Turha Kaukalo
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Joo oonhan mä muijien Instagram-tilejä googlannut, mutta just toi ei sytytä.
Sä oot outo mies!
Joo oonhan mä muijien Instagram-tilejä googlannut, mutta just toi ei sytytä.
Juuri äsken Jimin Poliisit -kotihälyytys-ohjelmassa mies iski naisensa pään verille lasten edessä ja uhkasi tappaa kaikki. Jätkä laitettiin rautoihin ja vietiin putkaan, mutta naisen piti lapsineen lähteä turvakotiin, koska poliisien mukaan mies pääsisi seuraavana päivänä vapaaksi.. Ihan oikeesti mitä helvettiä? Jätkä, joka hakkaa naisen verille ja uhkaa tappaa vielä poliisien tullessakin päässee seuraavana päivänä vapaaksi? huh huh..
Ok no se selittäisi pikselöimättömät naamat ja muokkaamattomat äänet. Ja tosiaan katsoin sitä pari minuuttia ja heti piti alkaa ihmetellä ilman mitään taustojen penkomista.Eikös tämä ole näyteltyä...
Ok no se selittäisi pikselöimättömät naamat ja muokkaamattomat äänet. Ja tosiaan katsoin sitä pari minuuttia ja heti piti alkaa ihmetellä ilman mitään taustojen penkomista.
Ainakin OY:ssa teekkareille on räätälöity omat fysiikan kurssinsa, jotka eivät kovin haastavia ole. Sama matikan kohdalla.Ei taida tulla kovin mukavia opiskeluhetkiä, kuin noilla matematiikan/fysiikan taidoilla lyödään eteen sähkömagnetismin, termofysiikan tai virtausdynamiikan kurssimateriaalia.
Fysiikalle ainakin Jyväskylässä otettiin melkein kaikki sisään. Siitä massasta sitten karsiutuu noin 80% (mutu) pois ja sinne jää se timanttinen aines. Itse en jäänyt.Ainakin OY:ssa teekkareille on räätälöity omat fysiikan kurssinsa, jotka eivät kovin haastavia ole. Sama matikan kohdalla.
Tosin fysiikalle taitaa päästä vielä helpommin kuin teekkarialoille Oulussa ja siellä kurssit ovat haastavampia.
Eipä tuo hankalaa ollut 90 luvun alussakaan tietotekniikan koulutusohjelmaankaan. Olikohan matematiikan pääsykokeet ensimmäisenä päivänä ja niihin tuli "opiskeltua" automatkan verran eli nelisen tuntia. Seuraavana päivänä fysiikan kokeet ja niihin selailin lukion kirjoja läpi edellisenä iltana. Tarkkoja pistemääriä en enää muista, mutta mitään ongelmia ei ollut läpipääsyn kanssa. Eikä se varsinainen opiskelukaan sitten yhtään sen kummempaa ollut. Omalla kohdalla usko yliopisto-opetuksen tasoon laski, kun näki millaista se oli. Toki voisin kuvitella että esim. oikeustieteiden opiskelu on ihan eri juttu.Ihmettelen, miten helposti esimerkiksi Oulun yliopistoon pääsee nykyään opiskelemaan tekniikan aloille.
Olisin päässyt lukion päättötodistuksella ja yo-kokeen arvosanoilla suoraan sisään Helsingin yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa, ja kevyesti. Vuosi oli 1989. En kuitenkaan hakenut. Sitä vain jäin ihmettelemään, miksi äidinkielen yo-kokeen laudaturia painotettiin matematiikan sisäänpääsyssä ihan älyttömän paljon noihin aikoihin. Jotenkin sitä luulisi, etteivät huikeimmatkaan meriitit äidinkielen saralla paljoa auttaisi lineaarialgebran ja topologian opinnoissa, mutta noin se nyt vain oli. En ihan tarkkaan muista kuinka pisteytys meni, mutta jos todistuksen keskiarvo oli reilusti yli 9, ja joko äidinkielestä tai pitkästä matematiikasta laudatur, ja toisesta ainakin magna, niin noiden arvosanojen tuomilla pisteillä olisi sisäänpääsy ollut taattu.Eipä tuo hankalaa ollut 90 luvun alussakaan tietotekniikan koulutusohjelmaankaan. Olikohan matematiikan pääsykokeet ensimmäisenä päivänä ja niihin tuli "opiskeltua" automatkan verran eli nelisen tuntia. Seuraavana päivänä fysiikan kokeet ja niihin selailin lukion kirjoja läpi edellisenä iltana. Tarkkoja pistemääriä en enää muista, mutta mitään ongelmia ei ollut läpipääsyn kanssa. Eikä se varsinainen opiskelukaan sitten yhtään sen kummempaa ollut. Omalla kohdalla usko yliopisto-opetuksen tasoon laski, kun näki millaista se oli. Toki voisin kuvitella että esim. oikeustieteiden opiskelu on ihan eri juttu.
Kävitkö Kiasmassa noin reilu vuosikymmen sitten, kun siellä oli monta kuukautta esillä melkoisen laaja Kalervo Palsan taidetta esittelevä retrospektiivi? Voi olla että olisit saanut siitä kattauksesta jotain irti, mene ja tiedä.Joo Kiasma tuli käveltyä läpi ja ei saamari sentään. Oliko ne jutut taidetta vai? Minkään kohdalla ei tarvinnut pysäyttää vauhtia, paitsi sen kun pyllyt hytkyi.
Ei tullut käytyä, mutta olisi kyllä pitänyt. Lehdissä on aina välillä jotain juttua noista tai ainakin räikeimmistä tapauksista.Kävitkö Kiasmassa noin reilu vuosikymmen sitten, kun siellä oli monta kuukautta esillä melkoisen laaja Kalervo Palsan taidetta esittelevä retrospektiivi? Voi olla että olisit saanut siitä kattauksesta jotain irti, mene ja tiedä.
Maj-Lis Pitkäsen Kiasmalle lahjoittama Palsa-jäämistö oli hillittömän laaja, noin 3000 teosta. Kun näin laaja kokoelma taiteilijan tuotantoa on yhden kotimaisen instituution hallussa, niin vastaavia näyttelyjä kuin Palsan taidetta esitellyt "Toinen tuleminen" voisi kuvitella toteutettavan jatkossakin. Pidäpä silmällä.Ei tullut käytyä, mutta olisi kyllä pitänyt. Lehdissä on aina välillä jotain juttua noista tai ainakin räikeimmistä tapauksista.
Ilmankos kesäteatterinäytösten määrä onkin vähentynyt, jos Kivinen on nälkäpalkalla otettu esiintymään...Eikö sitten näyttelykeikkaa enää riitä, muuta kuin kiertään nälkäpalkalla pieniä kesäteattereita.
.. Sitä vain jäin ihmettelemään, miksi äidinkielen yo-kokeen laudaturia painotettiin matematiikan sisäänpääsyssä ihan älyttömän paljon noihin aikoihin. Jotenkin sitä luulisi, etteivät huikeimmatkaan meriitit äidinkielen saralla paljoa auttaisi lineaarialgebran ja topologian opinnoissa, mutta noin se nyt vain oli...
Vuonna 1990 taisi Oulussa olla ehto, että valintakokeesta piti saada tietty pistemäärä tullakseen hyväksytyksi vaikka pelkät lähtöpisteetkin olisivat riittäneet läpipääsyyn. Omat lähtöpisteeni olisivat tainneet tuotantotaloutta lukuunottamatta riittää joka paikkaan ja juurikin sen takia otin tuon valintakokeen aika vähällä opiskelulla. Eihän mulla edes ollut mikään erikoinen lukion päättötodistus, mutta yo-kokeet menivät vähän yläkanttiin eli sinänsä nuo pääsyvaatimukset ei kyllä kummoiset olleet.Olisin päässyt lukion päättötodistuksella ja yo-kokeen arvosanoilla suoraan sisään Helsingin yliopistoon opiskelemaan matematiikkaa, ja kevyesti. Vuosi oli 1989.
Onhan tuo ihan uskottavaa arvuuttelua, en ole ainakaan eri mieltä. Kyky tulkita kieltä ja sen vivahteita (luetun ja kuullun ymmärtäminen) sekä kyky ilmaista itseään ymmärrettävästi ja monipuolisesti (suullinen ja kirjallinen esitystaito) ovat tarpeellisia avuja millä tahansa tieteenalalla, enkä näe matematiikkaa tässä suhteessa minkäänlaisena poikkeuksena. Matemaattiseten probleemien esittämisessä ja niiden ratkaisemisessa matematiikan kieleen perustuvan ilmaisutapojen ja struktuurien hallinta on tietenkin hyvin keskeistä, jotta oikein ymmärretyksi tuleminen olisi mahdollista.Filosofiassa logiikka on yksi sen osa-alueista ja mitä mitä olen siihen tutustunut, filosofian logiikka lähestyy paikoin paljonkin matematiikkaa. Ehkä siksi äidinkieltä ja "sanallista logiikkaa" myös painotettiin matematiikassa?
Sisäänpääsyn pistetyskäytännöt tietenkin muuttuvat aika ajoin, ja muutamien aineiden kohdalla vähän väliä, mutta matematiikan kohdalla rimaa ei tosiaan pidetty erityisen korkealla. Lisäksi muistelen, että sisäänotettava opiskelijamäärä oli varsin suuri. Liekö tuossa ollut taustalla sellaista fatalismia, että matematiikan yliopisto-opinnot aloittaneista vain pienen osan oletettiin aikanaan maisteroituvan tästä pääaineesta. Ainakin minun opiskeluaikoihini FM-tutkintoon tähtäävät matematiikan opinnot olivat monelle jonkinlainen varavaihtoehto, mikäli esim. tie lääketieteen tai tekniikan opintoihin ei avautunut ensi yrittämällä. Tuolla saattoi sitten keskittyä vuoden verran seuraaviin pääsykokeisiin valmistautumiseen, ja suorittaa samalla kasan sellaisia perusopintoja, joista olisi hyötyä vaikka siellä lääkiksessä sitten aikanaan.Vuonna 1990 taisi Oulussa olla ehto, että valintakokeesta piti saada tietty pistemäärä tullakseen hyväksytyksi vaikka pelkät lähtöpisteetkin olisivat riittäneet läpipääsyyn. Omat lähtöpisteeni olisivat tainneet tuotantotaloutta lukuunottamatta riittää joka paikkaan ja juurikin sen takia otin tuon valintakokeen aika vähällä opiskelulla. Eihän mulla edes ollut mikään erikoinen lukion päättötodistus, mutta yo-kokeet menivät vähän yläkanttiin eli sinänsä nuo pääsyvaatimukset ei kyllä kummoiset olleet.