Ihmettelyketju

  • 6 476 869
  • 39 063

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä kertaa ihmettelen että ovatko tämän vuotiset hyttyset ynnä muut imevät, purevat ja pistävät lentoperkeleet upgradettaneet aseistuksensa ylemmälle levelille vai onko kirjoittaneen armori aiempaa heikomalla tasolla.
Suomessa on muutama kymmenen eri hyttyslajia. Veikkaan, että sinua on kurmoottanut joku sellainen laji, joka ei aiemmin ole ollut asialla. Niihin vanhoihin tuttuihin elimistösi on sopeutunut, mutta uuteen tuttavuuteen vielä ei.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Suomessa on muutama kymmenen eri hyttyslajia. Veikkaan, että sinua on kurmoottanut joku sellainen laji, joka ei aiemmin ole ollut asialla. Niihin vanhoihin tuttuihin elimistösi on sopeutunut, mutta uuteen tuttavuuteen vielä ei.
Tämä menee nyt melko hataralla mutulla, mutta juuri tuosta taitaa olla kyse. Muistaakseni jotkit lajit kuorioutuvat hyvin aikaisin kesällä ja ovat "agressiivisempia" kuin myöhemmin kesällä syntyvät sukulaisensa. Ainakin tuossa vasta meren rannalla käytyäni ei helvetissä viitsinyt minuuttia pidempään ulkona heilua, sillä noita kirsisääksen kokoisia lentäviä paholaisia ei edes tuuli tuntunut haittaavan. Melko rivakkaa oli toiminta, sillä sitä iskupaikkaa ei iholta liioin etsitty vaan piikki lihaan välittömästi laskeuduttua.

Vittumaista sakkia, mutta onpahan kiva katsella pääskysten syövän niitä lennosta. Napse vaan käy.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Miksi joku haluaa tilata pizzansa tuplajuustolla... eihän siinä maistu mikään muu kun juusto sit.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Miksi joku haluaa tilata pizzansa tuplajuustolla... eihän siinä maistu mikään muu kun juusto sit.

Ja kunnon italialarppaaja syö vain sellaista pitsaa, jossa on pelkästään juustoa. Ehkä hieman pippuria ja basilikan lehtiä. On muuten yllättävän hyvä. Yksinkertaisuus on. Paitsi ei aina ihmisissä, vaikka joskus niissäkin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi joku haluaa tilata pizzansa tuplajuustolla... eihän siinä maistu mikään muu kun juusto sit.

Samaa olen useasti ihmetellyt, mutta makuasioitahan nämä. Jos haen Kotipizzasta lätyn, pyydän sen "puolella juustolla", koska mielestäni siinä on defaulttina liikaa juustoa. Yhden kerran on tuon "puolella juustolla" -tilauksen kanssa käynyt niin, että puolessa pizzasta oli normijuusto, kun taas toisella puolella ei ollut ollenkaan juustoa. Vaan oma moka, olisi varmaan pitänyt olla tarkempi, kun tilaustani kesähessulle esitin. Yleensä käyn aina samassa Kotipizzassa ja nykyään siellä melkein kaikki myyjät tietävätkin, että tuolta tulee se jätkä joka tilaa mexicana-pizzan ilman ananasta, ruispohjalla ja puolella juustolla. Toimii joka kerta.

Jos taas tilaan pizzaa kantapaikakseni muodostuneesta "normipizzeriasta", niin otan suosiolla sen kaiken juuston siihen päälle koska pelkään, että erikoinen tilaus saattaisi kielimuurin takia olla liian hankala toteutettavaksi. Normisti tuolla on ilman erikoistilaustakin juuri sopiva määrä juustoa lätyn päällä, kun taas joskus sitä on ainakin tuplat. Olen antanut itseni ymmärtää tämän määräytyvän sen mukaan, että mikä serkku siellä milloinkin on pizzaa vääntämässä.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa olen useasti ihmetellyt, mutta makuasioitahan nämä. Jos haen Kotipizzasta lätyn, pyydän sen "puolella juustolla", koska mielestäni siinä on defaulttina liikaa juustoa.
Vasta viikko tai pari sitten kävin pitkästä aikaa Kotipizzassa. Jauhelihan valitsin tuplajuustolla ja ikinä en ole nähnyt niin paksua kerrosta juustoa, ainakaan tuollaisissa tavallisissa pizzoissa. Nauratti oikein syödessä, mutta oli se hyvää.
 

godspeed

Jäsen
Miten ihmisillä on oikeastaan aikaa keskustella niin perinpohjaisesti tai intohimoisesti välillä? Pariin päivään kun ei lue palstaa tai ketjua, johon on ottanut osaa niin se on jo ihan tupaten täys uusia sivuja. Ei jaksa päivystää, eikä enää tonkia myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Miksi joku haluaa tilata pizzansa tuplajuustolla... eihän siinä maistu mikään muu kun juusto sit.

Kaveri oli pizzakuski joskus parikymmentä vuotta sitten Helsingissä. Hän kertoi, että tuo tuplajuusto on erittäin tuottava kusetus. Siinä nimittäin laitetaan sama määrä juustoa pizzalle, mutta "tuplajuusto" tilauksessa juustot laitetaan vain muiden täytteiden päälle. Näin ollen se näyttää siltä, että pizzassa olisi enemmän juustoa, mutta oikeasti siinä on se sama määrä. Tosin, kuten sanoin, tästä on parikymmentä vuotta aikaa joten ajat on varmasti muuttuneet. En tiedä, en ole koskaan tilannut pizzaa tuplajuustolla, en ennen enkä jälkeen kun kuulin tuon kikkakuutosen. Mutta varmasti nykyäänkään ei varmasti laiteta tupla-annosta juustoa tuplajuustotilauksissa, korkeintaan neljäsosa enemmän. Näin luulisin.
 

godspeed

Jäsen
Näin ollen se näyttää siltä, että pizzassa olisi enemmän juustoa, mutta oikeasti siinä on se sama määrä.

En ole tilannut tuplajuustoa oikeastaan kuin karvakäsimestoista, ja kyllä useimmissa maistuu se juusto liiankin kanssa. Toisaalta tollasia pitsoja kun kännissä ja vahingossa ja läpällä tilaa niin on aivan sama minkälaiset täytteet siinä on kuin sama olisi kauhoa mutaa kitaansa.

Lisäkysymyksenä voisi oikeastaan ihmetellä, miksi noiden mehmettien pitsat maistuu aina samalta paikasta riippumatta, vaikkei niillä ole edes mitään standardeja. Kotipizzasta saat sentään aina sen mitä haluatkin, ja siellä tietää mitä saa. Joskus tästä kaverin kanssa oli puhetta ja eihän ne taida edes tomaattipyrettä/kastiketta mitä lie käyttää ja taikinat taitaa nekin muiden rääppeiden kera olla samasta paskatukusta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten ihmisillä on oikeastaan aikaa keskustella niin perinpohjaisesti tai intohimoisesti välillä?

Edustan varmasti erittäin harvalukuista vähemmistöä tänne kirjoittavien/näitä juttuja lukevien joukossa, mutta vastaan omalta osaltani ihmettelyysi: Olen työkyvyttömyyseläkkeellä, en pysty sairauteni vuoksi niihin fyysisiin harrastuksiin joihin haluaisin pystyä, mutta lukemaan sekä kirjoittamaan pystyn ja aikaa siihen on periaatteessa rajattomasti. Jatkoajan Vapaa keskustelu on erittäin laadukas foorumi kaikenmoisten asioiden puimiseen. Puutteensa tälläkin palstalla toki on, mutta siitä huolimatta vietän täällä tuntikausia päivässä.

Näin kesäisin tuo kiekkopuoli jää multa kirjoittamisen osalta tosi vähälle huomiolle, mutta luen kyllä sieltäkin juttuja päivittäin. Tai no Liigan, maajoukkueen ja NHL:n osalta, KHL-spekulointi ei niin kiinnosta, vaikka niitäkin pelejä toki katson.

En ainakaan olettaakseni kuulu tuohon lainauksessa mainittuun perinpohjaisesti ja intohimoisesti keskustelevien joukkoon, mutta onneksi heitäkin täällä on, pysyvät mielenkiintoiset keskustelut hengissä. Sitten kun menee jankkaamisen puolelle, voi ketjun jättää vähäksi aikaa rauhaan ja parin viikon päästä palata katsomaan, että puhuttaisiinko siellä taas aidasta, vai edelleen aidanseipäistä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Täällä on paljon hyviä keskusteluja ja jos ei löydy itselle hyvää keskustelua, sellaisen voi aloittaa. Täällä on jokaiselle jotakin. Hieno foorumi. Odottaahan sitä tässä jo World Cupia, mutta tapellaan EM-kisat ja olympialaiset ensin. Väliajat voi olla vaikka Kierrätyskeskuksessa, jos vaikka pettter on kirjoittanut ihmettelynsä auki.
 

godspeed

Jäsen
En ainakaan olettaakseni kuulu tuohon lainauksessa mainittuun perinpohjaisesti ja intohimoisesti keskustelevien joukkoon, mutta onneksi heitäkin täällä on, pysyvät mielenkiintoiset keskustelut hengissä.

En ole laskenut sinua heihin, sillä et ole sellainen tyypillinen vapaan puolen mielipidespämmeri, jolla on asiaa ihan jokaiseen asiaan, vaikkei olisikaan. Joillain lienee jokin riippuvuus tai elämäntapakysymys tämän palstan kohdalla, minkä kyllä ymmärrän osittain, mutta en ihan täysin. Ei tämän pitäisi korvata elämää vaan olla vain jonkinlainen viihteellinen jatke sille. Toki ehkä kyse on osaltaan siitäkin, että olen aivan liian tyhmä ymmärtämään saati paneutumaan jokaiseen mahdolliseen asiaan ja kehittämään siitä mielipidettä. Ja vaikka minullakin on aikaa ihan riittävästi, joskaan ei aamuisin tai päivisin, niin jotkut kirjoittavat aamusta iltaan. Yöllä hekin sentään nukkuvat.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Lisäkysymyksenä voisi oikeastaan ihmetellä, miksi noiden mehmettien pitsat maistuu aina samalta paikasta riippumatta, vaikkei niillä ole edes mitään standardeja. Kotipizzasta saat sentään aina sen mitä haluatkin, ja siellä tietää mitä saa. Joskus tästä kaverin kanssa oli puhetta ja eihän ne taida edes tomaattipyrettä/kastiketta mitä lie käyttää ja taikinat taitaa nekin muiden rääppeiden kera olla samasta paskatukusta.

Itse löytänyt noista isojakin eroja, kotiseudulla on eräs paikka jossa on aivan loistavat pizzat ja vähän liiankin reilun kokoiset. Hinta hyvinkin huokea ja pieksee kotipizzat 100-0. Sama omistaja pitänyt paikkaa 15 vuotta ja kilpailijat eivät ole saaneet jalansijaa, vaikka siellä toinenkin suht pitkään toiminut on. Näitä pop-upeja toki käy jatkuvasti ja ovat olleet ihan kammottavia mitä maistanut.

Mutta juu, hiemanhan noiden kulta-aika on mennyt, kun noidenkin tavarantoimittajat on vakiintuneita ja verkostoituneita. Isommissa kaupungeissa todella vaikea löytää hyvää paikkaa, kun tosiaan paskoja on tolkuttomasti. Monesti tosiaan paikkojen setit ovat hyvin samankaltaisia, mutta ei pidä yleistää.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Isommissa kaupungeissa todella vaikea löytää hyvää paikkaa, kun tosiaan paskoja on tolkuttomasti. Monesti tosiaan paikkojen setit ovat hyvin samankaltaisia, mutta ei pidä yleistää.

Kyllä, hyvän paikan löytäminen on vaikeaa ja siksipä hyvän paikan löydettyäni jään sen asiakkaaksi. Pääsääntöisesti tilaan pizzani aina samasta kebab-pizzeriasta, koska heidän pizzansa ainakin yleensä ovat onnistuneita, hinta on ihan jees ja tuovat useimmiten pizzan nopeasti ovelleni. Varmaan jossain olisi parempaakin, mutta saletisti tosi monessa paikassa on paljon huonompaakin. Pizza-onlinen osoitehaulla löytyi 21 pizzeriaa jotka tänne kuljettavat, mutta silti tilaan melkein aina tuolta yhdestä ja samasta paikasta. Hinta/laatusuhde on tuossa kantapaikassani kohdallaan ja se ratkaisee paljon. Seikkailuhenkisempi kävisi kaikki nuo 21 pizzeriaa läpi, jotta mahdollisesti löytäisi sen täyden kympin (arvosana, ei hinta) pizzan ja ottaisi samalla sen riskin, että sieltä tuleekin nelosen arvoinen pizza. Ite tyydyn siihen aina varmaan kasipuolen pizzaan.

Tämä siis noita selkeästi alle kympin pizzoja tilatessa. Mikäli mieleni tekee "premium"-pizzaa, tilaan ihan toisesta paikasta, jossa pizza on lähes tuplahintaista tuohon "kantapaikkaani" nähden, mutta erittäin hyvää ja tasalaatuista.

Pakko sanoa vielä sen verran tuosta ensimmäisessä kappaleessa mainitsemastani paikasta, että muutaman kerran vuosien varrella olen saanut juoman kylmänä, pyytämättä ja kaupan päälle. Tällainen yrittäjälle lähes merkityksetön "lahjus" voi olla juuri se pieni ratkaiseva tekijä joka ratkaisee sen, että tilaan lättyni vastedeskin heiltä. Ei se kyllä ole, mutta voisi olla.
 

Rocco

Jäsen
Lisäkysymyksenä voisi oikeastaan ihmetellä, miksi noiden mehmettien pitsat maistuu aina samalta paikasta riippumatta, vaikkei niillä ole edes mitään standardeja. Kotipizzasta saat sentään aina sen mitä haluatkin, ja siellä tietää mitä saa. Joskus tästä kaverin kanssa oli puhetta ja eihän ne taida edes tomaattipyrettä/kastiketta mitä lie käyttää ja taikinat taitaa nekin muiden rääppeiden kera olla samasta paskatukusta.
Ainut standardi on se, että lähes poikkeuksetta nämä halvat paikat ostavat niitä samoja halpoja tuotteita mistä pizzat tehdään, minkä takia pizzatkin maistuvat samalle Samat taikinat, samat juustot, samat tomaattikastikkeet jne.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Samaa olen useasti ihmetellyt, mutta makuasioitahan nämä. Jos haen Kotipizzasta lätyn, pyydän sen "puolella juustolla", koska mielestäni siinä on defaulttina liikaa juustoa. Yhden kerran on tuon "puolella juustolla" -tilauksen kanssa käynyt niin, että puolessa pizzasta oli normijuusto, kun taas toisella puolella ei ollut ollenkaan juustoa. Vaan oma moka, olisi varmaan pitänyt olla tarkempi, kun tilaustani kesähessulle esitin. Yleensä käyn aina samassa Kotipizzassa ja nykyään siellä melkein kaikki myyjät tietävätkin, että tuolta tulee se jätkä joka tilaa mexicana-pizzan ilman ananasta, ruispohjalla ja puolella juustolla. Toimii joka kerta.

Jos taas tilaan pizzaa kantapaikakseni muodostuneesta "normipizzeriasta", niin otan suosiolla sen kaiken juuston siihen päälle koska pelkään, että erikoinen tilaus saattaisi kielimuurin takia olla liian hankala toteutettavaksi. Normisti tuolla on ilman erikoistilaustakin juuri sopiva määrä juustoa lätyn päällä, kun taas joskus sitä on ainakin tuplat. Olen antanut itseni ymmärtää tämän määräytyvän sen mukaan, että mikä serkku siellä milloinkin on pizzaa vääntämässä.

Joo ainakin näissä Helsingin paikoissa, jossa on pizzalla käyty tänä vuonna: Dennis, PizzaHut, Mamma Rosa, niin sen verran laittavat juustoa aina, että ei ollenkaan huono idea ottaa vaikka vähemmällä juustolla. Siten saisi todennäköisesti täytteiden maut esiin vähän tasaisemmin. Tuplajuusto valtaisi kyllä koko lätyn. Mutta mikäs siinä, jos joku oikeen kunnolla juustoa fanittaa.
 

godspeed

Jäsen
Ainut standardi on se, että lähes poikkeuksetta nämä halvat paikat ostavat niitä samoja halpoja tuotteita mistä pizzat tehdään, minkä takia pizzatkin maistuvat samalle Samat taikinat, samat juustot, samat tomaattikastikkeet jne.

No enkös minä tuon vähän eri sanoin todennutkin, paitsi että tomaattikastiketta saa etsiä - se tuo ainakin kotipizzassa aina mehevyyttä. Eniveis, jos joku Tampereen seudulta kotoisin oleva tietää hyviä pizzerioita, niin saa ehdottaa. Edes kehuttu Hevalin pitsa ei ollut erikoista, itseasiassa mautonta. Onko muita?
 

godspeed

Jäsen
Tosimies raastaa juustoa pizzaan kantapäästään. Jos sieltä ei löydy, niin muutama sormenpäällinen varpaiden välistä. Jos sieltäkään ei löydy, niin muijan pillujuusto olkoon viimeinen oljenkorsi.
 
Yksi pieni asia mikä näissä mamujen pizzerioissa ihmetyttää/vituttaa on se, ettei ne edes viitsi leikata sitä pizzaa valmiiksi slaisseiksi. Olisihan se tosiaan suuri vaiva. Toinen mikä ihmetyttää, on se, että yllättävän usein menee vatsa sekaisin heti näiden pizzojen syönnin jälkeen. Luulisi, että menekkiä olisi sen verran, ettei tarvitsisi pilaantunutta apetta tarjoilla.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Yksi pieni asia mikä näissä mamujen pizzerioissa ihmetyttää/vituttaa on se, ettei ne edes viitsi leikata sitä pizzaa valmiiksi slaisseiksi. Olisihan se tosiaan suuri vaiva. Toinen mikä ihmetyttää, on se, että yllättävän usein menee vatsa sekaisin heti näiden pizzojen syönnin jälkeen. Luulisi, että menekkiä olisi sen verran, ettei tarvitsisi pilaantunutta apetta tarjoilla.

Itsellä sellainen "premium" kantis leikkaa kyllä aina sliceiksi. Pizzalla on hintaa 15€ ja pienempikin kuin Turkkilaisten, mutta loistavan makuinen. Kyseessä toki Italialainen pizzeria, mutta kun kerta puhuit mamujen pizzerioista, niin tuohan lasketaan hyvinkin. Itse en kävisi paikoissa, jossa vatsa menee sekaisin. Hirvittävän montaa tällaista kertaa en myöskään muista, vaikka sattumanvaraisesti tullut noissa käytyä.
En sitten tiedä kuinka yleinen ongelma tuo oikeasti on näin Oiva-aikana, mutta varmasti laiminlyöjiäkin löytyy.
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
. Eniveis, jos joku Tampereen seudulta kotoisin oleva tietää hyviä pizzerioita, niin saa ehdottaa. Edes kehuttu Hevalin pitsa ei ollut erikoista, itseasiassa mautonta. Onko muita?

Minulla ei nyt ole kuin yksi kokemus tästä paikasta viime kesältä, mutta pidin heidän pizzasta. Sitko Pizza, Pizzeria Tampere
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyttysillekin voi olla allerginen. Ehkä sellainen arkuus on kehittynyt. Toki kiinnostaa, että onko nuo kipeitä tai tuleeko muita oireita?

Itse heinänuhaisena syön kesäisin päivittäin antihistamiinia ja se kyllä aiheuttaa myös sen, että hyttyset vain vituttavat, eivät aiheuta mitään. Jos pistää niin en edes huomaa ellen näe eikä jälkikäteenkään tule mitään.
 

Nick Neim

Jäsen
Yksi pieni asia mikä näissä mamujen pizzerioissa ihmetyttää/vituttaa on se, ettei ne edes viitsi leikata sitä pizzaa valmiiksi slaisseiksi. Olisihan se tosiaan suuri vaiva.
Yhtä suuri vaiva kuin pyytää itse se pizza slaisseiksi? Joka kerta niin halutessani on pyyntö toteutettu aina Helsingistä Tampereelle, maksoi pizza vitosen tai kympin. Vai onko tosiaan paikkoja, jotka pyynnöstä huolimatta ei pistä pizzaa osiksi? Nimiä esiin, niin tietää välttää nämä paskanpalvelun karvakäsimestat.

Noin huonon palvelun paikkoihin ei kannata edes mennä, vaikka ruoka olisikin hyvää.

Itse asiassa tarkemmin kun miettii, niin Hyvinkäällä Inter taitaa olla jonkinlainen edelläkävijä tässä asiassa. Pilkun jälkeen suht usein tulee tuon kautta koukattua, ja siellä pizzat tulee pyytämättäkin slaisseina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös