Ihmettelyketju

  • 6 374 236
  • 38 790

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ihmetyttää, kuinka sitkeässä on tämä myytti SaiPan takavuosien jokakeväisistä tyhjennysmyynneistä. SaiPa teki sen aidosti YHDEN kerran, kaksi kertaa jos kysytään pahoilta kieliltä mutta silti tuntuu, että suurin osa kiekkoa seuraavista pitää totuutena jotain viiden kevään peräkkäistä everything must go! -kampanjaa.

I'm looking at you Vanha Len, amongst others.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ihmetyttää nuo kohut siitä, miten jonkun viihdeohjelman äänestyksiä on manipuloitu. Mitä väliä sillä on? Sehän on viihdettä eikä presidentinvaalit. Siellä kai äänestetään jotain hahmoja voittamaan toisia hahmoja, ja sitten aikuiset ihmiset raivostuu kun oma suosikkihahmo ei jatkakaan? Syyttää illuminaattia ja mediapeliä? Hei perkele, kai televisiokanava saa tehdä mielikuvitusohjelmillaan ihan mitä lystää. Jos ei oo kivaa niin ei oo pakko katsoa. En minäkään katso.

Tulee mieleen tämä kolmasluokkalaisten lempihuvi, Habbohotelli. Sielläkin on hahmoja, mutta ei ne natiaiset pelaa sitä läheskään samalla tavalla, haudanvakavissaan.


Edit. Nyt tajusin. Ihmiset soittaa niitä jatkoon, ja ne haluaa rahalleen vastinetta. Suosikkinsa jatkoon, ja jos se ei jatka niin raha meni hukkaan.

Voi vitun ikenet. Jos joku on niin typerä että äänestää rahallaan jotain viihdeohjelmaa ja luulee että se vaikuttaa, niin joutaakin menettää rahansa. Sietäisi tuhkarokonkin saada, kun on niin yksinkertainen.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ihmetyttää, kuinka sitkeässä on tämä myytti SaiPan takavuosien jokakeväisistä tyhjennysmyynneistä.

Hyvä, että korjasit asian. Tuo on vain jäänyt niin vahvasti mieleen vuosien takaa enkä tottapuhuen edes tienyt, että totuus on tuollainen. Pahoittelut.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Minua ihmetyttää ettei kovinkaan moni tykkää suomalaisesta jalkapallosta.
Peli ei ole yhtä taitavaa kuin Euroopan huippusarjoissa, mutta SM-liigakin on NHL:ää valovuoden jäljessä.

Peleissä tulee paljon maaleja ja nähdään paljon tilanteita. Matsit ovat vauhdikkaita. Hallitsevan Suomenmestarin matsiin kuin matsiin pääsee aikuinen femmalla. Viime kaudella tunnelma oli hyvä ja kentällä juoksi Littiä, Pukkia, Riihilahtea ja vaikka ketä.

Boldasin oleellisen. FF-tyyliin: mitä sä oot vetäny, mää tahdon tota samaa. Vauhdikas on kyllä yksi viimeisiä adjektiiveja, mikä mieleeni tulee Veikkausliigasta puhuttaessa. Pelaajien henkilökohtaisen taidon ja tekniikan puutteen ohella nimenomaan pelin tempo on niitä valovuosia jäljessä huippumaita. Jos mielestäsi NHL on valovuoden edellä SM-liigaa, niin samalla skaalalla Veikkausliiga on 7,3 valovuotta jäljessä vaikkapa valjua.

Viime kauden Klubi oli jopa piristävä poikkeus tästä, kunnolla rakennettu jengi, joka pelasi hienon kauden. Mutta kun Schalke pisti ison vaihteen päälle, nähtiin tasoero Suomessa ylivoimaiseen joukkueeseen. Ja tuostakin sitten myydään pois ne kehityskelpoiset nuoret ja Litit ja Riihilahdet ovat taas vuoden vanhempia. Montakos minuttia Litti viime kaudella pelasi?

Eksyin Tehtikselle viime kesänä Haka - oisko ollut VPS matsiin. Keli oli onneksi hyvä ja pentu kuskina, että jaksoi katsoa loppuun. Mutta kun matsin taso on sellainen, että kolmen omille saadun syötön jälkeen yleisö tekisi aaltoja, jos sitä olisi. Siis syöttö viiden metrin päässä paikallaan olevalle joukkuetoverille saadaan kaksi metriä ohi!

Ihmettelen vaan sitä, että mihin katosi se HJK:n mestarien liigan lohkovaiheeseen pääsyn sekä maajoukkueen ihan kohtuullisten otteiden noste, tai miksi sitä ei pystytty mitenkään hyödyntämään. Siinä oli hyvä vaihe, mutta nyt tuntuu, että on palattu entistä pahempaan paskaan ainakin veikkausliigassa. Toivottavasti maajoukkueen sukupolvenvaihdos onnistuu, jalkapalloihmisiä olen minäkin toki. Enkä kyllä aina oikein jaksa katsoa jotain Wigan - Bolton vääntöä sumusaariltakaan, kyllä tasoerot sielläkin näkyvät.

Puusilmäisen Veikkauslligan ja suomalaisen jalkapallon tason puolustamisen sijasta pitäisi kyllä keskittyä tekemiseen Tunnustakaa jo, ettei kaikki nyt ole ihan reilassa meidän potkiksessa.

t. hanu
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ihmettelen kuinka neljä ihmistä Facebookissa onnistuivat yhden vuorokauden aikana kirjottamaan 951 kommenttia yhteen statuspäivitykseen. Jokereiden Facebooksivullekaan (yli 40 000 tykkääjää) tulee harvemmin sellaista päivitystä, joka yli 200 kommenttia keräisi. Muut törmänneet vastaaviin tapauksiin?

Aika aktiivisia kavereita sinulla. Omat FB-kaverini ovat parhaimmillaan kirjoittaneet 40 kommenttia yhteen statuspäivitykseen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Montakos minuttia Litti viime kaudella pelasi?
615.

Turha sinun on noita matseja katsellakaan, jos asenne ja kiinnostus on tuolla tasolla. Jos et jaksa edes sitä Bolton-Wigan -matsia katsella niin sehän vaan kertoo sen että kannattaa pysytellä niissä ManU vs.Chelsea- ja Real vs. Barça -matseissa ja toivoa sormet ristissä huipputasokasta futismatsia että jaksat katsoa loppuun asti.

Jos sen sijaan on vähänkin kiinnostusta ja fiilistä siinä seuraamisessa, niin eihän sitä pelin tasoa jaksa jatkuvasti analysoida vaan tulee tunteella seurattua miten pelissä käy. Näitä ihmisiä on onneksi lajista ja maasta toiseen urheilumaailma fanikulttuureineen täynnä, muuten olisi katsomot aika tyhjiä esim. Englannin alemmilla tasoilla tai missä tahansa Espanjan, Italian, Ranskan, Saksan, Hollannin, Belgian tai muun maan futisstadioneilla jossa ei valitettavasti aina saada kahta huippujengiä pelaamaan vastakkain jotta pelin taso pysyisi korkeana ja yleisö sen vuoksi kiinnostuneena.

Toiset seuraa lajia huippusuoritusten ja isojen tähtien takia, toiset seuraa täydellä sydämellä ja tunteenpalolla kun rakastaa lajia, suosikkiseuraansa jne. ja elää siinä mukana.

Kaikille onneksi jotain.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Nyt ihmetyttää Ylen uutinen uudesta kokaiiniriippuvuuden hoitoon tarkoitetusta lääkkeestä, jota testataan Yhdysvaltain puolustusvoimissa. Uutisen mukaan Irakin ja Afganistanin sodista palaavien sotilaiden huumeongelmat ovat jopa pahempia kuin Vietnamin sodan aikaiset huumeongelmat.

Siis helkkari. Länsimaista vapautta ja äidin omenapiirakkaa puolustavat uljaat urhot ovatkin kokapöllyssä hilluvia sekopäitä. Onhan tuo toki ollut tiedossa jo, mutta että noin moni. Kokaiinia vetämällähän ilmeisesti saa olonsa virkeäksi, uni ei tule ja tuntee pystyvänsä mihin vain. Kauhea hybris päällä, ja sitten on käsissä ohjuksia sun muuta kivaa. Ei ihme, että vainajien päälle kuseskellaan, sairaaloita ja kouluja pommitetaan asevarastoina jne.

Ja tuollaisella kansalla on ydinaseita koko aurinkokunnan tuhoamiseen vaadittava määrä. Pelottaa.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Kaikille onneksi jotain.

Juu näinhän se on. Tuo parinkymmenen vuoden tuomarinura varmasti vaikuttaa asiaan, se tunteen palo kun oli vähän pakko tukahduttaa, vaikka kentällä olisi ollut se 'oma' joukkue. Ja tuomarin silmin matseja katsoo varmaan vähän eri lailla.

Toisaalta taas tällaiselle charmikkaasti ikääntyneelle Tampereen seudulla ikänsä asuneelle kaverille tuo ikisuosikin löytäminen on ollut hieman haastellista. Mun muistini ulottuu Ilves-Kissoista TaPan, Ilveksen ja TPV:n kautta Tamuun sekä nykyiseen katatsrofiin. Oma jengi onkin kolmosen TKT, joskin seuraaminen on vähentynyt oman ikäluokan kaverien lopettamisen myötä.

Ja kyllä minä maailmalla reissatessani käyn katsomassa alasarjojenkin matseja, tosin enemmän sen stadioneilla olevan tunnelman, kuin pelin tason takia. Vaikkapa Tenerifen peli Espanjan 2B-tasolla on tunnelmaltaan todella hieno Veikkausliigamatsiin verrattuna, vaikkei pelin taso päätä huimaakaan. Toisaalta kyllä Veikkausliigassa tunnelma matseissa on kyllä parantunut viime vuosina, vaikka parannettavaa vielä onkin. Olen tosin aika pitkälle TV:n varassa tässä. Vähän on livematseja nähtynä Tamun Tammelasta Ratinaan siirtymisen jälkeen, paljonko siitä nyt aikaa onkaan.

Sehä siinä Wigan-Boltonissa on, ettei se aiheuta suurempia intohimoja. Maanantaina kyllä katsoin Wiganin taistelun Cityä vastaan ihan suomalaisittain altavastaajaa kannattaen, vaikka Cityn mestaruutta vs. Manu toki toivonkin. Motiivinsa kullakin.

Katsotaan, löytyykö lisää intohimoa ja mielenkiintoa, jos pohjamudissa kyntänyt lapsuuden suosikkini Leeds onnistuu nousemaan. Katsoisin pelejä Premierissä nytkin, jos ne jossain kohtuudella näkyisivät.

t. hanu
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Boldasin oleellisen. FF-tyyliin: mitä sä oot vetäny, mää tahdon tota samaa. Vauhdikas on kyllä yksi viimeisiä adjektiiveja, mikä mieleeni tulee Veikkausliigasta puhuttaessa. Pelaajien henkilökohtaisen taidon ja tekniikan puutteen ohella nimenomaan pelin tempo on niitä valovuosia jäljessä huippumaita. Jos mielestäsi NHL on valovuoden edellä SM-liigaa, niin samalla skaalalla Veikkausliiga on 7,3 valovuotta jäljessä vaikkapa valjua.

Viime kauden lähes jokaisen Klubin pelin nähneenä on sanottava että tempo oli kova lähes matsissa kuin matsissa. Peli eteni päästä päähän nopeasti. Välillä enemmän voimalla kuin taidolla. Ei vauhdikas aina tarkoita yksilötaitoa ja tekniikkaa. A-junnujen liigassakin mennään aivan saatanan kovaa, vähän "tunteella ilman järkeä" ja niitä matseja on mukava seurailla.

Ehkä vauhdikkuus johtui Klubin ylivoimaista. Ei tosiaan kovin monia muita matseja tullut katseltua.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Ihmettelen, minkä takia Veikkausliigaa pitää romantisoida. Eihän ne HJK:n pelit noin menneet, ainakaan ne, mitä minä kävin katsomassa.

Ja istuin siellä muuten kaatosateessa ja paahtavassa auringossa, eli olen lutuuri-mies henkeen ja vereen. :D
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihmettelen, minkä takia Veikkausliigaa pitää romantisoida. Eihän ne HJK:n pelit noin menneet, ainakaan ne, mitä minä kävin katsomassa.

Ja istuin siellä muuten kaatosateessa ja paahtavassa auringossa, eli olen lutuuri-mies henkeen ja vereen. :D

Onko muuten Veikkausliigapelaajien juoksumääristä / peli jotain tilastoja? Sellainen fiilis noita pelejä katsoessa usein tulee, että "miksi noi kävelee?" ja tietysti miksi myös vastustaja niin tekee.
Muistelisin, että Hjelm jossain CL-studiossa tms kritisoikin Veikkausliigaa temmon ja juoksun (6km/peli?) puutteesta, mutta muistikiva on hatara.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Katsotaan, löytyykö lisää intohimoa ja mielenkiintoa, jos pohjamudissa kyntänyt lapsuuden suosikkini Leeds onnistuu nousemaan. Katsoisin pelejä Premierissä nytkin, jos ne jossain kohtuudella näkyisivät.

t. hanu

Jassoo, on muitakin fossiileja jotka muistavat Leedsin gloorian päivät, Billy Bremnerin, Lorimerin, Eddie Grayn, Joe Jordanin jne. Viime kaudellahan Leedsillä meni aikas hyvin, mutta nyt on jämähtänyt keskikastiin; toki nousu kärkeen ei vielä ole mahdotonta.

Tuota vastakkain asettelua olen aina myös ihmetellyt. Miksi tällainen kun fudista pelataan kesällä ja lätkää talvella? Minä seuraan molempia.

Jalkapallon ja pesäpallon vastakkain asettelun vielä ymmärtää; onhan pesäpallo Suomen urheilun syöpä ja mädättää suomalaisen urheilua harrastavan nuorison.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalkapallon ja pesäpallon vastakkain asettelun vielä ymmärtää; onhan pesäpallo Suomen urheilun syöpä ja mädättää suomalaisen urheilua harrastavan nuorison.

Just näin. Tästä konkreettisimpana esimerkkinä ääliömäisen poika-termin juurtuminen kaikkien joukkuelajien puheenparteen mestaruuskannua kuvaamaan. Pesiksestähän tuo on alkanut melko itsestäänselvistä syistä: Sotkamon Jymyn ilotulitus pttyi kultakylpyyn - HS.fi - Urheilu
Ja linkki vie Hesarin uutiseen liittyen "pojan" kylvettämiseen.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Just näin. Tästä konkreettisimpana esimerkkinä ääliömäisen poika-termin juurtuminen kaikkien joukkuelajien puheenparteen mestaruuskannua kuvaamaan. Pesiksestähän tuo on alkanut melko itsestäänselvistä syistä: Sotkamon Jymyn ilotulitus pttyi kultakylpyyn - HS.fi - Urheilu
Ja linkki vie Hesarin uutiseen liittyen "pojan" kylvettämiseen.

Hyvä Snakster.

Lupaan tästä lähin kuittailla tuolla viestillä joka kerran, kun huomaan että joku puhuu jääkiekon SM-voiton yhteydessä pojasta.

Joko-joko-poika, prkl...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei tainnut olla jutun rouvalla ihan minihame:

Linkissä kerrotaan Iltalehden sanoin kuinka varkautelaisnainen jäi rysän päältä kiinni Kuopion ABC:lla ja sieltä hamosesta löytyi sitten vähän tavaraa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ei tainnut olla jutun rouvalla ihan minihame:

Linkissä kerrotaan Iltalehden sanoin kuinka varkautelaisnainen jäi rysän päältä kiinni Kuopion ABC:lla ja sieltä hamosesta löytyi sitten vähän tavaraa.
Tekisi mieli veikata että mustalainen, mutta ei kehtaa kun se olisi vihapuhetta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Edit. Nyt tajusin. Ihmiset soittaa niitä jatkoon, ja ne haluaa rahalleen vastinetta. Suosikkinsa jatkoon, ja jos se ei jatka niin raha meni hukkaan.
Voi vitun ikenet. Jos joku on niin typerä että äänestää rahallaan jotain viihdeohjelmaa ja luulee että se vaikuttaa, niin joutaakin menettää rahansa.
Njet. Nyt kun tyhmän kysymyksen pukkasin sille osoitettuun ketjuun Putouksesta, niin täytyy kai jatkaa ja oikaista, että tekijät halusivat nimenomaan ilmaisen äänestyksen. Se tapahtuu netissä vissiinkin ohjelman kotisivuilla ja siellä sitä on sitten helppo nörttien käydä jujuttamassa äänestystä. Ainoastaan viime kauden finaali hoidettiin puhelimella em. syistä.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos sen sijaan on vähänkin kiinnostusta ja fiilistä siinä seuraamisessa, niin eihän sitä pelin tasoa jaksa jatkuvasti analysoida vaan tulee tunteella seurattua miten pelissä käy.

Samoilla linjoilla. Mulle kotimaisten Veikkausliigapelien taitotaso ei ole se tärkein kriteeri, miksi siellä joka vuosi käyn. Oman joukkueen puolta pidetään vahvasti ja onhan siellä Veritaksen terassilla pääsääntöisesti aika hauskaa ja asiantuntevaa jengiä, jota on mukava kuunnella pelin seuraamisen ohella. Jos ei kiinnosta, niin miksi turhaan vaivautua? Ja jos vaivautuu, senkään ei pitäis keneltäkään olla pois.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Minäkään en niin suuresti välitä Veikkausliigasta, sillä parempaakin on tarjolla.

Nimittäin: olen uudella asuinpaikkakunnallani käynyt säännöllisesti katsomassa miesten Kakkosta (sitten vitsejä), ja huomannut sen olevan ehkä parasta, mitä ihminen voi kesällä tehdä. Nyt SJK nousi Ykköseen ja niiden kakkosjoukkue vastaavasti kolmosdivariin. Tällä hetkellä kiinnostaa melkeinpä enemmän tuon reservijoukkueen jalkapallo, kun tuntuu Ykkösessä touhu olevan kaiken kaikkiaan turhan vakavaa. Tulihan nelostakin viime vuonna vähän katsottua, ja ihan jännittävää oli senkin tason jalkapallo. A-junnujen SM-sarjaa olen käynyt myös katsomassa, ja havainnut sen oikein viihdyttäväksi sarjaksi.

Minkään Euroopan huippusarjan jalkapallopeliä en ole tainnut tällä vuosituhannella katsoa televisiosta. Paljon mieluummin katson noiden harrastelijoiden jalkapalloa.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yhtä asiaa olen ihmetellyt jo vuosia. Eli sitä, että jalkapallossa maalivahti lasketaan mukaan pelaajistoon mutta jääkiekossa ei. Tarkoitan siis sitä, että jos jalkapallossa pelaaja saa punaisen kortin, sanotaan, että joukkue pelaa kymmenellä pelaajalla (eli maalivahti lasketaan mukaan). Kuitenkin jääkiekossa puhutaan neljällä pelaajalla pelaamisesta, kun joukkueella on yhden pelaajan verran vajaa miehitys, esim. 4-5-alivoima. Ihan hyvinhän voitaisiin puhua 5-6-alivoimasta. Osaisiko joku selittää, mikä tähän on syynä?
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Kuitenkin jääkiekossa puhutaan neljällä pelaajalla pelaamisesta, kun joukkueella on yhden pelaajan verran vajaa miehitys, esim. 4-5-alivoima. Ihan hyvinhän voitaisiin puhua 5-6-alivoimasta. Osaisiko joku selittää, mikä tähän on syynä?
Minä nyt en asiasta mitään tiedä, mutta onhan futiksessa maalivahdin rooli kuitenkin paljon vapaampi kuin lätkässä. Voi nousta esim. kulma- tai vaparitilanteeseen jos tilanne sitä vaatii, ampua rankkareita yms. Eli periaatteessa futiksessa maalivahti on vain pelaaja, jolla on erilainen paita, ja joka saa ottaa pallon käteensä sille sallitulla alueella.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Minä nyt en asiasta mitään tiedä, mutta onhan futiksessa maalivahdin rooli kuitenkin paljon vapaampi kuin lätkässä. Voi nousta esim. kulma- tai vaparitilanteeseen jos tilanne sitä vaatii, ampua rankkareita yms. Eli periaatteessa futiksessa maalivahti on vain pelaaja, jolla on erilainen paita, ja joka saa ottaa pallon käteensä sille sallitulla alueella.

Lisäksi esim. paitsiosäännössä maalivahti otetaan jalkapallossa huomioon, eli syöttöä vastaanottavan pelaajan kanssa samalla tasolla tai alempana tulee olla joko pallo kaksi puolustavan joukkueen pelaajaa, joista toinen voi siis olla maalivahti.

edit: Tämä sääntöluonnokseni ei nyt ole ihan kaikenkattava...
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi julkaistaan kahdenlaisia gallupeita, eli siis näitä missä mielipidettään päättämättömät on laskettu on laskettu yhdeksi "ehdokkaaksi" ja sitten näitä missä ne on jätetty kokonaan numeroiden ulkopuolelle, tekee vertailun vaikeaksi kun näitä gallupeita sitten kansalaisille syötetään yleensä sen tarkemmin taustoja kertomatta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miksi noita gallupeja pitää yleensäkin julkaista vähintään viisi päivässä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös