetta jakeluun, niin päästään heikosta aineksesta kerralla eroon?

Itse asiassa luin jo reilu vuosi sitten Etelä-Karjan poliisin tehneen havaintoja Parikkalan suunnalla siitä kuinka alueella asuvien ja vierailleiden venäläisten tiedettiin käyttävän myös Suomessa krokodilia, mutta eihän tämä havainto tietenkään ylittänyt valtakunnallista uutiskynnystä, koska tapahtumapaikkana oli Parikkala ja pääosa (kenties kaikki) käyttäjät venäläisiä.

Krokodil on Venäjällä (ja muualla) köyhimpien narkkaireiden huume, niiden jotka ovat aivan pohjalla ja joilla ei ole varaa ostaa heroiinia. Venäjän heroiinin saatavuuden huononnuttua olennaisesti vuosituhannen alkupuolella narkkarit ryhtyivät kehittelemään korvaavia huumeita ja tämän tuotekehityksen "kruununjalokivi" on krokodil. Siihen jää hyvin helposti koukkuun, johtuen osaltaan siitä, että käyttäjät ovat muutenkin pohjilla (ja vieroitusklinikoita Venäjällä on vähän) ja toiseksi valmistaminen onnistuu kotikeittiössä ja tarveaineet ovat tolkuttoman halpoja, jolloin saadaan lähes täydellinen yhtälö - tappavan täydellinen yhtälö. Suurin osa krokodilin käyttäjistä kuolee alle parissa vuodessa, mutta osa kuolee huomattavasti nopeammin - muutamassa kuukaudessa.

Krokodilin pelottavin ominaisuus eli lihas ja rasvakudoksen "mäddäminen" johtuu suurimmalta osin alkeellisista valmistusolosuhteista, jolloin lupputuotteeseen jää todella paljon haitallisia kemikaalimyrkkyjä, jotka sitten ryhtyvät tuhoamaan kudosrakenteita. Laboratorio-olosuhteissa oikein välinein olisi helpohkoa valmistaa sellaista krokodilia, joka ei olisi niin vaarallista mutta kuitenkin huumaavaa, joskin tuolloin sen etu katoaisi eli helppo valmistettavuus kotioloissa.

Krokodil. (video sisältää rajua tavaraa krokodilin käyttäjistä, joten kannattaa välttää avaamista, jos on kovinkin herkkä luonteeltaan).

vlad.
 
Krokodil. (video sisältää rajua tavaraa krokodilin käyttäjistä, joten kannattaa välttää avaamista, jos on kovinkin herkkä luonteeltaan).
Venäläinen tuttu kertoi, että Pietarin slummeissa näitä käyttäjiä on hemmetisti ja tunnistaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, koska monelta puuttuu raajoja. Kuulemma nämäkin amputaatiot tehdään usein kotikeinoin ja jälki se on näköistä. Joillain on kuulemma posket ja kaula lommollaan ihan sanontojen varsinaisessa merkityksessä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Monien ns. heikolle oksalle päätyneiden elämä on Venäjällä niin nälöalatonta ja alavireistä, ettei ole mikään ihme, jos osa jengistä haluaa erkaantua todellisuudesta vähän rankemmillakin päihteillä. Sitä on taas vaikea ymmärtää, kuinka krokodilin tapaisesta aineesta tulee jonkinlainen hitti. Ei kelpaa selitykseksi, että kyseessä on halpa korvike heroiinin tapaiselle rankalle tajusteelle, jota voi vieläpä valmistaa kotona.

En tiedä sitten, onko monillakaan käyttäjillä ollut aineeseen ensi kertaa ryhtyessään käsitystä siitä, mitä heille tuon myötä tulee tapahtumaan jo lyhyessä ajassa. Luvassa on helvetilliset tuskat ennen lopullista kuoliaaksimätänemistä. Tämä on siis hintana sille, että saa pöntön kunnolla sekaisin. En ole seurannut, kuinka terveysviranomaiset ja valtio ylipäätään pyrkivät toimimaan Venäjällä, että krokodilin käyttö ei leviäisi. Voi olla, etteivät huumevalistus ja kenttätyö ole niin suosittuja aiheita maassa, jonka johto käy yltiöisänmaallista mahtailukampanjaa ja käyttää liki kolmasosan budjetistaan asevarusteluun. Kun Venäjä ei tunnu suorastaan liiaksi välittävän tavallisista kansalaisistaan, niin tuskin se välittää sen enempää narkkareistakaan, nykyisistä tai tulevista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En ole seurannut, kuinka terveysviranomaiset ja valtio ylipäätään pyrkivät toimimaan Venäjällä, että krokodilin käyttö ei leviäisi. Voi olla, etteivät huumevalistus ja kenttätyö ole niin suosittuja aiheita maassa, jonka johto käy yltiöisänmaallista mahtailukampanjaa ja käyttää liki kolmasosan budjetistaan asevarusteluun. Kun Venäjä ei tunnu suorastaan liiaksi välittävän tavallisista kansalaisistaan, niin tuskin se välittää sen enempää narkkareistakaan, nykyisistä tai tulevista.

Asian voi ilmaista lyhyesti: Venäjällä näpräillää epäolennaisuuksien kanssa sen sijaan, että puututtaisi niihin todellisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin, jotka aiheuttavat sen, että kansasta kohtalainen siivu hakee lohdutusta mitä erilaisimmista päihteistä. Muutama esimerkki:

-pyritään poistamaan nettisivuja joilla välitetään infoa huumeistä (idea kohtalainen, mutta jokainen ymmärtää, että mahdoton toteutettavaksi).
-halutaan estää panacodin saatavuus ilman reseptiä, lääke olennainen osa krokodilia (duumassa ehdotus kaatui lääkefirmojen vastustukseen - korrupio?)
-syytetään valtion vihollisia ja ulkomaalaisia leviävästä huumeongelmasta.

Mutta todelliseen valistustyöhön ei tunnu olevan halua ryhtyä, yksityiset toimijat ja organisaatiot vastaavat ilmeisesti edelleen suurimmasta osasta avustustyöstä ja vieroitusklinikoiden hoidosta.

vlad.
 
Ja olisiko taustalla se piilevä venäläinen mentaliteetti, että näinhän oikeastaan päästään vain eroon niistä kovemman luokan narkkareista? Nimittäin jos tuon aineen kanssa säätää pidempään, niin "mädät" (rankempaa huumoria) tippuvat kyllä nopeasti puusta.

Lääkefirmojen vilunki ja korruptio nyt ei ole mitään uutta. Paras markkina rikastua, kun voidaan käytännössä kehittää sairauksia ja kaupataan niihin rohtoja. Ihmetystä herättää myös se, että kuinkahan moneen "parantumattomaan" tautiin on oikeasti 100% parantava lääke jo olemassa, mutta lääkefirmat myyvät osittaista hoitoa? Olisi aikamoinen tappio bisnekselle, jos parannettaisiin kaikki ostajat.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En puhu päin helvettiä, tienaan palkkani puhetyöläisen.

Anteeksi, tarkoitus ei ollut pahoittaa mieltäsi. Et puhu päin helvettiä, sinulla vain on puhevika, koska et osaa muodostaa r-äännettä sillä lailla kun suomen kielellä puhuttaessa se pitäisi osata muodostaa.

Sinun kaltaisten kärjistäjien takia näitä keskusteluja käydään.

Tämä koko keskustelu lähti nähdäkseni siitä, kun sinä yritit verhota puhevian persoonallisuuden kaapuun. Höpinä persoonallisuudesta ja vertaamiset ranskan kieleen kertovat ainakin minulle omaa surullista tarinaansa siitä, että et ole täysin hyväksynyt puhevikaasi. En sano asian olevan noin, mutta tuo on mun tulkintani asiasta. Vikansa hyväksyneellä ei liene tarvetta selittää vikaansa joksikin muuksi.

*edit* Tuli vielä mieleen selventää asiaa. Eli mielestäni esim. ärrävikaisilla ihmisillä on puhevika ja puhevika on osa heidän persoonaansa. En kuitenkaan koskaan ole törmännyt sellaiseen, että joku laillasi alkaa päivänselvästä termistä vänkäämään.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo, sallinette että kerron totuuksia tästä, kun koko keskustelun aloitin. Mulla on vähän hidas ärrä, surinan aallonpituus on aika pitkä, tuskin sitä kukaan kuitenkaan puheestani huomaa. Lapsena mulla ei ollut ärrää ollenkaan. Kävin koko peruskouluiän puheopetuksessa säännöllisesti, ja paranihan se helvetisti sen ansiosta. Moni jätti puheopetuksen viimeistään yläasteiässä kun eivät kehdanneet käydä ja nyt ne zuristelee tuolla menemään päin helvettiä, pahimmillaan useamman puhevian kanssa.
Aina kun tapaan puhevikaisen ihmisen, niin tulee mieleen että miksei hän ole hoitanut vikaansa kuntoon. Voisi jopa kärjistäen sanoa että tästä syystä yhdistän puhevian tyhmyyteen, vaikkei näin tietenkään voi yleistää.
Jos sitä puhevikaa persoonalliseksi sanoo, niin sitten voi kyllä sanoa paskanhajuakin persoonalliseksi.

Ja tuohon puhetyöläisyyteen vielä, että minua ei Tero Karhun tai muidenkaan ärrävika niin haittaa, mutta ässävika radiossa vihloo pahimmillaan korvia ja yksiselitteisesti estää kuuntelun, kuten sen YleX:n juontajan tapauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ihmeellisen äkäisesti täällä keskustellaan nykyään - se vähä, mitä yleensäkään enää keskustellaan. Sääli sinänsä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ihmeellisen äkäisesti täällä keskustellaan nykyään - se vähä, mitä yleensäkään enää keskustellaan. Sääli sinänsä.
Älä selitä se oli sun vika senkin sika natsi paska jaska (uusmediauuslukutaidottomille tiedoksi että tässä on hymiö).

Jatketaan aasinsillan kautta ihmettelyä. Muuan hyvä kaverini oli tässä äskettäin tehnyt tilastoja otteluketjun Kärppä-pelien lukukerroista marraskuussa 2013 (6 peliä) ja 2014 (4 peliä). En tiedä onko tätä analyysintynkää postailtu toisaalle Jatkoaikaan, en lähde etsimään, mutta melkoista muutosta on tapahtunut lukukertojen valossa. Viime vuoden marraskuussa noiden kuuden pelin kaikkien lukukertojen keskiarvo oli kuulemma noin 15600 kpl, kun vuotta myöhemmin ottelukohtainen keskiarvo oli noin 2100 kpl. Lukukertojen keskiarvo on pudonnut vuodessa noin seitsemänteen osaan. Tuskin Kärpät tai Kärppien matsit ovat menettäneet kiinnostavuuttaan ihan samassa suhteessa. Jos lukukertojen määriä voi pitää jonkinlaisena indikaattorina, niin Ikävöikkö on ihan oikealla asialla huokaistessaan katoavan keskustelun perään.

Keskustelun äkäisyyteen em. kvantitaviivinen lukukerta-analyysi ei ottanut kantaa, mutta mihinkäs se katoaisi. Ehtymätön luonnonvara.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuommoisen kehittäjiltä pitäisi liruttaa veret kehosta tippa kerrallaan ja antaa kuivua lopulta kuoliaaksi.

Miksi? Ihan oikeasti, miksi? Jos ihminen haluaa käyttää huumeita ja niistä huumeista ei ole sivullisille varsinaisesti mitään haittaa (kuten käsittääkseni tästä ko. aineesta) niin eikös se ole vain parempi että he kuolevat mahdollisimman nopeasti ja kehittäjille pitäisi päinvastoin antaa mitali? Jos ihminen käyttää huumeita, niin se käytää huumeita ja tasan varmasti tietää, mitä niistä seuraa. Tässäkin tapauksessa. Ei se ole kehittäjän vika ja itseasiassa tuohan on mitä huonoin bisnes, kun asiakkaat kuolevat nopeaan tahtiin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmetystä aiheuttaa verkon pätkiminen (mihin syyksi paljasui uutisista Elisan maanlaajuinen vikatilanne). Ihmettelen lähinnä sitä, että vika tuntuisi koskevan ainoastaan osaa verkkosivuista (tosin melkoisen suurta osaa, tällä hetkellä normaalisti toimivia lähinnä jatkoajan trollauspalsta, wikipedia(n englanninkielinen sivu) ja telkku.com).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös