Mainos

Ihmettelyketju

  • 6 504 099
  • 39 105

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselläni toinen nimi on Mikael ja itse lausun sen samalla tavalla kuin se kirjoitetaan. Tosin vihaan sitä sen verran paljon ettei sitä usein tule käytettyä, mutta ainakin jossain lääkärikäynneillä missä sitä on huudeltu sen on muutkin lausuneet ihan Mikael eikä mitään Miikkael.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihmetyttää se että kun ihminen laittaa auton myyntiin jonnekin niin minkä takia ei voi käydä siitä auton perseestä (tai sitten rekisteriotteesta) käydä lukemassa sitä auton merkkiä ja mallia? Tässä ihan vähälle aikaa olen nähnyt myynnissä ainakin Renault Fingon, Honda Sivigin ja Hunday Getsin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Miksiköhän lähes kaikilla parturi-kampaajatytöillä on samanlaiset hiukset, sellaiset punertavat ja lyhyehköt siis.

Ja yleensä vielä niin, että toinen puoli on jotenkin pystyssä toinen puoli roikkuu silmillä. Ei siinä..suht hyvä lookki tuo on ja sopii monille.
 
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, HIFK, Joe Finley
Ja yleensä vielä niin, että toinen puoli on jotenkin pystyssä toinen puoli roikkuu silmillä. Ei siinä..suht hyvä lookki tuo on ja sopii monille.

Useinhan ovat vielä hyväkroppasiakin, siinä meinaa silmät alkaa vaeltelemaan, kunnes tajuaa että sieltähän ne perkeleet peilinkautta näkee missä katse menee.
 

Fordél

Jäsen
Täällä Asikkalassa on jo puolituntia ihmetelty, että miksi Suomen naisten ampumahiihtäjien kisapuku on Venäjän väreissä ja muutenkin hyvin samanlainen venäläisten puvun kanssa?

Olin tunnin lenkillä äsken, joten multa on saattanut mennä Venäjän mahdolllinen hyökkäys ohi...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jälleen näin Areenalla pelattavan paikalliskamppailun alla ihmettelen tätä joidenkin HIFK-kannattajien asennetta kuinka "siihen halliin en jalallani astu ja Hjallista en rahallisesti tue". Onko tuollainen periaate oikeasti suurempi ja merkityksellisempi kuin rakkaus omaan joukkueeseen?
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ihmetyttää se, kuinka niin monet jatkoaikalaiset käyttävät heikkolaatuisista eineksistä ja jämäsäilykkeistä tehdyistä roskaruokapiirakoistaan nimeä pizza.

muaddib
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihmetyttää se, kuinka niin monet jatkoaikalaiset käyttävät heikkolaatuisista eineksistä ja jämäsäilykkeistä tehdyistä roskaruokapiirakoistaan nimeä pizza.

muaddib

Heitä joku vaihtoehtoinen nimi?
edit: No joo, heitithän sinä, en vaan osaa lukea. Roskaruokapiirakka vaan sopii niin hyvin myös kaikenmaailman Kebab-Pizzerioiden tuotoksiinkin, että eikös ne ole nykyään jo synonyymejä? Tai ei nimityksestä ainakaan itse pizzansa/roskaruokapiirakkansa tekevää jatkoaikalaista voi syyttää.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jälleen näin Areenalla pelattavan paikalliskamppailun alla ihmettelen tätä joidenkin HIFK-kannattajien asennetta kuinka "siihen halliin en jalallani astu ja Hjallista en rahallisesti tue". Onko tuollainen periaate oikeasti suurempi ja merkityksellisempi kuin rakkaus omaan joukkueeseen?
On.
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihmetyttää se, kuinka niin monet jatkoaikalaiset käyttävät heikkolaatuisista eineksistä ja jämäsäilykkeistä tehdyistä roskaruokapiirakoistaan nimeä pizza.

muaddib

Eikös pizza nimenomaan alunperinkin ole "roskaruokapiiras", jämät ja roskat pohjan päälle, juusto peittää paskan ja pizza on syntynyt. Vai olenko täysin kujalla?
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Jälleen näin Areenalla pelattavan paikalliskamppailun alla ihmettelen tätä joidenkin HIFK-kannattajien asennetta kuinka "siihen halliin en jalallani astu ja Hjallista en rahallisesti tue". Onko tuollainen periaate oikeasti suurempi ja merkityksellisempi kuin rakkaus omaan joukkueeseen?

Rakastan omaa joukkuettani ja vihaan sen vihollisia. Siksi en myöskään halua kantaa vihulaisille rahojani. Sitä paitsi, Hjaffalassa haiseekin pahalle.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Rakastan omaa joukkuettani ja vihaan sen vihollisia. Siksi en myöskään halua kantaa vihulaisille rahojani. Sitä paitsi, Hjaffalassa haiseekin pahalle.

Et vastannut kysymykseeni. En mäkään mielelläni pulita 25 euroa ja lähde korkeanpaikakammoisena kiipeilemään sinne Vanhan jäähallin yläkatsomoihin, mutta niin vaan noin tuli tehtyä rakkaudesta Jokereihin peräti kahdesti kevään pudotuspelien aikana. Enkä varsinaisesti mitään tunnontuskia ole saanut vaikka siinä vajaassa miljoonassa, jonka HIFK viime kaudella tahkosi voittoa, oli myös vajaa euro omasta lompakosta.

Onneksi näitä periaattellisia ei sitten kuitenkaan ole niin hirveän paljoa. Iso määrä oli eilenkin punaiseen pukeutuneita Areenalla, vaikka ei niistä tutusti mitään ääntä lähtenyt.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Eikös pizza nimenomaan alunperinkin ole "roskaruokapiiras", jämät ja roskat pohjan päälle, juusto peittää paskan ja pizza on syntynyt. Vai olenko täysin kujalla?

Et, mutta tiedä sitten mikä tuon juuston osuus on alunperin ollut eli onko enemmänkin vain yksi täytteistä eikä sillä ole tarkoitusta vuorata muita täytteitä alle niin kuin kebabpaikoissa tehdään.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Onneksi näitä periaattellisia ei sitten kuitenkaan ole niin hirveän paljoa. Iso määrä oli eilenkin punaiseen pukeutuneita Areenalla, vaikka ei niistä tutusti mitään ääntä lähtenyt.

Jokereiden ja HIFK:n välisiin Hartwallin matseihin tulevat ylimääräiset 3000-4000 (verrattuna normaaleihin yleisömääriin) katsojaa ovat HIFK-faneja. Tämä on tosiasia. Nämä HIFK-fanit ovat kotoisin Nurmijärveltä, Hyvinkäältä, Keravalta, Järvenpäästä, Tuusulasta ja Vantaalta. HIFK:lla on enemmän faneja kuin Jokereilla. Niin on Helsingissä ja niin on myös ympäryskunnissa vaikka Stadin kingit ja muut punaiseen pukeutujat yrittävätkin väittää että Keravat yms. kylät ovat Jokereiden aluetta.
Ainoa paikka, jossa Jokereilla on enemmän faneja kuin HIFK:lla on Itä-Helsinki. Eikä sielläkään välttämättä.

Nämä HIFK:n epästadilaiset fanit tulevat perheineen autoillaan Hartwall Areenalle katsomaan pelejä mielummin kuin Nordenskiöldinkadulle, koska Areena on väljempi, mukavampi, halvempi ja katsomosta näkee paremmin itse jääkiekkoa. Areena on helpommin lähestyttävä ulkopaikkakuntalaisten silmin sillä autolla pääsee suoraan halliin ja kaupungin sykkeen ja autojenpaljouden voi välttää helposti.

Toki Areenalle tulee myös Stadilaisia IFK-faneja, en sitä kiellä.

Aika harva Jokerifani-perheenisä tai -äiti vie lapsiaan paikallispeleihin ainakaan Jokereiden kotimatseihin sillä lippujen hinnat ovat niin korkeat verrattuna muihin otteluihin ja lähes jokaisessa ottelussa oleviin lastenlippuihin ja muihin alennuksiin.

Ja ettei mennä ketjun aiheesta ihan metsään niin ihmettelen sitä miksi olen tällä hetkellä jatkoajassa vaikka muutakin tekemistä olisi näin Itsenäisyyspäivänä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eikös pizza nimenomaan alunperinkin ole "roskaruokapiiras", jämät ja roskat pohjan päälle, juusto peittää paskan ja pizza on syntynyt. Vai olenko täysin kujalla?
Roskaruoka tehdään kehnoista aineksista. Italialainen ruoka tehdään hyvistä aineksista. Does not compute. Olet kujalla.
 

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Eikös pizza nimenomaan alunperinkin ole "roskaruokapiiras", jämät ja roskat pohjan päälle, juusto peittää paskan ja pizza on syntynyt. Vai olenko täysin kujalla?

Pizza on periaatteessa italialaisten pyttipannu. Heillä on kaapissa jauhoja ja mozzarellaa, pihalla tomaatteja ja eilispäivältä jäänyttä lihaa. Meillä on kaapissa perunaa ja sipuleita, mahd. suolakurkkua ja eilisen päivän ylijääneet makkarat/lihat. Sama idea siinä mielessä, miten nämä ruokalajit ovat joskus syntyneet.

Ettei mene off-topiciksi niin ihmettelen miksi ruotsalaiset keksivät pyttipannunkin ennen suomalaisia :|
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Roskaruoka tehdään kehnoista aineksista. Italialainen ruoka tehdään hyvistä aineksista. Does not compute. Olet kujalla.

Heh. Italialainen luomuoliivimoskahan juuri aiheutti botuliinimyrkytystapauksia, eikä sikäläinen elintarvikehygienia toreilla ja putiikeissa niin kaksista aina tunnu olevan muutenkaan. Ei italialaisuus tee itsessään mistään aineksesta hyvää. Samalla lailla sielläkin on kaavittu eri aineosia kasaan ja tehty niistä ruokalajeja kuten pizzaa, joka oli pitkään kadulla myytävä köyhäin ruokalaji ennen kuin se "yleni" ruokapaikkojen ja ravintoloiden reseptituotteeksi. No, onneksi saivat EU:n elintarvikeviraston, sitä kyllä tarvitaan siinä maailmankolkassa.

Mitä italialaiseen erittäin säännösteltyyn pizzatraditioon tulee, niin pahimmillaan se on samanlaista ylenpalttista hifistely kuin monen muunkin sellaisen asian kohdalla, jota on joku komitea ja byrokraattinen koneisto päässyt säätelemään. Jossain Napolissa on pizzerioita, jotka tarjoavat pizzoissaan vain tomaatteja, jotka on kasvatettu Vesuvius-vuoren juurilla, ja tästä tehtyä tomaattikastiketta saa levittää vain vastapäivään. Alkaa olla melkoista hienostelua. Vähän sama kuin vaatisi, että karjalanpaistin lihan täytyy olla peräisin vain Karjalassa vapaana eläneistä elikoista, ja että pataa pitää tarjoiluvaiheessa hämmentää vain myötäpäivään muistellen miesie-kielellä sota-aikaista evakkoretkeä.

Vastaavaa älyttömän jähmeää ja pikkutarkan jäykistelevää puritanismia ja naurettavuuksiin asti vietyä fanaattista oikeaoppisuuden vaatimista on monessa muussakin ruokalajissa monessa muussa maassa. Ja päteehän tämä myös muihinkin taiteisiin. Olihan vaikkapa Mozart aikoinaan oman aikansa rokkitähti, joka sävelsi musiikkia laidasta laitaan ja joka vähät välitti kaavoihin kangistumisesta. Nykyisin ns. klassista väännetään jähmeän formaalisesti ja siitä on tullut samanlaista elitististä, pikkutarkasti säädeltyä ja opetettua kikkailua kuin edellämainituista pizzaresepteistäkin.

Ihmettelyketjun hengessä kysynkin, että miksi ihmeessä oman aikansa innovaatioista ja mielikuvituksellisesta rajojen rikkomisesta tulee niin nopeasti pystyyn kuollutta elititismiä, joka toimii naurettavan pikkutarkan sääntöpaljouden mukaan? Ja miksi näitä jähmeitä sääntöjä aina kontrolloivat kravatin liian kireälle kiskaisseet nirppanokat, joilla itsellään ei tunnu olevan tippaakaan luovuutta ja mielikuvitusta?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Heh. Italialainen luomuoliivimoskahan juuri aiheutti botuliinimyrkytystapauksia, eikä sikäläinen elintarvikehygienia toreilla ja putiikeissa niin kaksista aina tunnu olevan muutenkaan. Ei italialaisuus tee itsessään mistään aineksesta hyvää.
Puhut jälleen kahdesta täysin eri asiasta. Jollain vientisäilykepurkin kannen vuotamisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että italialainen keittiö perustuu tuoreisiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin ilman ihme kikkailuja. Eikä toreilla ja putiikeilla ole mitään tekemistä sen kanssa, että mitä mammarosat pizzoihinsa tunkivat. Sen sijaan Suomessa valtavirtaa edustavat karvakäsimestat mahtuvat loistavasti tuohon sapluunaan, mistä nuo ruokamyrkytykset kumpuavat.

Tarkennan vielä: on pikkuisen eri asia puhua italialaisista yleensä ja italialaisesta keittiöstä. Tosin veikkaan, ettet tiedä kummastakaan mitään. Ehkä korkeintaan Napolin mafian aiheuttamat jäteongelmat.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Ei italialaisuus tee itsessään mistään aineksesta hyvää.

Ei niin. Ainoastaan 99,999% elintarvikkeista Italiassa on laadukkaita, hyvää poroa, Tenon lohta ja ruisleipää ei löydy mistään.

Tuntemani italialaiset muuten rakastavat poroa, suomalaista tuoretta siikaa, ahventa ja lohta (samana päivänä pyydettyä), siian ja muikun mätiä (ei vedellä jatkettuja Citymarket-versioita), metsästä poimittuja sieniä sekä oikein valmistettuja riistaruokia yleensä. Puolukat ja mustikat ovat myös kova juttu.

EUn elintarvikeviraston sijoittaminen Italiaan Suomen asemesta oli sikäli hyvä juttu, että ei tarvitse pelätä edes vähää alusta että nyky-suomalainen ruokakulttuuri edes vahingossa saisi vaikuttaa kenenkään syömiseen.

muaddib
 
Viimeksi muokattu:

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Roskaruoka tehdään kehnoista aineksista. Italialainen ruoka tehdään hyvistä aineksista. Does not compute. Olet kujalla.

Puhut jälleen kahdesta täysin eri asiasta.

Haha.

Nyt taitaa olla Leonin prosessoinnissa jotain häikkää. Ihan kätevästi siirryt itse historiasta nykypäivään täysin toimimattoman analogian kautta. Hyvä kuitenkin, että löytyi ketju missä pääset pätemään oman ammattisi tiedoilla.

Väittäisin, että ihan joka maassa tehdään ruokaa laadullisesti vajaista aineksista. Italia tuskin on poikkeus.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Haha.

Nyt taitaa olla Leonin prosessoinnissa jotain häikkää. Ihan kätevästi siirryt itse historiasta nykypäivään täysin toimimattoman analogian kautta. Hyvä kuitenkin, että löytyi ketju missä pääset pätemään oman ammattisi tiedoilla.

Väittäisin, että ihan joka maassa tehdään ruokaa laadullisesti vajaista aineksista. Italia tuskin on poikkeus.
Ainoa asia, mikä liittää minut edes etäisesti ammatiini, on tuo compute. Mahtavasti päätelty, jos siitä arvasit.

Saat väittää ihan vapaasti ja olet luultavasti oikeassa. Se johtuu taas pelkästään siitä, että on mahdollisimman laveasti ilmaistu väite. Mutta jos puhutaan ruokakulttuurista ja eri ruokakulttuurien ominaispiirteistä, kannattaa kyllä ensin tutustua siihen kulttuuriin, ennen kuin päättää hävitä nettiväittelyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös