Ihmettelyketju

Uimalakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HerTo
Muutosvastarinta on ymmärrettävää, sellaisia me vain olemme. Jokainen käyttäköön mitä tykkää, itse olen tyytyväinen että taskutietokoneella pystyy enenevissä määrin hoitamaan kaikenlaisia asioita paikkaan tai oheislaitteisiin katsomatta. Itselläni puhelin on se mikä kulkee joka paikassa mukana, muista voi tarvittaessa tinkiä. On mulla kaupassa yleensä rahapussikin mukana mutta maksan pääsääntöisesti puhelimella. Eipä tarvitse kaivaa lompakkoa repusta. Taskuun se ei mukavasti mahdu ja pelkkiä kortteja en kuljeta jo katoamisvaaran vuoksi. Enää ei tarvitse s-marketissakaan kaivaa bonuksia esille kun nekin saa mobilepayn kautta suoraan.
 
Istun junassa. Takana eläkeläispari. Nainen ei ole 2 sekunttia hiljaa. Pääasiassa valittaa ja nalkuttaa asioista. Joko ukkonsa tekemisistä, tai siitä mitä milloinkin tekee, ja näkee.
Autoin heidän laukkuja nostamaan ylähyllylle -ei kiitos sanaa.
Ihmettelen, että miten tuo ukko kestää akkaansa? Koko ajan äänessä, pomottamassa, valittamassa, kommentoimassa. Jopa ruoka suussa pulisee. Mulla palaisi käpy tollasesta äkkiä. Korvatulpat olisi tarpeen. Ainakin mulle.
Olisi se mukavaa matkustaa henkilöautolla. Tuhoutukoon ilmasto.

Ou jee. Pääsimpäs valittamaan itsekin. Kärsikää lukijat!

Lisäys. Jess. Nyt nainen pääsi valittaan ja selittään lisää. Pariskunnasta toinen istui väärällä paikalla, ja uusi matkustaja oli tuloillaan istumaan.. Pälä pälä, napu napu.
Junassa on hauska matkustaa :)
No eipä oo tylsää, hehe.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Niin, ja se tikku jolla sim-kortti avataan kun kohta vaihdan puhelinta. Olen jo ostanut sen kuukausi sitten. Tuossa metrin päässä se on mutta en ole viitsinyt ottaa käyttöön kun ei vaan jaksa opetella. Mieluummin värkkään palindromeja, ne eivät vanhene vuodessa, parissa ja painosta hankkimaan uutta päivitystä.
Tämä helvetin tikku on kyllä uskomattomin ja käsittämättömin keksintö todella pitkään aikaan. Olin keväällä retkellä EU:n ulkopuolella ja tarvitsin paikallisen SIM-kortin. Otin oman tikkuni mukaan ja mietin missähän tuonkin sitten vaihdan jossain puiston penkillä.

Onneksi joskus asiat toimii ja todella hyvännäköisellä asiakaspalvelijalla oli tikku pöydällään ja ennen kuin ehdin edes kysyä, niin hän tarjoutui vaihtamaan kortin.

Kenen kuningasidea tämä voi olla, kun ennen pystyi vain vaihtamaan korttinsa ja nykyään pitää kanniskella jotain tikkua mukana. Seuraavaksi tulee varmaan joku säädös, että tikkua ei saa lentokoneeseen viedä, kun sitä voidaan käyttää aseena.

Onhan se hieno asia että maksamisesta tehdään turvallisempaa.
Tavallaan, mutta johonkin pitäisi raja vetää. Kotiin on moni kuollut, vaikka turvallista piti olla. Melkoista asiakkaan kiusaamista alkaa jotkut maksusekoilut olla nykyään, vaikka sinänsä onkin melko suoraviivaista ainakin sitten toisella tai kolmannella kerralla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Muutosvastarinta on ymmärrettävää, sellaisia me vain olemme.
Muutosvastarintaa on olemassa, mutta kun aivan liikaa on sitä, että tämä nyt vain muutetaan muuttamisen takia.

Niin kuin tämä suomalaishelmi, että jatkossa saa pankkikortteja missä tiedot on pystysuuntaan, kun kortti laitetaan siihen koneeseen pystyyn. Vaikka oikeasti ei edes laiteta vaan käytetään lähimaksua.

Ja eniten vituttaa/ihmetyttää/naurattaa laittaa markkinoille tämä juttu, vaikka se muutetaan kahden vuoden päästä. Mihin siis sitä nykyistä versiota tarvittiin, koska oli jo päätetty muuttaa. Ja seuraavakin versio on jo kehitteillä ilman minkäänlaisia aitoja hyötyjä.

Joskus voisi vain olla. Ne puoliysinkin uutiset yritettiin saada 90-luvun alussa alkamaan klo 20, mutta onneksi valtaisan palautteen jälkeen annettiin olla. Yhtään mitään lisäarvoa ei saatu aikaistamalla puolituntia. Piti vain saada muuttaa jotain. Joillain taitaa olla tylsää töissä.
 

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset
Nyt jumalauta! Naisystävän tyttären synttäreille viemässä pesaria, kun siellä on tarkotus murskata pinjata. Piti käydä lahja ostamassa Malmilta, vaan vartijat eivät päästä kauppaan, koska pesari, ja vannottivat, että junassa menisin johonkin ikkunan viereen ja laitan pesarin piiloon tai parhaimmassa tapauksessa laitan sen matkan ajaksi housuihin, sillä muuten heille tulee musta turha ilmoitus heille tai poliisille. Oli jo useampi ilmoitus tehty. Mikä vittu teitä kaverit vaivaa, kun soitatte polisiille, vaikka haluan vain lyödä pinjata? Uittu ootte vauvoja ja todellisuudesta irtaantuneita potkupukuun puettavia lörppähuulia ja itkupillejä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo
että junassa menisin johonkin ikkunan viereen ja laitan pesarin piiloon tai parhaimmassa tapauksessa laitan sen matkan ajaksi housuihin, sillä muuten heille tulee musta turha ilmoitus heille tai poliisille.
Voisi aiheuttaa joillakin naisilla suurta innostusta, kun puntissasi pullottaisi pesäpallomaila.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sananvapaus nykysuomessakin... Hah, mikä se on?

Sana on vapaa ja hyväksyttää vaan silloin, kun on ns. positiivista sanottavaa: Pride jees, maahanmuutto jees, kehopositiivisuus jeesjeesjees...

Mutta missä se sananvapaus on toiseen suuntaan. En tarkoita että olisin esim. Pridea vastaan, vaan yleisesti siis.

Sana ei ole siis vapaa, vaan valikoiva. Hyvin valikoiva ja myös leimaava, jos se ei ole linjassa sen kanssa, mitä "halutaan just nyt kuulla". Olen rasisti jos en halua lisää maahanmuuttajia, olen homofoobikko, jos en vaikka merkittävänä poliitikkona osallistuisi Prideen, tai nihilisti, jos en hyväksy ideaa kansan lihomisesta/laiskistumisesta ja samalla valittamisesta (ilman sairauksia siis). Kun ei vaan nyt jaksa jajajaja...

Oikea nykyaikainen sananvapaus olisi sellainen, joka hyväksyy paljon enemmän erilaisia mielipiteitä eri tilanteissa, kuin nyt.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mikä on pesari. Jos se on pesäpallomaila, niin menen maanantaina suurlähetystöön ja anon oikeutta luopua maan kansalaisuudesta minkä kansallispelissä käytetään pesaria.

Prosessin kestäessä soitan myös kielitoimistoon varmistaakseni ei kai tuollaista sanaa ole olemassa.
 
Suosikkijoukkue
Ne, joilta ei odoteta mitään ja JYP
Tavallaan, mutta johonkin pitäisi raja vetää. Kotiin on moni kuollut, vaikka turvallista piti olla. Melkoista asiakkaan kiusaamista alkaa jotkut maksusekoilut olla nykyään, vaikka sinänsä onkin melko suoraviivaista ainakin sitten toisella tai kolmannella kerralla.
Tämä maksamiseen kohdistuvat riskit ovat mitkä?
Jonkun pitäisi viedä tunnuslukulistani viekkaudella tai väkivallalla. Lisäksi hänen pitäisi saada vain mieleeni tallennetut kirjautumistunnukset.

Jos niin kävisi, puhuttaisiin rikosnimikkeenä vähintään ryöstöstä. Tilillä pääsisi operoimaan varsin rajallisesti. Jotain pikavippejä voisi tietenkin hankkia yms...

Jos minulla olisi rahaa niin palhobr, että ryöstelyhommiin kannattaisi ryhtyä, niin takuulla ne rahat olisivat sellaisilla tileillä johon ei lompakkovaras käsiksi pääsisi. Pitäisi osata murtautua kotiin ja etsiä tiedot jostain.

Sitten on tietenkin merkittävin turvallisuustekijä, eli elämäntavat. Vähemmän näitä ryöstöjä absolutisteihin kohdistuu. Mutta ei kai sentään NIIN turvallista tarvitse olla että päihteistä pidättäytyisi... No ei, kyllä ne päihteiden riskit ovat älyttömän paljon suuremmat muissa asioissa kuin rahaliikenteessä.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Ootteko työkin täällä? Näkkyykö homoja? ei sillä että kiinostais...
Heh. En ole huudeilla mutta arvaan mistä on kyse.

T: Konsta "kolmen vanhan penarin omistaja ja pappakerholainen".
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Oon vissiin ite vaan eksynyt. Luulin että ootta matkalla Muhokseen. Ois mulla kyllä yks papiskan tuulilasikin.
Muhoksella lienee tämän vuoden lestaorgiat mutten ole ruukannut osallistua kansankirkon tapahtumiin sen jälkeen kun lukion hyppytunnilla syksyllä 85 kävin kirkkoherranvirastoon jättämässä eropaperit.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä maksamiseen kohdistuvat riskit ovat mitkä?
Esimerkiksi:

"Rikolliset hyödyntävät ajoittain edistyneempiä menetelmiä, joissa käytetään apuna haittaohjelmaa tai mainoshaittaohjelmaa, joka on saatu asentumaan asiakkaan työasemaan. Haittaohjelma voi asentua asiakkaan työasemaan esimerkiksi silloin, kun asiakas avaa sähköpostilla tulleen linkin tai liitteen, jonka taakse haittaohjelma on piilotettu. Tällöin käyttäjän verkkopankki-istunnossa saattaa esiintyä epätavallisia piirteitä, kuten ylimääräisiä tunnusluku- ja vahvistuskoodikyselyitä. Verkkopankkiin kirjautumisessa saattaa esiintyä hitautta tai virheviestejä".

Koko jutun voit lukea täältä: Varo tietojenkalastelua
 

Grafix

Jäsen
Ei ennen ollut paremmin, vaan just nyt on se mihin kaiken pitäisi pysähtyä. Lakataan jonninjoutava ehjän korjaaminen.
Uskoisin meitä edeltäneiden sukupolvien ajatelleen monista asioista suhteellisen samankaltaisesti. Vaan kuinka sitten kävikään.

Ihmettelen taas, että miten se onneasi (oletan että tarkoitat onnellisuutta pikemminkin kuin myönteisvaikutteista sattumain keskiarvoa) kun minun lisäkseni monet seniorikansalaiset joutuvat vastentahtoisesti sopeutumaan taas uuteen, oletettavasti väliaikaiseen käytäntöön?
Minunkin mummoni on edelleen vahvasti sitä mieltä, että hänen käyttämänsä pankkikirja on edelleen paras mahdollinen menetelmä pankkiasiointiin ja kylmä käteinen maksamisessa. Ihme hömpötyksiä nämä pankki- ja maksukortit ynnä muut väliaikaiset ratkaisut, joita seniorit ja vähemmän seniorit joutuvat opettelemaan tässä biomaksamista tai muuta odotellessa.

Muutosvastarintaa on olemassa, mutta kun aivan liikaa on sitä, että tämä nyt vain muutetaan muuttamisen takia.

Niin kuin tämä suomalaishelmi, että jatkossa saa pankkikortteja missä tiedot on pystysuuntaan, kun kortti laitetaan siihen koneeseen pystyyn. Vaikka oikeasti ei edes laiteta vaan käytetään lähimaksua.

Ja eniten vituttaa/ihmetyttää/naurattaa laittaa markkinoille tämä juttu, vaikka se muutetaan kahden vuoden päästä. Mihin siis sitä nykyistä versiota tarvittiin, koska oli jo päätetty muuttaa. Ja seuraavakin versio on jo kehitteillä ilman minkäänlaisia aitoja hyötyjä.
Teknologian kehittyminen yleensä avaa mahdollisuuksia kehittyneempien, helpompien ja turvallisempien palveluiden tuottamiseen ja erityisesti bisnekseen. Se mikä ei välttämättä ole esimerkiksi kaupallisesti vielä nyt mahdollista tai järkevää, voi sitä olla parin vuoden päästä. Jollain Samsungilla ja Applella löytynee jo kahden vuoden päästä julkaistavat puhelimet aika lailla valmiina, mutta miksi laittaa niitä ulos kun voi lypsää tämän hetken himmeleillä rahaa ja ehkä jollain väliversiolla vielä siinä ennen.

Mistäänhän en mitään tiedä, mutta en nyt varsinaisesti olisi yllättynytkään jos joidenkin vuosien päästä avoimesti naureskeltaisiin jollekin naurettaville korttien vilautuksille kassahihnan vieressä. Tai korteille tai muulle fyysiselle maksumedialle yleensä.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Tämä helvetin tikku on kyllä uskomattomin ja käsittämättömin keksintö todella pitkään aikaan. Olin keväällä retkellä EU:n ulkopuolella ja tarvitsin paikallisen SIM-kortin. Otin oman tikkuni mukaan ja mietin missähän tuonkin sitten vaihdan jossain puiston penkillä.

Onneksi joskus asiat toimii ja todella hyvännäköisellä asiakaspalvelijalla oli tikku pöydällään ja ennen kuin ehdin edes kysyä, niin hän tarjoutui vaihtamaan kortin.

Kenen kuningasidea tämä voi olla, kun ennen pystyi vain vaihtamaan korttinsa ja nykyään pitää kanniskella jotain tikkua mukana. Seuraavaksi tulee varmaan joku säädös, että tikkua ei saa lentokoneeseen viedä, kun sitä voidaan käyttää aseena.
Etkös sinäkin ole valkokauluorja, joten lienet läheisessä tekemisissä päivittäin niinkin eksoottisen esineen kanssa kuin klemmarin?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jollain Samsungilla ja Applella löytynee jo kahden vuoden päästä julkaistavat puhelimet aika lailla valmiina, mutta miksi laittaa niitä ulos kun voi lypsää tämän hetken himmeleillä rahaa ja ehkä jollain väliversiolla vielä siinä ennen.

Mistäänhän en mitään tiedä, mutta en nyt varsinaisesti olisi yllättynytkään jos joidenkin vuosien päästä avoimesti naureskeltaisiin jollekin naurettaville korttien vilautuksille kassahihnan vieressä. Tai korteille tai muulle fyysiselle maksumedialle yleensä.
Sen verran on sisäpiiritietoa, kun olin Nokian huippuvuosina siellä siivoojana. Vastuualueeseni kuului seitsemäs kerros ja herra Ollilan toimisto. Minulla oli melko vapaa pääsy sinne, vaikka toki piti pari sihteeriä ensin jallittaa. Kyllä siellä oli julkaisemattomia puhelimia. Kerran koskin yhteen ja tajusin tästähän tulee varmaankin kenkää, jos jään kiinni. Sitten vain luuttusin.

Lähes varmasti taas muutaman vuoden päästä naureskellaan vanhoille asioille. World Cupissa on uudet ja hienot grafiikat ja neljän vuoden päästä jotkut aivan muut. Aina ei muuten kaikki kehitys mene väärään suuntaan. 2015-kisoissa oli jokaisen pelaajan naama aina ruudussa, kun tilastoja näytettiin. Ne on poistettu näihin kisoihin. Joku jossain on ottanut opikseen.

Hauskasti tosin kommentaattorien naamoja näytetään, mutta se on pientä, kun niitä on niin paljon vähemmän kuin pelaajia.

Etkös sinäkin ole valkokauluorja, joten lienet läheisessä tekemisissä päivittäin niinkin eksoottisen esineen kanssa kuin klemmarin?
Kyllä, mutta nakuttelen aika paljon kotisohvalta. Tässä taloudessa ei muuten ole ainuttakaan klemmaria. Olisi aivan turhaa lähteä edes etsimään. Joku aamukalja aina jostain voi löytyä, mutta sen tiedän, että klemmareita ei ole. Pitäisikö olla, en ole oikeastaan miettinyt asiaa.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan O’Reily (Oz), Ryan O’Reilly (Blues)
Katsooko joku uutiset suorana?
Minä. Ei viitsi jälkikäteen, eihän ne enää ole uutisia silloin.

Missä iässä ihminen alkaa katsomaan uutisia?
Lapsena jo. Vanhemmat aina katsoi ja minäkin siinä samalla. Aikuisenakin aina olen katsonut, vaikka miten joskus oli ränni päällä niin aina piti baarimikolle sanoa vähän ennen puolta ysiä että jukkalaatikosta piuha irti nyt ja toosa ykköselle, uutiset alkaa kohta.

Ehkä se eniten on kyse kehtaamisesta. Haluaako kuulua siihen jengiin. Siis kännykällä maksamiset jne. Mistä porukka on edes tiennyt että sellainen on olemassa. Mikrobitistä vai Murobbs:ltä.
Minä en ainakaan haluaisi. Yleisen toteamuksen mukaan kolme asiaa toimii aina ja on aina muodissa: musta puku, gintonic ja käteinen raha.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lapsena jo. Vanhemmat aina katsoi ja minäkin siinä samalla. Aikuisenakin aina olen katsonut, vaikka miten joskus oli ränni päällä niin aina piti baarimikolle sanoa vähän ennen puolta ysiä että jukkalaatikosta piuha irti nyt ja toosa ykköselle, uutiset alkaa kohta.
Kyllä mäkin joskus, jos on ne auki televisiosta. Iltapäivälehtiä en jaksa lukea.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä on tärkeä yhteiskunnallinen aihe. Kenen tämä pitää kustantaa. Jos maksat puolet ja sinut jätetään sen jälkeen, niin ei kuulosta ainakaan reilulta.

Kiva kuinka Jussi painaa sinun maksamaasi pessaariin.
Vaan vähän mälsää on sekin jos Jussia varten ostat pessaarin ja sit se jättää sut ja alkaa painaa jonkun toisen pessaariin ja sulla ei oo omalles enää mitään käyttöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös