Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Ihmettelyketju

  • 6 507 862
  • 39 108

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Erehdyin äsken katsomaan melkein kokonaisen jakson tv-sarja Pasilaa ja pakko todeta, että ei jumalauta mitä paskaa. Täytyy olla melko retardi jos nauraa tuolle väkisin väännetylle skeidalle.

Miten ihmeessä tämä sarja vielä oikein nauttii jotain lähes kulttisuosiota? Ei voi käsittää.
 

Timppa73

Jäsen
Erehdyin äsken katsomaan melkein kokonaisen jakson tv-sarja Pasilaa ja pakko todeta, että ei jumalauta mitä paskaa. Täytyy olla melko retardi jos nauraa tuolle väkisin väännetylle skeidalle.

Miten ihmeessä tämä sarja vielä oikein nauttii jotain lähes kulttisuosiota? Ei voi käsittää.
+1
Olen yrittänyt katsoa pari - kolme kertaa ja kestänyt tuota pazkaa peräti 10min. Mikä hitto se tutin ideakin on?
Oi tietäväiset, kertokaa mikä tämän sarjan suosion takana on?
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Mää nii kovast ihmettele kui tääl o näi paljo ketjui lukos?

Oikeasti ihmettelen sitä, että töistä lähtiessä aloin miettiä onko hirviä liikkeellä ja viiden kilometrin päästä yksi niistä halusi tulla autoni kyytiin. Ei päässyt kun en ottanut. Lähellä kävi.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
En tajua koko modekeskustelua. Kirjottelee sääntöjen mukaan, niin ihan sama kuka se mode on. Itsellä ei ainakaan huonoja kokemuksia. En ole oikeastaan edes huomannut Modejen olemassaoloa, ja näin sen kai pitääkin olla?

Olen ollut foorumeilla, joilla ei ole moderointia. En suosittele kenellekkään.
 

Steyer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jatkoaika HC, Colorado Avalanche
Oikeasti ihmettelen sitä, että töistä lähtiessä aloin miettiä onko hirviä liikkeellä ja viiden kilometrin päästä yksi niistä halusi tulla autoni kyytiin. Ei päässyt kun en ottanut. Lähellä kävi.
Melkein samanlainen kokemus tältä päivältä. Ei hirviä vaan kauniita peuroja. Ykköstien varressa kehä II sisäpuolella. Onneksi ei menny Lolvo lunariin. Kyl se vissiin niin on, että kehä I:n ulkopuolella on metsää. (ja se mitä on sisäpuolella on mulle vieläkin hieman epäselvää, kun en ole asunut kuin 5 vuotta alueella)
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tajua koko modekeskustelua. Kirjottelee sääntöjen mukaan, niin ihan sama kuka se mode on. Itsellä ei ainakaan huonoja kokemuksia. En ole oikeastaan edes huomannut Modejen olemassaoloa, ja näin sen kai pitääkin olla?

Samaa olen ihmetellyt minäkin kun joillakin tuntuu koko ajan olevan jotain hampaankolossa moderaattoreiden suhteen. Minulla yli 15.000 viestiä kirjoitettuna eikä koskaan mitään ongelmaa moderaattoreiden kanssa. Kaksi lyhyttä pelikieltoa tullut ja nekin ihan aiheesta, tiesin jo melkein kirjoittaessani että pekkaa saattaa tulla. Kun katsoo säännöt läpi, ja lukee vielä omat viestinsä läpi ennen lähettämistä ja miettii että onko se sääntöjen mukaan kirjoitettu niin sanoisin kyllä että Jatkoajan moderaattoreiden kanssa ei tule ongelmia. Eilenkin moderaattorit tekivät kyllä aika selväksi että tästä esillä olleesta asiasta ei enää jatketa keskustelua, ja kun kerran sitä lässytystä ei senkään jälkeen lopetettu niin itsepähän kerjäsivät rangaistuksiaan.
 
+1
Olen yrittänyt katsoa pari - kolme kertaa ja kestänyt tuota pazkaa peräti 10min. Mikä hitto se tutin ideakin on?
Oi tietäväiset, kertokaa mikä tämän sarjan suosion takana on?

Riittävän myöhäinen esitysaika oli sunnuntaina aikanaan. Ensin kun on krapulan eri vaiheet (apua kohta tulee kuolema, apua ei se kuolema tulekaan, ehkäpä tämä tästä vähän helpottaa) vaiheet läpi käytyä umpiväsyksissä tuo kyllä nauratti oikein huolella. En tiedä miten sitten nämä uudet jaksot.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kuinka voikaan tyhmyys tiivistyä, kun pippelinmittaajaat kokoontuvat suutuspäissään palaveeraamaan......
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihmettelen, että jotkut ihmiset todella käyttävät näemmä elokuvista puhkikuluneita kliseitä puheessaan.

Seisoskelin kadunkulmalla odottelemassa kaveriani, kun jollain levisi pari laatikkoa kun lastasi pakuaan. Ykskas siihen ilmestyi joku jätkä, joka äänekkään teatraalisesti mesosi jotain tyyliin "jaaha, täällä sitä heitellään laatikoita". Ei tuossa sinänsä mitään, mutta laatikoiden kerääjä nostaa rauhallisesti päätään ja kontraa ennen kääntymistään äänekkäällä "ei saatana, tuon äänen tunnistan missä vain". Seuraavaksi odotin Predatorista tuttua "you son of a bitch"-heittoa + Arskan ja Carl Weathersin midair handshakea.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmettelen leivän hintaa. Se on yleisesti n. 4-5 euroa kilolta täällä Helsingissä. Viljan hinta on jotain 180-330 euroa per tonni. Eli 18-33 senttiä per kilo. Vertailun vuoksi: grillattuja, noin kilon painoisia, broilereita saa jollain kuudella eurolla. Mikä leivässä maksaa?
 
Ihmettelen leivän hintaa. Se on yleisesti n. 4-5 euroa kilolta täällä Helsingissä. Viljan hinta on jotain 180-330 euroa per tonni. Eli 18-33 senttiä per kilo. Vertailun vuoksi: grillattuja, noin kilon painoisia, broilereita saa jollain kuudella eurolla. Mikä leivässä maksaa?

Veikkaan leipomista. Voit tietenkin ostaa kaupasta myös sitä viljaa ja leipoa itse sen leivän. Broileria ei tarvitse leipoa vaan sen voi laittaa pannulle sellaisenaan.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihmettelen leivän hintaa. Se on yleisesti n. 4-5 euroa kilolta täällä Helsingissä. Viljan hinta on jotain 180-330 euroa per tonni. Eli 18-33 senttiä per kilo. Vertailun vuoksi: grillattuja, noin kilon painoisia, broilereita saa jollain kuudella eurolla. Mikä leivässä maksaa?
No tässähä on sitten selvä bisneksen paikka. Alat leipomaan sämpylöitä ja myyt niitä huomattavasti edullisemmin kuin nyt kaupassa myydään. Myyt viiden sämpylän pusseja kaupoille vaikka 75 sentillä. Luulisi kannattavan.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
No tässähä on sitten selvä bisneksen paikka. Alat leipomaan sämpylöitä ja myyt niitä huomattavasti edullisemmin kuin nyt kaupassa myydään. Myyt viiden sämpylän pusseja kaupoille vaikka 75 sentillä. Luulisi kannattavan.
Sämpyläbisneksessä täytyy muistaa, että menekki on huomattavasti pienempää kuin muilla leipälajeilla, sillä yhdellä jaetulla sämpylällä saa tyydytettyä useamman kaiffarin nälän ja se riittää tekemään heidät iloisiksi.
 

Kece

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa
Ihmettelen leivän hintaa.

Onhan se kallista, siitä ei mihinkään pääse. Täytyy nyt kuitenkin ottaa huomioon pari asiaa. Ei se pelkkä "halpa vilja" sitä leipää siihen pussiin saata. Leipuri-Pate tekee taikinan, no tämänhän kaikki tietää, että palkat ottavat osan hinnasta. Sitten tulee kustannuksia leipomolle asioista joita ei tule ehkä ajateltua. Esimerkiksi leipäpussit ja etenkin leipien pussitukseen käytettävät koneet ovat aivan perkeleen kalliita, näinpä hintaan lisätään hitusen senttejä näiden koneiden kustannuksien kattamiseksi. Ja tosiasiahan on, että leipomot eivät itse saa juuri paskankaan vertaa rahaa per leipä, vaan kaupat lisäävät sievoisen summan siihen hintaan, millä leipomoilta ostavat.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tajusin eilen jugurttihyllyjen luona, että minkä takia kaupat pitävät noin 150!! erilaista jugurttia hyllyssä. Onkohan kukaan koskaan laskenut, että olisiko kannattavampaa supistaa tuotevalikoimaa, niin hyllytys aika/pilaantuneet vähenisi varmasti.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Mikä leivässä maksaa?
Muutama vuosi sitten minulla oli tapana käydä ostamassa leivät Primulan leipomokahvilan myymälästä Vallilassa, kun satuin olemaan siinä vieressä töissä. Samat leivät tien toisella puolella S-marketissa maksoivat 100-200% enemmän (tarjouksessa oli vain tuplahinta).
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tajusin eilen jugurttihyllyjen luona, että minkä takia kaupat pitävät noin 150!! erilaista jugurttia hyllyssä. Onkohan kukaan koskaan laskenut, että olisiko kannattavampaa supistaa tuotevalikoimaa, niin hyllytys aika/pilaantuneet vähenisi varmasti.

Sehän riippuu vähän kaupasta ja kauppaketjusta, mutta kyllä ainakin noissa isoimmissa ketjuissa tuotetasolla tuotot lasketaan ja tiedetään hyvinkin tarkasti, poikkeuksena tietysti niinsanotut palvelu- ja erikoistuotteet "ruokavammasille" yms.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mikä leivässä maksaa?

Logistiikka haukkaa noin 30% sekä sitten aivan helvetinmoinen hävikki, joka menee suoraan biojätteisiin. Olisiko ollut niin, että ensi vuoden aikana odoteaan noin 150 pienen leipomon konkurssia maassamme.

Mitäköhän noin 450g leipä kestää kahden hengen taloudessa...oisko kolme päivää? Hinta 2-3 euroa. Riippuen tietenkin syödäänkö perheessä jotain muutakin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Logistiikka haukkaa noin 30% sekä sitten aivan helvetinmoinen hävikki, joka menee suoraan biojätteisiin. Olisiko ollut niin, että ensi vuoden aikana odoteaan noin 150 pienen leipomon konkurssia maassamme.

Mitäköhän noin 450g leipä kestää kahden hengen taloudessa...oisko kolme päivää? Hinta 2-3 euroa. Riippuen tietenkin syödäänkö perheessä jotain muutakin.

Tottahan se on että leivästä ei leipurille (eikä kyllä viljan tuottajillekaan) jää kuin senttejä, keskusliikkeiden ja kaupan kate on melkoinen noissa leivissä.
Korkea hinta kun miettii mitä hiivalla pilattua sontaa myydään leipänä.
On toki hyvääkin leipää, mutta pääsääntöisesti ei.
Oikealla tavalla valmistettu vaaleakin leipä voidaan tehdä lähes ilman hiivaa, kiviarinauunissa niin että leipään tulee rapea paksumpi kuori ja isot ilmataskut, tosin se vaatii leipomolta isot investoinnit koneisiin joilla taikina tehdään normista juoksevammaksi ja leikataan ym . Tuollaista leipää kun maistaa niin ei halua enää kaupan perusmössöä jossa hiivan maku puskee läpi. Tämä siis vaalean leivän osalta. 100 prosenttisesta rukiista tehdyt massaleivät ovat suht hyviä.
Suomessa on kai kaksi leipomoa jotka tekevät leipää ylläm. tavalla joka hakkaa mennen tullet kaikki kaupan perustuotteet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös